2008. január 23. szerda

jan. 23
0:03
Warhammer 40.000: Squad Command Extra cikk (Gamekapocs)
Manapság igencsak divatossá vált a már-már klasszikusnak számító Warhammer 40K játékok készítése, egyik jelenik meg a másik után, főleg persze stratégia formájában. Éppen ezért számítottak üdítőnek az alapokhoz visszatérő Squad Command megjelenéséről felröppent hírek. Aki rajongó maradjon velünk, aki nem az is!
jan. 23
0:04
FA-kupa: a Bristol Rovers áldozatává vált a Fulham együttese (NSO)
Három összecsapást rendeztek az angol labdarúgó FA-kupa 3. körében kedd este. Érdekesség, hogy az újrajátszott találkozók mindegyike ezúttal is döntetlenre végződött, ráadásul mindenhol a tizenegyesek döntöttek. A legnevesebb vesztese a játéknapnak az első osztályú Fulham volt, amelyet a Bristol búcsúztatott. Továbbjutott még a Barnet és a Derby County.
jan. 23
0:10
Meghalt Heath Ledger (est.hu)
Holtan találták egy manhattani lakásban kedden Heath Ledgert, a mindössze 28 éves, Oscar-jelölt színészt. Halálát valószínűleg gyógyszer- vagy drogtúladagolás okozta.
jan. 23
0:10
10 kérdés és válasz az állatszőr-allergiáról (NLCafé)
Állandó tüsszögés, orrfújás, szemviszketés, ilyenkor, télen?! Hiszen a természet az igazak álmát alussza még, sehol egyetlen nyíló virág, virágzó fa… Na de itt van nekünk a házipor és az állatszőr...
jan. 23
0:15
Biztosítás híján APEH-ellenőrzés (HáziPatika)
Egy év alatt megszoktuk a vizitdíjat, hozzá fogunk szokni ahhoz is, hogy számlát kapunk a kezünkbe, hiszen az ellátásnak ára van. Igazán nehéz helyzetbe azonban az kerülhet ezután, akinek nincs érvényes egészségbiztosítási...
jan. 23
0:21
Olvasnivaló: 10 ötlet a konzervhal hasznosításához (Mindmegette)
Köztudott, hogy kevés halat fogyasztunk, pedig egészségünk érdekében szükséges lenne. Íme néhány egyszerű ötlet, amihez nem kell más, mint egy doboz olajos hal!
jan. 23
0:30
Mobilizálta a proletárokat a Nokia (terminal)
Több mint húszezren tüntettek tegnap Bochumban a finn Nokia helyi mobiltelefon-üzemének bezárása, a termelés Romániába és Magyarországra telepítése ellen - jelentette az MTI-Eco.
jan. 23
0:34
Bekebelezte a MySQL-t a Sun (terminal)
A Sun Microsystems a múlt héten jelentette be, hogy 800 millió dollárért megveszi a MySQL összes részvényét, továbbá átvállalja a MySQL dolgozóinak jövőben kifizetendő részvényopcióit is közel 200 millió dollár értékben, azaz az üzlet értéke összességében mintegy egymilliárd dollár.
jan. 23
0:35
Elhunyt Heath Ledger! (GameStar)
A Batman: Dark Knight Jokerét alakító fiatal színészt magyar idő szerint kedd éjjel holtan találták lakásában.
jan. 23
0:38
Csak megvette az Oracle a BEA Systemset (terminal)
Az Oracle és a BEA Systems bejelentették, hogy megállapodást kötöttek, amelynek értelmében az Oracle a BEA valamennyi forgalomban levő részvényét megvásárolja, részvényenként 19,375 dolláros áron, több mint két dollárral drágábban, mint az Oracle tavaly október körüli ajánlata.
jan. 23
0:42
Itt a KDE 4.0 (terminal)
A fejlesztők legutolsó ígéretéhez híven január elejétől letölthető a KDE 4.
jan. 23
0:46
Vetélytársat kap az Asus EEE (terminal)
A kaliforniai Everex bejelentette, hogy egy, a nagy sikerű Asus EEE-hez hasonló mini laptopot dob piacra januárban.
