2008. január 15. kedd

jan. 15
3:47
Australian Open: Meusburgerrel játszik továbbjutása esetén Szávay (She)
Az Australian Open, az Ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének második fordulójában az osztrák Yvonne Meusburger lesz Szávay Ágnes ellenfele, amennyiben a magyar teniszezőnő sikerrel veszi az első fordulóbeli akadályt.
jan. 15
4:09
Australian Open: Djokovics, Monaco és Verdasco sem hibázott (She)
Az Australian Open, az Ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovics (képünkön) három játszmában verte a német Benjamin Beckert.
jan. 15
6:13
Dzsudzsák sztár lett (Blikk)
2007 végén még nem tudta, hol kezdi a tavaszt, most pedig már forog vele a világ
jan. 15
6:15
Világsztárok jutottak Szávayéknak (Blikk)
A Davenport, Hantuchová duó ellen kezd Ági és Kirilenko
jan. 15
6:45
Szávay már az első fordulóban kiesett (Infostart)
A 20. helyen kiemelt Szávay Ágnes három játszmában kikapott az orosz Jekatyerina Makarovától az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában, a magyar játékos ezzel búcsúzott a női egyes további küzdelmeitől. Makarova -Szávay 3:6, 6:4, 7:5.
jan. 15
7:06
Australian Open: Kuznyecova biztosan nyert Dechy ellen (She)
Az Australian Open, az Ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a második helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecova biztosan nyert a francia Nathalie Dechy ellen.
jan. 15
8:38
Ronaldinho csak szenved (Blikk)
Megtört a brazil varázsa a Barcelonában
jan. 15
9:00
Gyeplabda, férfi terem NB1: a Rosco I és az Építők I veretlen (She)
Túl vagyunk az eddigi legizgalmasabb és legkiélezettebb játéknapon. Bemelegítésképpen egy kisebb kalamajka után a játékvezetők hiányában végül egy barátságos meccsen a Rosco III csapata simán nyert a Szent László ellen. Az első igazi tétmeccsen a Rosco II végig vezetett ugyan az Ares ellen, ám izgalmas, kiegyenlített mérkőzés volt, így különösen értékes ez a három pont. A meglehetősen rövid…
jan. 15
9:05
Kispályás labdarúgás: folytatódik a Kék Duna Kupa (She)
?Az első kupa sikere után sok szeretettel várjuk a csapatok jelentkezését az immár második alkalommal megrendezésre kerülő villámtornánkra, Dunakanyar egyetlen műfüves sportcsarnokába!? - invitál Szűcs Attila szervező a február 2-3-i és 9-10-i tornára.
jan. 15
9:21
Siófok: az olasz Aldo Dolcetti lehet az új vezetőedző (She)
A BFC Siófok tulajdonosa, Nemes Ferenc (aki az MLSZ alelnöke is) tartja magát korábbi kijelentéséhez, azaz január 15-én nevezi meg csapata új szakvezetőjét. Mindez azt is jelenti, hogy hétfőn még a két pályaedző, Hagymási Zoltán és Balog Zoltán irányította a labdarúgók gyakorlását, a szerdán kezdődő tíznapos porecsi edzőtáborban azonban már az új tréner elképzelése szerint készül fel az együttes.
jan. 15
9:43
Australian Open: Bartoli, Safarova és Szafina máris csomagolhatott (She)
Az Australian Open, az Ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a kiemeltek közül meglepetésre elbukott a 10. helyen rangsorolt francia Marion Bartoli, a 16. orosz Dinara Szafina (képünkön) és a 22. cseh Lucie Safarova.
jan. 15
10:27
Australian Open: Hewitt, Blake és Ferrero nagyon meg sem izzadt (She)
Az Australian Open, az Ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában biztosan nyert és jutott a legjobb 64 közé a 19. helyen kiemelt ausztrál Lleyton Hewitt (képünkön), a 12. amerikai James Blake és a 22. spanyol Juan Carlos Ferrero.
