2008. augusztus 1. péntek

aug. 1
6:36
NASA-teszt: három hónapig az ágyban (Infostart)
Az amerikai űrhivatal új vizsgálatában a tesztalanyoknak 3 hónapot kell ágyban tölteniük, és még pénzt is kapnak ezért.
aug. 1
6:54
Tízmilliárdokra feni fogát az APEH (Infostart)
Több mint 180 adózónak volt jelentős adóhátraléka a második negyedév végén; az érintettek összesen 37,2 milliárd forintot nem fizettek be, és ezért mintegy 30 milliárdos bírságra számíthatnak.
aug. 1
6:56
Vesztegetési gyanú Gyurcsány fiának iskolájában (Infostart)
Az Oktatási Hivatal vesztegetés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Fővárosi Főügyészségen a kőbányai Montessori Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola ügyében.
aug. 1
7:12
Jövő hétre teljesen levonulhat az árhullám (Infostart)
A teljes magyarországi szakaszon apadnak a folyók, jövő héten várhatóan teljesen levonul az árhullám - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs ügyeletese.
aug. 1
7:30
Ókori "számítógép" az olimpia dátumaival (Infostart)
Egyfajta ókori számítógép lehetett a még 1901-ben fölfedezett Antikythera Mechanizmus, amelyet most újra megvizsgáltak a tudósok. Úgy találták, eddigi feltételezésükkel ellentétben, miszerint az asztrológiai számítások kelléke lett volna, most úgy tűnik, az ókori olimpiai játékok dátumait tartalmazza.
aug. 1
7:48
Mire figyeljünk az újraélesztéskor? (Infostart)
Aki szívritmusszabályozóval él, annak újraélesztésekor nem szabad a pacemakerre helyezni a defibrillátor lapátját. Aki érballont kapott, úgynevezett bypassműtéten esett át, vagy véralvadásgátló gyógyszert szed, azt akkor is újra kell éleszteni, ha közben bevérzés keletkezik a szívében, vagy megsérül a mellkasa.
aug. 1
8:06
Kerekedik a nagy fővárosi ingatlanpanama (Infostart)
A budapesti városvezetésen múlik, hogy meghiúsítja-e az elmúlt évek egyik legsúlyosabb ingatlanpanama-gyanús ügyletét - írja a Magyar Nemzet. Lapszemle.
aug. 1
8:08
Még mindig életveszélyben van a mentőhelikopter pilótája (Infostart)
Továbbra is életveszélyes az állapota a csütörtökön Ráckevénél lezuhant mentőhelikopter pilótájának. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a férfin éjszaka több műtétet is végre kellett hajtani.
aug. 1
10:12
MÁV Biztosító: elkezdődött az átszerződési roham (Infostart)
A két hét múlva megszűnő MÁV Biztosító ügyfelei közül eddig 1200-an szerződtek át új biztosítóhoz a Netrisk.hu honlapján keresztül. Az egyesület mintegy 195 ezer tagjának két hete van új társaságot választani.
aug. 1
11:06
Kállai: A nácikhoz hasonlóan kisebbséggyűlölő a magyar társadalom (Infostart)
Az 1930-as évek Németországára emlékeztet napjainkban a magyar társadalomban tapasztalható kisebbségellenesség - mondta a kisebbségi ombudsman a roma holokausztról szóló nemzetközi konferencián Budapesten.
aug. 1
11:24
Képriport: gyertyagyújtással emlékeztek az elhunyt mentőápolóra (Infostart)
Gyertyagyújtással emlékeztek meg a csütörtöki mentőhelikopter-balesetben elhunyt mentőápolóra kollégái a budai mentőállomás előtt.
aug. 1
12:00
Egyre több a kérdőjel a milliárdos büntetés körül (Infostart)
Több rejtély övezi a jogosulatlan agrártámogatásokkal kapcsolatos 35 millió eurós büntetést, amelyet az Európai Bizottság azért helyezett kilátásba Magyarországgal szemben, mert a parcellaazonosítási rendszer hiányosságai miatt a magyar gazdák a jogosultnál ennyivel több pénzt igényeltek Brüsszeltől. Az MSZP szerint nincs büntetés, és nincsenek konkrét számok sem, de kérdés az is, hogy a parlament…
aug. 1
12:18
Több pénzt kap számos egészségügyi intézmény (Infostart)
Az egészségügyi tárca 5,7 milliárd forintot csoportosít át az Egészségbiztosítási Alap év végére várható maradványából - jelentette be az egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.
aug. 1
12:36
A kárpátaljai magyar oktatást félti az MDF (Infostart)
Az MDF határozott lépések megtételére szólítja fel a magyar kormányt az ukrajnai magyar iskolák ügyében - közölte az ellenzéki párt alelnöke.
