2008. június 1. vasárnap

jún. 1
17:04
Kálloy Molnár Péter az Alexandrában (Spa Trend Online)
A nő után című lemezét dedikálja Kálloy Molnár Péter (Hrutka Róberttel karöltve) június harmadikán, kedden a nyugati téri Alexandra könyvesboltban.
jún. 1
20:43
Az MTV lefőzi a kereskedelmi tévék főzőshow-it (Spa Trend Online)
Nézhető - stílusosan fogalmazva emészthető - főzős műsort készíteni szerkesztőt próbáló feladat. Nem egyszerű természetesen más televíziós műsorok készítőinek a feladata sem, de gasztronómiai kalandozásra hívni a nézőket, oly módon, hogy ne csak a háziasszonyok üljenek a képernyő elé valóban nem könnyű feladat. Az mtv műsorkészítői bravúrosan vágták át a gordiuszi csomót.

2008. június 2. hétfő

jún. 2
6:45
A mazochizmus névadóját hollywoodi sztár alakítja (Infostart)
John Malkovich alakítja Leopold von Sacher-Masoch osztrák írót, a "mazochizmus" fogalmának névadóját a chilei Raúl Ruiz rendezésében készülő filmben.
jún. 2
6:47
Hatalmas robbanás a magyar műkincspiacon (Infostart)
A visegrádi országok körül Magyarországon a legerősebb a műkincspiac, a rendszerváltás után ugyanis itt alakult meg a legtöbb aukciósház, így a verseny is jelentős - mondta az InfoRádióban a Virág Judit Galéria és Aukciósház társtulajdonosa.
jún. 2
13:58
Palya Bea elbúcsúzik a gátlásoktól (Infostart)
Csütörtökön a klubjában, szombaton pedig az Ünnepi Könyvhéten mutatja be legújabb lemezét Palya Bea.
jún. 2
14:58
Meghalt Fejtő Ferenc (Infostart)
Szívroham következtében elhunyt hétfőn Párizsban Fejtő Ferenc magyar történész, újságíró Kelet-Európa szakértő.
jún. 2
18:38
Szabó István lett az Európai Filmrendezők Szövetségének elnöke (Infostart)
Szabó István filmrendezőt választotta elnökévé dublini ülésén az Európai Filmrendezők Szövetsége.
jún. 2
20:22
Iglódi István marad a Magyar Színház élén (Spa Trend Online)
Az oktatási és kulturális miniszter döntése alapján további egy évig, a 2008/2009-es évad végéig Iglódi István marad a Magyar Színház igazgatója - közölte a teátrum művészeti referense hétfőn az MTI-vel. Bartos Zsóka tájékoztatása szerint a döntést a szaktárca művészeti főosztályának vezetője jelentette be a társulat évadzáró ülésén.
jún. 2
20:30
Elhunyt Bo Diddley, a blues és a rock legendás alakja (Infostart)
Elhunyt Bo Diddley, a blues és a rock legendás amerikai gitárosa és énekese. A 79 esztendős művészt hétfőn a szíve vitte el - jelentette be szóvivője.
jún. 2
21:06
Elhunyt Bo Diddley (Spa Trend Online)
Elhunyt Bo Diddley, a blues és a rock legendás amerikai gitárosa és énekese. A 79 esztendős művészt hétfőn a szíve vitte el - jelentette be szóvivője. Diddley súlyos cukorbeteg volt, tavaly agyvérzésen és szívinfarktuson esett át. Orvosai szerint az agyvérzés beszédzavarokat okozott nála, ezért az utóbbi időben visszavonult és Floridában kezeltette magát.
jún. 2
22:28
Az oroszoknak jó érzékük van a brit művészethez (Infostart)
Oroszországot is meghódította a brit művészet: egyre több galéria nyílik Moszkvában, amelyekbe özönlik a közönség, hogy a kortárs alkotásokat láthassa.