jan. 23
0:49
Galuska, csipetke és a többiek - Tamással, sülve-főve (NLCafé)
Kezdetnek van a leves. Az illatos, fűszeres, ezerszínű, gazdag gyönyörűség. Nyitány, amely meghatározza az előadást. Ilyenkor, tél derekán, az sem lebecsülendő tulajdonság, hogy: meleg!
jan. 23
0:50
Megelégelte a fizetési késedelmeket a CHS Hungary Kft. (terminal)
A CHS Hungary Kft.
jan. 23
0:54
Hogyan talált egymásra a Google és a Salesforce.com? (terminal)
Azonos fogyasztói réteget céloz meg és ugyanazon piaci ellenfelekkel kell megküzdenie a Google Inc.-nek, illetve a Salesforce.com-nak - nem csoda, hogy egymásban látták meg saját üzleti modelljük kiteljesítőjét.
jan. 23
0:55
(Letöltések) Hellgate: London v1.0 patch + Stonehenge kieg. (PC Guru)
A számos balanszírozáson, illetve hibajavításon kívül egy teljesen új területet is kapunk, ahova a Templar bázisnál tudunk átmenni egy teleportkapu segítségével. Itt új küldetések, NPC-k várnak, de a legfontosabb, hogy új tereppel és tartalommal bővül a játék, az első hivatalos patch keret (...)
jan. 23
0:58
Hatból két informatikai céget hoztak létre (terminal)
A KFKI-csoportból kevesen távoztak azt követően, hogy a társaságot felvásárolta a Magyar Telekom, s az új tulajdonos az üzleti folytonosságot is fenntartotta - mondta el Papp István, a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások üzletágáért (T-Systems) felelős vezérigazgató-helyettese.
jan. 23
1:02
Kifoszthatják a kkv-kat a kalóz szoftverek (terminal)
Az elmúlt évben a magyarországi számítástechnikai szektor körülbelül 277 milliárd forint adót és járulékot fizetett be a költségvetésbe - derül ki az International Data Corp.
jan. 23
1:06
Rendszerváltás kell (terminal)
A számítógépet használók közül kevesen tudnak vakon írni, és a legtöbb felhasználó az általa használt szoftvert csak felületesen ismeri. Miért nem megy ez nekünk?
jan. 23
1:07
Budapest - Ruzante: A csábító pillangó (szinhaz.hu)
A Kovátsműhely január 31-én a Szépművészeti Múzeum Reneszánsz termében, A Mediciek fénykora c. kiállítás kísérőrendezvényeként mutatja be Ruzante: A csábító pillangó című játékát Kováts Kriszta rendezésében.
jan. 23
1:12
Consommé - macerás, munkaigényes, megéri (Chili & Vanilia)
Talán mindenki elismeri, aki haladó hobbiszakácsnak vallja magát, hogy előbb-utóbb elérkezik az a kritikus lélektani pillanat, amikor belébújik a kisördög, és elkezdi izgatni néhány olyan nagy klasszikus előállítása, ami az átlagosnál idő- és munkaigényesebb. Mint a consommé. Mit tesz ilyenkor a mindenre elszánt ember? Fellapozza az összes kéznél lévő szakirodalmat - végigböngész először néhány…
jan. 23
1:24
Már nem vagyok lány, de még nem vagyok fiú - Gabriellából - Gábor: Egy félbemaradt átoperálás (NLCafé)
Az első menstruáció őrjítő volt, hiszen úgy éreztem, fiú létemre nem történhet meg velem olyasmi, mint a lányokkal… Éppen elég baj volt nekem, hogy a nemi szervem nem olyan, mint a fiúké.
