2008. július 1. kedd

júl. 1
6:06
Kicsi a kivije, dobja a kukába! (Infostart)
A nagy-britanniai hatóságok nem engedélyezték kivije eladását egy vegyeskereskedőnek, állításuk szerint ugyanis a gyümölcsök olyan kicsik voltak, hogy nem feleltek meg az európai uniós előírásoknak.
júl. 1
6:24
Földcsuszamlások szigeteltek el egy várost Szecsuanban (Infostart)
Földcsuszamlások szigeteltek el a külvilágtól közel háromezer embert a földrengés sújtotta kínai Szecsuan tartomány egyik városában. Az Új Kína hírügynökség kedden jelentette, hogy a súlyos esőzések miatt hatalmas mennyiségű fellazult föld és kő zúdult három helyen egy főútra.
júl. 1
7:36
Isteni sugallat vagy tébolyult rögeszme? (Napi)
júl. 1
7:57
Számokban kifejezhetetlen a zimbabwei infláció (Kitekintő)
Zimbabwe gazdaságilag végleg összeomlott, a nemzeti valuta abszolút értéktelenné, a hétköznapi életben végképp használhatatlanná vált.
júl. 1
8:30
Tetszik a nézőknek a papi valóságshow (Infostart)
A katolikus papok életét bemutató valóságshow-t indított az egyik francia egyházmegye. A sorozat első három részét több mint 200 ezren nézték meg. A kezdeményezés célja, hogy pozitív fordulatot hozzon az egyház megítélésében.
júl. 1
8:48
Az 50-es évekbe szédült vissza az Opel gyártója (Napi)
júl. 1
8:48
Obama lenyelte a sértést (Infostart)
Először beszélt egymással hétfőn Barack Obama és Bill Clinton azóta, hogy az illinoisi szenátor elütötte a volt first ladyt a Demokrata Párt elnökjelöltségétől. "Rettenetes" volt a telefonbeszélgetés - számolt be Obama szóvivője, ami nem is csoda azok után, mi a volt elnök véleménye lehetséges utódjáról.
júl. 1
8:51
Már az osztrákok is a Lisszaboni Szerződés ellen hangolódnak (Kitekintő)
Az osztrák kancellár pedig zárta ki egy újabb népszavazás lehetőségét sem.
júl. 1
9:24
Nézősiker ellenére veszteséget hozott az Eb? (Napi)
júl. 1
9:27
Sarkozy-ellenes programmal száll ringbe Royal (Kitekintő)
Ségoléne Royal a tavalyi sikertelen elnökválasztási kampány után újra ringbe száll.
júl. 1
9:45
Zavart okozott a Lufthansa figyelmeztető sztrájkja (Metropol)
A Lufthansa légitársaság kedd reggel több járata elhalasztására kényszerült a ver.di szakszervezeti szövetség által kezdeményezett részleges munkabeszüntetés miatt.
júl. 1
10:00
Villanyautó Kecskemétről? (Napi)
júl. 1
10:06
„A régi paparazzók nyilakkal lőttek” (Startlap)
A téma közelíthető onnan, hogy halálba kergették Diana hercegnőt, és onnan is, hogy milliók szürcsölik magukba a reggeli kávéval együtt Paris Hilton újabb villantásának bizonyítékát. Kiállítása nyílt a lesifotósoknak. De nem mindenki kaphatott meghívót.
júl. 1
10:21
EU: Brüsszel házhoz jön (Kitekintő)
A Lisszaboni Szerződés elutasítása után és az uniós választások előtt nagy szükség van egy átfogó és kidolgozott EU-kommunikációra. A Régiók Bizottsága és a Magyar Külügyminisztérium propagandarendezvényekkel erősít.
júl. 1
10:54
Politikai állásfoglalás a Tescótól (Napi)
júl. 1
11:12
A nappalikért harcol a T-Home (Napi)
júl. 1
11:15
Mától Franciaországban is szabad a munkavállalás (Kitekintő)
Franciaországgal tizenegyre nőtt azon „régi tagállamok” száma, akik mindenféle akadályt lebontottak a munkavállalók előtt.
júl. 1
11:18
„Primitív, álnok hazugság” a magyarok ellen (Startlap)
Egy szlovák napilap szerint hazudott Robert Kalinák belügyminiszter, amikor egy televíziós vitában Petrétei József volt igazságügyi és rendészeti miniszter leváltását a tárcavezető pozsonyi látogatásával hozta összefüggésbe. A SME azt írja: Robert Fico pártjának magyarellenes uszításai mögött a Smer vezetőinek kisebbségi komplexusa áll.
júl. 1
11:30
Választani kell: autózik, vagy eszik (Infostart)
A folyamatosan emelkedő benzinárak miatt egyre több ember kényszerül arra, hogy kevesebb élelmiszert vásároljon - derült ki egy brit felmérésből. Márpedig a helyzet csak rosszabb lesz, hiszen az áremelkedés a jövőben is folytatódik majd.
