2008. május 1. csütörtök

máj. 1
0:55
Böjt a rák ellen (Vital)
tovább
máj. 1
5:26
Igazságosabb lehet a pártok költségvetési támogatása (Alternatív Energia)
Határozatot hozott az Alkotmánybíróság (AB) - helyt adva a Védegylet indítványának - a pártok finanszírozásáról. A Védegylet kifogásolta, hogy a hatályos törvények sok esetben hátrányosan befolyásolják a parlament megújulását és az új pártok, illetve a ciklus alatt alakuló koalíciók támogatását. Szintén kifogásolták a rendelkezést, ami nem engedett szabad rálátást, illetve az egészségbiztosítási…
máj. 1
5:48
Kékessy Dezső családi bosszúja állhat az állítólagos megfigyelési ügy mögött? (Alternatív Energia)
Egy egyszerű papírlap alap­ján állítja a jobboldali sajtó, hogy Orbán Viktort, Simicska Lajost és Kalmár Istvánt akarták „levadászni” a Med­gyessy-kormány idején. A kormányzat elleni sajtóbeli vádak azonban önleleplező módon szólnak a Fidesz-éra idején elkövetett állítólagos súlyos bűncselekményekről. Kövér László, aki most éles kirohanást intézett a baloldal ellen, egy évtizede maga ismerte be,…
máj. 1
6:04
Gyurcsány Ferenc a kistulajdonosi programról is beszél a Városligetben (Alternatív Energia)
Az új kormányprogram legfontosabb elemeiről is beszél május elsején a Városligetben Gyurcsány Ferenc kormányfő-pártelnök. Az MSZP ezen a napon mindazokat a Napozórétre várja, akik a párt vezető politikusaival szeretnének találkozni. A többi parlamenti párt azonban nem rendez közös majálist. A négy nagy szakszervezeti konföderáció első emberei megfelelő bért követelnek majd az ünnepen. A kormány a…
máj. 1
6:15
Neves szoprán vasárnap este a Zeneakadémia nagytermében (Spa Trend Online)
Magyarországi bemutatóra készül a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar, a neves szopránnal, Juliane Banseval Henryk Góreczki lengyel avantgárd zeneszerző III. szimfóniáját szólaltatják meg vasárnap este a Zeneakadémia nagytermében .
máj. 1
6:15
Nem kell fizetni a parkolásért, várni lehet viszont a BKV-ra, a vonatra, s ügyeket sem lehet intézni (Adó1százalék)
A következő négy napban zárva lesz a boltok jelentős része, az önkormányzatok, a gyógyszertárak és a banki átutalások is várakozni fognak a banki rendszerben hétfő reggelig. A városon belüli és a települések közti közlekedésben is több változás lép életbe. Minden az ünnephez igazodik.
máj. 1
6:19
Carrie Fisher: Lefeküdtem Harrison Forddal! (Habostorta)
Harminc év kellett a vallomáshoz, miszerint Leia hercegnőt a valóságban sem hagyta hidegen Han Solo
máj. 1
6:19
7 életveszélyes tünet: Rákos vagy! (Életforma)
Jóllehet a rák bármely életkorban kialakulhat, mégis jóval gyakrabban fordul elő idősekben, ezért korai felismerése komoly odafigyelést igényel mind az idősebb korosztály, mind pedig az egészségügyi dolgozók részéről.
máj. 1
6:26
Ahol mindent akar a kormány (Kripto Akadémia)
Bejelentette Hugo Chávez venezuelai elnök a latin-amerikai ország legnagyobb acélgyártója, a Sidor államosítását, jóllehet a caracasi kormány még tárgyal a cég tulajdonosaival a vállalat többségi részesedésének megvásárlásáról.
máj. 1
6:31
Telefonbetyár bankkártya-leolvasó (Adó1százalék)
Telefonbetyárkodó bankkártya-leolvasó készüléket csípett el a rendőrség Németországban. A leolvasókassza egy hamburgi fodrászatból hívta fel minden egyes vendég kártyás fizetésekor egy frankfurti férfi lakástelefonját. Persze nem szólt bele, a férfi hiába hallózott egyre dühösebben, ha pedig visszahívta a kijelzett hívószámot, a bankkártya-leolvasó megintcsak hallgatott.
