2008. december 26. péntek

dec. 26
7:15
Kína felbuzdult! Téli olimpiát is rendezne (Behaviour)
Az idei pekingi nyári olimpia sikerén felbuzdulva Kína azt tervezi, hogy benyújtja pályázatát a 2018-as téli játékok megrendezéséért.
dec. 26
7:33
Új európai liga lesz a fociban? (Behaviour)
Új európai labdarúgóliga létrehozását szorgalmazza Walter Smith, a Glasgow Rangers vezetőedzője.
dec. 26
8:06
Pekingben magasan volt a léc (Infostart)
Hogy mi volt a nagyobb meglepetés: a magyar vízilabda válogatott sorozatban harmadik olimpiai győzelme, vagy a magyar küldöttség csúfos szereplése Pekingben, azt máig nem döntötte el a sportközvélemény. Kétféle magyarázat él, az egyik szerint a 3 arany, 6 ezüst, 2 bronz pontosan azt mutatja, amire ma a magyar sport képes; a másik felelősöket keres és abban bízik, hogy a kínai fővárosban…
dec. 26
8:27
Nagy "Hóhér" Józseftől hivatalosan is elvette a világbajnoki övet a WBF bokszszervezet (Behaviour)
A profiboksz.hu beszámolója szerint a szervezet azt követően fosztotta meg cirkálósúlyú bajnoki címétől a hajdúsági öklözőt, hogy az elmúlt hétvégén pontozásos vereséget szenvedett az IBO interkontinentális bajnokától, az ukrán Vitalij Ruszaltól.
dec. 26
8:45
A rekordgyilkos csapat (Behaviour)
A Los Angeles Lakers véget vetett a Boston Celtics fennállása legfényesebb diadalszériájának: azzal, hogy a "Tavi gőzösök" hazai pályán 92-83-ra nyertek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, lezárult a bajnoki címvédő 19 meccses győzelmi sorozata.
dec. 26
11:27
A Real Madrid helyzete nehéz, de nem reménytelen (Behaviour)
A spanyol futballbajnoki címet védő Real Madrid december elején érkezett vezetőedzője szerint a csapat bonyolult és nehéz időszakot él át, de még van idő a kilábalásra.
dec. 26
11:42
A spanyol futballválogatott a magyar Aranycsapat nyomában - videókkal (Infostart)
Csodálatos évet tudhat maga mögött a spanyol válogatott. Mi több: története legszebb esztendejét. 2008-ban a Selección Española megnyerte az Európa-bajnokságot, átvette a vezetést a FIFA világranglistáján, s immár huszonnyolc mérkőzésre növelte veretlenségi sorozatát. A legkedvezőbb számítás szerint sem volt huszonnégy év óta olyan esztendő, amelyben a válogatott sikerei elhomályosították volna a…
dec. 26
11:45
Visszatér a pályára az egykori teniszcsillag? (Behaviour)
Bár 2006-ban játszott utoljára, még nem akar visszavonulni a versenytenisztől Mary Pierce, a női világranglista egykori harmadik helyezettje.
dec. 26
12:36
Cristiano Ronaldo mindent vitt, mégis maradt (Infostart)
Bár a pekingi olimpia meghatározta a 2008-as év sportnaptárát, nemcsak erre az eseményre figyelt a sportközvélemény. Az osztrák-svájci futball Európa-bajnokság, a Forma 1-es küzdelem vagy - nem utolsó sorban - Talmácsi Gábor szereplése miatt a MotoGP futamai is nagy érdeklődést váltottak ki. A 2008-es év fontosabb sporteseményeiről olvashatják az inforadio.hu összefoglalójának II. részét.
dec. 26
13:48
Tenisz: visszatérését fontolgatja Mary Pierce (She)
Bár 2006-ban játszott utoljára, még nem akar visszavonulni a versenytenisztől Mary Pierce, a női világranglista egykori harmadik helyezettje.
dec. 26
13:50
Bundesliga: Aílton visszatérhet a Werder Bremenhez (She)
Visszatérhet egykori sikerei helyszínére Aílton, a Werder Bremen egykori, az Altach jelenlegi csatára: a brémai zöld-fehérek viszont nem játékosként, hanem játékosmegfigyelőként számítanának rá.
dec. 26
13:52
Primera División: visszatér Santanderbe Nikola Zsigics (She)
Visszatér egykori csapatába, a Racing Santanderbe Nikola Zsigics, a Valencia hatalmas termetű szerb támadója.
