2008. június 1. vasárnap

jún. 1
9:33
Több mint Pestőr 3. (Startlap)
Hogy mi keresnivalónk van egy városszeretészeti tanfolyamon belül a temetőben? Erre kapunk méltó választ Jolsvai András sorozatának harmadik részében.
jún. 1
12:44
Tejet Einsteinek (Startlap)
Hét évtized ízei címmel a jövő héten kerül üzletekbe Alexander Brody, vagyis Bródy Sándor új könyve. Az Amerikában a világ legnagyobb reklámcégét felépítő férfi fontos étkek-étkezések történeteiből állított össze kötetet. Ízelítőül a Princeton Egyetemről választottunk egy félévszázados sztorit.
jún. 1
13:01
Tejet Einsteinnek (Startlap)
Hét évtized ízei címmel a jövő héten kerül üzletekbe Alexander Brody, vagyis Bródy Sándor új könyve. Az Amerikában a világ legnagyobb reklámcégét felépítő férfi fontos étkek-étkezések történeteiből állított össze kötetet. Ízelítőül a Princeton Egyetemről választottunk egy félévszázados sztorit.
jún. 1
16:06
A tánc utáni zuhany csodája (Startlap)
Imádja a mama főztjét, ha lehetőség adódik, délig alszik. És rég nem bosszantja már, hogy széles rüsztje miatt gyorsan kopnak a cipői. Felméry Lili, a 17 éves magyar balerina Londonba készül.
jún. 1
17:04
Kálloy Molnár Péter az Alexandrában (Spa Trend Online)
A nő után című lemezét dedikálja Kálloy Molnár Péter (Hrutka Róberttel karöltve) június harmadikán, kedden a nyugati téri Alexandra könyvesboltban.
jún. 1
20:43
Az MTV lefőzi a kereskedelmi tévék főzőshow-it (Spa Trend Online)
Nézhető - stílusosan fogalmazva emészthető - főzős műsort készíteni szerkesztőt próbáló feladat. Nem egyszerű természetesen más televíziós műsorok készítőinek a feladata sem, de gasztronómiai kalandozásra hívni a nézőket, oly módon, hogy ne csak a háziasszonyok üljenek a képernyő elé valóban nem könnyű feladat. Az mtv műsorkészítői bravúrosan vágták át a gordiuszi csomót.

