2008. december 9. kedd

dec. 9
1:33
Női kézilabda Eb: az oroszok végül simán megverték a macedónokat (She)
A Macedóniában zajló női kézilabda Európa-bajnokságon az orosz válogatott a kezdeti nehézségek után átvette az irányítást, és 43–24-re győzött a házigazdák ellen.
dec. 9
1:33
Női kézilabda Eb: orosz győzelem (Behaviour)
Oroszország fölényes győzelmet aratott a házigazdák ellen a macedóniai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében.
dec. 9
1:37
Bundesliga 2: egy félidő alatt kivégezte a Nürnberg a Hansát (She)
A német másodosztály 16. fordulójának utolsó mérkőzésén a Hansa Rostock látogatott a Nürnberg otthonába és igencsak illedelmes vendégnek bizonyult, miután már az első félidőben 3–0-ra vezetett a hazai csapat. A 4–0-ás végeredményt a duplázó Mintal állította be a 77. percben.
dec. 9
1:41
Franciaország: Szélesivel a soraiban ikszelt a Strasbourg (She)
A francia másodosztály 17. fordulójában az Amiens otthonába látogatott Strasbourg és a Szélesi Zoltánnal felálló vendégek 1–1-es döntetlenre hozták a mérkőzést. A két gól a meccs 9. és 10. percében esett: Cohade tizenegyesére Anthony Weber öngólja volt a válasz.
dec. 9
1:45
Jégkorong, MOL liga: győzött az SC Csíkszereda a Ferencváros ellen (She)
A MOL ligában a hazai pályán játszó Ferencváros 3–1-re kikapott az SC Csíkszeredától.
dec. 9
1:49
Serie B: egy góllal győzött a Vicenza a Rimini ellen (She)
Az olasz másodosztályú labdarúgó bajnokságban a Vicenza Bjelanovic 16. percben szerzett találatával 1–0-ra győzött a Rimini otthonában.
dec. 9
1:53
Championship: a Crystal Palace hazai pályán győzött (She)
A Crystal Palace hazai pályán 3–0-ra verte meg a Southamptont az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.
dec. 9
1:57
Premiership: a Tottenham nyerte a WHU elleni alsóházi rangadót (She)
Az angol bajnokság 16. fordulójának utolsó mérkőzésén a Tottenham látogatott a West Ham otthonába, és a helyzeteit jobban kihasználva végül megérdemelten gyűjtötte be a három bajnoki pontot.
dec. 9
6:24
Bognár a Felcsút edzője (Blikk)
A válogatott korábbi játékmestere edzi a felcsútiakat
dec. 9
6:24
Ami nagyon idegesítő a női kézilabda-válogatottban... (Behaviour)
Ha van valami, ami nagyon idegesítő a női kézilabda-válogatottban, akkor az az, hogy előre soha nem lehet tudni: most épp nyerő vagy éppenséggel vesztő passzban van-e a csapat? Szerencsére a macedóniai Eb eddigi három meccsén csak az elsőn vergődött Imre Vilmos csapata, azóta pedig egyre jobb formába lendül, és tán egyre magabiztosabb is. Ma a középdöntőben a papíron verhető Ukrajna jön. A kérdés…
dec. 9
6:26
Győzni kell, lányok! (Blikk)
A franciák elleni siker után Ukrajnával mérkőzik meg az Európa-bajnokságon a női kézilabda-válogatott.
dec. 9
6:28
K. O.: Torghellét fejbe rúgták (Blikk)
Torghelle Sándort fejbe rúgták az Augsburg meccsén.
dec. 9
6:30
Megbüntették a Honvéd pólósait (Blikk)
Nem jelentek meg a díjkiosztón
dec. 9
6:32
Egy milliárdos házasságát dúlta szét Ronaldo (Blikk)
Az aranylabdás egy ukrán fotómodellt hódított meg.
dec. 9
7:30
Kiss László: Még így is a csodák országa vagyunk! (Infostart)
Három-négy érmet vár a magyar úszóktól Kiss László szövetségi kapitány a csütörtökön kezdődő rijekai rövidpályás Európa-bajnokságon. Az újabb olimpiai ciklusnak nagy reményekkel nekivágó szakvezető az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában kiemelte, hogy a szokottnál is fiatalabb csapattal vágnak neki a kontinensviadalnak, amelyen kivételesen nem Cseh László lesz a középpontban.
