2008. október 1. szerda

okt. 1
5:45
Részvételre és távolmaradásra is felszólították Gyurcsányt (Alternatív Energia)
Mind az öt parlamenti párt vezetője csatlakozik a szombatra hirdetett Tarka Magyar demonstráció nyilatkozatához - tudatták a szervezők. Gyurcsány Ferenc közölte, feleségével együtt ott lesz a felvonuláson. Ezután viszont a szervezők bírálták a kormányfőt, mert szerintük idő előtt beszélt. Noha korábban részvételre kérték, délután a rendezvény egyik támogatója, az Amnesty International már…
okt. 1
5:47
Demeter már nem támogatja a titoktörvényt (Alternatív Energia)
Széles ívet írt le a Fidesz a "polgári polip" ügyében az elmúlt három hét alatt. Míg Demeter Ervin, valamint később Orbán Viktor előbb tagadták, hogy bármilyen közük lett volna a az UD Zrt. árnyék-titkosszolgálatához, utóbb a kapcsolatot, majd a cég által végzett munka tényét is elismerték. Eközben folyamatosan támadták a kormányt. Végül bejelentették, nem szavazzák meg a konszenzussal kidolgozott…
okt. 1
5:49
BKV - nem hárult el a sztrájkveszély (Alternatív Energia)
Várhatóan kiegyezik a BKV vezérigazgatója a szakszervezetekkel - kérdés, mi lesz az alku ára. Kocsis István december közepéig vár "sztrájkmoratóriumot", a szakszervezetek ma és holnap tárják elé, hogy mit kérnek cserébe. A cégvezető közben alaposan átalakította a társaság vezérkarát. Egy nap alatt két vezérigazgató-helyettes és egy projektigazgató távozott, míg egy másik vezér-helyettest…
okt. 1
6:21
Elkészült a radioaktív hulladék tároló (Alternatív Energia)
Hamarosan sor kerül a kis- és közepes aktivitású radioaktív hulladék tároló üzembe helyezésének első fázisára Bátaapátiban; hétfőn ünnepélyesen átadják a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló felszíni létesítményeit.
okt. 1
6:57
Hajléktalanok albérletben? (Alternatív Energia)
A visszajelzések alapján sikerült újra szocializálódniuk azoknak a hajléktalanoknak, akik korábban bekerülhettek az albérleti programba - hangzott el a Napkelte reggeli műsorában.
okt. 1
7:15
MSZP-ideológia: 1956 a baloldal origója (Infostart)
Késve, de elkészült az MSZP ideológiai programja, amelyet eredetileg tavaly szeptemberig kellett volna vitára bocsátania az összeállítását végző, Hiller István vezette testületnek. A dolgozat a baloldal origójaként hivatkozik 1956-ra - írja a Népszabadság.
okt. 1
7:17
Horn: Mint ha nem is egy országban élnénk (Infostart)
Horn Gábor szerint a pénzügyminiszter által beterjesztett költségvetési javaslat nem reális, az ország gazdaságának felemeléséhez pedig radikális adócsökkentésre lenne szükség. Az SZDSZ ügyvivője úgy látja: lenne fedezet egy három év alatt megvalósítandó, ezermilliárd forintos adócsökkentésre.
okt. 1
7:33
Délre áll helyre a MÁV-menetrend Szajol és Szolnok között (Infostart)
Helyreállították Szolnok és Szajol között a vasúti felsővezetéket, amely szerda reggel szakadt le mindkét vágány felett - közölte Both Ferenc, a MÁV ügyeletese.
okt. 1
8:09
Változás az M6-os autópályán (Alternatív Energia)
Az M6-os autópálya bekapcsolásával várhatóan nőni fog az M0-ás körgyűrű forgalma, de a forgalomnövekedés nagysága nehezen prognosztizálható az egyébként is kapacitásgondokkal küszködő körgyűrűn - mondta az MTI érdeklődésére Pelsőci Géza, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda-vezetője.