2008. június 2. hétfő

jún. 2
6:45
A mazochizmus névadóját hollywoodi sztár alakítja (Infostart)
John Malkovich alakítja Leopold von Sacher-Masoch osztrák írót, a "mazochizmus" fogalmának névadóját a chilei Raúl Ruiz rendezésében készülő filmben.
jún. 2
6:47
Hatalmas robbanás a magyar műkincspiacon (Infostart)
A visegrádi országok körül Magyarországon a legerősebb a műkincspiac, a rendszerváltás után ugyanis itt alakult meg a legtöbb aukciósház, így a verseny is jelentős - mondta az InfoRádióban a Virág Judit Galéria és Aukciósház társtulajdonosa.
jún. 2
11:40
Pusztulásra ítélt műalkotás (Startlap)
Tibeti szerzetesek egy héten át dolgoznak Budapesten, hogy létrehozzanak egy lelki békét teremtő, szakrális homokmandalát. AEz alkotást holnap rituálisan a Dunába szórják.
jún. 2
12:40
Hajó a Hősök terén (Startlap)
Igaz, hogy az A38 hajó születésnapja április 30-án volt, de csak most kezdenek hatalmas partyba. Rendes és jól nevelt ünnepelthez képest nem otthon, hanem a Műcsarnokban buliznak, mégpedig június harmadikától egészen a hét végéig.
jún. 2
13:58
Palya Bea elbúcsúzik a gátlásoktól (Infostart)
Csütörtökön a klubjában, szombaton pedig az Ünnepi Könyvhéten mutatja be legújabb lemezét Palya Bea.
jún. 2
14:58
Meghalt Fejtő Ferenc (Infostart)
Szívroham következtében elhunyt hétfőn Párizsban Fejtő Ferenc magyar történész, újságíró Kelet-Európa szakértő.
jún. 2
18:38
Szabó István lett az Európai Filmrendezők Szövetségének elnöke (Infostart)
Szabó István filmrendezőt választotta elnökévé dublini ülésén az Európai Filmrendezők Szövetsége.
jún. 2
20:22
Iglódi István marad a Magyar Színház élén (Spa Trend Online)
Az oktatási és kulturális miniszter döntése alapján további egy évig, a 2008/2009-es évad végéig Iglódi István marad a Magyar Színház igazgatója - közölte a teátrum művészeti referense hétfőn az MTI-vel. Bartos Zsóka tájékoztatása szerint a döntést a szaktárca művészeti főosztályának vezetője jelentette be a társulat évadzáró ülésén.
jún. 2
20:30
Elhunyt Bo Diddley, a blues és a rock legendás alakja (Infostart)
Elhunyt Bo Diddley, a blues és a rock legendás amerikai gitárosa és énekese. A 79 esztendős művészt hétfőn a szíve vitte el - jelentette be szóvivője.
jún. 2
21:06
Elhunyt Bo Diddley (Spa Trend Online)
Elhunyt Bo Diddley, a blues és a rock legendás amerikai gitárosa és énekese. A 79 esztendős művészt hétfőn a szíve vitte el - jelentette be szóvivője. Diddley súlyos cukorbeteg volt, tavaly agyvérzésen és szívinfarktuson esett át. Orvosai szerint az agyvérzés beszédzavarokat okozott nála, ezért az utóbbi időben visszavonult és Floridában kezeltette magát.
jún. 2
22:28
Az oroszoknak jó érzékük van a brit művészethez (Infostart)