dec. 9
7:30
NHL: a keleti első Boston Bruins megszerezte 19. győzelmét (She)
A Keleti főcsoportot vezető Boston Bruins megszerezte szezonbeli 19. győzelmét az NHL 62. játéknapján. A Bruins hazai jégen nyert a Lightning ellen, ahogy a Maple Leafs és a Blues is otthon győzött, a Panthers és a Sabres viszont idegenben. Utóbbi meglepetésre Pittsburghben tudott nyerni.
dec. 9
7:30
Lemond a Német Labdarúgó Szövetség elnöke? (Behaviour)
Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke távozik posztjáról, ha nem nyeri meg az őt kritizáló újságíró ellen indított kártérítési pert.
dec. 9
7:32
NBA: a Miami otthon szoros meccsen nyert a Charlotte ellen (She)
A Miami Heat szoros meccsen négy ponttal győzött a Charlotte Bobcats ellen. A Memphis a Houstont, a Golden State az Oklahomát verte meg az NBA 42. játéknapján.
dec. 9
7:32
Visszavonult a legidősebb jégkorongozó (Behaviour)
Térdproblémái miatt bejelentette visszavonulását Morten Andersen a profi amerikaifutball-liga (NFL) legidősebb játékosa.
dec. 9
7:34
Fekvőtámasz az óráról elkéső diákoknak (Behaviour)
Fekvőtámaszoztatás miatt függesztettek fel egy tanárt Nagy-Britanniában az állásából: tornával büntette az elkéső diákokat.
dec. 9
8:18
Serie A: Quaresma a legrosszabb, Arany Szemetest kapott (She)
Ricardo Quaresma, az Internazionale portugál játékosa nyerte el az idei Arany Szemetes díjat Olaszországban, miután a Rai rádió Catersport című műsorának hallgatói őt ítélték 2008 legrosszabb labdarúgójának a Serie A-ban.
dec. 9
8:51
Vasas: visszavárják az őszt sérülés miatt kihagyó Nikolicsot (She)
Január közepén csatlakozik a Vasas keretéhez Nenad Nikolics, miután a 24 esztendős védekező középpályás felépült makacs hasfalhúzódásából. A szerb légióst kétéves szerződés köti az angyalföldiekhez, ám sérülése miatt az ősszel egyszer sem lépett pályára.
dec. 9
8:53
Labdarúgás: idősebb Dárdai Pál lehet a Dombóvár edzője (She)
Idősebb Dárdai Pál a legesélyesebb az NB III-as Dombóvári FC-Rutin edzői posztjára. A legutóbb az NB II Nyugati csoportjában szereplő Barcsi SC-nél dolgozó szakember előrehaladott tárgyalásokat folytat a klub vezetőivel.
dec. 9
8:55
Férfi kosárlabda: fellebbez az Olaj a körmendi óvás miatt (She)
A Szolnoki Olaj KK fellebbezéssel él a Körmend által sikeresen megóvott bajnoki első fokú határozata ellen, amely szerint a november 28-án lejátszott meccsen a versenybizottság a pályán elért 65–66-os végeredményt 67–66-ra módosítja, érvényesítve a körmendi Zbigniew Bialek utolsó pillanatban, vitatott körülmények között dobott kosarát.
dec. 9
9:36
Scolari nem ideges, pedig a Chelsea kieshet (Infostart)
Nehéz lenne vitatni: az A csoport történései lesznek a legizgalmasabbak ma este a Bajnokok Ligája záró körében. A négyből (sőt, a szerdai négyet is beleszámítva, mind a nyolcból) ez az egyetlen kvartett, amelyben még egyik továbbjutó sem ismert. A tizenhat helyből már tizenhárom elkelt, már csak az A csoport két és a B egy helye "kiadó". Ugyancsak a továbbjutás lesz a tét Athénben, ahol a ciprusi…
dec. 9
9:36
NFL: a Carolina a Tampa Bayt fogadta a hétfő esti meccsen (She)
Az észak-amerikai amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Carolina Panthers a hétfő esti mérkőzésen 38–23-ra legyőzte a Tampa Bay Buccaneers csapatát. A Carolinánál DeAngelo Williams karriercsúcsot jelentő 186 futott yardja mellett 2 TD-t is összehozott, miképp a Tampánál az elkapó Antonio Bryant is 2 TD-t szerzett, és még 200 elkapott yardot is gyűjtött.
