2008. január 24. csütörtök

jan. 24
0:12
Nagyobb az infarktus kockázata cukorbetegségben (HáziPatika)
A cukorbetegségben az érelmeszesedés klinikai kórformái között kiemelt jelentőségűek a koszorúserek érintettségén alapuló megbetegedések, az agyérrendszeri szövődmények és az alsó végtagi verőeres keringési zavar következményei.
jan. 24
0:12
A férjem bulizik, de nélkülem… Jól van ez így? (NLC)
Úgy érzem, a párom a maga sajátos módján szeret engem. Gyakran eljár nélkülem szórakozni, én viszont csak vele érzem jól magam. Ha nekem ez fáj, az azt jelenti, hogy nem szeretem őt önzetlenül?
jan. 24
0:12
Nyereményjáték: Eredményhirdetés (F1világ)
Az ünnepek alatt és az újév első heteiben futó nyereményjátékunk lezárult, eredményhirdetés következik!
jan. 24
0:16
Spanyol Kupa: hazai pályán szerzett előnyt a Valencia csapata (She)
A Valencia hazai pályán szerzett egygólos előnyt a labdarúgó Spanyol Kupa negyeddöntőjében.
jan. 24
0:18
Ünnepi nyereményjáték: Eredményhirdetés (F1világ)
Az ünnepek alatt és az újév első napjaiban futó nyereményjátékunk lezárult, eredményhirdetés következik!
jan. 24
2:12
Cukorbeteg? Tegye a szívére a kezét! (HáziPatika)
Tudja, hogy tízből nyolc cukorbeteg halálát szívinfarktus okozza? A szív és az érrendszer károsodását kis odafigyeléssel viszont bárki könnyen megelőzheti. Hogyan? Cikkünkben fény derül az okokra, és hasznos, megszívlelendő...
jan. 24
5:04
Szuperszámítógéppel jósolnák meg az időjárást (Infostart)
Meteorológusok és klímakutatók olyan szuperszámítógépet szeretnének létrehozni, amely képes pontosan előrejelezni az időjárást a világ bármely pontján.
jan. 24
5:05
Nem birkóznak meg a fekete humorral a kalandorok (Filmkritika) (Spa Trend Online)
Épp annyi lököttség van a történetben, amennyi ahhoz kell, hogy megfelelően játékosra vegyük még a hihetetlen fordulatait is. Bár az ember a legritkább esetben szokott olyan szépasszonyokkal összejönni a sztrádán, akiknek az elhagyott kocsijában egy szépen fejlett hulla húzza meg magát például. Én ugyan roppant sajnálom, hogy ez a hulla később gazdátlanul, mondhatni elvarratlanul és igazán…
jan. 24
5:10
Itt a bizonyíték: győztek az Idegenek (Infostart)
Az Alien vs Predator: A Halál a Ragadozó ellen 2. vezeti a brit mozis bevételi listákat a nyitóhétvége után. A film az Oscar-díjra jelölt Nem vénnek való vidék című alkotást és a PS I Love You-t előzi meg.
jan. 24
5:11
Fenyegetés fúvócsövön, zárkába csempészett mobiltelefonok (Adó1százalék)
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon szerdán folytatódott az a per, melynek során nyolc olaszliszkait - hét férfit és egy asszonyt - vádolnak avval, hogy 2006. október 15-én, délután négy óra tájban különös kegyetlenséggel megölték Szögi Lajos tiszavasvári tanárt.
jan. 24
5:16
Nyakó: hazugság, hogy népszavazással kormányt lehet buktatni (Alternatív Energia)
Sólyom László március 9-ére tűzte ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlését célzó népszavazást. Orbán Viktor, aki tizenöt hónappal ezelőtt kezdeményezte a referendumot tegnap közölte, örül a köztársasági elnök döntésének. Daróczi Dávid kormányszóvivő az államfő bejelentését követően leszögezte, a népszavazásnak nincsen tétje, hiszen nem érinti a reformok lényegét és nem járhat azzal…
jan. 24
5:20
Borzalmas titkok a kémek boszorkánykonyhájából (Infostart)
Igazságital, az örök ifjúság elixírje, emberfeletti fizikai erőt biztosító tabletták - ezek a tételek a science-fiction és kémfilmek szinte állandó szereplői. Mielőtt azonban csak legyintenének egyet, kiderült, hogy mindez nem csupán fantázia, hiszen a különböző titkosszolgálatok folyamatosan fejlesztettek ki olyan szereket, melyekkel jelentősen lehetett befolyásolni egy ember fizikai és szellemi…
jan. 24
5:21
Nem távozik önként a "cigánybűnözésről" beszélő volt agrárminiszter (Alternatív Energia)
Nem távozik önként a győri önkormányzat közigazgatási bizottságából Szabó János, az Antall-kormány volt agrárminisztere, aki a testület múlt heti ülésén tett cigányellenes kijelentéseiről híresült el. A politikus a jegyzőkönyv szerint a "cigánybűnözésről" értekezve azt mondta a romákról: "két megoldás létezik a probléma kezelésére, az egyik a kiirtás, a másik eltartás (…) a kiirtás már szóba sem…
jan. 24
5:23
Budaházy tárgyalásán Árpád sávos zászlókkal tüntettek a vádlott mellett (Alternatív Energia)
Jövő hétre halaszotta az ítélethirdetést a bíróság Budaházy György alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására tett kísérlete miatt a tegnap megkezdett tárgyaláson. Az eseményre - egy szélsőjobboldali portál felhívásának eleget téve - több szimpatizáns is ellátogatott. Budaházy kijelentette, a vádat sem érti.
