2008. július 1. kedd

júl. 1
5:45
Buszrazziát tart a közúti hatóság (Infostart)
Országos vizsgálatot indít a Nemzeti Közúti Hatóság július 4. és 10. között a nem menetrend szerint közlekedő buszokkal kapcsolatban - mondta az InfoRádiónak a szervezet főigazgatója, Lovas Károly.
júl. 1
6:57
Olcsóbb lesz 406 gyógyszer, drágult 269 készítmény (Infostart)
Július 1-től 406 gyógyszer lesz olcsóbb, 269 pedig drágább - közölte az Egészségügyi Minisztérium.
júl. 1
7:15
Ki a legjobban fizetett állami cégvezér? (Infostart)
Az Index az állami tulajdonban lévő állami gazdasági társaságok csúcsvezetőinek zsebében szeretett volna turkálni az év elején. A tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől és az akkor még létező Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól kértek adatokat nagyjából 50 állami cég vezetőinek jövedelméről, prémiumáról, esetleg extra végkielégítéséről.
júl. 1
7:51
Zsebbevágó változások július elsejétől (Infostart)
Több, a lakosságot és a vállalkozásokat érintő változás is életbe lép kedden, július elsejétől ugyanis emelkedik a gáz ára, változnak a szocpol szabályok, csak elektronikus úton lehet a cégbejegyzést intézni, és a zárjegyeket elektronikusan is lehet igényelni.
júl. 1
7:57
Lap, szem, le (Metropol)
A minimálbér helyett a nyugdíjminimumhoz igazítanák a szociális segélyt; évi 80-90 ezer hivatali döntés válhat semmissé; egyre több magyar munkavállaló külföldön próbál szerencsét; a GDP arányában kétszer annyit költünk nyugdíjra és szociális kiadásokra, mint a többi visegrádi ország. Olvassa velünk a reggeli lapokat!
júl. 1
8:27
Parragh: Lehetne 7-8 százalékos a gazdasági növekedés (Infostart)
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a kormánynak a gazdaság kifehérítéséből eddig származó 100 milliárd forintot adócsökkentés formájában vissza kell adnia a vállalkozásoknak. Parragh László az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: ezzel, az állam kiadásainak csökkentésével és az uniós források átcsoportosításával ezermilliárdos is lehetne a tehermérséklés.
júl. 1
9:36
Gyurcsány feltüzelte a nyugdíjasokat (Napi)
júl. 1
11:09
Szekeres: a lakosság támogatja az afganisztáni missziót (Infostart)
A lakosság támogatja Magyarország afganisztáni misszióját és a külföldi katonai szerepvállalásokat, mondta Szekeres Imre honvédelmi miniszter. A tárcavezető a Katonai Felderítő Hivatalban tartott előadásában arról is beszélt, hogy összetettebb feladatot kap a Magyar Honvédség a KFOR misszióban.
júl. 1
13:33
Nagy a kereslet műszaki végzettségű pályakezdők iránt (Infostart)
A műszaki végzettségű diplomás pályakezdők iránti kereslet gyorsabban nő, mint a gazdasági diplomások iránti igény, egy kezdő informatikusnak átlagosan 258 ezer, egy pénzügyesnek 180 ezer forintot ajánlanak - mondta Tóth István János, az MKIK Gazdaság és Vállalkozáselemző Intézet (GVI) ügyvezető igazgatója kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
júl. 1
13:51
Két héten belül folytatódik a vasutassztrájk (Infostart)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) két héten belül folytatja a február elsején megkezdett gördülő vasutas sztrájkot, ha addig nem sikerül érdemben haladni az követelésekről folyó tárgyalásokon - jelentette be Gaskó Isván a VDSZSZ elnöke kedden a sztrájkbizottság döntését.
júl. 1
15:36
Minden eddiginél több jelölés érkezett a 2008-as Prima Primissima Díjra (Infostart)
Minden eddiginél több jelölés érkezett a 2008-as Prima Primissima Díjra - jelentette be Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke. A díjat idén is tíz kategóriában adják át. A tavaly bevezetett Junior Prima Díj azonban idén négy új kategóriával bővül.
