2008. május 1. csütörtök

máj. 1
0:00
Minden, amit tudni kell az emlőrákról! (HáziPatika)
Az emlőrák a nők egyik leggyakoribb daganatos megbetegedése. Évente több mint ötezren szembesülnek a lesújtó diagnózissal. Korai felismerés esetén azonban akár teljes gyógyulásra is van esély! Mire kell figyelnünk?
máj. 1
0:04
Miért élünk tovább, mint a patkányok? (HáziPatika)
A New York-i Egyetem egyik fogász professzora olyan új biológiai órát fedezett fel, mely a fognövekedés mellett más anyagcserefolyamatokat is szabályoz.
máj. 1
0:05
Májusi horoszkóp (NLC)
máj. 1
6:19
7 életveszélyes tünet: Rákos vagy! (Életforma)
Jóllehet a rák bármely életkorban kialakulhat, mégis jóval gyakrabban fordul elő idősekben, ezért korai felismerése komoly odafigyelést igényel mind az idősebb korosztály, mind pedig az egészségügyi dolgozók részéről.
máj. 1
7:19
Anyák napi ajándékötletek - képekkel (Életforma)
Nincs is annál szebb, mint mikor a gyerek maga készített ajándékkal lepi meg a mamát anyák napjára. Most az apukákhoz, nagypapákhoz, nagynénikhez szólunk, akik talán segíteni akarnak a kicsiknek az ajándékok elkészítésében.
máj. 1
7:31
A bébirizs harmada arzénnal kezelt (Infostart)
A Nagy-Britanniában árult egyik rizsfajta, a bébirizs csaknem harmada nem megfelelő mennyiségben tartalmaz arzént. Mindez a gyermekekre lehet igen káros.
máj. 1
7:47
Zsaruként tér vissza a vászonra a bűnbánó sztár (Infostart)
Hat év után ismét filmszerepet vállal Mel Gibson: rendőrnyomozót alakít az Edge of Darkness (A sötétség pereme) című krimiben.
máj. 1
8:04
A fájdalomfüggő vámpírlány esete a korbácsoló férfival (Infostart)
Ártatlannak vallotta magát az az ausztrál férfi, aki szexuális együttlétük alatt megvert és meg is korbácsolt egy tinédzser lányt. A pár a vámpírrajongók internetes oldalán ismerkedett meg.
máj. 1
8:20
Hidd el, ez a legbiztonságosabb fogfehérítés! (Életforma)
Ez a módszer nagyon kíméletes, biztonságos, hozzáférhető és hatásos, mert orvos nélkül otthon is végezhetjük. Így könnyen megszabadulunk a csúnya foltoktól, amelyeket a dohányzás, továbbá a fekete tea, vörösbor, kávé okoz.
máj. 1
8:37
Disznót reptetett a legendás zenész (Infostart)
Elszállt a Pink Floyd basszusgitárosának, Roger Watersnek a disznaja, de már megtalálták.
máj. 1
9:00
Elpusztult Ling Ling, a kínai-japán barátság jelképe (Infostart)
Hosszú betegség után szerdán szívelégtelenségben elpusztult Ling Ling, a tokiói állatkert matuzsálemi kort megélt óriáspandája, a kínai-japán barátság jelképe.
máj. 1
9:05
Csapás a szexhirdetésekre (Infostart)
A szexuális szolgáltatásokat pénzért kínáló hirdetések feladói és az azokat közlő lapok ellen indított nagyszabású akciót áprilisban az ukrán rendőrség.
máj. 1
9:16
Ki ünnepel itt ma munkát? (Életforma)
Azt ugyan sehogy sem értettem, miért éppen henyéléssel ünnepeljük, de nem feszegettem, nehogy valakinek leessen a tantusz és visszavonja a munkaszüneti napot...
máj. 1
9:30
Madonna otthon egy házisárkány? (NLC)
Igencsak szigorú anyának bizonyul Madonna. Az énekesnő ugyanis, bár a zenei ízlésükbe nem szól bele, azt nem engedi a gyerekeinek, hogy tévézzenek és cukorkát egyenek.
máj. 1
9:56
Lavina sodort el öt hegymászót az olasz Alpokban (Infostart)
Holtan találtak rá csütörtök reggel öt francia hegymászóra, akiket előző este elsodort egy lavina az olasz Alpokban a Gran Paradiso nemzeti parkban - jelentette a RAI olasz rádióadó.
máj. 1
10:05
Angelina Jolie túlképezte magát (NLC)
Zsenge fiatalkorában Angelina Jolie korántsem a színészi pályáról ábrándozott, hanem valami egészen különös foglalkozást szemelt ki magának. Az Oscar-díjjal is jutalmazott színésznő úgy gondolta, a halottakra nagy hatással lenne.
máj. 1
10:19
"Nagy Feró, át kellene végre írni a nótádat...!" (Életforma)
"8 óra munka, 8 óra pihenés..." Új dalt kéne írni, jutott eszembe a napokban, amikor az "örökzöldes" nótát hallgatva, önfeledtem roptam egyet a konyhában.
