2008. december 1. hétfő

dec. 1
6:09
Leteszi az esküt Molnár Csaba (Infostart)
Hétfőn kezdődő kétnapos ülésén dönt az Országgyűlés az egyes adó- és járuléktörvények, valamint a 2009-es költségvetést megalapozó jogszabályok módosításáról. Molnár Csaba kijelölt közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter a tervek szerint szintén ma teszi le a miniszteri esküt. Az új tárcavezető Szabó Pált követi a poszton.
dec. 1
6:27
Fokozottan ellenőrzik a gyermeküléseket (Infostart)
Fokozottan ellenőrzi decemberben a biztonsági öv és a gyermekülés használatát a rendőrség.
dec. 1
7:03
Hétvégéig nem jár a Budavári Sikló (Infostart)
Karbantartási munkák miatt péntekig nem jár a Budavári Sikló; a BKV tájékoztatása szerint a hétvégén már ismét a megszokott menetrenddel várja a látogatókat a Vár egyik legnagyobb turista-látványossága.
dec. 1
7:05
Családi ház robbant fel Gyálon (Infostart)
Lakhatatlanná vált a Pest megyei Gyálon az a családi ház, amelyben gázrobbanás történt vasárnap este.
dec. 1
7:39
A válság legnagyobb károsultja az építőipar (Infostart)
Az építőipar a válság egyik legnagyobb vesztese - mondta az InfoRádióban az Építési Vállalkozások Országos Szakszövetségének elnöke. Tolnay Tibor pozitív diszkriminációt szorgalmazott az Aréna című műsorban, szerinte ugyanis a büntetés nem a leghatékonyabb eszköze a feketegazdaság kifehérítésének.
dec. 1
7:57
A Cargo-pénzből veheti meg a MÁV a HÉV-et (Infostart)
A Napi Gazdaság arról ír, hogy 30 milliárd forint körüli összegért megveheti a MÁV a BKV-tól a HÉV-et. A lap úgy tudja: a tranzakciót a MÁV Cargo 102 milliárd forintos privatizációs bevételéből finanaszíroznák, és április 30-áig kell megállapodni arról, hogy az állam milyen garanciális feltételek mellett adja át a BKV-nak az összeget.
dec. 1
8:15
Indul a digitális televíziózás (Infostart)
Hétfőn indul a digitális földfelszíni televíziós adás Magyarországon.
dec. 1
8:51
Éjfélig lehet kötelezőt váltani (Infostart)
Hétfő éjfélig lehet felmondani az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokat. A felmondó nyilatkozat csak akkor érvényes, ha írásban kapja meg a biztosító.
dec. 1
8:53
Drága a szülés Veszprémben (Infostart)
Felügyeleti eljárást kezdeményezett az Egészségügyi Minisztérium a Veszprém megyei kórház ellen, ahol a szüléseknél százezer forintot kérnek az orvosválasztásért - írja a Népszabadság. Az intézmény főigazgatója szerint az intézkedés szabályos, és a betegek érdekeit, valamint a hálapénz visszaszorítását szolgálja.
dec. 1
10:21
Javult a szerdai buszbalesetben megsérült gyermek állapota (Infostart)
Némileg javult a múlt szerdai buszbalesetben életveszélyesen megsérült kisfiú állapota - mondta Harmath György, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója.
dec. 1
10:39
A főügyészség megszüntette Nagy György előzetes letartóztatását (Infostart)
Megszüntette a főügyészség az erzsébetvárosi ingatlanügyben meggyanúsított vállalkozó előzetes letartóztatását - erősítette meg a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.
dec. 1
11:15
Két Top100-as bűnözőt fogtak el - képekkel (Infostart)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Célkörözési Osztályának és az Akció Osztály munkatársai vasárnap elfogtak két férfit, akik szerepeltek az Országos Rendőr-főkapitányság Top100-as listáján.
dec. 1
11:51
A Fidesz és a KDNP megtartaná a 13. havi nyugdíjat (Infostart)
A Fidesz és a KDNP kezdeményezte, hogy a 2009-es költségvetést megalapozó törvények módosításából kerüljön ki a 13. havi nyugdíj elvétele - jelentette be Iván László, a Fidesz szakpolitikusa.
dec. 1
12:27
Fodor Gábor frakcióvezető is lenne (Infostart)
Fodor Gábor pártelnökként elindul az SZDSZ frakcióvezetői posztjáért - jelentette be hétfőn a parlamentben.
dec. 1
13:03
Tudnivalók a digitális földfelszíni tévézéshez (Infostart)
Fontos, hogy a megfelelő dekóderrel felszerelt tévé készüléket válassza az, aki a hétfőn indult földi digitális sugárzású adást beltéri egység nélkül akarja fogni - mondta Márton György, a Nemzeti Hírközlési Hatóság szóvivője.