máj. 1
6:32
Kérdések a bevallásról: gyes, nyugdíj, külföldi munka (Adózóna)
Angliában dolgozom, milyen dokumentumokat kell megküldenem az APEH-nak, adóbevallás címén? Jelenleg gyesen vagyok és a cég ahol dolgoztam megszűnt, kell adóbevallást készítenem vagy csak a gyes lejárata után? Már leadtam az aktuális adóelszámolásom, de elfelejtettem igénybe venni egy kedvezményt mit kellene tennem? Az adóbevallás elkészítésekor fel kell-e tüntetnem a nyugdíj összegét?
máj. 1
6:48
Csak a leszbosziak lehessenek leszbikusok! (Adó1százalék)
"Csak a leszbosziak lehessenek leszbikusok!" - ezt követelik a Leszbosz szigetén élők, nevezetesen, hogy csakis őket illethesse meg a leszbikus név - ami nem jelezné azonban nemi irányultságukat.
máj. 1
6:53
Felvidéki séták (Adó1százalék)
Északnyugat-magyarországi középiskolai szervezetek kaptak meghívást a Rákóczi Szövetség által szervezett idei "Felvidéki sétákra" - közölte a szervezet az MTI-vel. A május 2-án, pénteken induló háromnapos kirándulás célja, hogy a magyarországi középiskolások megismerkedjenek a felvidéki városokkal, várakkal, magyar vonatkozású kulturális és történelmi emlékekkel.
máj. 1
6:56
'Reggelt! (GameStar)
Sörös, virslis, retrobuliba igyekvő olvasóinknak jó szórakozást kívánok, mindenki másnak pedig szép napot. Vicc, majd hírek következnek.
máj. 1
6:59
A kormány mindenről tudni akar (Kripto Akadémia)
Rekordszintű lehallgatási kérelmet hagyott jóvá tavaly az amerikai külföldi hírszerzést felügyelő, titokban működő bíróság a terrorista- vagy kémgyanús személyek lefülelése érdekében a washingtoni igazságügyi minisztérium közlése szerint.
máj. 1
7:04
Mától emelkedik a fővárosban a távhőszolgáltatás hődíja (Infostart)
Csütörtökön 4,7-6,1 százalékkal emelkedik Budapesten a lakossági fogyasztók részére a távhőszolgáltatás hődíja - közölte a Főtáv Zrt. A díj az idén egyszer már emelkedett: februárban 3-5 százalékkal.
máj. 1
7:09
Újabb előrelépésekre számít a Renault (Formula)
Symonds elégedett a fejlesztésekkel
máj. 1
7:14
NFL: öt év alatt nyolc meccset játszik Torontóban a Buffalo Bills (She)
A következő öt évben öt alapszakasz- és három felkészülési mérkőzést Torontóban játszik a Buffalo Bills amerikaifutball-csapat. A szerződés értelmében egy kanadai cég összesen 78 millió dollárt fizet a profiligában (NFL) érdekelt amerikai alakulatnak.
máj. 1
7:19
Pokrivtsák Mónit eladják Mexikóba (BorsOnline)
A televíziós néhány napja az egész országot meglepte, amikor hosszú idő után megmutatta bájait a Playboy jubileumi számában. Alig telt el néhány nap a megjelenés óta, és Pokrivtsák Móni a Mexikóiak érdeklődését is felkeltette, így nem kizárt, hogy hamarosan nemzetközi sikereket is elkönyvelhet.
máj. 1
7:19
Anyák napi ajándékötletek - képekkel (Életforma)
Nincs is annál szebb, mint mikor a gyerek maga készített ajándékkal lepi meg a mamát anyák napjára. Most az apukákhoz, nagypapákhoz, nagynénikhez szólunk, akik talán segíteni akarnak a kicsiknek az ajándékok elkészítésében.
máj. 1
7:27
Útlezárások várhatóka Miskolc-rali idején (Adó1százalék)
Egy autóverseny miatt több út egy-egy szakaszát hosszabb-rövidebb lezárják a hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. A május 1-től 3-ig tartó Miskolc-rali idején több alsóbbrendű utat lezárnak a forgalom elől - közölte Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.
máj. 1
7:29
Street Fighter IV - Együtt a csapat (GameStar)
A mindeddig hiányzó régi kedvencek is bemutatják, mennyire illik hozzájuk a cel-shaded technológiával készült köntös.
máj. 1
7:31
A bébirizs harmada arzénnal kezelt (Infostart)
A Nagy-Britanniában árult egyik rizsfajta, a bébirizs csaknem harmada nem megfelelő mennyiségben tartalmaz arzént. Mindez a gyermekekre lehet igen káros.
