2008. január 28. hétfő

jan. 28
0:03
A dzsesszénekes (est.hu)
Az egy zsidó kántor fiából – apja nem kis bosszúságára – dzsesszénekessé váló Jakie Rabinowitz élettörténetét elmesélő 1927-es mű a filmtörténet első egész estés hangosfilmje.
jan. 28
0:04
Franciaország: döntetlent játszott a Lyon, nyert a Lorient (NSO)
A listavezető Olympique Lyon egy 92. percben szerzett góllal egyenlített a St. Etienne otthonában a francia labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának zárómérkőzésén. A vezetést még az első félidő hajrájában Gomis szerezte meg a hazaiaknak, ám Benzema késői találata az egy pontot eredményezte a bajnoknak. A másik találkozón Jallet tizenegyesből volt eredményes a Lorient színeiben, a 76. perc eseménye…
jan. 28
0:12
Testedzés látástól gyógyulásig (HáziPatika)
Közismert a testmozgás pozitív hatása a napi hangulatra, a stresszérzékenységre és a depresszióra. Nem kell azonban dagadó izomzat és szálkás test ahhoz, hogy kigyógyítsuk magunkat a depresszióból, csupán rendszeres fizikai...
jan. 28
0:12
Olvassatok bele a holnapután megjelenő Nők Lapjába! (NLCafé)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő négyes számába! Kovács Ági; Divat – különleges viseletek februárban; Bababeszéd; Kreatív fegyencek; Egy iráni írónő az Oscar-díj küszöbén
jan. 28
0:18
Olvasnivaló: Nyugodt pörgés teával (Mindmegette)
Szoros leadási határidő, átmulatott éjszaka utáni munkanap, vizsgaidőszak, vagy csak egy szimplán nehezen induló, álmos reggel - ugye ismerős élethelyzet? Mindenkinek van valami trükkje, hogyan pörgesse fel az agyát ilyenkor.
jan. 28
0:22
Képek: Kettétört fa dőlt kerítésre Győrben (Lánglovagok)
Az Álmos utcában egy 10-15 méter magas fa törzse kétméteres magasságban kettétört.
jan. 28
0:33
Meglovagolta a pc-eladási hullámot a Microsoft (terminal)
A világ legnagyobb szoftverfejlesztő cége, az amerikai Microsoft Corp.
jan. 28
0:45
Oláh Ibolya: Aida, Casting és a fehérvári húsleves - Szülinapos sztár-Vízöntő (NLCafé)
Oláh Ibolyáról már annyi mindent leírtak a lapok, mégis, szinte semmit sem tudunk róla. Az egykori megasztáros csalogány újabban színésznőként is aktív.
jan. 28
0:56
Képek: Leomlott egy lakóház tűzfala a XV. kerületben (Lánglovagok)
A szélviharban a Bethlen Gábor utcai társasház leomlott tűzfala egy Suzuki Swift személygépkocsit összetört.
jan. 28
1:00
Semjén szerint az újbudai választás kifejezi az emberek hangulatát (C-Press)
Semjén: elsöprõ gyõzelmet aratott a Fidesz-KDNP-jelöltje ÚjbudánSemjén Zsolt szerint a Fidesz-KDNP jelöltje - annak ellenére, hogy nem volt...
jan. 28
1:01
"az iwiw egy igazi hungaricum" (onlinemedia.blog.hu)
Tóthmátyás Tibor 40 éves, ahogy ő írja: „menedzser vagyok, mégpedig az általános fajta”. Az elmúlt hosszú hónapokban mint az iwiw vezetőjét, az iwiw egyik arcát ismerhettük meg. Így számomra meglepő volt a hír, hogy már csak január 31-ig dolgozik itt. A távozás apropóján kérdeztem az iwiw-ről, a személyes élményeiről. [...] Bővebben!
