2008. július 1. kedd

júl. 1
5:33
Az "elszállt" távhődíjak augusztustól ismét nőnek (Alternatív Energia)
Mától Miskolcon, augusztustól Budapesten drágul a távhőszolgáltatás. Az egyedi gázfűtéssel szemben versenyhátrányban lévő távfűtés költségének növekedését azonban részben ellensúlyozhatják a díjmegtakarítást lehetővé tevő korszerűsítési programok. Ezekhez a jövőben a költségvetés több támogatást ad, ősztől pedig az MSZP mind a 640 ezer távfűtéses lakásban élő család számára elérhetővé tenné az…
júl. 1
5:35
Gyűlöletbeszéd: marad minden a régiben (Alternatív Energia)
Mint az várható volt, az Alkotmánybíróság (Ab) megsemmisítette a gyűlöletbeszéd ügyében tavaly októberben elfogadott Ptk.-módosítást, valamint a Btk. februári változtatását. A testület mindkét esetben lényegében a szólásszabadságra hivatkozott. Miként korábban az államfő is, aki az előzetes normakontrollt kérte. A döntés után lényegében továbbra is lehetetlen lesz a gyűlöletbeszéd elleni fellépés,…
júl. 1
5:45
Buszrazziát tart a közúti hatóság (Infostart)
Országos vizsgálatot indít a Nemzeti Közúti Hatóság július 4. és 10. között a nem menetrend szerint közlekedő buszokkal kapcsolatban - mondta az InfoRádiónak a szervezet főigazgatója, Lovas Károly.
júl. 1
5:51
Arató Gergely szerint az Alkotmánybíróság határozata megerősíti az egyenlő finanszírozás elvét (Alternatív Energia)
Alkotmányellenes a közoktatási törvény azon rendelkezése, amely a Vatikáni-szerződéssel ellentétesen állapította meg az egyházi iskolák normatív finanszírozásának mértékét – közölte az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn.
júl. 1
5:53
Akár egy órán belül is elintézhetővé válnak a cégügyek (Alternatív Energia)
Mától kötelezővé válik az elektronikus ügyintézés a cégbíróságokon, ha a társaság egyszerűsített módon kíván cégbejegyzési vagy változásbejegyzési kérelmet elindítani. Így akár egy órán belül is elintézhetővé válnak a cégügyek, amire a vállalkozások már oly régen vártak.
júl. 1
5:55
Gyurcsány Ferenc:Ha nem a svájci indexálás alapján számítanák ki a nyugdíjakat, akkor most minden idős ember egyharmaddal kevesebb juttatást kapna (Alternatív Energia)
Nem változtatnak az indexáláson, nem nyúlnak a 13. havi nyugdíjhoz, illetve a méltányossági nyugdíjak jelenlegi rendszeréhez – jelentette ki Gyurcsány Ferenc kormányfő tegnap egy fővárosi lakossági fórumon. A mostanában sokat vitatott szociális segélyekkel kapcsolatban azt hangoztatta, változtatni kell, de nem a törvények felrúgásával. Néhány hónap múlva átalakul a támogatási rendszer.
júl. 1
6:45
Kevesebbnek hisszük magunkat Szlovákiához képest, mint a valóságban (Alternatív Energia)
A magyar társadalom helyzetértékelése túlzottan pesszimista, hiszen a szociális kiadások hányada, az inaktívaknak járó juttatások nálunk magasabbak, mint Szlovákiában, álljuk a versenyt a szlovákiai árakkal is, igaz, a bérekben van némi lemaradásunk - így összegezhető annak a felmérésnek az eredménye, amelyet a Népszabadság megbízásából a Szonda Ipsos készített.
júl. 1
6:57
Olcsóbb lesz 406 gyógyszer, drágult 269 készítmény (Infostart)
Július 1-től 406 gyógyszer lesz olcsóbb, 269 pedig drágább - közölte az Egészségügyi Minisztérium.
júl. 1
7:15
Ki a legjobban fizetett állami cégvezér? (Infostart)
Az Index az állami tulajdonban lévő állami gazdasági társaságok csúcsvezetőinek zsebében szeretett volna turkálni az év elején. A tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől és az akkor még létező Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól kértek adatokat nagyjából 50 állami cég vezetőinek jövedelméről, prémiumáról, esetleg extra végkielégítéséről.
