2008. január 29. kedd

jan. 29
0:01
A francia nyelvterület irodalmi szemléje (Kitekintő)
Folyamatosan jelenlévő téma a francia irodalmi életben a nácizmus. Annyira fontosnak tartják a Shoah-ról való beszédet, hogy már gyerekekhez is megpróbálják közel vinni.
jan. 29
0:08
Vádat emeltek a csaló bróker ellen (Népszava)
"Hivatali bizalommal való visszaélés", illetve jogtalan számítógépes ténykedés miatt előzetesen vádat emeltek a francia Société Générale bank 4,82 milliárd eurós rekordcsalással vádolt brókere ellen. Jérome Kervielt feltételesen szabadon engedték a rendőrségi őrizetből. A bróker védőügyvédje szerint korábban az ügyészség csalás és hamisítás ügyében is vádemelést kért, e két pontban azonban a…
jan. 29
0:08
Vakoknak olvas a mobil (cellanaplo.blog.hu)
Rengeteg pénzért lehet venni olyan Nokia mobilt, amely felolvassa a lefényképezett szöveget, és felismeri a bankókat, írja a Yahoo News. A cikk szerint ez az első olyan rendszer, amely a képfelismerést szövegfelolvasással köti össze, ráadásul mindez elfér egy átlagos okostelefonban. Ray Kurzweil, a szoftver kifejlesztője azt mondta, hogy a gomb megnyomása után húsz másodpercet vesz igénybe a…
jan. 29
0:10
Műtét előtt, megnyugodva - A dúla válaszol (NLCafé)
Ezen a héten – rendhagyó módon – egy hosszabb levélváltást teszek közzé. Marcsi levelemre írt válaszát azért tartom fontosnak közölni, mert reményeim szerint az ő példája segíthet másoknak is abban, hogy merjék megfogalmazni és feltenni a kérdéseiket az orvosuknak.
jan. 29
0:13
Megegyezés a Kapos Volánnál: elmarad a sztrájk (Népszava)
Megállapodás született a Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) kaposvári tagszervezete és a Kapos Volán Zrt. vezetése között az idei béremelés mértékéről hétfő este, így elmarad a cég dolgozói által szerdára tervezett sztrájk - tudatta Dobi István szakszervezeti vezető.
jan. 29
0:14
Olvasnivaló: Sajtimádók 2. - A gouda (Mindmegette)
Valamennyien úgy nőttünk fel, hogy “guudá''-nak ejtettük azt a piros viaszba csomagolt, krémes, nagyüzemi lágy sajtot, amit minden szupermarket polcán megtalálhatunk. A korrekt kiejtése egy kicsit másként hangzik: houdah.
jan. 29
0:22
Végre igazi Tiberium screenshotok érkeztek (Gamekapocs)
Kezd beindulni a Tiberium marketing gépezete. A délutáni videó bemutató után most itt vannak az első igazi screenshotok is - és a látvány bizony nem csúnya!
jan. 29
0:26
Influenza vagy nátha? (HáziPatika)
Sokan összekeverik a náthát és az influenzát. Azt hiszik, hogy az utóbbi csak egy komolyabb meghűlés, amit nem kell kezelni, és nyugodtan kihordhatjuk lábon. Ez nagy tévedés.
jan. 29
0:26
12. Nap - Januar 23. Nouakchott- Tidjikja (SPORTime Média )
jan. 29
0:30
A monogámia sem véd a HPV-től (HáziPatika)
Az egy szexuális partnerrel rendelkező 18-22 év közötti nők harmada fertőződik meg a méhnyakrákot okozó humán papillomavírussal (HPV) egy éven belül - írja Dr. Rachel Winer (Washingtoni Egyetem) a Journal of Infectious...
jan. 29
0:35
Új, üzemanyagcellás NEC mobil - csajoknak (terminal)
Pasztell árnyalatban.
jan. 29
0:38
Naplóbejegyzés - utolsó előtti (Budapest Flotta Bamako Team)
Hát itt vagyunk Bamako-ban. HURRÁ! Onnan folytatom, ahol Márk abbahagyta. Csak előtte még annyit, hogy ezt a bejegyzést másodszor írom be, előzőleg másfél óráig tartott, és amikor a mentésre került volna a sor, elszállt rendszer. De nem csodálkozom: ez is Afrika. Szóval 95 és 91-essel kocogunk keresztül Maruitánián. Nincs CB-nk, így néha mutogatunk. Elérkezünk a műút végére, jön a földes. Ádám…
jan. 29
0:45
Megújult a FigyelőNet! (NLCafé)
2000. novemberi indulása óta immár harmadik alkalommal újul meg a FigyelőNet (www.figyelonet.hu) mértékadó hírportál, amely teljes körűen kielégíti az igényes hírfogyasztó összes elvárását. A megújulás a legújabb webes trendeket követi.