okt. 1
8:45
Ingyenes lesz, de nem kötelező a súlyos betegségek elleni védőoltás (Infostart)
Októbertől ingyenes lesz a pneomococcus elleni védőoltás minden két év alatti gyermeknek - jelentette be az egészségügyi miniszter. Székely Tamás elmondta, a vakcina beadatását a szülők kérhetik gyermekük számára. A négy vakcina eddig 64 ezer forintba kerül. Kötelezővé azonban nem teszik a többi közt a tüdőgyulladás és az agyhártyagyulladás ellen védelmet nyújtó oltást.
okt. 1
8:45
Lehallgatási ügy: az emberek nem ismerik a részleteket (Alternatív Energia)
Politikai habverésnek nevezte Boross Péter volt miniszterelnök a lehallgatási ügy körül kialakult helyzetet. A témáról a Napkelte című műsorban beszélt az országgyűlési képviselő.
okt. 1
8:47
Adóalap legyen a családipótlék? (Alternatív Energia)
A Szabad Demokraták Szövetsége a szociális kiadások újragondolását javasolja - jelentette ki Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
okt. 1
8:49
Csőd szélén az ópályi önkormányzat (Alternatív Energia)
A fizetőképtelenség határán áll Ópályi önkormányzata, ezért adósságrendezési eljárás indult a helyhatóságnál - írta szerdai számában a Kelet-Magyarország.
okt. 1
9:03
December 15-ig biztosan nem lesz BKV-sztrájk (Infostart)
Aláírták a megállapodást a BKV villamos-, metró- és HÉV-ágazatait képviselő szakszervezetek szerdán Kocsis Istvánnal, a cég új vezérigazgatójával. Az öt érdekképviselet és egy szövetség által aláírt megállapodás szerint december 15-ig biztosan nem lesz sztrájk. A buszágazatot képviselő szakszervezetek más jellegű garanciákat várnak, velük a BKV tájékoztatása szerint csütörtökön folytatódik a…
okt. 1
9:21
Terv a roma zenészek foglalkoztatására (Alternatív Energia)
Teleki László miniszterlnöki megbízott és Lévai Katalin EP - képviselő a roma zenészek foglalkoztatási lehetőségeiről beszélt ma reggel a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.
okt. 1
9:23
Metró, hév, villamos: december közepéig nem lesz sztrájk (Alternatív Energia)
Aláírták a megállapodást a BKV villamos-, metró- és HÉV-ágazatait képviselő szakszervezetek szerdán Kocsis Istvánnal, a cég új vezérigazgatójával. Az öt szakszervezet és egy szövetség által aláírt megállapodás szerint december 15-ig biztosan nem lesz sztrájk - közölte Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke az MTI-vel.
okt. 1
9:57
Demeter Ervin perel (Alternatív Energia)
Rágalmazásért bepereli Török Zsolt egri szocialista országgyűlési képviselőt Demeter Ervin fideszes honatya, aki egyben a Fidesz egri választókerületi elnöke - közölte az ellenzéki képviselő a Heves Megyei Hírlap keddi számában megjelent nyilatkozatában.
okt. 1
10:33
Üzleti titok, mennyivel emelkedik a gáz ára (Infostart)
Az E.ON Földgáz Trade, a magyarországi földgáz-nagykereskedő október 1-jétől drágábban szerzi be a földgázt a Gazpromtól, de hogy mennyivel, az üzleti titok, ezért Kutas István, a társaság szóvivője nem kommentálta a Világgazdaság értesülését az ezer köbméterenkénti 560 dolláros árról.
okt. 1
11:27
Nem indít etikai vizsgálatot a Fidesz a bekiabáló politikus ellen (Infostart)
Nem lesz etikai vizsgálat a Fideszben Arnóth Sándor ellen, miután a politikus már lemondott képviselői mandátumáról parlamenti bekiabálása miatt - közölte Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója. A politikus hozzátette: az etikai bizottság legsúlyosabb döntése a frakcióból való kizárás lehetett volna.
