2008. december 1. hétfő

dec. 1
8:33
Közösségi site-ok gyerekeknek (Metropol)
A KidZui.com oldalon már hároméves gyerekek is „kialakíthatnak maguknak” saját internetes profilt. A profiljuk segítségével pedig YouTube-videókat nézhetnek, csetelhetnek és bejelölhetik a barátaikat is.

2008. december 2. kedd

dec. 2
16:06
Képzelt betegségek, valódi fóbiák (Metropol)
Az internet terjedésével egyre nő a képzelt betegek és a fóbiákkal küzdők száma. Ez derült ki mintegy mellékesen egy felmérésből, amelyet egyébként más célból végeztek.
dec. 2
17:00
Fél tucat SMSWEB-szervert foglalt le a rendőrség (Metropol)
A budapesti XIII. kerületi Victor Hugo utcában bukkantak a több tíz terabájtnyi adattal lefoglalt szerverekre, amelyekről emelt díjas SMS-ért lehetett jogvédett tartalmakhoz hozzáférni.

2008. december 3. szerda

dec. 3
22:09
Halálos maratonfutás (Metropol)
Annyi játék készült már utópisztikus világokban ahol az emberek romos, lepukkant városokban vagy a szocialista országok szürke lakótelepeit idéző betondzsungelekben éltek, hogy a D.I.C.E fejlesztői számára egyértelmű volt: ha megint ezeket a kliséket erőltetik, a Mirror’s Edge című játék dögunalmas lesz.
dec. 3
22:11
Feketegazdaság a neten (Metropol)
Az internet virtuális feketepiacán a megvásárlásra kínált adatok össz értéke egy év alatt elérte a 276 millió dollárt.

2008. december 4. csütörtök

dec. 4
11:03
Végre megtört a jég (Metropol)
Arctalan arcoskodással vannak tele az internetes fóru mok. Egyesek olyan durva „beszólásokat” engednek meg maguknak, azonosíthatatlan e-mail címek és álnevek mögé bújva, melyek kimerítik a rágalmazás fogalmát.

2008. december 5. péntek

dec. 5
13:15
Szabadfogású számítógépek szombattól (Metropol)
A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ által szervezett 19 év alattiak Szabadfogású Számítógép versenyének 17 díjnyertes alkotásából nyílik kiállítás szombaton a Ludwig Múzeum Művészetek Palotájában található kiállítóhelyén.
dec. 5
14:09
Cseh Laci: Nem használok másolt terméket (Metropol)
Hogy mi köti össze Majkát, Csányi Sándort és Cseh László úszót? Valljuk be: elsőre nem sok minden jutna eszünkbe erre a kérdésre. Van azonban olyan téma, amellyel e három ember mégis összekapcsolható: mindannyian részesei egy, az eredeti termékeket előnyben részesítő, a hamisítás ellen irányuló kampánynak.
dec. 5
14:27
Az internet a mobiltelefonos világ középpontjában (Metropol)
Jövőre is az internet, a közösségi élmények és a lehető legsokoldalúbb multimédiás szolgáltatások állnak a mobil telekommunikáció középpontjában. Ez derült ki a Nokia évzáró sajtótájékoztatóján, ahol az újságíróknak bemutatták a jövő évi trend kihívásainak megfelelő újdonságaikat, valamint új csúcstelefonjukat, az N97-t.

2008. december 9. kedd

dec. 9
14:15
Játékkonzolon száz klasszikus irodalmi alkotás (Metropol)
Videojáték helyett világirodalom: száz klasszikus művet tartalmazó szoftvert ad ki a DS hordozható játékgéphez a Nintendo.
dec. 9
14:17
Másfél hónapos kampány a hamis szoftverek ellen (Metropol)
Másfél hónapos kampányba kezd a jogtiszta szoftverhasználat népszerűsítése érdekében a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) - jelentette be Kondorosi Ferenc, a testület vezetője hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
dec. 9
14:19
Nem minden internetes bolt biztonságos (Metropol)
Az interneten vásárlóknak a saját informatikai biztonságuk mellett ügyelniük kell a kereskedő kiválasztására is, ha nem megfelelő webshopon vesznek terméket, adataikat könnyen csalók kezébe juthatnak.
dec. 9
14:21
Negyvenéves az egér (Metropol)
Az ősegér egy ormótlan fadoboz volt az alján kerékkel, a tetején pedig egy nagy piros kattintógombbal. Továbbfejlesztett változata két évvel előbb jelent meg a Macintosh-ok, mint az IBM-gépek tartozékaként. Egértörténet és érdekességek.
dec. 9
14:33
Májusra elkészül az internetes gyermekvédelmi program (Metropol)
Ennek célja, hogy megvédje a gyermekeket a káros és erőszakos internetes tartalmaktól.
dec. 9
15:45
Leépítés az informatikai szektorban (Metropol)
A Synergon Informatika Nyrt. 43 dolgozójától válik meg 2009. március végéig – közölte a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában jegyzett társaság a tőzsde honlapján kedden.
dec. 9
16:57
Biztonságosabb lesz az internet jövőre a gyermekek számára (Metropol)
Az Európai Uniónak január 1-jével új, biztonságosabb internetprogramja lesz a gyermekek számára és védelmében, jelentette be az Európai Bizottság kedden, miután az Európai Parlament és az EU-tagországok kormányait képviselő tanács is elfogadta a dokumentumot.