dec. 1
13:21
Letette miniszteri esküjét Molnár Csaba (Infostart)
Letette miniszteri esküjét Molnár Csaba, a Gyurcsány-kormány új közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztere hétfőn az Országgyűlésben.
dec. 1
13:23
Az SZDSZ nemet mond az adótörvény-módosításokra (Infostart)
Az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportja egységesen úgy döntött, hogy nem szavazza meg a kormány által beterjesztett adó- és járuléktörvény-módosításokat - mondta Kóka János frakcióvezető a testület ülése után. Az SZDSZ egyúttal saját adótörvény-módosító javaslatokat nyújt be az Országgyűlésnek.
dec. 1
13:39
Tragikus homlokzatomlás: több hétig is eltarthat a vizsgálat (Infostart)
Kikérdezték a munkásokat és bekérték a szombaton leomlott katonai főiskola bontásával kapcsolatos dokumentumokat - mondta az InfoRádiónak az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője. Gedeon András hozzátette: az egy járókelő halálát okozó baleset ügyében indított vizsgálatnak néhány hét múlva lehet eredménye.
dec. 1
13:41
Szemléletváltást szorgalmazott a főbírójelölt (Infostart)
Szemléletváltást szorgalmazott az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának ülésén Havasiné Orbán Mária, akit az államfű jelölt a Legfelsőbb Bíróság élére.
dec. 1
14:51
Változik az egészségügyi ellátások finanszírozása (Infostart)
Változik a jogviszony-ellenőrzési és a rehabilitációs díjazás, valamint a háziorvosi ügyelet kiegészítő díjazása - mondta Székely Tamás egészségügyi miniszter hétfőn, a kormányszóvivői tájékoztatón. A kormányrendelet módosítása nyomán az ellátók a pluszdíjazásokat jövőre is megkapják.
dec. 1
14:53
A kormány kompenzálná a közszférát a 13. havi bér elvételéért (Infostart)
A kormány vállalja, hogy jövőre kompenzálja a közszféra 13. havi járandóságának kiesését, és erre összesen 112 milliárd forintot különített el a költségvetésben. Ezt Csizmár Gábor a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára mondta, miután megbeszélést folytatott a közszféra szakszervezeteivel.
dec. 1
15:09
Az inflációt meghaladó mértékben nőnek a közszolgálati díjak Budapesten (Infostart)
Ismét az infláció feletti jövő évi közszolgáltatási díjemelésekről tárgyal Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek előterjesztésében kedden a Főpolgármesteri Kabinet, a díjemelési javaslatokról jövő szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés - tudta meg az MTI fővárosi képviselőktől hétfőn.
dec. 1
16:57
Szervezik a sztrájkot a közszolgálati szakszervezetek (Infostart)
Szakszervezetek-kormány-tárgyalás Nem vezetett eredményre a hétfői, zárt ajtók mögötti tárgyalás a szakszervezetek és a kormány között; a kormány ajánlatát a szakszervezetek nem tartották elfogadhatónak - közölte a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének az elnöke. Kónya Péter hozzátette: elkezdik az ágazati sztrájkok szervezését.
dec. 1
17:33
Fenyőfakörkép: egekben az árak (Infostart)
Az InfoRádió összeállításából megtudhatja, hogy fenyőfát a legolcsóbban Nagykanizsán és környékén árulnak, a legnépszerűbb nordmann fenyőért pedig a fővárosban akár 22 ezer forintot is elkérnek az árusok. Körkép arról, hogyan és mennyiért kerül a fenyőfa a termelőktől a nappalinkig.
dec. 1
18:27
Baleseteket okozott a vihar - reggelre elhagyja az országot a hidegfront (Infostart)
Baleseteket okozott a viharos szél délután Székesfehérvár határában; a rendőrség tájékoztatása szerint egy ember könnyebben megsérült. Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádióban azt mondta: a viharos időt egy gyorsan mozgó hidegfront okozza, amely az éjszakai órákban kelet felé elhagyja az országot.
dec. 1
19:03
Elfogadta az Országgyűlés az adótörvény-módosításokat (Infostart)
Az Országgyűlés hétfőn 198 igen szavazattal, 181 ellenében megszavazta az adó- és járuléktörvények módosítását. A képviselők 208 igen és 168 nem szavazattal elfogadták a jövő évi költségvetést megalapozó másfél tucatnyi törvényt módosító javaslatot, amelyben a 13. havi nyugdíj maximálása is szerepel.
dec. 1
21:12
Jóváhagyta az Országgyűlés az adó- és járuléktörvények módosítását - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Jóváhagyta az Országgyűlés 198 igen szavazattal, 181 ellenében az adó- és járuléktörvények módosítását. A személyi jövedelemadó törvény például úgy változik, hogy az adókedvezmény kulcsa évi 3,4 millió forintig egységesen 30 százalék lesz, de összesen évi 100 ezer forintot lehet ilyen címen leírni az adóból.

