2008. május 2. péntek

máj. 2
0:53
Bővült a cannes-i versenyprogram (est.hu)
Bár a múlt héten már hivatalosan is kihirdették a 61. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramját, most újabb címek kerültek fel a listára. Az ítészek döntése értelmében három film, jelesül Fernando Meirelles Vakság, Laurent Cantet Entre les murs, valamint James Gray Two Lovers című alkotása is helyet kapott a kiválasztottak között.
máj. 2
1:04
Folytatást kap a Vasember (est.hu)
Még alig mutatták be filmjét, de A Vasember rendezőjének máris az jár a fejében, hogy még két folytatást készít a hányatott életű szuperhős kalandjairól.
máj. 2
1:15
Szex és New York-film: botrány New Yorkkal (est.hu)
Össztűz alá kerültek a Szex és New York mozi verziójának alkotói, amiért a film premierjét nem a sorozat és a film változat helyszínéül szolgáló városban, hanem Londonban tartják.
máj. 2
8:46
Remix-verseny Karányi új dalával (est.hu)
Az önjelölt remixerek négy kategóriában mutathatják meg tudásukat, a győztesek nemzetközi megjelenést nyernek.
máj. 2
8:48
Tina Turner: pokolba a nyugdíjjal! (est.hu)
A rocknagymama hetvenhez közeledve is érez elég erőt magában ahhoz, hogy turnéra induljon.
máj. 2
9:31
Puccini: Bohémélet (est.hu)
A Művészetek Palotája Puccini-sorozatában most a Bohémélet következik; a félig szcenírozott előadásban kiváló külföldi énekesek lépnek fel: Mimit a bolgár Szvetla Vasziljeva, Rodolfót az olasz Massimiliano Pisapia, Marcello szerepét az orosz Borisz Sztacenko énekli.
máj. 2
11:35
3:10 to Yuma - Börtönvonat Yumába (Graffiti.hu)
A film - egy 1957-es klasszikus western story feldolgozása - a 19. századi Arizona kopár tájain játszódik, ahol a falábú veterán, Dan Evans farmer (Christian Bale) egy súlyos aszályt követően a fennmaradásért küzd...
máj. 2
22:17
Musicallel tér vissza az ex-Bond (est.hu)
Pierce Brosnan, a 007-es szuperügynök egykori megformálója nem hagyja ABBA: amikor végleg szögre akasztotta Walther PPK típusú 7.65 mm-es maroklőfegyverét, elhatározta, hogy bebizonyítja: James Bond után is van élet.
máj. 2
22:29
Speed Racer: próbáld ki a játékot is! (est.hu)
Május 15-én érkezik a magyar mozikba a Mátrix alkotóinak, a Wachowski fivéreknek az új filmje. Kis előzetesként addig is egy interneten elérhető autóversenyzős játékkal edzhetünk rá.

