Hírarchívum - Számítástechnika - 2008 április

2008. április 1. kedd

ápr. 1
0:23
Újabb mobilfrekvencia Szlovákiában (terminal)
A szlovák távközlési felügyelet kiírta a tendert az ország negyedik mobilszolgáltatási frekvenciájára.
ápr. 1
1:42
Ma is csak találgatnak Gagarin haláláról (SG)
Új elmélet került elő Jurirj Gagarin haláláról. Egy banális műszaki hiba és a kényszerleszálláskor alkalmazott túlzottan gyors ereszkedés lett a veszte.
ápr. 1
7:13
Újabb résszel bővül a MotoGP-sorozat (Gamekapocs)
A tavalyi év során két különböző MotoGP-játékot is kaptunk, idén azonban ez nem így lesz, miután a Capcom megszerezte a kizárólagos jogokat.
ápr. 1
7:22
Európa első számú fényképezőgép gyártója (terminal)
Immár hatodik éve változatlan a helyzet.
ápr. 1
7:24
A legolcsóbb Lamborghini (terminal)
Ennek a Lamborghini-nek a megvásárlásához nem kellenek súlyos tízmilliók, használatához pedig még jogosítvány sem szükséges.
ápr. 1
7:26
GPS nyomkövetőt minden mobilba - vélekedik a rendőrség (terminal)
A hatóságok folyamatosan követni akarnak bennünket - persze csak a saját érdekünkben...
ápr. 1
7:28
Elkészült a Samsung saját iPhone-ja (terminal)
Ez az új Samsung telefon igen komoly hasonlóságot mutat az Apple ˝csodamobiljával˝.
ápr. 1
7:40
Bukott a szuperhősparódia (SG)
David Zucker sikeresen vette át a Horrorra akadva franchise-ot, ám a Superhero Movie bevételeivel bizony nem büszkélkedhet. A képregényfilmeket kiparodizáló alkotás ugyanis alig 10 millióval nyitott.
ápr. 1
8:00
Fejleszt az Adobe: AIR és Flex már Linuxon is (MaHu)
Az AIR és a Flex Builder 3 alfaverziója immár Linux-ra is elérhető. Az Adobe közzétette új technológiáinak forráskódját, és beindította a Share publikus bétatesztelését. Körkép az Adobe Labs fejlesztői oldalról.
ápr. 1
8:05
'Reggelt! (GameStar)
Szeretettel üdvözlünk mindenkit a "Bolondok napján"! Vajon elképesztő ökörségekkel fárasztunk majd benneteket, vagy a puszta tényekre szorítkozunk? Időben megtudjátok.
ápr. 1
8:07
Rainbow Six: Vegas 2 - túl a kétmillión (Gamekapocs)
A Rainbow Six: Vegas folytatásának PC-s verziója még meg sem jelent, a játék máris a vártnál nagyobb eladásokat produkált - jelentette be a Ubisoft.
ápr. 1
8:09
A Central Park, ahogy még nem láttuk (Gamekapocs)
Új kedvcsináló érkezett az Alone in the Dark ötödik részéről. A folytatás helyszíne a Central Park lesz, mely most bemutatkozik úgy is, ahogy még nem láttuk.
ápr. 1
8:21
Rainbow Six: Vegas 2 - Meglesz a második millió?! (GameStar)
Az Ubisoft főhadiszállásán joggal bonthatnának pezsgőt, hiszen ennél jobban nem is rajtolhatott volna játékuk.
ápr. 1
8:50
Elindult az első magyar internetes tudományos csatorna (prim)
Döntően a magyar kutatás-fejlesztés és oktatás képviselőinek közreműködésével interaktív formában mutatja be a tudomány és technika eredményeit az első magyar tudományos tematikus csatorna TTv TudásMédia néven.
ápr. 1
9:06
Szlovákia kiírta a negyedik mobilszolgáltatói tendert (prim)
A TU SR szlovák távközlési hivatal hivatalosan is kiírta a tendert az ország negyedik mobilszolgáltatói koncessziójára. A kiírt frekvenciatartomány teljes lefedettségű mobilszolgáltatás kiépítésére szolgál, különös tekintettel a szélessávú mobilinternet-szolgáltatás nyújtására. A futamidő 20 év.
