2008. június 1. vasárnap

jún. 1
9:33
Több mint Pestőr 3. (Startlap)
Hogy mi keresnivalónk van egy városszeretészeti tanfolyamon belül a temetőben? Erre kapunk méltó választ Jolsvai András sorozatának harmadik részében.
jún. 1
12:44
Tejet Einsteinek (Startlap)
Hét évtized ízei címmel a jövő héten kerül üzletekbe Alexander Brody, vagyis Bródy Sándor új könyve. Az Amerikában a világ legnagyobb reklámcégét felépítő férfi fontos étkek-étkezések történeteiből állított össze kötetet. Ízelítőül a Princeton Egyetemről választottunk egy félévszázados sztorit.
jún. 1
13:01
Tejet Einsteinnek (Startlap)
Hét évtized ízei címmel a jövő héten kerül üzletekbe Alexander Brody, vagyis Bródy Sándor új könyve. Az Amerikában a világ legnagyobb reklámcégét felépítő férfi fontos étkek-étkezések történeteiből állított össze kötetet. Ízelítőül a Princeton Egyetemről választottunk egy félévszázados sztorit.
jún. 1
16:06
A tánc utáni zuhany csodája (Startlap)
Imádja a mama főztjét, ha lehetőség adódik, délig alszik. És rég nem bosszantja már, hogy széles rüsztje miatt gyorsan kopnak a cipői. Felméry Lili, a 17 éves magyar balerina Londonba készül.

2008. június 2. hétfő

jún. 2
6:45
A mazochizmus névadóját hollywoodi sztár alakítja (Infostart)
John Malkovich alakítja Leopold von Sacher-Masoch osztrák írót, a "mazochizmus" fogalmának névadóját a chilei Raúl Ruiz rendezésében készülő filmben.
jún. 2
6:47
Hatalmas robbanás a magyar műkincspiacon (Infostart)
A visegrádi országok körül Magyarországon a legerősebb a műkincspiac, a rendszerváltás után ugyanis itt alakult meg a legtöbb aukciósház, így a verseny is jelentős - mondta az InfoRádióban a Virág Judit Galéria és Aukciósház társtulajdonosa.
jún. 2
11:40
Pusztulásra ítélt műalkotás (Startlap)
Tibeti szerzetesek egy héten át dolgoznak Budapesten, hogy létrehozzanak egy lelki békét teremtő, szakrális homokmandalát. AEz alkotást holnap rituálisan a Dunába szórják.
jún. 2
12:40
Hajó a Hősök terén (Startlap)
Igaz, hogy az A38 hajó születésnapja április 30-án volt, de csak most kezdenek hatalmas partyba. Rendes és jól nevelt ünnepelthez képest nem otthon, hanem a Műcsarnokban buliznak, mégpedig június harmadikától egészen a hét végéig.
jún. 2
13:58
Palya Bea elbúcsúzik a gátlásoktól (Infostart)
Csütörtökön a klubjában, szombaton pedig az Ünnepi Könyvhéten mutatja be legújabb lemezét Palya Bea.
jún. 2
14:58
Meghalt Fejtő Ferenc (Infostart)
Szívroham következtében elhunyt hétfőn Párizsban Fejtő Ferenc magyar történész, újságíró Kelet-Európa szakértő.
jún. 2
18:38
Szabó István lett az Európai Filmrendezők Szövetségének elnöke (Infostart)
Szabó István filmrendezőt választotta elnökévé dublini ülésén az Európai Filmrendezők Szövetsége.
jún. 2
20:30
Elhunyt Bo Diddley, a blues és a rock legendás alakja (Infostart)
Elhunyt Bo Diddley, a blues és a rock legendás amerikai gitárosa és énekese. A 79 esztendős művészt hétfőn a szíve vitte el - jelentette be szóvivője.
jún. 2
22:28
Az oroszoknak jó érzékük van a brit művészethez (Infostart)
Oroszországot is meghódította a brit művészet: egyre több galéria nyílik Moszkvában, amelyekbe özönlik a közönség, hogy a kortárs alkotásokat láthassa.