2008. június 3. kedd

jún. 3
5:36
Az idei könyvhétre megjelenő kötetek átlagos ára kétezer-ötszáz forint körül mozog (Spa Trend Online)
Hagyományosan rekordszámú, háromszáznyolcvanhat könyvet mutatnak be idén a könyvhéten, a kortárs magyar irodalom ünnepén. A rendezvény a kezdetekhez képest alaposan átalakult, alapkérdése azonban ma is ugyanaz: sikerül-e megszólítaniuk a könyveknek a mai olvasókat vagy sem.
jún. 3
5:48
Micsoda életek! - újdonságok a könyvhéten (Infostart)
A csütörtökön induló Ünnepi Könyvhétre irodalomtörténeti szenzációval is jelentkezik a Noran kiadó - mondta az InfoRádiónak Kőrössi P. József kiadóvezető.
jún. 3
9:45
Ingyenes koncertek Martonvásáron - Beethoven-hangversenyek 50 éve (Infostart)
A martonvásári Beethoven-hangversenyek fél évszázados jubileuma alkalmából ingyenes kamarakoncerteket is tart a Beethoven-esteket megelőzően a Nemzeti Filharmonikus Zenekar - közölte az MTI érdeklődésére a zenekar kommunikációs vezetője.
jún. 3
15:09
Idegen testünk a '40-es évekről (Infostart)
Závada Pál Idegen testünk című könyvét mutatja be a Magvető kiadó kedden a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az olvasó a kötet szereplőinek bemutatása révén nemcsak baráti, szerelmi viszonyokat ismerhet meg, hanem a '40-es évek Magyarországát is.
jún. 3
17:29
Harry Potter színházi Oscart ad át (Spa Trend Online)
Daniel Radcliffe, a varázslófiú, és a Harry Potter-filmek egy másik szereplője, Richard Griffith is a 62. Tony-díj átadói között lesz június 15-én. A két sztár egyébként szeptembertől lép fel együtt a Broadwayn Peter Shaffer Equusában. A darab londoni előadásában is Radcliffe alakította a lovakat megvakító zavart tinédzsert és Griffith a fiú pszichiáterét.
jún. 3
21:44
A Hal a tortán után egy meztelenül ebédelős műsor következik? (Spa Trend Online)
Vajon hány híresség él még a hazában, akit nem láttunk enni? A Hal a tortán című meglehetősen szerény képzelőerőről tanúskodó műsorocska addig vélhetően nem ér véget, míg a legutolsó tévés házikedvenc ebédlőjébe nem leselkedünk be vagy a "konkurens" tévétársaság elő nem rukkol valami mással. (Pl. A meztelen ebéd… de ötletekben bizonyára nincs hiány.)

2008. június 4. szerda

jún. 4
5:08
Seal a PeCsában (Spa Trend Online)
System című legújabb albumát mutatja be Seal, július 15-én 19.30-tól a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadán.
jún. 4
5:14
Négy nap Wagnerrel és A Nibelung gyűrűjével a Művészetek Palotájában (Infostart)
A harmadik Budapesti Wagner-napok alkalmából Richard Wagner A Nibelung gyűrűje tetralógiájának mind a négy operáját bemutatják június 19-e és 22-e között a Művészetek Palotájában. A monumentális előadásokat, egyedülálló módon, négy egymást követő napon tekinthetik meg az érdeklődők.
jún. 4
5:47
Szurdi Miklós: elég naiv fiú vagyok (Spa Trend Online)
A színházi közélet Gáti Oszkár győri felszólalásától hangos. Legutóbb viszont Szurdi Miklós igazgatót váltották le a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. A politikai forgatókönyv alapján levezényelt direktorváltások sok hasonlóságot mutatnak. Több helyütt előfordult, például Székesfehérváron is, hogy a szakmai testület javaslata ellenében választottak színházigazgatót. Szurdi Miklós elmondta,…
jún. 4
9:21
Nigun-koncert a Budapest Jazz Clubban (Spa Trend Online)
A kelet-európai zsidó zenei hagyományokat a dzsesszel ötvöző Nigun együttes csütörtökön a Budapest Jazz Clubban (VIII. ker. Múzeum utca 7.) ad koncertet. A zenekart Párniczky András alapította 2001-ben. Bár az amerikai jazzkörökben vannak hagyományai a zsidó zenei kultúra felelevenítésének, Európában csak a Nigun követi ezt az irányvonalat.
jún. 4
11:43
Egyházi és rockzene a Református Zenei Fesztiválon (Infostart)
A hétvégén megrendezendő V. Református Zenei Fesztivál hagyományokat ápol és újdonságokkal is bír - mondta az InfoRádiónak Böszörményi Gergely, a fesztivál szervezője.
jún. 4
12:14
John Lukacs az Európa Kiadó standjánál (Infostart)
John Lukacsnak, Gergely Ágnesnek és Lévai Balázsnak is új könyve jelenik meg az Ünnepi Könyvhétre. Az Európai Kiadó szerzői dedikálják is műveiket a Vörösmarty téren.
jún. 4
16:09
Kezdődik a Pécsi Országos Színházi Találkozó (Infostart)
A Pécsi Nemzeti Színház előadásával kezdődik csütörtökön a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramja. A kísérőprogramok között szerepel egyebek mellett Sebő Ferenc koncertje, Sándor György önálló estje, és színművészeti vizsgaelőadások is.
jún. 4
22:47
Udvaros Dorottya és a fotóművészet (Spa Trend Online)
Jelenkorunk vásári televíziózásában is akad egy-két nyugodt sziget, ahol különösebb felindulás, zavar, értetlenség, megütközés vagy a ránk törő legyűrhetetlen unalom érzete nélkül is eltölthetünk néhány hasznos percet – igaz, olykor a néző még a fáradságot is sajnálja, hogy távkapcsolójával az ilyen békés kikötők felé kalandozzon. Ilyen a Kultúrház, amely meglepő módon hosszú ideje kulturális…