ápr. 1
9:16
A Canon már 6 éve az első (MaHu)
A Canon, a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata, a Gfk. fogyasztói felméréseket végző társaság Nyugat-Európa 14 országára kiterjedő felmérése szerint már hatodik éve folyamatosan Európa első számú fényképezőgép-gyártója.
ápr. 1
9:23
Olcsó ProLiant szervereket dobott piacra kis- és középvállalatoknak a HP (HWSW)
A HP tegnap két új belépőkategóriás szervert jelentett be, amelyek közül az egyik rackbe szerelhető, a másik pedig blade kivitelű. A vállalat állítása szerint a ProLiant BL260c G5, illetve DL120 G5 egyaránt költséghatékony megoldások, ugyanakkor nem nélkülözik a ProLiant családtól megszokott kényelmi és felügyeleti szolgáltatásokat.
ápr. 1
9:29
A China Telecom profitja 13 százalékkal csökkent (prim)
A világ egyik legnagyobb telefontársasága, a volt monopolista, de ma is állami China Telecom adózott eredménye tavaly 13 százalékkal 23,7 milliárd jüanra (555,7 milliárd forint) csökkent a 2006-os 27,24 milliárd jüanról, közölték a vállalatnál hétfőn.
ápr. 1
9:32
Médiahack Ausztriában: kőolaj a Fertő-tó alatt (MaHu)
Meglepő jelentést közölt hétfőn déltájt az osztrák APA hírügynökség egy "Április Kőolaj Társaság Kft. (AKT)" nevű magyar cégről, amely a hír (álhír) szerint olajmezőt fedezett fel a Fertő-tó alatt, Fertőboz településtől öt kilométernyire északkeletre, a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén.
ápr. 1
9:43
Ttv: az első magyar internetes tudományos csatorna (MaHu)
Döntően a magyar kutatás-fejlesztés és oktatás képviselőinek közreműködésével interaktív formában mutatja be a tudomány és technika eredményeit az első magyar tudományos tematikus csatorna TTv TudásMédia néven.
ápr. 1
9:46
Te kinek hiszel? (onlinemedia.blog.hu)
Április 1-e az a nap, amikor még a valódi híreket is félrefordított fejjel, összeszűkölt szemmel olvasom: vajon ez most átverés? Mert persze egy újszülöttnek minden vicc új, de azért nem lenne rossz, ha évente nem mindig ugyanazon a színvonaltalanságon futna ez a mai nap.Amit viszont nem értek, hogy a reklámozók miért nem használják ki ezt a napot. Például a MediaMarkt "Hülye azért nem vagyok!"…
ápr. 1
10:01
A digitális írástudás korlátai (SG)
Érdemes-e olyan embereket digitális írástudásra, tehát lényegében számítógép-használatra oktatni, akiknek az elemi írástudásával van baj?
ápr. 1
10:03
Jogellenes a légiutas-adatok Egyesült Államoknak való kiadása (SG)
Az Adattárolási Munkakör civil szervezet álláspontja szerint mind a jelenleg hatályos európai-amerikai légiutas-egyezmények, mind pedig a tervezett európai légiutas-adatbázisok működése jogellenes.
ápr. 1
10:05
Az Apple a legnagyobb hatású márka (SG)
Steve Jobs cége végzett az első helyen egy felmérésben, amely szerint a vásárlókra az Apple neve hat a leginkább pozitívan. A Microsoft és az Egyesült Államok renoméja a leggyengébb.
ápr. 1
10:07
Nem okoz életveszélyt az iPod a pacemakereseknek (prim)
Az elektromágneses tér változását létrehozó iPod zenekészülékek korábbi mérések szerint befolyásolhatják a szívritmust szabályozó pacemaker működését, de a legújabb vizsgálatok megnyugtató eredményei szerint ez nem okoz életveszélyt azoknak a szívbetegeknek, akik ilyen műszert hordanak a mellkasukban.
