2008. január 8. kedd

jan. 8
0:07
Csisztu Zsuzsa: Örülünk a hármasban töltött napoknak (NLC)
Bár időnként még felkerül egy-egy negatív szenzáció kapcsán a címlapra, nem ijed meg. Inkább élvezi a babázás minden percét, és nem is siet vissza a média sűrűjébe a televíziós műsorvezető.
jan. 8
0:10
A biliről irányítjuk a világot (HáziPatika)
A szexualitás és a kiválasztás szervei olyan közel vannak egymáshoz, hogy a szobatisztaságra nevelés során kialakult attitűd (is) befolyásolja a szexuális fejlődést. Miért fontos annyira a szobatisztaságra nevelés időszaka? Mi...
jan. 8
5:13
Látogasson el ön is a Brad Pitt Múzeumba! (Infostart)
Múzeumot szeretnének állítani Brad Pitt-nek szülőföldjén, Missouri államban. Az ötletnek van valóságalapja, hiszen szülővárosa már ma is zarándokhely, mivel sokakat érdekel, hogy hol is töltötte ifjú éveit napjaink egyik legnagyobb sztárja.
jan. 8
5:23
Újabb sztárpár szakított (Infostart)
Újabb nagy amerikai románcnak szakadt vége, miután szakított egymással Elle Macpherson és az énekes Bryan Adams. A kapcsolat vége a férfinak köszönhető, akit nemrég az egyik James Bond-lánnyal, Caterina Murinóval láttak randevúzni.
jan. 8
5:40
Valódi aranybánya a Titkok könyve (Infostart)
A Nemzet aranya - Titkok könyve immár harmadik hete vezeti az amerikai mozis listákat. A film összesen 171 millió dollár (129,5 milliárd forint) bevételt hozott eddig. Jó hetet zártak a vígjátékok is.
jan. 8
5:53
Tiltakoznak a fuvarozók a tízszeresére emelt behajtási díj ellen (Infostart)
Tiltakozik hét fuvarozó szövetség a fővárosi behajtási díj emelése ellen. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára az InfoRádiónak elmondta: várhatóan több jogi fórumon támadják meg a rendeletet, azaz a bírósághoz, az Alkotmánybírósághoz és az Európai Bírósághoz fordulnak az ügyben, de útlezárásokat egyelőre nem terveznek.
jan. 8
6:04
Egyes megyékben kritikus a betegszállítás helyzete (Infostart)
Kaotikusnak tartja a betegszállítás helyzetét a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének elnöke. Bíró Ferenc szerint csaknem 50 százalékkal nőtt meg a betegszállítók munkája a mentés és a betegszállítás januári szétválasztása óta. Az egyesületi elnök hozzátette: az Egészségügyi Minisztériumtól a szabályozás háromhónapos felfüggesztését kérték a helyzet rendezésére.
jan. 8
6:09
Urbán Gábor: Ilyen az életem (Blikk)
A csatár lába előtt hever az egész NB I
jan. 8
6:10
Felmentették a HIV-fertőzés vádja alól a volt férjet (Blikk)
Váratlan fordulat következett be az AIDS-perben
jan. 8
6:11
Fradi-edzés hóban, hidegben, maszkban (Blikk)
Már az NB II-es bajnokság megnyerésére készül a csapat
jan. 8
6:12
Megfenyegették Fruzsinát (Blikk)
A lány napok óta fél egyedül kimenni az utcára
jan. 8
6:12
Mindenkinél újraszámolják az adójóváírást (Privátbankár)
Bár a százalékos mérték megmaradt, a forintosított maximum és az igényelhetőség felső határa is emelkedett
jan. 8
6:12
Tíz egyszerű diétatipp (Blikk)
Ha még két héttel karácsony után is érezzük még a felszaladt kilókat
jan. 8
6:12
Világhírű komondor (Blikk)
Bekerült a világ 25 legkülönösebb állata közé a magyar kutyafajta
jan. 8
6:13
Ronaldo az angol foci királya (Blikk)
Imádják a szurkolók, a nők és az újságok, mert vele mindig történik valami
jan. 8
6:14
Hollywoodi káosz az elhúzódó sztrájk miatt (Blikk)
A forgatókönyvírók sztrájkja miatt a Golden Globe is veszélyben
jan. 8
6:14
Tovább szennyezhetnek a Trabantok (Blikk)
Újabb egy év haladékot kaptak a kétüteműek tulajdonosai
jan. 8
6:15
Könnyed interjú Heikki Kovalainennel (Formula)
A finn pilóta a McLarennél bizonyíthat.
