2008. január 15. kedd

jan. 15
0:04
Vonalkód-olvasóba integrált Motorola mobil (SG)
A Motorola vállalati mobilitási üzletága bemutatta a CA50 típusú, VoIP-támogatással is rendelkező vezeték nélküli leolvasóberendezést
jan. 15
0:09
Nem romlanak el a fogai! Soha többé! (HáziPatika)
Orosz tudósok a fogászatban, illetve a fogkrémek gyártásánál is alkalmazni kezdték a nanotechnológiát, amellyel emlékeztetni lehet a sejteket arra, hogy miként néznek ki egészséges állapotukban, így az adott sejt elkezdi magát...
jan. 15
0:14
Olvasnivaló: A legnőiesebb gyógytea (Mindmegette)
A palástfű német neve ''Frauenmantel'' - azaz női kabát - már eleve jelzi, hogy mindenekelőtt nőknek való gyógynövényről van szó. Kiváló gyógyír a legtöbb női bajra, betegségre. A nemi szerveket, mindenekelőtt a méhet erősíti, így az anyaságra való felkészülésnél, a terhesség megtartásánál, valamint szülés előtt és után fejti ki leginkább áldásos hatását.
jan. 15
0:14
Sztárok a Fifa Streetben (SG)
A foci három szupersztárja Ronaldinho, Peter Crouch, és Gennaro Gattuso szerepel majd a FIFA Street 3, a cég legújabb utcai foci játékának dobozán.
jan. 15
0:18
Olvasnivaló: A szusi karrierje - L.A. nyersen 2. (Mindmegette)
2007 nem a disznó éve volt, hanem a halé! A Mediterrán-tenger mélyétől a japán folyókig a tavalyi év trendje hálóba fogott minden különleges előlényt. Tarsd a lélegzeted, ugorj neki, és kóstold meg a következőt is!
jan. 15
0:19
Két disznót egy csapásra (Totalcar)
Rajz: Robert Rettenmayr/Auto Motor und Sport 17/1973 Épp a világ legsúlyosabb versenyautóján, a Vörös Koca becenévre hallgató Mercedes-Benz 300 SEL 6.
jan. 15
0:28
Alábecsülték az IBM eredményét (terminal)
Az International Business Machines (IBM) Corp.
jan. 15
0:30
Rekordterhelés érte a VISA-t karácsonykor (SG)
A Visa Europe kártyás tranzakció feldolgozó rendszere 715 tranzakciót dolgozott fel másodpercenként a legforgalmasabb karácsonyi időszakban.
jan. 15
0:32
Debrecenbe kéne menni - mérnöknek (terminal)
A tervek szerint halad a BT (korábban British Telecom) Pannónia projektje, amelynek keretében a cég új regionális üzleti kiszolgáló központot hoz létre Debrecenben.
jan. 15
0:36
A Heti Hetes és Körmendi János emléke (comment:com)
Nem tudom, megfigyeltük-e, hogy a vasárnapi Heti Hetesben Sir Edmund Hillary haláláról sikerült megemlékeznie a társaságnak, de a szintén múlt héten elhunyt Körmendi Jánoséról valahogy nem. Pedig. Pedig Körmendi János egy kicsivel közelebb áll hozzánk, mint a 7 liter tüdőkapacitású hegymászó. A Madách színház is közelebb van, mint a Mount Everest, Gálvölgyi most ott játszik, ahol annak idején…
jan. 15
0:38
Letartóztatták a Ponyvaregény forgatókönyvíróját (est.hu)
Emberölés és ittas vezetés gyanújával tartóztatták le Roger Avaryt, a Ponyvaregény Oscar-díjas társ-forgatókönyvíróját, aki vasárnap halálos kimenetelű autóbalesetet okozott.
jan. 15
0:42
Jól halad a BT debreceni központjának projektje (SG)
A tervek szerint halad a BT (korábban British Telecom) Pannónia projektje, amelynek keretében a cég új regionális üzleti kiszolgáló központot hoz létre Debrecenben.