2008. június 5. csütörtök

jún. 5
4:24
Nigun a Budapest Jazz Clubban (Spa Trend Online)
A kelet-európai zsidó zenei hagyományokat a dzsesszel ötvöző Nigun együttes csütörtökön a Budapest Jazz Clubban (VIII. ker., Múzeum utca 7.) ad koncertet. A zenekart Párniczky András alapította 2001-ben. Bár az amerikai jazzkörökben vannak hagyományai a zsidó zenei kultúra felelevenítésének, Európában csak a Nigun követi ezt az irányvonalat.
jún. 5
4:28
Gálvölgyi Jánost köszöntötték (Spa Trend Online)
A Madách Színházban Gálvölgyi Jánost köszöntötték tegnap pályatársai, kollégái, barátai hatvanadik születésnapja alkalmából a „Jókedvet adj…” című gálaesten. Fellépett többek között Serbán Attila, Puskás Péter, Bajor Imre, Farkasházy Tivadar, Janicsák István, Szerednyey Béla, Gerendás Péter és a Cotton Club Singers.
jún. 5
5:12
Kezdődik a könyvhét (Spa Trend Online)
Háromszáznyolcvanhat új magyar könyvvel, Juhász Ferenc köszöntő szavaival ma nyitja meg standjait a kortárs magyar irodalom ünnepe: a könyvhét. A patinás rendezvény hetvenkilenc éves múltra tekint vissza, napjainkra azonban jelentősen átalakult: a kortárs magyar irodalom részaránya mindinkább csökken az új címek sorában, az olvasó pedig bőségesen válogathat a tudományos, ismeretterjesztő…
jún. 5
9:40
Itt az Esszencia, az ExperiDance-élménykavalkád (Infostart)
Pénteken a Show-Room Rendezvényházban mutatja be az ExperiDance Társulat eddigi egész estés produkcióiból készített Esszencia című előadását.
jún. 5
10:57
Ismét sztrájk fenyegeti Hollywoodot (Infostart)
Háromszáznál több független produkció, köztük egy sor A-kategóriás film, így Mel Gibson, Nicolas Cage és Oliver Stone új munkái kaptak zöld lámpát a legnagyobb amerikai színészszakszervezettől (SAG), hogy egy esetleges színészsztrájk alatt is tovább forgathassák őket.
jún. 5
10:57
Prince 50 éves (Spa Trend Online)
Sokoldalú zenész, szinte nincs olyan stílus, amelyben ne próbálta volna ki magát a most ötvenesztendős Prince. Énekhangja mellett magas színvonalon gitározik, basszusgitározik, de a billentyűs hangszerek sem idegenek számára. Ami nem mellékes: kitűnő szerző, remek színpadi ember, ezt megerősíti számos zenei és filmes elismerése.
jún. 5
12:14
Lélek és test a Szépművészetiben (Infostart)
A fotográfia több mint egy évszázados történetét mutatja be a Szépművészeti Múzeum pénteken nyíló "Lélek és Test" Kertésztől Mapplethorpe-ig című új kiállítása. Az augusztus 24-ig nyitva tartó tárlat André Kertész, Moholy-Nagy László, Brassai és Robert Capa fényképeivel párhuzamban mutatja be híres külföldi és magyar fotográfusok munkáit.
jún. 5
15:45
Guy Ritchie Sherlock Holmesról forgat filmet (Spa Trend Online)
Guy Ritchie (A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső) elvállalta, hogy megírja és megrendezi a Warner Bros. stúdióban készülő Sherlock Holmes-filmet.
jún. 5
16:07
"Erős, vállalható" program és jobb körülmények az idei Szigeten (Infostart)
Idén rövidebb lesz a Sziget Fesztivál, de a program nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét - mondta az InfoRádiónak Gerendai Károly főszervező. Idén is fellép a Killers, valamint az Iron Maiden, Alanis Morissette, Jamiroquai és a Sex Pistols. A magyar előadók között láthatja a közönség a Kispál és a Borz zenekart, a Pannonia Allstars Ska Orchestrát és a Tankcsapdát is.
jún. 5
16:09