okt. 1
11:27
December 15-ig biztos nem lesz sztrájk! (Alternatív Energia)
Aláírták a megállapodást a BKV villamos-, metró- és HÉV-ágazatait képviselő szakszervezetek szerdán Kocsis Istvánnal, a cég új vezérigazgatójával. Az öt szakszervezet és egy szövetség által aláírt megállapodás szerint december 15-ig biztosan nem lesz sztrájk - közölte Gulyás Attila, a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke az MTI-vel. A buszágazatot képviselő szakszervezetek más…
okt. 1
11:45
Az ingyenes védőoltás költségei (Infostart)
Az Egészségügyi Minisztérium ismét úgy oldott meg egy problémát, hogy közben egy újabbat hozott létre. Októbert 1-jétől ingyenesen kaphatják meg a két év alatti gyermekek a pneumococcus elleni védőoltást, ami a háziorvosoknak anyagi terhet jelent, ezt azonban az egészségbiztosító nem téríti meg nekik.
okt. 1
11:45
Egy orvos beteg, egy elköltözött és máris szünetel a reumatológiai szakrendelés (Alternatív Energia)
Orvoshiány miatt szerdától átmenetileg szünetel a reumatológiai szakrendelés a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban; a probléma várhatóan két héten belül megoldódik - mondta el az MTI érdeklődésére az intézmény főigazgatója.
okt. 1
12:03
Fidesz: nem lesz etikai vizsgálat Arnóth ellen (Alternatív Energia)
Nem lesz etikai vizsgálat a Fideszben Arnóth Sándor ellen, miután a politikus már lemondott képviselői mandátumáról parlamenti bekiabálása miatt – erről Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója nyilatkozott az MTI-nek szerdán.
okt. 1
12:21
Sztrájkot kezdenek hétfőn az egri kórház dolgozói (Infostart)
Határozatlan idejű sztrájk kezdődik hétfőtől az egri Markhot Ferenc Kórházban - jelentette be az InfoRádióban az egri Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének vezetője. Az akcióra azután kerül sor, hogy az ÁNTSZ a hét elején megadta az engedélyt a HospInvest Zrt.-nek a kórház üzemeltetésére.
okt. 1
12:21
Helyreállították a vasúti felsővezetéket Szolnok és Szajol között (Metropol)
Helyreállították Szolnok és Szajol között a vasúti felsővezetéket, amely szerda reggel szakadt le mindkét vágány felett.
okt. 1
12:21
Moldáv nőket fogtak el a nagylaki határnál (Alternatív Energia)
Egy román kamion rakterében elbújva próbált meg Magyarországon keresztül Ausztriába eljutni hat moldáv állampolgárságú nő, a határrendészek a nagylaki átkelőnél találtak rájuk - tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t.
okt. 1
12:23
Kikerülhet a távhő a klímaadó hatálya alól (Infostart)
Kikerülhet az úgynevezett klímaadó hatálya alól a távhő - mondta Hegyi Gyula szocialista európai parlamenti képviselő.
okt. 1
12:23
MSZP: a távhőre várhatóan nem vonatkozik a klímaadó (Alternatív Energia)
Kikerülhet az úgynevezett klímaadó hatálya alól a távhő - mondta Hegyi Gyula szocialista európai parlamenti képviselő szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
okt. 1
12:57
Elkerülhetetlennek tűnik a postások sztrájkja (Infostart)
Sztrájkot helyezett kilátásba a Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége. A szakszervezet azt szeretné elérni, hogy a Magyar Posta ne bízza más vállalkozókra a levelek kézbesítését.
okt. 1
12:57
MDF: selejt a Robin Hood-adóról szóló javaslat (Alternatív Energia)
Az MDF álláspontja szerint jogalkotási selejt a 2009. január 1-től javasolt, Robin Hood- adónak is nevezett, az energiatermelőket terhelő különadó előterjesztése, amit a párt a 2010-es választási kampány idejére időzített akciónak tart.
okt. 1
12:59
Jogsértő pályázatok a Magyar Vagyonkezelő Zrt.-nél? (Alternatív Energia)
Jogsértő pályázatokat írt ki az állami földek eladására a Magyar Vagyonkezelő Zrt., Zalában 903 hektárnyi termőterület az "MSZP holdudvarába tartozó Leisztinger Tamás érdekeltségébe" kerülhet - mondta Budai Gyula fideszes politikus, a Magosz szövetségi igazgatója budapesti sajtótájékoztatóján szerdán.