2008. május 3. szombat

máj. 3
0:12
Tabuk és rituálék (Graffiti.hu)
Ami az egyiknek tabu, az a másiknak lételem. Ami az egyiket bosszantja, a másiknak elengedhetetlen. Az addig rendben van, hogy az "egyik" és a "másik" nem látja azonosan a világot és benne a másik nem képviselőit. De van-e arra esély, hogy a két nézőpont egyszer majd közeledjen egymáshoz?
máj. 3
8:13
Dusty Springfield szerepében: Nicole Kidman és sokan mások (est.hu)
A legendás énekesnő halálának tizedik évfordulójára több életrajzi film is megjelenik, Nicole Kidman mellett Madonna is eljátszhatja a néhai dívát.
máj. 3
8:15
The Cure: a tizenhármas bűvöletében (est.hu)
A veterán zenekar tizenharmadik lemezét minden hónapban egy-egy új kislemezzel harangozza be.
máj. 3
17:11
Tibeti szimpatizánsok az olimpia ellen (Graffiti.hu)
Március 24-én útjára bocsátották az olimpiai lángot, amellyel különböző nemzetiségű sportolók futhatnak a világ minden táján. De idén nem minden a tervek szerint alakult, hiszen tibeti szimpatizánsok megpróbálták eloltani a lángot.
máj. 3
17:13
Meló? Hivatás? Mit ér a papír? (Graffiti.hu)
Friss diplomás vagy csak szimplán álláskereső fiatalként, valljuk meg őszintén, nem könnyű az elhelyezkedés ma Magyarországon. Legalább is, meg kell harcolni azért, hogy munkát találjon magának egy fiatal.
máj. 3
17:15
TOP40: Utolsó mondatok (Graffiti.hu)
Előfordul néha, hogy olyat mondunk, amit nagyon nem kellett volna. Van, amikor van időnk és alkalmunk megbánni vészes cselekedetünk, van amikor nincs. Összegyűjtöttünk a legjobb utolsó mondatokat. Íme.
máj. 3
17:17
Ákos színházban (Graffiti.hu)
Az Ákos-dalokkal színpadra állított Majom a ketrecben című előadást óriási siker kísérte. A gödöllői fiatalok hétvégén két alkalommal is újra bemutatják a darabot. Ajánljuk mindenkinek!
máj. 3
17:19
Duracell-nyuszik és lakodalmas cigányzene (Graffiti.hu)
Aki túlélte a csirkegyilkolós zenét játszó, rendkívül ijesztő Skindred nevű előzenekart, és nem menekült el a Pecsát játszótérnek tekintő tizenéves fiúktól, akik konkrétan fogócskáztak egymással az emberek között, nagy élményben lehetett része, mert élőben hallhatta és láthatta a lenyűgöző Gogol Bordellot.
máj. 3
17:21
Bűvész-kupa Uri Kókler módra (Graffiti.hu)
Két hete már, hogy kanalak kelnek táncra a konyhában, mert megérkezett Uri Geller, hogy megnyissa Róna utcai bűvészneveldéjét. Egyelőre úgy néz ki, hogy "A Kiválasztott" című hiperprodukció készítői jobban jártak volna a Mátrix tényleges újraforgatásával. Kérem, a jövőbelátó olvasóink is kattintsanak...
máj. 3
17:23
Tömbösítve - élet a kockákban (Graffiti.hu)
A lakótelepek a legkülönbözőbb érzelmeket válthatják ki az emberekből: van, aki eleve viszolyog tőlük a ridegségük miatt, nem bírja a betondzsungelt, és a barátságtalan embereket. Mások ezzel ellentétben az otthonosságot, biztonságot és a tagjaikkal foglalkozó, rendet teremtő közösséget látják benne. Így vagy úgy, de a telepek szinte senkit sem hagynak hidegen.
máj. 3
17:25
Élet-szemlélet a kapcsolati tőke farvizén (Graffiti.hu)
Panta rei- ahogy az antikvitásban mondták, minden változik, azaz kétszer nem lépsz ugyanabba a folyóba. Ha ezt a régi bölcsességet a saját nyelvezetemre akarnám átültetni, akkor azt mondanám, hogy úgy szép az élet, ha zajlik. Az emberi kapcsolatokban is. Illetve: főként ott!
máj. 3
17:27
Csak erős idegzetűeknek, avagy ismét egy humor rovat (Graffiti.hu)
Rohanó világ, stressz, tanárok, záródó ajtók, bukás... ennek most vége! Ha egy kis lazításra, székről lefordító nevetésre vágysz, vagy csak ébren akarsz maradni egy-egy unalmas órán, akkor ez a te rovatod! Saját termés! Kezdetnek íme Kitt, Májköl és Devon poénjai.
máj. 3
17:29
Ádám almái (Graffiti.hu)
A fekete humorú, nyomaiban - eszköztelenségében - a dán-gyökerű Dogma-mozgalmat idéző filmvígjátékban az újfasiszta Adamot (Ulrich Thomsen) három hónap közmunkára ítéli a bíróság, amit egy isten háta mögötti plébánián, a jó lelkű Ivan pap (Mads Mikkelsen) kisközösségében kell letöltenie.
máj. 3
17:31
Lábatlan lovak - lovatlan lábak (Graffiti.hu)
Április közepén néhány kiránduló 12 levágott lólábra bukkant a németországi Schlesswig-Holstein tartomány erdőiben. A német rendőrség fokozott erőkkel kereste a brutális elkövetőt, s a nagyszerű nyomozási munka eredményeképpen a hónap végére meg is oldódott "Láblemetsző Jack" rejtélye.
máj. 3
17:33
Párkapcsolatok és a tökéletes ideálok (Graffiti.hu)
A szociobiológia szerepe, avagy az ideálok kora leáldozóban? Azért írtam kérdőjellel, mert amíg nem olvastam a cikk alapjául szolgáló könyv bizonyos lapjait, addig el sem tudtam képzelni, hogy a biológiának, a géneknek, vagy bármi egyébnek a nagy "szerelem első látásra"-érzésen kívül köze lehet ahhoz, milyen párt választunk magunknak. Hogy meggyőződtem-e a fenti mondat igaz voltáról? Lássuk!
máj. 3
17:35
Madonna keményen "becukroz" mindenkit (Graffiti.hu)
A pop nagyasszonyának 11. szólóalbuma, a Hard Candy április 28-án kerül a boltok polcaira. Az új korong az előző, a Confession On The Dancefloor folytatásának tekinthető.
máj. 3
17:37
3:10 to Yuma - Börtönvonat Yumába (Graffiti.hu)
A film - egy 1957-es klasszikus western story feldolgozása - a 19. századi Arizona kopár tájain játszódik, ahol a falábú veterán, Dan Evans farmer (Christian Bale) egy súlyos aszályt követően a fennmaradásért küzd...
máj. 3
17:39
Tabuk és rituálék (Graffiti.hu)
Ami az egyiknek tabu, az a másiknak lételem. Ami az egyiket bosszantja, a másiknak elengedhetetlen. Az addig rendben van, hogy az "egyik" és a "másik" nem látja azonosan a világot és benne a másik nem képviselőit. De van-e arra esély, hogy a két nézőpont egyszer majd közeledjen egymáshoz?