jan. 15
0:44
Will Smith másik gyermeke is filmsztár lett (est.hu)
Egy apának igazságosnak kell lennie. 2006-ban A boldogság nyomában című filmjében Will Smith a kisfiával, Jadennel játszott együtt, és a közös produkció azonnal a mozis toplisták élére került. Hogy a családon belüli féltékenységnek elejét vegye, legújabb sikerében, a Magyarországon másfél hete bemutatott Legenda vagyokban Smith hétéves kislánya játszhatta a főhős lányát.
jan. 15
0:52
Az első repülés bioüzemanyaggal (SG)
A brit Virgin Atlantic légitársaság egyik Boeing-747-es Jumbója a jövő hónapban bioüzemanyag felhasználásával repül a London-Amszterdam útvonalon.
jan. 15
1:16
Tudomány az oktatásban szakalapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
A tudományos kutatások során született eredmények alkalmazásának elősegítése a felsőoktatásban
jan. 15
1:20
Természet és Hagyomány - fotópályázat (Pályázatfigyelő)
fotópályázat, természet, hagyomány
jan. 15
1:24
Szálláshelyek fejlesztése / DDOP-2007/2.1.2 (Pályázatfigyelő)
A régió kereskedelmi szálláshelyeinek minőségi kínálata nem megfelelő. Kevés a magas kategóriájú egység. A minőségi szálláshelyek hiánya már veszélyezteti a turizmus további fejlődését is, hiszen az igényes, sokat költő turisták elkerülik a régiót a nem megfelelő szálláshely kínálat miatt. Statisztikai adatok bizonyítják, hogy a régióban a 3-4 csillagos és annak megfelelő színvonalú egyéb…
jan. 15
1:28
Szálláshelyek és a turisztikai termékkínálat értékét növelő egyéb szolgáltatások infrastrukturális és minőségi fejlesztése / KDOP-2007-2.1.2 (Pályázatfigyelő)
A konstrukció célja a régió vendégfogadó-kapacitásának fejlesztése, illetve a turisztikai kiegészítő szolgáltatások fejlesztése a piacbővítő célú termékfejlesztéssel összhangban, a látogatók tartózkodási idejének növelése és turisztikai kiadásainak ösztönzése érdekében
jan. 15
1:32
Multiplikátor támogató projekt - Közép-Magyarország (Pályázatfigyelő)
A kiíró szakmai együttműködő partnereket keres az Európai Unió Fiatalok Lendületben Programja keretében megvalósítandó fejlesztő tevékenységek (képzések, szemináriumok, hálózatfejlesztések stb.) megszervezéséhez és lebonyolításához
jan. 15
1:36
Multiplikátor támogató projekt - Észak-Alföld (Pályázatfigyelő)
A kiíró szakmai együttműködő partnereket keres az Európai Unió Fiatalok Lendületben Programja keretében megvalósítandó fejlesztő tevékenységek (képzések, szemináriumok, hálózatfejlesztések stb.) megszervezéséhez és lebonyolításához
jan. 15
1:38
III. Richárd (est.hu)
A Szürkület és Szenvedély című nagyjátékfilmjei mellett elsősorban színvonalas tévés alkotásairól ismert, 2002-ben elhunyt Fehér György legendás diplomamunkája 1973-ból Haumann Péterrel a címszerepben.
jan. 15
1:40
Kollégiumokért szakalapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
A Szakalapítvány a felsőoktatási kollégiumok értelmiségformáló szerepét kívánja segíteni. A kollégiumi öntevékeny csoportok működését, kollégiumi rendezvények szervezését, önnevelő közösségi megmozdulásokat, kollégiumi hagyományok ápolását támogatja. A Szakalapítvány pártolja a kollégiumok társadalmasítását, a hallgatói önkormányzatok erősítését célzó törekvéseket, az erre irányuló mozgalmakat.
