2008. január 24. csütörtök

jan. 24
0:00
Elkészült a Fórum (Urban Legends)
Pózoló időjárásjelentő, iwiw vs marihuána, APEH vs Pac-Man, Ceausescu és a bicikliző medve, káromkodó lottóhúzó, robbanó disznó - néhány téma, amivel a tesztidőszak alatt örvendeztettük egymást. Mától éles, tessék életet lehelni belé.
jan. 24
0:10
Egymás cikkeit másolják a tudósok (SG)
Egyre több tudós klónoz. De nem csak sejteket: a Nature című folyóirat tanulmánya szerint a tudományos cikkeket is.
jan. 24
0:12
Nagyobb az infarktus kockázata cukorbetegségben (HáziPatika)
A cukorbetegségben az érelmeszesedés klinikai kórformái között kiemelt jelentőségűek a koszorúserek érintettségén alapuló megbetegedések, az agyérrendszeri szövődmények és az alsó végtagi verőeres keringési zavar következményei.
jan. 24
0:12
A férjem bulizik, de nélkülem… Jól van ez így? (NLC)
Úgy érzem, a párom a maga sajátos módján szeret engem. Gyakran eljár nélkülem szórakozni, én viszont csak vele érzem jól magam. Ha nekem ez fáj, az azt jelenti, hogy nem szeretem őt önzetlenül?
jan. 24
0:12
Nyereményjáték: Eredményhirdetés (F1világ)
Az ünnepek alatt és az újév első heteiben futó nyereményjátékunk lezárult, eredményhirdetés következik!
jan. 24
0:14
Eltűnt a Motorola nyeresége (SG)
Nyolcvannégy százalékos profitcsökkenéssel zárta a negyedik negyedet az amerikai mobilgyártó Motorola: adózott eredménye 100 millió dollár - egy részvényre 4 cent - lett, az egy évvel korábbi 623 millió dollár, egy részvényre 25 centről.
jan. 24
0:16
Spanyol Kupa: hazai pályán szerzett előnyt a Valencia csapata (NSO)
A Valencia hazai pályán szerzett egygólos előnyt a labdarúgó Spanyol Kupa negyeddöntőjében.
jan. 24
0:18
Ünnepi nyereményjáték: Eredményhirdetés (F1világ)
Az ünnepek alatt és az újév első napjaiban futó nyereményjátékunk lezárult, eredményhirdetés következik!
jan. 24
0:23
Péntek este ismét profiboksz a Gildában (Monokli)
Péntek este 20:00-tól ismét profiboksz mérkőzéseket rendez Óbudán Petrányi Zoltán vállalkozása, a Profibox Promotion nevű cég. A Flórián téri edzőteremben most mindössze két mérkőzést láthatnak majd azok, akik fogékonyak a sportág iránt. A nehézsúlyú Petrányi Zoltán Somogyi János ellen húz kesztyűt, miközben az olimpiai érmes Béres Zoltán ellenfele még nem ismert.
jan. 24
0:26
Profitrekord mellett zuhant az Apple (SG)
Az Apple részvényeinek árfolyama 12-13 százalékos mínuszban is forgott tegnap a tőzsdén, mivel a társaság folyó negyedévre vonatkozó eredmény-előrejelzése elmaradt a várakozásoktól.
jan. 24
0:31
Profitrekord mellett zuhant az Apple (terminal)
Az Apple Corp.
jan. 24
0:37
Bochum: Hány mércével mérnek a németek? (SG)
Megorroltak a német politikusok a Nokiára, mert a finn mobiltelefoncég bezárja bochumi gyárát és termelését áthelyezi Romániába.
jan. 24
0:41
A magyar kormánynál lobbiznak a kiadók (SG)
Erőteljesen lobbiznak a zenei kiadók az Oktatási és Kulturális Minisztériumnál, illetve most már a Miniszterelnöki Hivatalnál is az illegális zeneletöltések elleni szabályozás miatt.
jan. 24
0:50
Schizophrenia (hasadásos elmezavar) (Totalcar)
Elegánsnak túl dízel, luxusnak túl kicsi, sportosnak túl automata. Kinek szól a V8-as dízel E Merci?
jan. 24
0:53
FIFA Street 3 Egyéb (Gamekapocs)
A 2006-ban megjelent FIFA Street 2-t imádtuk. Az Electronic Arts meglepő módon egy év kihagyással, idén folytatja a sorozatot, és most, kerek egy hónappal a megjelenés előtt lehetőségünk nyílt belekukkantani a demóba is - pechünkre.
