2008. október 1. szerda

okt. 1
6:03
Ferenc-napi búcsú: komédia, gyerek ARC, operettfesztivál és Mozart (Infostart)
Idén is lesz Ferenc napi búcsú október harmadika és ötödike között a Bakáts téren és környékén. Esténként fellép Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar, valamint Charlie és a Lucky Boys zenekar. A búcsú kísérőrendezvénye lesz a Gyerek ARC kiállítás és az Utcaszínházak Fesztiválja is, ahol vásári komédiákat láthat a közönség.
okt. 1
7:51
Jubileumi nemzetközi hárfafesztivál Gödöllőn (Infostart)
Október 3-a és 12-e között tizedik alkalommal kerül sor a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválra, amelyen magyar, francia és cseh művészek is fellépnek. Október 8-án a Régi Zeneakadémián hárfára írt jazz műveket is hallgathatnak az érdeklődők.
okt. 1
10:57
A legjobb dolog a világon... (Startlap)
A legjobb dolog a világon a család, a barátság, a nyári élmények és a ló, továbbá a shopping, a buli és a szerelem – legalábbis az első Gyerek @®© pályázat résztvevői szerint.
okt. 1
12:03
Brüsszelben népszerűsítik Pécs városát (Spa Trend Online)
Két napon át Brüsszelben népszerűsítik Pécs városát, amely 2010-ben Európa egyik kulturális fővárosa lesz - közölte a kezdeményező, Harangozó Gábor szocialista európai parlamenti képviselő szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
okt. 1
13:15
Sebestyén Márta is énekel Peter Gabriel új albumán (Infostart)
Sebestyén Márta egy dala is szerepel Peter Gabriel angol zeneszerző legújabb, Big Blue Ball című albumán. A Rivers - Folyók című szám 12 évvel a rögzítése után jelent most meg. Az InfoRádió a közös munkáról és a dal születésének körülményeiről kérdezte a népdalénekesnőt.
okt. 1
15:57
Családi sportünnep a Papp László Sportarénában (Spa Trend Online)
Hagyományt szeretnének teremteni az október 19-i Arénapból a szervezők - hangzott el a szerdai tájékoztatón, amelyen olimpiai bajnokok részvételével ismertették a Sportaréna 5. születésnapja alkalmából szervezett egész napos szórakoztató esemény programját.
okt. 1
18:57
Egyiptomi régészeti expedíciót szervez a Szépművészeti Múzeum (Infostart)
Történetileg jelentős, ám erősen veszélyeztetett egyiptomi lelőhely régészeti kutatására vállalkozik a Szépművészeti Múzeum által szervezett nemzetközi kutatócsoport. Az októberben induló 8 fős expedíció a Kairótól délre, a Fajjum-oázis bejáratánál elterülő kiterjedt rommező archeológiai, geodéziai, és magnetometriai vizsgálatát tűzte ki célul.
okt. 1
20:45
Kino mozi a Szinbád helyén (Spa Trend Online)
Filmvetítések és képzőművészeti projektek mellett a Krétakör és a TÁP Színház produkcióival várja a nézőket ősszel a korábbi Szindbád mozi helyén szeptemberben megnyílt Kino. A jövőben összművészeti központként működő mozi további színházi programokat is tervez, többek között Mundruczó Kornél részvételével - tájékoztatta az MTI-t szerdán, a Made in China című darab bemutatójának napján Ságodi…
okt. 1
22:03
A Szépművészeti Egyiptomban ásat (Startlap)
Egyiptomi lelőhely régészeti kutatására vállalkozik a Szépművészeti Múzeum által szervezett nemzetközi kutatócsoport. Az októberben induló, 8 fős expedíció a Kairótól délre fekvő Fajjum-oázis bejáratánál elterülő, kiterjedt...
okt. 1
22:39
Hangfoglalás (Startlap)
Közel tízmilliárd forint összértékű hangszer, több mint kétszáz koncert, rengeteg közönségtalálkozó és program várja október 3-tól 5-ig a Hangfoglalás látogatóit a SYMA Sport- és Rendezvénycsarnok A és C csarnokában, illetve négy fővárosi és egy debreceni klubban. A Magyar Zenei Exportiroda és a Hangszeresek Országos Szövetsége harmadjára rendezi meg az ingyenesen látogatható hangszerkiállítást és…