dec. 26
14:06
West Ham United: Dean Ashton márciusig harcképtelen (She)
Meg kellett műteni a West Ham United 25 éves játékosát, a még szeptemberben megsérülő Dean Ashtont.
dec. 26
14:08
Manchester United: Ferguson nem tervez januári erősítéseket (She)
Nem tervez erősítéseket a téli átigazolási időszakban Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere.
dec. 26
14:09
Íme, az olasz liga álomcsapata (Behaviour)
A bajnoki címvédő, jelenleg listavezető Internazionaléből négyen, míg a második helyen álló Juventusból hárman kerültek be az Év futballcsapatába, amelyet a goal.com című honlap állított össze az olasz labdarúgó-bajnokságban játszó legjobbakból.
dec. 26
14:10
Bundesliga: Dantéval erősítette meg védelmét a Mönchengladbach (She)
A Borussia Mönchengladbach labdarúgócsapata szerződtette a Standard Liege brazil középhátvédjét, Dantét.
dec. 26
14:24
Görögország: januártól sztrájkolnak a kosárlabdázók (She)
Január harmadikán sztrájkba lépnek a görög kosárlabdázók – jelentette be a PSAK játékos-szakszervezet.
dec. 26
14:42
Bajnokok Ligája: választani kell a Realnak Diarra és Huntelaar között (She)
A Real Madrid eddigi két téli szerzeménye közül csak egy léphet majd pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.
dec. 26
15:18
Moszkva: Roberto Donadoni lehet a CSZKA következő edzője (She)
Roberto Donadonit, a korábbi kiváló labdarúgót, az olasz válogatott volt szövetségi kapitányát szeretné megszerezni magának a CSZKA Moszkva.
dec. 26
15:36
Vízilabda: hatalmas bunyó és pontlevonás a görög rangadón (She)
Hatalmas tömegverekedés tört ki még december elején az Olympiakosz–Panathinaikosz (11–6) görög vízilabda-rangadón, és a lelátói rendbontás következményeképpen az athéni sportbíróság most két pontot levont a Panától.
dec. 26
15:54
Premier League: Tévez góljával győzött a Manchester United (She)
Nagyon meg kellett szenvednie a három pontért a karácsonyi Premier League-fordulóban a Manchester Unitednek: az utolsó 20 percben emberelőnyben játszó címvédő idegenben verte meg Carlos Tévez szerencsés, hajrában esett találatával a Stoke Cityt.
dec. 26
15:57
Moszkvába csábítják az egykori olasz focisztárt (Behaviour)
Roberto Donadonit, a korábbi kiváló labdarúgót, az olasz válogatott volt szövetségi kapitányát szeretné megszerezni magának a CSZKA Moszkva.
dec. 26
16:12
Premier League: győzött és élre ugrott a Chelsea (She)
Megindult a karácsonyi nagyüzem, gyakorlatilag az összes angol osztályban teljes fordulóra kerül sor a „Boxing Day” alkalmából. A pénteki meccsek sorozata a Britannia Stadiumban indult, ahol a Stoke City 1–0-ra kikapott a Manchester Unitedtől. A Chelsea simán hozta a kötelezőt hazai pályán a WBA ellen, a Portsmouth-t otthon ütötte ki a West Ham, a Tottenham–Fulham meccsen nem született gól.
dec. 26
16:14
Championship: Buzsáky csapata döntetlent játszott, Priskiné kikapott (She)
Buzsáky Ákos csapata, a Queens Park Rangers (QPR) idegenben 2–2-es döntetlent játszott a Charltonnal, Priskin Tamás egyesülete, a Watford pedig hazai pályán 4–2-re kikapott a Bristol Citytől az angol másodosztályú bajnokság (Championship) 25. fordulójában.
dec. 26
16:48
Hollandia: a Feyenoord simán győzött a Breda ellen (She)
A holland bajnokság 17. fordulójában a Feyenoord hazai pályán 3–1-re győzött a Breda ellen.
dec. 26
17:06
Blackpool: feljelentette a klub az edzőt elcsábító Leedset (She)
A Blackpool labdarúgócsapata feljelentette az angol ligánál a Leeds Unitedet, miután véleményük szerint a yorkshire-i csapat engedélyük nélkül csábította el menedzsernek Simon Graysont.
dec. 26
17:24
Vb 2014: tizenkét városban rendeznek mérkőzéseket (She)
A brazil szervezőbizottság kérésére a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) engedélyezte, hogy a 2014-es labdarúgó-világbajnokságot tizenkét városban rendezzék meg.
