2008. december 21. vasárnap

dec. 21
0:00
Ökölvívás: Valujev vitatható győzelemmel maradt világbajnok (She)
A címvédő Nyikolaj Valujev többségi döntéssel legyőzte Evander Holyfieldet a WBA (Bokszvilágszövetség) világbajnoki címéért rendezett mérkőzésen.
dec. 21
0:18
Primera División: három argentin góllal nyert az Atlético (She)
Az Atlético Madrid idegenben 3–2-re győzött az Espanyol ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A madridiak góljain két argentin, Maxi Rodríguez és Sergio Agüero osztozott.
dec. 21
0:54
Argentína: a Boca megnyerte az első meccsét a playoffban (She)
A Boca Juniors 3–1-re legyőzte a San Lorenzót az argentin labdarúgó-bajnokság őszi kiírásának (Apertura) első helyéért rendezett playoffban.
dec. 21
0:58
Portugália: a Sporting otthon nem bírt az Académicával (She)
A Sporting hazai pályán csak gól nélküli döntetlenre volt képes az Académica ellen a portugál labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában.
dec. 21
6:18
Egy boldog vívócsalád (Blikk)
BUDAPEST – Bronzérem után aranyérem. Mincza-Nébald Ildikó (39) párbajtőröző Pekingben harmadik lett, ám a sportújságírók egy első hellyel ajándékozták meg. A vívónő az Év sportolója választáson fölényes győzelmet aratott.
dec. 21
6:20
Karácsonyi árus lett Talma (Blikk)
BUDAPEST – Karácsonyi árus lett Talmácsi Gáborból (27). A gyorsasági motoros-világbajnokság 125 köbcentis kategóriájának idei harmadik helyezettje tegnap az Aréna Plazában felállított standjánál kínálta és dedikálta relikviáit a rajongóknak.
dec. 21
6:22
Az apja fia a ralitehetség (Blikk)
BUDAPEST – „Nem esett messze az alma a fájától!” Érdi Tiborra (53) és fiára, ifjabb Tiborra (25) tökéletesen illik a mondás, hiszen apa és gyermeke egyaránt a rali szerelmese. A papa a 80-as, 90-es évek legendás pilótája volt, ifjabb Érdi pedig második éve szerepel a legjobbak között WRC-autóval.
dec. 21
6:24
Az izmos balerina (Blikk)
BUDAPEST – Áfra Ákos (38) megint különleges gyakorlatra készül. A tavaly novemberi Los Angeles-i testépítő-világbajnokságon balerinának öltözve hengerelte le a közönséget, aratott óriási sikert, s végzett a második helyen. A jövő júniusi, Miamiban rendezendő vébén még jobb akar lenni.
dec. 21
6:26
Beckham a Milan új sztárja (Blikk)
MILÁNÓ – Beckham-lázban ég Milánó! Az angol futballsztár tegnap érkezett meg Olaszországba, és mutatták be új csapatának, a Milannak színeiben a San Siro stadionban. Az egyik olasz televízió élőben közvetítette az eseményt, holott a sztár mindössze három hónapra szerződött a piros feketékhez.
dec. 21
7:30
Rangadót nyert a Real Madrid (Infostart)
A címvédő Real Madrid 1-0-ra győzött a vendég Valencia ellen a spanyol labdarúgó-bajnokságban.
dec. 21
7:30
Szlovákia: a Frankfurt kölcsön veszi a DAC kameruni gólzsákját (She)
Leonard Kweuke, a dunaszerdahelyi DAC futballcsapatának kameruni gólzsákja a tavaszi idényt a Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt együttesénél tölti. A 21 esztendős csatár féléves vendégjátékra érkezik a német gárdához - írta az Új Szó című szlovákiai magyar napilap, mely szerint a Frankfurtnak opciós joga van a támadó megvételére.
dec. 21
7:48
NBA: egymás után második vereségét szenvedte el a Lakers (She)
Az elmúlt szezonban a nagydöntőig jutott a Los Angeles Lakers, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA), most azonban elszenvedte sorozatban második vereségét. Az Orlando otthonában 106–103-ra verte a 41 pontig jutó Kobe Bryant vezette Lakerst, amelynek ez volt szezonbeli ötödik veresége.
