2008. január 23. szerda

jan. 23
0:03
Warhammer 40.000: Squad Command Extra cikk (Gamekapocs)
Manapság igencsak divatossá vált a már-már klasszikusnak számító Warhammer 40K játékok készítése, egyik jelenik meg a másik után, főleg persze stratégia formájában. Éppen ezért számítottak üdítőnek az alapokhoz visszatérő Squad Command megjelenéséről felröppent hírek. Aki rajongó maradjon velünk, aki nem az is!
jan. 23
0:04
FA-kupa: a Bristol Rovers áldozatává vált a Fulham együttese (NSO)
Három összecsapást rendeztek az angol labdarúgó FA-kupa 3. körében kedd este. Érdekesség, hogy az újrajátszott találkozók mindegyike ezúttal is döntetlenre végződött, ráadásul mindenhol a tizenegyesek döntöttek. A legnevesebb vesztese a játéknapnak az első osztályú Fulham volt, amelyet a Bristol búcsúztatott. Továbbjutott még a Barnet és a Derby County.
jan. 23
0:10
Meghalt Heath Ledger (est.hu)
Holtan találták egy manhattani lakásban kedden Heath Ledgert, a mindössze 28 éves, Oscar-jelölt színészt. Halálát valószínűleg gyógyszer- vagy drogtúladagolás okozta.
jan. 23
0:10
10 kérdés és válasz az állatszőr-allergiáról (NLCafé)
Állandó tüsszögés, orrfújás, szemviszketés, ilyenkor, télen?! Hiszen a természet az igazak álmát alussza még, sehol egyetlen nyíló virág, virágzó fa… Na de itt van nekünk a házipor és az állatszőr...
jan. 23
0:15
Biztosítás híján APEH-ellenőrzés (HáziPatika.com)
Egy év alatt megszoktuk a vizitdíjat, hozzá fogunk szokni ahhoz is, hogy számlát kapunk a kezünkbe, hiszen az ellátásnak ára van. Igazán nehéz helyzetbe azonban az kerülhet ezután, akinek nincs érvényes egészségbiztosítási...
jan. 23
0:15
Fidesz: a kormány újabb gázáremelésre készül (gondola.hu)
A Fidesz felszólítja a kormányt, tegyen le újabb gázáremelési tervéről, és védje meg az embereket - mondta a párt alelnöke kedden, Budapesten. "Titkokban újabb gázáremelésre készül ez a...
jan. 23
0:21
Olvasnivaló: 10 ötlet a konzervhal hasznosításához (Mindmegette)
Köztudott, hogy kevés halat fogyasztunk, pedig egészségünk érdekében szükséges lenne. Íme néhány egyszerű ötlet, amihez nem kell más, mint egy doboz olajos hal!
jan. 23
0:26
Prodi a szenátusban is bizalmi szavazást kér kormánya ellen (gondola.hu)
A szenátusban is bizalmi szavazást kér kormánya ellen Romano Prodi olasz miniszterelnök, nem csak a képviselőházban, ahogy korábban bejelentették. Prodi fel akarja mérni kabinetje...
jan. 23
0:30
Mobilizálta a proletárokat a Nokia (terminal)
Több mint húszezren tüntettek tegnap Bochumban a finn Nokia helyi mobiltelefon-üzemének bezárása, a termelés Romániába és Magyarországra telepítése ellen - jelentette az MTI-Eco.
jan. 23
0:30
A jószagú és ami bűzlik (gondola.hu)
Parfüm az első. Az ötvenes-hatvanas évek 4711-ese. Talán még maga Rákosi Mátyás mandulaszemű felesége is ezzel illatosította magát, hogy megtartsa elnöki beszámolóját a Párt nőpolitikai tömörülésében. Törvénytervezet a másik. Száma 4221-es. Ezzel az egészség-biztosításról szóló törvénytervezettel próbálta illatosítani magát a kormány a Világbank illetékesei előtt.
jan. 23
0:34
Bekebelezte a MySQL-t a Sun (terminal)
A Sun Microsystems a múlt héten jelentette be, hogy 800 millió dollárért megveszi a MySQL összes részvényét, továbbá átvállalja a MySQL dolgozóinak jövőben kifizetendő részvényopcióit is közel 200 millió dollár értékben, azaz az üzlet értéke összességében mintegy egymilliárd dollár.
jan. 23
0:35
Elhunyt Heath Ledger! (GameStar)
A Batman: Dark Knight Jokerét alakító fiatal színészt magyar idő szerint kedd éjjel holtan találták lakásában.
jan. 23
0:37
Gyurcsány: van még feladata az Európa Tanácsnak a demokrácia érdekében (gondola.hu)
A demokrácia és az emberi jogok európai tiszteletben tartása érdekében vannak még feladatok, a munka nincs elvégezve, és az Európa Tanácsra nagy szerep hárul a továbbiakban is - mondta Gyurcsány...