2008. június 3. kedd

jún. 3
5:48
Micsoda életek! - újdonságok a könyvhéten (Infostart)
A csütörtökön induló Ünnepi Könyvhétre irodalomtörténeti szenzációval is jelentkezik a Noran kiadó - mondta az InfoRádiónak Kőrössi P. József kiadóvezető.
jún. 3
9:45
Ingyenes koncertek Martonvásáron - Beethoven-hangversenyek 50 éve (Infostart)
A martonvásári Beethoven-hangversenyek fél évszázados jubileuma alkalmából ingyenes kamarakoncerteket is tart a Beethoven-esteket megelőzően a Nemzeti Filharmonikus Zenekar - közölte az MTI érdeklődésére a zenekar kommunikációs vezetője.
jún. 3
12:33
Minden idők 100 legjobb gitárdala (Startlap)
A Rolling Stone magazin összeállította minden idők legjobb 100 gitárdalának listáját. A klasszikus rock tételek mellett a 90-es évek legfontosabb dalai is bekerültek, viszont az új évezred felhozatalából kevesek szerepelnek rajta. Hendrix ezüstérmes! A Mymusic.hu cikke.
jún. 3
15:09
Idegen testünk a '40-es évekről (Infostart)
Závada Pál Idegen testünk című könyvét mutatja be a Magvető kiadó kedden a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az olvasó a kötet szereplőinek bemutatása révén nemcsak baráti, szerelmi viszonyokat ismerhet meg, hanem a '40-es évek Magyarországát is.

2008. június 4. szerda

jún. 4
5:14
Négy nap Wagnerrel és A Nibelung gyűrűjével a Művészetek Palotájában (Infostart)
A harmadik Budapesti Wagner-napok alkalmából Richard Wagner A Nibelung gyűrűje tetralógiájának mind a négy operáját bemutatják június 19-e és 22-e között a Művészetek Palotájában. A monumentális előadásokat, egyedülálló módon, négy egymást követő napon tekinthetik meg az érdeklődők.
jún. 4
11:43
Egyházi és rockzene a Református Zenei Fesztiválon (Infostart)
A hétvégén megrendezendő V. Református Zenei Fesztivál hagyományokat ápol és újdonságokkal is bír - mondta az InfoRádiónak Böszörményi Gergely, a fesztivál szervezője.
jún. 4
12:14
John Lukacs az Európa Kiadó standjánál (Infostart)
John Lukacsnak, Gergely Ágnesnek és Lévai Balázsnak is új könyve jelenik meg az Ünnepi Könyvhétre. Az Európai Kiadó szerzői dedikálják is műveiket a Vörösmarty téren.
jún. 4
14:20
Vadrózsában, tövis nélkül (Startlap)
Honvágyról, borokról, Garboról és sárga rózsáról szólt Alexander Brody könyvbemutatója.
jún. 4
14:50
„Amit leírtam, az vagyok” (Startlap)
Bródy Sándor unokájáról és Hunyady Sándor unokaöccséről feltételezhető adottság az irodalmi véna, Alexander Brody azonban leginkább a reklámiparban ismert. Arról, hogy a ’70-es évektől kezdve alapvetően megváltoztatta a reklámvilágot.
jún. 4
16:09
Kezdődik a Pécsi Országos Színházi Találkozó (Infostart)
A Pécsi Nemzeti Színház előadásával kezdődik csütörtökön a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramja. A kísérőprogramok között szerepel egyebek mellett Sebő Ferenc koncertje, Sándor György önálló estje, és színművészeti vizsgaelőadások is.
jún. 4
18:48
Hatalmas vagyon várt Bobby Fischerre (Startlap)
Elképzelhető, hogy hatalmas vagyont örökölhetett volna a nemrég elhunyt világhírű sakkfenomén, a nyíltan antiszemita Bobby Fischer. Amennyiben elismeri zsidó származását. Legalábbis Farkasházy Tivadar szerint.