dec. 21
8:06
NHL: volt dolga a gólbíróknak, 75 alkalommal kellett jelezniük (She)
Nem akármilyen meccseket hozott a észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 73. játéknapja: 12 mérkőzésen összesen 75 gól esett, ami 6.25-ös gólátlagnak felel meg meccsenként. Detroitban és Pittsburghben is egyaránt 10 gól született, Ottawában hosszabbítás után 9, a játéknap legfölényesebb győzelmét azonban a Washington Capitalst 7–1-re legyaluló Philadelphia aratta.
dec. 21
8:08
Sevilla: újságírót fenyegetett a kolumbiai válogatott játékos (She)
Életveszélyesen megfenyegette az As című tekintélyes spanyol sportnapilap munkatársát a Sevilla kolumbiai labdarúgója.
dec. 21
8:10
Siófok: válogatott középpályással erősíthet Aczél Zoltán csapata (She)
Felvette a kapcsolatot Bárányos Zsolttal Aczél Zoltán, a BFC Siófok új vezetőedzője.
dec. 21
8:42
Paks: Nikolov Balázzsal a jövő héten egyeztetnek a klub vezetői (She)
A védelembe keres új játékosokat a Paksi FC. Az őszt a 14. helyen záró klub a csalódást jelentő szereplést követően több hátvédjétől (Molnár Zoltán, Kriston Attila, Salamon Miklós, Hanák Viktor) megvált, ezért leginkább védőkkel tárgyalnak a vezetők.
dec. 21
9:00
Ökölvívás: pontozásos vereséget szenvedett Nagy „Hóhér” József (She)
Profi karrierjének harmadik vereségét szenvedte el Nagy "Hóhér" József azon a meccsen, amelyet szombat este vívott az ukrajnai Zaporozsjéban a helyi kedvenc Vitalij Ruszallal a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) cirkálósúlyú kategóriájának interkontinentális címéért.
dec. 21
9:18
NFL: őrült pontzuhatag és baltimore-i győzelem a végén (She)
Nem akármilyen mérkőzést hozott a észak-amerikai amerikaifutball-bajnokság (NFL) 16. fordulójának egyetlen szombati mérkőzése. Az utolsó négy percben négy touchdownt is hozó találkozót a Baltimore 33–24-re megnyerte a Dallas ellen, és ez azt jelenti, hogy mindkét csapatnak az utolsó fordulóban kell kiharcolnia a rájátszásbeli szereplés jogát.
dec. 21
9:54
Ökölvívás: Evander Holyfield másképp látta a meccset (She)
Szombaton este Zürichben erősen vitatható vereséget szenvedett Evander Holyfield a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnokától, az orosz Nyikolaj Valujevtől. A 46. életévét októberben betöltött amerikai öklöző győzelme esetén a valaha volt legidősebb profi nehézsúlyú világbajnok lett volna. Holyfield vereségét a svájci közönség tüntető füttyszóval fogadta.
dec. 21
10:12
Beckham-láz Milánóban - képekkel (Infostart)
Bár több világbajnok és aranylabdás játékos is Milánóban futballozik, a szombati nap Lombardiában egy angol fiatalemberről szólt. David Beckham lázba hozta Milánót.
dec. 21
10:30
Tenisz: Dokic szabadkártyásként indulhat az Australian Openen (She)
Tornagyőztes szabadkártyásként indulhat a jövő januári ausztrál nyílt teniszbajnokságon Jelena Dokic.
dec. 21
10:32
Klub-vb: Jamazaki szép gólja bronzot hozott a Gambának (She)
A japán Gamba Oszaka szerezte meg a klubvilágbajnokság harmadik helyét, miután Jamazaki Maszato szép góljával 1–0-ra legyőzte a mexikói Pachucát Jokohamában. A Pachuca sokkal többet birtokolta a labdát a találkozón, de kapura nem volt igazából veszélyes, a japánok pedig egy szép kombináció után a maguk javára tudták eldönteni a bronzmérkőzést.
dec. 21
10:48
Ökölvívás: lehet visszavágója a Valujev–Holyfield meccsnek (She)
Nyikolaj Valujev szombat este Zürichben pontozással győzött Evander Holyfield ellen, ezzel megvédte a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoki címét.
