2008. augusztus 1. péntek

aug. 1
10:12
Közszolgálati adón folytatódik a népszerű tévéműsor (Infostart)
Hiába szerették a nézők, és hiába dicsérték a kritikusok is, a Beugró című műsort tavasszal törölte a TV2 a műsorstruktúrájából. A rajongók internetes petícióoldalon "követelték" a műsor újraindítását, de a kereskedelmi csatornát ez sem hatotta meg. Az InfoRádió értesülése szerint a Magyar Televízióban "nézőbarát" időpontban folytatódik a Beugró.
aug. 1
13:36
Bűvészek a völgyben (Startlap)
Ma hivatalosan is megnyitott a Bűvészetek Völgye. Bár a pénzügyi támogatók elpártoltak az évek óta sikeres fesztiváltól – a Művészetek Völgyétől –, a szervezők azt mondják, a hangulat olyan lesz, mint régen.
aug. 1
13:38
Dráma a BalaTONE-fesztiválon (Startlap)
Ahogy egyre sötétedett, egyre inkább elhomályosodott a kép, de azért megpróbáljuk felgöngyölíteni a szálakat a BalaTONE pénteki napján... A Mymusic.hu cikke.
aug. 1
21:18
Új lemezt ad ki és turnéra indul a legendás rockegyüttes (Infostart)
Új albumot ad ki és 18 hónapos világkörüli turnéra indul a legendás ausztrál hard rock banda, az AC/DC. A turné állomásait még nem hozták nyilvánosságra, így nem tudhatjuk, Magyarországon is föllépnek-e. Az együttes nyolc éve nem adott ki lemezt és nem turnézott.

2008. augusztus 2. szombat

aug. 2
6:24
Domingóval boroztunk Villányban – videó (Startlap)
Placido Domingo szombaton este ad koncertet Pécsen, de már csütörtök este megérkezett a városba. Kis szervezés után nagy reményekkel indultunk vele este villányi bortúrára.
aug. 2
15:06
Hollywood retteghet (Startlap)
Snoop Doggot, a szókimondó rappert nemrég meglátogatták indiai haverjai, hogy összedobjon az ottaniak nagy kedvencével egy klipecskét. Sőt mi több, a nótához nem csak klip készült, hanem filmet is forgattak hozzá. Persze az új film betétdala lesz ez a bizonyos dalocska. A mymusic.hu cikke.
aug. 2
19:54
Hatvan éves a Gyermekvasút - galéria (Startlap)
Hatvan éves a Gyermekvasút. Ebből az alkalomból háromnapos rendezvénysorozatot tartottak.

2008. augusztus 3. vasárnap

aug. 3
9:09
Több mint Pestőr 12. (Startlap)
Ezúttal csak arra kell vigyáznunk, hogy ne ragadjon magával a hév bennünket – a csepeli HÉV, hogy egészen pontosak legyünk. A többit elintézi Jolsvai András és az idő vasfoga.
aug. 3
10:48
Magyarul énekelt Placido Domingo (Infostart)
Pécsett hatalmas sikert aratott Plácido Domingo; a spanyol tenor világhírű művészekkel lépett színpadra az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó koncerten.
aug. 3
12:36
Rövidebb, de tartalmasabb lesz a Sziget Fesztivál (Infostart)
Idén öt napra rövidült a Sziget Fesztivál, azonban a másfél hét múlva kezdődő rendezvény előtti két napban is lesznek koncertek. Augusztus 11-én például a Magyar Dal napja lesz a Hajógyári szigeten. A fesztivál főszervezője az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ebben az esztendőben az előző évek hét napi költségvetésénél is többet költenek a fellépő művészekre.
aug. 3
19:12
Ötvenezren Kapolcson (Infostart)
Mintegy 50 ezer látogató vett részt a Kapolcsi Bűvészeti Napok 600 programján.

