2008. január 2. szerda

jan. 2
0:07
Adónaptár a következő két hétre (Napi)
jan. 2
0:08
Diktátor túl a hullámvölgyön? (Kitekintő)
Miközben Benazir Bhutto meggyilkolása megszabadította Pervez Musarrafot legesélyesebbnek tartott riválisától, a pakisztáni elnök katonai és diplomáciai téren is megerősödött.
jan. 2
0:10
Fogadkozásaim (NLCafé)
Idén hároméves leszek. Hároméves nagylány, ahogy a mama szokta mondani. Egy hároméves nagylány gond nélkül eszik kanállal és villával, összefüggő mondatokban beszél, és legfeljebb csak éjjel használ pelenkát. Még sok dolgom van
jan. 2
0:11
Bevallom... - gondolatok a közeledő adóbevallási időszakhoz (Napi)
jan. 2
0:12
TITANIC utazó kiállítás (Kitekintő)
Idén szeptemberben nyílt meg a Millenáris fogadóban a Titanic utazó kiállítás, amely 1991 óta járja a világot (18 ország, 16 millió látogató).
jan. 2
0:14
Olvasnivaló: Gourmand mosoda 2. (Mindmegette)
A következő pár órában, a hátsó ajtón keresztül egyfolytában özönlenek a beszállítók. Moulard hibrid kacsamellek, friss vargánya, hal és élő homár Japánból, Alaszkából és a keleti partról. Feltűnt, hogy nem használnak karton- vagy műanyag dobozokat: a gomba és a friss zöldség is fonott kosarakban érkezik, ruhával letakarva.
jan. 2
0:14
Az éltető kalória (HáziPatika)
Az életfolyamatok fenntartása energiát igényel, hiszen az állandó testhőmérséklet biztosításához, szervezetünk számára fontos anyagok építéséhez, az izomműködéshez szükségünk van energiára.
jan. 2
0:15
A 2009-es átalakításban sem hisznek a szakértők (Napi)
jan. 2
0:16
A farkasok miatt lesz rendkívüli állapot Kárpátalján? (Kitekintő)
Míg 1970 körül mindössze 20-25 ordas élt a kárpátaljai hegyek közt, a jövő nyárra legalább 500-ra szaporodhat az ordasok populációja, ami jelentős veszélyeket rejt.
jan. 2
0:19
Bővül az elektronikusan intézhető ügyek köre (Napi)
jan. 2
0:20
Agyonhallgatott Kína-politikánk II. (Kitekintő)
Kevés szó esik a sajtóban hazánk és a kelet-ázsiai ország viszonyáról. A Kitekintő év végi összefoglaló-sorozatának második része.
jan. 2
0:24
Két szigettel bővül az eurózóna (Kitekintő)
A 2004 óta EU-tag Máltán és Cipruson 2008. január elsejével kerül bevezetésre a közös európai pénz.
jan. 2
0:24
Hisz a digitális tv-ben a UPC (terminal)
Az idén előbb a fővárosban és négy vidéki nagyvárosban indítja el digitális kábeltévé-szolgáltatását a UPC Magyarország.
jan. 2
0:28
Véres zavargások a kenyai választás után (Kitekintő)
Az eddigi elnök, Mwai Kibaki nyerte a december 27-én megtartott kenyai elnökválasztásokat. Az ellenzék csalást emleget, az országban több helyen zavargások törtek ki.
jan. 2
0:28
A megszorítások ellenére jó évet zárhatott a magyarországi it-ipar (terminal)
Vegyes évet zárt 2007-ben az informatikai iparág Magyarországon. A már évek óta tartó kormányzati megszorítások ellenére az iparág feltehetően hozta az elvárt eredményeket. Ennek ellenére úgy tűnik, egyes negatív folyamatok nemhogy gyengülnének, inkább erősödnek.
jan. 2
0:30
Jolie megköszönte (est.hu)
Az óév utolsó, az új év első napja nemcsak a fogadalmak, hanem a köszönetek ideje is – Angelina Jolie is megköszönte szerelmének, Brad Pittnek az egész évi törődést, vigaszt és gondoskodást.
