2008. május 1. csütörtök

máj. 1
6:32
Kérdések a bevallásról: gyes, nyugdíj, külföldi munka (Adózóna)
Angliában dolgozom, milyen dokumentumokat kell megküldenem az APEH-nak, adóbevallás címén? Jelenleg gyesen vagyok és a cég ahol dolgoztam megszűnt, kell adóbevallást készítenem vagy csak a gyes lejárata után? Már leadtam az aktuális adóelszámolásom, de elfelejtettem igénybe venni egy kedvezményt mit kellene tennem? Az adóbevallás elkészítésekor fel kell-e tüntetnem a nyugdíj összegét?
máj. 1
7:32
Nem kell az euró a szlovákoknak? (Piac és Profit)
A szlovákok 56 százaléka úgy érzékeli, hogy számára előnytelen lesz országának belépése az euróövezetbe. A felmérést az UVVM közvélemény-kutató cég készítette a közelmúltban. Mint ismeretes, az EU zöld utat adott Szlovákiának az euróövezeti belépésre a jövő év elejétől.
máj. 1
8:33
BMW 123d: Sokkhatás (Piac és Profit)
A BMW 123d Coupe igazi különlegesség. Kompakt kupékarosszériája van, a legerősebb szériagyártású négyhengeres dízel erőforrás dohog benne, emellett Start-Stop funkcióval és fékenergia-visszavezetéssel is ellátták. Kíméli a környezetet, miközben valódi élményautó.
máj. 1
8:44
Ünnepi nyitva tartás (Privátbankár)
Május 1-jén, a munka ünnepén, csütörtökön, az élelmiszerboltok többsége zárva tart, kivéve a nonstop üzleteket, illetve azokat, amelyek a kiemelt idegenforgalmi helyeken működnek - közölte az Országos...
máj. 1
9:30
A foglalkoztatás az elmúlt évtizedben nem javult (Üzlet és Utazás)
A foglalkoztatás helyzete az elmúlt évtizedben annak ellenére nem javult, hogy a gazdaság folyamatosan, bár lassuló ütemben növekedett, ez derül ki a foglalkoztatottak és munkanélküliek számának összevetéséből. A munkanélküliek létszáma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkaerő felmérésének adatai szerint a múlt évben 312 ezer volt, ez körülbelül annyi mint az 1998-as 310 ezres létszám.
máj. 1
9:41
Rosszul jár, akinek nincs munkája (Üzlet és Utazás)
Az átlagos munkanélküliség meghaladja az egy évet Magyarországon, az állami mentőöv összege már a kezdeti időszakban is jóval kisebb az átlagjövedelemnél, a probléma megoldásában jutna szerep a biztosítóknak is - egyebek mellett ezt tartalmazza a biztositas.hu internetes bróker elemzése.
máj. 1
10:23
Hosszú hétvégék: ne is álmodjon a tavalyi évről (Privátbankár)
2008-ban kevesebb hosszú hétvégénk van, mint tavaly, cserébe több lesz a szabad szombatunk. Az idei év összesen 3 alkalommal hoz eltérést a naptár szerinti munkarendtől - nem számolva az esetleges szrájkokkal. Hamarosan jön a következő háromnapos hétvége, karácsonykor pedig extra hosszú pihenőnk lesz
máj. 1
10:34
Kormány az ügyeskedő vállalkozások ellen (Piac és Profit)
A kormány nem csupán a közbeszerzési törvény módosításával akar keményebben fellépni az ügyeskedő vállalkozásokkal szemben, hanem a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény módosítását is javasolja - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő.
máj. 1
10:39
A csontritkulás befolyásolja a rákot (Privátbankár)
A korai csontritkulás összefüggésbe hozható egyes ráktípusok emelkedett kockázatával, míg késői megjelenése más tumorok csökkent valószínűségét jelentheti - jelzi amerikai kutatók tanulmánya az International Journal of Cancer szaklapban.
máj. 1
10:56
Evolúciós talány: miért álltunk két lábra? (Privátbankár)
Sokáig azzal is magyarázta a tudomány a két lábon járást, hogy a kisgyermekek már nem tudtak anyjuk testébe kapaszkodni, mint majomelődjeik. Ez az elmélet azonban hibás.
máj. 1
11:35
MDF: Esélytelen az egyórás cégbejegyzés (Piac és Profit)
Az MDF szerint félő, hogy a jelenleg akár negyven napig eltartó cégbejegyzési eljárás egy órára való korlátozása még hosszú ideig csupán álom marad, ugyanis a bíróságok informatikai rendszere még nem készült fel a 2008. július 1-én életbe lépő rendelkezés által előírt átállásra.