júl. 1
16:12
Vasutassztrájk terve: a minisztérium hat hete nem ül le tárgyalni a VDSZSZ-el (Infostart)
Két héten belül újra vasutassztrájk lehet - jelentette be Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. A munkabeszüntetés pontos időpontját még nem közölte a szakszervezeti vezető.
júl. 1
17:24
Orbán: a korrupció a befektetések és a munkahelyteremtés fő akadálya (Infostart)
A korrupciót tartja a magyarországi befektetések és a munkahelyteremtés egyik legfőbb akadályának a Fidesz elnöke. Orbán Viktor azután beszélt erről, hogy a legnagyobb befektetésekkel rendelkező országok nagyköveteivel találkozott Budapesten.
júl. 1
18:00
Sztrájkolnak is, meg nem is a postások (Infostart)
Hétfő óta afféle "lappangó sztrájk" van a postánál, bár ezt a cég vezetése nem ismeri el, és arról már végképp nincs hitelt érdemlő információ, hogy hányan vesznek részt a Kézbesítők Szakszervezete és egy másik, újonnan csatlakozott kisebb érdekképviselet akciójában. A tiltakozók azt szeretnék, hogy ne kelljen biztosításokkal és sorsjegyekkel kereskedniük.
júl. 1
18:18
Az idegenlégióból lopott fegyverekkel akartak vadászni - képekkel (Infostart)
A francia idegenlégió fegyverállományából származó haditechnikai eszközök felhasználásával akartak Borsod-Abaúj-Zemplén megye erdeiben vadászni azok az elkövetők, akiket a rendőrség elfogott, felszámolva ezzel egy illegális orvvadászhálózatot.
júl. 1
18:27
Több mint 6 millió forint a daganatos beteg gyermekek megsegítésére (Metropol)
Eddig 6 015 504 forint gyűlt össze a daganatos beteg gyermekeket segítő Tegyünk együtt a gyermekekért elnevezésű programban azokból az egyforintosokból, amelyet a Danone Kft. ajánlott fel a kezdeményezés keretében, a június 15. és július 31. között értékesített legtöbb Könnyű és Finom termék után.
júl. 1
18:54
Büntetőfeljelentést tesz a Magyar Posta a kerékpártender ügyében (Infostart)
Büntetőfeljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a kerékpár-tender ügyében a közbeszerzési szabályok megsértése miatt a Magyar Posta. Tomecskó Tamás, a társaság szóvivője elmondta: az igazgatóság a felügyelő bizottság javaslatára döntött így.
júl. 1
19:48
Ijesztő uniós adatok a magyarországi élelmiszerár-emelkedésről (Infostart)
Magyarországon az uniós átlagnál nagyobb mértékben, 12,8 százalékkal emelkedtek tavaly az élelmiszerárak. Az Európai Unió statisztikai hivatalának adatai szerint a közösség 27 tagállamában átlagosan 3 és fél százalék volt a drágulás. A nap legfontosabb hírei.
júl. 1
20:42
Kórházi fertőzés miatt halt meg egy csecsemő (Infostart)
Meghalt egy néhány hetes csecsemő, négy másik pedig súlyosan megbetegedett egy kórházi fertőzés miatt a fővárosi Péterfy Sándor Utcai Kórház koraszülött osztályán - számolt be az egyik kereskedelmi televízió híradója.
júl. 1
21:00
Interneten is megtervezhetjük a temetést (Infostart)
Internetes szolgáltatásokat vezetett be június közepétől a Budapesti Temetkezési Intézet. Így meg lehet tervezni a temetést, lehet e-mailben gyászjelentést küldeni, és még akár koszorút is lehet a sírra rendelni.