2008. augusztus 4. hétfő

aug. 4
0:18
Meghalt Alekszandr Szolzsenyicin (Infostart)
Életének 90. évében az este Moszkvában elhunyt Alekszandr Szolzsenyicin világhírű orosz író. Halálhírét fia közölte. Beszámolója szerint édesapja otthonában, szívelégtelenség következtében halt meg.
aug. 4
7:48
Szolzsenyicin példája: Hogyan tudja az ember túlélni az embertelenséget (Infostart)
89 éves korában elhunyt a gulagos büntetőtáborokról szóló megrázó könyveiről ismert Alekszandr Szolzsenyicin orosz író. A régóta betegeskedő Nobel-díjas író halálát szívelégtelenség okozta.
aug. 4
12:30
Kenguruföldi szerint a világ (Startlap)
A jó nyaralás egyik alapvető ismérve, hogy a feltöltődést is szolgálja. A világban nem napi szinten tájékozódók számára e célra lehet alkalmas Keith Suter 50 fontos kérdés a világról című könyve. De még csak nem is azért, mert annyira alapos lenne, mint ahogyan azt a kivitelezés láttán elsőre lefogadnánk.
aug. 4
16:24
Hatvan éves a Gyermekvasút – galéria (Startlap)
Hatvan éves a Gyermekvasút. Ebből az alkalomból háromnapos rendezvénysorozatot tartottak.
aug. 4
20:00
Trónfosztásra készülnek októberben (Startlap)
A Dj Mag immár tizenegyedszerre rendezi meg Top 100 lemezlovas nevű szavazását, amin bárki leadhatja voksait. A botrányoktól sem mentes választás nem csak az elismerésért megy, hiszen a listavezetők „ára” igen magasra szökik.
aug. 4
21:48
Domingo még a vihart is elijesztette (Startlap)
A Csárdáskirálynő tarolt Pécsett, de azért Plácido Domingo is besegített kicsit. A spanyol tenor legendás hangerejével még a vihart is elijesztette.

2008. augusztus 5. kedd

aug. 5
8:54
Ma lenne nyolcvanéves a pop-art pápa (Startlap)
Nyolcvan éve, 1928. augusztus 6-án született Andy Warhol, szlovák származású amerikai képzőművész.
aug. 5
11:33
Megkezdődött Szolzsenyicin búcsúztatása (Infostart)
Moszkvában megkezdődött Alekszandr Szolzsenyicin búcsúztatása az Orosz Tudományos Akadémia épületében; az életének 90. évében, vasárnap elhunyt Nobel-díjas orosz író ravatala előtt bárki leróhatja kegyeletét.
aug. 5
16:42
Divat lett a sarló és a kalapács (Startlap)
Újra divat a sarló és a kalapács. Az önkényuralmi jelképet egyre több orosz viseli magán, hasonlóan az egész világ fiataljaihoz. Legalábbis pólókra és más ruhákra festve. Nincs azonban szó a múlttal való kollektív szembenézésről, inkább csak divat.
aug. 5
19:24
Re: frissülj a Kogartban (Startlap)
Rongyok és mesefigurák a vásznon, lebegő szobor, más képét mutató tükör. Ezek és még sok igazán friss alkotás a Kogart fiatal képzőművészeket felvonultató tárlatán. A Re: Friss visszatekint az elmúlt négy év kiemelkedő alkotóira. Nézegesse Liz Taylort festményen szeptember 28-ig.
aug. 5
20:36
Nyolcvanéves lenne a pop-art pápa (Startlap)
Nyolcvan éve, 1928. augusztus 6-án született Andy Warhol, szlovák származású amerikai képzőművész.

2008. augusztus 6. szerda

aug. 6
8:51
Szerelmes dalt írt volt feleségéhez Paul McCartney (Infostart)
Gyöngéd szavakkal szól volt feleségéhez új dalában Paul McCartney. A zenész 2006-os válása óta hallgatásba burkolózott Heather Millsszel kapcsolatban. A szám egy elektronikus zenei guru, Nitin Sawhney októberi lemezén jelenik meg.
aug. 6
9:45
Nem hajlandó beszélni Ledger haláláról Mary-Kate Olsen (Infostart)
Jogásza utasítására kétszer is elhárította Mary-Kate Olsen, hogy megossza a nyomozókkal, amit jó barátja, a januárban túladagolásban elhunyt ausztrál színész, Heath Ledger haláláról tud. A színésznőt annak idején hamarabb hívták, mint a mentőket, és testőrei az orvosokkal egy időben értek a helyszínre.
aug. 6
11:18
Paul Anka fergeteges sikert aratott (Startlap)
Régi slágerek, Nirvana és Oasis Sinatra stílusában. Paul Anka először járt Budapesten. Az Arénában adott koncerten teltház és fergeteges hangulat volt.
aug. 6
13:57
Beindult a sikerspirál: ismét az ABBA a slágerlisták élén (Infostart)
Az 1992-ben, az ABBA feloszlása után tíz évvel megjelent válogatáslemez vezeti az aktuális brit eladási listákat. A Gold - Greatest Hits című albumból világszerte 26 millió példányt adtak el eddig, így Nagy-Britanniában ez a negyedik legsikeresebb lemez. Így például a Coldplay-t is megelőzi a listákon a '70-es évek sztárzenekara. Mindez nagyobbrészt a mozikban futó ABBA-filmnek köszönhető, de a…
aug. 6
16:24
Börtönben a Váradi Roma Café (Startlap)
Elítélteknek zenélt a Váradi Roma Café. A Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetben a rabokat és a zenészeket elkülönítették egymástól.