jan. 29
0:50
Itt az első Worldshift in-game videó (Gamekapocs)
Megérkezett az első WorldShift in-game videó, melyben nem kevés szemkápráztató képet láthatunk a Black Sea hamarosan megjelenő RTS-éből.
jan. 29
0:56
13. Nap - Január 24 Kiffa (SPORTime Média )
jan. 29
1:20
Vakációs program - Pályázat szakiskolai tanulók részére (Pályázatfigyelő)
Üdülésipályázat szakiskolai tanulók részére
jan. 29
1:24
Szolidarítás - Pályázat több gyermeket nevelő munkavállalók részére (Pályázatfigyelő)
Üdülésipályázat több gyermeket nevelő munkavállalók részére
jan. 29
1:28
Közoktatás Minőségéért Díj (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja - az oktatási miniszter 3/2002. (II.15.) OM rendelete alapján - a közoktatási minőségfejlesztés területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó közoktatási intézmények tevékenységének elismerése.
jan. 29
1:32
Hozzájárulás az önkormányzati bérlakásprogramhoz (Pályázatfigyelő)
Hozzájárulás az önkormányzati bérlakásprogramhoz. A kiírás alapján a települési önkormányzatok támogatást vehetnek igénybe bérlakásállományuk növelésére.
jan. 29
1:33
Kiirtották az izzókat és az égőket (terminal)
Egy város, ahol nincs villanykörte.
jan. 29
1:36
Felhívás az Észak-magyarországi régióban amatőr zenészek, előadóművészek részére (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: - a tömegkultúrától eltérő, szokatlan kifejezésmódú, hangvételű, amatőr zenei produkciók, és egyéb előadóművészi formációk felkutatása, támogatása, - a eredeti művészeti kezdeményezések, tehetséges fiatalok támogatása, lehetőségeik kiszélesítése, - az alulról szerveződő kulturális kapcsolatok erősítése.
jan. 29
1:37
Az über bringaváz (terminal)
Ultratartós biciklikeret.
jan. 29
1:40
Ezüst nyár - Pályázat nyugdíjasok részére (Pályázatfigyelő)
Üdülésipályázat nyugdíjasok részére
jan. 29
1:44
Esély a pihenésre - pályázat fogyatékosággal élő személyek részsére (Pályázatfigyelő)
Üdülésipályázat fogyatékosággal élő személyek részére
jan. 29
1:48
Érdekképviseleti szervezetek kapacitásainak fejlesztése / TAMOP 2.5.1/07/1 (Pályázatfigyelő)
Munkavállalói és munkáltatói érdekképviseleti szervezetek fejlesztése, munkavállalói és munkáltatói jogsegélyszolgálat létrehozása, érdekképviseleti tevékenységet ellátó civil ernyőszervezetek kapacitásainak fejlesztése
jan. 29
3:35
Szétdarabolnák az egyik francia köztévét (SG)
A közmédiában a reklámok sugárzásának megszűntetését is magába foglaló médiareform részeként a France 3 közszolgálati csatorna régiónkénti szétdarabolására és vegyes gazdálkodású társaságokká alakítására készül a francia kormány .
jan. 29
3:39
Kedd este nyit a 39. Magyar Filmszemle (SG)
A megszokottól eltérően nem a Budapest Kongresszusi Központban, hanem a Millenáris Teátrumban nyit holnap este a 39. Magyar Filmszemle. Rendhagyó módon nem lesz nyitófilm.