jan. 23
0:38
Csak megvette az Oracle a BEA Systemset (terminal)
Az Oracle és a BEA Systems bejelentették, hogy megállapodást kötöttek, amelynek értelmében az Oracle a BEA valamennyi forgalomban levő részvényét megvásárolja, részvényenként 19,375 dolláros áron, több mint két dollárral drágábban, mint az Oracle tavaly október körüli ajánlata.
jan. 23
0:42
Itt a KDE 4.0 (terminal)
A fejlesztők legutolsó ígéretéhez híven január elejétől letölthető a KDE 4.
jan. 23
0:46
Vetélytársat kap az Asus EEE (terminal)
A kaliforniai Everex bejelentette, hogy egy, a nagy sikerű Asus EEE-hez hasonló mini laptopot dob piacra januárban.
jan. 23
0:49
Galuska, csipetke és a többiek - Tamással, sülve-főve (NLCafé)
Kezdetnek van a leves. Az illatos, fűszeres, ezerszínű, gazdag gyönyörűség. Nyitány, amely meghatározza az előadást. Ilyenkor, tél derekán, az sem lebecsülendő tulajdonság, hogy: meleg!
jan. 23
0:50
Megelégelte a fizetési késedelmeket a CHS Hungary Kft. (terminal)
A CHS Hungary Kft.
jan. 23
0:54
Hogyan talált egymásra a Google és a Salesforce.com? (terminal)
Azonos fogyasztói réteget céloz meg és ugyanazon piaci ellenfelekkel kell megküzdenie a Google Inc.-nek, illetve a Salesforce.com-nak - nem csoda, hogy egymásban látták meg saját üzleti modelljük kiteljesítőjét.
jan. 23
0:55
(Letöltések) Hellgate: London v1.0 patch + Stonehenge kieg. (PC Guru)
A számos balanszírozáson, illetve hibajavításon kívül egy teljesen új területet is kapunk, ahova a Templar bázisnál tudunk átmenni egy teleportkapu segítségével. Itt új küldetések, NPC-k várnak, de a legfontosabb, hogy új tereppel és tartalommal bővül a játék, az első hivatalos patch keret (...)
jan. 23
0:58
Hatból két informatikai céget hoztak létre (terminal)
A KFKI-csoportból kevesen távoztak azt követően, hogy a társaságot felvásárolta a Magyar Telekom, s az új tulajdonos az üzleti folytonosságot is fenntartotta - mondta el Papp István, a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások üzletágáért (T-Systems) felelős vezérigazgató-helyettese.
jan. 23
1:00
Hiller: 2,4 milliárd forint a kultúra fejlesztésére (gondola.hu)
A kultúra fejlesztésére 2,4 milliárd forintot fordít idén az Oktatási és Kulturális Minisztérium - jelentette ki Hiller István szakminiszter kedden, a magyar kultúra napján tartott...
jan. 23
1:02
Kifoszthatják a kkv-kat a kalóz szoftverek (terminal)
Az elmúlt évben a magyarországi számítástechnikai szektor körülbelül 277 milliárd forint adót és járulékot fizetett be a költségvetésbe - derül ki az International Data Corp.
jan. 23
1:06
Rendszerváltás kell (terminal)
A számítógépet használók közül kevesen tudnak vakon írni, és a legtöbb felhasználó az általa használt szoftvert csak felületesen ismeri. Miért nem megy ez nekünk?
jan. 23
1:06
Ítéletidő tombol a Kanári-szigeteken (gondola.hu)
A Kanári-szigeteken tomboló viharos szél miatt részben áram nélkül maradt Hierro, a Spanyolországhoz tartozó szigetcsoport legnyugatibb tagja. Az óránként 120 kilométeres sebességet is elérő...
jan. 23
1:07
Budapest - Ruzante: A csábító pillangó (szinhaz.hu)
A Kovátsműhely január 31-én a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz termében, A Mediciek fénykora c. kiállítás kísérőrendezvényeként mutatja be Ruzante: A csábító pillangó című játékát Kováts Kriszta rendezésében.
jan. 23
1:12
Kákosy bemutatta MÁV-START Zrt. új vezetőit (gondola.hu)
A MÁV-START Zrt. új vezérigazgatója Kozák Tamás, a MÁV-Cargo volt vezérigazgatója, igazgatóságának új elnöke Csepi Lajos, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ, főigazgatója, a...
