2008. augusztus 1. péntek

aug. 1
10:12
Közszolgálati adón folytatódik a népszerű tévéműsor (Infostart)
Hiába szerették a nézők, és hiába dicsérték a kritikusok is, a Beugró című műsort tavasszal törölte a TV2 a műsorstruktúrájából. A rajongók internetes petícióoldalon "követelték" a műsor újraindítását, de a kereskedelmi csatornát ez sem hatotta meg. Az InfoRádió értesülése szerint a Magyar Televízióban "nézőbarát" időpontban folytatódik a Beugró.
aug. 1
13:36
Bűvészek a völgyben (Startlap)
Ma hivatalosan is megnyitott a Bűvészetek Völgye. Bár a pénzügyi támogatók elpártoltak az évek óta sikeres fesztiváltól – a Művészetek Völgyétől –, a szervezők azt mondják, a hangulat olyan lesz, mint régen.
aug. 1
13:38
Dráma a BalaTONE-fesztiválon (Startlap)
Ahogy egyre sötétedett, egyre inkább elhomályosodott a kép, de azért megpróbáljuk felgöngyölíteni a szálakat a BalaTONE pénteki napján... A Mymusic.hu cikke.
aug. 1
16:54
Elhunyt Seprődi Kiss Attila (Spa Trend Online)
Hatvanhét éves korában pénteken elhunyt Seprődi Kiss Attila színész, televíziós és színházi rendező.
aug. 1
19:36
"Többen zavarba jöttünk" (Spa Trend Online)
Sokat hallottunk már arról, hogy miként állnak át majd a televíziók a digitális sugárzásra, de most amikor az m2 például augusztus elsejétől már meg is tette ezt a lépést, többen zavarba jöttünk. Vajon kell-e nekünk valamit tenni, hogy tudjuk is fogni a digitális adásokat. A napokban az én kábelszolgáltatóm bizonyos berendezésket ki is cserélt a lakásban, mondván ennyi az egész, de a szolgáltató…
aug. 1
21:18
Új lemezt ad ki és turnéra indul a legendás rockegyüttes (Infostart)
Új albumot ad ki és 18 hónapos világkörüli turnéra indul a legendás ausztrál hard rock banda, az AC/DC. A turné állomásait még nem hozták nyilvánosságra, így nem tudhatjuk, Magyarországon is föllépnek-e. Az együttes nyolc éve nem adott ki lemezt és nem turnézott.

2008. augusztus 2. szombat

aug. 2
6:24
Domingóval boroztunk Villányban – videó (Startlap)
Placido Domingo szombaton este ad koncertet Pécsen, de már csütörtök este megérkezett a városba. Kis szervezés után nagy reményekkel indultunk vele este villányi bortúrára.
aug. 2
15:06
Hollywood retteghet (Startlap)
Snoop Doggot, a szókimondó rappert nemrég meglátogatták indiai haverjai, hogy összedobjon az ottaniak nagy kedvencével egy klipecskét. Sőt mi több, a nótához nem csak klip készült, hanem filmet is forgattak hozzá. Persze az új film betétdala lesz ez a bizonyos dalocska. A mymusic.hu cikke.
aug. 2
19:54
Hatvan éves a Gyermekvasút - galéria (Startlap)
Hatvan éves a Gyermekvasút. Ebből az alkalomból háromnapos rendezvénysorozatot tartottak.

