2008. január 4. péntek

jan. 4
0:05
2008: a Jupiter éve - Boldog házasságok, szerencsés szövetségek ideje (NLCafé)
A 2008-as esztendő a Jupiter uralkodásának jegyében telik. Így az életet a megpróbáltatások ellenére is könnyebbnek érezzük majd, a problémákat lazábban kezeljük.
jan. 4
0:08
Olvasnivaló: Főzzünk teával! (Mindmegette)
Bár elsőre meglepő, de ahogyan a világban járunk, tapasztalhatjuk: bizony a teát nemcsak inni lehet! Készíthetünk belőlük - vagyis inkább a segítségükkel - remek, ízletes ételeket is.
jan. 4
0:08
Van védelem a méhnyakrák ellen? (HáziPatika)
Az amerikai gyógyszer-engedélyezési hatóság a női egészségvédelem nagy lépésének értékelte és elsőként engedélyezte azt a méhnyakrák elleni oltóanyagot, amely megoldást jelenthet a világon évente 290 000 nőt érintő betegség ellen.
jan. 4
0:12
Olvasnivaló: Erőt adó italok (Mindmegette)
A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, gyümölcsökből és zöldségekből készült italok frissítenek és segítik a koncentrációt. Erre pedig a korán sötétedő, hideg időben nagy szükséged lehet.
jan. 4
0:21
8 óra, ha elállt a havazás (Totalcar)
A rekorder KRAZ-pilóta egyszer egy kispolskit is felszedett a tolólappal, de ebben nem az a poén, hogy haha, kikapta a hó alól a kispókot.
jan. 4
0:25
Ringbe száll Szlovéniában a Magyar Telekom (terminal)
A cég átvilágítását és valamennyi körülmény figyelembevételét követően a T-Hrvatski Telekom d.
jan. 4
0:29
Az econet 211 forinton emel tőkét (terminal)
Kialakult a december 20-án elhatározott econet-tőkeemelés árfolyama.
jan. 4
0:33
Balsai drágállja a posta kerékpárvásárlását (terminal)
Balsai István fideszes képviselő tegnap levélben kérte Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési minisztert, hogy vizsgálja ki a Magyar Posta kerékpár-vásárlási ügyét.
jan. 4
0:37
Tulajdonost vált a GTS-Datanet anyavállalata (terminal)
Új tulajdonoshoz kerül a GTS-Datanet, miután a Columbia Capital és az M/C Venture Partners and Innova Capital vezette, magánbefektetői alapokból álló konzorcium megállapodást kötött a GML Limiteddel a GTS Central Europe száz százalékának megvásárlásáról.
jan. 4
0:44
Most segíts, Fábry (comment:com)
Azért a végén egy-két dologban mégiscsak igaza lesz Náray Tamásnak. A divattervező a Csillag születik zsűrijében beszélt hülyeségeket is, de abban kénytelenek vagyunk egyetérteni vele, hogy lehet, hogy ilyen kis gyerekeknek nem való ez a show. Régen ez nem volt probléma a Ki mit tud?-ban, merthogy nem léteztek bulvárlapok, amelyek igyekeznek idiótát csinálni azokból a szereplőkből is, akikkel…
jan. 4
2:34
Cuki póló Hello Kitty-ellenes aktivistáknak (Velvet)
Kutyarágta macska a pólón, Hello Kitty-gyűlölőknek.
jan. 4
2:48
Válás SMS-ben Egyiptomban (SG)
A hevesvérű férj három SMS-ben is válást helyezett kilátásba, mert felesége nem válaszolt telefonhívására - az asszony most erre hivatkozva kéri a bíróságtól annak igazolását, hogy ő valójában már elvált asszony.
jan. 4
2:52
Dugót okoznak a mobilozó sofőrők (SG)
Lassítja a forgalmat, aki vezetés közben telefonál, még akkor is, ha szabályosan használja a mobilt.
jan. 4
2:56
Tulajdonost vált a GTS-Datanet anyavállalata (SG)
Új tulajdonoshoz kerül a GTS-Datanet. A tranzakció várhatóan 2008 első negyedévében zárul, a vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra.
jan. 4
3:00
Ringbe száll Szlovéniában a Magyar Telekom (SG)
Már bizonyos, hogy a német csoporthoz tartozó társaságok közül a Magyar Telekom nyújt majd be ajánlatot a szlovén vállalat privatizációs pályázatán.