jan. 15
10:32
Alpesi sí, Világkupa: rekorddíjazás a hétvégi, kitzbüheli viadalon (She)
Rekordnak számító 550 ezer eurós pénzdíjat osztanak szét az alpesi síelők Világkupa-sorozatának péntektől vasárnapig tartó kitzbüheli férfi versenyein. Az egyébként is nagy népszerűségnek örvendő viadalon ennyit még soha nem fizettek, tavalyhoz képest 3,8 százalék a növekedés.
jan. 15
10:32
Szávay kikapott Makarovától (Metropol)
A 20. helyen kiemelt Szávay Ágnes három játszmában kikapott az orosz Jekatyerina Makarovától az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában, a magyar játékos ezzel búcsúzott a női egyes további küzdelmeitől.
jan. 15
10:38
Bízik magában a Real Madrid magyar tartalékcsatárja (Blikk)
Szalai Ádám, a Real Madrid magyar csatára: Eljön még az én időm!
jan. 15
11:20
Tenisz: a bundázás életre szóló eltiltással jár majd a nőknél (She)
Az a női játékos, akiről bebizonyosodik, hogy bundázott, életre szóló eltiltást kap ? jelentette ki a Reuters hírügynökségnek a Sony Ericsson WTA Tour elnök-igazgatója. Larry Scott megerősítette: sokakat keresnek meg olyan kérésekkel, hogy előre meghatározott módon játsszák le a mérkőzéseiket.
jan. 15
11:25
Australian Open: Venus Williams saját magának tette nehezebbé (She)
Az Australian Open, az Ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában a nyolcadik helyen kiemelt amerikai Venus Williamsnek (képünkön) is sikerült győznie és készülhet a francia Camille Pin elleni mérkőzésre, amelyet két nap múlva, a második fordulóban rendeznek majd meg.
jan. 15
11:41
NBA China: 43 milliárd támogatással indult a kínai leányvállalat (She)
Beindította kínai divízióját az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságot (NBA) rendező liga. Az NBA China elnevezésű szervezetet tehetős amerikai - köztük a Walt Disney és ESPN csoport sportszekciója - illetve kínai cégek támogatják, összesen 253 millió dollárral (43 milliárd forint).
jan. 15
12:13
Kedvező a Győr sorsolása a BL-ben (Infostart)
Kedvező csoportba, a román Oltchim Valcea, az orosz Lada Toljatti és a német Nürnberg csapatával került azonos kvartettbe a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, a legjobb nyolc között.
jan. 15
12:36
Australian Open: Malisse majdnem meglepte Turszunovot (She)
Az Australian Open, az Ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a belga Xavier Malisse majdnem meglepte Dimitrij Turszunovot, hiszen két parádés játszma után már 2-0-ra vezetett. Utána azonban beindult és hengerelt a 32. helyen kiemelt orosz.
jan. 15
12:47
Tatabánya: Dajka László segíti Octavio Zambrano munkáját (She)
A Soproni Liga, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Tatabányánál vállalt munkát Dajka László.
jan. 15
13:45
Temesvári: Szávay Ágnesnek meg kell tanulnia kezelni a nyomást (Infostart)
Szávay Ágnes egyesben már az első fordulóban búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, az év első Grand Slam-versenyén. A világranglista 19. helyén álló magyar játékos három szettben, 3:6, 6:4, 7:5 arányban veszített az orosz Makarovával szemben. Temesvári Andrea Roland Garros-győztes teniszező szerint a párosban és vegyes párosban aratott győzelmek hozhatják vissza Szávay Ágnes önbizalmát.
jan. 15
14:22
Labdarúgás: csak egy otthon futballozó játékos a horvát keretben (She)
Kihirdette húsz főből álló válogatott keretét a február hatodikai, Hollandia elleni barátságos mérkőzésre Slaven Bilic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
jan. 15
15:19
Aldo Dolcetti az új reménység (Infostart)
Az olasz Aldo Dolcetti lesz a labdarúgó Soproni Ligában szereplő BFC Siófok labdarúgócsapatának új vezetőedzője.
