2008. január 1. kedd

jan. 1
13:44
Tenisz, Hopman Kupa: India legyőzte a házigazda ausztrálokat (She)
India csapata 2-1-re nyert a házigazda ausztrálok ellen a XX. Hopman Kupán, a teniszezők nemhivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, Perth-ben.
jan. 1
13:49
Tenisz, Adelaide: Grosjean már az első fordulóban kiesett (She)
Már az első forduló a végállomást jelentette a nyolcadik helyen kiemelt Sebastien Grosjean számára a 465 ezer dollár összdíjazású adelaide-i férfi tenisztornán.
jan. 1
13:51
Tenisz, Auckland: Michaela Krajicek az első fordulóban búcsúzott (She)
Az első fordulóban búcsúzott a 145 ezer dollár összdíjazású új-zélandi női tenisztornától a negyedik helyen kiemelt holland Michaela Krajicek.
jan. 1
13:55
Tenisz, Gold Coast: kiesett a Szávay Ágnest búcsúztató Fedak (She)
Háromjátszmás mérkőzésen biztosította a helyét a második fordulóban az első helyen kiemelt cseh Nicole Vaidisova a 175 ezer dollár összdíjazású keménypályás Gold Coast-i tenisztornán.
jan. 1
14:23
Rui Costa az idény végén visszavonul (Metropol)
Az idény végén befejezi pályafutását Rui Costa korábbi válogatott portugál labdarúgó. „Mindig is arra vágytam, hogy a Benficában játsszam le az utolsó idényemet.”
jan. 1
15:38
Talmácsi Gábor mindent vitt (Blikk)
A Blikk.hu olvasói döntöttek a legeredményesebb sporteredményekről
jan. 1
15:39
Tenisz, Chennai Open: Bagdatiszt már az első körben megállították (She)
Már az első fordulóban búcsúra kényszerült a második helyen kiemelt Markosz Bagdatisz a 436 ezer dollár összdíjazású indiai férfi tenisztorna egyes versenyében.
jan. 1
15:55
A tartalékos Chelsea győzelemmel kezdte az évet (Infostart)
A tabella harmadik helyén álló Chelsea 2-1-re nyert a Fulham otthonában az angol labdarúgó-bajnokság első 2008-as meccsén.
jan. 1
16:06
Anglia: Halmosi Péter és Tímár Krisztián csapata kikapott (She)
Egygólos vereséget szenvedett a Halmosi Péterrel és Tímár Krisztiánnal a kezdőcsapatában felálló Plymouth Argyle csapata az angol labdarúgó-bajnokság másodosztályának 26. fordulójában.
jan. 1
18:07
Az Arsenalnak idén alig két perc kellett az első gólhoz (Infostart)
A listavezető Arsenal 2-0-ra nyert a vendég West Ham ellen az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában.
jan. 1
18:12
Négysáncverseny: Schlierenzauer nyert Garmisch-Partenkirchenben (Metropol)
Gregor Schlierenzauer diadalmaskodott az 56. alkalommal kiírt síugró Négysáncverseny második állomásán, Garmisch-Partenkirchenben, ahol elseje délutánján vetélkedett a mezőny.
jan. 1
18:23
Anglia: Gera Zoltán csapata kikapott az Ipswich otthonában (She)
Vereséget szenvedett a listavezető West Bromwich Albion az angol labdarúgó-másodosztály (League Championship) 26. fordulójában.
jan. 1
18:44
Nyert az Arsenal és a Manchester United (Metropol)
Az éllovas Arsenal és a tabellán második Manchester United is megszerezte a három pontot az angol labdarúgó Premier League 21. fordulójában.
jan. 1
19:05
Tenisz, Chennai Open: Rafael Nadal két játszmában ment tovább (She)
Az első helyen kiemelt Rafael Nadal két játszmában győzött a francia Mathieu Montcourt ellen, és továbblépett a 346 ezer dollár összdíjazású indiai tenisztorna első fordulójából.