jan. 23
1:24
Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
Felhívás Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj elnyerésére
jan. 23
1:28
Fotópályázat középiskolás diákok részére (Pályázatfigyelő)
Fotópályázat középiskolás diákok részére
jan. 23
1:32
Felhívás az intézményi önértékelésekkel kapcsolatos integrációs szakértői tevékenység ellátására (Pályázatfigyelő)
A 12/2007. (III. 14.) OKM rendelet I. pontja alapján - a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 95. §-a (1) bekezdésének j) pontja, valamint a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 39/D. § (4) bekezdése alapján a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és tanulók esélyegyenlőségének biztosítását szolgáló iskolai és óvodai integrációs programot bevezető, alkalmazó - képesség-kibontakoztató,…
jan. 23
1:36
A 2008. évben megvalósuló nemzetközi, országos turisztikai vonzerővel bíró kulturális rendezvények, programsorozatok/fesztiválok támogatása (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a 2008-ban Magyarországon (kivétel a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben magvalósuló rendezvények) megrendezésre kerülő, nemzetközi, országos hatókörű turisztikai vonzerőt jelentő kulturális rendezvények (programsorozatok/fesztiválok) megvalósításának támogatása
jan. 23
1:59
Áldás és átok a szépség - Visszatérésről, családról, világhírről az ötvenéves Michelle Pfeiferrel (NLCafé)
„Megtanultam, hogy nem minden szerepre muszáj azonnal ugrani. Csak azt érdemes elvállalni, ami tényleg jó, és azt is csak akkor, ha össze tudom egyeztetni a gyerekek időbeosztásával.”
jan. 23
2:15
A CNN-t bírálják egy választási tudósítása miatt (SG)
Heves olvasói bírálatot váltott ki a CNN egy előválasztási tudósítása, amely arról szólt, hogy az afro-amerikai nők nehéz döntés elé néznek: a fekete Barack Obama szenátor vagy Hillary Clinton szenátor asszony elnökjelöltségét támogassák.
jan. 23
2:26
Tüntetés Bochumban a Nokia-üzem bezárása ellen (SG)
Több mint húszezren tüntettek kedden Bochumban a Nokia finn cég helyi mobiltelefon-üzemének a közelmúltban bejelentett bezárása, illetve Romániába, valamint Magyarországra történő áthelyezése ellen.
jan. 23
2:27
Kicsi is, nagy is (NLCafé)
Csak néztem a lányomat, és nem hittem a szememnek. Önfeledten tett-vett a karácsonyra kapott minipénztár körül. Pakolta az árut a szalagra, nyitotta-zárta a kasszát, akár egy profi… Vajon mikor lett az én kicsi babámból ekkora kölyök?
jan. 23
2:30
Kiegészíti egymást a Google és a Salesforce.com (SG)
Azonos fogyasztói réteget céloz meg és ugyanazon piaci ellenfelekkel kell megküzdenie a Google Inc.-nek, illetve a Salesforce.com-nak - nem csoda, hogy egymásban látták meg saját üzleti modelljük kiteljesítőjét.
jan. 23
2:49
Csak a sikerre emlékeznek a kereskedelmi csatornák (SG)
Bár a nagy televíziók nem növekedtek az elmúlt évben, a csatornák képviselői rózsás képet festettek 2007-es eredményeikről, az RTL Klub, a TV2 és a Viasat3 is csak a sikerekre emlékszik.
jan. 23
3:00
Oroszlán Szonja és Christopher - Az e heti Nők Lapja címlapján (NLCafé)
„Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy bár Christopher Aput ismeri el falkavezérnek, velem a legengedékenyebb. Ha rosszkedvem van, addig fekhetek rajta, ameddig akarok…”
jan. 23
3:06
Miért vesztünk meg a moziban 2007-ben? (SG)
A közönség, vagyis mi, a filmek folytatásaiért élünk-halunk, és szinte csak a sokadik részekért fizetjük ki az ezer forintot is meghaladó jegyárat.