máj. 1
7:32
Nem kell az euró a szlovákoknak? (Piac és Profit)
A szlovákok 56 százaléka úgy érzékeli, hogy számára előnytelen lesz országának belépése az euróövezetbe. A felmérést az UVVM közvélemény-kutató cég készítette a közelmúltban. Mint ismeretes, az EU zöld utat adott Szlovákiának az euróövezeti belépésre a jövő év elejétől.
máj. 1
7:43
Játékos halálát kívánta a japán bíró (Adó1százalék)
Az egyik futballista halálát kívánta a játékvezető egy japán bajnoki mérkőzés közben. Uemoto Tajkaj, az Oita Trinita labdarúgója az FC Tokyo elleni találkozón kérdőre vonta Nisimura Jujcsit, hogy miért nem adott sárga lapot az egyik szabálytalankodó riválisnak, mire az így felelt: "Pofa be! Maradj csöndben és játssz tovább! Fordulj fel!"
máj. 1
7:45
Budapest Félmaraton: Kovács Antal vezeti a dzsúdósok csapatát (Adó1százalék)
Az olimpiai és világbajnok Kovács Antal vezetésével egy cselgáncsos csapat is rajthoz áll a szeptember 7-én sorra kerülő Budapest Félmaratonon. "Braun Ákossal már régóta dédelgetjük az álmot, hogy egyszer lefutjuk a maratont, ehhez jó erőpróba lesz a táv felét teljesíteni" - nyilatkozta a judoinfo.hu szaklapnak a 2005-ben visszavonult "Atom Anti".
máj. 1
7:47
Zsaruként tér vissza a vászonra a bűnbánó sztár (Infostart)
Hat év után ismét filmszerepet vállal Mel Gibson: rendőrnyomozót alakít az Edge of Darkness (A sötétség pereme) című krimiben.
máj. 1
7:54
Erszényét vesztett erszénytaláló (Adó1százalék)
Pár héttel azután, hogy egy 11 éves fiúcska elvesztette pénztárcáját - benne 45 dollárral (7200 forinttal) - talált egy erszényt, benne 800 dollárral (128 ezer forinttal), mégis azonnal leadta a rendőrségen. Mint kiderült, egy 20 éves nő hagyta el. A fiú, aki cserkész, a rendőrségtől rendhagyó jutalmat kapott: pizzapartit rendeztek a tiszteletére, amelyre meghívták a gyerek 30 fős…
máj. 1
8:00
A rendőrség "élesben" alkalmazza az objektív felelősség elvét (Adó1százalék)
Csütörtöktől "élesben" alkalmazza a rendőrség az objektív felelősség elvét; a hét kiemelt szabálysértés, köztük gyorshajtás esetén 30 ezer forinttól 300 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságot szabnak ki a gépjármű üzemben tartójával szemben.
máj. 1
8:03
Fogyás szigorú diéta nélkül (hvg.hu)
Ausztrál kutatók – úgy tűnik – rájöttek, hogyan fogyhatunk szigorú diétás megszorítások nélkül. Eredményeik áttörést jelenthetnek a zsírégető gyógyszerek fejlesztésében.
máj. 1
8:04
A fájdalomfüggő vámpírlány esete a korbácsoló férfival (Infostart)
Ártatlannak vallotta magát az az ausztrál férfi, aki szexuális együttlétük alatt megvert és meg is korbácsolt egy tinédzser lányt. A pár a vámpírrajongók internetes oldalán ismerkedett meg.
máj. 1
8:04
Japán: labdarúgó halálát kívánta a játékvezető meccs közben (She)
Egy futballista halálát kívánta a játékvezető egy japán bajnoki mérkőzés közben. Uemoto Tajkaj, az Oita Trinita labdarúgója az FC Tokió elleni találkozón kérdőre vonta Nisimura Jujcsi játékvezetőt, hogy miért nem adott sárga lapot az egyik szabálytalankodó riválisnak, mire meglepő választ kapott.
máj. 1
8:10
Mallya: a csapat szíve a Jordan gárda (Formula)
Nagy tervek egy kis csapatnál
máj. 1
8:11
Mától kisebbségi kormánya van Magyarországnak (Alternatív Energia)
Mától kisebbségi kormányzás kezdődik Magyarországon: mivel az SZDSZ szerdán kilépett a koalícióból, a kormányt a jövőben egy párt, az MSZP alkotja. Miután a liberális párt múlt vasárnapi küldöttgyűlése úgy döntött, hogy a szabad demokraták nem vállalnak tovább szerepet a kormányban, mától csak az MSZP alkotja a kabinetet, ami a jövőben kisebbségi kormányként működik. Ez azt jelenti, hogy a kormány…
máj. 1
8:13
Grand Theft Auto IV - Rekord az első napon! (GameStar)
Az év legjobban várt játékát már hónapokkal ezelőtt hisztéria övezte, most hogy megjelent, az állapot csak fokozódott.