dec. 9
9:36
Visszavonul az egyik legjobb teniszező (Behaviour)
A jövőben nem kíván versenyszerűen teniszezni Martin Verkerk, a párizsi nyílt teniszbajnokság 2003-as döntőse.
dec. 9
9:38
Euro 2012: állítólag jól halad a lengyel–ukrán felkészülés (She)
A héten jelentést készül küldeni az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) a 2012-es Európa-bajnokság szervezésével megbízott két ország, Lengyelország és Ukrajna.
dec. 9
9:40
Vízilabda: szerdán pótolják a Szolnok–Fehérvár mérkőzést (She)
Mint ismeretes, szombaton áramszünet miatt elmaradt a Szolnoki Főiskola VSC–Androbau Fehérvár OB I-es vízilabda-mérkőzés. A felek abban egyeztek meg, hogy a összecsapást szerdán 18 órakor pótolják ugyancsak Szolnokon, a Tiszaligeti uszodában.
dec. 9
10:00
A "Vastojás" az ideiglenes kínai futballkapitány (Behaviour)
Ideiglenesen Jin Tie-senget (Yin Tiesheng) nevezték ki a kínai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává.
dec. 9
14:15
Még ma meneszthetik Schustert a Realtól (Infostart)
Meg vannak számlálva Bernd Schuster órái a Real Madrid vezetőedzőjeként - értesült a Marca című sportnapilap.
dec. 9
14:15
Tenisz: visszavonul a Roland Garros-győztes Martin Verkerk (She)
A jövőben nem kíván versenyszerűen teniszezni Martin Verkerk, a párizsi nyílt teniszbajnokság 2003-as döntőse.
dec. 9
14:15
582 milliós csata (Blikk)
ATHÉN – A dicsőségért és temérdek pénzért futballozik ma a Nagy Zoltán (34) kapust is foglalkoztató Anorthoszisz Famaguszta a Bajnokok Ligája B csoportjában. Ha a ciprusi csapat nyer a görög Panathinaikosz otthonában, akkor amellett, hogy bejut a nyolcaddöntőbe, legalább 2,2 millió eurót (582 millió forintot) is elkönyvelhet.
dec. 9
14:15
Ma játszák az utolsó fordulót a Bajnokok Ligájában (Behaviour)
Már mind a nyolc továbbjutó hely elkelt a labdarúgó Bajnokok Ligája E, F, G és H csoportjában, a szerdai, utolsó játéknapnak azonban így is lesz tétje, hiszen az első helyek kérdése mellett két négyesben még az sem dőlt el, mely csapat folytathatja szereplését az UEFA Kupában.
dec. 9
14:17
Sportpolitika: a sportbizottság újjáépítené a Puskás-stadiont (She)
Az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága továbbra is a Puskás Ferenc Stadion újjáépítésében gondolkodik, mivel az országnak szüksége van egy minden igényt kielégítő futballarénára.
dec. 9
14:17
Hoppá! Kilógott, aminek nem kellett volna (Blikk)
Az amerikai FOX tévécsatorna sportriportere legközelebb valószínűleg kétszer is meggondolja majd, hol készít interjút. Az amerikai futballcsapat öltözőjében ugyanis többet látott, mint amit szeretett volna.
dec. 9
14:19
Sportgazdálkodás: befektetőkkel tárgyalna a Csepel SC (She)
Négypárti egyetértés mutatkozott a Csepel SC Alapítvány által rendezett sportkonferencián a Béke téri sportfejlesztések kérdésében.
dec. 9
14:21
Bajnokok Ligája: a keddi menetrend, tévéműsorral (She)
A Bajnokok Ligája utolsó fordulóját rendezik a hét közepén, és már kedden pályára léphet a sorozatban érdekelt mindkét magyar játékos. Dzsudzsák Balázs minden bizonnyal csereként szállhat be a Liverpoolt fogadó PSV-be, míg a továbbjutásért harcoló Anorthoszisz kapuját most is Nagy Zoltán őrizheti.