jan. 23
3:08
NAGY Színészverseny - 2008Ft - (szinhaz.hu)
Ki tud jobban nem lenni? Ki tud babra menni? Világot jelenteni egy deszkának, és addig járni, vagy úgy? Celebek a startpisztolyon! Vérfagyasztó zsűri.„A TÁP Színház avantgarde színházi önképzőkör. Visszavezeti a színházat taburázó tiszteletlenségeihez. Készséget növeszt a rögtönzésekhez. Az eleven színházhoz. Biztonságot ad a könnyed színészi fogalmazáshoz."(Molnár Gál Péter, szinhaz.hu 2007.…
jan. 23
4:34
Szetey Gábor az üzleti életben folytatja (Népszava)
Várhatóan távozik posztjáról Szetey Gábor, a kormány személyügyi államtitkára. Úgy tudjuk, Szeteyt volt munkáltatója, a Philip Morris csábítja vissza az üzleti életbe. Budai Bernadett kormányszóvivő lapunknak a hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Információink szerint Szetey lemondásáról a jövő héten egyeztet Gyurcsány Ferenccel. A kormány személyügyi államtitkára korábban a…
jan. 23
4:40
Közös tagine Tatán (Budapest-Bamako)
Újabb beszámoló érkezett Afrikából:Tatán (N 29 44.373 W 7 58,469) találkozott össze öt nappal az indulás után a Flying Gizy, a Lóhalál motors, és Kirk kapitány. A főtéren megejtett találkozón tagine-t ettek. A tagine: végy egy csúcsos tetejű agyagedényt, tegyél bele birka- vagy más eredetű húst, fedd be krumplival, borsóval, hagymával, a tetejére pedig sárgarépakúpot formázz. Lefedve lassú tűzőn…
jan. 23
4:43
Porlasztócsúcs (BB - hetesbusz)
Gyula kibányászata a fent említett izéket a motorból, hogy majd újakat tesz bele. Ezt is megörökítettem. Különösen tetszik az ideiglenes dugó, ami az uzsonnából megmaradt alufóliából készült :)
jan. 23
4:45
Bíróság elé kerülhet a salgótarjáni fideszes politikus diplomaügye (Népszava)
A Salgótarjáni Városi Ügyészség vádat emelt Fenyvesi Gábor, Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, aki úgy használt doktori címet, hogy felsőfokú végzettsége sincs. A Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője szerint a politikusnak tudnia kellett, hogy a miskolci intézmény, ahova járt, nem jogosult államilag elismert diploma kiadására. Az alpolgármester korábban azt mondta, nem tudott arról, hogy…
jan. 23
4:50
Elfustoltunk Tan-Tanban (Budapest-Bamako)
Tegnap arrol beszelgettunk, hogy mindenkinek technikai gondjai vannak, nekunk meg semmi. Nem kellett volna. Tatooinbol elindultunk, hogy atvagunk a sivatagon, ki a tengerparti utra, 50km legvonalban. 5 km-re az aszfalttol Marci motorja ledoglott, olajtartaly kinyit, dol belole a fust. Az utig meg visszamentunk hosszu fustfelhot eregetve. Arra jaro bamakosok megalltak, CB-n elertek Szityut, akivel…
jan. 23
4:51
"Két férfiú vív szellemi párbajt" (Népszava)
Érdekes elméleti vitának lehetünk tanúi a magyar közélet konzervatív térfelén. Két férfiú vív szellemi párbajt, mennyire képviseli egyikük is, másikuk is, a hagyományőrző értékeket. A kihívó Csapody Miklós MDF képviselő, aki úgy véli, hogy a tradíció megvédéséhez az úriemberi hangvétel, a kultúrált modor illik. Ennek jegyében kérte föl a Fideszt, hogy népszavazási hadjáratának éléről hívja vissza…
jan. 23
4:53
Népek barátsága (BB - hetesbusz)
A nap fénypontja a belső dekoráció egyik érdekes eleme volt, a hűtőajtókat festettük le, méghozzá magyar és mali színekre. Hát ez tényleg iszonyú jó lett, sokat dob a belsőn is. Még néhány hasonló dekorációs munkát tervezünk, részben eme sikerünkön felbuzdulva.