máj. 1
13:20
Kedvencek a takaró alatt: veszélyes az összebújás (Privátbankár)
A kutyák gazdáik közelében, gyakran ugyanabban a hálószobában, néha ugyanabban az ágyban alszanak. Fred Landeg brit főállatorvos szerint ez nagyon veszélyes is lehet.
máj. 1
13:31
Hogyan lesz a kismamából vállalkozó? (Piac és Profit)
VANDA (VállAlkozó Nők, Dolgozó Anyák) nevű, kisgyerekes szülőknek szóló programjának nyitókonferenciáját tartotta a Tempus Közalapítvány. A "kismama-generáció" elhelyezkedési gondjait a családi és munkahelyi szerepkonfliktusok megvizsgálása után a vállalkozó nők szemszögéből is megvitatták a résztvevők, többek között D. Tóth Kriszta újságíró és Csapó Ida gender szakértő közreműködésével.
máj. 1
13:31
Csak a klónozás mentheti meg az északi fehér orrszarvút (Privátbankár)
Az északi fehér orrszarvút próbálják megmenteni a kihalástól egy új klónozási módszerrel a Skót Királyi Zoológiai Társaság és az Edinburghi Egyetem kutatói. Ebből a vastagbőrűből szabadon csak egy tuc...
máj. 1
15:47
Az amerikaiak csak költenek... (Piac és Profit)
Márciusban az Egyesült Államokban a vártnál jóval nagyobb mértékben bővültek a személyi kiadások, miközben a személyi jövedelmek a becsültnél valamivel szerényebben nőttek.
máj. 1
15:55
Föld alá viszik a prágai autópályát (Privátbankár)
A föld alá rejtik Prága központjában az észak-déli autópálya megfelelő szakaszát, s közben felújítják a történelmi cseh Nemzeti Múzeumot is. A híres-nevezetes Vencel tér felső részének és környékének ...
máj. 1
16:32
A könyörtelenség fél siker? (Piac és Profit)
A csehek többsége, pontosan 72 százaléka szerint a könyörtelen, szánalmat nem ismerő emberek futják be a legfényesebb karriert - derült ki a Median közvélemény-kutató intézet felméréséből.
máj. 1
16:44
Rendszámdivat: a keresztényeket sem hagyják ki a sorból (Privátbankár)
Először Floridában vásárolhatnak maguknak keresztény rendszámot a hívő amerikaiak, ha elfogadja a déli szövetségi állam törvényhozása az erről szóló javaslatot. Az Egyesült Államokban nagy divat a ...
máj. 1
17:17
Spermahiány van Kínában (Privátbankár)
Közel ötezer gyermektelen kínai házaspár keres spermadonort a dél-kínai Kuangtung tartományban, 80 százalékuk azonban a megfelelő alany hiányában hosszú várólistára kerül.
máj. 1
17:17
Amerikán nem fog eluralkodni a kisautó őrület (Infostart)
Az amerikai autópark csak 10 dolláros benzinár felett fog megváltozni és az európaihoz hasonlítani - nyilatkozott Bob Lutz, a legnagyobb amerikai autógyártó, a General Motors alelnöke a Newsweek magazinnak. Lutz meggyőződése, hogy Amerikán nem fog eluralkodni a kisautó őrület, az emberek a jövőben is vásárolni fognak kisteherautókat és terepjárókat.
máj. 1
17:50
A híres szerelmespár sírját keresik (Privátbankár)
Egyiptomi régészek még ez évben feltárnak egy kétezer éves temetkezési helyet, amely a feltételezések szerint Kleopátra és Antonius maradványait őrzi. A terveket Záhi Havvász, az egyiptomi Legfelső...
máj. 1
18:18
A munkanélküliek munkához juttatására törekszik a leendő munkaügyi miniszter (Üzlet és Utazás)
A leendő szociális és munkaügyi miniszter arra törekszik, hogy az a munkanélküli, akinek szándékában áll, újra álláshoz jusson, legyen munkája, aki pedig nem akar dolgozni, annál ennek legyen következménye.
máj. 1
18:31
Csak 28 ezer milliárd a veszteség? (Piac és Profit)
A jelzáloghitel-piaci válság okozta veszteségek, a behajthatatlan tartozások leírása fele akkora összeget tesz ki, amit azt a szakértők korábban kalkulálták - állapítja meg a Bank of England (BoE) csütörtökön közzétett jelentésében.