2008. december 2. kedd

dec. 2
3:21
Gödör Mikulás többek közt a Jazzékiellel (PestMost.hu)
Ha mindenki kipucolta a bakancsát, akkor irány a Gödör hatodikán, mert néhány jó zenekar is megvette a Mikulás-frenchise-t!
dec. 2
3:54
Ed Solo, MC Darrison és ruhagyűjtés a Hypnosis-on (PestMost.hu)
Ed Solo és MC Darrison december 5-én adja fel tört ritmusú leckéit a Merlinben, mellette jótékonysági ruhagyűjtést is rendez a Hypnosis stábja. Mindenki vigyen plusz egy fölös ruhadarabot, lehetőleg a télre tekintettel, és mulasson jóféle breakbeatre és hiphopra - őrület lesz.
dec. 2
3:58
Deck Attack: Herbaliser Live az A38-on (PestMost.hu)
A brit kollektíva az egyik legrégibb, legpatinásabb intézmény a jazz- és funkalapú tánczenék világában – most pedig a teljes zenekart élőben élvezhetjük a két megszokott dj: Infragandhi és Cyborg templar utójátékával!
dec. 2
4:02
Csúnya pulcsi helyett jubileumi Hegyalja Fesztivál bérlet egy tizesért? (PestMost.hu)
A Hegyalja Fesztivál szervezői egy rendkívül kedvező bérletakcióval rukkoltak elő: december 1. és 24. között mindössze 10 000 forintért ugyanis bárki megválthatja helyét a 2009. július 15-19. között zajló jubileumi tokaj-rakamazi eseményre.
dec. 2
4:27
Ember a fán (PestMost.hu)
Kollár-Klemencz Laci és a Kistehén Melankólikusok lemezbemutatója a Katona József Színházban.
dec. 2
4:31
Nagy forgalmú útszakasz újult meg Nagykörösön (PestMost.hu)
A projekt keretében egy mintegy két kilométeres, Nagykörös belterületén lévő, rendkívül forgalmas útszakasz felújítása valósult meg 133 millió forintos uniós forrásból.
dec. 2
5:00
PB-palack robbant Gyálon (PestMost.hu)
Vasárnap kora este, egy földszintes ház egyik lakásának fürdőszobájában egy 12kg-os pb-palack robbant fel Gyálon. A FEGY tűzoltói és polgárőrei a jelzést követően 3 percen belül a helyszinen voltak, az épületbe légzőkészülékben hatoltak be, a tüzet megfékezték, a gázpalackot kihozták az épületből. Az épület egyik fala kidőlt, a családi ház lakhatatlanná vált, de az ott élők elhelyezésére [...]
dec. 2
5:02
Ítélkezési szünet (PestMost.hu)
A Budaörsi Városi Bíróság 2008. december 29. napjától 2009. január 2. napjáig ítélkezési szünetet tart. Ezen idő alatt tárgyalást és panasznapot nem tartanak és a pénztár sem üzemel, a kezelő irodák félfogadási ideje: hétfőtől szerdáig 9-11 óra között.
dec. 2
5:04
Megújult pilisi útszakaszok (PestMost.hu)
Európai uniós társfinanszírozással, 230 millió forint értékben 3,5 kilométernyi útszakasz újult meg Pest megyében.
dec. 2
5:06
Következő fázisához érkezett a TóPARK kivitelezése (PestMost.hu)
A TóPARK Irodaparkban megkezdődött a vasbeton szerkezetek építése, így új fázisába lépett az ingatlanfejlesztés kivitelezése. A globális pénz- és ingatlanpiaci válság közepette alig találni a közép-kelet-európai régióban finanszírozással rendelkező, építés alatt álló projektet, így az összesen 450 milliárd forint építési volumenű beruházás unikumnak számít az ingatlanpiacon.
dec. 2
7:24
Megmentené a kormány a péti Nitrogénműveket (Infostart)
A Népszabadság információi szerint a kormány hajlandó megmenteni a megingott helyzetű péti Nitrogénműveket, hogy életben tartsa a hazai agrárium műtrágyaellátása szempontjából kulcsfontosságú céget, amelynél áll a termelés.
dec. 2
7:42
Parragh László: Versenyhátrányt jelentenek a magas adóterhek (Infostart)
Szomszédaink jobb eséllyel küzdenek a válság ellen, mint mi, mivel náluk alacsonyabbak az adóterhek - jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Az múlt héten a részvételével megalapított Reformszövetség februárra készíti el javaslatait a gazdaság átalakítására.