jan. 15
15:42
Férfi kézilabda Eb: tönkrementek a magyar játékosok mezei (She)
Jelenleg mez nélküli a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott, ugyanis a házigazda norvég szövetség az együttes két, vadonatúj garnitúráját is rosszul mosatta ki, így ezek tönkrementek.
jan. 15
16:25
Horvátország: Zvonimir Soldo lett a Dinamo Zagreb új edzője (She)
Az egykori kiváló válogatott futballista, Zvonimir Soldo váltja Branko Ivankovicot a horvát Dinamo Zagreb labdarúgócsapatának kispadján.
jan. 15
17:03
Lengyelország: Tomasz Hajto felfüggesztett börtönbüntetése (She)
Halálos közlekedési baleset okozásáért kétéves, végrehajtásában négy évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott Tomasz Hajto egykori lengyel válogatott labdarúgó.
jan. 15
17:05
Franciaország: szerdára halasztják a Le Mans-Lyon kupameccset (She)
Egy nappal elhalasztják a keddre kiírt Le Mans - Lyon meccset, amelyet eredetileg kedden játszottak volna a Francia Kupában.
jan. 15
18:03
30 sportoló használt vérdoppingot? (Metropol)
Az ARD német állami televízió információi szerint összesen harmincan voltak ügyfelei annak az illegálisan működő bécsi laboratóriumnak, ahol vérdoppinggal láttak el sportolókat, elsősorban északi síelőket.
jan. 15
18:31
30 sportoló használt vérdoppingot (Behaviour)
Az ARD német állami televízió információi szerint összesen harmincan voltak ügyfelei annak az illegálisan működő bécsi laboratóriumnak, ahol vérdoppinggal láttak el sportolókat, elsősorban északi síelőket.
jan. 15
18:35
Tenisz: Gustavo Kuerten búcsúra készül, az év végén visszavonul (She)
A háromszoros Roland Garros-győztes és korábbi világelső Gustavo Kuerten bejelentette, hogy 2008 végén visszavonul.
jan. 15
18:52
Wijk aan Zee: Polgár legyőzte Gelfandot, Lékó remizett (Metropol)
Polgár Judit megszerezte első győzelmét az év első sakk szuperversenyén, a hollandiai Wijk aan Zee-ben zajló hagyományos tornán: a magyar nagymester - a viadal honlapjának tanúsága szerint - a negyedik fordulóban az izraeli színekben szereplő Borisz Gelfand ellen nyert sötéttel.
jan. 15
18:57
Angol FA-kupa: halasztások a pálya használhatatlansága miatt (She)
Több mérkőzést is el kell halasztani az angol FA-kupában, mivel az esőzések miatt a pályák használhatatlanná váltak.
jan. 15
19:02
Anglia: a Chelsea leszerződteti a szerb Braniszlav Ivanovicsot (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea és az orosz Lokomotiv Moszkva megállapodott egymással Braniszlav Ivanovics Londonba igazolásáról.
jan. 15
19:36
Gázsprayt vetettek be a teniszbajnokságon (Behaviour)
Gázspray-vel fékeztek meg szurkolókat az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A görög Konsztantinosz Ekonomidisz szimpatizánsai sportszerűtlenül viselkedtek a chilei Fernando Gonzalez ellen első körös férfi mérkőzésen, amelyet a második játszmában félbe kellett szakítani. Néhány görög drukker spanyolul is becsmérelte a hetedik helyen kiemelt dél-amerikai klasszist, és folyamatosan zavarták a játékot.
jan. 15
20:23
Női vízilabda LEN Kupa: az OSC hivatalosan is negyeddöntős (She)
Immár hivatalosan is a legjobb nyolc között folytathatja az OSC női vízilabdacsapata a LEN Kupában, miután az európai szövetség (LEN) zöld utat adott a magyar együttesnek.