2008. október 2. csütörtök

okt. 2
6:03
Újra összeáll a V’Moto-Rock (Spa Trend Online)
Húsz év után összeáll a szakma és a rajongók által egyaránt szuper- groupnak tartott V’Moto-Rock. A négyes fogat – Demjén Ferenc, Menyhárt János, Lerch István és Herpai Sándor – az Arénában ad búcsúkoncertet december 30-án. A szuperkoncert kapcsán a V’Moto-Rock énekes-basszusgitáros-zeneszerzőjével, Demjén Rózsival beszélgettünk.
okt. 2
11:45
Romanap Szekszárdon (Spa Trend Online)
Országos romanapot tartanak szombaton Szekszárdon, pénzhiány miatt azonban az idei rendezvényen több hagyományos program elmarad - közölte a Tolna megyei nemzeti és etnikai kisebbségi területi koordinátor csütörtökön sajtótájékoztatón.
okt. 2
12:57
Indul a Design Hét 2008 (Spa Trend Online)
Pénteken kezdődik a tíz nap alatt a főváros több tucat helyszínén több mint 50 rendezvényt, kiállítást, divatbemutatót kínáló Design Hét programsorozata. Az október 3. és 12. között rendezendő fesztivál témája idén a párbeszéd, ennek jegyében a szervezők az eddiginél több, fiatalokhoz szóló rendezvényt illesztettek a programba.
okt. 2
14:27
Aranyból mintázták meg Kate Moss-t (Spa Trend Online)
Kate Moss 50 kilogrammnyi színaranyból készült szobrát a British Museum legújabb időszaki kiállításán csodálhatják meg a topmodell rajongói.
okt. 2
15:00
Gyilkosból lett "A nyomozó" - A filmszemle közönségdíjas alkotása a mozikban (Infostart)
A héten mutatják be a mozik Gigor Attila elsőfilmes rendező nemzetközileg is elismert krimijét, A nyomozót.
okt. 2
16:21
Woodstockról készít vígjátékot Ang Lee (Startlap)
Az eredeti helyszínhez közel, New York államban forgatják, és várhatóan már jövőre bemutatják a mozikban a tajvani születésű Ang Lee első vígjátékát. Az Oscar-díjas filmrendező az 1969-es woodstocki popfesztiválról és annak atyjáról...
okt. 2
16:30
Kezdődik a Hangfoglalás - ingyenes koncertek és zenei kiállítás Budapesten (Infostart)
Ingyenes klubkoncertekkel és hangszervásárral népszerűsíti az élőzenét a Hangfoglalás programsorozat október 3. és 5. között, Budapest több pontján.
okt. 2
17:15
Vasárnap Állatok Világnapja a fővárosban (Startlap)
Kutyák, macskák, vadászgörények és más, pórázon vezethető állatok vonulnak fel gazdáikkal vasárnap a fővárosban az Állatok Világnapja alkalmából. A menet délelőtt tíz órakor indul a Bazilika melletti parkolóból, majd végigvonul...
okt. 2
18:09
Rikító színekkel tér vissza a Toldi (Startlap)
Rikító színekkel, tarka kanapéval és digitális vetítésekkel tér vissza a Toldi mozi. A százhetven milliós beruházástól azonban még nem hódítják meg a közönséget a komoly filmek. A mozi vezetője szerint ez így természetes.
okt. 2
19:39
Elhunyt Medveczky Ilona karrierjének elindítója (Startlap)
Életének 95. évében csütörtökön elhunyt Téri Tibor táncos, koreográfus, a Magyar Táncművészek Szövetségének első főtitkára. 1914. szeptember 25-én született. Fiatal táncosként dolgozott Miloss Auréllal és Szentpál Olgával, 1949...
okt. 2
20:09
Elhunyt Téri Tibor koreográfus (Spa Trend Online)
Életének 95. évében csütörtökön elhunyt Téri Tibor táncos, koreográfus, a Magyar Táncművészek Szövetségének első főtitkára.
okt. 2
22:33
Az ember étvágya elmegy lassan, ha a két rivális csatorna vacsorázós műsorait nézi (Spa Trend Online)
Az ember étvágya elmegy lassan, ha a két rivális csatorna vacsorázós műsorait nézi. Egyrészt, mert már rég nem a főzés és az evés öröméről, közösségi értékéről szólnak, hanem a bulvár-kellemkedésről, illetve bulvár-kellemetlenkedésről. Túl előkészített lett, spontaneitásuk fogytán növekedett a produkció számba menő, s nyilván pontosan előkészített mutatványosság, ami vagy bejön, vagy nem. Persze…