aug. 1
13:30
Nemzetközi vizsgálat a mentőhelikopter lezuhanása miatt (Infostart)
Nemzetközi bizottság alakul a Közlekedésbiztonsági Szervezet vezetésével annak szakmai vizsgálatára, hogy miért zuhant le csütörtökön a mentőhelikopter Ráckeve térségében - közölte Bajkó Erika szóvivő.
aug. 1
15:18
A költségvetést gyarapítja a HM ingatlanainak eladásából befolyt pénz (Infostart)
Több száz ingatlanán adna túl a Honvédelmi Minisztérium. Az eladásokat megkezdték, a több tízmilliárd forintos bevételek pedig sok esetben a költségvetést gazdagítják majd.
aug. 1
15:24
Alkoholstop Ózdon (Metropol)
Tilos szeszesitalt fogyasztani péntektől a Borsod megyei Ózd közterületein, így döntött a város önkormányzatának képviselő-testülete.
aug. 1
15:54
A mostani lesz a legforgalmasabb hétvége a horvát autópályákon (Infostart)
Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján a horvát autópályák üzemeltetői a mostani hétvégére várják az idei nyári szezon legnagyobb forgalmát. A letenyei határátkelőnél szombat hajnal helyett más időpontot javasolnak a kilépésre a rendőrök.
aug. 1
16:12
Az elektromos palaczsugorító is politikai vitát gerjeszt (Infostart)
Rétvári Bence (KDNP) az elektromos palackzsugorító helyett az energiatakarékosabb megoldások támogatását ajánlja a környezetvédelmi tárcának. Az elektromos palackzsugorítót forgalmazó cégnek is dolgozó szakértő szerint azonban a készülék használata összességében környezetbarát megoldás.
aug. 1
16:18
Megváltozott a forgalmi rend a Forma-1 ideje alatt (Metropol)
A Hungaroring körüli, illetve az oda vezető utakon a verseny minden napján megállási tilalom van érvényben, a szabálytalanul parkoló járműveket a rendőrség elszállíttatja.
aug. 1
16:36
Drogterjesztőket lepleztek le Veszprémben (Metropol)
Drogokat árusító bűnbandát lepleztek le a Veszprém megyei rendőrök. Az ügynek eddig negyven gyanúsítottja van, közülük nyolcan előzetes letartóztatásban vannak - mondta Hebling Ernő alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának vezetője sajtótájékoztatón pénteken a városban.
aug. 1
17:06
Mindkét hajtóműve leállhatott a szerencsétlenül járt mentőhelikopternek (Infostart)
Mindkét hajtóműve leállhatott a csütörtökön szerencsétlenül járt helikopternek, ez okozhatta a balesetet - közölte Túri Péter, a szerencsétlenül járt helikoptert üzemeltető kht. ügyvezető igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.
aug. 1
17:48
Az ENSZ bírálta Magyarországot (Metropol)
A kormányzati támogatás csökkentése és az elbocsátások miatt a magyarországi menekülttáborokban nem megfelelő az ellátás - jelentette ki Lloyd Dakin, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNCHR) regionális képviselője pénteken.
aug. 1
18:00
Roma holokauszt: "a nácik reinkarnációja" ma is jelen van (Infostart)
A szélsőségek elutasítására és az emlékezés fontosságára szólították fel az egész magyar és európai társadalmat az Országos Cigány Önkormányzat budapesti székháza előtt felszólaló állami vezetők, politikusok, a roma holokauszt emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen.
aug. 1
18:18
Plusz költséget jelent a digitális átállás a felhasználóknak (Infostart)
Plusz költséggel jár a digitális átállás azoknak a felhasználóknak, akik több televízióval rendelkeznek, tudta meg az InfoRádió, miután megkeresett két kábelszolgáltatót. A digitális átállással ugyanis minden egyes tévéhez külön beltéri egységet kell csatlakoztatni, nem osztható el a jel úgy, mint az analóg sugárzás esetében.
aug. 1
19:30
Nemzetközi bizottság vizsgálja a mentőhelikopter balesetét - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Nemzetközi bizottság alakult a Közlekedésbiztonsági Szervezet vezetésével a Ráckeve térségében lezuhant mentőhelikopter balesetének kivizsgálására. Bajkó Erika, a szervezet szóvivője az InfoRádióban elmondta: a szakértők már meg is kezdték a roncsok vizsgálatát.