Oroszországot is meghódította a brit művészet: egyre több galéria nyílik Moszkvában, amelyekbe özönlik a közönség, hogy a kortárs alkotásokat láthassa.

2008. június 3. kedd

jún. 3
5:36
Az idei könyvhétre megjelenő kötetek átlagos ára kétezer-ötszáz forint körül mozog (Spa Trend Online)
Hagyományosan rekordszámú, háromszáznyolcvanhat könyvet mutatnak be idén a könyvhéten, a kortárs magyar irodalom ünnepén. A rendezvény a kezdetekhez képest alaposan átalakult, alapkérdése azonban ma is ugyanaz: sikerül-e megszólítaniuk a könyveknek a mai olvasókat vagy sem.
jún. 3
5:48
Micsoda életek! - újdonságok a könyvhéten (Infostart)
A csütörtökön induló Ünnepi Könyvhétre irodalomtörténeti szenzációval is jelentkezik a Noran kiadó - mondta az InfoRádiónak Kőrössi P. József kiadóvezető.
jún. 3
9:45
Ingyenes koncertek Martonvásáron - Beethoven-hangversenyek 50 éve (Infostart)
A martonvásári Beethoven-hangversenyek fél évszázados jubileuma alkalmából ingyenes kamarakoncerteket is tart a Beethoven-esteket megelőzően a Nemzeti Filharmonikus Zenekar - közölte az MTI érdeklődésére a zenekar kommunikációs vezetője.
jún. 3
12:33
Minden idők 100 legjobb gitárdala (Startlap)
A Rolling Stone magazin összeállította minden idők legjobb 100 gitárdalának listáját. A klasszikus rock tételek mellett a 90-es évek legfontosabb dalai is bekerültek, viszont az új évezred felhozatalából kevesek szerepelnek rajta. Hendrix ezüstérmes! A Mymusic.hu cikke.
jún. 3
15:09
Idegen testünk a '40-es évekről (Infostart)
Závada Pál Idegen testünk című könyvét mutatja be a Magvető kiadó kedden a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az olvasó a kötet szereplőinek bemutatása révén nemcsak baráti, szerelmi viszonyokat ismerhet meg, hanem a '40-es évek Magyarországát is.
jún. 3
17:29
Harry Potter színházi Oscart ad át (Spa Trend Online)
Daniel Radcliffe, a varázslófiú, és a Harry Potter-filmek egy másik szereplője, Richard Griffith is a 62. Tony-díj átadói között lesz június 15-én. A két sztár egyébként szeptembertől lép fel együtt a Broadwayn Peter Shaffer Equusában. A darab londoni előadásában is Radcliffe alakította a lovakat megvakító zavart tinédzsert és Griffith a fiú pszichiáterét.
jún. 3
21:44
A Hal a tortán után egy meztelenül ebédelős műsor következik? (Spa Trend Online)
Vajon hány híresség él még a hazában, akit nem láttunk enni? A Hal a tortán című meglehetősen szerény képzelőerőről tanúskodó műsorocska addig vélhetően nem ér véget, míg a legutolsó tévés házikedvenc ebédlőjébe nem leselkedünk be vagy a "konkurens" tévétársaság elő nem rukkol valami mással. (Pl. A meztelen ebéd… de ötletekben bizonyára nincs hiány.)