2008. október 3. péntek

okt. 3
11:24
Csatlakozzon Ön is a vasárnapi Budapest Maratonhoz (Spa Trend Online)
Vasárnap 23. alkalommal rendezik meg Plus Budapest Nemzetközi Maratont és Futófesztivál, mely a klasszikus táv országos bajnoksága is lesz egyben. A győztesek 150 ezer forintot kapnak, míg a magyar csúcsért egymillió forint jár.
okt. 3
13:30
Csökkent a Budapesti Őszi Fesztivál költségvetése (Spa Trend Online)
Az egy hét múlva kezdődő Budapesti Őszi Fesztivál (BŐF) tíz napja alatt huszonötféle produkció várja a közönséget; nemzetközileg jegyzett együttesek is érkeznek Magyarországra, bár a rendezvénysorozat idei költségvetése 35 millió forinttal szűkebb a tavalyinál és csak az utolsó pillanatokban dőlt el, mekkora keretből gazdálkodhatnak a szervezők.
okt. 3
13:57
68 évesen turnéra indul (Startlap)
Tina Turner elég idős ahhoz, hogy ingyenes buszbérlete legyen, de nem lehet elég koros egy harminchat állomásos turnéhoz. A rock nagyi nyolc évvel visszavonulása után szerdán Kansas Cityben tizennyolcezer rajongója előtt lépett ismét színpadra. Ebben...
okt. 3
15:00
Törőcsik Mari lesz a Los Angeles-i magyar filmfesztivál díszvendége (Spa Trend Online)
Törőcsik Mari lesz az október közepén kezdődő 8. Los Angeles-i magyar filmfesztivál ünnepélyes megnyitójának díszvendége; a nyolc napig tartó vetítéssorozaton 31 filmet tekinthet meg a Sunset Boulevard közönsége.
okt. 3
15:30
Utcaszínházi produkciókkal bővül a Budapesti Őszi Fesztivál (Infostart)
Utcaszínházi produkciókkal bővül idén a magyar és külföldi kortárs művészetet bemutató, október 10. és 19. között megrendezendő Budapesti Őszi Fesztivál.
okt. 3
15:45
Elhunyt Csiki László író (Startlap)
Életének 64. évében, csütörtök este otthonában elhunyt Csiki László erdélyi születésű író, költő, műfordító. Csiki Kinga mint az író lánya elmondta, a múlt héten nem érezte jól magát, ezért szerdán Ajakír című regényének...
okt. 3
16:30
Hamarosan 60 éves a NATO (Spa Trend Online)
Gerlinde Niehus, a NATO kiadványszerkesztési és kiállítási osztályának vezetője és Bali József, a Honvédelmi Minisztérium védelmi szakállamtitkára nyitotta meg péntek délben a Hadtörténeti Intézet és Múzeum márványtermében azt az interaktív, multimédiás kiállítást, amelynek célja, hogy a látogatók többet tudjanak meg a hamarosan 60. születésnapját ünneplő katonai szövetségről. A megnyitón jelen…
okt. 3
17:42
Göncz: Magyarország nemcsak katonákkal, de civil programokkal is jelen van Afganisztánban (Spa Trend Online)
Nagyobb erőfeszítéseket kell tennie az afgán kormánynak azért, hogy sikeresek legyenek a katonai és civil programok Afganisztánban - mondta Göncz Kinga külügyminiszter pénteken Budapesten.
okt. 3
17:51
Paul Newmanra emlékezik a Broadway (Startlap)
Péntek este egy percre elsötétülnek a New York-i Broadway színházai, hogy így tisztelegjenek a napokban elhunyt Paul Newman emléke előtt. Az amerikai nagyváros híres színházi negyedében az esti előadások elején, amikor a függöny felgördül,...
okt. 3
22:48
Országos Kamarazenekari Fesztivál kezdődött Kőszegen (Spa Trend Online)
Országos Kamarazenekari Fesztivál kezdődött pénteken Kőszegen, a háromnapos rendezvénysorozat keretében tíz kamarazenekar ad koncertet a Jurisics Gimnázium dísztermében és a kőszegi vár lovagtermében - tájékoztatta az MTI-t Pócza Zoltán, a Jurisics Művelődési Központ és Várszínház igazgatója.