jan. 23
1:12
Consommé - macerás, munkaigényes, megéri (Chili & Vanilia)
Talán mindenki elismeri, aki haladó hobbiszakácsnak vallja magát, hogy előbb-utóbb elérkezik az a kritikus lélektani pillanat, amikor belébújik a kisördög, és elkezdi izgatni néhány olyan nagy klasszikus előállítása, ami az átlagosnál idő- és munkaigényesebb. Mint a consommé. Mit tesz ilyenkor a mindenre elszánt ember? Fellapozza az összes kéznél lévő szakirodalmat - végigböngész először néhány…
jan. 23
1:24
Már nem vagyok lány, de még nem vagyok fiú - Gabriellából - Gábor: Egy félbemaradt átoperálás (NLCafé)
Az első menstruáció őrjítő volt, hiszen úgy éreztem, fiú létemre nem történhet meg velem olyasmi, mint a lányokkal… Éppen elég baj volt nekem, hogy a nemi szervem nem olyan, mint a fiúké.
jan. 23
1:24
Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
Felhívás Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj elnyerésére
jan. 23
1:28
Fotópályázat középiskolás diákok részére (Pályázatfigyelő)
Fotópályázat középiskolás diákok részére
jan. 23
1:32
Felhívás az intézményi önértékelésekkel kapcsolatos integrációs szakértői tevékenység ellátására (Pályázatfigyelő)
A 12/2007. (III. 14.) OKM rendelet I. pontja alapján - a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 95. §-a (1) bekezdésének j) pontja, valamint a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 39/D. § (4) bekezdése alapján a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és tanulók esélyegyenlőségének biztosítását szolgáló iskolai és óvodai integrációs programot bevezető, alkalmazó - képesség-kibontakoztató,…
jan. 23
1:36
A 2008. évben megvalósuló nemzetközi, országos turisztikai vonzerővel bíró kulturális rendezvények, programsorozatok/fesztiválok támogatása (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a 2008-ban Magyarországon (kivétel a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben magvalósuló rendezvények) megrendezésre kerülő, nemzetközi, országos hatókörű turisztikai vonzerőt jelentő kulturális rendezvények (programsorozatok/fesztiválok) megvalósításának támogatása
jan. 23
1:59
Áldás és átok a szépség - Visszatérésről, családról, világhírről az ötvenéves Michelle Pfeiferrel (NLCafé)
„Megtanultam, hogy nem minden szerepre muszáj azonnal ugrani. Csak azt érdemes elvállalni, ami tényleg jó, és azt is csak akkor, ha össze tudom egyeztetni a gyerekek időbeosztásával.”
jan. 23
2:15
A CNN-t bírálják egy választási tudósítása miatt (sg)
Heves olvasói bírálatot váltott ki a CNN egy előválasztási tudósítása, amely arról szólt, hogy az afro-amerikai nők nehéz döntés elé néznek: a fekete Barack Obama szenátor vagy Hillary Clinton szenátor asszony elnökjelöltségét támogassák.
jan. 23
2:26
Tüntetés Bochumban a Nokia-üzem bezárása ellen (sg)
Több mint húszezren tüntettek kedden Bochumban a Nokia finn cég helyi mobiltelefon-üzemének a közelmúltban bejelentett bezárása, illetve Romániába, valamint Magyarországra történő áthelyezése ellen.
jan. 23
2:27
Kicsi is, nagy is (NLCafé)
Csak néztem a lányomat, és nem hittem a szememnek. Önfeledten tett-vett a karácsonyra kapott minipénztár körül. Pakolta az árut a szalagra, nyitotta-zárta a kasszát, akár egy profi… Vajon mikor lett az én kicsi babámból ekkora kölyök?
jan. 23
2:30
Kiegészíti egymást a Google és a Salesforce.com (sg)
Azonos fogyasztói réteget céloz meg és ugyanazon piaci ellenfelekkel kell megküzdenie a Google Inc.-nek, illetve a Salesforce.com-nak - nem csoda, hogy egymásban látták meg saját üzleti modelljük kiteljesítőjét.
jan. 23
2:49
Csak a sikerre emlékeznek a kereskedelmi csatornák (sg)
Bár a nagy televíziók nem növekedtek az elmúlt évben, a csatornák képviselői rózsás képet festettek 2007-es eredményeikről, az RTL Klub, a TV2 és a Viasat3 is csak a sikerekre emlékszik.
jan. 23
3:00
Oroszlán Szonja és Christopher - Az e heti Nők Lapja címlapján (NLCafé)
„Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy bár Christopher Aput ismeri el falkavezérnek, velem a legengedékenyebb. Ha rosszkedvem van, addig fekhetek rajta, ameddig akarok…”
jan. 23
3:06
Miért vesztünk meg a moziban 2007-ben? (sg)
A közönség, vagyis mi, a filmek folytatásaiért élünk-halunk, és szinte csak a sokadik részekért fizetjük ki az ezer forintot is meghaladó jegyárat.