jan. 1
19:48
Tenisz, Doha: Davigyenko továbbment, Robredo elbúcsúzott (She)
Továbblépett az első helyen kiemelt Nyikolaj Davigyenko, ellenben a második helyen rangsorolt Tommy Robredo búcsúzott az egymillió dollár összdíjazású katari tenisztornán.
jan. 1
20:30
Szívbénulás okozhatta a 35 éves futballista halálát (Infostart)
Az első orvosszakértői vélemény alapján szívbénulás okozta Phil O'Donnel, a Motherwell labdarúgójának szombati halálát. Ezt a boncolás után közölte Robert Liddle, a skót élvonalbeli klub orvosa.
jan. 1
20:54
Győzött az Aston Villa (Metropol)
Az Aston Villa hazai pályán egy góllal nyert a Tottenham Hotspur ellen az angol labdarúgó Premier League 21. fordulójában.

2008. január 2. szerda

jan. 2
6:05
Sébastien Loeb a bajnokok bajnoka (Behaviour)
A L,Equipe című mértékadó francia sportnapilap értékelése szerint Sébastien Loeb raliversenyző és navigátora, Daniel Elena a bajnokok bajnoka az elmúlt évi teljesítmények alapján. A 33 esztendős pilóta az idén sorozatban negyedszer hódította el a ralivilágbajnoki címet. Az 1946 óta évente megrendezett szavazáson Loeb az első raliversenyző, aki az élen végzett ebben a rangsorban.
jan. 2
6:09
Megnyertük a Dakart! (Blikk)
Szenzációs információ birtokába jutott a Blikk!
jan. 2
6:11
Gokarttal edzettek Darázsiék (Blikk)
Összecsaptak a Dakar-ralira készülő Darázsi testvérek.
jan. 2
6:13
Vadócz, a szurkolók kedvence (Blikk)
Fél év alatt közönségkedvenc lett Hollandiában Vadócz Krisztián
jan. 2
6:15
Dzsudzsák bajnokcsapatba megy (Blikk)
Három sztárcsapat között dőlhet el Hollandiában a bajnoki cím
jan. 2
6:26
Anelka a Chelsea-be tart (Behaviour)
Nicolas Anelka, a Bolton Wanderers francia labdarúgója a jövő hét végéig a Chelsea-hez igazolhat. A The Times című lap értesülése szerint a londoni klub vezetői az átmenetileg kieső Didier Drogbát szeretnék pótolni vele. Az elefántcsontparti futballista hazája válogatottjával az Afrika Kupán szerepel majd január 20-tól, de már a közvetlen felkészülés időszakában sem számíthat rá az egyesülete.
jan. 2
6:51
Mit mutat Szávay és Talmácsi sikere? (Infostart)
Dénes Ferenc sportközgazdász szerint alapvetően más lenne itthon a sporthoz való befektetői hozzáállás, ha a magyar-horvát kettős tavaly tavasszal megkapta volna a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezési jogát.
jan. 2
8:25
La Liga, Barcelona: a katalánokat érdekli Kasper Schmeichel (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona élénken érdeklődik a dán Kasper Schmeichel iránt.
jan. 2
8:36
Vasas: Füzi Ákos kétéves megállapodást kötött Angyalföldön (She)
A Soproni Liga, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő, 15. forduló után tizennégy szerzett ponttal a 13. helyen telelő Vasas válogatott labdarúgóval erősítette meg keretét: az Újpestről érkező Füzi Ákos (képünkön) kétéves megállapodást írt alá Angyalföldön.
jan. 2
9:41
Tenisz, Hopman Kupa: a szerbek legyőzték a franciákat (She)
A Jelena Jankovics, Novak Djokovics összeállítású, első helyen kiemelt szerb tenisz-válogatott 2-1-re legyűrte a negyedikként rangsorolt francia együttest a Perthben zajló XX. Hopman Kupán.