2008. május 4. vasárnap

máj. 4
4:59
Pozvakowski: Microtron (est.hu)
(szerzői kiadás / PopKontroll Records)A Győrben alakult Pozvakowski kvartett (melyben az alaphangszereken játszó "három zajszeres" mellett az analóg filmes háttérvetítésekért felelős "cinema masiniszta" is teljes jogú tag) a magyar instrumentális rockzene mezőnyének egyik legerősebb zenekara. A formáció 2007-ben elkészült zajos-experimentális-pszichedelikus második nagylemeze a klasszikus…
máj. 4
5:17
Russkaja: Kasatchok Superstar (est.hu)
(Chat Chapeau / Deep Distribution)A Leningrad együttes Hleb albuma mellett egy másik orosz nyelvű ska produkció is meghódította a német nyelvterületet. A Russkaja a tagok származása alapján nemzetközi, kelet-közép-európai csapat: az orosz, ukrán, német, osztrák és magyar elemek Bécsben léptek kohézióra egymással a nem túl távoli 2005-ös esztendőben. Azóta többször koncerteztek nálunk, 2008…
máj. 4
5:19
Jamie Lidell: Jim (est.hu)
(Warp / Neon Music)Jamie Lidell a 2005 legjobb lemezei közé tartozó Multiply albummal váratlan, ám annál szívhez szólóbb ajándékot nyújtott át a soul zene szerelmeseinek: a kísérleti elektronika egyik fő műhelyének számító Warp kiadó - és a Super Collider nevű funkos IDM zenekar - irányából érkezett brit énekes-zenész-producer egy valóban modern soul lemezt produkált. Három évvel később folytatja…
máj. 4
16:50
Pusztaház örökösei (est.hu)
Jane Austen helyett a BBC ezúttal Charles Dickens egy kevésbé ismert regényét dolgozta fel, ami szokatlanul időtállónak bizonyul.
máj. 4
19:35
A Vasember: erős kezdés (est.hu)
Erős kezdést produkált a legújabb Marvel képregény-feldolgozás, A Vasember az Egyesült Államokban. A film a pénteki napon 32,5 millió dollárt hozott az észak-amerikai mozikban, míg vasárnapig a 100 milliót is elérte.
máj. 4
19:51
A Mediawave 2008 díjai (est.hu)
Május 2-án este az egykori zsinagógában adták át Győrött a MEDIAWAVE 2008 Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál díjait. Idén a díjazott filmek listájáról hiányoznak az animációs filmek, ugyanakkor a magyar kisjáték- és játékfilmek taroltak, de a pálmát ezúttal is a kelet-európai dokumentumfilmek vitték el.
máj. 4
20:14
Indiana Jones 4.: Flockhart és Capshaw kimarad (est.hu)
Makacsul tartja magát az a híresztelés, hogy az Indiana Jones és a kristálykoponya királyságában Calista Flockhart is megjelenik majd párja, a címszerepet újra eljátszó Harrison Ford oldalán, igaz, csak pár másodpercre.

