2008. augusztus 1. péntek

aug. 1
0:42
Ötmillióért árulják veséjüket az ukránok (Startlap)
Több ezer ukrán áll készen arra, hogy pénzhiány miatt eladja valamelyik nem létfontosságú szervét, vagy klinikai vizsgálatokban vegyen részt. Az adásvételre szakosodott internetes oldalak hemzsegnek a szerveiket eladásra kínáló hirdetésektől.
aug. 1
6:36
Nyolcan meghaltak egy amerikai repülőbalesetben (Infostart)
Az egyesült államokbeli Minnesotában leszállás közben a földnek csapódott egy kisrepülő; a balesetben nyolc ember meghalt.
aug. 1
7:48
"Karadzic személyesen valószínűleg senkit nem végzett ki" (Infostart)
Nem emelt kifogást a vádemelés ellen a háborús bűnökkel vádolt Radovan Karadzic a hágai Nemzetközi Törvényszéken tartott első meghallgatásán. A Magyar Külügyi Intézet tudományos főmunkatársa az InfoRádióban azt mondta: a volt boszniai szerb elnököt akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.
aug. 1
8:48
Munka vagy segély? Melyik ér többet? (Kitekintő)
Lehetséges, hogy szemétszedés és graffiti eltávolítás vár a szociális segélyt igénylőkre a hamarosan bemutatásra kerülő brit miniszteri elképzelések értelmében.
aug. 1
9:18
Brutális profitcsökkenés a British Airwaysnél (Napi)
aug. 1
9:20
Messze nem vagyunk túl a legrosszabbon (Napi)
aug. 1
9:24
Karadzic nem nyilatkozott arról, hogy bűnösnek érzi-e magát (Kitekintő)
Radovan Karadžić vádlott 30 napos haladékot kapott mielőtt még nyilatkozna a vádiratról, vagyis, hogy bűnösnek érzi-e magát.
aug. 1
9:36
Lezserségre buzdítanak az ENSZ főhadiszállásán (Infostart)
Az Egyesült Nemzetek Szervezetének New York-i munkatársait arra buzdítják, hogy öltözzenek lezserebben. Az ok: spórolás céljából az épületekben visszafogják a légkondicionálást.
aug. 1
9:54
Már a BMW is érzi a gondokat (Napi)
aug. 1
9:54
Enyhül az olimpiai netcenzúra (Infostart)
Kína feloldotta több internetes honlap elérhetőségének tilalmát, de sok címet továbbra sem lehet elérni a világhálón az ötkarikás játékok médiaközpontjában.
aug. 1
10:12
A Nissant is arcul csapták a vevők (Napi)
aug. 1
10:18
Írország a Lisszaboni Szerződés megmentéséért állandó biztosokat kérne (Kitekintő)
A jövő szeptemberben vagy októberben esedékes újraszavazás „mézesmadzagját” egy ír biztosi poszt garantálása jelentené.
aug. 1
10:30
Újabb nagyberuházás a láthatáron (Napi)
aug. 1
10:30
Felforgatja kormányát a japán miniszterelnök (Infostart)
Lemondott a japán kormány. Fukuda Jaszuo 2007 szeptembere óta kormányozta a szigetországot 17 fős kabinetjével, amelyből 15 minisztert még elődje, Abe Sindzo nevezett ki.
aug. 1
10:54
RMDSZ-MPP koalíció – Szándék már van, az egyezmény még várat magára (Kitekintő)
Több mint 4 órás tárgyalás után az RMDSZ és az MPP delegációi pozitív eredményről számoltak be a sajtó képviselőinek.
aug. 1
11:24
Indiaivá válhat az amerikai autóikon (Napi)
aug. 1
11:48
Péntektől véglegesen megszűnik a határőrség Szlovákiában (Kitekintő)
A szlovák határőség szervezetének összesen 23 épülete marad üresen, miután augusztus elsejétől megszűnik a határőrség Szlovákiában.
aug. 1
12:18
Összeolvadnak a dohánymultik? (Napi)
aug. 1
12:18
"Tudnod kell, hogy hárman lesztek a vonalban" (Infostart)
Eldobható mobiltelefonokat kell használniuk Kínában a brit olimpiai küldöttség tagjainak, mivel a szigetországban attól tartanak, hogy a kínai hatóságok megpróbálják majd lehallgatni a küldötteket.
aug. 1
12:24
Putyin segít Ukrajnának (Kitekintő)
Az Orosz Föderáció humanitárius segítséget nyújt Ukrajna és Moldávia árvízsújtotta megyéinek.