2008. augusztus 3. vasárnap

aug. 3
9:07
Swingfesztivál a Müpában (Spa Trend Online)
A Művészetek Palotája idén negyedik alkalommal rendezi meg a New Orleans Swingfesztivált. A koncertsorozat a rangos amerikai és európai fellépőknek köszönhetően a régió egyik legfontosabb zenei eseményévé nőtte ki magát.
aug. 3
9:09
Több mint Pestőr 12. (Startlap)
Ezúttal csak arra kell vigyáznunk, hogy ne ragadjon magával a hév bennünket – a csepeli HÉV, hogy egészen pontosak legyünk. A többit elintézi Jolsvai András és az idő vasfoga.
aug. 3
9:42
Andocsi Művészeti Napok (Spa Trend Online)
Művészeti napokat rendeznek a Somogy megyei Andocson augusztus 8-a és 10-e között; az érdeklődő közönséget kézcirkusz, színházi- és táncelőadások mellett koncertek, Paprika Jancsi csúzlizdája és kézműves tevékenységek is szórakoztatják.
aug. 3
10:48
Magyarul énekelt Placido Domingo (Infostart)
Pécsett hatalmas sikert aratott Plácido Domingo; a spanyol tenor világhírű művészekkel lépett színpadra az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódó koncerten.
aug. 3
12:24
Minden könyv fenn lesz az interneten (Spa Trend Online)
A világ csaknem minden eddig írt és ezután alkotott könyve elérhető lesz mindenki számára egy egyszerű ráklikkeléssel. A virtuális könyvtárban, amelyet a Google ki akar építeni, már egymillió, negyven nyelven írt kötet áll rendelkezésre a könyvkeresőn keresztül. Mintegy 100 országban digitalizálták ezeket.
aug. 3
12:36
Rövidebb, de tartalmasabb lesz a Sziget Fesztivál (Infostart)
Idén öt napra rövidült a Sziget Fesztivál, azonban a másfél hét múlva kezdődő rendezvény előtti két napban is lesznek koncertek. Augusztus 11-én például a Magyar Dal napja lesz a Hajógyári szigeten. A fesztivál főszervezője az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ebben az esztendőben az előző évek hét napi költségvetésénél is többet költenek a fellépő művészekre.
aug. 3
13:36
1849-es huszárok csatáztak Szőregen (Spa Trend Online)
Újra csata dúlt Szőregen vasárnap délelőtt, ahogy 1849 augusztusában: a IX. Nemzetközi Huszár és Hagyományőrző Találkozó öt országból érkezett több mint kétszáz hagyományőrző katonája elevenítette fel a szabadságharc egyik ütközetének eseményeit.
aug. 3
15:24
Kilencnapos európai melegfesztivál (Spa Trend Online)
Félmillióan voltak jelen a Svédországban tartott európai melegfesztivál, az EuroPride fénypontján, a szombati stockholmi melegfelvonuláson és rekordot döntött a résztvevő hajók száma az idei amszterdami meleg vízikarneválon is, amelyen első ízben támogatása jeleként képviseltette magát a holland kormány is. Mindkét eseményt sok meztelenség és kihívó öltözködés jellemezte.
aug. 3
18:06
Mindent a szoknyás férfiak földjéről (Spa Trend Online)
Albannach-Klub néven tematikus, beszélgetős, pogácsamajszolós és teakortyolós esteket indít szeptembertől az Albannach Skót Kulturális Egyesület - olvasható a skocia.hu weboldalon. Az összejöveteleknek az Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház ad majd otthont, közvetlenül a hagyományos skót táncház előtt, minden hónap első szombatján.
aug. 3
19:12
Ötvenezren Kapolcson (Infostart)
Mintegy 50 ezer látogató vett részt a Kapolcsi Bűvészeti Napok 600 programján.
aug. 3
23:30
Elhunyt Alekszandr Szolzsenyicin orosz író (Spa Trend Online)
Életének kilencvenedik évében vasárnap este Moszkvában elhunyt Alekszandr Szolzsenyicin világhírű orosz író.

2008. augusztus 4. hétfő

aug. 4
0:18
Meghalt Alekszandr Szolzsenyicin (Infostart)
Életének 90. évében az este Moszkvában elhunyt Alekszandr Szolzsenyicin világhírű orosz író. Halálhírét fia közölte. Beszámolója szerint édesapja otthonában, szívelégtelenség következtében halt meg.
aug. 4
5:12
A magyar kulturális élet hagyományos pénztelenségéről árulkodott Kapolcs (Spa Trend Online)
Nem volt jogalapjuk idén Művészetek Völgyének nevezni a rendezvényt – számolt be lapunknak Márta István igazgató a tegnap bezárt kapolcsi fesztivál eseményeiről –, hiszen nem a korábbi évek sokszínűsége fogadta a látogatókat. A fesztivál csendesebbre, családiasabbra sikerült, az esték pedig a régi kapolcsi napok hangulatát idézték. A szervezők reménykednek, hogy jövőre sikerül méltóan megünnepelni…
aug. 4
7:48
Szolzsenyicin példája: Hogyan tudja az ember túlélni az embertelenséget (Infostart)
89 éves korában elhunyt a gulagos büntetőtáborokról szóló megrázó könyveiről ismert Alekszandr Szolzsenyicin orosz író. A régóta betegeskedő Nobel-díjas író halálát szívelégtelenség okozta.
aug. 4
12:30
Kenguruföldi szerint a világ (Startlap)
A jó nyaralás egyik alapvető ismérve, hogy a feltöltődést is szolgálja. A világban nem napi szinten tájékozódók számára e célra lehet alkalmas Keith Suter 50 fontos kérdés a világról című könyve. De még csak nem is azért, mert annyira alapos lenne, mint ahogyan azt a kivitelezés láttán elsőre lefogadnánk.
aug. 4
16:24
Hatvan éves a Gyermekvasút – galéria (Startlap)
Hatvan éves a Gyermekvasút. Ebből az alkalomból háromnapos rendezvénysorozatot tartottak.
aug. 4
20:00
Trónfosztásra készülnek októberben (Startlap)
A Dj Mag immár tizenegyedszerre rendezi meg Top 100 lemezlovas nevű szavazását, amin bárki leadhatja voksait. A botrányoktól sem mentes választás nem csak az elismerésért megy, hiszen a listavezetők „ára” igen magasra szökik.
aug. 4
21:48
Domingo még a vihart is elijesztette (Startlap)
A Csárdáskirálynő tarolt Pécsett, de azért Plácido Domingo is besegített kicsit. A spanyol tenor legendás hangerejével még a vihart is elijesztette.

