2008. január 29. kedd

jan. 29
0:01
A francia nyelvterület irodalmi szemléje (Kitekintő)
Folyamatosan jelenlévő téma a francia irodalmi életben a nácizmus. Annyira fontosnak tartják a Shoah-ról való beszédet, hogy már gyerekekhez is megpróbálják közel vinni.
jan. 29
0:10
Műtét előtt, megnyugodva - A dúla válaszol (NLC)
Ezen a héten – rendhagyó módon – egy hosszabb levélváltást teszek közzé. Marcsi levelemre írt válaszát azért tartom fontosnak közölni, mert reményeim szerint az ő példája segíthet másoknak is abban, hogy merjék megfogalmazni és feltenni a kérdéseiket az orvosuknak.
jan. 29
0:26
Influenza vagy nátha? (HáziPatika)
Sokan összekeverik a náthát és az influenzát. Azt hiszik, hogy az utóbbi csak egy komolyabb meghűlés, amit nem kell kezelni, és nyugodtan kihordhatjuk lábon. Ez nagy tévedés.
jan. 29
0:26
12. Nap - Januar 23. Nouakchott- Tidjikja (SPORTime Média )
jan. 29
0:30
A monogámia sem véd a HPV-től (HáziPatika)
Az egy szexuális partnerrel rendelkező 18-22 év közötti nők harmada fertőződik meg a méhnyakrákot okozó humán papillomavírussal (HPV) egy éven belül - írja Dr. Rachel Winer (Washingtoni Egyetem) a Journal of Infectious...
jan. 29
0:38
Naplóbejegyzés - utolsó előtti (Budapest Flotta Bamako Team)
Hát itt vagyunk Bamako-ban. HURRÁ! Onnan folytatom, ahol Márk abbahagyta. Csak előtte még annyit, hogy ezt a bejegyzést másodszor írom be, előzőleg másfél óráig tartott, és amikor a mentésre került volna a sor, elszállt rendszer. De nem csodálkozom: ez is Afrika. Szóval 95 és 91-essel kocogunk keresztül Maruitánián. Nincs CB-nk, így néha mutogatunk. Elérkezünk a műút végére, jön a földes. Ádám…
jan. 29
0:45
Megújult a FigyelőNet! (NLC)
2000. novemberi indulása óta immár harmadik alkalommal újul meg a FigyelőNet (www.figyelonet.hu) mértékadó hírportál, amely teljes körűen kielégíti az igényes hírfogyasztó összes elvárását. A megújulás a legújabb webes trendeket követi.
jan. 29
0:56
13. Nap - Január 24 Kiffa (SPORTime Média )
jan. 29
5:02
Rekordszámú szavazóra számítanak Floridában (Infostart)
Floridában majdnem egymillió szavazó már leadta szavazatát, így a keddi előválasztáson várhatóan rekord magas lesz a részvétel.
jan. 29
5:13
Hitler-macskával a szélsőjobb ellen (Infostart)
Szokatlan plakáttal szálltak harcba a szélsőjobboldal ellen az alsó-szászországi és a hesseni zöldek a tartományi választáson. Egy Hitlerré maszkírozott macskát ábrázoló fénykép alá a következő figyelmeztetést írták: "Elsőre nem mindig lehet felismerni a nácikat!"
jan. 29
5:25
A leggazdagabbak listáján a lottónyertes (Infostart)
Vége a lottóláznak Romániában. A hét végén minden idők legnagyobb lottónyereményét szerezte meg egy egyelőre ismeretlen játékos.
jan. 29
5:31
Továbbra is keresik Mogiljevics exnejét (Infostart)
Egy hete van még orosz ügyészeknek, hogy vádat emeljenek a világ legnagyobb maffiózójának kikiáltott Szemjon Mogileviccsel szemben, akit múlt szerdán 50 kommandós tartóztatott le Moszkva központjában. A korábban Budapesten berendezkedett keresztapát adócsalással gyanúsítják, az FBI azonban komoly bűncselekmények miatt körözi. Moszkvában és Kijevben ugyanakkor arra is számítanak, hogy…
jan. 29
5:42
Újra összeszámolják a hajléktalanokat (Infostart)
Újra összeszámolják a hajléktalanokat a fővárosban február 2-áról 3-ára virradóra. Legutóbb 2005-ben számolták meg őket, akkor háromezren voltak Budapesten.
jan. 29
5:54
Vizuális ellencsapásra készül a vasúttársaság (Infostart)
Harmincnapos bérletet vezet be februártól a MÁV-START. A vállalat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: ezzel akarják növelni a bérleteladások és csökkenteni a bliccelések számát. Balogh-Fazekas Anita hozzátette: a potyázók ellen más eszközökkel is fellépnek.
