2008. július 1. kedd

júl. 1
6:00
Mit tanulhatnak a gyermekek Amy Winehouse-tól? (Infostart)
Lerombolja a gyermekek morális értékrendjét a sztárkultusz - derült ki abból a kutatásból, amelyet nagy-britanniai szülők részvételével végeztek. Sok felnőtt úgy látja: gyermeke csak rosszat tanulhat Pete Dohertytől vagy Amy Winehousetól.
júl. 1
6:18
Horoszkóp jún.30-júl.06-ig, a nyaralás idejére! (Életforma)
Gondtalan pihenésre és felhőtlen nyaralásra vágyik? Esetleg egy új kapcsolatra? Olvassa el az e heti jóslatokat, hogy ne érje váratlanul semmilyen meglepetés!
júl. 1
7:12
Cigaretta - csak "dohányos kártyával" (Infostart)
Japánban keddtől kizárólag "dohányos kártyával" lehet kapni cigarettát - a hatóságok így akarják megakadályozni azt, hogy kiskorúak is vásároljanak dohányárut.
júl. 1
7:30
A nagy reggeli "kúra",- a legjobb fogyókúra!Próbáld ki! (Életforma)
Egy új kutatás szerint az egyik legjobb fogyókúrás módszer, a 'nagy reggeli' kúra. A módszer lényege, hogy a szénhidrátokban és fehérjében gazdag bőséges reggelit napközben már csak alacsony szénhidráttartalmú, könnyű ételek kövessék.
júl. 1
7:48
Késelés a Vay Ádám utcában - képekkel (Infostart)
Emberölési kísérlet miatt indított nyomozást a rendőrség egy 35 éves budapesti férfi ellen, aki egy vitát követően késsel megszúrt egy 47 éves, ugyancsak budapesti férfit a fővárosban, a VIII. kerületi Vay Ádám utcában.
júl. 1
8:06
Parlament előtt a gyerekzsúr okozta botrány (Infostart)
Óriási felháborodást keltett egy 8 éves kisfiú Svédországban, amiért születésnapi partijára nem hívta meg két osztálytársát. Az ügyet már a svéd parlament tárgyalja.
júl. 1
8:24
Nem tudod, hogy mitől bűzlesz? Most eláruljuk! (Életforma)
A "testi higiénia" egyes embereknél már szinte paranoiává nőtte ki magát. A testszagot, amely az emberi lét természetes velejárója, az ipari államokban többnyire kellemetlennek ítélik meg, sőt kifejezetten zavaró tényezőnek tekintik.
júl. 1
8:42
Fuldokló medvét mentett a vadőr - nézze meg! (Infostart)
Másfél mázsás medvét mentett meg a fulladástól egy amerikai vadőr: a férfi gondolkodás nélkül a tengerbe vetette magát az altatólövedékkel meglőtt állat után.
júl. 1
9:00
Horror a vidámparkban: lefejezte a tinit a hullámvasút (Infostart)
Lefejezett egy hullámvasút egy fiút az Egyesült Államokban. A tinédzser az overi vidámparkban a lezárt területen bóklászott, amikor a nagy sebességgel száguldó szerelvény végzett vele.
júl. 1
9:00
Autóval a legkényelmesebb (Blikk)
Blikk-sorozat: Mivel menjünk nyaralni
júl. 1
9:18
Százéves rejtély: Tesla kísérlete okozta a tunguszkai robbanást? (Infostart)
Gigantikus meteorit, hatalmas villám vagy egy Tokió méretű UFO - a mai napig nincs meggyőző magyarázat a 20. század egyik legnagyobb tudományos talányára, a "tunguszkai eseményre", amely 100. évfordulójára a héten emlékeznek.
júl. 1
9:18
A nyári hasmenés súlyos is lehet! Így megelőzheted! (Életforma)
Nyáron könnyebbenn jön a gyomorrontás, vagy a bélfertőzés, ami arra kényszerít minket, hogy csak percekre mozduljunk el a toalett közeléből. Jobbik esetben megússzuk ennyivel, rosszabbik esetben azonban akár kórházban, infúzióra kötve találhatjuk magunkat, vagy gyermekünket.