jan. 2
0:32
A klímaváltozás megzavarja a szénkörforgást (Kitekintő)
Az indonéziai Bali szigetén december 15-én befejeződött klímakonferencia valóban meghatározó fontosságú. A jelenlegi éghajlati válságért különböző, üvegházhatást okozó gázok a felelősök.
jan. 2
0:36
Amerikai diplomata sofőrjét kilőtték (Kitekintő)
Egy amerikai diplomatát megsebesítettek és sofőrét megölték, amikor Szudán fővárosában, Kartúmban rálőttek a gépjárműre, miközben a rezidenciára tartottak.
jan. 2
0:40
Tőkés László: autonómiát, nem elszakadást akarnak a romániai magyarok (Kitekintő)
Az erdélyi magyarok több autonómiát kérnek, de nem Erdély függetlenségét akarják, még akkor sem, ha Koszovó precedenst jelentene e kérdésben – hangsúlyozza Tőkés László.
jan. 2
0:42
Merevedési zavarok, korai magömlés (NLCafé)
Nem kevés kudarcélmény és tépelődés után fordul szakemberhez egy férfi azzal, hogy „nem megy neki a szex”. Mert nincs erekciója, korai a magömlése, nem érez szexuális vágyat a partnere iránt
jan. 2
0:44
Bhutto leleplezésre készült halála napján (Kitekintő)
A legújabb hírek szerint Bhuttónak bizonyítékai voltak a választás manipulálására, amelyeket amerikai képviselőknek akart átadni halála napján. Musarraf tagad.
jan. 2
0:45
Felkopik Paris Hilton álla? (est.hu)
Úgy tűnik, drámaian csökken az a hatalmas vagyon, amit a botrányhősnő, Paris Hilton nagyapja után örökölni fog, miután az öregúr úgy döntött, pénze legnagyobb részét jótékony célokra fordítja.
jan. 2
1:07
Hungarikum a kanyarodósávban (Totalcar)
Eltekintve attól, hogy kanyarodósávból egyenesen továbbmenni tilos, még hatalmas bunkóság is a többiekkel szemben.
jan. 2
1:11
Ez az Alfa a Bravo (Totalcar)
Tökéletesen ötvözi az ökörködést a komolysággal.
jan. 2
1:14
A pogácsasütés titkai - Tamással, sülve-főve (NLCafé)
Az újévi vendégeket és persze magunkat meg családtagjainkat is kényeztessük sós süteményekkel! Pogácsával, haséval, melyek a magyar konyha és vendéglátás kedvelt darabjai. Séfünk ezúttal saját kedvenceit mutatja be.
jan. 2
1:23
Nem várt csapás érte a sajtót (SG)
Az amerikai újságok is kezdik már megérezni a jelzálogpiaci válság hatását, bár egyelőre nem úgy, hogy az áldozatok az előfizetések lemondásával akarnák enyhíteni terheiket - a rossz hírek a hirdetési részleg felől érkeznek.
jan. 2
1:34
Árat emel a UPC, jönnek a HD-adások (SG)
Az UPC Magyarország januártól, hasonlóan más kábeltévés cégekhez, 4-5 százalék közötti áremelést hajt végre, ami jelentősen elmarad a 2007. évi, várható 7-8 százalék közötti inflációtól.
jan. 2
1:51
Parlamentből a divatszalonba - Két magas nő segít (NLCafé)
Milyenek egy európai parlamenti képviselő mindennapjai? Amit így messziről is sejtünk, életüket a kétlakiság jellemzi: sokat repülnek, hogy itthon is, Brüsszelben is elláthassák munkájukat.
jan. 2
2:16
Bővül az elektronikusan intézhető ügyek köre (SG)
Az idén tovább bővül, pontosabban ésszerűbbé válik az elektronikus adóbevallás rendszere. Az elv az, hogy az elektronikus bevallásra kötelezettek lehetőség szerint egyáltalán ne alkalmazzanak papíralapú ügyintézést.
