2008. július 1. kedd

júl. 1
5:33
Az "elszállt" távhődíjak augusztustól ismét nőnek (Alternatív Energia)
Mától Miskolcon, augusztustól Budapesten drágul a távhőszolgáltatás. Az egyedi gázfűtéssel szemben versenyhátrányban lévő távfűtés költségének növekedését azonban részben ellensúlyozhatják a díjmegtakarítást lehetővé tevő korszerűsítési programok. Ezekhez a jövőben a költségvetés több támogatást ad, ősztől pedig az MSZP mind a 640 ezer távfűtéses lakásban élő család számára elérhetővé tenné az…
júl. 1
5:35
Gyűlöletbeszéd: marad minden a régiben (Alternatív Energia)
Mint az várható volt, az Alkotmánybíróság (Ab) megsemmisítette a gyűlöletbeszéd ügyében tavaly októberben elfogadott Ptk.-módosítást, valamint a Btk. februári változtatását. A testület mindkét esetben lényegében a szólásszabadságra hivatkozott. Miként korábban az államfő is, aki az előzetes normakontrollt kérte. A döntés után lényegében továbbra is lehetetlen lesz a gyűlöletbeszéd elleni fellépés,…
júl. 1
5:45
Buszrazziát tart a közúti hatóság (Infostart)
Országos vizsgálatot indít a Nemzeti Közúti Hatóság július 4. és 10. között a nem menetrend szerint közlekedő buszokkal kapcsolatban - mondta az InfoRádiónak a szervezet főigazgatója, Lovas Károly.
júl. 1
5:51
Arató Gergely szerint az Alkotmánybíróság határozata megerősíti az egyenlő finanszírozás elvét (Alternatív Energia)
Alkotmányellenes a közoktatási törvény azon rendelkezése, amely a Vatikáni-szerződéssel ellentétesen állapította meg az egyházi iskolák normatív finanszírozásának mértékét – közölte az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn.
júl. 1
5:53
Akár egy órán belül is elintézhetővé válnak a cégügyek (Alternatív Energia)
Mától kötelezővé válik az elektronikus ügyintézés a cégbíróságokon, ha a társaság egyszerűsített módon kíván cégbejegyzési vagy változásbejegyzési kérelmet elindítani. Így akár egy órán belül is elintézhetővé válnak a cégügyek, amire a vállalkozások már oly régen vártak.
júl. 1
5:55
Gyurcsány Ferenc:Ha nem a svájci indexálás alapján számítanák ki a nyugdíjakat, akkor most minden idős ember egyharmaddal kevesebb juttatást kapna (Alternatív Energia)
Nem változtatnak az indexáláson, nem nyúlnak a 13. havi nyugdíjhoz, illetve a méltányossági nyugdíjak jelenlegi rendszeréhez – jelentette ki Gyurcsány Ferenc kormányfő tegnap egy fővárosi lakossági fórumon. A mostanában sokat vitatott szociális segélyekkel kapcsolatban azt hangoztatta, változtatni kell, de nem a törvények felrúgásával. Néhány hónap múlva átalakul a támogatási rendszer.
júl. 1
6:39
Tanácsok pénzre vágyó magyaroknak (hvg.hu)
Vizel Péter, a magyar származású kanadai marketingguru arról beszélt a hvg.hu-nak, hogy a magyar emberek attitűdjének megváltoztatásával meglepően gyors javulást lehetne elérni az ország állapotában. Egyszersmind megosztotta ötleteit is, amelyeket felhasználva, kellő szorgalommal szerinte a kisemberek is jó pénzeket kereshetnének. (53 hozzászólás)
júl. 1
6:45
Kevesebbnek hisszük magunkat Szlovákiához képest, mint a valóságban (Alternatív Energia)
A magyar társadalom helyzetértékelése túlzottan pesszimista, hiszen a szociális kiadások hányada, az inaktívaknak járó juttatások nálunk magasabbak, mint Szlovákiában, álljuk a versenyt a szlovákiai árakkal is, igaz, a bérekben van némi lemaradásunk - így összegezhető annak a felmérésnek az eredménye, amelyet a Népszabadság megbízásából a Szonda Ipsos készített.