júl. 1
9:20
Félig megette, majd elásta a holttestet a gyilkos medve (Infostart)
Egy férfi félig felfalt tetemére bukkantak az Oroszországhoz tartozó Szahalin szigetén: a turistát egy medve marcangolta szét és temette el.
júl. 1
9:21
Őszibarack nyári zöldmetszése videón (Édenkert)
Az őszibarackot tavasszal termőre kell metszeni, de nyáron újabb fazonigazításra lehet szükség. Videón mutatjuk be a részleteket.
júl. 1
9:23
Előzzük meg a parlagfüvet: harcoljunk virágzásig! (Édenkert)
Irtani nagyon nehéz, de szinte kötelező. Aki viszont a virágzás előtt meggátolja a parlagfű terjeszkedését, később jól jár, mert fáradtságot takarít meg.
júl. 1
9:36
Rossz hír: a testmozgás nem akadályozza meg az elhízást (Infostart)
A gyerekek be vannak "programozva" arra, hogy sportosak-e vagy lusták, így nem segít megelőzni náluk az elhízást egy kicsivel több testmozgás - állítják brit kutatók. A vizsgálatukból az is kiderült, hogy a szigetországban a fiúknak kevesebb, mint a fele, a lányok közül pedig csak nyolcból egy mozog naponta egy órát.
júl. 1
9:54
Biciklistára támadt a dühös anyamedve (Infostart)
Medve támadt egy bicikliverseny résztvevőjére Alaszkában: a 14 éves lánynak arra még volt ideje, hogy hívja a segélyszámot, így sikerült megmenteni az életét.
júl. 1
10:30
"Túl beteg" - nem engedték repülőre ülni a gyógykezelésre induló kislányt (Infostart)
Két légitársaság is elutasította, hogy elvigyen egy súlyosan beteg kislányt Pekingbe. Az Air China és az Air Canada illetékesei is azt mondták: a gyerek nem alkalmas a repülésre.
júl. 1
10:45
Az eső tovább növeli a peronoszpóra veszélyét (Édenkert)
2008. július 1. Növényvédelmi előrejelzés: a szőlőbogyóknál a felszívódó szerek nem olyan hatásosak, eredményes védelmet a kontakt-felszívódó kombinációk adnak.
júl. 1
10:48
Nézze meg, mitől jön meg a nők kedve a szexhez! (Infostart)
Fekete magassarkú cipőben sokkal szexibbnek érzik magukat a nők, és annak rendszeres viselése a szexuális életüket is felfrissítheti. Ezt az amúgy olasz kutatók által is igazolt tényt csak megerősítette egy internetes oldal felmérése.
júl. 1
10:50
A netszex izgató - és nem okoz bűntudatot (Infostart)
Az ausztrál nők ötöde üdvözli a virtuális technika betörését a hálószobába - legalábbis ennyien vallották be egy felmérés során, hogy már kipróbálták az internetes szexet. A hölgyek egyébiránt azt is vitatják, hogy egyáltalán szükség van-e a férfiakra.
júl. 1
10:52
Madeleine-ügy: hivatalosan is lezárják a nyomozást (Infostart)
A portugál rendőrség hamarosan lezárja a nyomozást Madeleine McCann, a 14 hónappal ezelőtt Portugáliában eltűnt brit kislány ügyében.
júl. 1
11:06
Horror a parkolóban: kivágta az anyja hasából a csecsemőt (Infostart)
Gépek tartják életben azt a kisbabát, akit kivágott az édesanyja hasából, és magáénak vallott egy asszony Washington államban.
júl. 1
11:06
Elégedetlen vagy a melleddel? (Blikk)
Elégedetlen vagy a melleddel, de nem mersz erről beszélni? Nem vagy egyedül.
júl. 1
11:24
Mindent be a hűtőbe! Életveszélyes lehet, ami kimarad...! (Életforma)
A nagy nyári melegben sokan indulnak a strandra és egyéb fürdőhelyekre. Van, aki éhét, szomját ilyenkor a helyszínen csillapítja, sokan azonban pénztárcájukat kímélve, és egészségükre ügyelve otthonról pakolnak a hűtőtáskába.
júl. 1
11:24
Tippek napégés ellen (Blikk)
Napozás után is akad néhány teendőnk
júl. 1
11:26
A környezet befolyásolja a homoszexualitás kialakulását (Blikk)
STOCKHOLM – Nem a gének, hanem a környezet befolyásolja elsősorban a homoszexualitás kialakulását – állítják svéd tudósok.