júl. 1
12:06
Kínai segítség a Mugabe-rezsimnek: gyomirtó a kínzáshoz (Infostart)
Megkínoztatja az ellenzék lefogott tagjait a zimbabwei rezsim - méghozzá egy kínai gyártású gyomirtószerrel. Országszerte 200 ezer embert tartanak számon eltűntként.
júl. 1
12:09
Idegenek Európában (Kitekintő)
A világ különböző pontjain egyre több fiatal dönt úgy, hogy európai talajon veti meg a lábát, és a bürokráciai bonyodalmak ellenére úgy tűnik, jól be tudnak illeszkedni.
júl. 1
12:39
Nincs vége a mélyrepülésnek (Napi)
júl. 1
12:57
"Elkerülhetetlen az üzemanyag áfájának csökkentése" (Infostart)
"Jótékony hatású sokkot akarok előidézni az Európai Unióban" - jelentette ki Nicolas Sarkozy államfő egy tévéinterjúban. Franciaország ma vette át az Európai Unió elnökségét Szlovéniától. A francia köztársasági elnök az üzemanyag áfájához is hozzányúlna.
júl. 1
13:03
Francia EU-elnökség - mit várnak az EP‑képviselők? (Kitekintő)
Nicolas Sarkozy francia elnök és csapata fél éven keresztül irányíthatja majd az európai politikát: Mit várnak Párizstól az EP-képviselők?
júl. 1
13:33
A mongol rendőrség tüzet nyitott a tüntetőkre - ég a kormánypárt székháza (Infostart)
A mongol rendőrség tüzet nyitott tüntetőkre kedden Ulánbátorban a kormánypárt székháza előtt, így próbálván szétoszlatni a vasárnapi parlamenti választások eredménye miatt tiltakozó több ezer fős tömeget. Az épület azonban lángokban áll.
júl. 1
13:39
Nem lesz őszre RMDSZ-MPP koalíció (Kitekintő)
Markó Béla kijelentette, a helyhatósági választások után a PNL-vel, PSD-vel vagy PDL-vel kötött helyi szövetségek előrevetítik az őszi parlamenti választások után kötendő szövetségeket.
júl. 1
14:33
Új bevándorláspolitika - szigorítani a vitatottat? (Kitekintő)
Nicolas Sarkozy komoly eredményeket szeretne elérni a franciák ma kezdődő Európai Uniós elnöksége alatt – egységes, szigorított bevándorláspolitikát.
júl. 1
14:36
Vörös khmerek bíróság előtt (Startlap)
A vörös khmerek volt külügyminiszterének felmentését és szabadlábra helyezését követelték ügyvédei kedden Phnom Phenben, az ENSZ égisze alatt létrehozott nemzetközi bíróság előtt.
júl. 1
15:21
Kínai kézbe kerülhet a Volvo (Napi)
júl. 1
15:27
EU-költségvetés: 2007 mérlege (Kitekintő)
Az Európai Bizottság nyilvánosságra hozta a 2007-es költségvetés mérlegét.
júl. 1
16:21
Felemelték a minimálbért Kamerunban (Kitekintő)
A növekvő élelmiszerárak miatt közel 20%-kal felemelte a minimálbér határát a kormány.
júl. 1
17:33
Az újjászülető Varsó (Kitekintő)
júl. 1
20:45
Óvakodjon a kutyáktól, ha Kínába utazik! (Infostart)
Nem az egzotikus betegségektől, sokkal inkább a hörghuruttól vagy a veszettségtől kell tartaniuk azoknak, akik Kínába utaznak az olimpiai játékok idején - figyelmeztetnek a szakértők.
júl. 1
20:47
Harmincezres bírság egy eldobott csikkért (Infostart)
A helyszínen ezer, de a hatósági eljárás folyamán akár 30 ezer koronás (300 ezer forintos) büntetést is fizethet az, aki rágógumit vagy cigarettacsikket dob el egy prágai utcán. A szigorú új köztisztatági szabályzat kedden lépett életbe, s a cseh főváros önkormányzata bejelentette, hogy betartását az első naptól kezdve szigorúan ellenőrizni fogja.
júl. 1
21:57
Egy német bírón múlik, megtalálják-e Doktor Halált? (Infostart)
A legkeresettebb náci háborús bűnös utáni nyomozás hátráltatásával vádol egy német bírót a Simon Wiesenthal Központ. Aribert Heimet azzal gyanúsítják, hogy több ezer embert ölt meg orvosi kísérletei során a haláltáborokban.
júl. 1
23:09
A lengyel elnök is csatlakozott a Lisszaboni Szerződést elvetőkhöz (Infostart)
Kedden vette át Franciaország az Európai Unió soros elnökségét, és máris kapott egy nem kívánt ajándékot Lengyelországtól. Lech Kaczynsky lengyel államelnök ugyanis csatlakozott a Lisszaboni Szerződést elvetőkhöz. Nicolas Sarkozy francia államfő egyike azoknak az európai vezetőknek, aki szerint az írországi döntés ellenére az összes fennmaradó országnak jóvá kell hagynia a dokumentumot.