júl. 1
6:57
Olcsóbb lesz 406 gyógyszer, drágult 269 készítmény (Infostart)
Július 1-től 406 gyógyszer lesz olcsóbb, 269 pedig drágább - közölte az Egészségügyi Minisztérium.
júl. 1
7:15
Ki a legjobban fizetett állami cégvezér? (Infostart)
Az Index az állami tulajdonban lévő állami gazdasági társaságok csúcsvezetőinek zsebében szeretett volna turkálni az év elején. A tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől és az akkor még létező Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól kértek adatokat nagyjából 50 állami cég vezetőinek jövedelméről, prémiumáról, esetleg extra végkielégítéséről.
júl. 1
7:51
Zsebbevágó változások július elsejétől (Infostart)
Több, a lakosságot és a vállalkozásokat érintő változás is életbe lép kedden, július elsejétől ugyanis emelkedik a gáz ára, változnak a szocpol szabályok, csak elektronikus úton lehet a cégbejegyzést intézni, és a zárjegyeket elektronikusan is lehet igényelni.
júl. 1
7:57
Lap, szem, le (Metropol)
A minimálbér helyett a nyugdíjminimumhoz igazítanák a szociális segélyt; évi 80-90 ezer hivatali döntés válhat semmissé; egyre több magyar munkavállaló külföldön próbál szerencsét; a GDP arányában kétszer annyit költünk nyugdíjra és szociális kiadásokra, mint a többi visegrádi ország. Olvassa velünk a reggeli lapokat!
júl. 1
7:57
Horn Gábor: a pártnak az a jó, ha "egy feje van" (Alternatív Energia)
A pártnak az a jó, ha "egy feje van". Fodornak és Kókának meg kellene állapodnia, meg kell oldani ezt a látszólagos feszültséget - mondta el Horn Gábor a Napkeltében.
júl. 1
8:27
Parragh: Lehetne 7-8 százalékos a gazdasági növekedés (Infostart)
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a kormánynak a gazdaság kifehérítéséből eddig származó 100 milliárd forintot adócsökkentés formájában vissza kell adnia a vállalkozásoknak. Parragh László az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ezzel, az állam kiadásainak csökkentésével és az uniós források átcsoportosításával ezermilliárdos is lehetne a tehermérséklés.
júl. 1
8:27
Picasso-kiállítás nyílik ősszel Hódmezővásárhelyen (hvg.hu)
Pablo Picasso kerámiáiból, linómetszeteiből és a világhírű spanyol művész vallaurisi munkásságát megörökítő fotográfiákból nyílik kiállítás ősszel a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában.
júl. 1
8:29
Személycsere a szociális tárcánál (hvg.hu)
Személycserére készül a szociális tárca két héten belül - tudta meg a Népszava, ám a lapnak Korózs Lajos államtitkár azt nem árulta el, kitől válnak meg, és azt sem, kit neveznek ki a megüresedő helyre.
júl. 1
8:45
Csökkenti a kormány a segély maximális összegét (hvg.hu)
A szociális segély összegének csökkentése mellett a minimálbér emelése is felmerült lehetőségként annak érdekében, hogy a mainál nagyobb legyen a különbség a legkisebb bér és a segély között - értesült a Népszabadság.
júl. 1
9:21
Mennyit keres egy masszőr? (hvg.hu)
A masszőrökről sokan azt gondolják, hogy néhány év alatt megkeresik a lakásra valót. Sorozatunk következő részében megvizsgáljuk, mennyit kapnak a masszőrök havonta, hogyan alakul elhelyezkedési esélyük. Összefoglalónk a HVG Kiadó gondozásában megjelent Szakmák Könyve adatain alapul.
