2008. december 1. hétfő

dec. 1
5:15
Úgy tűnik, Lamperth Mónika hoppon marad (Alternatív Energia)
A belső béke megőrzése érdekében nem hozzák létre a főtitkári posztot az MSZP-ben, amit az elnöki kabinetet vezető Lamperth Mónikánnak szántak. A tavaszi tisztújításon Újhelyi István alelnököt szorongatják majd legjobban, posztjára akár fél tucat erős pályázó is lehet.
dec. 1
5:33
A "bérünket lassan úgy hívják: éhbér" - újabb sztrájkkal fenyegetnek a közszolgálati dolgozók (Alternatív Energia)
Ma a kormány javaslatot tesz a közszférában alacsony bérért dolgozók teljes kompenzációjára és kész további garanciákat vállalni a közalkalmazottak, köztisztviselők, fegyveres és rendvédelmi dolgozók munkahelyének megőrzése érdekében. Ezt a kormányszóvivői iroda közölte, miután szombaton a közszféra mintegy tízezer munkavállalója demonstrált a Parlament előtt. Tiltakoztak a tervezett…
dec. 1
5:35
MDF: ha így megy tovább, saját magunkat „daráljuk le” (Alternatív Energia)
Nem kell bennünket kívülről bomlasztani, ha így megy tovább, saját magunkat „daráljuk le” – jegyezte meg a Magyar Demokrata Fórum egyik képviselője. Szerinte igaza van annak az immár csak volt szombathelyi fórumosnak, aki az egyik helyi portálnak azt mondta, ebben a pártban ellentétek, háborúskodások jellemzik a hétköznapokat. Tény, hogy a helyi és országos botrányok közepette a húzóemberek sorra…
dec. 1
5:51
Pozitív eredmény az utóbbi hetek intézkedései nyomán (Alternatív Energia)
A múlt héten pozitív fejleményekről számolhattak be a hazai állampapírpiac szereplői. A hozamok hosszú idő után esni kezdtek, a hét első felében a három hónapos, később a 12 havi kincstárjegyeket is túlkereslet mellett jegyezték. Arról megoszlik a szakértők véleménye, hogy vajon a kedvező változások trendfordulót jelentenek vagy csupán átmeneti időszakra éledt fel az optimizmus a piacon.
dec. 1
6:09
Leteszi az esküt Molnár Csaba (Infostart)
Hétfőn kezdődő kétnapos ülésén dönt az Országgyűlés az egyes adó- és járuléktörvények, valamint a 2009-es költségvetést megalapozó jogszabályok módosításáról. Molnár Csaba kijelölt közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter a tervek szerint szintén ma teszi le a miniszteri esküt. Az új tárcavezető Szabó Pált követi a poszton.
dec. 1
6:27
Fokozottan ellenőrzik a gyermeküléseket (Infostart)
Fokozottan ellenőrzi decemberben a biztonsági öv és a gyermekülés használatát a rendőrség.
dec. 1
7:03
Hétvégéig nem jár a Budavári Sikló (Infostart)
Karbantartási munkák miatt péntekig nem jár a Budavári Sikló; a BKV tájékoztatása szerint a hétvégén már ismét a megszokott menetrenddel várja a látogatókat a Vár egyik legnagyobb turista-látványossága.
dec. 1
7:05
Családi ház robbant fel Gyálon (Infostart)
Lakhatatlanná vált a Pest megyei Gyálon az a családi ház, amelyben gázrobbanás történt vasárnap este.
dec. 1
7:39
A válság legnagyobb károsultja az építőipar (Infostart)
Az építőipar a válság egyik legnagyobb vesztese - mondta az InfoRádióban az Építési Vállalkozások Országos Szakszövetségének elnöke. Tolnay Tibor pozitív diszkriminációt szorgalmazott az Aréna című műsorban, szerinte ugyanis a büntetés nem a leghatékonyabb eszköze a feketegazdaság kifehérítésének.
dec. 1
7:57
A Cargo-pénzből veheti meg a MÁV a HÉV-et (Infostart)
A Napi Gazdaság arról ír, hogy 30 milliárd forint körüli összegért megveheti a MÁV a BKV-tól a HÉV-et. A lap úgy tudja: a tranzakciót a MÁV Cargo 102 milliárd forintos privatizációs bevételéből finanaszíroznák, és április 30-áig kell megállapodni arról, hogy az állam milyen garanciális feltételek mellett adja át a BKV-nak az összeget.
dec. 1
8:15
Indul a digitális televíziózás (Infostart)
Hétfőn indul a digitális földfelszíni televíziós adás Magyarországon.