máj. 1
18:39
Ekkora adományt egyetem még nem kapott (Privátbankár)
Minden idők legnagyobb adományát nyújtotta a Harvardon végzett David Rockefeller alma materének: 100 millió dollárral (15,7 milliárd forinttal) segíti a massachusettsi - Boston melletti - felsőoktatás...
máj. 1
19:57
Guy Ritchie az oroszokra mutogat (Privátbankár)
A gazdag külföldiek hajtják fel az ingatlanárakat Londonban Guy Ritchie brit filmrendező szerint. Tízmillió font (3,2 milliárd forint) alatt manapság már szinte lehetetlen házat szerezni a belváros...
máj. 1
21:09
Az atomerőmű folytathatja utazását (Infostart)
Az Iránba tartó, az ország első atomerőművének építéséhez szükséges orosz alkatrészek elhagyhatták Azerbajdzsán területét. Az egymilliárd dolláros erőmű várhatóan idén megkezdheti működését.

2008. május 2. péntek

máj. 2
7:32
Tavaly 322 milliárdért turistáskodtunk (Piac és Profit)
A lakosság tavaly 322 milliárd forintot költött turizmusra, ami a háztartások összes nemzeti fogyasztásának 2,5-2,6 százaléka - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai Tükör című kiadványából megjelent.
máj. 2
8:04
A drágulás miatt spórolósabban vásárolnak az amerikaiak (Infostart)
Máshol és másként vásárol az amerikai fogyasztók jelentős hányada az élelmiszerek drágulása miatt. A tojás és a tej ára például jelentősen emelkedett 2007 márciusa óta, de drágább a kenyér és a marhahús is. Sokan átpártolnak az olcsóbb üzletláncokhoz, tarol az Aldi is. Egy átlagos amerikai háztartásban amúgy az élelmiszerek 14 százaléka veszendőbe megy, ez országosan 43 milliárd dolláros érték.
máj. 2
8:30
Magyarországon nem terjedt el a védjegy (Piac és Profit)
Az emberi tevékenységek környezetterhelése nem újdonság. Számos kezdeményezés és felelős vállalati működés hívja fel rá a figyelmet, és mutat példát arra, hogyan hagyhatnánk kevesebb káros - és visszafordíthatatlan - következményt a követező nemzedékekre.
máj. 2
8:58
Plusz tíz évet jelenthet a gazdagság (Privátbankár)
A statisztikai adatok szerint a növekvő társadalmi-gazdasági különbségek következtében az életkilátások közötti szakadék tovább mélyült. Ez már az újszülöttek túlélési esélyeiben érvényesül, de valamennyi korcsoportban is egyértelműen kimutatható. A szegény területeken élő férfiak tíz évvel korábban halnak meg, mint a jómódú hölgyek.
máj. 2
10:34
Magyar-Vietnami üzleti tanács alakult (Piac és Profit)
Vietnamban üzleti érdekeltséggel rendelkező hét magyar vállalat megalakította a Magyar-Vietnami Üzleti Tanácsot Budapesten - közölte a Magyar-Vietnami Üzleti Tanács.
máj. 2
11:53
A dícséret felér egy lottónyereménnyel (Privátbankár)
Ugyanaz az agyi jutalmazó központunk lép működésbe, akár anyagi, akár erkölcsi elismerésben részesítenek bennünket - állítják japán tudósok a Neuron című szaktudományos folyóiratban megjelent tanulmán...
máj. 2
12:12
Hogyan csökkenthető az iparűzési adó alapja? (Adózóna)
Többek között a közelgő iparűzésiadó-bevallás miatt sem árt tudni, hogy ami látszólag szolgáltatás, az a számvitelben anyagnak minősülhet, s ezáltal csökkenti az adó alapját.
máj. 2
12:14
Fél a gonoszoktól? Szerezzen be egy etikus hackert (Privátbankár)
Az FBI és a Scotland Yard, a Coca Cola és a Google szakemberei után magyar informatikusok is szerezhetnek etikus hacker képesítést.
máj. 2
12:35
Méregtelenítik Kárpátalját (Piac és Profit)
Elsőként Kárpátalját tisztítják meg az ukrajnai megyék közül a gyomirtószerek elfekvő készleteitől, közölte az ukrán parlament környezetvédelmi bizottságának elnökhelyettese.
máj. 2
12:52
Pont a példák miatt nem értjük a matekot? (Privátbankár)
Lehet egy jó kifogásuk azoknak a tanulóknak, akiknek nehezen megy a matek. Amerikai tudósok szerint a gyakorlati példákon elsajátított alapok nem fejlesztik a matematikai gondolkodást.