2008. június 5. csütörtök

jún. 5
5:55
Gödörben a roma kultúra (Startlap)
Az Erzsébet téri Gödör Klubban egy héten keresztül ismerkedhet mindenki a roma kultúrával. Az „Athe Sam – Itt vagyunk!” Roma Összművészeti Fesztiválon festmények, szobrok, rajzok és zenés produkciók engednek betekintést a cigányság kultúrájába.
jún. 5
9:40
Itt az Esszencia, az ExperiDance-élménykavalkád (Infostart)
Pénteken a Show-Room Rendezvényházban mutatja be az ExperiDance Társulat eddigi egész estés produkcióiból készített Esszencia című előadását.
jún. 5
10:57
Ismét sztrájk fenyegeti Hollywoodot (Infostart)
Háromszáznál több független produkció, köztük egy sor A-kategóriás film, így Mel Gibson, Nicolas Cage és Oliver Stone új munkái kaptak zöld lámpát a legnagyobb amerikai színészszakszervezettől (SAG), hogy egy esetleges színészsztrájk alatt is tovább forgathassák őket.
jún. 5
12:14
Lélek és test a Szépművészetiben (Infostart)
A fotográfia több mint egy évszázados történetét mutatja be a Szépművészeti Múzeum pénteken nyíló "Lélek és Test" Kertésztől Mapplethorpe-ig című új kiállítása. Az augusztus 24-ig nyitva tartó tárlat André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassai és Robert Capa fényképeivel párhuzamban mutatja be híres külföldi és magyar fotográfusok munkáit.
jún. 5
16:07
"Erős, vállalható" program és jobb körülmények az idei Szigeten (Infostart)
Idén rövidebb lesz a Sziget Fesztivál, de a program nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét - mondta az InfoRádiónak Gerendai Károly főszervező. Idén is fellép a Killers, valamint az Iron Maiden, Alanis Morissette, Jamiroquai és a Sex Pistols. A magyar előadók között láthatja a közönség a Kispál és a Borz zenekart, a Pannonia Allstars Ska Orchestrát és a Tankcsapdát is.
jún. 5
16:09
Kirándulás a nyolcvanas évek posványába - könyvajánló (Infostart)
Az Ünnepi Könyvhétre az Ab Ovo Kiadó egy francia-orosz és két magyar szerző művével jelentkezett. Halász Margit, Jolsvai András és Andrej Makin könyveit Szoboszlai Margit irodalmi vezető mutatta be.
jún. 5
17:33
Sziget: Változnak a helyszínek! (Startlap)
Még mindig problémákkal küzd a Sziget Fesztivál. Úgy látszik, nem csak az immár szokásosnak mondható hangerő gondok léphetnek fel. Csak a napokban fog kiderülni, hogy egyáltalán meg lehet-e majd közelíteni a helyszínt, ráadásul a színpadokat is el kellett költöztetni.
jún. 5
18:16
Botrányos Bon Jovi-koncert (Startlap)
Katasztrofális állapotok fogadták tegnap az ausztriai Bon Jovi-koncertre érkezőket. A koncert előtt hatalmas dugóval, utána az esőzés miatt kialakult sártengerrel kellett megküzdeniük a rajongóknak. Sokan kívül rekedtek, és most követelik vissza a pénzüket a szervezőktől.
jún. 5
18:45
Megnyílt az Ünnepi Könyvhét (Infostart)
Megnyílt a 79. Ünnepi Könyvhét a budapesti Vörösmarty téren; a kortárs magyar irodalom ünnepe Juhász Ferenc költő szavaival vette kezdetét.
jún. 5
19:41
Könyvünnep ötszáz újdonsággal (Startlap)
Félszáz újdonság került a standokra a könyvhéten. Kétszázhúsz hazai és határon túli kiadó kínálja portékáját vidéken és a fővárosban.
jún. 5
20:33
Last minute festménykiállítás Szentpéterváron (Infostart)
Antoine Watteau 160 évig elveszettnek hitt és csak nemrég megkerült Meglepetés című képe is szerepel a szentpétervári Orosz Múzeumban Watteau-tól Monet-ig címmel megnyílt kiállítás anyagában.
jún. 5
21:04
Elkezdődött a POSZT (Infostart)
A Pécsi Nemzeti Színház Csehov: Ivanov című drámájának előadásával megkezdődött a VIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó a baranyai megyeszékhelyen.