2008. augusztus 5. kedd

aug. 5
8:54
Ma lenne nyolcvanéves a pop-art pápa (Startlap)
Nyolcvan éve, 1928. augusztus 6-án született Andy Warhol, szlovák származású amerikai képzőművész.
aug. 5
11:33
Megkezdődött Szolzsenyicin búcsúztatása (Infostart)
Moszkvában megkezdődött Alekszandr Szolzsenyicin búcsúztatása az Orosz Tudományos Akadémia épületében; az életének 90. évében, vasárnap elhunyt Nobel-díjas orosz író ravatala előtt bárki leróhatja kegyeletét.
aug. 5
15:09
Nyíregyházi Vidor Fesztivál - rendszerint már az első nap elkelnek a jegyek (Spa Trend Online)
Pénteken kezdődik a jegyek értékesítése a nyíregyházi Vidor Fesztivál színházi előadásaira; a már véglegesített versenyprogram szerint augusztus 29. és szeptember 6. között hét nagyszínpadi, valamint 14 kamaraszínpadi előadást láthatnak a nézők, illetve a zsűri tagjai a szabolcsi megyeszékhelyen.
aug. 5
16:03
Tiszadobi Zongorafesztivál (Spa Trend Online)
A reneszánsztól a 20. századig időben nagy távolságokat fog át a 11. Tiszadobi Zongorafesztivál műsora. A pénteken kezdődő, négynapos koncertsorozaton a hagyományoknak megfelelően egy ifjú tehetséget is bemutatnak a közönségnek.
aug. 5
16:42
Divat lett a sarló és a kalapács (Startlap)
Újra divat a sarló és a kalapács. Az önkényuralmi jelképet egyre több orosz viseli magán, hasonlóan az egész világ fiataljaihoz. Legalábbis pólókra és más ruhákra festve. Nincs azonban szó a múlttal való kollektív szembenézésről, inkább csak divat.
aug. 5
19:24
Re: frissülj a Kogartban (Startlap)
Rongyok és mesefigurák a vásznon, lebegő szobor, más képét mutató tükör. Ezek és még sok igazán friss alkotás a Kogart fiatal képzőművészeket felvonultató tárlatán. A Re: Friss visszatekint az elmúlt négy év kiemelkedő alkotóira. Nézegesse Liz Taylort festményen szeptember 28-ig.
aug. 5
20:36
Nyolcvanéves lenne a pop-art pápa (Startlap)
Nyolcvan éve, 1928. augusztus 6-án született Andy Warhol, szlovák származású amerikai képzőművész.