júl. 1
9:23
"A gárdisták méltóak lesznek eddigi jó hírükhöz" (hvg.hu)
Szeptember 1-jére halasztotta a Fővárosi Bíróság az ügyészség által a Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület feloszlatására irányuló per tárgyalását hétfőn. A tárgyaláson három beavatkozni szándékozó kérelmének adott helyt a bíróság; a rendőrség nagy erőkkel volt jelen a bíróság környékén. Videósaink is a helyszínen jártak. (5 hozzászólás)
júl. 1
10:21
Megfélemlítik az "egri kórházvédőket" (Alternatív Energia)
Maró anyaggal öntötték le keddre virradóra Gyöngyösön az "egri kórházvédő bizottság" szóvivőjének autóját; erről maga Mánya Kristóf tájékoztatta az MTI-t.
júl. 1
11:09
Szekeres: a lakosság támogatja az afganisztáni missziót (Infostart)
A lakosság támogatja Magyarország afganisztáni misszióját és a külföldi katonai szerepvállalásokat, mondta Szekeres Imre honvédelmi miniszter. A tárcavezető a Katonai Felderítő Hivatalban tartott előadásában arról is beszélt, hogy összetettebb feladatot kap a Magyar Honvédség a KFOR misszióban.
júl. 1
12:21
Uborkát akart lopni, agyoncsapta az áram (hvg.hu)
Életét vesztette egy férfi, amikor hétfőn az éjszakai órákban Kesznyétenen két társával bemászott egy kertbe, hogy uborkát lopjanak, s eközben áramütés érte őket.
júl. 1
12:23
A rendőrség is kíváncsi a móri mészáros naplójára (hvg.hu)
A rendőrség ellenőrzi az N. László börtönnaplójában szereplő, további bűncselekményekről szóló állításokat - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány a móri bankrablás és a veszprémi postásgyilkosság elkövetésével is gyanúsított, időközben öngyilkosságot elkövető férfi naplójából készült könyv keddi bemutatóján.
júl. 1
12:57
Bevallotta tettét a makói hármas gyilkosság gyanúsítottja (hvg.hu)
Megváltoztatta eddigi vallomását és elismerte, hogy májusban megölte Makón barátját, annak volt barátnőjét és a lány nagymamáját az a férfi, akit az eset másnapján vettek őrizetbe a rendőrök - mondta el kedden a gyanúsított ügyvédje.
júl. 1
13:15
Szex- és pornófüggőség: hogyan uraljuk vágyainkat? (hvg.hu)
Kölcsönös intimitás, biztonságérzet vagy félelem és kizsákmányolás? Hol a határ az egészséges és az addiktív szex között? Mit tegyünk, ha a szexuális függőség életünk meghatározó része lett? Szexuálpszichológust, klinikai pszichológust és addiktológust faggattunk.
júl. 1
13:21
Hatszáz végzős diákot avattak rendőrré a fővárosban (Alternatív Energia)
A rendőrtiszti főiskola, a rendőr szakközépiskola és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem mintegy hatszáz végzős diákját avatták rendőrré ünnepélyes keretek között kedden Budapesten. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány az ünnepségen elmondta: egyszerre még soha sem érkezett ennyi végzős hallgató a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kötelékébe.
júl. 1
13:33
Nagy a kereslet műszaki végzettségű pályakezdők iránt (Infostart)
A műszaki végzettségű diplomás pályakezdők iránti kereslet gyorsabban nő, mint a gazdasági diplomások iránti igény, egy kezdő informatikusnak átlagosan 258 ezer, egy pénzügyesnek 180 ezer forintot ajánlanak - mondta Tóth István János, az MKIK Gazdaság és Vállalkozáselemző Intézet (GVI) ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
júl. 1
13:51
Két héten belül folytatódik a vasutassztrájk (Infostart)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) két héten belül folytatja a február elsején megkezdett gördülő vasutas sztrájkot, ha addig nem sikerül érdemben haladni az követelésekről folyó tárgyalásokon - jelentette be Gaskó Isván a VDSZSZ elnöke kedden a sztrájkbizottság döntését.