jan. 28
1:10
Jövőbe tekintő sorozat Extra cikk (Gamekapocs)
Folytatódik a 2008-as Bazi Nagy Előretekintés. Cikksorozatunk második részében olyan nagy idei sztárokról számolunk be röviden, melyek tutira emlékezetessé teszik az évet. Lesz it Alone in The Dark, Borderlands, Dark Sector, Grand Theft Auto, Fallout, Gran Turismo, Metal Gear Solid, Starcraft, meg minden, mi szem-szájnak ingere. Nem tudod még mivel játssz idén? Adunk pár tippet!
jan. 28
1:10
Újabb stúdió egyezett meg a sztrájkolókkal (SG)
A holywoodi írók sztrájkja még tart, de egyre több a rés a köztük és a munkafelvétel közti falon - vagy éppenséggel úgy is tekinthetünk az újabb engedményekre, hogy a stúdiók kezdenek megenyhülni.
jan. 28
1:11
Tapenade (Candy's)
Ahogy Gabojszához írtam, amikor kiírta ezt a fordulót: ne legyen nyálkás, ne legyen szálkás, ne legyen csápja, tapadókorongja, vádlón meredő szeme és ne éljen, amikor megeszem. A többi jöhet.Illetve ahogy elmélyültem a "Halak, stb. és én" filozófiai kérdéskörében, arra kellett rájönnöm, hogy szeretem én őket, persze, csak csinálja más. A lelkesedés hiánya ugyanis komoly gátló tényező: több fotóm…
jan. 28
2:03
Resistance 2 - premier screenshotok (Gamekapocs)
A PS3-as FPS fanok örömére megérkeztek az első hivatalos screenshotok a Resistance szépreményű folytatásából, a Rise of Man-ből.
jan. 28
2:09
Grand Theft Auto 4 - Euphoria tech videó (Gamekapocs)
A GTA 4 fizikai motorjául szolgáló Euphoria Engine-ről nézhető meg most egy tech videó, de ne csodálkozzatok, ha egy-két jelenet ismerős lesz!
jan. 28
2:15
Bónusz (Bamako - Mitax)
Hát kérem ez Afrika. Az, hogy van net, az nem jelenti azt, hogy van is. Most lett megint újra, így ezt kihasználva írok pár sort, illetve megpróbálok felrakni pár videót. (Megj. a telefonommal sináltam őket, sorry a képért és hangért) Ma meglátogattuk a falunkat, végül nem az eredetit, mert Miki törött ...
jan. 28
2:25
Grand Theft Auto 4 - Tech videó és friss képek (Gamekapocs)
A GTA 4 fizikai motorjául szolgáló Euphoria Engine-ről nézhető meg most egy tech videó, mellé pedig levezetésnek néhány friss screenshot.
jan. 28
4:28
Vihar a moslékos dézsában, amit a Fidesz kavart (Népszava)
Vihar a moslékos dézsában, mondhatnák arra, amit a Fidesz kavart az elmúlt napokban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök davosi beszéde nyomán. A párt a magyar parasztokat félti a miniszterelnöktől, aki úgymond átállt az ellenfél oldalára, és még a hazát is elárulta, vagy legalább is a nemzet mezőgazdaságát. Szakmai érvelés helyett tehát, mint már annyiszor, maradt a demagógia, a csúsztatás, az…
jan. 28
4:34
II. Kádár legyen Tarlósból (Népszava)
Visszatérő kényszerképzetem, hogy Tarlós Istvánból miniszterelnökjelölt válik egy szép napon. Esetleg úgy, ahogyan boldogtalan Bod Péter Ákost lökte oda a kétségbeesett Orbán legutóbb. Esetleg igaziból is.
jan. 28
5:01
Moszkvát akarta lejáratni a csalással a brit kormányfő (Infostart)
Az 1980-as években és az 1990-es évtized elején is többször előfordult, hogy az akkori brit kormányfő, Margaret Thatcher utasítására megtévesztő hadműveleteket végzett a haditengerészet Svédország partjainál - derült ki egy most megjelent könyvből.