jan. 24
5:27
Az internet, a mobiltelefonok elterjedése megnehezíti a szabályok betartását (Alternatív Energia)
Kampánycsend lesz a hétvégén, ha nem is olyan mély, mint az országgyűlési választások idején szokott lenni, de azért az újbudai időközi parlamenti voksolás miatt sem árt óvatosan küldeni és közvetíteni a politikai üzeneteket. Kampánycsend ugyanis mindenfajta választás és népszavazás idején van, annak ellenére, hogy sokan kétségbe vonják az intézmény korszerűségét. Az internet elterjedésével…
jan. 24
5:31
Amiről mi csak álmodunk, azt a japánok megtették (Infostart)
Törött orrcsonttal került kórházba egy olasz tolvaj, aki egy japán turistacsoport egyik tagjának táskáját próbálta megszerezni Rómában.
jan. 24
5:42
Csak kedv kérdése a testsúly? (Infostart)
A szívélyes, könnyen barátkozó emberek sokkal gyakrabban szenvednek a túlsúlytól, mint az idegeskedők - vélik japán kutatók. Az aggodalmasabb emberek között a kutatás szerint több volt a kórosan sovány.
jan. 24
5:53
Bizonyított tény: a munka megölhet (Infostart)
A munka okozta stressz drámaian növeli a szívbetegségek kialakulásának esélyét - bizonyították brit kutatók.
jan. 24
6:04
Háromszázmilliót is adhatnak a diktátor csodaautójáért - bámuljon Ön is! (Infostart)
Akár egymillió fontot (346 millió forintot) is adhatnak a volt olasz fasiszta diktátor, Benito Mussolini bordó Alfa Romeójáért egy februári angliai árverésen.
jan. 24
6:10
Mini-Fesztivál huszadik alkalommal (Infostart)
Huszadik alkalommal rendezi meg a Magyar Zeneművészeti Társaság a Mini-Fesztivált, amelynek keretében január 25-től 27-ig négy hangversenyre várják az érdeklődőket.
jan. 24
6:12
Szemle sztárvendég nélkül (Blikk)
Rázós filmekkel, Maia Morgenstern nélkül nyitnak jövő kedden
jan. 24
6:14
Olcsó cd-t vásárol a magyar (Napi)
jan. 24
6:14
Ingatlanrekord sógoréknál (Privátbankár)
Az osztrák ingatlanpiac mérföldekre van a válságtól, legalább is a 2007-es év eredményei alapján - kommentálta az irodapiaci mutatókat dr. Andreas Ridder, a CB Richard Ellis osztrák irodájának ügyveze...
jan. 24
6:14
Átváltoztatták Sári Évit (Blikk)
A Társulat leendő háziasszonyaként hercegnőként pompázik majd
jan. 24
6:15
Ezek a legjobb női mobilok (Blikk)
Csillogóak, vékonyak és színesek a preferált készülékek
jan. 24
6:16
Zsanettből vádlott lesz? (Blikk)
Az ügyészség egyelőre ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást
jan. 24
6:16
Előrehozott nyugdíj: plusz egy év a férfiaknak (Privátbankár)
2009-től a férfiak 60, a nők 59 éves korukban igényelhetnek előrehozott öregségi nyugdíjat
jan. 24
6:16
45 évesen újra vetkőzik Demi (Blikk)
Tiniket megszégyenítően tökéletes testtel pózol a színésznő
jan. 24
6:18
Isten éltessen, Layla! (Blikk)
Egyéves a világ első lombikorrszarvúja
jan. 24
6:20
Ági volt a megrontó (Blikk)
Gyermekeit elhanyagolta, bulizni viszont nagyon szeretett
jan. 24
6:20
Globális felmelegedés helyett újabb jégkorszak fenyeget? (Infostart)
A hőmérséklet az elmúlt évtizedben alig-alig emelkedett a Földön, ezért bolygónkat már nem fenyegeti a globális felmelegedés - állítja egy orosz tudós, aki szerint viszont negyven év múlva beköszönthet egy újabb jégkorszak.