júl. 1
13:57
Két héten belül úra sztrájkolnak a vasutasok? (Alternatív Energia)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) két héten belül folytatja a február elsején megkezdett gördülő vasutas sztrájkot, ha addig nem sikerül érdemben haladni az követelésekről folyó tárgyalásokon - jelentette be Gaskó Isván a VDSZSZ elnöke kedden a sztrájkbizottság döntését.
júl. 1
14:09
Rendőrségen a postásbiciklik ügye (hvg.hu)
A Magyar Posta Zrt. büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a kézbesítőkerékpár-beszerzés gyanús körülményei miatt – tájékoztatta a Posta a HVG-t az igazgatóság hétfői döntéséről.
júl. 1
14:27
Meghalt egy munkás egy budapesti építkezésen (hvg.hu)
Az ügyben a rendőrség kizárta az idegenkezűséget, közigazgatási eljárásban vizsgálja a történteket.
júl. 1
14:33
KDNP: létesítsenek közparkot a "Gyurcsány-torzó" helyén (Alternatív Energia)
Létesítsenek közparkot azon a háromhektárnyi területen, ahová korábban a kormányzati negyedet szánták - mondta a fővárosi KDNP-frakció álláspontját ismertetve Wertán Zsolt egy keddi tájékoztatón.
júl. 1
14:45
Szabadkai Tamást jelölték Szántó János parlamenti helyére (hvg.hu)
Szabadkai Tamás 32 éves sárbogárdi jogászt jelölte az MSZP Fejér Megyei Területi Szövetségének ülése titkos szavazással, egyhangúlag a Szántó János halála miatt megüresedett területi listás képviselői helyre.
júl. 1
14:47
Egy cégbe olvad a MÁV járműfenntartó tevékenysége (hvg.hu)
A MÁV északi és szolnoki járműjavító társaságai beolvadtak a MÁV-GÉPÉSZET Zrt.-be július elsejével - mondta Zaránd György, a MÁV-GÉPÉSZET vezérigazgatója.
júl. 1
15:18
Munkaerő-közvetítő cégnél nyomoz a VPOP (hvg.hu)
Munkáltatással kapcsolatos visszaélés gyanúja miatt nyomoz a vám- és pénzügyőrség egy budapesti székhelyű, munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég ellen - közölte Sipos Jenő, a hatóság szóvivője.
júl. 1
15:20
Lábon lőtte magát egy férfi Zalaegerszegen (hvg.hu)
Lábon lőtte magát egy férfi Zalaegerszegen, állítása szerint egy talált fegyverrel, ami elsült a zsebében.
júl. 1
15:36
Minden eddiginél több jelölés érkezett a 2008-as Prima Primissima Díjra (Infostart)
Minden eddiginél több jelölés érkezett a 2008-as Prima Primissima Díjra - jelentette be Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke. A díjat idén is tíz kategóriában adják át. A tavaly bevezetett Junior Prima Díj azonban idén négy új kategóriával bővül.
júl. 1
15:36
Két héten belül folytatja a gördülő sztrájkot a VDSZSZ (hvg.hu)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) két héten belül folytatja a február elsején megkezdett gördülő vasutas sztrájkot, ha addig nem sikerül érdemben haladni az követelésekről folyó tárgyalásokon - jelentette be Gaskó Isván a VDSZSZ elnöke.
júl. 1
15:54
Segély: civil szervezetek ellenzik a kormány terveit (hvg.hu)
Civil szervezetek és az Országos Cigány Önkormányzat ellenzik a családtámogatási és segélyezési rendszer megreformálását - derült ki az MTI kérdésére adott válaszokból.
júl. 1
16:12
Vasutassztrájk terve: a minisztérium hat hete nem ül le tárgyalni a VDSZSZ-el (Infostart)
Két héten belül újra vasutassztrájk lehet - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. A munkabeszüntetés pontos időpontját még nem közölte a szakszervezeti vezető.