jan. 29
6:06
Igenis rákérdezhetnek a szexuális beállítódásra (Infostart)
Jogszerű a homoszexuális kapcsolatra vagy prostitúcióra rákérdezni véradáskor - állapította meg az állampolgári jogok biztosa, de Szabó Máté szerint nem volna szabad tárolni a homoszexuálisok vagy melegek ilyen jellegű adatait.
jan. 29
6:12
A fővárosban legfeljebb 300 kátyút kell kerülgetni (Infostart)
Az elmúlt évek útfelújításainak köszönhetően körülbelül a tizedére esett vissza a kijavítandó kátyúk száma a fővárosi főútvonalakon - mondta az InfoRádiónak Csanádi Csaba, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. közútfenntartási igazgatója. Jelenleg mintegy száz-háromszáz kátyút javítanak folyamatosan.
jan. 29
6:13
Csoda vagy műhiba? (Blikk)
Elképesztő történetről számolt be egy 40 éves brit kismama
jan. 29
6:15
A legtökösebb fickó címért harcoltak (Blikk)
A „legtökösebb fickó” megtisztelő címért harcoltak a férfiak
jan. 29
6:16
Csütörtökig selejtezni kell a 2007 előtti nyugtákat (Privátbankár)
A 2007. január 1-je előtt nyomdai úton előállított, fel nem használt nyugta- és számlanyomtatványokat január 31-éig utólag is ellenőrizhető módon, bizonylattal alátámasztottan selejtezniük kell az elő...
jan. 29
6:16
Olasz prostiként hirdetik Keleti Györgyit (Blikk)
Keleti Györgyi teste 33 évesen is kapós
jan. 29
6:17
Mézábécé (Blikk)
Sok betegség gyógyításában is segíthetnek a mézfajták
jan. 29
6:17
Kormánybiztos: a közigazgatás nem olyan, mint az üzleti világ (Infostart)
A közigazgatás átszervezésekor túl sok minden történt, ráadásul túl gyorsan - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában az Új rend és szabadság program kormánybiztosa. Kondorosi Ferenc szerint a modern közigazgatásban is követni kell az iparszerű termelés sajátosságait, de azért mégis más rendszerről van szó; és ezt Szetey Gábor hétfőn lemondott személyügyi államtitkár "talán kicsit későn…
jan. 29
6:17
Orbán: Elment a józan eszük (Blikk)
Orbán Viktor több hónapos „némaság” után újból megszólalt a nyilvánosság előtt
jan. 29
6:18
Pár-viadal (Blikk)
Felvetettük, hogy mérjék össze erejüket a parton
jan. 29
6:18
Házibulival ünnepelt Kern (Blikk)
Tegnap ünnepelte 60. születésnapját Kern András
jan. 29
6:19
Nyomozás Karsai autója miatt (Blikk)
Hivatali visszaélés gyanújával nyomozás indult Karsai József ellen
jan. 29
6:20
Jobban van Grosics (Blikk)
Grosics Gyula múlt héten került kórházba, mert kilyukadt a tüdeje
jan. 29
6:20
Bomba nőre fogyta magát! (Blikk)
Bogi hetekkel ezelőtt még kilencvenkét kilót nyomott!
jan. 29
6:21
Ő ölte meg Viktóriát? (Blikk)
H. Attillát azzal vádolják, hogy agyonverte szeretőjét egy kocsiban
jan. 29
6:22
Pato a Milan megmentője (Blikk)
Új tinicsillag kápráztatja el a Milan labdarúgócsapatának drukkereit
jan. 29
6:22
Bochkorék lányukkal nyaralnak (Blikk)
Bochkor Gábor repülőre ülhetett feleségével és a kis Nórival
jan. 29
6:22
Az év üzletembere még többet jótékonykodna (Infostart)
Jótékonykodik, sőt egyre több pénzt és időt szán a hátrányos helyzetű fiatalok támogatására létrehozott alapítványaira. Jaksity György, aki elnyerte az Ernst and Young által alapított "Az év üzletembere" díjat, már készül a nemzetközi megmérettetésre.
jan. 29
6:23
Szakadékba zuhant egy busz Kínában (Infostart)
Szakadékba zuhant egy autóbusz Kínában, a balesetben 25 ember életét vesztette, tizenhárom pedig megsebesült.
jan. 29
6:23
Anyja szerint Mehmet Karcsika csalta tőrbe (Blikk)
SZABADKA – A fiam rejtett drogot a kocsiba – vallotta a szerb bíróságon zokogva Bogosné Papp Edina (31), Mehmet Karcsi (11) édesanyja. Az anya és férje november 13-án bukott le a határon amfetaminnal és ecstasy tablettákkal. Az asszony végig tagadott, az anyja szerint pedig valaki direkt akarta bajba keverni.