jan. 4
3:36
Állt a CIB internetbankja (SG)
Nem ment zökkenőmentesen az Inter-Európa Bank ügyfélállományának a CIB Bankba történő olvasztása.
jan. 4
3:55
Nagy családot szeretne a Felkoppintva sztárja (est.hu)
Legalább öt vagy hat gyereket szeretne szülni Katherine Heigl, az Apám, a hős és A Grace klinika sztárja, akit legutóbb a Felkoppintva című filmben éppen megesett fiatal nőként láthattunk egy nem kívánt terhességgel küzdeni.
jan. 4
4:11
Jön a G.I. Joe-film! (est.hu)
A Transformers című film hatalmas sikerén felbuzdulva élőszereplős nagyjátékfilm készül a Hasbro játékgyár további népszerű termékei, a G.I. Joe-játékkatonák alapján is – remélhetőleg Jason Statham és Mark Wahlberg főszereplésével.
jan. 4
5:07
Eltitkolják a kórházak a gyilkos szuperfertőzéseket (Infostart)
Egyre többen gondolják úgy Nagy-Britanniában, hogy a zárójelentésekben a kórházak eltitkolják azokat a sokszor halálos fertőzéseket, amelyeket a betegek a kórtermekben kapnak meg. Korábban a kormány egészségügyi főtanácsadója a visszás gyakorlattal történő szakítást sürgette.
jan. 4
5:09
Bolgár György: Köszönöm, hogy megszerettetted velem ellenségemet (Népszava)
Az erőszak és gyűlölet világában Hozzád fordulok ma este, ó, Uram, reményteli és alázatos szívvel, azt kérve Tőled, hogy bocsáss meg Ferenc testvérünknek, az Ellened és ellenünk vétkező bűnösnek. Adj nekünk bátorságot és önbizalmat ahhoz, hogy mi is megbocsássunk neki, még ha ez nagyon nehezünkre esik is. Tudod jól, még nálunk is jobban, hogy Ferenc testvér megbocsáthatatlan bűnök sorát követi el…
jan. 4
5:13
A síron túlról vádolja férjét a meggyilkolt nő (Infostart)
A síron túlról szól majd egykori férjéhez és az esküdtekhez egy asszony egy amerikai emberölési perben. A nő ugyanis, mielőtt meghalt, átadott egy levelet szomszédjának, amelyben leírta: attól tart, hogy a párja meg akarja ölni. A bíróság most úgy döntött, elfogadja a szöveget bizonyítékként.
jan. 4
5:14
Kuncze Gáborral kivonult a humor is a parlamentből (Népszava)
A politika humortalan lett, amióta kivonult annak élvonalából – politikustársai így jellemzik Kuncze Gábor önként vállalt háttérbe vonulását. A volt SZDSZ-elnök a magunk mögött hagyott 2007-es évben mondott le pártelnöki és frakcióvezetői tisztségéről és tavasz óta egyszer sem szólt hozzá a parlament plenáris ülésein. Ha politikáját nem is, de Kuncze humorát ellenfelei is nagyra értékelik.
jan. 4
5:20
A potenciális diktátorok közöttünk élnek (Népszava)
Nem tulajdonít Romsics Ignác túl nagy jelentőséget a mai szélsőséges megnyilvánulásoknak. A történész inkább abban az antagonizált politikai környezetben lát veszélyt, amely ezeket a megnyilvánulásokat eltűri, sőt hatalmi játszmáiban eszközként használja őket. Romsics Ignáccal a Rubicon-ház kiadásában most megjelent óriáskönyve, a 20. századról írott képes magyar- és világtörténet kapcsán…
jan. 4
5:23
Még a majmok is "fizetnek" a szexért (Infostart)
A hím makákók kurkászással és vakarással "fizetnek" a nőstényeknek a szexért - állítják szingapúri kutatók. Az "árat" több tényező határozza meg, például az, hogy a csapatban sok-e a nőstény.