jan. 23
3:08
NAGY Színészverseny - 2008Ft - (szinhaz.hu)
Ki tud jobban nem lenni? Ki tud babra menni? Világot jelenteni egy deszkának, és addig járni, vagy úgy? Celebek a startpisztolyon! Vérfagyasztó zsűri.„A TÁP Színház avantgarde színházi önképzőkör. Visszavezeti a színházat taburázó tiszteletlenségeihez. Készséget növeszt a rögtönzésekhez. Az eleven színházhoz. Biztonságot ad a könnyed színészi fogalmazáshoz."(Molnár Gál Péter, szinhaz.hu 2007.…
jan. 23
4:34
Szetey Gábor az üzleti életben folytatja (Népszava)
Várhatóan távozik posztjáról Szetey Gábor, a kormány személyügyi államtitkára. Úgy tudjuk, Szeteyt volt munkáltatója, a Philip Morris csábítja vissza az üzleti életbe. Budai Bernadett kormányszóvivő lapunknak a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Információink szerint Szetey lemondásáról a jövő héten egyeztet Gyurcsány Ferenccel. A kormány személyügyi államtitkára korábban a…
jan. 23
4:40
Közös tagine Tatán (Budapest-Bamako)
Újabb beszámoló érkezett Afrikából:Tatán (N 29 44.373 W 7 58,469) találkozott össze öt nappal az indulás után a Flying Gizy, a Lóhalál motors, és Kirk kapitány. A főtéren megejtett találkozón tagine-t ettek. A tagine: végy egy csúcsos tetejű agyagedényt, tegyél bele birka- vagy más eredetű húst, fedd be krumplival, borsóval, hagymával, a tetejére pedig sárgarépakúpot formázz. Lefedve lassú tűzőn…
jan. 23
4:43
Porlasztócsúcs (BB - hetesbusz)
Gyula kibányászata a fent említett izéket a motorból, hogy majd újakat tesz bele. Ezt is megörökítettem. Különösen tetszik az ideiglenes dugó, ami az uzsonnából megmaradt alufóliából készült :)
jan. 23
4:45
Bíróság elé kerülhet a salgótarjáni fideszes politikus diplomaügye (Népszava)
A Salgótarjáni Városi Ügyészség vádat emelt Fenyvesi Gábor, Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki úgy használt doktori címet, hogy felsőfokú végzettsége sincs. A Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője szerint a politikusnak tudnia kellett, hogy a miskolci intézmény, ahova járt, nem jogosult államilag elismert diploma kiadására. Az alpolgármester korábban azt mondta, nem tudott arról, hogy…
jan. 23
4:50
Elfustoltunk Tan-Tanban (Budapest-Bamako)
Tegnap arrol beszelgettunk, hogy mindenkinek technikai gondjai vannak, nekunk meg semmi. Nem kellett volna. Tatooinbol elindultunk, hogy atvagunk a sivatagon, ki a tengerparti utra, 50km legvonalban. 5 km-re az aszfalttol Marci motorja ledoglott, olajtartaly kinyit, dol belole a fust. Az utig meg visszamentunk hosszu fustfelhot eregetve. Arra jaro bamakosok megalltak, CB-n elertek Szityut, akivel…
jan. 23
4:51
"Két férfiú vív szellemi párbajt" (Népszava)
Érdekes elméleti vitának lehetünk tanúi a magyar közélet konzervatív térfelén. Két férfiú vív szellemi párbajt, mennyire képviseli egyikük is, másikuk is, a hagyományőrző értékeket. A kihívó Csapody Miklós MDF képviselő, aki úgy véli, hogy a tradíció megvédéséhez az úriemberi hangvétel, a kultúrált modor illik. Ennek jegyében kérte föl a Fideszt, hogy népszavazási hadjáratának éléről hívja vissza…
jan. 23
4:53
Népek barátsága (BB - hetesbusz)
A nap fénypontja a belső dekoráció egyik érdekes eleme volt, a hűtőajtókat festettük le, méghozzá magyar és mali színekre. Hát ez tényleg iszonyú jó lett, sokat dob a belsőn is. Még néhány hasonló dekorációs munkát tervezünk, részben eme sikerünkön felbuzdulva.
jan. 23
4:56
Panelprogram: emelkedik a vissza nem térítendő támogatás (Népszava)
Új köntösben indítják újra február 1-jétől a panelprogramot. A legfontosabb változás, hogy lakásonként 500 ezer forintra emelkedik a vissza nem térítendő támogatás nagyságát. Újítás még, hogy ahol eddig az önkormányzati forrás hiánya lehetetlenítette el a felújítást, ott ez lehetővé válik. Persze csak akkor, ha a lakástulajdonosok magukra tudják vállalni a költségek második harmadát. Ebben hitel…

Keresés