2008. augusztus 7. csütörtök

aug. 7
12:09
Heath Ledger még Jack Nicholsont is lemossa a filmvásznon (Infostart)
A jegybevételi ranglistán és a nézői tetszésindexet illetően is a "legek" filmje eddig az új Batman-film az Egyesült Államokban - mondta az InfoRádiónak Dudás Viktor filmkritikus. A Vox mozimagazin főszerkesztője szerint a Sötét Lovagban Heath Ledger Joker alakítása kenterbe veri Jack Nicholsonét.
aug. 7
19:57
Ellopták Iggy Pop és a Stooges felszerelését - nézze meg, mit vittek el! (Infostart)
Ellopták Iggy Pop és The Stooges nevű legendás zenekara teljes felszerelését egy montreali koncertjük után. A banda így turnéja utolsó állomásaira kénytelen lesz felszerelést kölcsönözni.
aug. 7
21:48
Itthon is bemutatták a világ legjobb filmjét (Startlap)
Christian Bale bizarr latexruhában röpköd háztetőről háztetőre, odalent a félresminkelt Heath Ledger meggyőzően alakítja a zsíros hajú idegbeteget. Tényleg ez lenne a világ legjobb filmje?

2008. augusztus 8. péntek

aug. 8
8:00
Magyarország nem kell a filmeseknek (Startlap)
Ez az év nem lesz a magyarországi filmstúdiók éve. Andy Vajna sem tudta idehozni a Terminátor negyedik részét. Az egyik ok, hogy szünetel az adókedvezmény.
aug. 8
8:15
Három és fél millió forint egy 1964-es Beatles-felvételért (Infostart)
Horribilis összeget, három és fél millió forintot adott egy ismeretlen vásárló egy aukción egy 1964-es Beatles-felvételért. A szalagon a banda a röhögés miatt többszöri nekifutásra sem tudja elkezdeni egyik számát. A végül nagy nehezen beinduló nótát aztán befejezni sem sikerül rendesen.
aug. 8
11:15
Buddha-szobor és a törölköző színe - a Sziget sztárjainak különleges kérései (Infostart)
Azt a Sziget szervezői már megszokták, hogy különleges ételeket és italokat kérnek a rendezvényen fellépő sztárok, azon sem lepődnek meg, ha valaki Buddha-szobrot rendel, azt azonban még Gerendai Károly is furcsállja, hogy az egyik háromtagú zenekar idén hét busszal érkezik.
aug. 8
13:57
Harminc évvel a halála után új lemezt ad ki a rock királya (Infostart)
Új albummal jelentkezik az év vége felé Elvis Presley - annak ellenére, hogy a rock and roll királya már 30 éve halott.

2008. augusztus 10. vasárnap

aug. 10
8:00
Több mint Pestőr 13. (Startlap)
Távolról sem mindegy, milyenek az ember kilátásai. Hogy mennyire nem, arra szolgáltat példát Jolsvai András vezette pestőrségünk, néhány budai kilátó felkeresésével.
aug. 10
15:30
Meghalt az Ocean's Eleven sztárja (Startlap)
Meghalt az egyik legismertebb amerikai komédiás, az Ocean's Elevenhez hasonló filmek sztárja, Bernie Mac.
aug. 10
22:06
Szombat esti láz Pekingben (Startlap)
Cirokpálinka, kacsa, Hard Rock Cafe. Ez volt a sorrend. Most úgy néz ki, túléltük.