máj. 1
8:16
Mától naponta közlekednek a balatoni hajók (Infostart)
Május elsejétől naponta közlekednek a hajók Siófok, Balatonfüred és Tihany, valamint Fonyód és Badacsony között, mondta Kapócs Ferenc, a Balatoni Hajózási Zrt. kereskedelmi igazgatója. Hozzátette, a hosszúhétvégén sétahajókat is indítanak.
máj. 1
8:20
Hidd el, ez a legbiztonságosabb fogfehérítés! (Életforma)
Ez a módszer nagyon kíméletes, biztonságos, hozzáférhető és hatásos, mert orvos nélkül otthon is végezhetjük. Így könnyen megszabadulunk a csúnya foltoktól, amelyeket a dohányzás, továbbá a fekete tea, vörösbor, kávé okoz.
máj. 1
8:22
Itt a nagy csobbanás ideje (Adó1százalék)
Budapesten mától kezdetét veszi a strandszezon. Ennek jegyében nyit a Palatinus strand, vendégeket fogadnak a Dagály nyári medencéi és üzembe helyezik a Gellért fürdő nyitott medencéjének hullámgépeit is.
máj. 1
8:27
Tizenhét halott egy buszbalesetben (Blikk)
máj. 1
8:33
BMW 123d: Sokkhatás (Piac és Profit)
A BMW 123d Coupe igazi különlegesség. Kompakt kupékarosszériája van, a legerősebb szériagyártású négyhengeres dízel erőforrás dohog benne, emellett Start-Stop funkcióval és fékenergia-visszavezetéssel is ellátták. Kíméli a környezetet, miközben valódi élményautó.
máj. 1
8:37
Disznót reptetett a legendás zenész (Infostart)
Elszállt a Pink Floyd basszusgitárosának, Roger Watersnek a disznaja, de már megtalálták.
máj. 1
8:43
Kimi Räikkönen: szinte tökéletes hétvége (Formula)
A világbajnok hasonló folytatásban bízik Isztambulban
máj. 1
8:44
Ünnepi nyitva tartás (Privátbankár)
Május 1-jén, a munka ünnepén, csütörtökön, az élelmiszerboltok többsége zárva tart, kivéve a nonstop üzleteket, illetve azokat, amelyek a kiemelt idegenforgalmi helyeken működnek - közölte az Országos...
máj. 1
8:50
Késnek a villamosenergia-ipari dolgozók villanyszámlái (Infostart)
Január óta nem kaptak villanyszámlát a villamosenergia-ipari dolgozók, akik attól tartanak, hogy egyben kell majd kifizetniük az elmaradt csekkeken szereplő összegeket. Boross Norbert, a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (ELMŰ) kommunikációs igazgatója elmondta: cége esetében az érintetteknek lehetőségük lesz részletekben fizetni.
máj. 1
9:00
Elpusztult Ling Ling, a kínai-japán barátság jelképe (Infostart)
Hosszú betegség után szerdán szívelégtelenségben elpusztult Ling Ling, a tokiói állatkert matuzsálemi kort megélt óriáspandája, a kínai-japán barátság jelképe.
máj. 1
9:00
BL: A Chelsea történelmi sikere (Blikk)
Ami nem sikerült Mourinhónak, sikerült Avram Grantnak
máj. 1
9:03
Szivacstökből tök jó luffa-szivacs (Édenkert)
Ki tud saját szivacsot készíteni? Mindenki, aki kipróbálja a szivacstök-termesztést és ki tudja várni, amíg a tök szivaccsá szárad. Akár kezdhetjük is!
máj. 1
9:05
Csapás a szexhirdetésekre (Infostart)
A szexuális szolgáltatásokat pénzért kínáló hirdetések feladói és az azokat közlő lapok ellen indított nagyszabású akciót áprilisban az ukrán rendőrség.
máj. 1
9:06
Nakajima elégedett a teljesítményéve (Formula)
Minden futamon célba ért
máj. 1
9:16
Ki ünnepel itt ma munkát? (Életforma)
Azt ugyan sehogy sem értettem, miért éppen henyéléssel ünnepeljük, de nem feszegettem, nehogy valakinek leessen a tantusz és visszavonja a munkaszüneti napot...

Keresés