2008. augusztus 2. szombat

aug. 2
9:36
Baleset és torlódás az M3-ason (Infostart)
Összeütközött két autó reggel az M3-as autópálya 15-ös kilométerénél, a balesetben négy ember sérült meg.
aug. 2
9:54
Röszkénél órákig kell várni, Letenyénél jól halad a forgalom (Infostart)
Mindkét irányban háromórás várakozásra kell számítani Röszkénél - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban. Letenyénél nem kell hosszabb ideig várakozni.
aug. 2
10:12
Már Tokajnál is apad a Tisza (Infostart)
Megkezdődött a Tisza apadása Tokajnál, ahol hajnalban 721 centiméterrel tetőzött a folyó.
aug. 2
10:30
Nem tudott felszállni a lezuhant helyett kapott mentőhelikopter - képriport (Infostart)
Az egyik hajtómű meghibásodása miatt egy ideig nem tudott felszállni a Légimentő Kht. EC-135 típusú mentőhelikoptere, amelyet a cég a csütörtökön szerencsétlenül járt gépe helyett kapott.
aug. 2
11:06
Egyre határozottabban hajt be az APEH (Infostart)
A Magyar Nemzet cikke szerint mintegy hetvenezerrel több végrehajtási intézkedést indított az APEH 2008 első félévében, mint a múlt év azonos időszakában. Lapszemle.
aug. 2
13:12
Energiatakarékossággal kampányolna az MDF (Infostart)
Energiatakarékossági kampány elkészítésére kéri a kormányt az MDF. A párt azt javasolja, hogy az akcióra legalább 50 millió forintot különítsenek el a kabinet kommunikációs keretéből.
aug. 2
15:18
Kisiklott egy személyszállító vonat Tolna megyében - képek (Infostart)
Kisiklott egy személyszállító vonat Tolna megyében, a Szakály-Hőgyész-Kurd vonalon délután - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.
aug. 2
17:42
Több mint nyolcezren úszták át a Balatont (Infostart)
Több mint nyolcezren vettek részt az idei, 27. Balaton-átúszáson. Az eredetileg múlt szombatra tervezett eseményt a rossz idő miatt mára halasztották.
aug. 2
19:48
Röszkénél három órára csökkent a várakozási idő (Infostart)
Röszkénél három órára csökkent a várakozási idő a határátkelőhely kilépő oldalán, míg a belépésre két órát kell várni.
aug. 2
20:06
Megkezdődött a takarítás a Tisza felső szakaszán - a nap hírei (Infostart)
Megkezdődött a takarítás a Tisza felső szakaszán. 100 millió forintos segélyt nyújt Magyarország Ukrajna árvíz sújtotta térségeinek. A holokauszt roma áldozataira emlékeztek az egykori auschwitz-birkenaui láger területén. A nap legfontosabb hírei augusztus 2-án.
aug. 2
20:08
A Hungaroring környékén is dolgozik az APEH (Infostart)
Szerda óta 86 ellenőrzést végzett a Hungaroring környéki településeken az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, a szakemberek 23 esetben találtak valamilyen szabálytalanságot.