máj. 2
13:34
Fesztivál a Gödör Klubban (Piac és Profit)
A Gödör Klub 2008-ben is megrendezi az immár hagyományosnak számító Budapesti Tánc és Performance Fesztivált. A sajátos, klasszikus előadóművészeti kategóriákba nemigen sorolható darabokat 2008. május 3-án és 4-én, a nagyszámú jelentkezés miatt, mindkét napon már 16 órától lehet látni a budapesti Gödör Klubban.
máj. 2
13:47
A gimnáziumot végzettek senkinek nem kellenek (Napi)
máj. 2
13:47
Hernádi Zsolt csalódott az OMV vezérigazgatójában (Infostart)
A nagy vállalatátvételek ideje már lecsengett az energiaiparban, ami a jövőben számít, az a partneri együttműködés - mondta Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a Der Standard osztrák lap pénteki számában megjelent interjújában.
máj. 2
13:49
Érettségi: van mire költeni (Napi)
máj. 2
14:21
Nagyobb probléma a víz, mint valaha is gondolták (Privátbankár)
A víz az elsődleges közeg, amelyen keresztül az éghajlat befolyásolja a gazdaságot, a társadalmat és a környezetet.
máj. 2
14:55
A befektetési guruk támadják a Molt (Napi)
máj. 2
14:55
Újra divat a tejkihordás (Privátbankár)
Újjászületett a tejkihordó foglalkozás New Yorkban, és ráadásul éppen annak Manhattan negyedében. A Manhattan Milk Company kívánságra üvegekben szállítja a friss tejet és a tejesemberek a metropoli...
máj. 2
15:35
Fegyvert fogott Gyurcsányra, garázdasággal gyanúsítják (Piac és Profit)
Garázdaság miatt eljárás indul az ellen a férfi ellen, aki az MSZP-majálison játék pisztolyt fogott a kormányfőre - közölte pénteken a rendőrség.
máj. 2
16:30
Két megbízottat küldött Pekingbe a láma (Piac és Profit)
Elindult Pekingbe a tibeti nép szellemi vezetőjének, a dalai lámának két küldötte, hogy kínai felelős vezetőkkel a tibeti válságról tárgyaljanak - közölte pénteken az Észak-Indiában működő tibeti emigráns kormány szóvivője.
máj. 2
17:30
Ösztöndíjak szakmunkásoknak is! (Piac és Profit)
Az "Út a munkához" kormányzati program Miniszterelnöki megbízottja: Török Zsolt és Kovács János az MSZP munkástagozatának alelnöke azt kezdeményezi, hogy a hiányszakmákat elsajátító tanulóknak biztosítson a Kormány ösztöndíjat.
máj. 2
18:33
Óriási tűz Kőbányán (Piac és Profit)
Feltehetően hegesztés okozta azt a tüzet, amely a kőbányai textilraktár épületében mintegy háromezer négyzetméteren keletkezett péntek délben; az úgynevezett 5-ös fokozatú mentési munkálatok során délután három órára sikerült a tűz nagy részét megfékezni - mondta Bende Péter fővárosi tűzoltóparancsnok az MTI-nek.
máj. 2
19:34
Rajzoljon Anyák napjára! (Piac és Profit)
Alig több mint egy hónapja zajlik Magyarország legnagyobb pszichológiai kutatása, de máris több mint tizenegy ezren (11105) töltöttek ki pszichológiai teszteket a www.psychogalaxy.hu internetes honlapon.

2008. május 3. szombat

máj. 3
7:31
Gyorsan drágulnak a céges hitelek (Piac és Profit)
A vállalati hitelezésben várhatóan gyorsabban, a lakosság esetében lassabban emelkednek majd a felvett kölcsönök kamatai. Utóbbiban nagyobb verseny. Egy jegybanki jelentés szerint szigorodnak majd a bankok által érvényesített normák. Arra is lehet számítani, hogy a felügyeleti hatóságok egyre nagyobb mértékben működnek együtt a határon átnyúló tevékenységek ellenőrzésében.
máj. 3
7:52
Ezt tudnia kell, ha lakást szeretne kiadni (Üzlet és Utazás)
A múlt év végéig hatályban volt áfa törvény adómentessé (áfa-mentessé) tette az ingatlan bérbeadását. Megadta azonban a lehetőséget arra, hogy a bérbe adó áfa-fizetést válasszon, ilyenkor ugyan is levonhatta a lakásra fordított költségek forgalmi adóját.

Keresés