jan. 24
0:58
Avantgard színházi kísérlet (szinhaz.hu)
Január 26-án és 27-én 20 órakor A látszat nem csal címmel mutatja be legújabb munkáját a Pont(y) Műhely. Rendezte és előadja Keszég László.Alapkérdés: Van-e élet a halál után? Értjük-e az élet mélyebb összefüggéseit? Mi a jobb: ha a Föld egy zöld gombolyag, vagy egy finomra csiszolt fémkocka?
jan. 24
1:00
Terjed a mobillal kamerázott verés (SG)
Erőre kapott a Happy Slapping-jelenség. Egyre több fiatalnak tetszik, hogy megszégyeníthet, megverhet vagy megalázhat valakit és ezt még rögzítheti is.
jan. 24
1:08
Homokvihar (adab.hu)
Hozzávalók 2 személyre: hatalmas terület, finom szemű szaharai homok, egyenletes erős szél, meleg, vakító fény, no meg egy mentőautó. A homokot szórd szét egy hatalmas területen, ami a szélcsatornában lesz. Fűtsd fel a terepet kb. 25 fokra és a fényforrást helyezd el jó magasan. Testnyílásokat bezárni! Nyomd meg a nagy piros gombot, indulhat a szél. Csak akkor [...]
jan. 24
1:18
Tanulmányi ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
Az ösztöndíj, valamint az ehhez kapcsolódó lelki programok a katolikus értelmiség szakmai továbbképzését óhajtják elősegíteni.
jan. 24
1:20
Egészségünkre!!! (adab.hu)
Ne izguljatok fiuk a kontroll csoport mindent megtisztit utánatok!!!! Úgy voltunk vele, hogyha már nem tudunk veletek bulizni, akkor a Ti egészségetekre is iszunk a határ előtt hagyott pálinkátokból. Ez olyan jól sikerült, hogy visszafelé feleslegesen keresnétek. Átvittünk Mauritániába is belőle. A csempészet egy régi, de már jól bevált módját választottuk: LENYELTÜK:P Üdv Nouakchottból:D - egy…
jan. 24
1:22
Pályázat általános iskolások részére az ókori Egyiptom életének bemutatására (Pályázatfigyelő)
Pályázat az általános iskolák diákjai számára a számos nemzetközi díjat elnyert egyiptomi szerzőpáros, Sharouni és Yacoub színes illusztrációival ellátott, A fáraó menyasszonya című műve alapján. Célunk a tanulók fogalmazáskészségének, kreativitásának kibontakoztatása és fejlesztése, ezért a szubjektív elemzéseket előnyben részesítjük.
jan. 24
1:26
Ösztöndíjpályázat kiemelkedő PhD/DLA munkák támogatására (Pályázatfigyelő)
Ösztöndíjpályázat kiemelkedő PhD/DLA munkák támogatására a kísérletes természettudomány, a kísérletes orvostudomány és az alkalmazott tervező művészeti tevékenység területén.
jan. 24
1:28
Határontúl - Elhunyt Kovács Ildikó (szinhaz.hu)
Szerda délelőtt (2008. jan. 23-án) kolozsvári lakásán elhunyt Kovács Ildikó rendező, akit sokan "a romániai bábjátszás nagyasszonya"-ként ismertek. /hamlet.ro/
jan. 24
1:30
Novellapályázat a Nyugat emlékére (Pályázatfigyelő)
PoLíSz című irodalmi lap a Nyugat szép hagyományára emlékezve kötettel még nem rendelkező, pályakezdő írók részére novellapályázatot ír ki
jan. 24
1:32
Budapest - 20 éves A padlás (szinhaz.hu)
1988. január 27-én, volt első előadása, azaz 20 éve játszotta a Vígszínház először történetének egyik legnagyobb sikerű darabját, A padlást. 2008. január 27-én a 665. előadás látható a Nagyszínpadon, ahol az eltelt 20 év alatt mintegy 650 ezer néző látta a darabot. A két évtized alatt a beugrókkal együtt 44-en alakították a különböző szerepeket. Igó Éva, aki Sünit játszotta az ősbemutatón, idén…
jan. 24
1:32
Meredek lejtőn a Motorola (terminal)
A Motorola Inc.