2008. augusztus 3. vasárnap

aug. 3
7:48
Miért mindig Budapest felett felhős az ég? (Infostart)
Gyakran előfordul, hogy nyári kánikulában délutánra gomolyfelhőkről számolnak be az időjárás-jelentések. A felhőképződés leggyakrabban nagyvárosok felett észlelhető, az azonban korántsem biztos, hogy ez csapadékot is jelent - mondta el az InfoRádiónak a Balatoni Viharjelző Obszervatórium meteorológusa.
aug. 3
11:06
Már csak a Krasznán másodfokú a készültség (Infostart)
Már csak a Kraszna mentén tart másodfokú árvízvédelmi készültséget a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság, a Tisza mentén mindenütt megszűnt a készenlét - közölte a nyíregyházi szervezet vezetője.
aug. 3
11:08
Röszkénél továbbra is nagy a torlódás (Infostart)
Röszkénél két óra a várakozási idő a határátkelőhely kilépő oldalán, míg a letenyei határátkelőnél folyamatosan lehet haladni.
aug. 3
11:42
Fidesz: A kormány tehet a foglalkoztatottsági mélypontról (Infostart)
A Fidesz szerint a foglalkoztatottság területén tapasztalható "mélypont" oka a kormány és Gyurcsány Ferenc hibás gazdaságpolitikája.
aug. 3
14:24
A tervezettnél tovább tart a helyreállítás a Tolna megyei vonatbaleset helyszínén (Infostart)
Továbbra sem tudni pontosan, hogy mikor állhat helyre a forgalom Tolna megyében a szombati vonatbaleset helyszínén.
aug. 3
14:48
Lap, szem, le (Metropol)
Látványosan emelkedett a munkabérletiltások száma; az unió elé kerülhet a Montessori-ügy; az új tanév új közoktatási szabályokat hoz. Olvassa velünk együtt a szombati napi sajtót!
aug. 3
18:42
Torlódás az M3-ason a mogyoródi lehajtóknál (Metropol)
Két-három kilométeres kocsisor alakult ki az M3-as autópályán Mogyoród előtt mindkét oldalon a Forma-1-es versenyre érkezők miatt.
aug. 3
18:44
A jövő hétvégén már nem lesz ilyen nagy a forgalom (Metropol)
A hétvégén mintegy kétszázezren lépték át a magyar-szerb határt Röszkénél – adta hírül a rendőrség azt követően, hogy vasárnap délután a kilépő és a belépő oldalon egyaránt egy óra alá csökkent a várakozási idő.
aug. 3
19:12
Hétfőn a budai alsó rakpartot is lezárják (Infostart)
Lezárják hétfőtől a budai alsó rakpartot a Margit hídtól a Mozaik utcáig. Az Erzsébet híd és a Margit híd között pedig augusztus 21-től várhatóan novemberig nem lehet majd közlekedni - tájékoztatta az InfoRádiót a munkálatokat felügyelő mérnöki konzorcium alprojektvezetője.
aug. 3
19:14
Megszűnt a várakozás Röszkénél (Infostart)
Mindkét irányban megszűnt a várakozás a magyar-szerb határon Röszkénél.
aug. 3
19:30
2016-ig biztosan lesznek Forma-1-es futamok Magyarországon - a nap hírei (Infostart)
Megérkezett Pekingbe a magyar olimpiai csapat 125 versenyzője. Öt évvel meghosszabbították a Hungaroring 2011-ig szóló szerződését. Ötvenezer látogató vett részt a Kapolcsi Bűvészeti Napok 600 programján. A nap legfontosabb hírei augusztus 3-án, vasárnap.

2008. augusztus 4. hétfő

aug. 4
7:12
"Ne sértődjön meg senki, ha a rendőr igazoltatja" (Infostart)
Ha a rendőr tömeget lát az utcán, és tájékozódik a gyülekezés okáról, ne sértődjék meg senki - mondta a Népszabadságnak Bencze József országos rendőrfőkapitány annak kapcsán, hogy két politikus is tiltakozott, mert közterületen tartott tájékoztatókon a járőrök igazoltatták őket.
aug. 4
7:30
Ökoszociális államháztartást szeretne a Levegő Munkacsoport (Infostart)
Több buszsávval és a villamosokra hangolt közlekedési lámpákkal javítaná a fővárosi közlekedést, és csökkentené a környezetszennyezés mértékét Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke, aki úgy látja, szükség van az államháztartás ökoszociális reformjára is.

Keresés