jan. 15
1:44
Kodály Zoltán emlékére szakalapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
Felhívás az iskolai ének-zenei nevelés és az amatőr kórusmozgalom színvonalának javítása érdekében
jan. 15
1:48
Kereskedelmi szálláshelyek kapacitásainak bővítése és szolgáltatásainak fejlesztése / NYDOP-2007-2.3.1 (Pályázatfigyelő)
A konstrukció célja a kereskedelmi szállásférőhelyek kapacitásainak minőségi bővítése, valamint a kereskedelmi szálláshelyek szolgáltatásainak fejlesztése, működésük hatékonyságának javítása
jan. 15
1:52
Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése / EMOP-2007-2.2.1 (Pályázatfigyelő)
A régióban eltöltött vendégéjszakák számának növelése, a meglévő kereskedelmi régióban eltöltött vendégéjszakák számának növelése, a meglévő kereskedelmi szálláshelyek színvonalának és szolgáltatásainak javításával, valamint új, elsősorban magas kategóriájú szálláshelyek létesítésével a nemzetközi szinten is versenyképes attrakciók közelében
jan. 15
1:56
Ekkora halat fogtam! - novellapályázat (Pályázatfigyelő)
Nyílt pályázat kortárs szerzők részére, magyar nyelven írott, horgászati témájú elbeszélésekre
jan. 15
2:00
Egyházi iskolákért szakalapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
az iskola szellemiségét elmélyítő előadások, továbbképzések támogatása
jan. 15
2:27
(Letöltések) Sinking Island demó [német nyelvű] (PC Guru)
A demóban Benoit Sokal új kalandjátékába kóstolhatunk bele, annak az úriembernek az alkotásába, akinek a nevéhez fűződik például a Syberia 1-2 is. A Sinking Island egy misztikus szigeten játszódó nyomozós kaland, amibe most bárki belekostólhat, sajnos csak német nyelven. (...)
jan. 15
2:41
Szentimentalizmusból sosem lehet túl sok (Totalcar)
Akinek maradtak még könnycseppei közel 14 perc rali után, és elege van a blogot az utóbbi napokban uraló Bimmerekből, Atom talált egy rendkívül romantikus, kellemesen hosszú reklámot, ami az SLR-től visszafelé bemutatja a Mercedes-Benz történetét.
jan. 15
3:47
Australian Open: Meusburgerrel játszik továbbjutása esetén Szávay (NSO)
Az Australian Open, az Ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének második fordulójában az osztrák Yvonne Meusburger lesz Szávay Ágnes ellenfele, amennyiben a magyar teniszezőnő sikerrel veszi az első fordulóbeli akadályt.
jan. 15
4:09
Australian Open: Djokovics, Monaco és Verdasco sem hibázott (NSO)
Az Australian Open, az Ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a harmadik helyen kiemelt szerb Novak Djokovics (képünkön) három játszmában verte a német Benjamin Beckert.
jan. 15
4:31
Bejelentések után feljelentés a Toller-ügyben (Népszava)
Feljelentést tett a Deport '56 nevű szervezet vezetője Toller László ügyében hűtlen kezelés gyanúja miatt. Szerdahelyi Szabolcs azt kifogásolja, hogy a szocialista honatya annak ellenére megkapja parlamenti képviselői fizetését, hogy vagyonnyilatkozatát felesége írta alá. Eközben egyre többen vállalják magukra a Toller cselekvőképtelenné nyilvánítását kezdeményező korábbi, pécsi levelet. Jogászok…
jan. 15
4:47
Épül az Eiffel park és irodaház (Népszava)
Teljesen független a kormányzati negyed beruházásától az Eiffel Irodaház építése, jóval korában kezdtünk hozzá a projekt előkészítéséhez, mint ahogy a kormányzati döntés megszületett - hívta fel a figyelmet Baksa-Soós Attila. A fejlesztő Új Multiplex Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak kifejtette: még 2004-ben szerezték meg a jogokat a terület fejlesztésére, azóta használati joggal rendelkeznek a…
jan. 15
5:01
A szoláriumozás duplájára növeli a bőrrák kialakulásának esélyét (Infostart)
Közel a duplájára nő a bőrrák kialakulásának az esélye azon 35 évnél fiatalabbak körében, akik szoláriumba járnak - állapította meg egy új tanulmány.