2008. augusztus 6. szerda

aug. 6
5:51
A nyári színházak idei slágere (Spa Trend Online)
Shakespeare darabja, a Szentivánéji álom a nyári színházak idei slágerének tűnik. Több helyszínen több feldolgozást is műsorra tűztek. Közös bennük a kísérletezési kedv, és hogy radikálisan hozzányúlnak dramaturgiailag a Shakespeare-műhöz. A Budapesti Operettszínház egyenesen egy új műfajt ígér. A produkciót a világ első wordlmusicaljeként hirdetik. Az eredményt látva azonban az embernek az az…
aug. 6
6:09
Országos zarándoklat Pannonhalmán (Spa Trend Online)
Országos zarándoklatot tartanak augusztus 20-án a Pannonhalmi Főapátságban. A zarándokok és a bencés főapátságot felkereső vendégek bibliaírás részesei lehetnek - mondta az apátsági tárlatvezető iroda vezetője.
aug. 6
7:39
Én és a kis öcsém (Spa Trend Online)
A napokban a Körúti Színház több előadással vendégeskedik a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Elsőként ma este, nyolckor Eisemann Mihály Én és a kis öcsém című darabját játsszák.
aug. 6
8:51
Szerelmes dalt írt volt feleségéhez Paul McCartney (Infostart)
Gyöngéd szavakkal szól volt feleségéhez új dalában Paul McCartney. A zenész 2006-os válása óta hallgatásba burkolózott Heather Millsszel kapcsolatban. A szám egy elektronikus zenei guru, Nitin Sawhney októberi lemezén jelenik meg.
aug. 6
9:45
Nem hajlandó beszélni Ledger haláláról Mary-Kate Olsen (Infostart)
Jogásza utasítására kétszer is elhárította Mary-Kate Olsen, hogy megossza a nyomozókkal, amit jó barátja, a januárban túladagolásban elhunyt ausztrál színész, Heath Ledger haláláról tud. A színésznőt annak idején hamarabb hívták, mint a mentőket, és testőrei az orvosokkal egy időben értek a helyszínre.
aug. 6
10:03
Konzervétel verseny (Spa Trend Online)
Tarhonyafesztivált rendeznek szombaton Szeged-Tápén: több mint kéttucat háromfős csapat verseng, hogy melyikük tud finomabb és tetszetősebb étket főzni az ősi magyar "konzervételből".
aug. 6
11:15
Kurázsi papa (Spa Trend Online)
Különleges helyszínen, a Szentendrei-szigeten található volt úttörőtáborban mutatja be Kurázsi papa című utcaszínházi projektjét pénteken a Krétakör és a francia Le Phun társulat együttműködésben a Szentendrei Teátrummal. A műfaji határokat feszegető, helyspecifikus előadás előtt a nézőket hajón szállítják át a szigetre - tájékoztatta az MTI-t Gáspár Máté.
aug. 6
11:18
Paul Anka fergeteges sikert aratott (Startlap)
Régi slágerek, Nirvana és Oasis Sinatra stílusában. Paul Anka először járt Budapesten. Az Arénában adott koncerten teltház és fergeteges hangulat volt.
aug. 6
11:33
Alkotóművészek a sportsikerekért (Spa Trend Online)
Alkotóművészek a sportsikerekért címmel nyílik kiállítás és aukció ma, 15 órakor a Magyar Sportmúzeum Sport Agóra kiállítóépületében (Budapest XIV., Ifjúság útja).
aug. 6
13:03
Ezen a napon született Szemere Vera (Spa Trend Online)
Nyolcvanöt éve született Szemere Vera színművésznő, érdemes művész. 1939–42 között végezte el a Színművészeti Főiskolát. 1942–44-ig a Madách Színház, majd 1945–49-ig a Művész Színház tagja volt. 1950-ben szerződött az Ifjúsági Színházhoz (később Petőfi Színház).
aug. 6
13:57
Beindult a sikerspirál: ismét az ABBA a slágerlisták élén (Infostart)
Az 1992-ben, az ABBA feloszlása után tíz évvel megjelent válogatáslemez vezeti az aktuális brit eladási listákat. A Gold - Greatest Hits című albumból világszerte 26 millió példányt adtak el eddig, így Nagy-Britanniában ez a negyedik legsikeresebb lemez. Így például a Coldplay-t is megelőzi a listákon a '70-es évek sztárzenekara. Mindez nagyobbrészt a mozikban futó ABBA-filmnek köszönhető, de a…
aug. 6
14:15
Kiállítás kísérleti filmekből (Spa Trend Online)
"Hozott szalonnával egérirtást vállal doktor Varsányiné" címmel kísérleti filmekből álló kiállítás nyílik csütörtökön a fővárosi Tűzraktérben, amely ideiglenesen egy átalakítás előtt álló, VI. kerületi iskolaépületben működik - közölte Iványi-Bitter Brigitta, a kiállítás egyik kurátora az MTI-vel.
aug. 6
16:24
Börtönben a Váradi Roma Café (Startlap)
Elítélteknek zenélt a Váradi Roma Café. A Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetben a rabokat és a zenészeket elkülönítették egymástól.
aug. 6
22:39
Szőke András, mint egyszemélyes tévécsatorna (Spa Trend Online)
Nem egészen értem, miért nem éri meg jelezni a kereskedelmi csatornáknak, ha egy műsorsorozatuk ismétlésben megy. Mint például az RTL Klubnak a Vacsoracsatája - amelyről már korábban is írtunk. Nézi az ember, és azonnal látja, hogy valami nem egészen stimmel az öltözködéssel, miközben a kedves Marsi Anikó pár perccel előtte, a friss napi hírműsorban azt mondja, hogy folytatódik a műsor. Tessék…

2008. augusztus 7. csütörtök

aug. 7
6:27
Bazilika rangot kapott a máriabesnyői kegytemplom (Spa Trend Online)
A máriabesnyői kegytemplomot kis bazilika (basilica minor) rangra emelte a Vatikán Istentiszteleti és Szentségi Kongregációja - tájékoztatott a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóirodája.
aug. 7
6:45
Életfontosságú, hogy óvjuk erdeinket! (Spa Trend Online)
Összeérnek, símogatják egymást, sóhajtoznak és nyögdécselnek a fák azon a reklámklipen, amelyet a Greenpeace környezetvédelmi szervezet azért készített, hogy felhívja a figyelmet az erdők megóvásának fontosságára.

Keresés