ápr. 1
10:07
Stresszt, pánikot okoz a mobil hiánya (SG)
A mobiltelefonnal rendelkezők túlnyomó része bepánikol, ha elveszti készülékét, vagy valamilyen okból nem tudja azt használni.
ápr. 1
10:09
Számítógépek terén jól állnak a hazai háztartások (SG)
A személyi számítógépek mára igazi otthoni mindenes eszközzé avanzsáltak. Minden harmadik hazai háztartásban található asztali dvd-lejátszó, az otthonok negyedében pedig digitális fényképező.
ápr. 1
10:37
Call of Duty 4 - Napi 1.3 millió játékos felett (GameStar)
Elképesztő, de a játék producere szerint legalább ennyien töltik napjaikat a Call of Duty legújabb epizódjával.
ápr. 1
10:45
Naponta milliók játszanak a COD4-gyel (SG)
Az Infinity Ward egyik vezetője közölte, hogy az Xbox Live húzónevének számító FPS-ük, a Call of Duty 4 naponta 1,2-1,3 millió felhasználót vonz.
ápr. 1
10:45
A vállalatok kitartanak a Windows XP és az Internet Explorer 6 mellett (HWSW)
A Windows Vista és az Internet Explorer 7 továbbra sem népszerű a vállalatok körében -- derül ki egy felmérésből, amelyet a Forrester Research végzett. A több mint 50 ezer felhasználó megkérdezésével felvett adatokból kiderül, a tavalyi év végén az IE-használóknak csak kevesebb mint harmada telepítette a 7-es változatot, a Vista pedig alig több mint 6 százalékát adta az összes Windows desktopnak.
ápr. 1
10:56
Szerdán hirdet eredményt az ISO a Microsoft OOXML szabványosítási ügyében (prim)
A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) bejelentette, hogy április 2-án szerdán hirdeti ki a Microsoft Office Open XML fájlformátumának szabványosításával kapcsolatos szombati szavazás eredményét.
ápr. 1
11:01
10 éves a Starcraft (pc) (Gamer365)
Tegnap ünnepelte megjelenésének tizedik évfordulóját a Blizzard még mindig népszerű stratégiai alkotása, a Starcraft első része. Eladásokban sem áll rosszul.
ápr. 1
11:04
Playlogic: Szárnyra kapott a holland kiadó? (GameStar)
Megalakulása óta először zárt teljes egészében pozitív mérleggel a feltörekvő holland kiadó. A határ a csillagos ég?!
ápr. 1
11:07
Piacon a Canon IXUS "önarckép" kiadása* (HWSW)
Örülhetnek a nárcisztikus hajlamúak és az egoisták: a Canon bejelentette új IXUS modelljét, amelyet kifejezetten önarcképek készítésére ajánl. Az IXUS SP nyolc megapixeles felbontásban kínálja saját magunk fotózásának kényelmes lehetőségét.
ápr. 1
11:07
Ethical Hacking konferencia Magyarországon (prim)
Először rendeznek hazánkban Ethical Hacking konferenciát 2008. április 24-én a célból, hogy a résztvevők megismerjék és megértsék mindazon támadásokat, amelyekről a hírekben csak ritkán lehet hallani, ugyanakkor a hazai vállalatok számára valós fenyegetést jelentenek.
ápr. 1
11:12
CelebGamer365: elindultunk! (Gamer365)
Minden lap életében eljön az a pillanat, amikor megrázza magát, elnyesi a múlthoz kapcsolt kötelékeit, és bátran új irányba indul, olyan helyekre, ahol ember még nem nagyon járt. A Gamer365 most szánta el magát a változásra: forradalmat csinálunk, nem kicsit, nagyot.