dec. 21
11:06
Chile: huszonnyolcadszor szerezte meg az aranyat a Colo-Colo (She)
Chilében az eddig is legeredményesebb klub, a Colo-Colo nyerte a labdarúgó-bajnokságot.
dec. 21
12:00
Real Madrid: Metzelder orra eltörött, hétfőn műtik meg (She)
A Valencia ellen 1–0-ra megnyert bajnoki mérkőzésen egy ütközésnél eltörött az orra a Real Madrid német válogatott védőjének, Christoph Metzeldernek.
dec. 21
12:00
Ittasan vezetett Gróf Dávid (Blikk)
dec. 21
12:02
Ribéry az ajándék (Blikk)
Megígérte a focista: 2011-ig nem hagyja el a Bayern Münchent
dec. 21
12:36
Sílövő Vk: meglepő osztrák győzelem Hochfilzenben (She)
A Tobias Eberhard, Daniel Mesotitsch, Friedrich Pinter, Christoph Sumann összeállítású osztrák férfi váltó nyerte hazai pályán a sílövő Világkupa vasárnapi első versenyszámát.
dec. 21
12:54
Ausztria: a Barca elől happolt el egy 11 éves tehetséget a Salzburg (She)
Az osztrák Red Bull Salzburg labdarúgócsapata utánpótlás-akadémiájára csábította a legnagyobb horvát ígéretek között számon tartott, mindössze 11 éves Ante Coricot.
dec. 21
12:56
Ligue 1: Le Havre-ban köthet ki az MU angolai tehetsége (She)
Angol sajtóértesülések szerint Franciaországba, a Le Havre-hoz szerződhet a Manchester United tehetséges angolai csatára, Manucho.
dec. 21
12:58
Vízilabda: Martin György további négy évig a szövetség elnöke (She)
Változatlanul Martin György a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke: a tisztséget tizenkét esztendeje ellátó szakvezetőt a vasárnapi rendkívüli közgyűlésen erősítették meg pozíciójában további négy esztendőre.
dec. 21
13:12
Leeds United: rosszul megy a csapatnak, repült McAllister (She)
Kirúgta a Leeds United labdarúgócsapatának vezetősége a gárda edzőjét, az egykori kitűnő játékos Gary McAllistert. A skót szakembernek a csapat utóbbi időben mutatott pocsék formája (a Leeds a 9. helyre csúszott vissza az angol harmadosztályban) miatt kellett távoznia.
dec. 21
13:14
Győr: Igor Bogdanovics nem lesz Dragoljub Bekvalacs segítője (She)
Nem lesz a Győri ETO új vezetőedzőjének, Dragoljub Bekvalacsnak a pályaedzője Igor Bogdanovics. A DVSC csatára nem került volna számára ismeretlen közegbe, hiszen tavaly ősszel kölcsönben szerepelt a Rába-partiaknál.
dec. 21
13:30
Kemény Dénes: Kényszerű fiatalítás következik (Infostart)
Kemény Dénes, aki játékosai összetartásában látja a pekingi olimpia sikerének legfontosabb tényezőjét, úgy véli: a következő években néhány poszton könnyebb lehet majd bekerülni a magyar férfi vízilabda-válogatottba.
dec. 21
13:30
Klub-vb: Rooney góljával az MU nyerte a trófeát (She)
Wayne Rooney 73. percben lőtt góljának köszönhetően a Manchester United nyerte meg a Japánban rendezett labdarúgó klubvilágbajnokság fináléját az LDU Quito ellen. Az MU a 49. perctől Nemanja Vidics kiállítása miatt tíz emberrel játszott, de így is teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet, amiért sokkal többet tett.
dec. 21
13:48
Formula–1: Rubens Barrichello még nem gondol a visszavonulásra (She)
Noha jelenleg nincs csapata, mégsem gondol a visszavonulásra a Formula–1 történetének legtöbb futamon elinduló pilótája, a brazil Rubens Barrichello, aki tavaly a Hondánál vezetett. Az autosport.comnak adott interjújában a 36 éves versenyző elmondta: esze ágában sincs visszavonulni.
dec. 21
13:48
A Manchester United megnyerte a klubvilágbajnokságot (Infostart)
A Manchester United nyerte meg a Japánban rendezett labdarúgó-klubvilágbajnokságot. A Bajnokok Ligája-aranyérmes angol együttes a döntőben 1-0-ra győzött az ecuadori Quito ellen.