jan. 24
1:34
MADE - művészet a diszkrimináció ellen (Pályázatfigyelő)
A Tűzraktér 2008 májusára olyan eseményt tervez, mely Budapest egyik központi térségébe és annak környékére csábítja a városlakókat, a lehető legnagyobb számú részvétellel, egy hatalmas kulturális és a civil életet is megrengető programmal, mely a diszkrimináció ellen lép fel, és egyúttal egy 37 országot átfogó nemzetközi esemény részévé válik.
jan. 24
1:38
Felhívás a zene ünnepén való részvételre Európa 5 fővárosában (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja a Zene Ünnepén való egyszeri fellépésen túl az, hogy a kiutazó zenekarok a kint töltött maximum 6 nap alatt saját csatornáikon elindulva, önállóan megszervezhessék következő turnéikat.
jan. 24
2:12
Cukorbeteg? Tegye a szívére a kezét! (HáziPatika)
Tudja, hogy tízből nyolc cukorbeteg halálát szívinfarktus okozza? A szív és az érrendszer károsodását kis odafigyeléssel viszont bárki könnyen megelőzheti. Hogyan? Cikkünkben fény derül az okokra, és hasznos, megszívlelendő...
jan. 24
2:26
Bedő Zsófia - Fadia Idrissi: a teljes mérkőzés (Monokli)
Bemutatjuk azt a mérkőzést, amely oly sok kalamajkát okozott a hazai bokszéletben. Bedő Zsófia és Fadia Idrissi küzdelmét hang nélkül kapta meg a monokli.com, ekképp úgy döntöttünk, hogy zenei aláfestéssel tesszük közszemlére a videót.
jan. 24
2:30
Petrányi Zoltán: szó sincs égbekiáltó csalásról (Monokli)
A Profibox Promotion tulajdonosa, Petrányi Zoltán nem érti, hogy miért háborodtak fel dán partnerei a múlt keddi női mérkőzés végeredményén. Csepi szerint bár a helyszínen ő is úgy érezte, hogy Fadia Idrissi jobb volt, ám a felvételek visszanézése után már úgy gondolja, teljesen korrekt ítélet a döntetlen eredmény.
jan. 24
4:38
(Letöltések) The Sims 2: Free Time - zenés videó (PC Guru)
A szemrevaló Natasha Bedingfeld hangját hallhatjuk a videó alatt, melyben aktuális slágerét, a Pocket Full of Sunshine-t énekli simlish nyelven (a simses hablaty), miközben a játékból láthatunk jeleneteket. A dal egyébként a kiegészítő intrómuzsikája is egyben. (...)
jan. 24
5:04
Szuperszámítógéppel jósolnák meg az időjárást (Infostart)
Meteorológusok és klímakutatók olyan szuperszámítógépet szeretnének létrehozni, amely képes pontosan előrejelezni az időjárást a világ bármely pontján.
jan. 24
5:05
Nem birkóznak meg a fekete humorral a kalandorok (Filmkritika) (Népszava)
Épp annyi lököttség van a történetben, amennyi ahhoz kell, hogy megfelelően játékosra vegyük még a hihetetlen fordulatait is. Bár az ember a legritkább esetben szokott olyan szépasszonyokkal összejönni a sztrádán, akiknek az elhagyott kocsijában egy szépen fejlett hulla húzza meg magát például. Én ugyan roppant sajnálom, hogy ez a hulla később gazdátlanul, mondhatni elvarratlanul és igazán…
jan. 24
5:10
Itt a bizonyíték: győztek az Idegenek (Infostart)
Az Alien vs Predator: A Halál a Ragadozó ellen 2. vezeti a brit mozis bevételi listákat a nyitóhétvége után. A film az Oscar-díjra jelölt Nem vénnek való vidék című alkotást és a PS I Love You-t előzi meg.
jan. 24
5:11
Fenyegetés fúvócsövön, zárkába csempészett mobiltelefonok (Népszava)
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon szerdán folytatódott az a per, melynek során nyolc olaszliszkait - hét férfit és egy asszonyt - vádolnak avval, hogy 2006. október 15-én, délután négy óra tájban különös kegyetlenséggel megölték Szögi Lajos tiszavasvári tanárt.