Kirándulás a nyolcvanas évek posványába - könyvajánló (Infostart)
Az Ünnepi Könyvhétre az Ab Ovo Kiadó egy francia-orosz és két magyar szerző művével jelentkezett. Halász Margit, Jolsvai András és Andrej Makin könyveit Szoboszlai Margit irodalmi vezető mutatta be.
jún. 5
18:45
Megnyílt az Ünnepi Könyvhét (Infostart)
Megnyílt a 79. Ünnepi Könyvhét a budapesti Vörösmarty téren; a kortárs magyar irodalom ünnepe Juhász Ferenc költő szavaival vette kezdetét.
jún. 5
20:33
Last minute festménykiállítás Szentpéterváron (Infostart)
Antoine Watteau 160 évig elveszettnek hitt és csak nemrég megkerült Meglepetés című képe is szerepel a szentpétervári Orosz Múzeumban Watteau-tól Monet-ig címmel megnyílt kiállítás anyagában.
jún. 5
21:04
Elkezdődött a POSZT (Infostart)
A Pécsi Nemzeti Színház Csehov: Ivanov című drámájának előadásával megkezdődött a VIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó a baranyai megyeszékhelyen.
jún. 5
21:11
Alanis Morissette új lemeze már a boltokban (Spa Trend Online)
Flavors of Entaglement címmel jelent meg az anyai ágon magyar származású Alanis Morissette kanadai énekesnő legújabb albuma. Három évet kellett várnia rajongóinak az új anyagot tartalmazó korongra, amely nyolcadik lemezei sorában.
jún. 5
21:27
"Ebben a könyvellenes világban egyre többen írnak könyvet" (Spa Trend Online)
Megnyílt a 79. Ünnepi Könyvhét a budapesti Vörösmarty téren; a kortárs magyar irodalom ünnepe Juhász Ferenc költő szavaival vette kezdetét csütörtökön.
jún. 5
21:29
Minden idők legjobb és legerősebb programját kínálja az idei Sziget fesztivál (Spa Trend Online)
Minden idők legjobb és legerősebb programját kínálja az idei Sziget fesztivál, összesen több mint 400 koncert, és naponta mintegy kétszáz program várja majd a látogatókat augusztus 11. és 18. között - közölték a szervezők csütörtöki budapesti sajtótájékoztatójukon.
jún. 5
21:57
Két szobor, egy autó és egy író a véletlen halálos játékában (Spa Trend Online)
Megjelent Peter Weiler A Márai-véletlen című regénye az Athenaeum Kiadó gondozásában. A kötet ajánlója szerint A Márai-véletlen olyan kiszámíthatatlan és izgalmas könyv, mint A Da Vinci-kód, s úgy futnak össze benne a szálak, mint Agatha Christie regényeiben.
jún. 5
21:59
Noé márkája (Spa Trend Online)
A Tudatos Vásárlók Egyesülete és a PONT Kiadó a 79. Ünnepi Könyvhétre jelentette meg Szvetelszky Zsuzsanna Noé márkája – variációk a tudatos vásárlásra című könyvét.
jún. 5
22:44
"Mi hiába takarítunk" (Spa Trend Online)
Magyar csatornákon teljesen ismeretlen megközelítésű és témavilágú sorozatok indultak diadalútjukra a Discoveryn. Az egyik különféle gyártási technológiák műhelytitkaiba vezet be – tegyük hozzá, lélegzetelállítóan érdekesen, a másikban borzalmas emberi foglalkozásokat (pl. iszapkezelő, rovarirtó, szemétszállító) szenved végig egy ismert személyiség, hajdani focista vagy más kedvenc.
jún. 5
22:59
Csak azért is Sziget Fesztivál (Spa Trend Online)
A tavalyihoz képest nagyjából változatlan költségvetésből, 2,65 milliárd forintból valósul meg a Sziget Fesztivál (augusztus 11–18.), amelyen egyebek közt az Iron Maiden és a R.E.M. gondoskodik a hangulatról – mondta Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője. Mint ismeretes, idén a mínusz egyedik és nulladik után csupán öt napból áll majd a rendezvény. A változásokról elmondta: egyebek mellett…

