2008. december 18. csütörtök

dec. 18
0:00
Portugália: győzelmével a 2. helyre ugrott a Porto (She)
A Porto idegenben 4–2-re győzött az Amadora ellen a portugál labdarúgó-bajnokságban, ezzel a második helyre ugrott a tabellán.
dec. 18
0:18
Női kosárlabda, Euroliga: a csoportok végeredménye (She)
Lejátszották az utolsó fordulót a női kosárlabda Euroliga csoportküzdelmeiben, mely végén kialakult a nyolcaddöntő párosítása.
dec. 18
0:54
UEFA-kupa: az E-, F-, G- és H-csoport végeredménye (She)
Véget értek a küzdelmek az UEFA-kupa E-, F-, G- és H-csoportjában. Tekintse meg a kvintettek végeredményét!
dec. 18
1:48
Férfi kosárlabda, Euroliga: madridi bravúr Moszkvában (She)
A férfi kosárlabda Euroliga szerdai játéknapján a Real Madrid nagy bravúrral idegenben verte meg 82–78-ra a CSZKA Moszkvát.
dec. 18
6:18
Cseh Laci a Blikk fotósa (Blikk)
BUDAPEST – Ha egyvalamit lehetne magammal vinni egy lakatlan szigetre, akkor az a fényképezőgépem lenne – nyilatkozta nemrég Cseh László (23), a pekingi olimpia háromszoros ezüstérmes úszója, aki a nyári ötkarikás játékok óta eltelt hónapokban elsősorban a kikapcsolódásra, a feltöltődésre helyezte a hangsúlyt.
dec. 18
6:20
Dárdai Pálékra pokol vár (Blikk)
PIREUSZ – Idei utolsó mérkőzésére készül Dárdai Pál (32). A Hertha BSC labdarúgójára sorsdöntő összecsapás vár ma este az UEFA-kupában az Olympiakosz ellen. A berliniek jelenleg a negyedikek a B csoportban, egy ponttal lemaradva a továbbjutó harmadik helyen álló görögök mögött, így mindenképpen le kell győzniük riválisukat.
dec. 18
6:22
Vészhelyzet a kispadon (Blikk)
A labdarúgóedzők szervezete nehezen viseli az izgalmakat, legutóbb két angol élcsapat trénere is kórházba került vesekővel.
dec. 18
6:24
Nadal és Alonso is sportágat váltott (Blikk)
MADRID – Jótékonykodott Rafael Nadal (22), és vele tartottak a barátai is. A Maliban pusztító malária elleni küzdelem támogatására ajánlottak pénzt a sztársportolók, és a gálájukon 117 ezer eurót (31,2 millió Ft) gyűjtöttek össze.
dec. 18
6:54
Tenisz: Davenport gyermeket vár, nem indul a WTA-tornákon (She)
A múlt héten ugyan bejelentette Lindsay Davenport, hogy nem vonul vissza, és elindul az Australian Openen, de az élet közbeszólt: a kitűnő amerikai teniszező ugyanis gyermeket vár, és kihagyja a WTA-tornákat 2009-ben.
dec. 18
6:56
NBA: megvan zsinórban a 16. Celtics-győzelem is (She)
Zsinórban immár 16. győzelmét ünnepelhette a Boston Celtics kosárlabdacsapata az NBA alapszakaszának 51. játéknapján, miután szoros meccsen három ponttal legyőzte az Atlantát. Megdőlt egy NBA-rekord is: Chris Paul, a Hornets klasszisa sorozatban 106. mérkőzésén is feljegyezhetett legalább egy szerzett labdát, ezzel pedig megdöntötte Alvin Robertson 22 éves csúcsát.
dec. 18
6:58
NHL: Mason-parádé után bukott el a San Jose Sharks (She)
A fantasztikusan védő, 47 lövést hárító újonc Steve Mason hősies teljesítményének köszönhetően a Columbus hirtelen halálban 2–1-re legyőzte a 30 meccs után az NHL történetének legjobb mérlegével álló San Jose Sharks gárdáját az alapszakasz 71. játéknapján. Idegenben győzött a Devils, jó játékkal tért vissza a Wild csapatába Marian Gaborík, de gólja és gólpassza ellenére csapata kikapott.