jan. 2
9:59
A bajnoki cím az életébe került (Behaviour)
Szerdán az orvosok agyhalottnak nyilvánították Cso Joj Szam dél-koreai profi ökölvívót, aki múlt keddi, szöuli győztes mérkőzése után esett össze. A 33 éves sportoló a Boksz Világszervezet (WBO) interkontinentális bajnoki címmérkőzésének utolsó másodperceiben kapott egy óriási ütést kihívójától, az indonéziai Heri Amoltól. A megrendítő erejű jobbhorog ellenére Csoj a csodával határos módon lábon…
jan. 2
10:22
Tenisz, Auckland: Davenport és Zvonarjova is negyeddöntős (She)
Az új-zélandi Aucklanden zajló, 145 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás női tenisztorna egyeseinek küzdelmében a második fordulóban a volt világelső amerikai Lindsay Davenport (képünkön), aki nem kiemeltként állt rajthoz a viadalon, három játszmában verte az ötödikként rangsorolt spanyol Anabel Medina Garriguest.
jan. 2
10:39
Műszaki problémák miatt nem elérthető az e-újság (She)
jan. 2
11:49
Jovcsev ötödik olimpiája után visszavonul (Metropol)
Az augusztusi pekingi olimpia után visszavonul Jordan Jovcsev, a bolgárok világklasszis tornásza. A 34 éves négyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok - aki sokáig Csollány Szilveszter nagy ellenfele volt gyűrűn – ezzel véget vetett a találgatásoknak, miszerint tovább folytatja pályafutását.
jan. 2
12:06
Polgár Judit 30-szor a világranglista élén (Metropol)
Továbbra is Polgár Judit áll az élen a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) legfrissebb női világranglistáján, ami azt jelenti, hogy a magyar nagymester 30. alkalommal világelső.
jan. 2
12:38
Torna: Jordan Jovcsev biztosan visszavonul Peking után (She)
Bulgária jelenlegi első számú tornásza, Jordan Jovcsev ? Csollán Szilveszter korábbi nagy ellenfele ? megerősítette elhatározását, hogy a 2008-as pekingi olimpia utáni lezárja pályafutását.
jan. 2
12:44
Hopman Kupa: második mérkőzésükön is nyertek a szerbek (She)
Az első helyen kiemelt szerb együttes második mérkőzését is megnyerte a XX. Hopman Kupán, a teniszezők nemhivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, Perth-ben.
jan. 2
12:55
Sakk: Polgár Judit 30-adszor a világranglista élén! (She)
Továbbra is Polgár Judit áll az élen a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) legfrissebb női világranglistáján, ami azt jelenti, hogy a magyar nagymester 30. alkalommal világelső!
jan. 2
13:00
Jégkorong: a sportág alapítói Újpesten és Dunaújvárosban (She)
1875. március 3-án Montreálban volt az első hivatalos jegyzőkönyvezett jégkorong mérkőzés a világon, amelynek egyik résztvevője legpatinásabb kanadai egyetemi csapat a McGill University Montreálból. Nálunk talán a hokicsapatuk ismertségét a Love Story című film jelentheti, ahol a főszereplő Ryan O?Neal a McGill játékosaként tűnt fel a film több jelenetében.
jan. 2
13:55
Téli olimpia 2014: Putyin felavatta az első sportközpontot (Metropol)
Vlagyimir Putyin orosz elnök felavatta a 2014-es, Szocsiban sorra kerülő téli olimpia első sportközpontját.
jan. 2
14:11
Polgár Judit 30-adszor a világranglista élén! (Behaviour)
Továbbra is Polgár Judit áll az élen a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) legfrissebb női világranglistáján, ami azt jelenti, hogy a magyar nagymester 30. alkalommal világelső!
jan. 2
14:27
Polgár Judit harmincadszor is a világranglista élén (Blikk)
Továbbra is Polgár Judit áll az élen a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) legfrissebb női világranglistáján, ami azt jelenti, hogy a magyar nagymester egyhuzamban a 30. alkalommal világelső!