júl. 1
7:51
Zsebbevágó változások július elsejétől (Infostart)
Több, a lakosságot és a vállalkozásokat érintő változás is életbe lép kedden, július elsejétől ugyanis emelkedik a gáz ára, változnak a szocpol szabályok, csak elektronikus úton lehet a cégbejegyzést intézni, és a zárjegyeket elektronikusan is lehet igényelni.
júl. 1
7:57
Lap, szem, le (Metropol)
A minimálbér helyett a nyugdíjminimumhoz igazítanák a szociális segélyt; évi 80-90 ezer hivatali döntés válhat semmissé; egyre több magyar munkavállaló külföldön próbál szerencsét; a GDP arányában kétszer annyit költünk nyugdíjra és szociális kiadásokra, mint a többi visegrádi ország. Olvassa velünk a reggeli lapokat!
júl. 1
7:57
Horn Gábor: a pártnak az a jó, ha "egy feje van" (Alternatív Energia)
A pártnak az a jó, ha "egy feje van". Fodornak és Kókának meg kellene állapodnia, meg kell oldani ezt a látszólagos feszültséget - mondta el Horn Gábor a Napkeltében.
júl. 1
8:27
Parragh: Lehetne 7-8 százalékos a gazdasági növekedés (Infostart)
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a kormánynak a gazdaság kifehérítéséből eddig származó 100 milliárd forintot adócsökkentés formájában vissza kell adnia a vállalkozásoknak. Parragh László az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ezzel, az állam kiadásainak csökkentésével és az uniós források átcsoportosításával ezermilliárdos is lehetne a tehermérséklés.
júl. 1
9:36
Gyurcsány feltüzelte a nyugdíjasokat (Napi)
júl. 1
10:21
Megfélemlítik az "egri kórházvédőket" (Alternatív Energia)
Maró anyaggal öntötték le keddre virradóra Gyöngyösön az "egri kórházvédő bizottság" szóvivőjének autóját; erről maga Mánya Kristóf tájékoztatta az MTI-t.
júl. 1
11:09
Szekeres: a lakosság támogatja az afganisztáni missziót (Infostart)
A lakosság támogatja Magyarország afganisztáni misszióját és a külföldi katonai szerepvállalásokat, mondta Szekeres Imre honvédelmi miniszter. A tárcavezető a Katonai Felderítő Hivatalban tartott előadásában arról is beszélt, hogy összetettebb feladatot kap a Magyar Honvédség a KFOR misszióban.
júl. 1
13:21
Hatszáz végzős diákot avattak rendőrré a fővárosban (Alternatív Energia)
A rendőrtiszti főiskola, a rendőr szakközépiskola és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem mintegy hatszáz végzős diákját avatták rendőrré ünnepélyes keretek között kedden Budapesten. Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány az ünnepségen elmondta: egyszerre még soha sem érkezett ennyi végzős hallgató a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kötelékébe.
júl. 1
13:33
Nagy a kereslet műszaki végzettségű pályakezdők iránt (Infostart)
A műszaki végzettségű diplomás pályakezdők iránti kereslet gyorsabban nő, mint a gazdasági diplomások iránti igény, egy kezdő informatikusnak átlagosan 258 ezer, egy pénzügyesnek 180 ezer forintot ajánlanak - mondta Tóth István János, az MKIK Gazdaság és Vállalkozáselemző Intézet (GVI) ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
júl. 1
13:51
Két héten belül folytatódik a vasutassztrájk (Infostart)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) két héten belül folytatja a február elsején megkezdett gördülő vasutas sztrájkot, ha addig nem sikerül érdemben haladni az követelésekről folyó tárgyalásokon - jelentette be Gaskó Isván a VDSZSZ elnöke kedden a sztrájkbizottság döntését.
júl. 1
13:57
Két héten belül úra sztrájkolnak a vasutasok? (Alternatív Energia)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) két héten belül folytatja a február elsején megkezdett gördülő vasutas sztrájkot, ha addig nem sikerül érdemben haladni az követelésekről folyó tárgyalásokon - jelentette be Gaskó Isván a VDSZSZ elnöke kedden a sztrájkbizottság döntését.