dec. 18
7:30
Hamilton: a szabályváltoztatások nehezebbé teszik a címvédést (Behaviour)
A világbajnok Lewis Hamilton szerint a szabályváltoztatások nyomán nehezebbé válik számára a címvédés a Forma-1-ben.
dec. 18
8:06
NFL: legendás irányítóját gyászolja a Washington Redskins (She)
Legendás játékost gyászol a profi amerikaifutball-liga: 94 éves korában elhunyt Sammy Baugh, a Washington Redskins történetének egyik legjobb quarterbackje.
dec. 18
8:24
U20-as vb: Tahiti kijutott Egyiptomba, és történelmet írt (She)
Történelmi tettet hajtott végre a tahiti U20-as labdarúgó-válogatott: a volt francia válogatott Lionel Charbonnier irányította csapat 2–0-ra legyőzte Fidzsit, ezzel megnyerte az U20-as óceániai bajnokságot, és kijutott az egyiptomi világbajnokságra.
dec. 18
8:26
Magyar válogatott: augusztus 12-én jöhetnek az argentinok (She)
Az év utolsó elnökségi ülését tartja csütörtökön a Magyar Labdarúgó-szövetség: nyolc napirendi pont és tizenhat témakör szerepel a programban, köztük olyan nagy horderejűek, mint a Magyar Hivatásos Labdarúgóliga és az Advertum Kft. közötti üzleti megállapodás, valamint az augusztusra tervezett Magyarország–Argentína válogatott mérkőzés.
dec. 18
9:00
Oroszország: bolgár edzője lett Gaál Miklós csapatának (She)
A 49 éves bolgár Dimitar Dimitrovot nevezték ki az Amkar Perm labdarúgócsapatának új trénerévé. Az orosz Premier Liga történetének első bolgár szakvezetője Miodrag Bozsovicsot váltja.
dec. 18
9:02
Ausztrália: volt holland válogatottat igazolt a Perth Glory (She)
Hatszoros holland válogatott támadóval erősített az A-League-ben szereplő Perth Glory labdarúgócsapata: az Ajax egykori játékosa, Victor Sikora az FC Dallastól költözik át Ausztráliába.
dec. 18
9:04
Real Madrid: visszahívták a QPR-ben szereplő Parejót (She)
A Real Madrid visszahívta a Queens Park Rangersből utánpótlás-válogatott középpályását, Dani Parejót.
dec. 18
9:18
Kézilabda: Nagy László iránt a német RN Löwen érdeklődik (She)
Voltak már magyar légiósai a német Löwennek, és a jövőben talán újabbal gyarapszik a kerete. Európa egyik legerősebb csapata többek között Nagy Lászlót nézte ki magának, ehhez viszont ki kellene vásárolnia a Barcelonából.
dec. 18
9:36
Brazília: halálosan megfenyegette a bírót a Naútico edzője (She)
A játékvezető inzultálása, illetve halálos fenyegetése miatt egy hónapos eltiltással sújtotta Roberto Fernandest, a Naútico edzőjét a brazil szövetség fegyelmi bizottsága.
dec. 18
9:54
Vasas: Lázok lágyékműtét miatt a székesfehérvári kórházban (She)
Lágyékműtét miatt fekszik be csütörtökön a székesfehérvári kórházba Lázok János, a Soproni Ligában szereplő Vasas csatára.
dec. 18
10:12
Szombaton mutatják be Beckhamet az Milanban (Behaviour)
Szombaton, az Udinese elleni bajnoki előtt mutatják be hivatalosan a szurkolóknak David Beckhamet, aki március végéig, kölcsönben szerepel majd az AC Milan labdarúgócsapatában.
dec. 18
10:30
UEFA-kupa: búcsúzik a kupaév, a csütörtöki program (She)
A 2008-as európai labdarúgókupák utolsó mérkőzéseire kerül sor csütörtökön, hiszen az UEFA-kupában még négy csoportban is megmérkőznek a csapatok. Íme a program!