júl. 1
23:27
Mandela lekerült az amerikai tiltólistáról (Infostart)
Törvényt írt alá George Bush amerikai elnök arról, hogy Nelson Mandela volt dél-afrikai államfő az Egyesült Államokba látogathat.
júl. 1
23:45
A kínai kormány és a dalai láma küldötteinek újabb tárgyalási fordulója (Infostart)
Pekingben megkezdődött és várhatóan szerda estig tart a kínai kormány és a dalai láma küldöttei közti tárgyalások újabb fordulója.
júl. 1
23:47
Lépés az Egyesült Államok és Irak közötti új biztonsági megállapodás felé (Infostart)
Már nem ragaszkodik az Egyesült Államok ahhoz, hogy az iraki hatóságok ne vonhassák felelősségre tetteikért az amerikai biztonsági magáncégek Irakban dolgozó tagjait. Ezzel elhárult az egyik akadály az új biztonsági megállapodás megkötése elől.

2008. július 2. szerda

júl. 2
0:03
Pekingben megkezdték az olimpia előtti nagy szellőztetést (Infostart)
Pekingben csaknem 300 ezer, magas károsanyag-kibocsátású járművet tiltottak ki átmenetileg az utakról az olimpia közeledtével életbelépő környezetvédelmi szigorítások részeként.
júl. 2
0:07
Balkáni nézeteltérések a Szocialista Internacionálé kongresszusán (Infostart)
Távozott a Szocialista Internacionálé athéni kongresszusáról Zlatko Lagumdzija, a boszniai Szociáldemokrata Párt vezetője, tiltakozva az ellen, hogy a gyűlésen megjelent a kormányzati szerepre készülő Szerbiai Szocialista Párt első embere.
júl. 2
6:30
Paul McCartney is beállt a fókák közé (Startlap)
Az állatvédők azt követelték, hogy az EU helyezze tilalom alá a fókatermékekkel való kereskedelmet.
júl. 2
6:36
Négynapos munkahetet vezet be a kormányzó (Infostart)
Az egyesült államokbeli Utahban augusztus elején a legtöbb közalkalmazott számára bevezetik a négynapos munkahetet. A kormányzó azt állítja, hogy ezzel energiát és pénzt spórolnak.
júl. 2
6:54
Egy billió jüan a kínai gazdaság vesztesége a földrengés miatt (Infostart)
Már meghaladja az egy billió jüant (146 milliárd dollárt) a Kína délnyugati részét sújtó, pusztító erejű májusi fölrengés által okozott közvetlen gazdasági kár - közölte Szecsuan tartomány kormányzó-helyettese.
júl. 2
8:06
Tüntetések Ulánbátorban: legalább öt halott (Infostart)
Öten meghaltak és több mint háromszázan megsebesültek azokban a heves megmozdulásokban, amelyek kedden este törtek ki a mongol fővárosban a hét végi választások eredményének állítólagos meghamisítása miatt.
júl. 2
8:08
"Takarító expedíció" indul a Mount Everestre (Infostart)
Tibeti környezetvédők azt akarják, hogy Kína korlátozza a hegymászók csúcsdöntési kísérleteit a világ legmagasabb pontján, mivel ott hamarosan takarítók fognak dolgozni: rendbe kell tenni ugyanis a több tonna szemétben fulladozó Csomolungmát.
júl. 2
8:33
A német és a lengyel államfő sem írja alá a Lisszaboni Szerződést? (Kitekintő)
A német törvényhozás még májusban, a lengyel áprilisban adta áldását a Lisszaboni Szerződésre, most mégis megakadt a ratifikációs folyamat mindkét országban. A "miért"-re való válasz nem meglepő módon itt is Írországba vezet...
júl. 2
8:51
A német és a lengyel államfő sem írná alá a Lisszaboni Szerződést (Kitekintő)
A német törvényhozás még májusban, a lengyel áprilisban adta áldását a Lisszaboni Szerződésre, most mégis megakadt a ratifikációs folyamat mindkét országban. A "miért"-re való válasz nem meglepő módon itt is Írországba vezet...
júl. 2
9:27
Cyberháború: Obama lop, csal és ő Adolf Hitler (Kitekintő)
Több Obama-gyülőlő, a demokrata elnökjelöltet csalónak, kommunistának, zsidógyűlölőnek esetleg gerinctelennek bélyegző weboldalon felbukkantak a McCain-kampány fizetett hirdetései. A republikánus stáb a reklámokat visszahívta, de magyarázkodniuk is kellett.
júl. 2
9:36
Baltával mészárolta le az unokáit (Infostart)
Baltával verte agyon két unokáját és azok anyai nagyanyját egy ausztrál férfi - legalábbis ezzel vádolják a 69 éves nagyapát. A férfi menyét is megsebesítette, a rendőrként szolgáló nő súlyos koponyasérüléseket szenvedett.

Keresés