dec. 1
8:15
"Ha nem lesz 13. havi, akkor még kevesebb egészségügyi dolgozó lesz"! (Alternatív Energia)
"A 13. havi bér megvonása után az egészségügyben és szociális szférában dolgozó száma drasztikusan csökkeni fog. Így is nagy létszámhiányokkal küzdenek ezeken e területeken" - mondta el Varga László a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke a Nap-kelte reggeli műsorában.
dec. 1
8:33
"Jön az adófizető-ellenes törvény"! (Alternatív Energia)
"A mostani adótörvény nem segíti a vállalkozókat. Azt reméltük, hogy egyszerűsödni fog, de ez inkább csak bonyolódik" - mondta el Kóka János az SZDSZ frakcióvezetője a Nap-kelte reggeli műsorában.
dec. 1
8:51
Éjfélig lehet kötelezőt váltani (Infostart)
Hétfő éjfélig lehet felmondani az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokat. A felmondó nyilatkozat csak akkor érvényes, ha írásban kapja meg a biztosító.
dec. 1
8:53
Drága a szülés Veszprémben (Infostart)
Felügyeleti eljárást kezdeményezett az Egészségügyi Minisztérium a Veszprém megyei kórház ellen, ahol a szüléseknél százezer forintot kérnek az orvosválasztásért - írja a Népszabadság. Az intézmény főigazgatója szerint az intézkedés szabályos, és a betegek érdekeit, valamint a hálapénz visszaszorítását szolgálja.
dec. 1
10:21
Javult a szerdai buszbalesetben megsérült gyermek állapota (Infostart)
Némileg javult a múlt szerdai buszbalesetben életveszélyesen megsérült kisfiú állapota - mondta Harmath György, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója.
dec. 1
10:39
A főügyészség megszüntette Nagy György előzetes letartóztatását (Infostart)
Megszüntette a főügyészség az erzsébetvárosi ingatlanügyben meggyanúsított vállalkozó előzetes letartóztatását - erősítette meg a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.
dec. 1
10:39
Gál György felfüggesztette SZDSZ-es párttagságát (Alternatív Energia)
Megszüntette a főügyészség az erzsébetvárosi ingatlanügyben meggyanúsított vállalkozó előzetes letartóztatását - erősítette meg a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-nek.
dec. 1
11:15
Két Top100-as bűnözőt fogtak el - képekkel (Infostart)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Célkörözési Osztályának és az Akció Osztály munkatársai vasárnap elfogtak két férfit, akik szerepeltek az Országos Rendőr-főkapitányság Top100-as listáján.
dec. 1
11:33
Csak egy nagykoalíció mentheti meg Magyarországot? (Alternatív Energia)
Pénzügyi megrázkódtatást él át a világ és nem általános gazdasági válságot - mondta Csaba László akadémikus hétfőn, az MKB Bank által szervezett "Vergődés vagy kilábalás" című budapesti konferencián.
dec. 1
11:51
A Fidesz és a KDNP megtartaná a 13. havi nyugdíjat (Infostart)
A Fidesz és a KDNP kezdeményezte, hogy a 2009-es költségvetést megalapozó törvények módosításából kerüljön ki a 13. havi nyugdíj elvétele - jelentette be Iván László, a Fidesz szakpolitikusa.
dec. 1
12:09
Az utolsó esély 13. havi nyugdíj megtartására (Alternatív Energia)
A Fidesz és a KDNP kezdeményezte, hogy a 2009-es költségvetést megalapozó törvények módosításából kerüljön ki a 13. havi nyugdíj elvétele - jelentette be Iván László, a Fidesz szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
dec. 1
12:27
Fodor Gábor frakcióvezető is lenne (Infostart)
Fodor Gábor pártelnökként elindul az SZDSZ frakcióvezetői posztjáért - jelentette be hétfőn a parlamentben.
dec. 1
12:45
"Semmi nem indokolja a 13.havi nyugdíj elvételét"! (Alternatív Energia)
A Fidesz és a KDNP kezdeményezte, hogy a 2009-es költségvetést megalapozó törvények módosításából kerüljön ki a 13. havi nyugdíj elvétele - jelentette be Iván László, a Fidesz szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
dec. 1
12:47
Fodor keresztbe tesz Kókának? (Alternatív Energia)
Fodor Gábor pártelnökként elindul az SZDSZ frakcióvezetői posztjáért. Ezt ő maga jelentette be újságíróknak hétfőn a parlamentben.
dec. 1
13:03
Tudnivalók a digitális földfelszíni tévézéshez (Infostart)
Fontos, hogy a megfelelő dekóderrel felszerelt tévé készüléket válassza az, aki a hétfőn indult földi digitális sugárzású adást beltéri egység nélkül akarja fogni - mondta Márton György, a Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivője.
dec. 1
13:21
Letette miniszteri esküjét Molnár Csaba (Infostart)
Letette miniszteri esküjét Molnár Csaba, a Gyurcsány-kormány új közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztere hétfőn az Országgyűlésben.