jan. 8
6:16
Stadler adósság miatt ismét bajban van (Blikk)
A bíróság szerint 8 milliót kell fizetnie, de ő egy fillért sem ad
jan. 8
6:20
Influenza: idén senki nincs biztonságban (Infostart)
Az eddigi megbetegedések máris mutatják, hogy az idei influenzát okozó vírus nemcsak az időseket és a gyermekeket, hanem az összes korosztályt fenyegeti - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese. Szolnoky István figyelmeztetett: az idén várhatóan többen lesznek influenzások, bár ez az úgynevezett Salamon-szigeteki vírusfertőzés ugyanolyan…
jan. 8
6:22
Arccal a falnak - a rendőrök nem vicceltek: képriport (Infostart)
Több millió forint értékű kábítószerre, illetve drogalapanyagra bukkant a BRFK január elsejétől működő új, kábítószer-bűnözés elleni szolgálata. Három ügyet derítettek fel, amelyeknek eddig nyolc gyanúsítottjuk van.
jan. 8
6:24
Egy napja maradt a tankolásra! (Piac és Profit)
A benzin átlagos ára 293 forint körül, míg a gázolaj átlagos ára 297 forint körül alakul szerdától, így akár 310 forintot is fizethetünk egy liter 95-ösért.
jan. 8
6:30
Bővülő eBEV és elektronikus árverés az APEH szolgáltatásai között (Infostart)
Bővülnek az adóhivatal elektronikus szolgáltatásai. Az APEH elnökhelyettese az InfoRádiónak elmondta: többek között megújul az eBEV portál, illetve lehetőség lesz adóigazolások elektronikus úton történő igénylésére. Az idei adótörvények lehetővé teszik, hogy elektronikus úton az interneten keresztül kerüljön sor az adóhivatali árverésekre.
jan. 8
6:46
Bill Gates az érintés varázsáról (Infostart)
Öt éven belül drámai módon megváltozik az ember és a számítógép kommunikációja - állítja Bill Gates, a Microsoft vezetője. Gates szerint például a billentyűzetet és az egeret fokozatosan az érintésre és hangra épülő technológia váltja fel. Gates a BBC honlapja olvasóinak kérdéseire válaszolva beszélt erről.
jan. 8
6:57
Bajnai kemény ítélete: "A csillogás vonzza a döglegyeket" (Infostart)
Az uniós fejlesztésekért felelős önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint lebuknak és börtönbe kerülnek a brüsszeli pénzügyi forrásokkal visszaélők. Bajnai Gordon az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ezzel összefüggésben már jelenleg is szigorúbb szabályok érvényesülnek Magyarországon, mint más EU-tagállamokban.
jan. 8
6:59
Tervezze meg ön a sanghaji világkiállítás magyar pavilonját! (Infostart)
Nyílt és nyilvános ötletpályázat indult, amelyen bárki megmutathatja, hogyan tervezné meg a 2010-es sanghaji világkiállítás magyar pavilonját. A szervezők új ötleteket várnak Magyarország bemutatására, tehát nem a hagyományos matyó hímzést és gulyást szeretnék hirdetni. Fontos szempont a kivitelezhetőség is - mondta Gerhard Ákos, a vilagkiallitas.hu főszerkesztője.
jan. 8
7:01
Idén is szoros marad a nadrágszíj (Napi)
jan. 8
7:02
Az LCD-tévé mindent visz (Napi)
jan. 8
7:04
89 titkos kormányhatározat (Privátbankár)
Mintegy kilencven titkos, úgynevezett háromezres határozatot hozott a kormány tavaly - derült ki a kormányszóvivői iroda összesítéséből. A 3000-es határozatok nem nyilvánosak.
jan. 8
7:06
Kevesebben kevesebbért dolgoznak az egészségügyben (Napi)
jan. 8
7:07
Alig csökken a hálapénzadási hajlandóság (Infostart)
A háziorvosoknál egyáltalán nem, a kórházi orvosoknál is csak kis mértékben csökken a magyarok hálapénzadási hajlandósága - számolt be az InfoRádiónak kutatási tapasztalatairól a TÁRKI szociológusa. Sík Endre úgy véli: a hálapénz a közeljövőben nem tűnik el, a háziorvosoknál pedig valószínűleg mindig megmarad.
jan. 8
7:08
Száradó, de csúszós utak (Vezess)
Ma már nemigen várható csapadék, de az este lehullott hó és ónos eső miatt többfelé még csúszósak az utak.
jan. 8
7:09
Szigorodott az elfelejtett nyugtáért járó büntetés (HírTV)
A feketegazdaság elleni harc jegyében szigorodott az elfelejtett nyugtáért járó hatósági büntetés. Januártól akár ötvenezerrel is vezekelhet az a bolti eladó, akit „feketéző” eladáson érnek.