jan. 29
4:36
Szükséges rossz a középfokú felvételi (Népszava)
Január 31-én írhatják meg a pótló írásbeli felvételi vizsgát azok a középiskolába készülő diákok, akik alapos ok miatt nem tudtak résztvenni a január 25-26-i központi vizsgán. Az évek óta tartó tendencia szerint a középiskolák harmada írja elő a részvételt a központi írásbelin, a következő tanévre a kilencedik évfolyamot indítók közül 353, a nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályt indítók közül 33, a…
jan. 29
4:48
Kérdések sora övezi a fordított áfát (Népszava)
A Pénzügyminisztérium állásfoglalását várják az adóhatóság illetékesei számos kérdésben a fordított áfával kapcsolatosan. Noha az új jogszabály már csaknem egy hónapja hatályos, adószakértők is tanácstalanok a részleteket illetően. Leginkább az építőiparban okoz káoszt az egyesek szerint meggondolatlanul kidolgozott törvény, a vállalkozások nem tudják, mikor, miként kell számlázniuk és adózniuk.
jan. 29
4:49
Vidék - Újabb próbák Egerben (szinhaz.hu)
Arnold Wesker: A konyha című színműve (rendező: Máté Gábor, bemutató: március 14.) és Nagy András: Camille monodrámája (rendező: Szegvári Menyhért, bemutató: március 27.) próbáit kezdte meg az egri színház társulata.
jan. 29
4:53
Nyugalom (szinhaz.hu)
Február 20-án kerül mozikba Alföldi Róbert első nagyjátékfilmje, a Nyugalom. Bartis Attila nagy sikerű regényéből forgatott filmdráma főbb szerepeiben Udvaros Dorottyát, Makranczi Zalánt, Gryllus Dorkát és Hernádi Juditot láthatjuk.Bartis Attila regényéből Alföldi Róbert és Garaczi László közösen írták a film forgatókönyvét. Bár a színész-rendező készített már tévéfilmet a Magyar Televíziónak (A…
jan. 29
5:02
Rekordszámú szavazóra számítanak Floridában (Infostart)
Floridában majdnem egymillió szavazó már leadta szavazatát, így a keddi előválasztáson várhatóan rekord magas lesz a részvétel.
jan. 29
5:04
Megbonthatja a rosszul feltett szigetelést az erős szél (Népszava)
Noha kétségkívül riasztó volt a szél ereje vasárnap, szakemberek szerint ennek ellenére sem fordulhat elő, hogy egy megfelelően korszerűsített lakóépületről leváljék a szigetelés. Amennyiben mégis ez történt, akkor silány munkát végeztek a kivitelezők, és aligha valószínű, hogy a biztosító kártérítést fizet majd.
jan. 29
5:13
Hitler-macskával a szélsőjobb ellen (Infostart)
Szokatlan plakáttal szálltak harcba a szélsőjobboldal ellen az alsó-szászországi és a hesseni zöldek a tartományi választáson. Egy Hitlerré maszkírozott macskát ábrázoló fénykép alá a következő figyelmeztetést írták: "Elsőre nem mindig lehet felismerni a nácikat!"
jan. 29
5:16
Szabálytalanul használta fel a főváros az állami támogatást (Népszava)
Mintegy 554 millió forintot kell visszafizetne a Fővárosi Önkormányzatnak abból a budapesti útfelújításokra még 2006-ban elköltött 580 millió forintból, amelyet az összeg szabálytalan felhasználása miatt az állam nevében követelt a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács. A szabálytalan pénzköltés felelőseit a főjegyző keresi, a jövőben pedig független szakértővel folyamatosan ellenőrzik…
jan. 29
5:25
A leggazdagabbak listáján a lottónyertes (Infostart)
Vége a lottóláznak Romániában. A hét végén minden idők legnagyobb lottónyereményét szerezte meg egy egyelőre ismeretlen játékos.
jan. 29
5:31
Továbbra is keresik Mogiljevics exnejét (Infostart)
Egy hete van még orosz ügyészeknek, hogy vádat emeljenek a világ legnagyobb maffiózójának kikiáltott Szemjon Mogileviccsel szemben, akit múlt szerdán 50 kommandós tartóztatott le Moszkva központjában. A korábban Budapesten berendezkedett keresztapát adócsalással gyanúsítják, az FBI azonban komoly bűncselekmények miatt körözi. Moszkvában és Kijevben ugyanakkor arra is számítanak, hogy…
jan. 29
5:39
Veszélyes lehet a Fidesz-elnök népszavazási taktikája (Népszava)
A szocialista párton belüli elbizonytalanodásra épít az az orbáni taktika, mely a népszavazást kormánybuktató aktusnak állítja be. Bár a voksolásnak közjogi következményei nem lehetnek, de a Fidesz elnök arra számít, megismétlődik a múlt, amikor a 2004-es uniós választás kudarca földindulást idézett elő az MSZP-ben. Azonban a népszavazás jelentőségének túldimenzionálása, egy fideszes vereség, vagy…
jan. 29
5:42
Újra összeszámolják a hajléktalanokat (Infostart)
Újra összeszámolják a hajléktalanokat a fővárosban február 2-áról 3-ára virradóra. Legutóbb 2005-ben számolták meg őket, akkor háromezren voltak Budapesten.