júl. 1
21:18
Gyurcsány Ferencet a Szocialista Internacionálé alelnökének választották (Infostart)
Gyurcsány Ferenc magyarországi politikai teljesítményének tulajdonítja, hogy Athénban a Szocialista Internacionálé alelnökének választották. Az MSZP elnöke Kovács Lászlót váltja ezen a poszton. A szervezetnek összesen 24 alelnöke van. A magyar miniszterelnök előadásában a biztonsági kérdések mellett az energia és az élelmiszerek árrobbanásának a kezelését nevezte meg a globális politika legnagyobb…
júl. 1
22:09
Kilenc bemutatót tervez Alföldi Róbert a Nemzetiben (Infostart)
Július elsejétől Alföldi Róbert a Nemzeti Színház főigazgatója. A következő évadban 9 bemutatót tervez a színház, a darabok többségét kortárs írók fordítják újra, vagy dolgozzák át. A társulatból 18 színész nem kapott szerződést a következő évadra, 15 művész szerződött a teátrumhoz.

2008. július 2. szerda

júl. 2
5:57
Strasbourgban kapja vissza nevét "törvénytelen" esküvője után a magyar asszony (Infostart)
A strasbourgi emberi jogi bíróságig ment egy magyar asszony, hogy visszakapja fél évszázada használt nevét, a magyar állam ugyanis annak megváltoztatására kényszerítette. A testület a 75 éves asszonynak adott igazat.
júl. 2
6:51
Mi a különbség a kormány és egy vállalkozás között? (Infostart)
A Népszabadság egy kérdést tesz fel: mi a különbség egy vállalkozás és a kormány közt? A válasz: az előbbit azonnal elmarasztalja az Egyenlő Bánásmód Hatósága, ha életkoruk alapján tesz különbséget alkalmazottak vagy ügyfelek közt, a kormánynak ellenben törvény adta joga a kor szerinti diszkrimináció.
júl. 2
7:27
Gyenesei: Újabb feladatokhoz több pénz kell az önkormányzatoknak (Infostart)
Vagy nem szabad több feladatot róni az önkormányzatokra, vagy többlettámogatást kell nyújtani számukra - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az önkormányzati miniszter. Gyenesei István hozzátette: az önkormányzatok terhein úgy is lehet enyhíteni, ha a kormány a különböző projekteknél a megvalósítás határidejét módosítja, vagy egyszerűsíti a minőségi előírásokat.
júl. 2
10:09
Helyszíni tárgyalás Olaszliszkán - gój motorosokkal (Infostart)
Megkezdődött a helyszíni bírósági tárgyalás az olaszliszkai emberölés ügyében szerdán; a területet lezárták, mintegy száz rendőr vonult fel a helyszínre, az utcába csak szigorú ellenőrzés után lehetett bejutni.
júl. 2
11:21
Fodor-Semjén találkozó: van esély az együttműködésre (Infostart)
Több területen is határozott esély van az együttműködésre, annak ellenére, hogy a két párt politikai értékvilága távol áll egymástól - mondta Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke, miután szerdán Budapesten megbeszélést folytatott Semjén Zsolttal, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnökével.
júl. 2
13:09
Fertőzés a Péterfyben - két gyermeken csak az életmentő beavatkozás segített (Infostart)
Két gyermeken életmentő beavatkozást kellett elvégezni azon csecsemők közül, akik még májusban betegedtek meg a fővárosi Péterfy kórházban egy behurcolt baktériumtól, az orvosok azonban bíznak a felépülésükben. A fertőzést tizenhárom kissúlyú koraszülött kapta el, közülük egy életét vesztette.
júl. 2
13:27
Quincy Jones a Montreux-i Dzsesszfesztivál díszvendége (Infostart)
A 75 éves Quincy Jones a sztárvendége az idén 42. alkalmommal megrendezendő Montreux-i Dzsesszfesztiválnak. A július 4-től 19-ig tartó fesztivál versenyprogramjában két magyar művész is szerepel.
júl. 2
14:03
Fidesz-javaslat az áremelkedések ellen (Infostart)
A benzin jövedéki adójának, valamint a távhő és az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentésére nyújtott be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek a Fidesz - jelentette be Orbán Viktor, a párt elnöke és Varga Mihály alelnök szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
júl. 2
15:15
Megújult a Pedagógusok Szakszervezetének vezetése (Infostart)
Megújult a Pedagógusok Szakszervezetének vezetése. Az érdekvédelmi tömörülés szerdán zárult, XVIII. kongresszusán Galló Istvánnét választotta elnökéül.