jan. 8
7:13
Miből lesz hiánycikk a hideg időben? (Infostart)
Hiánycikké vált az útszóró só. Az elmúlt napok hideg időjárása és az ónos eső miatt szinte mindenütt elfogyott a készlet. Az újabb szállítmányokat a legtöbb forgalmazó a hét közepére várja.
jan. 8
7:14
Osztrák-magyar kvótaháború (HírTV)
Osztrák cukorrépát dolgoznak fel a szintén osztrák kézben lévő petőházi cukorgyárban, miközben a hazai cukorrépa-termesztők csak vegetálnak, és gyárbezárásokról szólnak a hírek.
jan. 8
7:15
Kávét a gyorskaja mellé! (Privátbankár)
A Starbucks kávéházlánc sikereit elirigyelve a McDonald,s kávézó pultokat létesít gyorséttermeiben. A cég részéről 30 év óta ez lenne a legkomolyabb kínálatbővítés
jan. 8
7:16
Megölte lányát, a nagymamát, majd magával is végzett (HírTV)
Holtan találta 12 éves lányát, 53 éves feleségét, valamint a 76 éves nagymamát a családfő a Vas megyei Rátóton. A férfi munkából hazatérve fedezte fel a tragédiát.
jan. 8
7:21
Ha már megkívánta a szemed, jöhet a száj is... (Életforma)
Újabb evés-ivás időszak jön, ahol a látványnak most még nagyobb szerepe lesz, hogy jól szórakozhassunk. A fények, színek, ízek kavalkádja majd erősen befolyásolja, hogyan érezzük magunkat a báli szezonban.
jan. 8
7:21
Madeleine-ügy: összetévesztették a szemtanúk a barátot az "ellenséggel"? (Infostart)
Összetéveszthették az eltűnt kislány, Madeleine McCann elrablásával gyanúsított férfit a szemtanúk egy másikkal: Robert Murat ugyanis feltűnően hasonlít David Payne-re, a gyerek szüleinek barátjára.
jan. 8
7:23
Követelések: csak sorjában! (Piac és Profit)
A jogosultnak a főadóssal és a mögöttes felelőssel szemben fennálló követelése azonos, ezért a jogosult és a mögöttes felelős viszonylatában akkor kezdődik az elévülés, amikor a főadósnak a jogosult felé teljesítenie kell. A mögöttes felelőssel szembeni követelés elévülése mindaddig nyugszik, amíg fennáll a reális lehetősége annak, hogy a követelés a főadóstól behajtható. Ha a főadós felszámolási…
jan. 8
7:24
Megölte lányát és anyját egy rátóti nő (Blikk)
jan. 8
7:30
Több tízmilliót is kaphat Demszky bizalmasa (Blikk)
jan. 8
7:30
Teljes a zűrzavar a kórházi széfek körül (HírTV)
Miközben február 15-től a kórházaknak minden betegágy mellé széfet kellene biztosítaniuk, a Magyar Nemzet által megkérdezett intézményvezetőkkel még a rendeletet sem ismertették. A jól értesült, a területre szakosodott cégek a hatalmas üzlet reményében eközben már a kórházaknál kilincselnek.
jan. 8
7:31
Bértámogatás: hiába kevesebb, szükség van rá! (Privátbankár)
Nem csökkent a bértámogatással elhelyezkedő álláskeresők létszáma tavaly az első háromnegyed évében
jan. 8
7:32
"Ha nem fejezed be a sikítást, megöllek" (Infostart)
Egy 14 éves kisfiú mentette meg családját, amikor 2006 decemberében egy fegyveres banda rájuk támadt - hangzott el az ügy bírósági tárgyalásán.
jan. 8
7:35
Feldarabolta férjét, majd lehúzta a vécén egy asszony (Blikk)
jan. 8
7:37
Megoldódott egy II. világháborús rejtély (Infostart)
Különös telefonhívást kapott 65 év után egy II. világháborús walesi hadifogoly özvegye: az asszonyt az a férfi kereste fel, akinek életét néhai férje 1945-ben megmentette.
jan. 8
7:48
Havas visszavág a TV2-nek (Blikk)
Egykori kenyéradóján és vezérigazgatóján gúnyolódik Havas Henrik
jan. 8
7:48
Halálra ítélheti az állatkert a jegesmedvebocsokat (Infostart)
Komoly döntést hozott a nürnbergi állatkert vezetése: úgy határoztak, hogy a természetre bízzák a nemrég született jegesmedvebocsok sorsát, ha anyáik elutasítják őket.
jan. 8
7:50
Gyurcsány tucatszorra is megcsinálta - vajon miért? (Infostart)
A miniszterelnök szerint az idei esztendő kevésbé lesz viharos és feszült, mint a 2007-es. Gyurcsány Ferenc erről internetes naplójában írt.

Keresés