jan. 15
20:29
A technika révén előnyben lehet egy művégtaggal induló sportoló (Infostart)
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség úgy döntött, nem indulhat a pekingi olimpián a műlábakkal versenyző dél-afrikai futó, Oscar Pistorius. Az indoklás szerint ugyanis a karbonszálas művégtagok előnyt jelentenek a sportoló számára riválisaival szemben. Tihanyi József, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Biomechanika tanszékének vezetője, a tudományos akadémia doktora szerint a…
jan. 15
20:40
Real Madrid: Schuster pihenteti Raúlt és Casillast a kupameccsen (She)
Bernd Schuster, a Real Madrid vezetőedzője úgy határozott, hogy pihenteti Raúlt, és nem nevezi a Real Mallorca elleni kupameccsre.
jan. 15
21:08
Bamako-rali: 110 csapat kelt át Afrikába (Behaviour)
A Bamako-ralin résztvevő sztárcsapatok közül a 117-es Velorex és a Wartburg-csapat is átjutott az afrikai kontinensre. Kedden összesen 110 csapat kelt át a Földközi-tengeren a spanyolországi Almeríából komphajón a marokkói Nadorba. Még 28 csapat várakozik az átkelésre - olvasható a verseny honlapján.
jan. 15
21:23
Euro 2008: hatalmas érdeklődés a jegyek után Németországban (She)
Már az internetes jegyárusítás első napján, kedden több mint 400 ezer rendelés érkezett a Német Labdarúgó-szövetséghez (DFB) azoktól, akik szeretnének ott lenni a Nationalelf valamelyik meccsén a 2008-as Európa-bajnokságon. A probléma az, hogy a DFB csak 14 400 belépőt kapott.
jan. 15
21:40
Vb 2010: szeptember 6-án Cipruson kezdenek a címvédő olaszok (She)
Szeptember 6-án Cipruson játssza első mérkőzését a 2010-es világbajnokság selejtező-sorozatában a címvédő olasz labdarúgó-válogatott ? jelentették be az érintettek, miután a 8-as csoportban szereplő válogatottak képviselői megtartották naptáregyeztető tárgyalásukat Szófiában.
jan. 15
22:06
Kosárlabda, NBA: Shaquille O?Neal sérülés után visszatérhet (She)
Nyolc kihagyott mérkőzés után várhatóan kezdőként lép pályára Shaquille O?Neal (képünkön balra) a Miami Heat együtessének Chicago Bulls elleni mérkőzésén az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság szerdai játéknapján. Shaq-et csipősérülése akadályozta a játékban.
jan. 15
22:33
Olimpia 2016: Chicago 900 millió amerikai dollárból építkezne (She)
Becslések szerint 900 millió amerikai dollárba (154,5 milliárd forint) kerülnek majd az új és az ideiglenesen felépítendő létesítmények az egyesült államokbeli Chicago városában, ha ott rendezik meg a 2016-os nyári olimpiai játékokat. Az már eldőlt, hogy ?Szeles város? megpályázza a rendezés jogát ? hat másik várossal versengve.
jan. 15
23:27
Gólképtelen maradt a Barca, de így is továbbjutott (Infostart)
A Barcelona 0-0-ás döntetlent játszott a vendég Sevilla a labdarúgó Spanyol Király Kupában, a nyolcaddöntő visszavágóján.
jan. 15
23:43
Gerrard: Három gól az FA Kupában (Infostart)
Magabiztosan került be a legjobb 32 közé a Liverpool az angol FA Kupában. Rafael Benitez menedzser csapata az újrajátszott mérkőzésen 5-0-ra kiütötte a harmadosztályú Luton Town csapatát.
jan. 15
23:55
Tereprali: Chile már 2009-ben megrendezné a Dakar-ralit (She)
A chilei kormány bejelentette, a dél-amerikai ország szívesen látná vendégül már 2009-ben is a Dakar-ralit, amely az idén a mauritániai terrorfenyegetés miatt elmaradt. A világ leghíresebb megbízhatósági autóversenyének útvonala 1979 óta nagyrészt Afrikán haladt keresztül a szenegáli fővárosig.

Keresés