dec. 1
13:21
Automatikus járulékkedvezmény a kisvállalatoknak? (Alternatív Energia)
A kormány elsősorban a forráshoz jutás könnyítésével, az állami támogatási szabályok módosításaival, az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretének átcsoportosításával, valamint az állami és vállalati információgyűjtés erősítésével kívánja segíteni a magyarországi vállalkozásokat és a jelenlegi foglalkoztatási szint megőrzését - mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter hétfőn az…
dec. 1
13:23
Az SZDSZ nemet mond az adótörvény-módosításokra (Infostart)
Az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportja egységesen úgy döntött, hogy nem szavazza meg a kormány által beterjesztett adó- és járuléktörvény-módosításokat - mondta Kóka János frakcióvezető a testület ülése után. Az SZDSZ egyúttal saját adótörvény-módosító javaslatokat nyújt be az Országgyűlésnek.
dec. 1
13:23
Az MTV-nek 30 napja van, hogy elkerülje a megszűnést! (Alternatív Energia)
A Magyar Televízió (MTV) törvényes működésének harminc napon belüli helyreállítására szólította fel a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumát a cégbíróságként eljáró Fővárosi Bíróság.
dec. 1
13:25
Letette miniszteri esküjét Molnár Csaba (Alternatív Energia)
Letette miniszteri esküjét Molnár Csaba, a Gyurcsány-kormány új közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztere hétfőn az Országgyűlésben.
dec. 1
13:39
Tragikus homlokzatomlás: több hétig is eltarthat a vizsgálat (Infostart)
Kikérdezték a munkásokat és bekérték a szombaton leomlott katonai főiskola bontásával kapcsolatos dokumentumokat - mondta az InfoRádiónak az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője. Gedeon András hozzátette: az egy járókelő halálát okozó baleset ügyében indított vizsgálatnak néhány hét múlva lehet eredménye.
dec. 1
13:39
Az SZDSZ nem szavazza meg az adótörvény-módosításokat (Alternatív Energia)
Az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportja egységesen úgy döntött, hogy nem szavazza meg a kormány által beterjesztett adó- és járuléktörvény-módosításokat - mondta Kóka János frakcióvezető hétfőn Budapesten, a testület ülése után.
dec. 1
13:41
Szemléletváltást szorgalmazott a főbírójelölt (Infostart)
Szemléletváltást szorgalmazott az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának ülésén Havasiné Orbán Mária, akit az államfű jelölt a Legfelsőbb Bíróság élére.
dec. 1
14:15
Az APEH elnök és az ombudsman együtt csapna le a visszáságokra (Alternatív Energia)
Négyszemközti találkozón egyeztetett ma. Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és dr. Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke. A találkozót az állami adóhatóság elnöke kezdeményezte, miután a médiumokban a közelmúltban az jelent meg, hogy az ombudsmani hivatal dolgozói félnek, ezért Szabó Máté nagyobb jogi védelmet kér a munkatársainak.
dec. 1
14:33
100 ezer forint az orvosválasztás? (Alternatív Energia)
Változik a jogviszony-ellenőrzési és a rehabilitációs díjazás, valamint a háziorvosi ügyelet kiegészítő díjazása - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter hétfőn, a kormányszóvivői tájékoztatón. A kormányrendelet módosítása nyomán az ellátók a pluszdíjazásokat jövőre is megkapják.
dec. 1
14:51
Változik az egészségügyi ellátások finanszírozása (Infostart)
Változik a jogviszony-ellenőrzési és a rehabilitációs díjazás, valamint a háziorvosi ügyelet kiegészítő díjazása - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter hétfőn, a kormányszóvivői tájékoztatón. A kormányrendelet módosítása nyomán az ellátók a pluszdíjazásokat jövőre is megkapják.
dec. 1
14:51
Félpályás útlezárást tart a Jobbik (Alternatív Energia)
Félpályás útlezárást tart a Jobbik Magyarországért Mozgalom hétfőn 13 és 17 óra között a magyar-szlovák határ közelében Nógrád megyében Balassagyarmaton, Parassapusztán és Ipolytarnócon - közölte a rendőrség.
dec. 1
14:53
A kormány kompenzálná a közszférát a 13. havi bér elvételéért (Infostart)
A kormány vállalja, hogy jövőre kompenzálja a közszféra 13. havi járandóságának kiesését, és erre összesen 112 milliárd forintot különített el a költségvetésben. Ezt Csizmár Gábor a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára mondta, miután megbeszélést folytatott a közszféra szakszervezeteivel.
dec. 1
14:53
A kormány kompenzálná a közszférát a 13. havi bér elvételéért (Alternatív Energia)
A kormány vállalja, hogy jövőre kompenzálja a közszféra 13. havi járandóságának kiesését, és erre összesen 112 milliárd forintot különített el a költségvetésben. Erről Csizmár Gábor a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára nyilatkozott, miután megbeszélést folytatott a közszféra szakszervezeteivel.