jan. 15
5:01
Oroszlán a falon (Totalcar)
Ezt a képet Baowah küldte: Azt hiszem huszonhét év és néhány hónap földi élet után láttam mindent, amit érdemes volt.
jan. 15
5:03
"Kormányzati negyedelt" pénzek: kinek mi jár? (Népszava)
Vis maior miatt hiúsult meg a kormányzati negyed beruházása, és az ajánlatkérő azért nyilvánította eredménytelennek a közbeszerzési eljárást, mivel a kormány végül nem finanszírozza a beruházást. Emiatt­ kormányzati illetékesek szerint nem számíthat kártérítésre a kivitelezői pályázat egyetlen beérkezett pályaművének készítője, a tervezőcsapat pedig azért nem kérhetne kártérítést, mert nem adott…
jan. 15
5:04
Népszavazás előtt: "Ideje, hogy megrendszabályozzák a renitenseket" (Népszava)
Ismerjük el, nincs irigylésre méltó helyzetben a Fidesz elnöke sem. Pedig hihetnénk, a sokat vitatott reformok, hozzá a kormánypártok megannyi baja, s mellé az ellenzék népszerűségének növekedése kellemes helyzetet teremt számára. Ám ez csak a látszat. Orbán Viktornak ugyanis kordában kell tartania pártját. Embert próbáló feladat, kiváltképp, amikor meg kell őriznie a saját nélkülözhetetlenségébe…
jan. 15
5:14
Már ma kitoloncolhatják a késelő román kisfiút (Népszava)
Az elmúlt héten két, gyerekek által elkövetett erőszakos bűncselekmény foglalkoztatta az országot. A késelő 12 éves román fiút a rendőrök valószínűleg ma, de legkésőbb holnap délben adják át a Hargita megyei gyermekvédelmi főosztály munkatársának. A halált okozó testi sértéssel gyanúsított 17 éves fiút pedig előzetes letartóztatásba helyezték, és az eset kapcsán Demszky Gábor főpolgármester neves…
jan. 15
5:22
Biztosan finomabb a bor, ha drága (Infostart)
Élvezetesebbnek tűnik a bor, ha többet fizetünk érte, függetlenül attól, hogy milyen a minősége - derül ki egy új kutatásból.
jan. 15
5:24
Politológusok szerint az MSZP eredménytelen népszavazásra játszik (Népszava)
Csak katasztrofális MSZP-s népszavazási vereség esetén tudják a politológusok elképzelni, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő pozíciója megrendül a pártjában. Ezt a lehetőséget azonban egyelőre nem tartják valószínűnek. A jelek szerint az MSZP-nek az eredménytelen népszavazás lehet a célja. A szocialisták látják azt, hogy "nem" szavazatra buzdítani szinte lehetetlen, kampányukban inkább az igenek…
jan. 15
5:30
Kétharmados személyi döntések várnak a Házra (Népszava)
Nem csak jogszabályokról döntenek idén a képviselők; 2008-ban ismét több személyi kérdés kerül a parlament elé. Ezek többsége kétharmados támogatást igényel. Nem könnyíti meg a törvényhozók dolgát, hogy az ombudsmanokat és a Legfelsőbb Bíróság elnökét Sólyom László köztársasági elnök jelöli, s az államfő, mint az korábban kiderült, nem egyeztet a pártokkal jelöltjeiről. Idén lejár még több…
jan. 15
5:32
Visszatérnek az erdő valódi urai (Infostart)
Hamarosan ismét a nagy-britanniai erdők urai lehetnek a vadmacskák. A veszélyeztetett fajból alig pár száz maradt meg csupán Skócia erdeiben, öt éven belül azonban szabadon engednek jó néhány példányt a fogságban nevelt vadmacskák közül.