dec. 18
10:48
Klub-vb: az ausztrál Adelaide United végzett az 5. helyen (She)
Az Adelaide United az 5. helyért zajló meccsen legyőzte az al-Ahli csapatát a Japánban zajló klubvilágbajnokságon. A Gamba Oszaka–Manchester United elődöntőt ma magyar idő szerint 11.30 órától rendezik.
dec. 18
12:18
Bayern München: elhagyhatja a bajorokat Toni Kroos (She)
Kevés játéklehetősége miatt édesapja és egyben ügynöke tanácsára elhagyná a Bayern München labdarúgócsapatát Toni Kroos, a „bőrnadrágosok” egyik nagy tehetsége.
dec. 18
12:20
Spanyolország: menesztették Balogh Béla főnökét a Murciánál (She)
A spanyol másodosztályban szereplő Real Murcia vezetői úgy döntöttek, hogy szerződést bontanak a csapat vezetőedzőjével, Javier Clementével.
dec. 18
12:36
Chelsea: Scolari távozhat, visszatérhet a brazil válogatotthoz (She)
Lapértesülések szerint Luiz Felipe Scolari hamarosan távozik a Chelsea-től, és könnyen lehet, hogy visszatér a brazil válogatott élére.
dec. 18
12:38
Vívás: 30 milliós beruházással felújított terem Gödöllőn (She)
Megújult a vívóterem Gödöllőn a Szent István Egyetem, ahol 30 millió forintos beruházás eredményeként az eddigieknél jobb körülmények között sportolhatnak a fiatalok – közölte a GEAC Gödöllői Egyetemi Atlétikai Klub vívószakosztályának vezetője csütörtökön az MTI-vel.
dec. 18
12:40
Olimpia 2020: a Fővárosi Közgyűlés támogatja a budapesti rendezést (She)
A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén elvi döntést hozott arról, hogy Budapest 2020-ban olimpiát és paralimpiát rendezhet; a képviselők pártállástól függetlenül egyhangúlag támogatták az erről szóló javaslatot.
dec. 18
12:54
Spanyolország: Márquez a Barcánál szeretné befejezni (She)
Rafa Márquez, a Barcelona mexikói játékosa szeretné meghosszabbítani 2010-ig érvényes szerződését, hogy a katalán csapatnál fejezhesse be pályafutását.
dec. 18
12:56
Blackburn: Allardyce megkezdte az átalakítást, repült két edző (She)
A Blackburn Rovers labdarúgócsapatának újonnan kinevezett menedzsere, Sam Allardíce máris megkezdte az átalakítást a csapatnál: maga mellé vette asszisztensnek volt boltoni segítőjét, Neil McDonaldet.
dec. 18
12:58
Anglia: rekordbevételt ért el az Everton az elmúlt idényben (She)
Az Everton az elmúlt idényben jó évet zárt. A liverpooli klub nemcsak bajnoki ötödik helyének örülhetett, hanem a 2008 májusának végén záruló pénzügyi évet is kiváló eredménnyel zárta.
dec. 18
13:12
Tenisz: Albert Costát választották meg spanyol DK-kapitánynak (She)
Albert Costát nevezték ki a spanyol Davis-kupa-csapat kapitányának a távozó Emilio Sánchez Vicario helyére.
dec. 18
13:30
Klub-vb: az MU gólzáporos meccsen harcolta ki a döntőt (She)
A Manchester United gólzáporos meccsen aratott győzelmet a Japánban zajló klubvilágbajnokság jokohamai elődöntőjében. A „vörös ördögök” a házigazdák csapata, az ázsiai BL-győztes Gamba Oszaka ellen nyertek 5–3-ra.
dec. 18
13:48
Gólfesztivál után döntős a Manchester United (Infostart)
A Manchester United 5-3-ra nyert a Gamba Oszaka ellen a Japánban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság elődöntőjében, így bejutott a fináléba.
dec. 18
13:48
Manchester a világbajnokság döntőjében! (Behaviour)
5-3-ra győzőtt a BL-győztes Manchester United a japán Gamba Osaka csapata ellen a Yokohamában rendezett elődöntőn
dec. 18
14:06
Birkózás: magyarok az 1. grappling-világbajnokságon (She)
A svájci Luzern kiállítási csarnokában rendezik meg szombaton és vasárnap a birkózás egyik újabb szakágának, a grapplingnak az első világbajnokságát, két magyar szereplővel.