okt. 1
13:01
MSZP: Arnóth Sándor vonuljon vissza a közéletből (Alternatív Energia)
Nyílt levélben szólította fel Arnóth Sándort, Püspökladány fideszes polgármesterét a közéletből való teljes visszavonulásra Csontos János, a város szocialista országgyűlési képviselője, s Molnár László, korábbi szocialista polgármester. Ezt az egyik aláíró, Csontos János közölte szerdai sajtótájékoztatóján Debrecenben.
okt. 1
13:15
Újabb önkormányzati blama (Alternatív Energia)
A testület kedden oszlatta fel magát, miután nyolcan igennel szavaztak a 14 tagú testületből a napirendi pontra. A helyi választási bizottság szerda délelőtt döntött arról, hogy 2008. december 14-re tűzi ki az időközi választást - mondta Keresztury Mónika jegyző, aki egyben a helyi választási iroda vezetője.
okt. 1
13:33
Oktatási biztos: egyre több a testi fenyítéses esetek száma (Infostart)
Nőtt az oktatással kapcsolatos panaszok száma az elmúlt egy évben - mondta az oktatási jogok biztosa a 2007. évi tevékenységet értékelve. Aáry Tamás Lajos hozzátette: egyre több fiatal követ el erőszakos cselekményeket az iskolákban, a legnagyobb gond a szakképző intézményekben van. A miniszteri biztos arról is beszámolt, hogy hamarosan országos vizsgálat indul az iskolai erőszak témakörében.
okt. 1
13:33
Tüntetések szombatja: a zűrzavar napja? (Alternatív Energia)
Ellenvonulást jelentett be egy magánszemély a rendőrségen, a Tarka Magyar! néven szervezett civil demonstráció elleni tiltakozásul; a két csoport a tervek szerint egymással szemben vonulna szombat délután a fővárosban, az Andrássy úton.
okt. 1
13:51
Csökken a gáz- és távhőkompenzációra fordított költségvetési összeg (Alternatív Energia)
A Fidesz továbbra is a távhő áfájának csökkentésével fékezné meg az idén negyedszer emelkedő gáz és távhő díjakat, mert az ellenzéki párt szerint a Robin Hood-adó bevezetése csak tovább növelné családok költségeit - mondta László Tamás, a Fidesz szakpolitikusa szerdai sajtótájékoztatóján.
okt. 1
14:09
Támogatja a költségvetési bizottság az adójavaslatokat (Infostart)
Annak ellenére, hogy az SZDSZ képviselői is elutasították, általános vitára alkalmasnak tartotta a kormány adómódosítási javaslatait az Országgyűlés költségvetési bizottsága szerdán, a kormánypárti képviselők 14 igen és az ellenzéki képviselők 13 nem szavazata mellett.
okt. 1
14:27
Vitára alkalmas törvényjavaslatok (Alternatív Energia)
Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdai ülésén általános vitára alkalmasnak találta a távhőszolgáltatás versenyképesebbé tételéről, illetve az egyes adó- és járuléktörvények módosításáról szóló törvényjavaslatot.
okt. 1
14:29
Romák a Tarka Magyar! demonstráción (Alternatív Energia)
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) és a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) is csatlakozik a szombatra meghirdetett, erőszak és kirekesztés elleni tüntetéshez és a két szervezet vezetői aláírják a demonstráció nyilatkozatát - közölte az MTI-vel Kolompár Orbán szerdán.
okt. 1
14:45
Amerikai vízummentesség - aláírták az utolsó megállapodást (Infostart)
Magyarország és az Egyesült Államok megkötötte az amerikai vízummentességhez szükséges utolsó megállapodást. A bűnügyi adatok cseréjéről szóló egyezményt April H. Foley nagykövet és Draskovics Tibor igazságügyi miniszter írta alá szerdán Budapesten.