dec. 2
8:00
Fidesz: "A teljes 13. havi jövedelem jár a közszolgáknak" (Infostart)
Jövőre 112 milliárd forintot fordít a kormány a kieső tizenharmadik havi bérek kompenzációjára. A kabinet 140 ezer forintos fizetéshatárig az idei pluszjuttatás kétharmadát mégis megadná a köztisztviselőknek és a közalkalmazottaknak. A szakszervezetek és a Fidesz a teljes illetményt akarja.
dec. 2
11:00
Egy hónapig lesz egyszerre lezárva a Szabadság és a Margit híd (Infostart)
Április 30-án kezdődnek meg a Margit híd felújításának forgalomkorlátozással járó munkálatai, a közúti forgalom 2010. szeptember 1-én indulhat el újra a hídon, amelynek állapota miatt a szakemberek évek óta sürgetik a rekonstrukciót.
dec. 2
11:54
Jövő héten dönt a közgyűlés a budapesti közüzemi díjakról (Infostart)
Budapesten jövőre a csatornahasználat díja 9,9 százalékkal, a szemétdíj 14,1 százalékkal, a szennyvízszippantás díja 7 százalékkal, a kéményseprés díja 7 százalékkal, a temetkezési díjak pedig maximum 4 százalékkal drágulhatnak, ha a Főpolgármesteri Kabinet kedden elfogadott javaslatát a jövő héten jóváhagyja a Fővárosi Közgyűlés is - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója.
dec. 2
12:30
Téli közmunkaprogramot indított a kormány (Infostart)
Téli közmunkaprogramot indított a kormány; főleg azoknak adnának munkát, akik segélyből élnek - hangzott el a kormányszóvivői tájékoztatón. Az önkormányzatoknak anyagilag nem kell hozzájárulniuk a foglalkoztatáshoz.
dec. 2
12:48
Személyi igazolványt kaphatnak az újszülöttek (Infostart)
Nyártól az újszülöttek is kapnának személyi igazolványt, sőt utánajárás nélkül azonnal TAJ-kártyát és adóigazolványt is egy törvényjavaslat szerint, így nem kellene kétévente útlevelet csináltatni a gyerekeknek, ha európai uniós országba utaznak - indokolta a tervezett változtatást az InfoRádiónak az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkára, Avarkeszi Dezső.
dec. 2
12:50
Gyurcsány: a Reformszövetség a kormány szövetségese (Infostart)
Jövő január végére, február elejére összehangolt reformjavaslatokat készít a Reformszövetség - derült ki a szövetség tagjai és a miniszterelnök között lefolytatott keddi megbeszélés után. Gyurcsány Ferenc azt mondta, a kormány és az MSZP szövetségesként tekint a Reformszövetségre.
dec. 2
13:06
Három orvos kérhet pénzt Veszprémben a szülésért (Infostart)
Vizsgálja az Egészségbiztosítási Felügyelet, hogy miért kér pénzt a veszprémi kórházban a szülésekért néhány orvos. Az egészségügyi miniszter szerint a szüléshez kapcsolódó ellátások minden esetben ingyenesek, de a veszprémi kórház igazgatója szerint, ha a választott orvos munkaidőn kívül vezeti le a szülést, akkor azért kérhet pénzt a kismamával előzetesen kötött megállapodásnak megfelelően.
dec. 2
13:15
Emberölés Monoron (PestMost.hu)
December 01-én 10.30 órakor érkezett bejelentés a Monori Rendőrkapitányságra, miszerint egy monori családi ház udvarán egy 80 éves nőt holtan találtak a szomszédok. A helyszíni szemle során megállapítást nyert, hogy az asszony halálával kapcsolatban nem zárható ki az idegenkezűség. Az ügyben az eljárást emberölés miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi Alosztály II.…
dec. 2
13:24
Századvég-Forsense: a többség támogatja a 13. havi nyugdíj maximalizálását (Infostart)
Az emberek döntő része támogatja az állami vállalatok vezetőit érintő jutalom csökkentését, valamint a közszférában dolgozók jutalmának és a 13. havi nyugdíjnak a maximalizálását - derült ki a Századvég és a Forsense felméréséből. A megkérdezettek ugyanakkor nagymértékben megosztottak a közszférában dolgozók 13. havi illetékének megvonásával és az őket érintő bérbefagyasztással kapcsolatban.
dec. 2
14:36
Esélyt a Mikulásnak! (Infostart)
Vak, kerekesszékes és siket Mikulások járják a belváros utcáit a héten és ajándékot vagy virgácsot osztanak az intézményeknek attól függően, hogy betartják-e az esélyegyenlőségi törvényt és segítik-e a fogyatékos személyek integrációját.
dec. 2
15:12
Jól van a kislány, aki múlt héten kapott műszívet (Infostart)
Stabil az állapota annak a 15 hónapos kislánynak, aki múlt héten kapott műszívet - közölte az Országos Kardiológiai Intézet osztályvezető főorvosa.

Keresés