dec. 18
14:24
Jégkorong: a másodedző közös megegyezéssel távozik a Dab-tól (She)
A dunaújvárosi élvonalbeli jégkorongcsapat, a Dab.Docler vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott Vladimír Matejov másodedzővel.
dec. 18
14:26
Borussia Dortmund: Hajnal Tamás lett november legjobbja (She)
A Borussia Dortmund szurkolói a német gárda magyar karmesterét, Hajnal Tamást választották a BVB legjobbjának november hónapban.
dec. 18
14:42
Kiszállhat az angol bajnokság főszponzora (Infostart)
Könnyen elképzelhető, hogy új főszponzor után kell néznie az angol labdarúgó-bajnokság irányítóinak, miután a Barclays Bank jelezte, hogy átgondolja a sportban folytatott támogatói tevékenységét.
dec. 18
14:42
Oroszország: Stipe Pletikosa távozhat a Szpartaktól (She)
Az orosz Szpartak Moszkva labdarúgócsapata nem gördít akadályt rutinos kapusa, a horvát Stipe Pletikosa távozása elé, ha megfelelő ajánlatot kap érte.
dec. 18
14:44
Kitüntetés: Kovács Katalin Budakalász díszpolgára lett (She)
Díszpolgári címmel tüntette ki Kovács Katalin kétszeres olimpiai és 23-szoros világbajnok kajakost Budakalász képviselő-testülete.
dec. 18
14:46
Kolumbia: az América nyerte meg a bajnoki döntő első meccsét (She)
Az América de Cali csapata nyerte meg a kolumbiai labdarúgó-bajnokság Clausurájának fináléjában az első mérkőzést. Az América Víctor Cortés 64. percben szerzett góljával verte meg idegenben az Independiente Medellint, ezzel nagy lépést tett története 13. bajnoki címének megszerzése felé.
dec. 18
14:48
Premier League: kiszállhat a liga főszponzora, a Barclays Bank (She)
Könnyen lehet, hogy a Premier League-nek 2010-ben új főszponzor után kell néznie, mivel a jelenlegi főtámogató, a Barclays Bank valószínűleg kiszáll a labdarúgásból.
dec. 18
15:00
Videó: nézze meg a Gamba Oszaka–MU találkozó nyolc gólját! (She)
Mint arról már beszámoltunk, a klubvilágbajnokság elődöntőjében a Manchester United 5–3-ra legyőzte a Gamba Oszakát, ezzel a fináléba jutott, amelyben az ecuadori LDU Quitóval mérkőzik meg. Most megmutatjuk a találkozó góljait videón!
dec. 18
15:18
Brazília: új klubjánál nem tiltják meg a bulizást Ronaldónak (She)
A napokban a Corinthiansba igazoló Ronaldónak jó dolga lesz új csapatánál: szankciók nélkül bulizhat a szabadidejében.
dec. 18
15:36
Anglia: az MU tagadja, hogy megegyezett a Madriddal Ronaldóról (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, az El Mundo értesülései szerint a Manchester United és a Real Madrid megegyezett arról, hogy Cristiano Ronaldo nyáron a „királyi gárdába” igazol.
dec. 18
15:54
Liverpool: Pepe Reina nyerni megy az Arsenal otthonába (She)
Pepe Reina, a Liverpool spanyol játékosa magabiztos az Arsenal elleni bajnoki mérkőzés előtt. A kapus szerint a csapata a hét végén végre megszerzi első győzelmét az Emirates-ben.
dec. 18
16:12
U20-as divízió I-es jégkorong-vb: harmadszor is kikaptunk (She)
Harmadik mérkőzésén is kikapott a magyar válogatott a dániai U20-as divízió I-es jégkorong-világbajnokságon.
dec. 18
16:12
Olimpiát rendezne Budapest 2020-ban (Metropol)
A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén elvi döntést hozott arról, hogy Budapest 2020-ban olimpiát és paralimpiát rendezhet; a képviselők pártállástól függetlenül egyhangúlag támogatták az erről szóló javaslatot.

Keresés