dec. 1
15:09
Az inflációt meghaladó mértékben nőnek a közszolgálati díjak Budapesten (Infostart)
Ismét az infláció feletti jövő évi közszolgáltatási díjemelésekről tárgyal Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek előterjesztésében kedden a Főpolgármesteri Kabinet, a díjemelési javaslatokról jövő szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés - tudta meg az MTI fővárosi képviselőktől hétfőn.
dec. 1
15:09
Főzés közben kapta a hírt eltávolításáról Lengyel (Alternatív Energia)
Nekem eddig elfelejtették elmondani, hogy nem vagyok kívánatos a Független Kisgazda-Nemzeti Egységpártban - mesélte Lengyel Zoltán. A fideszes, azután független, jelenleg pedig az MDF padsoraiban helyet foglaló képviselőről még szombaton este mondta ki a kisgazdapárt, hogy elfogadhatatlan számukra az, amit a nemrég hozzájuk csatlakozott Lengyel mond és csinál, szeretnék, ha békében továbbállna.…
dec. 1
15:11
A szocialisták már tudják, hogyan mentik meg ma az adótörvényeket (Alternatív Energia)
Mi megszavazzuk az adótörvényeket és esetleg két-három MDF-es is csatlakozik, úgyhogy minden rendben lesz - mosolygott a Parlament folyosóján Göndör István, azt követően, hogy a szabad demokraták ma bejelentették, ők nem szavazzák meg az adótörvények módosítását.
dec. 1
15:27
Tüntetés után tárgyalás a közszolgálati jövedelmekről (Alternatív Energia)
A közszolgálati dolgozók szombati tüntetése egy mozzanata volt a hónapok óta tartó vitának, amely tegnap ismét asztal mellett folytatódott. Az álláspontok tisztását segítette, de fordulatot nem hozott. A kormány kompenzációs tervét kevesellik a szakszervezetek a jövedelemszintnek még a megőrzéséhez is, ezért fenntartják a január 12-i sztrájkfelhívást.
dec. 1
16:03
Fehér port tartalmazó levelet kapott két budapesti MSZP-iroda (Alternatív Energia)
Két fővárosi MSZP-iroda is fehér port tartalmazó borítékot kapott hétfőn - közölte az MSZP sajtóirodája.
dec. 1
16:05
Egy "igen" már megvan: Veres János teljesítette Lengyel Zoltánnak tett ígéretét (Alternatív Energia)
Egyhangú döntés született: az SZDSZ-frakció elutasítja az adótörvényeket, így késő délután mindannyian a "nem" gombot nyomjuk majd meg - mondta el Gusztos Péter. A szabad demokraták frakcóvezető-helyettese nem indokolt, ám úgy vélte, mindenki tudni fogja, hogy ők miért nem szavazták meg a javaslatot.
dec. 1
16:57
Szervezik a sztrájkot a közszolgálati szakszervezetek (Infostart)
Szakszervezetek-kormány-tárgyalás Nem vezetett eredményre a hétfői, zárt ajtók mögötti tárgyalás a szakszervezetek és a kormány között; a kormány ajánlatát a szakszervezetek nem tartották elfogadhatónak - közölte a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének az elnöke. Kónya Péter hozzátette: elkezdik az ágazati sztrájkok szervezését.
dec. 1
17:33
Fenyőfakörkép: egekben az árak (Infostart)
Az InfoRádió összeállításából megtudhatja, hogy fenyőfát a legolcsóbban Nagykanizsán és környékén árulnak, a legnépszerűbb nordmann fenyőért pedig a fővárosban akár 22 ezer forintot is elkérnek az árusok. Körkép arról, hogyan és mennyiért kerül a fenyőfa a termelőktől a nappalinkig.
dec. 1
18:27
Baleseteket okozott a vihar - reggelre elhagyja az országot a hidegfront (Infostart)
Baleseteket okozott a viharos szél délután Székesfehérvár határában; a rendőrség tájékoztatása szerint egy ember könnyebben megsérült. Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádióban azt mondta: a viharos időt egy gyorsan mozgó hidegfront okozza, amely az éjszakai órákban kelet felé elhagyja az országot.
dec. 1
19:03
Elfogadta az Országgyűlés az adótörvény-módosításokat (Infostart)
Az Országgyűlés hétfőn 198 igen szavazattal, 181 ellenében megszavazta az adó- és járuléktörvények módosítását. A képviselők 208 igen és 168 nem szavazattal elfogadták a jövő évi költségvetést megalapozó másfél tucatnyi törvényt módosító javaslatot, amelyben a 13. havi nyugdíj maximálása is szerepel.

Keresés