júl. 1
14:33
KDNP: létesítsenek közparkot a "Gyurcsány-torzó" helyén (Alternatív Energia)
Létesítsenek közparkot azon a háromhektárnyi területen, ahová korábban a kormányzati negyedet szánták - mondta a fővárosi KDNP-frakció álláspontját ismertetve Wertán Zsolt egy keddi tájékoztatón.
júl. 1
15:36
Minden eddiginél több jelölés érkezett a 2008-as Prima Primissima Díjra (Infostart)
Minden eddiginél több jelölés érkezett a 2008-as Prima Primissima Díjra - jelentette be Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke. A díjat idén is tíz kategóriában adják át. A tavaly bevezetett Junior Prima Díj azonban idén négy új kategóriával bővül.
júl. 1
16:12
Vasutassztrájk terve: a minisztérium hat hete nem ül le tárgyalni a VDSZSZ-el (Infostart)
Két héten belül újra vasutassztrájk lehet - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. A munkabeszüntetés pontos időpontját még nem közölte a szakszervezeti vezető.
júl. 1
16:21
Orbán: a jelenlegi kormány képtelen hatékony lépéseket tenni (Alternatív Energia)
A magyarországi befektetések, és így a munkahelyteremtés egyik legfőbb gátja továbbra is a korrupció, az ez ellen foganatosított intézkedéseknek pedig a nyilvánosság teljes bevonásával kell megtörténniük - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, amikor a Magyarországon legnagyobb befektetésekkel rendelkező országok nagyköveteivel találkozott kedden.
júl. 1
16:23
A Gój Motorosok "meglepetés bulit " tartanak Olaszliszkán! (Alternatív Energia)
A helyszínen, Olaszliszkán folytatódik szerdán az a bírósági per, amelyben az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádol.
júl. 1
16:57
Fidesz: újabb brutális gázáremelés (Alternatív Energia)
Tizedik alkalommal, brutálisan emelte a gáz árát a kormány azóta, hogy 2002-ben hatalomra lépett - mondta Fónagy János, a Fidesz országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
júl. 1
17:15
Szerdán találkozik Fodor Gábor Semjén Zsolttal (Alternatív Energia)
A tiszta közélet, a pártfinanszírozás, és a gazdaságélénkítés kérdése is szóba kerül az SZDSZ részéről Fodor Gábor és Semjén Zsolt mai találkozóján. Fodor Gábort június 7-én választották a Szabad Demokraták Szövetségének elnökévé a párt rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén Budaörsön. Megválasztása után bejelentette: tárgyalást kezdeményez a parlamenti pártok vezetőivel Magyarország jövőjéről.
júl. 1
17:24
Orbán: a korrupció a befektetések és a munkahelyteremtés fő akadálya (Infostart)
A korrupciót tartja a magyarországi befektetések és a munkahelyteremtés egyik legfőbb akadályának a Fidesz elnöke. Orbán Viktor azután beszélt erről, hogy a legnagyobb befektetésekkel rendelkező országok nagyköveteivel találkozott Budapesten.
júl. 1
18:00
Sztrájkolnak is, meg nem is a postások (Infostart)
Hétfő óta afféle "lappangó sztrájk" van a postánál, bár ezt a cég vezetése nem ismeri el, és arról már végképp nincs hitelt érdemlő információ, hogy hányan vesznek részt a Kézbesítők Szakszervezete és egy másik, újonnan csatlakozott kisebb érdekképviselet akciójában. A tiltakozók azt szeretnék, hogy ne kelljen biztosításokkal és sorsjegyekkel kereskedniük.
júl. 1
18:18
Az idegenlégióból lopott fegyverekkel akartak vadászni - képekkel (Infostart)
A francia idegenlégió fegyverállományából származó haditechnikai eszközök felhasználásával akartak Borsod-Abaúj-Zemplén megye erdeiben vadászni azok az elkövetők, akiket a rendőrség elfogott, felszámolva ezzel egy illegális orvvadászhálózatot.
júl. 1
18:27
Több mint 6 millió forint a daganatos beteg gyermekek megsegítésére (Metropol)
Eddig 6 015 504 forint gyűlt össze a daganatos beteg gyermekeket segítő Tegyünk együtt a gyermekekért elnevezésű programban azokból az egyforintosokból, amelyet a Danone Kft. ajánlott fel a kezdeményezés keretében, a június 15. és július 31. között értékesített legtöbb Könnyű és Finom termék után.