2008. június 6. péntek

jún. 6
7:36
Rekordokat dönt a ma kezdődő Bországgyűlés (Infostart)
Történetének legnagyobb borászati kínálatával, gasztronómiai különlegességekkel és koncertetekkel várják a vendégeket péntektől vasárnapig a nyolcadik Bországgyűlésre, amelyet Budapesten a Vajdahunyad vár környékén rendeznek - mondta az InfoRádiónak a szervezőbizottság vezetője. Kálmán Zsolt beszélt arról is, hogy az eseményre meghívták a Budapestre akkreditált nagykövetek többségét is.
jún. 6
9:56
Hallgassa meg a Carbonfools újdonságait! (Startlap)
Új számokkal jelentkezett az egyik legjobb hazai elektronikus alt-rock banda, a Carbonfools. A szénhülyék a várakozásoknak megfelelően most is kitettek magukért. A Mymusic.hu cikke.
jún. 6
12:58
Beolvas egymásnak a két jeles író - Závada és Nádasdy kettőse (Infostart)
Pénteken igazi irodalmi csemege várja Budapesten, a Ráday utcában az érdeklődőket 15 órakor: Závada Pál Idegen testünk című új könyvéből Nádasdy Ádám olvas fel, cserében Závada Pál Nádasdy Ádám szövegeket ad elő.
jún. 6
13:35
A Black Eyed Peas a beszólások ellenére Kínában (Startlap)
Kínában fog fellépni a Black Eyed Peas, a koncert bevételéből a májusi szecsuani földrengés áldozatait kívánják támogatni. A Mymusic.hu cikke.
jún. 6
14:29
Az étvágy nagy pozitívumáról (Startlap)
Mindenkinél hamarabb látta (1946-ban), hogy az oroszok miatt idehaza baj lesz, mindenkinél hamarabb leírta (1972-ben), hogy a kommunistának mondott rendszernek vége. Azt azonban rosszul feltételezte, hogy a nem is magyar vonatkozású, három éve írt új könyvét nincs értelme magyarul kiadni.
jún. 6
18:43
Al Pacino és Robert de Niro együtt - nézze meg a film újabb előzetesét! (Infostart)
A filmes marketingguruk pontosan adagolnak: a premier előtt újabb, a korábbinál hosszabb, és többet mutató előzetes került a világhálóra Al Pacino és Robert de Niro készülő szupermozijáról. A világszerte sokak által várt Righteous kill amerikai bemutatója szeptember 12-én lesz.
jún. 6
21:04
Testfotók és más nyalánkságok (Startlap)
A fotográfia legjelentősebb művészeinek alkotásai láthatók a Szépművészeti Múzeumban pénteken megnyílt tárlaton. A Lélek és Test – Kertésztől Mapplethorpe-ig, a fotográfia legnagyobb mestereinek szemével című kiállításon csaknem kilencven, felerészben magyar művész több mint kétszázhúsz alkotása látható.

2008. június 7. szombat

jún. 7
10:55
Színésznek áll a szexi szépség (Startlap)
A Garbage zenekar énekesnője ismét bővíti portfolióját, és egy amerikai sorozat kedvéért színésznőnek áll. Állítása szerint azért a zenéről sem feledkezik majd meg.
jún. 7
19:00
Elhunyt Dino Risi (Infostart)
Olaszországban elhunyt Dino Risi filmrendező. Az olasz komédia egyik mestereként számon tartott művészt, aki egy ideje már beteg volt, római otthonában érte a halál.

2008. június 8. vasárnap

jún. 8
8:47
Több mint Pestőr 4. (Startlap)
Jolsvai András ezúttal az utcai emléktáblákat fogja vallatóra: és azok mesélnek is, múltról, jelenről, jövőről, egyetlen saroknyi séta során.
jún. 8
9:02
Bestseller lett XVI. Benedek pápa Jézus-életrajza (Infostart)
A legnépszerűbb olaszországi szerzők között tartják számon XVI. Benedek pápát, a katolikus egyházfő legújabb könyvéből ugyanis egyetlen év alatt 2,5 millió darabot adtak el.
jún. 8
11:07
Sok siker és néhány bukás a Nemzetiben (Infostart)
Jordán Tamás búcsúzik, mint mondja boldog öt évet töltött a Nemzeti Színházban. Megbízatása június 30-án jár le a Nemzeti Színház élén. "Nagyon hamar megszűntek a Nemzetivel szembeni averziók, mind politikai, mind szakmai értelemben. Összehoztunk egy nagyon erős társulatot, talán az ország legjobb társulatát" - értékelte az eltelt időszakot.
jún. 8
13:26
Az alkotáshoz derű kellene - beszélgetés Esterházy Péterrel (Infostart)
Esterházy Péter azt mondja: az alkotáshoz derű kell, aminek a megteremtésében a magyarországi közeg már jó ideje nem segít. Hozzáteszi: a rendszerváltozás után hamar rájöttünk, hogy a politikai szabadság nem egyenlő a boldogsággal, azonban a boldogtalanság miatti egyéni felelősségünket a mai napig nem ismertük fel. Bár megjegyzi: 20 éve ő is azt hitte, könnyebb lesz.

2008. június 9. hétfő

jún. 9
6:18
Punkból készült a magyar emo (Startlap)
Pusztán idő kérdése volt, hogy az itthoni kiadók valamelyike mikor rukkol elő egy, a nemzetközi trendeknek zeneileg és imázs szempontjából is megfelelő hazai tini csapattal. A magyar változat munkatársai az Anti Fitness Club név mögött csoportosultak. A Mymusic.hu cikke.

Keresés