2008. május 5. hétfő

máj. 5
7:41
Vad Fruttik - Tele a padlás (est.hu)
A lemezcége sajtóanyagában "dzsessz, tánczene és Máté Péter elektronikus reinkarnációjának elegye" definícióval jellemzett várpalotai Vad Fruttik együttes a 2006 végén megjelent Rózsikámnak digitálisan album Sárga Zsiguli és Nekem senkim sincsen című sikerdalaival országos ismertséget szerzett magának. Az eklektikus, az említett Máté Pétertől (lásd: Zene nélkül mit érek én...) mindenféle ma (és…
máj. 5
8:30
Amy Winehouse semmire sem jó (est.hu)
Mark Ronson feladta azt a tervét, hogy számot készít a komoly mentális problémákkal küzdő énekesnővel.
máj. 5
8:32
Mariah Carey: villámesküvő titokban (est.hu)
A Grammy-díjas énekesnő titkos szertartás keretében esküdött örök hűséget Nick Cannon színésznek.
máj. 5
8:46
"Nagy küldetés egy kislány számára" - Laura Marling (est.hu)
Az elmúlt egy év során Nagy-Britanniában egy egész sereg dalszerző-énekesnő ugrott a reflektorfénybe: Kate Nash (Made Of Bricks), Amy Macdonald (This Is The Life) és Adele (19) mind huszadik születésnapjuk előtt készültek el bemutatkozó albumukkal, de a mezőny legnagyobb művészi tehetsége egy 1990-es születésű szöszke folktündér, a 2007-es négyszámos My Manic And I bakelit-EP New Romantic című…
máj. 5
9:30
Pünkösdi Játékok (est.hu)
Reneszánsz pünkösdi játékokkal várják a közönséget a Szentendrei Skanzenben, május 11- én és 12- én.
máj. 5
9:32
Mátyás öröksége (est.hu)
A Magyar Nemzeti Galéria tárlata a Mátyás király nevével összeforrt reneszánsz kor művészetét és annak utóéletét dolgozza fel.
máj. 5
10:26
Kaland-Vár (est.hu)
A pünkösdi hétvégén egy varázslat részeseivé válhatnak azok az érdeklődők, akik a Vajdahunyadvár felé veszik útjukat. A régmúlt idők díszletei között egy valódi játékvilág elevenedik meg!
máj. 5
10:32
Szemenként válogatott zene a Budapesti Pálinka Fesztiválon (est.hu)
Más nemzetek olcsó alapanyagokból vagy a mezőgazdaság melléktermékeiből készítik ízletes szeszes italaikat. Mi, magyarok azonban a legválogatottabb gyümölcsszemekből főzzük a hungarikumnak számító pálinkát. És éppen így készül a Budapesti Pálinka Fesztivál is, melybe az italok mellé a legjobb zenekarokat dobálták bele a szervezők.
máj. 5
10:38
Szerbia napja a Duna Televízióban (est.hu)
Magyarországot és Szerbiát szoros szálak fűzték egymáshoz az elmúlt évszázadok alatt. E kapcsolat fenntartása nem csak a szomszédság, a Vajdaságban élő magyar kisebbség vagy a hazánkban élő szerb közösség, a fejlődő gazdasági együttműködés miatt maradt mindkét állam egyik létkérdése a mai napig.
máj. 5
10:40
Dixiekocsma Benkóékkal a Sportarénában (est.hu)
Állandóan megy nálunk a sopánkodás, hogy nekünk nincsenek világsztárjaink, bezzeg másoknak. Abba persze bele sem gondolunk, hogy mások mellett például itt van nekünk az '57-ben alakult Benkó Dixieland Band, mely a világ egyik legjobb és legnépszerűbb dixiebandje. Ha csak a szigorú statisztikát vesszük is alapul, eddig 9 millió ember előtt, több mint 10.000 koncertet adtak. A doktoriját az…
máj. 5
10:54
Edények másképp (est.hu)
Ha kimegyünk a konyhába, és benézünk a szekrénybe vagy a hűtőbe, a háztartási eszközök egyik legtipikusabb képviselője, az edény néz vissza ránk.
máj. 5
10:59
Esterházy Péter: Semmi művészet (est.hu)
A borítón a következőt olvashatjuk: "A Semmi művészet a föltámasztott anya könyve, az anyáé, aki ismeri a lesszabályt, és akinek nyelve, mely által a világhoz való viszonya meghatározódik, a futball nyelve. A fiú csak ehhez képest van, és minden és mindenki más is csak ehhez az anyafutballnyelvhez viszonyítva létetik."
máj. 5
11:48
Pert nyert a Viasat3 (est.hu)
A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletében a Viasat keresetének maradéktalanul helyt adva a médiahatóság a Viasat3-at országossá nyilvánító és az ezzel kapcsolatos kötelezettségeket megállapító határozatát hatályon kívül helyezte.
máj. 5
13:04
Tudod, milyen fitnesztípus vagy? (est.hu)
Bármikor elcsábulsz egy sütizés kedvéért vagy megingathatatlan vagy, ha az edzésről van szó? Kutatások szerint személyiséged, pszichés karaktered tükröződik testalkatodon, izomzatodon. Sőt, még az is észrevehető rajta, milyen érzelmi állapotban vagy épp.
máj. 5
14:05
Májustól még több helyen fogható a JimJam műsora (est.hu)
A PR-TELECOM-mal való megegyezésnek köszönhetően a JimJam gyermekcsatorna további 43 000 háztartásba jut el. Május elsejétől a műsorelosztó rendszerrel rendelkező cég nyolc megyében teszi elérhetővé kábelszolgáltatásán keresztül a JimJam csatorna programját.
máj. 5
15:34
X. Plein Art Fesztivál (est.hu)
2008-ban a X. jubileumi rendezvény május 16-18. között (péntektől vasárnapig) "zajlik" - a tavalyi vendég-ország Japán után idén a fesztivál vendége KÍNA - a kínai kultúra egy szelete, mint "Kincses Flotta".

Keresés