júl. 1
11:42
Nyugodtan ehet vörös húst - csak igyon hozzá bort! (Infostart)
Van végre egy tökéletes indok arra, miért öblítse le az ember a vasárnapi sültet egy pohár vörösborral. Izraeli kutatók ugyanis kimutatták, hogy a vörösbor semlegesíti a vörös húsok emésztésekor a gyomorban keletkező káros anyagok hatását.
júl. 1
11:44
Orvosai hagynák meghalni a gyógyíthatatlan kislányt (Infostart)
Hagynák meghalni orvosai azt a gyógyíthatatlan beteg kislányt, akinek a szülei hallani sem akarnak gyermekük elvesztéséről. A doktorok bírósághoz fordulnak.
júl. 1
12:18
Egy fenséges zöldséges: A füstölt rakott zöldbab (Életforma)
A nyár egyik legkedveltebb zöldsége : a zöldbab. Levesnek, főzeléknek és mindenféle rakottasnak kitűnő. Most az utóbbihoz ajánlunk egy gyorsan elkészíthető, finom változatot!
júl. 1
13:30
Miért veszélyesek a munkahelyi bulik? (Életforma)
Egy nemrég végzett felmérés szerint munka után minden ötödik amerikai tölti idejét kollegáival. Az adatok szerint a ilyen alkalmak gyakran vitával végződnek, amelynek leggyakoribb okai a kollegák kibeszélése, a kollegák közti flört és a túlzott alkoholfogyasztás.
júl. 1
13:48
Óvakodjon a hálószobába belopózó idegenektől! (Infostart)
Beperelte egykori barátját egy vállalatvezető, mert a neve alatt hozott létre egy lejárató, hamis profilt a Facebook nevű internetes közösségi portálon. A meggyanúsított operatőr visszautasítja a feltételezést, és azt állítja, egy általa rendezett házibuliban résztvevő idegenek készítették a profilt. Ez az első Facebook-per Nagy-Britanniában.
júl. 1
14:24
Miről "mesél" a skizofrén móri gyilkos naplója? (Életforma)
A rendőrség ellenőrzi az N. László börtönnaplójában szereplő, további bűncselekményekről szóló állításokat - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány a móri bankrablás és a veszprémi postásgyilkosság elkövetésével is gyanúsított, időközben öngyilkosságot elkövető férfi naplójából készült könyv bemutatóján.
júl. 1
14:26
Legyünk óvatosak! Mindenhol ott vannak a baktériumok (Életforma)
Számos mikroorganizmusról van tudomásunk, melyek az ételen keresztül árthatnak a szervezetnek. Nagy részük súlyos gyomor panaszokat és lázat okoz, de lehetnek ennél veszélyesebbek is. Az ételmérgezést okozó mikroorganizmusok nagyon különbözőek: a baktérium, a penész, a vírus mind lehetnek kiváltó okok.
júl. 1
15:39
Díszít és gyógyít a körömvirág (Édenkert)
Ültethetjük virágcserépbe, szabadba, vagy ahová csak szeretnénk. A körömvirág csaknem minden körülmények között virágzik, gyönyörű virágai meleg színfoltot hoznak a kertbe.
júl. 1
16:57
400 ezerrel kevesebb dohányos Angilában (Metropol)
Több mint 400 ezer brit szokott le a dohányzásról, amióta egy évvel ezelőtt Angliában betiltották a füstölést a nyilvános helyeken. Az intézkedés feltehetően mintegy 40 ezer, a dohányzással összefüggő haláleset megelőzését is lehetővé teszi a következő tíz évben.
júl. 1
17:21
Uborkalopás közben egy embert megölt a 220 voltos villanypásztor (Infostart)
Uborkalopás közben áramütés ért három férfit egy Borsod-Ababúj-Zemplén megyei településen. Egy embert meghalt, míg társa életveszélyes sérüléseket szerzett, miután átmásztak egy olyan villanypásztoron, amelybe a kert tulajdonosa 220 voltos áramot vezetett.