dec. 26
17:24
Karácsonyi baba Ronaldóéknál (Blikk)
RIO DE JANEIRO – Tökéletes karácsonya volt Ronaldónak (32). A kétszeres világbajnok brazil futballsztár súlyos sérülése után decemberben egyéves szerződést kötött a hazája bajnokságában szereplő Corinthians együttesével, majd szenteste újabb hatalmas ajándékot kapott: menyasszonya egészséges kislányt szült neki.
dec. 26
18:18
Premier League: ismét éllovas a Boltont verő Liverpool (She)
Az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság (Premier League) 19. fordulójában a Liverpool 3–0-ra győzött a Bolton ellen, és visszavette a vezetést a tabellán a Chelsea-től. A Manchester City parádés kezdés után gázolta el a Hullt, az idegenben remek Everton a „vészcsatár” Cahill góljával győzött a Boro ellen, nem született gól Sunderlandben, a Wigan legyőzte a Newcastle-t. A magyarok közül Halmosi…
dec. 26
18:36
Championship: Gyepessel a kezdőben ikszelt a Cardiff (She)
Nem tudott hazai pályán győzni az angol labdarúgó másodosztályban a listavezető Wolverhampton, miután csak ikszelt a Sheffield United ellen. A Cardiff Cityben a kezdőcsapat tagja volt Gyepes Gábor, és végigjátszotta a Reading elleni találkozót, amelyen a hajrában esett mindkét gól. Tímár Krisztián a kispadról nézte végig a Plymouth győzelmét, Király Gábor (Burnley) és Rósa Dénes (Wolves) szokás…
dec. 26
18:54
Hull City: nem engedte be játékosait az öltözőbe Halmosiék mestere (She)
Sajátos pedagógiai módszert alkalmazott Phil Brown, a Hull City menedzsere, akinek elege lett csapata első félidei játékából a Manchester City elleni találkozón.
dec. 26
19:51
Sakk GP, Eliszta: Lékó remizett (Metropol)
Lékó Péter tizenegyedik mérkőzésén döntetlent játszott az ukrán Pavel Eljanovval az oroszországi Elisztában zajló sakk Grand Prix-n.
dec. 26
20:24
Premier League: parádés meccsen ikszelt a Villa és az Arsenal (She)
Kitűnő találkozót hozott a „Boxing Day” utolsó élvonalbeli meccse Angliában: az első félidőben szerencsés, a másodikban pedig jól játszó Arsenal már 2–0-ra vezetett az Aston Villa ellen, de a házigazdák Gareth Barry tizenegyesével és Zat Knight 92. percben szerzett góljával megérdemelten mentettek pontot. Részletek itt!
dec. 26
20:26
Jégkorong, EBEL: hét vereség után győzött az Alba Volán (She)
Az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) 37. fordulójában az Alba Volán idegenben 3–2-re megverte az Innsbruck csapatát.
dec. 26
20:42
Drámai döntetlen a karácsonyi rangadón (Infostart)
Az Aston Villa kétgólos hátrányból egyenlített és ért el 2-2-es döntetlent a vendég Arsenal ellen az angol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának rangadóján.
dec. 26
20:42
Championship: kirúgta a volt BEK-győztes a menedzsert (She)
A Nottingham Forest vezetősége azonnali hatállyal felállította az 1980-ban BEK-et nyert csapat kispadjáról a menedzser Colin Calderwoodot.
dec. 26
21:00
Szavazás: Nadal a legjobb az európai hírügynökségek szerint (She)
Az európai hírügynökségek 51. alkalommal választották meg a kontinens legjobb sportolóját, az idén Rafael Nadal kapta a legtöbb szavazatot.
dec. 26
21:18
Drogba karácsonyra tartogatta az első gólját (Infostart)
A Liverpool, a Chelsea és a Manchester United gólt sem kapva győzött, az Aston Villa és az Arsenal döntetlent játszott egymással az angol labdarúgó-bajnokság utolsó "őszi" fordulójában, karácsony másnapján. Remek játékkal adott ajándékot híveinek a Manchester City, amelybe visszatért Robinho.
dec. 26
21:18
Argentína: visszatérnek az európai stílusú bajnoksághoz (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság 2009–10-es szezontól ismét az „európai formátum” szerint dől el, tehát 38 forduló után hirdetnek győztest – jelentette be az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) elnöke, Júlio Grondona.
dec. 26
22:33
Ezúttal a mezeket lopták el a salgótarjáni focistáktól (Behaviour)
Néhány hónapja a focisták cipői, a karácsony előtti napokban pedig a mezek tűntek a Salgótarján-Baglyasalja FC (SBFC) öltözőjéből.

Keresés