júl. 1
16:12
Dávid Ibolya személyiségi jogi pert nyert (hvg.hu)
Dávid Ibolya, az MDF elnöke személyiségi jogi pert nyert Újhartyán volt polgármesterével szemben - közölte Hegedűs László, az MDF elnökének jogi képviselője
júl. 1
16:21
Orbán: a jelenlegi kormány képtelen hatékony lépéseket tenni (Alternatív Energia)
A magyarországi befektetések, és így a munkahelyteremtés egyik legfőbb gátja továbbra is a korrupció, az ez ellen foganatosított intézkedéseknek pedig a nyilvánosság teljes bevonásával kell megtörténniük - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, amikor a Magyarországon legnagyobb befektetésekkel rendelkező országok nagyköveteivel találkozott kedden.
júl. 1
16:23
A Gój Motorosok "meglepetés bulit " tartanak Olaszliszkán! (Alternatív Energia)
A helyszínen, Olaszliszkán folytatódik szerdán az a bírósági per, amelyben az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádol.
júl. 1
16:30
Szeles, napos idő várható (hvg.hu)
Túlnyomóan napos időre van kilátás - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.
júl. 1
16:48
Csúcstechnológiával akartak nagyvadra vadászni Borsodban (hvg.hu)
A francia idegenlégió fegyverállományából származó haditechnikai eszközök felhasználásával akartak Borsod-Abaúj-Zemplén erdeiben vadászni azok az elkövetők, akiket a rendőrség elfogott, felszámolva ezzel egy illegális orvvadászhálózatot - jelentette be miskolci sajtótájékoztatóján Bárdos Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság felderítési osztályának vezetője.
júl. 1
16:50
Hogyan győzhetett a Fidesz jelöltje Zuglóban? (hvg.hu)
Zuglóban a hétvégén megtartott időközi önkormányzati képviselő-választáson az MSZP-SZDSZ jelöltje vereséget szenvedett a Fidesz indulójával szemben. Többen úgy vélik, az SZDSZ-es polgármester zavarta össze a helyi szavazókat azzal, hogy nemcsak a szocialisták, hanem a Magyar Szociáldemokrata Párt kampányát is segítette. Utóbbi párt kampánya drága volt és hatástalan.
júl. 1
16:57
Fidesz: újabb brutális gázáremelés (Alternatív Energia)
Tizedik alkalommal, brutálisan emelte a gáz árát a kormány azóta, hogy 2002-ben hatalomra lépett - mondta Fónagy János, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
júl. 1
17:15
Szerdán találkozik Fodor Gábor Semjén Zsolttal (Alternatív Energia)
A tiszta közélet, a pártfinanszírozás, és a gazdaságélénkítés kérdése is szóba kerül az SZDSZ részéről Fodor Gábor és Semjén Zsolt mai találkozóján. Fodor Gábort június 7-én választották a Szabad Demokraták Szövetségének elnökévé a párt rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén Budaörsön. Megválasztása után bejelentette: tárgyalást kezdeményez a parlamenti pártok vezetőivel Magyarország jövőjéről.
júl. 1
17:24
Kedvelik a magyarok a luxusmárkákat (hvg.hu)
A magyarok pozitívabban viszonyulnak a luxusmárkákhoz, mint az európai átlag: a magyar internethasználók egyharmada állítja magáról, hogy kisebb-nagyobb rendszerességgel vásárol designer márkát - derül ki a Nielsen legfrisebb felméréséből.
júl. 1
17:24
Orbán: a korrupció a befektetések és a munkahelyteremtés fő akadálya (Infostart)
A korrupciót tartja a magyarországi befektetések és a munkahelyteremtés egyik legfőbb akadályának a Fidesz elnöke. Orbán Viktor azután beszélt erről, hogy a legnagyobb befektetésekkel rendelkező országok nagyköveteivel találkozott Budapesten.

Keresés