2008. június 4. szerda

jún. 4
5:08
Seal a PeCsában (Spa Trend Online)
System című legújabb albumát mutatja be Seal, július 15-én 19.30-tól a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán.
jún. 4
5:14
Négy nap Wagnerrel és A Nibelung gyűrűjével a Művészetek Palotájában (Infostart)
A harmadik Budapesti Wagner-napok alkalmából Richard Wagner A Nibelung gyűrűje tetralógiájának mind a négy operáját bemutatják június 19-e és 22-e között a Művészetek Palotájában. A monumentális előadásokat, egyedülálló módon, négy egymást követő napon tekinthetik meg az érdeklődők.
jún. 4
5:47
Szurdi Miklós: elég naiv fiú vagyok (Spa Trend Online)
A színházi közélet Gáti Oszkár győri felszólalásától hangos. Legutóbb viszont Szurdi Miklós igazgatót váltották le a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A politikai forgatókönyv alapján levezényelt direktorváltások sok hasonlóságot mutatnak. Több helyütt előfordult, például Székesfehérváron is, hogy a szakmai testület javaslata ellenében választottak színházigazgatót. Szurdi Miklós elmondta,…
jún. 4
9:21
Nigun-koncert a Budapest Jazz Clubban (Spa Trend Online)
A kelet-európai zsidó zenei hagyományokat a dzsesszel ötvöző Nigun együttes csütörtökön a Budapest Jazz Clubban (VIII. ker. Múzeum utca 7.) ad koncertet. A zenekart Párniczky András alapította 2001-ben. Bár az amerikai jazzkörökben vannak hagyományai a zsidó zenei kultúra felelevenítésének, Európában csak a Nigun követi ezt az irányvonalat.
jún. 4
11:43
Egyházi és rockzene a Református Zenei Fesztiválon (Infostart)
A hétvégén megrendezendő V. Református Zenei Fesztivál hagyományokat ápol és újdonságokkal is bír - mondta az InfoRádiónak Böszörményi Gergely, a fesztivál szervezője.
jún. 4
12:14
John Lukacs az Európa Kiadó standjánál (Infostart)
John Lukacsnak, Gergely Ágnesnek és Lévai Balázsnak is új könyve jelenik meg az Ünnepi Könyvhétre. Az Európai Kiadó szerzői dedikálják is műveiket a Vörösmarty téren.
jún. 4
14:20
Vadrózsában, tövis nélkül (Startlap)
Honvágyról, borokról, Garboról és sárga rózsáról szólt Alexander Brody könyvbemutatója.
jún. 4
14:50
„Amit leírtam, az vagyok” (Startlap)
Bródy Sándor unokájáról és Hunyady Sándor unokaöccséről feltételezhető adottság az irodalmi véna, Alexander Brody azonban leginkább a reklámiparban ismert. Arról, hogy a ’70-es évektől kezdve alapvetően megváltoztatta a reklámvilágot.
jún. 4
16:09
Kezdődik a Pécsi Országos Színházi Találkozó (Infostart)
A Pécsi Nemzeti Színház előadásával kezdődik csütörtökön a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramja. A kísérőprogramok között szerepel egyebek mellett Sebő Ferenc koncertje, Sándor György önálló estje, és színművészeti vizsgaelőadások is.
jún. 4
18:48
Hatalmas vagyon várt Bobby Fischerre (Startlap)
Elképzelhető, hogy hatalmas vagyont örökölhetett volna a nemrég elhunyt világhírű sakkfenomén, a nyíltan antiszemita Bobby Fischer. Amennyiben elismeri zsidó származását. Legalábbis Farkasházy Tivadar szerint.
jún. 4
22:47
Udvaros Dorottya és a fotóművészet (Spa Trend Online)
Jelenkorunk vásári televíziózásában is akad egy-két nyugodt sziget, ahol különösebb felindulás, zavar, értetlenség, megütközés vagy a ránk törő legyűrhetetlen unalom érzete nélkül is eltölthetünk néhány hasznos percet – igaz, olykor a néző még a fáradságot is sajnálja, hogy távkapcsolójával az ilyen békés kikötők felé kalandozzon. Ilyen a Kultúrház, amely meglepő módon hosszú ideje kulturális…