júl. 1
17:57
Százéves az SOS (Infostart)
Százéves az SOS, a morzejelzés, amely bevezetése óta rengeteg életet mentett meg. A segélykérés általános kódját az 1906-os berlini Nemzetközi Rádiótávírási Egyezményben fektették le, hatályba pedig éppen egy évszázada lépett.
júl. 1
18:15
"Tiéd lehet a koton, ha bedobod a zsetont!" (Életforma)
A brazil kormány azt tervezi, hogy 400 óvszerautomatát helyeznek ki az ország AIDS-megelőzési programjában részt vevők iskolákban, mondta csütörtökön Jose Gomes Temporao egészségügyi miniszter.
júl. 1
19:21
Köhögéssel túlélhető a szívinfarktus? (Metropol)
Ne kockáztassuk az életünket! címmel adott ki állásfoglalást a Magyar Kardiológusok Társasága egy kör-e-mail miatt, amely szerint erőteljes és hosszas köhögéssel túlélhető a szívinfarktus.
júl. 1
19:45
A Nemzeti Nyomozó Iroda Subaruja borult fel a Rákóczi úton - képekkel! (Infostart)
Szolgálatot teljesítő rendőrautó borult fel Budapesten a Rákóczi úton. A Nemzeti Nyomozó Iroda használatában álló Subarun kívülről nem látszott, hogy milyen feladatot lát el. Az autóban utazó három rendőr könnyebben megsérült.
júl. 1
20:21
Alkoholt és valószínűleg kábítószert árult a raboknak egy börtönőr (Infostart)
Alkoholt és valószínűleg kábítószert árult a raboknak a tököli börtönben egy őr. Hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés miatt folytatnak eljárást ellene.
júl. 1
20:21
Kiderül-e az igazság a móri gyilkos naplójából? (Életforma)
A mintegy százoldalas börtönnaplót N. László a büntetés-végrehajtási intézet tudta nélkül juttatta ki feleségéhez, aki megkereste Nothoff Ingridet, a könyv íróját.
júl. 1
20:23
A káromkodás elég volt, hogy átmenjen az érettségin (Infostart)
Csupán az igen durva káromkodásnak számító "fuck off" kifejezést vetette papírra egy brit diák az írásbeli angol érettségin, mégis elégséges minősítést kapott.
júl. 1
21:15
Donorszív nélkül csak napjai vannak a kisfiúnak (Infostart)
Két hete van hátra annak a kisfiúnak, aki egy ritka betegségben szenved. A gyerek szívének bal kamrája nem fejlődik: ha nem találnak neki donorszervet, meghal.
júl. 1
21:33
Leégett Madonna egykori otthona - gyújtogatás volt? (Infostart)
A lángok martalékává vált az a téglaház, amelyben öt testvérével éveket töltött a gyermek Madonna. A lakatlan épület leégését gyanúsnak találta a detroiti tűzoltóság.

2008. július 2. szerda

júl. 2
5:21
Egyek, vagy szexeljek? (Életforma)
Egyes kutatások szerint elhízásra vagyunk "kódolva". Az emberiség ugyanis nem dúskált korábban úgy a harapnivalókban, mint ma. A kezdetekkor az maradt életben, aki magára tudott szedni némi zsírréteget. Ez mentette meg ugyanis a későbbi éhínség idején.
júl. 2
5:39
Angelina Jolie kórházban várja ikrei születését (Infostart)
A hollywoodi sztár, Angelina Jolie egy dél-franciaországi kórházban várja gyermekei születését. A színésznő jól van, minden megfelelően halad, a hírek szerint csak óvatosságból vonult be az új lakóhelyüktől nem messze lévő intézménybe.
júl. 2
6:15
Minden idők legjobb brit filmje - meglepő eredmény született (Infostart)
Egy internetes szavazáson a Négy esküvő és egy temetés című alkotást választották a legjobb brit filmnek a szigetország lakói.
júl. 2
6:15
"Figyelj! Ettől Neked is felfordul a gyomrod...!" (Életforma)
"Nem veszi be a gyomrom! Ezt már én sem tudom lenyelni!" - mondjuk gyakran, amikor "tele" vagyunk az élet dolgaival. Emésztési zavarok, gyomor panaszok és betegségek sorozatát indítják el bennünk a lelki okok, a külvilághoz való viszonyunk.

Keresés