ápr. 1
11:16
Napi hírek (magyaropera.blog.hu)
Nos, a heti hírek formátum nem igazán vált be úgy, ahogy azt terveztük, úgyhogy mostantól átállunk napi hírekre. Lássuk, mi történt az elmúlt 24 órában az Opera háza táján. Visszatértünk a régi designra, mivel az új nem működött megfelelően minden böngészőben, főleg az Internet Explorer 6-ban, márpedig a látogatók több, mint fele ezt használja. Kis javítások persze még várhatóak. A My Opera…
ápr. 1
11:21
Szoftveres úton megoldható az energiaválság? (terminal)
A világ energiafelhasználása 57 százalékkal nő a következő 25 évben - ennek kezelésére (is) kínál megoldást az Autodesk.
ápr. 1
11:23
Etikus hackelés, Magyarországon először (terminal)
Szimulált támadások - először rendeznek hazánkban Ethical Hacking konferenciát.
ápr. 1
11:23
A hazai online kereskedelem múltja, jelene és jövője (prim)
2008. április 8-án első alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon az E-Business Symposium, amely a hazai online kereskedelem múltját, jelenét és jövőjét szeretné feltárni.
ápr. 1
11:34
Hamarosan netkapcsolat nélkül is szerkeszthetők a Google Alkalmazások dokumentumai (HWSW)
A korábbi ígéretnek megfelelően heteken belül internetkapcsolat nélkül is szerkeszthetők lesznek a Google Alkalmazások, angolul Google Docs dokumentumai, mely hasznos lehet olyan helyeken, ahol megbízhatatlan, vagy éppen nincs elérhető internetkapcsolat -- repülőgépeken, vonatokon, vagy akár a metróban.
ápr. 1
11:58
Valóságos kincs kelhet el az eBayen: Pontiac Banshee 1964 (MaHu)
Bár a Pontiac Banshee XP-833-as modell sosem futott az utakon (noha vitathatatlanul stílusos lett volna), két példány azért készült belőle. Egy ezek közül pedig gazdát cserél - az eBayen. Sajnos nem mi leszünk a vevők, irigyeljük is a szerencsést nagyon.
ápr. 1
12:12
Miyamoto: nem emlékszem a 90-es évekre! (wii) (Gamer365)
Érdekes információkat közölt ma egy angol magazin:a lap Shigeru Miyamotoval készített egy egészen méretes mélyinterjút, amelyben a designer megdöbbentő részleteket közöl múltjával kapcsolatban.
ápr. 1
12:17
Nagykállón beindult az SSD meghajtók tömegtermelése* (HWSW)
Nem kevesebb mint 512 gigabájtnyi adat tárolására alkalmasak a Nagykállóban létesített üzemegység futószalagjairól legördülő SSD meghajtók. A Magyar Termék emblémával is ellátott tárolók adatátviteli sebessége és hozzáférési ideje már a tesztek során is kimagasló volt.
ápr. 1
12:20
Szoftverlefagyások Windows alatt (terminal)
Egyetlen fejlesztő felelős a hibák legnagyobb, közel 30 százalékos részéért - és az NEM a Microsoft.
ápr. 1
12:22
Jönnek a 10. generációs Sony LCD-tévék (terminal)
A Sony és a Sharp közösen fog 10. generációs LCD-paneleket gyártani.
ápr. 1
12:23
Ethical Hacking konferencia - Magyarországon először (PC Fórum)
ápr. 1
12:31
50 milliós tőkeinjekció a Crackdown fejlesztőinek (GameStar)
A GTA atyjaként is számontartott David Jones alapította RealTime Worlds jelentős összeget fordíthat fejlesztésre.
ápr. 1
12:33
Antenna Hungária: vállalati portál Sitecore alapokon (prim)
Újabb Sitecore alapú vállalati portált fejlesztett a Carnation, miután megnyerte az Antenna Hungária vállalati portálrendszer megújítására kiírt tenderét. A technológiai váltás és adatmigráció mellett a Carnation feladata volt a site teljes körű arculati megújítása is.
ápr. 1
12:41
Steve Ballmer nagy pillanatai (GameStar)
A Microsoft vezérigazgatója a videofeltöltő oldalak állandó szereplője - április elsejei válogatás következik.

Keresés