máj. 1
10:38
Bébibumm az állatkertben (NLC)
Nyolc kisállattal lett gazdagabb a Nyíregyházi Állatpark, ahol április folyamán kismajmok, makik és pingvinfiókák születtek.
máj. 1
11:12
Miért nem tudom elhagyni? (NLC)
Öt éve élek párkapcsolatban, nagyon boldogok voltunk. Sajnos már nem érzem, hogy lenne még dolgunk együtt, de nem merek lépni. Mellette nőttem fel, szinte hozzám nőtt.
máj. 1
11:20
"Csakazértis - Éljen május elseje"! (Életforma)
Mindenki szeretne gazdag lenni, álomképünkben megtalálható a semmittevés a meleg, homokos tengerparton. Vágyott állapot az, hogy ne kelljen dolgozni, legyen elegendő pénzünk, s mindent megadhassunk magunknak. Sokan ezért güriznek.
máj. 1
12:25
Ismét sztrájkhelyzet van Hollywoodban! (NLC)
A producereknek és a színészeknek még egy napjuk van a megállapodásra. Az eredeti tervekkel ellentétben újabb egy hétig tárgyalnak egymással a hollywoodi színészek és a producerek a jövőbeni szerződésekről.
máj. 1
13:16
Önök kérték...mi meg "Retroban" nyomjuk! (Életforma)
Nem kevés munkával és kitartással, minden dolgozó betuszkolta kis családját a járgányába, és illedelmesen kigördültünk a már említett Feszenkó-parkba. A műsor eléggé kiszámítható volt.
máj. 1
13:41
Rövidnadrágok repertoárja (NLC)
A női lábak mindig is a férfiak figyelmének középpontjában voltak. Hogy biztosan megdobogtasd a szívüket, hangsúlyozd a futóműveidet! Ebben segítenek tippjeink!
máj. 1
14:16
Zuhanyozzunk vagy fürödjünk? (Életforma)
Az örök dilemma, különösen, amióta sok fürdőszobában mindkettőre lehetőség van. A döntést számos tényező "nehezíti": például az idő vagy az ártényező, de legfőképpen az, hogy mi magunk melyik tisztálkodási formát kedveljük, a tust vagy a kádfürdőt.
máj. 1
14:38
Spórolj a fagyasztóval! (NLC)
Akár a hűtőnél, a fagyasztó esetében is sokat tehetünk az energiahatékonyságért, kis odafigyeléssel jelentősen csökkenhet a villanyszámlánk.
máj. 1
14:39
A fertőzések védenek a leukémia ellen (Metropol)
A korai életkorban közösségbe járó gyerekek védettebbek lehetnek a leukémiával szemben, vélhetően azért, mert bizonyos fertőzésekkel találkozik szervezetük.
máj. 1
15:18
Rekordkísérlet és "szülő megőrző" a kamaszok fesztiválján! (Életforma)
Nagyszerű kezdeményezés részesei lehetnek azok, akik május 3-án ellátogatnak a Millenáris Parkba, a "Kamasz Tavasz Fesztivál" rendezvényeire.
máj. 1
16:19
"Amióta terhes vagyok, szappant és sarat ennék...!" (Életforma)
Nagyanyáink korában még közel sem kellett ilyen nagymértékű sóvárgással megküzdenie a terhes nőknek, -derül ki egy nemrég publikált kutatásból. A megmagyarázhatatlan 'kívánósság' már nem csak ételekkel kapcsolatban jelentkezik.
máj. 1
16:40
Családi horror: ismerkednek egymással a rokonok (Infostart)
A vérfertőző osztrák apa gyermekeinek fizikai állapota az orvosok szerint kielégítő, a pincébe kényszerítettek is kezdik már megszokni a természetes fényt. A családtagok most ismerkednek egymással, mivel a gyerekek közül hármat a "nagyszülők" magukhoz vettek, ők úgy nőttek fel, hogy nem tudtak a házuk alatt, a tömlöcben sínylődő testvéreikről.
máj. 1
17:20
Vigyázat! A kóla csontritkulást okozhat! (Életforma)
Napi egy-két kóla elfogyasztása ártalmatlannnak tűnhet, azonban a legújabb kutatási eredmények alapján károsítja a csontokat. A folyamat nem minden részlete tisztázott, de a szakemberek biztosak abban, hogy a szénsavas üdítőitalok - leginkább a kóla - számos módon hat a csontokra.
máj. 1
17:36
Harc az exekkel II. (Blikk)
Mit tegyünk, ha támad párunk volt szerelme?
máj. 1
18:20
"Nagy Feró, ugye már neked se nyolc...?" (Életforma)
Önfeledtem roptam a "8 óra munka, 8 óra pihenés..." örökzöldjére, amikor eszembe jutott, talán itt lenne az ideje átírni...Ugye, Feró?
máj. 1
19:17
Ezzel ajándékozd meg Anyut! Képekkel! (Életforma)
A legszebb ajándék, ha a gyerek a saját maga készítette ajándékkal köszöntheti meg az édesanyját. Segítsünk neki ebben, ehhez adunk most ötleteket!