júl. 2
15:17
Romlott az Ecostat konjunktúra indexe a második negyedévben (Infostart)
Romlott az előző negyedévhez képest az Ecostat konjunktúra indexe a második negyedévben. A gazdaságkutató intézet felmérése szerint a száz legnagyobb vállalat és a kis- és középvállalatok is pesszimistábbá váltak az elmúlt három hónapban.
júl. 2
16:27
Megújul az Oroszlános kút (Infostart)
A Belvárosi Önkormányzat saját költségén letisztíttatja a Vörösmarty téren álló Oroszlános kutat, mert a korábbi ígéretek ellenére a Fővárosi Önkormányzat ezt nem tette meg - mondta Belváros-Lipótváros polgármestere.
júl. 2
16:29
Tízmillió forint értékű csempészcigaretta-szállítmányt foglaltak le (Infostart)
Összesen csaknem tízmillió forint értékű csempészcigaretta-szállítmányt foglaltak le a vám- és pénzügyőrség munkatársai éjszaka Nábrádon és Debrecenben.
júl. 2
16:57
Rontja a versenyt a korrupció (Metropol)
A korrupció negatív következményei közül a versenytorzító hatást emelte ki Bod Péter Ákos, a Budapest Corvinus Egyetem tanára, az intézmény „Korrupciós kockázatok az üzleti szektorban” című tanulmányának szerdai bemutatóján, hozzátéve, hogy pártok és az önkormányzatok jelentős korrupciós kockázatot jelentenek.
júl. 2
16:59
Elsősegélynyújtó szolgálat a Balatonnál (Metropol)
A Magyar Vöröskereszt idén 26 balatoni strandon indítja el július 2-tól augusztus 19-ig parti elsősegélynyújtó szolgálatát, amelyben összesen 364 önkéntes vesz részt - tájékoztatott Harrach Gábor, a szervezet kommunikációs igazgatója.
júl. 2
17:21
Demján: "Reform, reform és reform" kell a változáshoz (Infostart)
Tovább nőtt az államadósság, ami március végén elérte a GDP 67,1 százalékát. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke szerint az adócsökkentés előtt fontosabb az államadósság mérséklése. Demján Sándor az InfoRádiónak elmondta: a költségvetési hiányból származó többletbevételt nem szabad szavazatszerzés céljából a politikának elosztogatnia.
júl. 2
17:57
Vidékfejlesztési program: 500 milliárd forint támogatási igény (Infostart)
Több mint 35 ezer támogatási kérelem érkezett a 2007 szeptemberében hivatalosan is elfogadott Új Magyarország Vidékfejlesztési Programhoz. A projekt eddig eltelt közel egy évét értékelte a kormány szerdai ülésén.
júl. 2
18:15
Háromórás dugókat hozhat a Margit híd lezárása (Infostart)
Jövő év elején zárják le a Margit hidat, a forgalom nagy része az Árpád hídra illetve az Erzsébet hídra terelődik - mondta az InfoRádióban a Főmterv Zrt. közlekedéstervezője. Farkas László hozzátette: csúcsforgalom idején várhatóan 2-3 órán keresztül tart majd a dugó Budapesten.
júl. 2
18:33
Baleset a 85-ös főúton: már két halálos áldozat - képek (Infostart)
A kórházba szállítást követően meghalt annak a személykocsinak a 22 éves utasa is, amely egy terepjáróval frontálisan ütközött a Győrt Sopronnal összekötő 85-ös főúton Kapuvár térségében szerdán - közölte a rendőrség az MTI-vel. A jármű vezetője a helyszínen életét vesztette.