2008. október 4. szombat

okt. 4
6:00
Százmilliós kikiáltási ár a csúcs az aukción (Spa Trend Online)
A legnagyobb szenzáció kétségkívül az, hogy Bortnyik Sándor 1921-ben Bécsben festett, Lámpagyújtó című, monumentális méretű avantgárd festménye több mint nyolc évtizedes lappangás után előkerült, s az eddigi legmagasabb hazai kikiáltási áron, 100 millióért kerül kalapács alá október 17-én, a Vígszínházban rendezett Kieselbach-aukción. (Csak hasonlításul: a mesternek e korszakából való, de nem…
okt. 4
11:51
Szőke András, Badár Sándor (Startlap)
Sírva röhögős magyar valóság a honi stand-up comedy letéteményeseitől.
okt. 4
12:45
Csatározások Edgar Allan Poe-ért (Startlap)
Edgar Allan Poe születésének 200. évfordulója, 2009. január 19. közeledtével fellángolt a vita az amerikai irodalmi közösségekben arról, melyik város vallhatja magáénak. Poe Bostonban született, Baltimore-ban temették el és most Philadalphia...
okt. 4
15:45
Őket tényleg megfigyelték (Startlap)
Washingtonban hajtincset loptak a rajongók, Japánban kamikaze akció készült ellenük. Attól kezdve, hogy a Beatles 1964-ben meghódította Amerikát, rajongók milliói akartak tudni róluk mindent. De nemcsak ők, hanem titkos és kevésbé titkos szolgálatok is.
okt. 4
19:36
Here-szakácskönyv a golyó-rajongó szakácstól (Startlap)
Pizzák, tésztaételek és különleges szószok, mindegyik heregolyókkal – ilyen receptek találhatók a szerb séf, Ljubomir Erovic szakácskönyvében. A lelkes ízszakértő világversenyeket is szervez.