jan. 28
5:03
Tudják milyen egy dohogó V8-as aggregát? (Totalcar)
Fotó: Mercedes-Benz Kezembe akadt a minap a vécén az Autó Kettő magazin 2006.
jan. 28
5:24
Megrendelésre lopták a Picasso-képet (Infostart)
Szaúd-Arábiai gyűjtőnek fájt a foga a Sao Pauló-i Szépművészeti Múzeumban őrzött Picasso- és Portinari-festményre, amelyeket tavaly decemberben loptak el, de január elején már meg is találtak.
jan. 28
5:28
Ferge Zsuzsa: szeptemberig úgy tűnt meg lehet akadályozni a tb-finanszírozás magánosítását (Népszava)
Erős civil kontroll megteremtésére lesz szükség az új egészségbiztosítási rendszerben, hogy a törvény elfogadásakor meglévő feltételek a jövőben se változzanak. Erről is beszélt Ferge Zsuzsa szociológus a Védegylet rendezvényén. A tb "megmentéséért" küzdő szervezet egy, a privatizáció rákfenéit bemutató film után szervezett beszélgetést arról, be szabad-e engedni a magántőkét a…
jan. 28
5:34
Tarlós szerint a kormánynak azt kell majd tenni, amit a nép akar (Népszava)
Tarlós István szerint a referendum nem a Fidesz és az MSZP, hanem a magyar társadalom és a Gyurcsány-kormány konfliktusáról szól. Az ellenzéki párt népszavazási kampányának irányítója szombaton - zárt ajtók mögött - budapesti fideszes vezetőket készített fel arra, mit kell tenniük a következő hetekben. Még előtte nyilvánosan többek között arról beszélt, hogy a koalíciónak a kampányban nincs…
jan. 28
5:39
Az afrikai-amerikai jelölt a fehér voksok negyedét is megszerezte (Népszava)
Impozáns győzelmet aratott Barack Obama a dél-karolinai demokrata előválasztáson, Iowa állam után másodszor végzett az élen. A fekete jelölt jobban szerepelt, mint remélte, kétszer annyi szavazatot kapott, mint nagy ellenfele, Hillary Clinton. Obama döntően az afrikai-amerikaiak voksaival nyert, de a fehér szavazók negyede is támogatta. Február 5-én kiderül, a Dél-Karolinában szerzett lendület…
jan. 28
5:40
"A locsolás tönkreteszi a nemi életünket!" (Infostart)
"A locsolás tönkreteszi a nemi életünket!" - hangoztatják parasztok dühödten Malawiban, miután megtapasztalták a kézipumpás öntözőberendezéseket, amelyeket segélyként kaptak az államtól.
jan. 28
5:45
A hátulról érkező a hibás (Népszava)
Már az idén is ért magyar állampolgárt súlyos síbaleset külföldön. Lapunk ennek kapcsán járt utána, milyen felelősség terheli a sípályák fenntartóit, illetve kötnek-e felelősségbiztosítást. Megtudtuk: Magyarországon semmi nem kötelezi erre őket.
jan. 28
5:50
Magyarországot is jegyzik az egyiptológiában (Népszava)
Februárban indul vissza Egyiptomba az ELTE kutatási programjának expedíciója, amely több mint egy évtizede kutat Luxor nyugati részén. Fábián Zoltán, egyiptológus, egyetemi tanár az ásatás vezetője a Népszavának hangsúlyozta, idén talán ismét sikerül érintetlen sírra bukkanniuk. A magyarok immár negyedszázados jelenléte nem csupán tudományos szempontból fontos, de Egyiptomban és a térség…
jan. 28
6:02
Mi kell a nőnek egy szállodában? (HVG)
A férfiak és a nők közti különbségek kutatása kimeríthetetlen téma, semmi sem banális, minden tanulságos. Egy új, szállodákról szóló felmérés a nők specifikus igényeire akarja felhívni a figyelmet – noha már régóta léteznek szállodák férfimentes övezettel.