jan. 4
5:25
Ki a felelős a járatkimaradásokért? – Egymásra mutogat a MÁV és leánycége (Népszava)
Bár látszólag több felső vezető „bukott” a MÁV személyszállítási leánycégénél, számon kérhető felelőse nem akadt sem a MÁV Start Zrt.-nél, sem pedig az anyacég MÁV Zrt.-nél a szerdai vasúti káosznak. Aznap mintegy 80 elő­városi vonat nem közlekedett a várt, ám elmaradt zord időjárás miatt, csakhogy erről sem az utasok, sem a vasutasok nem értesültek időben, de még a MÁV közleményei is…
jan. 4
5:33
Kövér embernek a svédasztalért is duplán kell fizetnie (Infostart)
Túlszámlázással vádolja az egyik louisianai éttermet egy elhízott amerikai férfi. Azt állítja, hogy kitiltották az étteremből, miután nem volt hajlandó kifizetni a svédasztalos vendéglátás árának a dupláját.
jan. 4
5:35
Az MSZP nem változtat az egészségbiztosítási törvény alapkoncepcióján (Népszava)
Az MSZP nem kíván változtatni egészségbiztosítási törvény alapkoncepcióján, amit a köztársasági elnök megfontolásra visszaküldött az Országgyűlésnek – jelentette ki az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke. Kökény Mihály kiegészítő indítványokat elképzelhetőek tart, de ezekről még nincs döntés. Szerinte a módosító indítványok – Sólyom László államfő észrevételeihez kapcsolódva…
jan. 4
5:41
Körmend nyugodtan várja Tánczos Gábort (Népszava)
Úgy tűnik, Körmend városa jobbára negatív reakció nélkül várja Tánczos Gábor január 20-i szabadulását. A gyilkosság miatt elítélt férfi ügyvédje lapunknak elmondta, eddig csupán pozitív visszajelzést kapott a szabadulás kapcsán. Somos Zoltán állítása szerint több, Körmendről Budapestre költözött ember is megkereste, és azt mondta neki: a város nagy része hisz abban, a gyilkosságot nem Tánczos…
jan. 4
5:41
Az iskolák nem veszik figyelembe a gyerekek életkori sajátosságait (Népszava)
A szerencsésebb diákoknak tegnap még nem ért véget a téli szünet. A mintegy egymillió-négyszázezer általános és középiskolás közül sokaknak már tegnap iskolába kellett menniük. Ám az igazgatók, illetve a tantestületek meghosszabbíthatták a vakációt. A törvény szerint ugyanis a szorgalmi idő alatt – 2007. szeptember 3. és 2008. június 13. között – a nevelő­testület a tanév helyi rendjében…
jan. 4
5:44
Találkozás a nagy fehér cápával: "Szerencsére csak kíváncsi volt, nem éhes" (Infostart)
Nem éppen egy könnyű kajakból szerette volna közelről tanulmányozni a nagy fehér cápákat Trey Snow tengerbiológus, de szerencséje volt: a félelmetes ragadozó inkább kíváncsi, mint éhes volt, így ép bőrrel megúszat a kalandot.
jan. 4
5:46
Vadászat feketemunkásokra (Népszava)
Ez a "számlával, vagy anélkül" elnevezésű, kölcsönös érdekeken alapuló országos népi játék egyik sajátos formája. Egy része teljesen életszerű és szabályos, másik fele egyszerű feketefoglalkoztatás - így a szociológus, mikor a tudósító a kalákamunka társadalmi-gazdasági természetéről faggatózik. Életszerű és természetes, ha kisboltot vezető anyukának este segít összerakodni a férje, vagy a fia,…
jan. 4
5:46
Influenzaszezon van, de járvány egyelőre nincs Magyarországon (Népszava)
A korábbi hírekkel ellentétben nem ismeretlen az a vírus, amely egyre több influenzás megbetegedést okoz. Járvány egyelőre nincs, a megbetegedések számának folyamatos emelkedésére azonban január közepétől lehet számítani.
jan. 4
5:53
Békés karácsonyt! (Totalcar)
What’s more chickenshit than fuckin’ with a man’s automobile? I mean, don’t fuck with another man’s vehicle.
jan. 4
5:55
Félnek a sztrájkoló íróktól a Golden Globe-díjátadó szervezői (Infostart)
A január 13-i Golden Globe-díjátadót sem kímélnék a sztrájkoló forgatókönyvírók, és meg akarják zavarni a rendezvényt. Emellett nagy a félelem amiatt is, hogy a sztrájk miatt nem lesz, aki megírja a gálaműsor szövegét.