jan. 2
2:23
Nőnek maradni a háborúzó világban - képriport (NLCafé)
Új rovatunkban olyan lányokat, asszonyokat mutatunk be, akik ebben az őrült, változó világban is megpróbálnak nők maradni, a szó klasszikus értelmében. Például a válságövezetekben...
jan. 2
2:38
Show me da money INTL. - Újévi ételek a világban (Gourmandula)
jan. 2
2:55
Dombovári Vanda barátságról és Csonka Andrásról - Az e heti Nők Lapja címoldalán (NLCafé)
„Amikor elment édesapám – nagyon hirtelen és viszonylag fiatalon –, le akartam mondani az adást. Csonka András kért, hogy eszembe ne jusson…”
jan. 2
3:08
Show me da money pt2 - Újévi dahl vöröslencsével (Gourmandula)
jan. 2
3:41
Agyrém (est.hu)
Az Edward Furlong főszereplésével 1994-ben bemutatott horror valóság és virtuális valóság határával játszik el, de sajnos nem sikerült kiállnia az idők próbáját.
jan. 2
4:22
Miranda felkészült Banks-re (profiboksz.hu)
Nem pihen Edison Miranda. A népszerű kolumbiai bunyós az ünnepeket is munkával töltötte, ugyanis teljes intenzitással készül következő mérkőzésére, melyre január 11-én kerül sor a floridai Hollywoodban. Pantera ellenfele a The Contender című bokszvalóságshow 3. szériájából megismert David Banks lesz
jan. 2
4:27
Vidék - Három új bemutató Miskolcon (szinhaz.hu)
Három új bemutatóra készül a Miskolci Nemzeti Színház. Megkezdte próbáit A tizedes meg a többiek, a Nyolc nő és a Pillangókisasszony aMiskolci Nemzeti Színházban. A januárban és februárban bemutatandóelőadások között komédia, krimi és opera szerepel.
jan. 2
4:57
Határontúl - Csárdáskirálynő Nagyváradon (szinhaz.hu)
A Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata az év utolsó napján mutatta be az egyik legismertebb operettet, Kálmán Imre Csárdáskirálynőjét a Nagyváradi Állami Filharmónia színpadán, a filharmónia zenekarával és énekkarával.
jan. 2
5:12
Hol kaparóvassal, hol ipari televízióval dolgoznak a kéményseprők (Népszava)
Egykor az újévi üdvözlőlapokról kormosképű kéményseprők nevettek ránk. Lábukon papucs volt, vállukra golyókötél tekeredett, hónuk alatt rózsás malac vísítozott. Vajon melyik kor, mely krónikása kapcsolta össze a kéményben turkáló fekete embereket a szerencsével? Hogy néz ki egy mai kéményseprő, s bekopog-e most is az újesztendő küszöbén egy kis aprópénzért, meg egy kis áldomásért?
jan. 2
5:16
Levél a kormány tervéről: "ez egy pártállami módszer" (Infostart)
Levélben fordult hatvankét közéleti szereplő a magyar választópolgárokhoz, arra kérve őket, hogy keressék fel képviselőiket és hozzák tudomásukra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését. A levél egyik aláírója, Lányi András író, az Élőlánc Magyarországért mozgalom elnökségi tagja az InfoRádiónak adott interjúban a kormány "üzleti tervét" is elemzi.