dec. 21
13:50
Alpesi sí: törölték a női szuperóriás-műlesiklás vk-futamát (She)
A rossz időjárás – erős szél és havazás – miatt törölték a női szuperóriás-műlesiklás St Moritz-i Világkupa-futamát.
dec. 21
13:52
Videó: Wayne Rooney győztes gólja a klub-vb döntőjében (She)
Nézze meg Wayne Rooney gólját, mellyel a Manchester United 1–0-ra megverte az LDU Quitót a klubvilágbajnokság döntőjében!
dec. 21
14:06
A Manchester United a klubvilágbajnok (Metropol)
A Manchester United nyerte a Japánban rendezett labdarúgó-klubvilágbajnokságot, miután a vasárnapi döntőben 1-0-ra verte a Libertadores Kupában címvédő ecuadori LDU Quito együttesét.
dec. 21
14:24
Formula–1: Kobajasi Kamui válthatja a Toyotánál Jarno Trullit (She)
Tokióban arról pletykálnak, hogy a következő idényben a Toyotánál az olasz Jarno Trulli helyére a csapat tesztpilótája Kobajasi Kamui ülhet, és ezzel meg is szűnhet a japán gyár tehetséggondozó programja. Ezekre állítólag a gazdasági válság miatt kerülhet sor a Toyotánál – állítja a grandprix.com.
dec. 21
14:26
Kerékpár: a visszatérő Jaksche fizetése egy euró lesz (She)
Egyéves eltiltása után visszatér Jörg Jaksche, akinek egy euró lesz a fizetése új csapatánál, a Cinelli-OPD-nél.
dec. 21
14:28
Costa Rica: a remeklő „lila szörnyek” nyerték az Aperturát (She)
A „lila szörnyeknek” becézett Saprissa nyerte a Costa Rica-i labdarúgó-bajnokság Aperturáját, miután 3–0-ra legyőzte az Alajuelensét a finálé visszavágóján.
dec. 21
14:42
Hollandia: egy hatost gurított az Ajax a De Graafschap ellen (She)
Az Ajax idegenben ütötte ki a De Graafschapot a holland labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. A másik vasárnap kora délutáni mérkőzésen a NEC nem bírt hazai pályán a Den Haaggal. A NEC kapuját természetesen Babos Gábor védte.
dec. 21
14:44
Kézilabda: kirúgták a gyengélkedő Flensburg trénerét (She)
Az SG Flensburg-Handewitt férfi kézilabdacsapatának vezetősége kirúgta a gárda svéd vezetőedzőjét, Kent-Harry Anderssont a gyenge szereplés miatt.
dec. 21
15:00
Bundesliga: Podolski januárban váltana, és maradna hazájában (She)
Már januárban elszerződne a Bayern Münchentől Lukas Podolski, a bajorok válogatott támadója – de külhoni „kaland” nem jöhet szóba.
dec. 21
15:00
Világbajnok a Manchester United (Blikk)
dec. 21
15:02
Spanyolország: 13 játékos lett rosszul a búcsúvacsorától (She)
A spanyol másodosztályban szereplő Real Murcia 13 futballistája szenvedett ételmérgezést a csapat csütörtökön elküldött vezetőedzője, Javier Clemente búcsúja alkalmából megtartott vacsorán.
dec. 21
15:04
Férfi röplabda: a MAFC öt szettben nyert a Dunaferr ellen (She)
A MAFC nagy csatában, kétszettes hátrányból fordítva verte meg 3:2-re a Dunaferrt a férfi röplabda NB I vasárnapi mérkőzésén.
dec. 21
15:18
Műkorcsolya és jégtánc ob: bejött a papírforma, győztek az esélyesek (She)
Érvényesült a papírforma a műkorcsolya és jégtánc országos bajnokságon: a női mezőnyben Sebestyén Júlia, a férfiaknál Vardanjan Tigran, a jégtáncosoknál pedig (kihívó hiányában…) a Hoffmann Nóra-Maxim Zavozin pár lett az aranyérmes. Sebestyén nyolcadszor állhatott a dobogó legfelső fokára.

Keresés