jan. 29
6:24
Már 9 pont a Real Madrid előnye (Blikk)
MADRID – Eldőlt a spanyol labdarúgó-bajnokság? A Villarrealt 3-2-re legyőző Real Madrid ugyanis már kilenc ponttal vezet az Athletic Bilbao ellen ikszelő (1-1) Barcelona előtt, azaz egyre inkább úgy tűnik, a királyi gárda megvédi címét.
jan. 29
6:26
NB II-ből a BL-be (Blikk)
A Bajnokok Ligája csoportkörében szereplő ferencvárosi focicsapatot akar Kevin McCabe
jan. 29
6:28
Sebestyén Júlia már a műkorivébére gyakorol (Blikk)
Júlia nem csalódott, hogy lemaradt a dobogóról
jan. 29
6:35
Tovább szigorítana a kormány (Napi)
jan. 29
6:35
Lehetetlen küldetés: nyomozás az eltűnt csomagok után (Infostart)
Az InfoRádió szerkesztőségébe érkező panaszok szerint a külföldi internetes áruházakból vagy árverési portálokon keresztül rendelt termékek rendre nem érkeznek meg a címzettekhez. Hallgatóink szerint az utánajárás kész tortúra. A Posta szerint az internetes áruházak spórolni akarnak a postaköltségen, ezért nem regisztrált csomagként, hanem levélként adják postára a küldeményt, így viszont annak…
jan. 29
6:35
A demokraták megkezdték a centi vágását (Infostart)
A második mandátumának utolsó évébe lépett George Bush amerikai elnök hetedik évértékelő beszédében arról beszélt, hogy az amerikai gazdaság biztos lábakon áll, és Irakban javult a biztonság.
jan. 29
6:37
Ellenőrzik a közszolgákat (Napi)
jan. 29
6:39
Ppezseg az irodapiac Budapeten (Napi)
jan. 29
6:40
Drog és erőszak a szexi ötös koncertjén (Infostart)
Döbbenetes tapasztalatot szerzett egy tizenéves lány a Spice Girls londoni koncertjén: Jo Simpkin most már tudja, milyen könnyű valakit kiütni akár egy pohárnyi itallal is.
jan. 29
6:40
Meggyilkoltak egy ellenzéki parlamenti képviselőt Kenyában (Infostart)
Meggyilkoltak egy ellenzéki parlamenti képviselőt Kenyában. Az országban továbbra sem csitul a vitatott eredményű elnökválasztás után kitört politikai-etnikai konfliktus.
jan. 29
6:45
Elsodorhat minket az amerikai válság? (Piac és Profit)
A 2007. nyarán kirobbant jelzálogpiaci válság kezdi erősen megfeküdni az amerikai gazdaság gyomrát, és világgazdasági hatásai sem tűnnek már rövid lefutásúnak. A Central European Credit a válság kialakulásának okait, lehetséges következményeit, továbbá a magyar gazdaságra gyakorolt hatásait tekinti át elemzésében.
jan. 29
6:46
Szili és barátai: palotaforradalom az MSZP-ben? (Infostart)
Kétnapos, zártkörű tanácskozást tartottak a hét végén Szili Katalin házelnök vezetésével egy belvárosi irodában, ahol a kormányzó párt és a kormány politikája is szóba került. Az MSZP felsőbb köreiben néhányan furcsállották az összejövetelt, egyesek valamiféle belső ellenzéki tanácskozást véltek a háttérben - írja a Népszabadság.
jan. 29
6:50
A hülye is kiszámolja: 70%, hogy vízbe esik a műhold (Privátbankár)
Amerikai kormányzati tisztviselők és szakértők szerint nem jelent veszélyt emberekre az a működésképtelen amerikai kémműhold, amely néhány héten belül eléri a Föld légkörét
jan. 29
6:52
Senki nem tudja, hol csapódnak be a kémműhold darabjai (Infostart)
Csak néhány nappal becsapódása előtt tudják pontosan kiszámítani, hogy hová eshet az az amerikai kémműhold, amelyik nemrég vált irányíthatatlanná - mondta az InfoRádiónak Kereszturi Ákos, a Magyar Csillagászati Egyesület munkatársa. A mesterséges égitest várhatóan február végén, vagy márciusban csapódik be a Földbe.
jan. 29
7:01
Megbüntették a félrenyomó szocialistákat (Privátbankár)
17 év után először pénzbüntetést rótt ki a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciója számos képviselőre a kötelezően elrendelt, illetve az ajánlott szavazási módoktól eltérő voksolások miatt
jan. 29
7:03
Victoria Beckham meztelenül állt kamera elé - képpel (Infostart)
Bőrrákellenes kampány arca - illetve teste - lett Victoria Beckham. A sztár azért vállalta a szerepet, mert nemrég rájött, mennyire fontos bőre védelme.

Keresés