dec. 9
14:23
Championship: Gyepes Gábor bekerült a hét válogatottjába (She)
Az angol másodosztályban szereplő Cardiff City magyar védője, Gyepes Gábor bekerült az elmúlt hét válogatottjába – adta hírül a korábbi ferencvárosi futballista klubja.
dec. 9
14:25
Bajnokok Ligája: garantálják az athéni meccs biztonságát (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) engedélyezte a ma esti, Panathinaikosz–Anorthoszisz Famaguszta Bajnokok Ligája-mérkőzés megrendezését, miután a szervezet, valamint a két klub képviselőinek ülésén az athéni rendőrség garanciát vállalt a biztonságra.
dec. 9
14:27
Manchester City: majdnem hetvenmillió euró David Villáért? (She)
A mértékadónak éppen nem nevezhető The Sun angol napilap szerint a Manchester City kész 69 millió eurót adni a Valencia spanyol csatáráért, David Villáért.
dec. 9
14:29
Real Madrid: Bernd Schusternek csak órái vannak hátra (She)
A Marca információi szerint Bernd Schusternek már csak órái vannak hátra a Real Madrid vezetőedzőjeként. A spanyol újság úgy tudja, hogy Predrag Mijatovics sportigazgató mindenképpen menesztené a német trénert, és Juande Ramost nevezné ki utódjául.
dec. 9
14:31
Peking 2008: Pars Krisztián ezüstérmére 50 százalék az esély (She)
Nem biztos, hogy magyar szempontból kedvező ítélet születik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottságának szerdától péntekig tartó ülésén, amelyen napirendre kerül a fehéroroszok doppingolással vádolt két kalapácsvetőjének ügye. Eltiltásuk esetén az eredetileg negyedik Pars Krisztiáné lenne az olimpiai ezüstérem.
dec. 9
14:33
NBA: az ágyban sérült meg az elsőnek kiválasztott Bika (She)
Bizarr sérülést szenvedett Derrick Rose az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) idei játékosbörzéjének első kiválasztottja. A Chicago Bulls játékosa ágyában ülve almát hámozott késével, amelyet a az ágyra téve kiment vízért a konyhába, és visszatértekor ráfeküdt a késre, amely felhasította karját.
dec. 9
14:33
REAC: Hevesi Tamás lehet az NB I-es csapat vezetőedzője (She)
A Nemzeti Sport információi szerint az ismert popénekes, Hevesi Tamás lehet a labdarúgó Soproni Ligában szereplő REAC vezetőedzője.
dec. 9
14:33
Meneszthetik Schustert, a Real Madrid edzőjét (Behaviour)
Spanyol sajtóértesülések szerint meneszthetik Bernd Schustert, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.
dec. 9
14:35
Kína: ideiglenesen a „Vastojás” lett a szövetségi kapitány (She)
Ideiglenesen Jin Tie-senget nevezték ki a kínai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává.
dec. 9
14:37
Szavazás: a szakszövetségek megválasztották az év legjobbjait (She)
A Magyar Távirati Iroda sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, kik sportágukban az év legjobbjai. Az abszolút csúcstartó a voksolás történetében Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között.
dec. 9
15:09
Real Madrid: kirúgták Schustert, Ramos az új edző (She)
Bernd Schustertől elköszönt a Real Madrid. Korábban megírtuk, hogy több vezető hírportál szerint Predrag Mijatovics sportigazgató elérte, hogy Ramón Calderon azonnali hatállyal menessze a német trénert, akinek utódja Juande Ramost lesz. A hírt most a klub hivatalosan is elismerte.
dec. 9
15:45
Ramos váltja Schustert a Real Madridnál (Infostart)
Elfogyott a türelem Madridban, a Real vezetősége még a szerdai Zenit elleni Bajnokok Ligája meccs előtt menesztette Bernd Schuster vezetőedzőt. Már az utód is megvan, Juande Ramos ül le a királyi gárda kispadjára.

Keresés