2008. június 6. péntek

jún. 6
5:18
Szokatlanul megszaporodtak a novella- és versgyűjtemények (Spa Trend Online)
Bár sokan jövendölik az ünnepi könyvhét trónfosztását, mégiscsak megmaradt a kortárs magyar irodalom ünnepének a hetvenkilenc éves rendezvénysorozat. Ötven új verseskötet, csaknem kétszer annyi széppróza kapható az idén – igaz, sokan változónak minősítik a színvonalat. Kínálat van, vásárlási kedvünknek csak pénztárcánk szab határt.
jún. 6
6:38
160 éve született Paul Gauguin francia festő (Spa Trend Online)
Százhatvan éve, 1848. június 7-én született Párizsban Paul Gauguin francia festő, a posztimpresszionizmus egyik legnagyobb hatású mestere. Családja pár hónap múlva Peruba költözött, ahonnan apja halála után, 1854-ben tértek vissza Orleans-ba. Gauguin iskoláit félbehagyva 17 évesen tengerésznek állt, majd 1868-ban bevonult a haditengerészethez. 1871-ben tőzsdeügynökként helyezkedett el és festeni…
jún. 6
7:36
Rekordokat dönt a ma kezdődő Bországgyűlés (Infostart)
Történetének legnagyobb borászati kínálatával, gasztronómiai különlegességekkel és koncertetekkel várják a vendégeket péntektől vasárnapig a nyolcadik Bországgyűlésre, amelyet Budapesten a Vajdahunyad vár környékén rendeznek - mondta az InfoRádiónak a szervezőbizottság vezetője. Kálmán Zsolt beszélt arról is, hogy az eseményre meghívták a Budapestre akkreditált nagykövetek többségét is.
jún. 6
9:15
A "vérszívás" marad, csak a szereplők cserélődtek (Spa Trend Online)
Két új főszereplővel szombattól újra színpadon a Vámpírok Bálja; a Roman Polanski nevével fémjelzett darabot legalább egy hónapig láthatják az érdeklődők - mondta Simon Edit, a darab producere az MTI-nek. "Két tehetséges főszereplő is debütál a Vámpírok bálja produkcióban: Krolock grófként Merán Bálint, Alfredként a 19 éves Mihálka György. A Megatánc című televíziós műsorban ismertté vált…
jún. 6
9:17
Gobbi Hilda-filmek szombattól az m2-n (Spa Trend Online)
Gobbi Hilda születésének 95., halálának 20. évfordulója alkalmából szombattól a színésznő legkedveltebb televíziós szerepeiből mutat be válogatást hétvégénként a Magyar Televízió 2-es csatornája - tudatta a közszolgálati médium az MTI-vel.

Keresés