2008. augusztus 11. hétfő

aug. 11
5:00
Tömény élvezet a főváros közepén (Startlap)
A fiatalok már tavaly kinőtték a Sziget fesztivál helyszínét, ezért a szervezők idén megnövelték a befogadóképességet, így akár 70 ezren is szórakozhatnak majd naponta a Szigeten.
aug. 11
6:27
Elhunyt Isaac Hayes (Infostart)
Néhány nappal 66. születésnapja előtt vasárnap elhunyt Isaac Hayes amerikai soulzenész, zeneszerző.
aug. 11
10:21
The Police és Sting: az utolsó koncert - képekkel (Infostart)
Utolsó koncertjét adta a Police a New York-i Madison Square Gardenben. Sting nem gondolta meg magát, úgy tűnik, tényleg nem áll többet össze a trió.
aug. 11
12:45
Ma kezdődik a Sziget Fesztivál (Infostart)
Hétfőn kezdődik a Hajógyári-szigeten a Sziget Fesztivál a Magyar Dal Napjával. Kedden, a nulladik napon lép fel az Iron Maiden, de itt lesz még a The Kooks, a Jamiroquai, a Sex Pistols, a R.E.M. és a The Killers is. Jegyek városszerte kaphatóak. Parkolni tilos a fesztivál környékén, a BKV sűrített menetrenddel készül.
aug. 11
12:47
Presser: Legyen minden évben Magyar Dal Napja! (Infostart)
A Sziget fesztivál mínusz egyedik napján az elmúlt öt évtized nyolcvan legjobb zenéi szólnak majd a Nagyszínpadon, közel kétszáz előadótól, délután háromtól este tizenegyig. Presser Gábor zeneszerző minden évben egyszer megrendezné a "Magyar Dal Napját", hogy ilyenkor a magyar daloké legyen a főszerep.

2008. augusztus 12. kedd

aug. 12
6:51
Zenés kínai reggeli (Startlap)
A hétfő reggel jóval izgalmasabb egy kínai parkban, mint a Margitszigeten. Élő zene és ének. Rohanás helyett béke, nyugalom.
aug. 12
7:57
Iron Maiden: egyiptomi díszletek a Szigeten - képekkel (Infostart)
Hatalmas, egyiptomi díszletek, három gitáros, a nyolcvanas évek klasszikus dalai - erre számíthat, aki kedden kilátogat a Sziget nulladik napjára, az Iron Maiden koncertjére. Somewhere Back In Time, azaz "vissza az időben" a turné neve, ugyanis a banda az 1985-ös világkörüli utazásából készült koncertlemez mostani DVD-kiadását népszerűsíti.
aug. 12
13:39
Sex Pistols, Kaiser Chiefs, Jamiroquai - kezdődik a Sziget! (Infostart)
Alanis Morissette, a Kaiser Chiefs, a Jamiroquai és a Sex Pistols az idei Sziget Fesztivál első három napjának húzónevei.
aug. 12
16:09
Földbe csapódott a Magyar Dal Napja – videó (Startlap)
Ebben az évben is iszonyatosan kontrasztosra sikerült a Hajógyári-sziget első (mínusz első, vagy első előtt előtti) napja. A mymusic.hu cikke.
aug. 12
20:39
Összemegy a Rolling Stone (Startlap)
A kortörténeti jelentőségű amerikai zenei és kulturális magazin formátuma októbertől megváltozik: kisebb lesz. A piac mégis diktál a trendektől mentes zenei mérföldkőnek, a Rolling Stone-nak.

2008. augusztus 13. szerda

aug. 13
7:45
Megfelelő zajszintet mértek a Szigeten (Infostart)
A főváros három kerületében, összesen öt helyszínen tartottak hangpróbát a Sziget Fesztivál szervezői szerda hajnalban. A III., a IV. és a XIII. kerületben is megfelelő zajszintet mértek.
aug. 13
10:46
Megmondjuk, mi a király – videó (Startlap)
Programot hirdetünk a Sziget fesztiválra. Most megmondjuk, mit nem szabad kihagyni. Biztos pontok, amelyek segítségével könnyebben elevickélhetünk egyik színpadtól a másikig.
aug. 13
11:57
Mozgó szörnyek az Iron Maiden fergeteges koncertjén - videóval (Infostart)
Látványos egyiptomi díszletek között adott fergeteges koncertet kedd este a Sziget Fesztivál nulladik napján az Iron Maiden - mondta az InfoRádiónak Hartmann Kristóf, a Hammerworld metálzenei magazin munkatársa. A színpadon többször is feltűnt különböző alakban a banda kabalaszörnye, Eddie.

Keresés