júl. 1
18:54
Büntetőfeljelentést tesz a Magyar Posta a kerékpártender ügyében (Infostart)
Büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a kerékpár-tender ügyében a közbeszerzési szabályok megsértése miatt a Magyar Posta. Tomecskó Tamás, a társaság szóvivője elmondta: az igazgatóság a felügyelő bizottság javaslatára döntött így.
júl. 1
19:48
Ijesztő uniós adatok a magyarországi élelmiszerár-emelkedésről (Infostart)
Magyarországon az uniós átlagnál nagyobb mértékben, 12,8 százalékkal emelkedtek tavaly az élelmiszerárak. Az Európai Unió statisztikai hivatalának adatai szerint a közösség 27 tagállamában átlagosan 3 és fél százalék volt a drágulás. A nap legfontosabb hírei.
júl. 1
20:42
Kórházi fertőzés miatt halt meg egy csecsemő (Infostart)
Meghalt egy néhány hetes csecsemő, négy másik pedig súlyosan megbetegedett egy kórházi fertőzés miatt a fővárosi Péterfy Sándor Utcai Kórház koraszülött osztályán - számolt be az egyik kereskedelmi televízió híradója.
júl. 1
21:00
Interneten is megtervezhetjük a temetést (Infostart)
Internetes szolgáltatásokat vezetett be június közepétől a Budapesti Temetkezési Intézet. Így meg lehet tervezni a temetést, lehet e-mailben gyászjelentést küldeni, és még akár koszorút is lehet a sírra rendelni.
júl. 1
21:18
Gyurcsány Ferencet a Szocialista Internacionálé alelnökének választották (Infostart)
Gyurcsány Ferenc magyarországi politikai teljesítményének tulajdonítja, hogy Athénban a Szocialista Internacionálé alelnökének választották. Az MSZP elnöke Kovács Lászlót váltja ezen a poszton. A szervezetnek összesen 24 alelnöke van. A magyar miniszterelnök előadásában a biztonsági kérdések mellett az energia és az élelmiszerek árrobbanásának a kezelését nevezte meg a globális politika legnagyobb…
júl. 1
22:09
Kilenc bemutatót tervez Alföldi Róbert a Nemzetiben (Infostart)
Július elsejétől Alföldi Róbert a Nemzeti Színház főigazgatója. A következő évadban 9 bemutatót tervez a színház, a darabok többségét kortárs írók fordítják újra, vagy dolgozzák át. A társulatból 18 színész nem kapott szerződést a következő évadra, 15 művész szerződött a teátrumhoz.

2008. július 2. szerda

júl. 2
5:33
Sólyom László megfontolásra visszaküldte a Balaton-törvényt (Alternatív Energia)
Sólyom László megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a Balaton-törvényt. A köztársasági elnök nem értett egyet azokkal a rendelkezésekkel, amelyek alapján a balatoni üdülőkörzetben a jövőben olyan területeket is korlátozás nélkül belterületbe lehetne vonni, amelyeken nincs megfelelő csatornahálózat. Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács MSZP-s elnöke a Népszavának elmondta, azt…
júl. 2
5:51
A fidesz.hu munkatársai üzemeltetik a korrupediát (Alternatív Energia)
Se színvilágában, se a rajta található információkból nem derül ki, hogy a „szocialista-szabad demokrata korrupciós lexikonnak” nevezett korrupedia.hu a Fideszé. A párt ugyan magáénak vallja, de nem annyira, hogy a saját neve alatt jegyeztesse be, ellentétben a hozzá köthető többi honlappal. Hasonlóan rejtőzködve működik a jobbklikk.hu oldal, amelyen Navracsics Tibor frakcióvezető blogja is…
júl. 2
5:53
Már Franciaországban is korlátlanul lehet munkát vállalni (Alternatív Energia)
Franciaország is megnyitotta munkaerőpiacát, így a 15 régi uniós tagállam közül már csak négy, Ausztria, Belgium, Dánia és Németország tart fenn korlátozásokat az új tagországok dolgozóival szemben. A magyar munkavállalóknak az Egyesült Királyság, Írország, Németország és Ausztria a leggyakoribb célállomásuk, s megközelítőleg ötven százaléluk a vendéglátásban helyezkedik el, pincér, szakács vagy…
júl. 2
5:55
Mozgalomként sem élhetne a gárda? (Alternatív Energia)
Noha a különállást hangoztatják, elérhető a Magyar Gárda egyesület és a Magyar Gárda mozgalom feloszlatása. Erről beszélt érdeklődésünkre Hack Péter jogász, aki szerint nemcsak nyerhet, hanem veszíthet is a gárda a különállás elismerésével és a mozgalmi jelleggel. Közben a gyűlöletbeszéd ügyében hozott alkotmánybírósági döntések miatt a szocialista Suchman Tamás arra készül, hogy tanulmányozásra…
júl. 2
5:57
Strasbourgban kapja vissza nevét "törvénytelen" esküvője után a magyar asszony (Infostart)
A strasbourgi emberi jogi bíróságig ment egy magyar asszony, hogy visszakapja fél évszázada használt nevét, a magyar állam ugyanis annak megváltoztatására kényszerítette. A testület a 75 éves asszonynak adott igazat.