jan. 24
5:16
Nyakó: hazugság, hogy népszavazással kormányt lehet buktatni (Népszava)
Sólyom László március 9-ére tűzte ki a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlését célzó népszavazást. Orbán Viktor, aki tizenöt hónappal ezelőtt kezdeményezte a referendumot tegnap közölte, örül a köztársasági elnök döntésének. Daróczi Dávid kormányszóvivő az államfő bejelentését követően leszögezte, a népszavazásnak nincsen tétje, hiszen nem érinti a reformok lényegét és nem járhat azzal…
jan. 24
5:20
Borzalmas titkok a kémek boszorkánykonyhájából (Infostart)
Igazságital, az örök ifjúság elixírje, emberfeletti fizikai erőt biztosító tabletták - ezek a tételek a science-fiction és kémfilmek szinte állandó szereplői. Mielőtt azonban csak legyintenének egyet, kiderült, hogy mindez nem csupán fantázia, hiszen a különböző titkosszolgálatok folyamatosan fejlesztettek ki olyan szereket, melyekkel jelentősen lehetett befolyásolni egy ember fizikai és szellemi…
jan. 24
5:21
(Letöltések) Pirates of the Burning Sea - vizi csata (PC Guru)
A videóban láthatjuk miként néz ki egy tengeri ütközet, mikor az ágyuké a főszerep. (...)
jan. 24
5:21
Nem távozik önként a "cigánybűnözésről" beszélő volt agrárminiszter (Népszava)
Nem távozik önként a győri önkormányzat közigazgatási bizottságából Szabó János, az Antall-kormány volt agrárminisztere, aki a testület múlt heti ülésén tett cigányellenes kijelentéseiről híresült el. A politikus a jegyzőkönyv szerint a "cigánybűnözésről" értekezve azt mondta a romákról: "két megoldás létezik a probléma kezelésére, az egyik a kiirtás, a másik eltartás (…) a kiirtás már szóba sem…
jan. 24
5:23
Budaházy tárgyalásán Árpád sávos zászlókkal tüntettek a vádlott mellett (Népszava)
Jövő hétre halaszotta az ítélethirdetést a bíróság Budaházy György alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására tett kísérlete miatt a tegnap megkezdett tárgyaláson. Az eseményre - egy szélsőjobboldali portál felhívásának eleget téve - több szimpatizáns is ellátogatott. Budaházy kijelentette, a vádat sem érti.
jan. 24
5:27
Az internet, a mobiltelefonok elterjedése megnehezíti a szabályok betartását (Népszava)
Kampánycsend lesz a hétvégén, ha nem is olyan mély, mint az országgyűlési választások idején szokott lenni, de azért az újbudai időközi parlamenti voksolás miatt sem árt óvatosan küldeni és közvetíteni a politikai üzeneteket. Kampánycsend ugyanis mindenfajta választás és népszavazás idején van, annak ellenére, hogy sokan kétségbe vonják az intézmény korszerűségét. Az internet elterjedésével…
jan. 24
5:31
Amiről mi csak álmodunk, azt a japánok megtették (Infostart)
Törött orrcsonttal került kórházba egy olasz tolvaj, aki egy japán turistacsoport egyik tagjának táskáját próbálta megszerezni Rómában.
jan. 24
5:42
Csak kedv kérdése a testsúly? (Infostart)
A szívélyes, könnyen barátkozó emberek sokkal gyakrabban szenvednek a túlsúlytól, mint az idegeskedők - vélik japán kutatók. Az aggodalmasabb emberek között a kutatás szerint több volt a kórosan sovány.
jan. 24
5:48
Ford öccáz (Totalcar)
Mexikót ellepik a Fordok.
jan. 24
5:53
Bizonyított tény: a munka megölhet (Infostart)
A munka okozta stressz drámaian növeli a szívbetegségek kialakulásának esélyét - bizonyították brit kutatók.
jan. 24
6:04
Háromszázmilliót is adhatnak a diktátor csodaautójáért - bámuljon Ön is! (Infostart)
Akár egymillió fontot (346 millió forintot) is adhatnak a volt olasz fasiszta diktátor, Benito Mussolini bordó Alfa Romeójáért egy februári angliai árverésen.
jan. 24
6:10
Mini-Fesztivál huszadik alkalommal (Infostart)
Huszadik alkalommal rendezi meg a Magyar Zeneművészeti Társaság a Mini-Fesztivált, amelynek keretében január 25-től 27-ig négy hangversenyre várják az érdeklődőket.
jan. 24
6:12
Szemle sztárvendég nélkül (Blikk)
Rázós filmekkel, Maia Morgenstern nélkül nyitnak jövő kedden
jan. 24
6:14
Olcsó cd-t vásárol a magyar (Napi)

Keresés