jan. 29
5:54
Vizuális ellencsapásra készül a vasúttársaság (Infostart)
Harmincnapos bérletet vezet be februártól a MÁV-START. A vállalat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: ezzel akarják növelni a bérleteladások és csökkenteni a bliccelések számát. Balogh-Fazekas Anita hozzátette: a potyázók ellen más eszközökkel is fellépnek.
jan. 29
5:56
Mogiljevicsre 400 év börtön várna az USA-ban (Népszava)
A Moszkvában múlt héten őrizetbe vett, és a világsajtóban csak maffiafőnökként emlegetett Szemjon Mogiljevics ügye újabb és újabb kérdéseket vet fel. A legújabb: vajon kiadja-e Oroszország az Egyesült Államoknak a hosszú évek óta körözött nagyvállalkozót?
jan. 29
6:06
Igenis rákérdezhetnek a szexuális beállítódásra (Infostart)
Jogszerű a homoszexuális kapcsolatra vagy prostitúcióra rákérdezni véradáskor - állapította meg az állampolgári jogok biztosa, de Szabó Máté szerint nem volna szabad tárolni a homoszexuálisok vagy melegek ilyen jellegű adatait.
jan. 29
6:06
The Cult: Born Into This (est.hu)
(Roadrunner / CLS)Az egy daliás évtized (lásd: Pure Cult – Anthology 1984-1995) után feloszlott Cult ezredfordulós újjáalakulása nem bizonyult tartósnak: a 2001-es Beyond Good And Evil album és az annak turnéját dokumentáló Music Without Fear DVD megjelenése után a zenekar újra felfüggesztette működését. Ian Astbury énekes a Doors-tagokkal és Doors-dalokkal való többéves turnézás után…
jan. 29
6:12
A fővárosban legfeljebb 300 kátyút kell kerülgetni (Infostart)
Az elmúlt évek útfelújításainak köszönhetően körülbelül a tizedére esett vissza a kijavítandó kátyúk száma a fővárosi főútvonalakon - mondta az InfoRádiónak Csanádi Csaba, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közútfenntartási igazgatója. Jelenleg mintegy száz-háromszáz kátyút javítanak folyamatosan.
jan. 29
6:13
Csoda vagy műhiba? (Blikk)
Elképesztő történetről számolt be egy 40 éves brit kismama
jan. 29
6:14
Juhász: ha érvényes a referendum, a kormány megteszi a szükséges lépéseket (Népszava)
Nem pártkérdés a népszavazás - jelentette ki a Fidesz elnöke pártja képviselőcsoportja előtt. Orbán Viktor úgy vélte, a referendum a három konkrét kérdésen túl arról is szól, hogy az emberek eltörölhetnek egy rossz politikát, egy kudarcokkal teli korszakot. Bár a népszavazásnak közjogi következményei nem lesznek, az orbáni taktika, mely a népszavazást kormánybuktató aktusnak állítja be, az MSZP…
jan. 29
6:15
A legtökösebb fickó címért harcoltak (Blikk)
A „legtökösebb fickó” megtisztelő címért harcoltak a férfiak
jan. 29
6:16
Stabilizáció a lízingpiacon (Banki Hitel)
A lízingágazat szempontjából a legfontosabb most a szabályozási környezet stabilizálása, a.... (Világgazdaság.hu)
jan. 29
6:16
Csütörtökig selejtezni kell a 2007 előtti nyugtákat (Privátbankár)
A 2007. január 1-je előtt nyomdai úton előállított, fel nem használt nyugta- és számlanyomtatványokat január 31-éig utólag is ellenőrizhető módon, bizonylattal alátámasztottan selejtezniük kell az elő...
jan. 29
6:16
Olasz prostiként hirdetik Keleti Györgyit (Blikk)
Keleti Györgyi teste 33 évesen is kapós

Keresés