júl. 2
6:09
"A f…om tele van ezzel az országgal!" (Alternatív Energia)
Van pedagógusnap, bányásznap, építők napja, föld napja, víz napja, sőt világnapja. De a köztisztviselők napját a jelek szerint már képtelen megemészteni a közvélemény. Kedden minimum százszor dörrent a Visegrádi utcai Központi Okmányiroda kapuja, legalább ennyiszer vágták rá az ártatlan recepciósra a feldühödött ügyfelek. A köz szolgái ezen a napon ugyanis pihentek. Vagy ünnepeltek.
júl. 2
6:27
Teret hódít a biotermesztés (Alternatív Energia)
Az erősebb piacképesség érdekében biotermelésre tért át a gyógynövénytermesztéssel foglalkozó herencsényi Herbatanya Kft. Praszna Lajos, a Nógrád megyei cég vezetője úgy látja, bár az ágazat bajban van, meg kell találni a kivezető utakat.
júl. 2
6:29
Startolt az e-cégbejegyzés (Alternatív Energia)
Csak traktorral lehetett venni az akadályokat az elektronikus cégeljárás bevezetésének első napján, legalábbis a megkérdezett ügyvédek és szakértők panaszai alapján ez a következtetés vonható le - írja a Népszabadság az e-cégbejegyzés első napjáról; a Napi Gazdaság ugyanakkor azt derítette ki: simán elindult az egyórás cégeljárás az intelligens nyomtatványok alkalmazásával.
júl. 2
6:31
A Gój Motorosok „meglepetés bulit” tartanak (Alternatív Energia)
A helyszínen, Olaszliszkán folytatódik ma az a bírósági per, amelyben az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádol.
júl. 2
6:33
Újabb találkozó (Alternatív Energia)
A tervek szerint a tiszta közélet, a pártfinanszírozás és a gazdaságélénkítés kérdése is szóba kerül Fodor Gábor és Semjén Zsolt mai találkozóján.
júl. 2
6:51
Mi a különbség a kormány és egy vállalkozás között? (Infostart)
A Népszabadság egy kérdést tesz fel: mi a különbség egy vállalkozás és a kormány közt? A válasz: az előbbit azonnal elmarasztalja az Egyenlő Bánásmód Hatósága, ha életkoruk alapján tesz különbséget alkalmazottak vagy ügyfelek közt, a kormánynak ellenben törvény adta joga a kor szerinti diszkrimináció.
júl. 2
7:27
Gyenesei: Újabb feladatokhoz több pénz kell az önkormányzatoknak (Infostart)
Vagy nem szabad több feladatot róni az önkormányzatokra, vagy többlettámogatást kell nyújtani számukra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az önkormányzati miniszter. Gyenesei István hozzátette: az önkormányzatok terhein úgy is lehet enyhíteni, ha a kormány a különböző projekteknél a megvalósítás határidejét módosítja, vagy egyszerűsíti a minőségi előírásokat.
júl. 2
7:39
Megyeri híd fokozottan veszélyessé teheti újpest utcáit (Alternatív Energia)
Várhatóan a kormány is foglalkozik a Megyeri hídhoz kapcsolódó újpesti követelések ügyével; az sem kizárt, hogy már a mai ülésén sor kerül erre - írja a Népszava.

Keresés