jan. 23
4:56
Panelprogram: emelkedik a vissza nem térítendő támogatás (Népszava)
Új köntösben indítják újra február 1-jétől a panelprogramot. A legfontosabb változás, hogy lakásonként 500 ezer forintra emelkedik a vissza nem térítendő támogatás nagyságát. Újítás még, hogy ahol eddig az önkormányzati forrás hiánya lehetetlenítette el a felújítást, ott ez lehetővé válik. Persze csak akkor, ha a lakástulajdonosok magukra tudják vállalni a költségek második harmadát. Ebben hitel…
jan. 23
5:00
Sivatagi sms (Budapest-Bamako)
Kirk kapitány üzenete a 86-os busz Pajero fedélzetéről: "Ma adtuk az eddigi legtöbb pöti szuvenirt az úton posztoló rendőrnek... Velünk utazott a sivatagban a Laki ügyvédje, mert az kell. Most érjük el az óceánt Laayounnal, de elötte merguez-t eszünk, mert ma még 400 km jön a parton város nélkül." Merguez: Fűszeres észak-afrikai kolbász. Kecske vagy birkahúsból készül. Speciális ízét a hrisa…
jan. 23
5:00
Csaba László: "A recesszió már itt van" (Infostart)
Csaba László közgazdász szerint az már egyértelmű, hogy recesszió van, de például az Európai Unió gazdaságát, és azon belül a magyar gazdaságot kevésbé érinti a pénzügyi válság.
jan. 23
5:03
Felöltöztetve (BB - hetesbusz)
2 napja sikerült felöltöztetnünk a drágát, méghozzá nyakig. Köszönet érte Nagy Miki "four finger" kartársnak, aki majd' 20 órán keresztül dolgozott a gépen - egyfolytában! Segítségére volt az idén Daciás, tavaly "Ezüstteknős" bamakos veterán, nomeg mi is hozzátettük, ami tudtunk. De sok duma helyett jöjjenek a fotók (úgysem adják vissza rendesen, tessék kijönni megnézni a rajtnál!)
jan. 23
5:07
Minden negyedév gázáremelést hozhat (Népszava)
Ebben az évben valamennyi új negyedév földgázáremelésket hozat magával - jelzik előre a szakemberek. Egyes becslések szerint az import árak drasztikus növekedése miatt az év folyamán akár 25 százalékos díjkorrekció is bekövetkezhet. Míg más kalkulációk azt tartalmazzák, hogy idén már csak további tíz százalékos tarifanövekedés várható. Úgy tudjuk: most már szinte bizonyos, hogy elmarad az év…
jan. 23
5:10
Tatooine Bolygo fele ut nelkul (Budapest-Bamako)
Tegnap megkaptam a terkepet amit Samu fiam rajzolt nekem, nehogy eltevedjek, a sietos indulasban ugyanis otthon felejtettem a gondosan kidolgozott katonai felhasznalasra keszult terkepet, de szerencsere sikerult meg eljuttatniuk a Lakinak aki mostanra utolert minket. Igy mar nyugodtan vagunk neki a tovabbi szakaszoknak. Az egesz napos aszfaltmotorozasba belezsibbadva beszabadultunk a sivatagba…
jan. 23
5:12
Fekete miséhez loptak a sátánisták megszentelt tárgyakat (Infostart)
Sátánisták törtek be az egyik leghíresebb torinói templomba, ahonnan egy szentel vízzel teli fiolát és egy misekönyvet loptak el. A rendőrség feltételezése szerint fekete miséhez akarják használni a megszentelt tárgyakat.
jan. 23
5:13
Zöld utat adott a fideszes népszavazásnak az Alkotmánybíróság (Népszava)
Akár a héten dönthet Sólyom László köztársasági elnök arról, hogy a lehetséges öt időpont közül melyikre írja ki a népszavazást a vizitdíj, a tandíj és a napidíj ügyében. Az Alkotmánybíróság (Ab) ugyanis tegnap elutasította a referendummal kapcsolatos kifogásokat. A népszavazást március 9-e és április 20-a között lehet megtartani. Tarlós István, a Fidesz kampány politikai irányítója tegnap azt…

Keresés