jan. 4
6:06
Nincs szükség diétára, hogy leszaladjon tíz kiló! (Infostart)
Ha Újévkor megfogadta, hogy lemond a pizzáról és a hamburgerről a lenmag és a rizssütemény javára, itt az ideje, hogy átgondolja a fogadalmát - javasolja két amerikai étkezési tanácsadó. David Zinczenko és Matt Goulding bestsellerében, az "Ezt egye, ne azt!" című könyvben azt állítja, hogy egyáltalán nincs is szükség a diétázásra.
jan. 4
6:07
Tavaszi MTK-rajt mínusz 7 fokban (Blikk)
Már napokkal a mezőny többi tagja előtt elkezdték a felkészülést
jan. 4
6:07
"Nem az angol, hanem a futball Európa közös nyelve" (Infostart)
Nem az angol, hanem a futball Európa közös nyelve - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász, aki szerint az államnak a profi sportban továbbra sem kell közvetlenül szerepet vállalnia. A Fehérvár FC új többségi tulajdonosának tanácsadója beszélt a klub helyzetének stabilizálásáról, és arról is, hogy a magyar labdarúgásban mit tekint előrelépésnek a korábbi évekhez…
jan. 4
6:09
Fél áron vásárolhatunk! (Blikk)
Az áruházi kirakatokat ellepte a bűvös felirat
jan. 4
6:09
Dzsudzsák Balázs: irány a PSV! (Blikk)
DEBRECEN – A PSV Eindhoven vezetői tegnap elküldték a DVSC-nek azt a faxüzenetet, amelyre Dzsudzsák Balázs (21) napok óta várt. Most kell csatlakoznia a holland bajnok keretéhez, s a játékos immár hivatalosan is az ő együttesükhöz tartozik.
jan. 4
6:10
Pamela: Jó kislány leszek! (Blikk)
Pamela Anderson mélyen megbánta összes tavalyi botrányát
jan. 4
6:10
Ilyen titkokat rejt a tenyered (Blikk)
Kíváncsi vagy rá, mit árulnak el tenyered barázdái?
jan. 4
6:11
4000 km átmérőjű gyémánt az űrben (Blikk)
Az évmilliárdokkal ezelőtt kihunyt csillag anyaga kristályos szén
jan. 4
6:11
Gerát négy élvonalbeli angol klub is csábítja (Blikk)
175 millió forintot kínálnak a West Bromwich Albion futballistájáért
jan. 4
6:12
Rendhagyó Záróra - bemutató a Kamrában (Népszava)
Rendhagyó Záróra címmel mutatja be szombaton a Katona József Színház társulata Notóriusok című sorozatának harmadik darabját a Kamrában, Pelsőczy Réka rendezésében. A darabot, amelyben Lengyel Ferenc, Szacsvay László és Veiszer Alinda szerepel, január 5-én 22 órától láthatja a közönség.
jan. 4
6:12
Magyarok vígasza (Népszava)
Ismét kitört az aranyláz. Évezredek jönnek-mennek, s az emberiség - manapság spekulánsoknak hívjuk őket - a gazdasági megrázkódások idején mindig a sárgafémben találta meg biztos menedékét. A rakétasebességre kapcsolt aranyár olyan szédítő magasságokba kúszik, amire csak 30 esztendeje, az olajválság időszakában akadt példa.
jan. 4
6:12
Ma is érdemes óvatosan autózni, fagyosak az utak (Népszava)
A fővárosban este fél tíz körül változó területi eloszlásban zúzmarás szitálás kezdődött, melynek következtében lefehéredtek az utak, és ez ismét feladatot adott a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. dolgozóinak - tájékoztatta péntek reggel az MTI-t a társaság helyettes szóvivője.
jan. 4
6:12
Suri Cruise lesz Knut hangja (Blikk)
Filmre viszik a legendássá vált állatkerti jegesmedve, Knut történetét
jan. 4
6:13
Fizetős majomszex (Blikk)
JAKARTA – A hím majmok is fizetnek a szexért – állítják indonéziai tudósok. Hosszú évekig tartó megfigyelésük szerint hosszas kurkászással hálálják meg nőstény társaiknak a szexuális együttlétet, amelyet a lányok feltétel nélkül elfogadnak.
jan. 4
6:13
Mitől repülnek így az osztrákok? (Blikk)
Tömeghisztéria a négysáncviadal innsbrucki belépőiért
jan. 4
6:14
Sharon Stone ruháján buktak el 14 milliót (Blikk)
Kétszobás lakásban ötödmagukkal laknak, 14 milliót buktak el

Keresés