2008. december 10. szerda

dec. 10
17:51
Kik azok az internetfüggők? (Metropol)
A becslések szerint a világháló magyarországi felhasználói közül mintegy 6 százalék internetfüggő. De milyen az "átlagos függő" és mit csinál?

2008. december 11. csütörtök

dec. 11
10:03
Kapaszkodó a világhálón (Metropol)
A mai tizenévesek sokkal jobban kiigazodnak az idősebb generációknál a számítógép, az internet világában: közhely, de legtöbbször igaz. A gyerekek azonban ennek ellenére is sokféle veszélynek vannak kitéve, miközben letöltenek, csetelnek vagy egyszerűen böngésznek a világhálón.
dec. 11
10:57
A netes sebesség balladája (Metropol)
Magyarországon a netelőfizetés kész oroszrulett, aminek a tétje, hogy az ígért és a valós sávszélesség közt mekkora az eltérés.
dec. 11
10:59
iwiw: új lehetőségek (Metropol)
Városok, ahol mostanában jártunk, kedvenc dalaink vagy a könyvek, amelyek nagy hatással voltak ránk – hamarosan mindezt és még sok mást is megmutathatunk ismerőseinknek az iWiW-en, anélkül, hogy a rólunk szóló adatlap szöveges részét kilométeres hosszúságúra dagasztanánk.
dec. 11
11:15
Rémálom a kisvárosban (Metropol)
Alex Shepherdet, a Silent Hill: Homecoming főszereplőjét rémálmai sem készítették fel a borzalmakra, amelyeket saját szülővárosában kell átélnie. Játékteszt.
dec. 11
13:03
Közösségi élmények ingyen (Metropol)
A folyamatos kampányok, a törvényi szabályozás ellenére továbbra is folyamatos tendencia a DVD-k, a zenei CD-k és a különböző számítógépes programok, játékok másolása, hamisítása.
dec. 11
15:45
Virtuális otthon játékkonzolon (Metropol)
Hosszas késedelem után csütörtökön megnyílt a Home (Otthon), a Sony PlayStation3 (PS3) játékkonzol használóinak épített virtuális világ.
dec. 11
19:39
Észtországban mobiltelefonnal is lehet majd szavazni (Metropol)
Észtországban, ahol a világon először vált lehetővé az internetes szavazás, a választópolgárok 2011-től mobiltelefonjaikról is leadhatják voksukat. A balti ország parlamentje csütörtökön fogadta el az erről szóló törvényt.

2008. december 12. péntek

dec. 12
17:33
Továbbra is elkerüli a válság a videojáték-ipart (Metropol)
Novemberben sem mutatott válságjeleket az amerikai játékkonzolpiac; még a leggyengébben teljesítő Sony is majdnem száz százalékkal több PlayStation 3 készüléket adott el, mint egy hónappal korábban.

2008. december 15. hétfő

dec. 15
8:06
Jövőre mobilon is tévézhetünk (Metropol)
A jövő év tavaszán indulhat hazánkban a mobil-televíziózás – legalábbis az Antenna Hungária (AH) tervei szerint.

2008. december 17. szerda

dec. 17
8:06
Vége a webszabadságnak (Metropol)
Kína visszatért a "szokásos gyakorlathoz", ismét blokkolja a kritikus hangú külföldi weboldalakat - állapította meg a Freedom House jogvédő csoport friss jelentésében.
dec. 17
20:24
Lara Croft bukása és feltámadása (Metropol)
Videojátékhősök és -hősnők jöhetnek vagy mehetnek, a leghíresebb női játékkarakter nem változik: ő Lara Croft, a Tomb Raider sorozat kalandornője.
dec. 17
21:00
A karácsony és a hűségnyilatkozatok (Metropol)
„A szolgáltatók nem kényszeríthetik a fogyasztókat hűségnyilatkozatos előfizetői szerződés megkötésére, sem úgy, hogy nem ajánlanak hűségnyilatkozat nélküli előfizetői szerződésre vonatkozó konstrukciót, sem pedig úgy, hogy a határozatlan idejű szerződés megkötését indokolatlan és az előfizetőre nézve hátrányos feltételekkel nehezítik meg.”

2008. december 18. csütörtök

dec. 18
9:18
Csekély értelmű javaslat (Metropol)
„Miért gondoljuk, hogy a vállalkozók effajta ügyessége nem éri el egy 12 éves kislányét?”

2008. december 19. péntek

dec. 19
13:12
Virtuális lincselők és „emberhúskeresők” Kínában (Metropol)
Kínában első ízben ítélték kártérítés megfizetésére azokat a virtuális lincselőket, akik vélt vagy valós sérelmekért az interneten közzétett személyes adatokkal próbálnak elégtételt venni.

2008. december 26. péntek

dec. 26
0:39
Gondolatot olvas a japán program (Metropol)
Az agyban megjelenő képeket reprodukálja orvosi képalkotó berendezés segítségével egy japán kutatók által kidolgozott szoftver.
dec. 26
0:43
A gazdasági válság új támadásokat generál (Metropol)
Az egész világra kiterjedő gazdasági válság számos új internetes támadáshoz ad alapot. A telepített kártékony programok a jövőben gyorsan alakulnak majd és gyakran épp biztonsági segédprogramnak álcázzák magukat.
dec. 26
9:39
Jövőre sem csökken a notebookok piaca (Metropol)
A Toshiba szerint a gazdasági visszaesés ellenére sem csökken jövőre a notebookok iránti kereslet.

Keresés