aug. 1
12:36
Lefújták a Lufthansa-sztrájkot, de további járatokat törölnek (Infostart)
Megállapodtak a Lufthansa és a munkavállalók megbízottai, így véget ért a hétfőn kezdődött légiforgalmi sztrájk. Az egyezség szerint két lépcsőben 7,4 százalékkal emelik az alkalmazottak fizetését. Zökkenőmentes forgalomra ugyanakkor csak hétfőtől lehet számítani.
aug. 1
12:54
Francia kézbe kerülhet a brit atomenergia? (Napi)
aug. 1
13:18
A joker neve: Radovan Karadzic (Kitekintő)
Szerbiában mind a kormányoldal, mind az ellenzéki pártok saját politikai pozícióiknak megfelelően próbálják kihasználnia a Radovan Karadžić elfogása körüli események mozgósító erejét, vagy éppen a hír hírértékét használják fátyolozásra.
aug. 1
13:30
A Totalt is az olajárak repítették (Napi)
aug. 1
14:12
Kinevezték az Európai Technológiai Intézet első Igazgató Tanácsát (Kitekintő)
Az Európai Bizottság döntését követően tegnap (2008. július 30.) kinevezték az Európai Technológiai Intézet első Igazgató Tanácsát.
aug. 1
14:24
Ki lehet játszani a kínai netkorlátozást, de törvényellenes (Infostart)
Bár most még több internetes oldalt nem lehet elérni a pekingi olimpiai faluból, a legfrissebb hírek szerint a kínai hatóság ki fogja kapcsolni azt a tűzfalat, ami gátolja a korlátlan nethasználatot. Ha mégsem így lenne, egy kis fölkészüléssel ki lehet játszani az intézkedést - igaz, ez törvényellenes.
aug. 1
14:48
Az MKP 3 milliós nyereséggel zárta az évet (Kitekintő)
A Magyar Koalíció Pártja az elmúlt évet 3,335 millió korona nyereséggel zárta.
aug. 1
15:00
Délután eldőlhet, meg tud-e egyezni a két romániai magyar párt (Infostart)
A sokadik végső határidő lejárta után sem tudni, sikerül-e megegyezniük a romániai magyar pártoknak az őszi parlamenti választásokon való közös részvételről.
aug. 1
15:36
Egyre meredekebb lejtőn a GM (Napi)
aug. 1
15:42
Temetési menettel tilos áthaladhatni a tengerparti városok központján (Kitekintő)
A Fekete-tenger-parti üdülővárosok helyi tanácsai úgy határoztak: kitiltják a temetési meneteket a települések központjából.
aug. 1
16:48
Tombol a tűzvész Antalyánál, repülőgépek is segítenek az oltásban (Infostart)
Török tűzoltók repülőgépek és helikopterek támogatásával próbálják feltartóztatni a lángokat, amelyek nem kevesebb mint 4 ezer hektár erdő megsemmisítésével fenyegetnek Antalya tartományban, a földközi-tengeri turistaparadicsomban. A turisták által látogatott területeket azonban nem veszélyeztetik a lángok.
aug. 1
16:54
Miért utáljuk Amerikát? (Kitekintő)
Érezhetően erősödik az Amerika-ellenes hangulat Európában, ám a transzatlanti feszültség igen súlyos politikai és gazdasági hozadékkal járhat mindkét fél számára. Miért nem szeretjük Amerikát? Javulhat-e a viszony az elnökválasztás után?
aug. 1
17:06
Nincs megállapodás, külön indulnak a romániai magyar pártok (Infostart)
Megegyezés nélkül zárult le a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Magyar Polgári Párt arról folyó egyeztetés-sorozata, hogy közösen állítsanak jelölteket az őszi parlamenti választásokon.
aug. 1
20:24
Az óceán hullámaival termeltetnek áramot (Infostart)
Az Atlanti-óceán hullámaiból száz kilowattos teljesítményű, villamos energiát termelő turbinát állítottak üzembe a skóciai Islay szigetén.
aug. 1
20:42
Amikor a perén nyerészkedik a háborús bűnös (Infostart)
Alig kezdődött el a háborús bűnökkel vádolt egykori boszniai szerb elnök, Radovan Karadzic perének tárgyalása a hágai bíróságon, a szerb sajtó máris azt feszegeti, hogy ki mennyit keres, és mennyibe kerül a bírósági tárgyalás. Az eddigi legdrágább hágai per 1,4 millió dollárjába került a hágai Nemzetközi Bíróságnak.
aug. 1
20:48
Eltűnt a horvát radarról egy repülőgép (Startlap)
Horvát oktatóval és olasz pilótával a fedélzetén tűnt el egy kisgép Zadartól nem messze, a horvát légtérben. A Piper 44 típusú gép valószínűleg a tengerbe zuhant.