jan. 2
14:54
Olaszország: futballklubokat vizsgál az olasz adóhatóság (She)
Nagyszabású razziát hajt végre az olasz adóhivatal a labdarúgó-bajnokság első négy osztályának 134 klubjánál.
jan. 2
16:12
Négyezer éves a korcsolya (Behaviour)
Csaknem négyezer éve találták fel a korcsolyát - állítják brit tudósok. Az Oxfordi Egyetem kutatói szerint távoli őseink Kr.e. 1800 körül csatolták fel Észak-Európában elsőként az állati csontokból készített alkalmatosságot, amely segítségével sokkal kevesebb idő alatt és mintegy 10 százalékkal kisebb energiaráfordítással szelhették át a befagyott tavakat, mintha gyalogosan megkerülték volna őket…
jan. 2
16:48
Sífutás, Tour de Ski: Bauer és Saarinen sikere Nove Mestóban (She)
A férfiaknál a szám olimpiai ezüstérmese, a cseh Lukas Bauer nyerte a sífutók nyolc versenyből álló Tour de Ski sorozatának 15 km-es, klasszikus stílusú futamát a csehországi Nove Mestóban. A hölgyeknél ugyanitt a finn Aino-Kaisa Saarinen győzött a 10 km-es klasszikus számban, megelőzve az összetett pontversenyben vezető honfitársnőjét, Virpi Kuitunent.
jan. 2
17:05
Tenisz, Adelaide: Paul-Henri Mathieu a negyeddöntőben (She)
A második helyen kiemelt Paul-Henri Mathieu nagy csatában legyőzte az ausztrál Chris Guccionét a 465 ezer dollár összdíjazású adelaide-i férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében. (MTI)
jan. 2
17:32
Manchester United: Alex Ferguson nem elégedett a közönséggel (She)
Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője élesen bírálta az Old Trafford közönségét, s a legutóbbi mérkőzésen tapasztalt hangulatot egy temetéséhez hasonlította.
jan. 2
17:37
Műkorcsolya: a Hoffmann-Zavodin páros bemutatkozása késik (She)
Hoffmann Nóra megtalálta új jégtáncos partnerét az orosz származású, de eddig amerikai színekben versenyző Maxim Zavozin személyében, azonban egyelőre várnia kell a bemutatkozásra.
jan. 2
17:39
Labdarúgás: tunéziai válogatott futballista több embert elgázolt (She)
Halálos áldozattal járó közúti balesetnek volt részese Tijani Belaid tunéziai válogatott labdarúgó.
jan. 2
17:41
Tenisz, Doha: Ljubicic a nyolcban, következik Kohlschreiber (She)
A szerb Janko Tipszarevics visszalépése miatt mérkőzés nélkül jutott be a negyeddöntőbe a negyedik helyen kiemelt horvát Ivan Ljubicic az egymillió dollár összdíjazású katari keménypályás férfi tenisztornán.
jan. 2
18:20
MU: Tevez bokazúzódást szenvedett a Birmingham ellen (She)
Carlos Tevez súlyos bokazúzódást szenvedett a Birmingham City elleni bajnokin, ezért szinte bizonyos, hogy nem léphet pályára szombaton a Manchester United labdarúgócsapatában az Aston Villa elleni idegenbeli FA-kupa mérkőzésen.
jan. 2
18:53
Tenisz, Hopman Kupa: tajvani siker az argentinok ellen (She)
A tajvani duó meglepetésre 3-0-ra nyert az argentinok ellen a XX. Hopman Kupán, a teniszezők nemhivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, Perth-ben.
jan. 2
18:59
Tenisz, Chennai: kiesett a hatodik kiemelt Melzer, nyert Juzsnij (She)
A második fordulóban búcsúzott a 436 ezer dollár összdíjazású indiai keménypályás férfi tenisztornától a hatodik helyen kiemelt osztrák Jürgen Melzer.

Keresés