2008. június 5. csütörtök

jún. 5
4:24
Nigun a Budapest Jazz Clubban (Spa Trend Online)
A kelet-európai zsidó zenei hagyományokat a dzsesszel ötvöző Nigun együttes csütörtökön a Budapest Jazz Clubban (VIII. ker., Múzeum utca 7.) ad koncertet. A zenekart Párniczky András alapította 2001-ben. Bár az amerikai jazzkörökben vannak hagyományai a zsidó zenei kultúra felelevenítésének, Európában csak a Nigun követi ezt az irányvonalat.
jún. 5
4:28
Gálvölgyi Jánost köszöntötték (Spa Trend Online)
A Madách Színházban Gálvölgyi Jánost köszöntötték tegnap pályatársai, kollégái, barátai hatvanadik születésnapja alkalmából a „Jókedvet adj…” című gálaesten. Fellépett többek között Serbán Attila, Puskás Péter, Bajor Imre, Farkasházy Tivadar, Janicsák István, Szerednyey Béla, Gerendás Péter és a Cotton Club Singers.
jún. 5
5:12
Kezdődik a könyvhét (Spa Trend Online)
Háromszáznyolcvanhat új magyar könyvvel, Juhász Ferenc köszöntő szavaival ma nyitja meg standjait a kortárs magyar irodalom ünnepe: a könyvhét. A patinás rendezvény hetvenkilenc éves múltra tekint vissza, napjainkra azonban jelentősen átalakult: a kortárs magyar irodalom részaránya mindinkább csökken az új címek sorában, az olvasó pedig bőségesen válogathat a tudományos, ismeretterjesztő…
jún. 5
5:55
Gödörben a roma kultúra (Startlap)
Az Erzsébet téri Gödör Klubban egy héten keresztül ismerkedhet mindenki a roma kultúrával. Az „Athe Sam – Itt vagyunk!” Roma Összművészeti Fesztiválon festmények, szobrok, rajzok és zenés produkciók engednek betekintést a cigányság kultúrájába.
jún. 5
9:40
Itt az Esszencia, az ExperiDance-élménykavalkád (Infostart)
Pénteken a Show-Room Rendezvényházban mutatja be az ExperiDance Társulat eddigi egész estés produkcióiból készített Esszencia című előadását.
jún. 5
10:57
Ismét sztrájk fenyegeti Hollywoodot (Infostart)
Háromszáznál több független produkció, köztük egy sor A-kategóriás film, így Mel Gibson, Nicolas Cage és Oliver Stone új munkái kaptak zöld lámpát a legnagyobb amerikai színészszakszervezettől (SAG), hogy egy esetleges színészsztrájk alatt is tovább forgathassák őket.
jún. 5
10:57
Prince 50 éves (Spa Trend Online)
Sokoldalú zenész, szinte nincs olyan stílus, amelyben ne próbálta volna ki magát a most ötvenesztendős Prince. Énekhangja mellett magas színvonalon gitározik, basszusgitározik, de a billentyűs hangszerek sem idegenek számára. Ami nem mellékes: kitűnő szerző, remek színpadi ember, ezt megerősíti számos zenei és filmes elismerése.
jún. 5
12:14
Lélek és test a Szépművészetiben (Infostart)
A fotográfia több mint egy évszázados történetét mutatja be a Szépművészeti Múzeum pénteken nyíló "Lélek és Test" Kertésztől Mapplethorpe-ig című új kiállítása. Az augusztus 24-ig nyitva tartó tárlat André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassai és Robert Capa fényképeivel párhuzamban mutatja be híres külföldi és magyar fotográfusok munkáit.
jún. 5
15:45
Guy Ritchie Sherlock Holmesról forgat filmet (Spa Trend Online)
Guy Ritchie (A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső) elvállalta, hogy megírja és megrendezi a Warner Bros. stúdióban készülő Sherlock Holmes-filmet.
jún. 5
16:07
"Erős, vállalható" program és jobb körülmények az idei Szigeten (Infostart)
Idén rövidebb lesz a Sziget Fesztivál, de a program nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét - mondta az InfoRádiónak Gerendai Károly főszervező. Idén is fellép a Killers, valamint az Iron Maiden, Alanis Morissette, Jamiroquai és a Sex Pistols. A magyar előadók között láthatja a közönség a Kispál és a Borz zenekart, a Pannonia Allstars Ska Orchestrát és a Tankcsapdát is.
jún. 5
16:09
Kirándulás a nyolcvanas évek posványába - könyvajánló (Infostart)
Az Ünnepi Könyvhétre az Ab Ovo Kiadó egy francia-orosz és két magyar szerző művével jelentkezett. Halász Margit, Jolsvai András és Andrej Makin könyveit Szoboszlai Margit irodalmi vezető mutatta be.
jún. 5
17:33
Sziget: Változnak a helyszínek! (Startlap)
Még mindig problémákkal küzd a Sziget Fesztivál. Úgy látszik, nem csak az immár szokásosnak mondható hangerő gondok léphetnek fel. Csak a napokban fog kiderülni, hogy egyáltalán meg lehet-e majd közelíteni a helyszínt, ráadásul a színpadokat is el kellett költöztetni.
jún. 5
18:16
Botrányos Bon Jovi-koncert (Startlap)
Katasztrofális állapotok fogadták tegnap az ausztriai Bon Jovi-koncertre érkezőket. A koncert előtt hatalmas dugóval, utána az esőzés miatt kialakult sártengerrel kellett megküzdeniük a rajongóknak. Sokan kívül rekedtek, és most követelik vissza a pénzüket a szervezőktől.
jún. 5
18:45
Megnyílt az Ünnepi Könyvhét (Infostart)
Megnyílt a 79. Ünnepi Könyvhét a budapesti Vörösmarty téren; a kortárs magyar irodalom ünnepe Juhász Ferenc költő szavaival vette kezdetét.
jún. 5
19:41
Könyvünnep ötszáz újdonsággal (Startlap)
Félszáz újdonság került a standokra a könyvhéten. Kétszázhúsz hazai és határon túli kiadó kínálja portékáját vidéken és a fővárosban.

Keresés