aug. 1
21:06
Egy újabb fegyveres gyilkosság Amerikában (Metropol)
Egy fegyveres férfi minden látható ok és előzmény nélkül tüzet nyitott csütörtök délután fiatalok egy csoportjára az Egyesült Államok északi részén elterülő Wisconsin állam Marinette megyéjében. Hármat megölt közülük, egyet megsebzett - jelentette pénteken honlapján a helyi WBAY tévéadó.
aug. 1
21:36
Radikálisan átalakul a spanyolok életformája (Infostart)
Az energiafelhasználás radikális csökkentésére készül Spanyolország. A kormány terve szerint jelentős sebességkorlátozás lépne életbe az utakon, és szabályoznák a légkondicionálók használatát.
aug. 1
21:42
Tízmilliárd dollárért ad el fegyvert az USA Iraknak (Metropol)
10,7 milliárd dolláros fegyverüzletet hagyott jóvá Irakkal az amerikai védelmi minisztérium: a hatalmas ügylet célja az, hogy felerősítsék az iraki hadsereget, mielőtt az amerikai katonákat kivonják. A Pentagon pénteken értesítette szándékáról a törvényhozást, amelynek harminc napja van arra, hogy az esetleges fenntartásait megfogalmazza.

2008. augusztus 2. szombat

aug. 2
10:12
A drágaság ellen küzd az új japán kormány (Infostart)
Japánban elsősorban az üzemanyag- és élelmiszerárak csökkentésére tett ígéretet a pénteken újjáalakult kormány első ülésén a miniszterelnök. A kabinet már letette a hivatali esküt Akihito császár előtt.
aug. 2
10:36
Az MPP visszautasította az RMDSZ belső koalícióra vonatkozó ajánlatát (Kitekintő)
A Magyar Polgári Párt visszautasította az RMDSZ belső koalícióra vonatkozó világos, áttekinthető és egyértelmű ajánlatát, a Szövetség ennek nyomán lezárta a tárgyalásokat az MPP-vel.
aug. 2
10:54
A csehek hamarosan vízum nélkül utazhatnak az USA-ba (Kitekintő)
A csehek november 15-től vízummentesen utazhatnak az Egyesült Államokba.
aug. 2
11:30
Radicová egy időre megválna alelnöki posztjától (Kitekintő)
Iveta Radičová egy időre szeretne megválni a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió-Demokrata Párt alelnöki posztjától.
aug. 2
13:36
Terrorizmusról tárgyalnak Srí Lankán (Kitekintő)
Egy hónapja alacsony hőfokon égnek az indiai-pakisztáni kapcsolatok a kabuli merénylet miatt. Már nemcsak India, de az USA is Pakisztánt vádolja a támadásért. Ebben a légkörben képesek megegyezni olyan kulcskérdésekben, mint a terrorizmus elleni harc?
aug. 2
13:36
Megint elromlott egy Qantas-gép (Startlap)
Egy héten belül a harmadik Qantas-gép hibásodott meg. A Sydneyből Manilába induló Boeingnek az egyik szárny hidraulikus rendszerének szivárgása miatt kellett visszafordulnia.
aug. 2
14:24
Magyar segélyszállítmány megy Ukrajnába (Infostart)
Magyarország több mint 100 millió forint értékű segélyszállítmányt juttat el Ukrajna árvíz sújtotta térségébe; a védelmi eszközöket, gyógyszereket és élelmiszereket szállító 7 kamionból álló konvoj délben lépte át a záhonyi határállomást.
aug. 2
15:18
Meghalt az al-Kaida második számú vezére? (Infostart)
A CBS News amerikai televízió értesülése szerint súlyosan megsebesült vagy meghalt Ajman az-Zavahri, az al-Kaida második számú vezetője egy múlt heti légicsapásban Pakisztánban.
aug. 2
15:24
Újabb rekordot döntött az eurozóna inflációja (Kitekintő)
Tovább növekedett a pénzromlás mértéke júliusban az eurózóna 15 tagállamában, mely mostanra elérte a rekordnak számító 4,1 százalékot.
aug. 2
16:12
Lakodalomból hazatérőket robbantottak fel (Infostart)
Tizenhárom civil, köztük nyolc nő és két gyerek halt meg egy pokolgépes merényletben Afganisztánban.
aug. 2
16:54
Lassuló reformok Kubában (Kitekintő)
Raúl Castro két éve vette át Kuba irányítását fivérétől. Hatalma megszilárdításának érdekében felmérte a lakossági igényeket, hozott kisebb reformokat, a nagyobb változások azonban még váratnak magukra.

Keresés