júl. 2
18:51
A kórházi környezet veszélyt jelenthet a csecsemőkre (Infostart)
A kórházi környezet veszélyes közeg, mert felszaporodnak az antibiotikumokkal szemben ellenálló baktériumok, különösen az intenzív osztályokon - mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem 1-es számú Gyerekklinika Újszülött Intenzív Centrumának vezetője. Dr. Szabó Miklós elmondta: a bakteriális fertőzés miatt meghalt néhány hetes csecsemőt úgy vette át a klinika, hogy folyamatosan éleszteni…
júl. 2
19:45
Vállalkozásokat támogatnának a kormánnyal közösen a takarékszövetkezetek (Infostart)
A kis- és közepes vállalkozások támogatására, vagy önkormányzati fejlesztésekhez felhasználható alap létrehozását ajánlotta a kormánynak az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség elnöke. Demján Sándor azt mondta: a szövetkezetek 700 milliárd forintnyi szabad pénzeszközeiből több részre bontva hoznak létre a célra egy 4-500 milliárd forintos fix alapot. Csökkentené a benzin jövedéki adóját,…
júl. 2
20:21
A Balaton kiválóan alkalmas fürdésre és vízi sportokra (Infostart)
A Balaton kiválóan alkalmas fürdésre és vízi sportokra - közölte az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézete. Nemcsak a víz hőmérséklete teszi kiválóan alkalmassá a strandolásra a Balatont, hanem a minősége is: még a tápanyagban leggazdagabb Keszthelyi-medencében is nagyon alacsony az algaéletet szabályozó nitrogén és foszfor koncentrációja.
júl. 2
20:39
Óbudára zúdul a teherforgalom (Infostart)
Ha a III. kerület főbb útjait "nemzetközi és nagytérségi tranzitforgalmi útvonalnak" jelöli ki a főváros, a kerületben lakók közlekedési lehetőségei jelentősen megnehezednek - mondta Óbuda polgármestere. Bús Balázs szerint az új teherforgalmi behajtási stratégia káoszt fog okozni a III. kerületben.
júl. 2
21:15
Levágta a vonat egy férfi lábait Siófoknál (Infostart)
Egy férfi mindkét lábát levágta a vonat Siófoknál, miután a sorompó tilos jelzése ellenére akart áthaladni a síneken. A Venezia expresszvonat jelentős késéssel folytathatja útját.
júl. 2
21:33
Hajnalig késések lesznek a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon (Infostart)
Kábelzárlat miatt 50-60 percet késnek a vonatok a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon - közölte a MÁV kommunikációs Igazgatósága.
júl. 2
22:27
Működésképtelenség szélére került az egri kórház (Infostart)
Az Egri Kórházvédő Bizottság elnöke szerint a HospInvestnek távoznia kell az egri kórházból, mivel nem tudta átvenni a kórház működtetését július elsejéig, a megyegyűlési határozatban megadott időpontig. A kórház 1300 dolgozója közül 900-an nem írták alá a munkaszerződést a HospInvest Zrt.-vel, így az intézmény működésképtelen lenne.
júl. 2
22:45
Példás együttműködés előzte meg a börtönőr tettenérését (Infostart)
Alkoholt és valószínűleg kábítószert árult a raboknak a tököli börtönben egy őr, aki ellen vesztegetés miatt folytat eljárást az ügyészség. A Büntetés-végrehajtás országos parancsnoka szerint tetten érték az őrt, miután információkat kaptak arról, hogy a fegyőr pénzért mindent megszerzett az elítélteknek. Kökényesi Antal hangsúlyozta: bár kevés hasonló eset történik, változtatásokat vezetnek be,…
júl. 2
22:57
Kábelzárlat miatt késnek a vonatok (Metropol)
Elromlott a vasúti biztosítóberendezés Szajol és Tiszatenyő között, emiatt a Budapest-Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon a vonatok jelentős, 50-60 perckéséssel közlekednek.

2008. július 3. csütörtök

júl. 3
6:15
Frontális ütközés a 6-os út fővárosi szakaszán - egy halott (Infostart)
Egy halálos áldozata van annak a balesetnek, amely hajnalban történt a főváros XXII. kerületében, az M6 kivezető szakaszán. Két kisteherautó frontálisan ütközött. Az utat teljes szélességében lezárták.

Keresés