jan. 28
6:02
A legfelső bíróságot nem érdekli a törvény (Infostart)
Kaliforniában ki lehet rúgnia az alkalmazottakat, ha gyógyászati célból használnak marihuánát - akkor is, ha ezt legálisan teszik, a szert pedig patikában váltják ki.
jan. 28
6:13
Milyen adók terhelik a cégeket 2008-ban? (HVG)
Idén januártól seregnyi adójogszabály módosult. A vállalkozások működését elsősorban az eva-, a társasági adóról szóló, az áfa-, valamint az illetéktörvény változásai érintik húsbavágóan. Összegyűjtöttük a legfontosabb változásokat.
jan. 28
6:13
Ilyen karcsú lesz Győzike (Blikk)
Gyomorgyűrűvel akar fogyni Gáspár Győző
jan. 28
6:13
Szépségtrükkök a szemráncok ellen (Blikk)
Hogyan tüntethetők el a szem alatti karikák, táskák és ráncok?
jan. 28
6:14
Gera: Nekünk Várhidi kell! (Blikk)
Gera jó döntésnek tartja, hogy Várhidi maradt a kapitány
jan. 28
6:14
Műhold csapódik a Földbe! (Blikk)
Elszabadult egy amerikai kémműhold, és Föld felé tart
jan. 28
6:15
Edzeni kezdett Farkasházy (Blikk)
Sztárok, akik szembesültek edzőjük véleményével: túl puhányak
jan. 28
6:15
Így éljük túl a hét kezdetét (Blikk)
A tudomány igazolja, miért érezzük magunkat a hétfőn rosszabbul
jan. 28
6:16
Dzsudzsák fantasztikus (Blikk)
Fantasztikusan megy a játék Dzsudzsáknak az Eindhovenben
jan. 28
6:16
Védettséget kért Judit két tanúja (Blikk)
Ráismert volt szeretője az AIDS-el fertőző férfira
jan. 28
6:17
Egy év után szakított Daniel Radcliffe (Blikk)
Daniel Radcliffe szíve ismét szabad!
jan. 28
6:18
Talmácsi: Nyerő az új motorom (Blikk)
Talmácsi Gábor elégedett az új versenygépével
jan. 28
6:18
Felminősítette a Moody’s a CIB Bankot (Banki Hitel)
Bank. Magasan elsőrendűre minősítette fel a CIB Bank eddig is első osztályú.... (Világgazdaság.hu)
jan. 28
6:18
Hagyta magát megverni (Blikk)
Brutálisan elverték osztálytársai a bokszbajnokot
jan. 28
6:19
Kényszerítettek, hogy Hitlert éltessem (Blikk)
Az életét féltette Pákó, amikor a rasszista kijelentéseket tette
jan. 28
6:20
Balzsay a sopronkőhidai börtönben (Blikk)
Balzsay Károly kipróbálta a börtöncellát
jan. 28
6:20
Hatósági szerződést kötött a PSZÁF (Banki Hitel)
A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) a fogyasztók érdekének védelmére hatósági szerződést kötött a.... (Világgazdaság.hu)
jan. 28
6:20
Ma is számla nélkül veszik fel a pénzt a képviselők (Blikk)
Számla nélkül veszik fel havonta a súlyos százezreket a politikusok
jan. 28
6:21
Barátok közt: Én leszek Noémi! (Blikk)
Noémi szerepe volt a tét a Barátok közt stúdió castingján
jan. 28
6:22
Többlépcsős ellenőrzéssel védekeznek a hazai bankok (Banki Hitel)
Visszaélések. A hazai hitelintézetek többlépcsős belső ellenőrzéssel igyekeznek.... (Világgazdaság.hu)

Keresés