máj. 1
21:02
Elképedt nomádok segítettek a Szojuz legénységén (Infostart)
Igencsak elképedt nomádok érkeztek elsőként a kazah sztyeppén a Szojuz TMA-11 űrhajó rendhagyó módon földet ért űrkabinjához és segítettek a három fős személyzeten.
máj. 1
21:30
Hónapokig jöttek-mentek a lakásban az oszló hulla mellett (Infostart)
Hónapokig élt egy lakásban egy idős asszony és egy kutya tetemével néhány amerikai. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy miért nem jelentették a nő halálát.
máj. 1
21:30
Figyelem! Nyomtalanul eltűnt két idős ember... (Életforma)
És senki nem állít nekik emléktáblát, hogy itt éltek, hogy szerették egymást, hogy tán sokan emlékszünk rájuk.
máj. 1
22:04
Öt sérült az M3-as autópályán történt balesetben (Infostart)
Az M3-as autópályán 5 ember, köztük két gyermek könnyebben megsérült, amikor felborult egy gépkocsi a főváros közelében.
máj. 1
22:06
Elképesztő rekordot döntött meg az illuzionista (Infostart)
Elképesztő rekordot állított fel egy David Blaine Oprah Winfrey tévéshow-jában: az amerikai illuzionista több mint 17 percig tartotta vissza lélegzetét, miközben egy vízzel teli tartályban lebegett.
máj. 1
22:47
Oszlattak a rendőrök az FTC-Kecskemét meccs után (Infostart)
Rendbontással zárult a csütörtök esti futballmérkőzés az Üllői úton, miután a Ferencváros hazai pályán 2-1-re kikapott a Kecskeméttől a labdarúgó NB II Keleti csoportjában.

2008. május 2. péntek

máj. 2
0:00
Van kedve saját szülését levezetni? (HáziPatika)
Kínzóbbnak hisszük a szülést, mint amilyen, vagy amilyen lehetne, merthogy alig ismerjük, hogyan zajlik a természet rendje szerint. Melyek az első jelei?
máj. 2
0:04
Megspórolható a terhesek felesleges kezelése? (HáziPatika)
A bmj.com-on közzétett új vizsgálati eljárás segítségével elkerülhető számos szükségtelen kezelés, melyet az Rh negatív vércsoportú várandós nők kaptak eddig.
máj. 2
6:07
Nagy nyári szerelmi horoszkóp (Blikk)
Tudd meg, mit jósolnak számodra a csillagok érzelmek terén!
máj. 2
6:17
Ma már nem vörösödök el, ha eszembe jut... (Életforma)
Ha az ember egyes szám első személyben gondol vissza múltjára, kevésbé képes átlátni, hogy élete milyen irányba változott, mint amikor más élettörténeteként boncolgatja ugyanazt.
máj. 2
7:15
"Én az Apukámat köszöntöm meg Anyák-napján!" (Életforma)
Vannak gyerekek, akik a virágcsokrot nem az anyjuknak adják majd vasárnap. Vagy azért, mert sohasem ismerték vagy azért, mert azt sem tudják, hogy merre van...
máj. 2
7:31
Tizenhatezer kilométer egyetlen fitying nélkül (Infostart)
Egyetlen pennyt sem költött, mégis sikerült eljutnia Európa 26 fővárosába egy brit férfinak. Kris Mole azért indult útnak, hogy pénzt gyűjtsön a rákkutatás támogatására.
máj. 2
8:19
Ön tudja, hogy mikortól ünnepeljük az édesanyákat? (Életforma)
Világszerte megemlékeznek az édesanyákról - igaz, nem egyszerre és nem egyformán. Mexikóban például 2 napon keresztül tart az ünneplés!
máj. 2
8:30
Különleges burkolatok a Pontinál (Életforma)
Az ultramoderntől a hagyományos kézműves terrakottáig, náluk mindenki megtalálja az ízlésének és pénztárcájának megfelelőt, legyen szó burkolólapról, szaniterről, csaptelepről vagy zuhanykabinról.
máj. 2
9:16
A sztárok sem vetik meg a pálinkát (NLC)
Hiába, a pálinkát még az is megszeretheti, aki soha nem kedvelte a gyümölcspárlatokat. Jamie Winchester és Hrutka Robi nem csak zenélni fog a pálinkafesztiválon. A zenészek a pohár fenekét is megtekintik majd.
máj. 2
9:18
A mágus megdöntötte a lélegzet-visszatartási rekordot (Infostart)
Több mint 17 percet töltött víz alatt anélkül, hogy levegőt vett volna a rekorder mágus. Oprah Winfrey nagy nézettségű showműsorában került sor a merülésre, miután a jelölt tiszta oxigént lélegzett be, hogy feltöltse vérét oxigénnel.
máj. 2
9:20
A virág kitágítja a világod,ha akarod! Miért? (Életforma)
Vajon miért távolodtak el a városlakók a természettől? Miért érik be esetleg csak annyival, hogy hétvégén elmennek kirándulni? S miért vannak olyan sokan, akik még ezt sem teszik meg?

Keresés