okt. 1
14:45
Megszűnt a törvénysértő fideszes polgármester tisztsége (Alternatív Energia)
Az ítélőtábla döntése alapján sorozatos törvénysértő tevékenysége miatt megszűnt a fideszes fóti polgármester tisztsége, új választást kell kiírni - közölte a Pest megyei város képviselő-testülete ügyrendi jogi és közbiztonsági bizottságának elnöke szerdán az MTI-vel.
okt. 1
14:47
Tizenhárom társadalmi szervezet nyílt levelet küldött a kormányfőnek (Alternatív Energia)
Fogyatékosügyi ombudsman megválasztására kérte a kormányt tizenhárom, fogyatékkal élőkkel foglalkozó társadalmi szervezet. Erről az egyik kezdeményező, a Központ a Mentális Sérültek Jogaiért Alapítvány tájékoztatta szerdán az MTI-t.
okt. 1
15:03
Sztrájkolni fognak az egri kórházban (Metropol)
Határozatlan idejű, csak a járóbeteg-ellátásra kiterjedő sztrájkot hirdetnek hétfőtől az egri kórházban működő érdekképviseletek, amennyiben a hevesi megyegyűlés nem bontja fel a HospInvesttel kötött, az intézmény működtetéséről szóló szerződést.
okt. 1
15:03
Általános vitára alkalmas az adómódosítási javaslat (Alternatív Energia)
Annak ellenére, hogy az SZDSZ képviselői is elutasították, általános vitára alkalmasnak tartotta a kormány adómódosítási javaslatait az Országgyűlés költségvetési bizottsága szerdán, a kormánypárti képviselők 14 igen és az ellenzéki képviselők 13 nem szavazata mellett.
okt. 1
15:05
Hétfőtől ismét sztrájk az egri kórházban (Alternatív Energia)
Határozatlan idejű, csak a járóbeteg-ellátásra kiterjedő sztrájkot hirdetnek hétfőtől az egri kórházban működő érdekképviseletek, amennyiben a hevesi megyegyűlés nem bontja fel a HospInvesttel kötött, az intézmény működtetéséről szóló szerződést - tájékoztatta szerdán az MTI-t az Egészségügyi és Szociális Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (EDDSZ) intézményi vezetője.
okt. 1
15:21
Magyarországra is került kínai cukorkában mérgező melamin (Infostart)
Kis mennyiségben melamint tartalmazott a White rabbit márkanevű kínai cukorka, amelyet Magyarországon foglalt le a hatóság - tájékoztatta az InfoRádiót a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vezetője. Bognár Lajos hozzátette: a kereskedőknek saját költségükön ellenőrizniük kell minden olyan terméket, amely 15 százaléknál több kínai tejport tartalmaz.
okt. 1
15:21
Gyurcsány megerősítette, ott lesz a Tarka Magyar rendezvényén (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc nem tudott arról, hogy a demonstráció szervezői arra kérték a pártok képviselőit, hogy az aláíráson túl tartózkodjanak minden, a Tarka Magyar rendezvénnyel kapcsolatos megnyilvánulástól. A miniszterelnök erről kérdésre válaszolva beszélt a egy sajtótájékoztatón szerdán.
okt. 1
15:23
A Fidesz szereint "Újabb kormányzati félrevezetés"... (Alternatív Energia)
A családok, a kis- és középvállalkozások, az oktatás és a mezőgazdaság területén nyújt be módosító indítványokat a Fidesz az adótörvényekhez; az ellenzéki párt többek között javasolja a gyermekek után járó adókedvezmény kiterjesztését és beruházási célú adókedvezmény bevezetését - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.
okt. 1
15:39
Ön kérdezne Gyurcsány Ferenctől? Most megteheti! (Alternatív Energia)
Az ATV internetes honlapján élőben válaszol Gyurcsány Ferenc az emberek kérdéseire.
okt. 1
15:41
Gyurcsány üzenete a Fidesznek! (Alternatív Energia)
Az ATV internetes honlapján élőben válaszol Gyurcsány Ferenc az emberek kérdéseire.

Keresés