jan. 2
5:22
A televíziós szilveszterben az a rossz, hogy egyáltalán van (Népszava)
A televíziós szilveszterben az a jó, hogy ahány néző, annyi vélemény, s nincs az a csapnivaló műsor, amelynek ne tapsolna valaki. A televíziós szilveszterben az a rossz, hogy egyáltalán van, és az ember mindig remél valamit, bár pontosan tudja, hogy ez ostobaság. Mert valójában tényleg csak a nézői reményekben létezik az a műfaj, hogy tévés szilveszter, egyébként csak konfetti, szerpentin és előre…
jan. 2
5:23
Mindent elárulnak a jegyzőkönyvek: káromkodnak, kiabálnak a képviselők (Népszava)
Érdekes dolgokat tudhattak meg tavaly is a parlamenti közvetítéseket figyelők a képviselők magánéletéről, mentalitásáról. Kiderült, hogy a honatya is csak ember, akit olykor elragadnak az indulatok, így kiszaladnak a száján oda nem illő szavak is. A jegyzőkönyvek tanulsága szerint egyes képviselők véletlenül kínos helyzetbe keveredtek, másokról pedig kiderült: gondolataikat szívesen közvetítik…
jan. 2
5:26
"Figyelj, én egy kedves srác vagyok" (Infostart)
Egyáltalán nem bánja a jófiú szerepkört Tom Hanks. Az Oscar-díjas amerikai színész saját bevallása szerint ő a magánéletében is kedves fickó, így nem áll tőle távol a filmjei miatt róla kialakult imidzs.
jan. 2
5:28
Hó nehezíti az itt lakók életét (Népszava)
Kitartó hóeséssel köszöntött ránk a újesztendő, szinte az egész országot fehér takaró borítja. A hó vastagsága - főként a Dunántúlon és a Dél-Alföldön - kedden elérte a 20-30 centiméteres vastagságot is. Bár tegnap minden út járható volt, a közlekedők dolgát megnehezítette a folyamatos havazás. A csúszós utakon több baleset történt. Néhány vonalon késtek a vonalok, komoly fönnakadás azonban nem…
jan. 2
5:37
Nicole Kidman szárnyal a boldogságtól (Infostart)
Nicole Kidman szerint fantasztikus érzés, hogy legújabb filmjére, Az arany iránytűre nyugodtan elviheti gyermekeit, így most már ők is tudják, hogy anyjuk híres ember.
jan. 2
5:42
A botrányhős rapper örül, hogy fia nem követi (Infostart)
Boldog Snoop Dogg, hogy 13 éves fia nem kíván a nyomdokaiba lépni, inkább a sport és a csajozás érdekli. A botrányhős rappernek igen nehéz fiatalkora volt, melyben nagy szerepet kapott a bűnözés is.
jan. 2
5:52
Kékestetőn a hóágyút intenzív havazás váltotta (Infostart)
Kékestetőn hétköznap és némely napon éjjel is nyitva tart a sípálya. A vállalkozás sajtófőnöke az InfoRádióban azt mondta: az intenzív havazás jót tett a pályáknak, amelyeken eddig hóágyúkkkal biztosították a 20-40 centiméteres havat.
jan. 2
5:54
Napi 12 milliós kötbér járna a fővárosnak (Népszava)
Januárban folytatódhatnak az egyeztetések a 4-es metró Fővám téri állomásáról. Kiderülhet, hogy a nemrég egyéves kivitelezési csúszást bejelentő Hídépítő Zrt. kiszáll-e a beruházásból, illetve az is, elkerülhető-e a metróvonal megnyitásának újabb halasztása. A főváros azonban nem feltétlenül számíthat kártérítésre a cégtől. A megbízó BKV és a Hídépítő közötti szerződés szerint ugyan a késedelmes…
jan. 2
6:05
Sébastien Loeb a bajnokok bajnoka (Népszava)
A L,Equipe című mértékadó francia sportnapilap értékelése szerint Sébastien Loeb raliversenyző és navigátora, Daniel Elena a bajnokok bajnoka az elmúlt évi teljesítmények alapján. A 33 esztendős pilóta az idén sorozatban negyedszer hódította el a ralivilágbajnoki címet. Az 1946 óta évente megrendezett szavazáson Loeb az első raliversenyző, aki az élen végzett ebben a rangsorban.
jan. 2
6:07
Így lesz változatos a szerelmi életed (Blikk)
A hosszú, téli estéket is töltsük meg erotikával!
jan. 2
6:09
Megnyertük a Dakart! (Blikk)
Szenzációs információ birtokába jutott a Blikk!

Keresés