2008. október 5. vasárnap

okt. 5
7:42
Egyházzenei fesztivál: körkép Oxfordtól Moszkváig (Infostart)
Az oxfordi New College kórusa lesz a legjelentősebb vendége a tizedik Magyarok Nagyasszonya Nemzetközi Egyházzenei Fesztiválnak, amelyet október 5-től, vasárnaptól rendeznek 13-ig, hétfőig. Ortodoxia, komolyzene, népzene - a Nyugat és a Kelet, a szent és a profán találkozásának tere a rendezvény, amely öt évvel ezelőtt még a másfélezer éves vatikáni kórust is vendégül látta.
okt. 5
16:36
Moveast Nemzetközi Filmfeszitvál (Startlap)
Balkáni dráma, háború, gyilkosság, szex: tizenkét közép- és kelet-európai elsőfilmes bemutatkozása.
okt. 5
17:12
Wekerlei kertek (Startlap)
„A Határ úti metrómegállótól indul a 194-es busz. Rövid szakasz után befordul egy egészen sajátos világba: ez a Wekerle-telep. Pontosan 100 évvel ezelőtt, 1908-ban kezdték meg építését. A vidékről felköltöző munkásoknak szerettek volna élhetőbb lakóhelyet biztosítani, így épült meg a század eleji budapesti forgatagban ez a kis zöld oázis. Minden lakáshoz tartozott kert gyümölcsfákkal, és…
okt. 5
17:42
Meghalt Nick Reynolds (Spa Trend Online)
Elhunyt Nick Reynolsd, a Tom Dooley című dallal világhírűvé vált amerikai folkegyüttes, a Kingston Trio alapító tagja. Halálát légzőszervi megbetegedés okozta, ezt fia jelentette be a hétvégén a kaliforniai San Diegóban.
okt. 5
18:06
Sikerül-e rekordot dönteni? (Startlap)
A Kieselbach Galéria saját rekordját döntheti meg, ha a leütési ár – az aukciós jutalékot nem számítva - 230 millió forint felett lesz. Ennyiért ment el két éve Csontváry Kosztka Tivadar A szerelmesek találkozása című képe.
okt. 5
19:33
Sikerül-e rekordot dönteni? (Startlap)
A Kieselbach Galéria saját rekordját döntheti meg, ha a leütési ár – az aukciós jutalékot nem számítva - 230 millió forint felett lesz. Ennyiért ment el két éve Csontváry Kosztka Tivadar A szerelmesek találkozása című képe.
okt. 5
19:48
"Le is esett az állunk rendesen" (Spa Trend Online)
Ritka alkalom, hogy az ember magyar szót hall a Mezzo nevű zenecsatornán. Most szombaton ilyen ritka alkalom volt, le is esett az állunk rendesen, de azután boldogan helyre jöttünk. Egy dokumentumfilmet közvetítésébe csöppentünk ugyanis, alighanem az elejére, mert legnagyobb megelégedettségünkre egy egész órás műsort láttunk Művészetek Palotája, Budapest címmel.
okt. 5
21:36
Szabó Magda emlékszoba és -szalon Debrecenben (Spa Trend Online)
A tavaly novemberben elhunyt Szabó Magda Kossuth-díjas író emléke előtt tisztelegtek születésének 91. évfordulóján, vasárnap Debrecenben: egykori iskolájában, a Dóczyban felavatták emlékszobáját, az Aranybika szállóban megnyitották Turcsányi Béla festőművész róla festett portréiból összeállított kiállítását, azt a szobát pedig, ahol debreceni tartózkodásai idején többször lakott, Szabó Magda…

2008. október 6. hétfő

okt. 6
6:39
Plébános lesz Santana (Startlap)
Egy olyan Hawaii-szigeteki parókiáról álmodik Carlos Santana, amelynek ő lenne a plébánosa. A 61 éves mexikói születésű gitáros ugyanis papnak készül a színpadtól való visszavonulása után. Az amerikai Rolling Stone magazinnak adott...
okt. 6
8:27
Két és fél milliárd egy Schiele-részletért (Startlap)
Kilenc és félmillió euróért (2,3 milliárd forint) kínálja Egon Schiele egyik elveszettnek hitt alkotása, az Anya és gyermeke című kép egy részletét az egyik neves bécsi galéria. A képrészlet feltehetően az eredetileg Három anyaként...
okt. 6
9:21
Sikerül-e rekordot dönteni? (Startlap)
A Kieselbach Galéria saját rekordját döntheti meg, ha a leütési ár – az aukciós jutalékot nem számítva – 230 millió forint felett lesz. Ennyiért ment el két éve Csontváry Kosztka Tivadar: A szerelmesek találkozása című képe.
okt. 6
11:09
Biblia olvasó maraton kezdődött Olaszországban (Spa Trend Online)
A Teremtés könyve első fejezetének felolvasásával hét napon és hat éjszakán át tartó Biblia-olvasó maraton kezdődött a RAI olasz közszolgálati tévécsatornán.
okt. 6
14:09
Elhunyt Marton László (Spa Trend Online)
Életének 83. évében, hosszú szenvedés után elhunyt Marton László szobrászművész, akinek száznál is több köztéri alkotása található országszerte - tájékoztatta a művész özvegye hétfőn az MTI-t.

Keresés