jan. 24
6:21
Kovalainen edzéselső az új versenygéppel (Formula)
Sikeres teszt a McLarennél
jan. 24
6:25
Finomítják az orvosok "korbácsrendeletét" (Napi)
jan. 24
6:25
Félhavi számlacsúszás: az APEH szerint belefér (Privátbankár)
Az adóhatóség szerint egy számla akkor is megfelel az áfalevonási jog tárgyi feltételének, ha azt a teljesítést követő 15 napon túl állítják ki
jan. 24
6:26
Kovács Ágnes megy Pekingbe (Életforma)
Bár a nyári ötkarikás játékokon versenyzőnként már nem vesz részt Kovács Ágnes, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő a MOB meghívottjaként jelen lesz a kínai fővárosban, és emellett kedden csatlakozott a Peking Szurkolói Klubhoz is.
jan. 24
6:31
Ötszáz éves gyilkosság titkát rejti a remekmű (Infostart)
A világ egyik legrejtélyesebb remekműve egy ötszáz éves gyilkosság legfőbb bűnjele - állítja Bernd Roeck, a Zürichi Egyetem történészprofesszora. Állítása szerint Piero della Francesca Krisztus megkorbácsolása című festménye azt bizonyítja: saját féltestvére ölte meg Urbino grófját.
jan. 24
6:32
Mozgalmas tesztnap a Williamsnél (Formula)
Mindkét pilóta szorgalmasan körözött
jan. 24
6:36
Pécs eladná vásárközpontját (Napi)
jan. 24
6:41
Pénzhez jut a közép-tiszai térség (Piac és Profit)
Lezárult az első magyarországi AVOP Leader+ program négy Közép-Tisza menti települést, Kengyelt, Rákóczifalvát, Szajolt és Tiszapüspökit átfogó helyi pályázási szakasza, miután az év elején az utolsó támogatási szerződést is megkötötték a Közép-Tiszai Turizmusfejlesztési Akciócsoport pályázóival - közölte Szolovjov Rita, az akciócsoport projektirodájának vezetője.
jan. 24
6:42
Nincs "gyógyulás": a biszexualitás nem csak átmeneti állapot (Infostart)
Amerikai kutatók szerint a nők biszexualitása sok korábbi vélekedéssel ellentétben nem egy életkori szakasz velejárója, hanem egy egész életre szóló beállítódás.
jan. 24
6:43
Webber elégedett az RB4-es géppel (Formula)
Eredményes tesztnap a Red Bullnál
jan. 24
6:48
Gyurcsány újabb bizalmasa távozhat (Infostart)
A miniszterelnök kabinetfőnöke, Gál J. Zoltán után Gyurcsány Ferenc újabb bizalmasa távozhat a kormányból - értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, a következő távozó a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter, Draskovics Tibor lehet.
jan. 24
6:53
Egy kutyáért megölte a fiát (Infostart)
Tíz év szigorított büntetőtáborban letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki 15 késszúrással megölte nevelt fiát, amiért az elaltattatta a kedvenc kutyáját.
jan. 24
6:58
Az irodaépítésben még van szufla: 20 százalék bővülés (Privátbankár)
A budapesti irodapiacon 20 százalékos növekedéssel 300 ezer négyzetméterre emelkedett a tranzakciók nagysága 2007-ben, és hasonló növekedés várható idén is - közölte a Cushman&Wakefield (C&W) tanácsad...
jan. 24
6:59
Lízingeljünk vagy hitelre vegyünk autót? (Infostart)
A tulajdonszerzést jelentő hitelt vagy inkább az alacsonyabb kockázat miatt alacsonyabb törlesztőrészleteket is jelentő lízinget válasszuk, ha autót szeretnénk venni?
jan. 24
6:59
Problémás tesztnap a Toro Rossonál (Formula)
Vettel autója megadta magát
jan. 24
7:03
A koedukált iskola "megmérgezi" a fiúkat (Infostart)
Egy sokak által vitatott könyv szerint az iskolákban külön osztályba kellene járatni a fiúkat és a lányokat. No nem erkölcsi okokból, hanem azért, mert így könnyebb lenne oktatni őket. A két nem tagjainak ugyanis máshogy működik az agyuk.
jan. 24
7:08
Kezdhetnek magyarázkodni a veszteséges cégek (Privátbankár)
A vállalkozásoknak az idén célszerű alaposan átgondolniuk, hogy mit fognak adóbevallásukban adóalapként szerepeltetni
jan. 24
7:10
Alonso: az autóm napról napra jobb (Formula)
Alonso befejezte a teszteket
jan. 24
7:12
BMW-Sauber: szolid folytatás (Formula)
Valencia – 3. tesztnap

Keresés