jan. 15
5:41
Az egészségbiztosítási reform kommunikációja az MSZP-frakció asztalán (Népszava)
Az MSZP-frakció vezetése arra törekszik, az egészségbiztosítási rendszer átalakításában ne kerüljenek elő "kóbor kodifikációs igények", hiszen a törvényről sikerült koalíciós egyezséget elfogadtatni, s mindkét párt elment az általa vállalható határig. Úgy tudjuk, ma is ennek szellemében ül össze a képviselőcsoport, amely tárgyal a reform kommunikációjáról, a törvényhez benyújtandó módosító…
jan. 15
5:41
Könyvajánló Fidesz-vezetőknek (Népszava)
Olvasni kell! És nem csupán a szórakozni, művelődni vágyóknak, a politikusoknak is. Kivált nekik. És nem csupán jelentéseket, elemzéseket, prognózisokat, hanem memoárokat is. Ha például többen - miniszterelnök, ellenzéki vezetők, belső szocialista pártvitázók, mára már szakszervezeti fejesek is - kézbe vették volna a nyugdíjba ment amerikai FED elnök, Alan Greenspan emlékiratát, talán másképpen…
jan. 15
5:49
Hatvan év után találkoztak újra a házasok (Infostart)
Hatvan év után találkoztak újra egy orosz házaspár. Borisz Kozlov és a felesége, Anna három napig éltek együtt az esküvő után, majd a sors hosszú időre elválasztotta őket egymástól.
jan. 15
5:57
Változik a családi pótlék kifizetése (Népszava)
Január elsejétől fokozatosan átveszi a családi pótlékok kifizetését a Magyar Államkincstár, a legalább 100 főt foglalkoztató cégek fokozatosan vonulnak ki a rendszerből. A változás a családok harmadát érinti, a többieknek eddig is az államkincstár utalta a pénzt. A munkahelyek a bérek kifizetésétől függő időpontban fizettek, az államkincstárnak erre bankszámlára utalás esetén 3-ig, postai…
jan. 15
6:07
Összeesküvést szőttek a britek Olaszország ellen (Infostart)
Nagy-Britannia összeesküvést szőtt Olaszország ellen 1976-ban, mert London attól tartott: az Olasz Kommunista Párt megnyeri a választást, és kormányt alakíthat. Az összeesküvésben részt vett az Egyesült Államok, brüsszeli illetékesek és a Vatikán is.
jan. 15
6:08
Elapadt a budapesti aranykészlet (Népszava)
Hétfőn délután New Yorkban és Londonban az árutőzsdéken újból megdöntötte 27 éves csúcsát az arany ára, a kereskedők 910 dollárt is megadtak unciájáért, ami 15 dollárral volt magasabb a pénteki záróárnál. Meghaladta a 27 éves rekordszintjét a platina és az ezüst ára is. Londoni aranykereskedők arra számítanak, hogy még az idén eléri a sárga fém unciánkénti ára az 1000 dollárt. A hazai befektetők…
jan. 15
6:09
Drámai fordulat! Három boldog év után szakított a Megasztár szerelmespárja! (storyonline)
Szinte hihetetlen, ami történt. Az álompárként emlegetett Bartók Eszter és Caramel szakítottak. Azt mondták, nincs kézzel fogható oka annak, ami történt, csak elfáradt a kapcsolatuk.
jan. 15
6:10
Így leszel télen is fitt (Blikk)
Egészségünk, szépségünket és jókedvünket fenyegetik a szürke téli napok

Keresés