2008. április 2. szerda

ápr. 2
15:33
T-Online - ingyenes internet-oktatás (Metropol)
Több tízezer embernek kínál ingyenes internet-oktatást a T-Online szervezte Telekom Internetakadémia - közölte a Magyar Telekom ützletága szerdán. A piacvezető internetszolgáltató 2008 márciusában indította a programot, aminek keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a világháló előnyeivel és a net világának alapfogalmaival.
ápr. 2
23:16
Bölcsészdoktor az internet új magyar híressége (Metropol)
Első látásra nem tűnik tipikus internetszakértőnek, pedig a magyar Wikipedia-közösség aktív tagja Pataki Márta, a leghíresebb magyar online enciklopédista.

2008. április 4. péntek

ápr. 4
8:25
A Csonka Hetes Trió nyerte a nonstop programozási versenyt (Metropol)
Adatbiztonsági stratégiákat kellett kidolgozniuk azoknak a csapatoknak, amelyek a veszprémi Pannon Egyetemen rendezett nonstop, 24 órás programozási versenyen vettek részt. A viadalt a Csonka Hetes Trió nyerte.

2008. április 6. vasárnap

ápr. 6
12:15
Microsoft ultimátum a Yahoo vezetőinek (Metropol)
A világ legnagyobb számítógépprogram gyártója, az amerikai Microsoft szombaton ultimátumot intézett a szintén amerikai Yahoo Inc. vezetőségéhez: ha három héten belül nem sikerül megállapodni az egyesülésben, a Microsoft közvetlenül a Yahoo részvényeseihez fordul, és csökkenti árajánlatát.

2008. április 7. hétfő

ápr. 7
15:05
A Yahoo drágábban adná magát (Metropol)
A Yahoo már alapvetően nem ellenzi a Microsoft felvásárlási szándékát, de azt várja, hogy a világ legnagyobb számítógépprogram-gyártója emeli jelenleg érvényes, 42 milliárd dollárt érő ajánlatát, közölték a Yahoo Inc. céghez közeli bennfentesek hétfőn. A Yahoo hétfőn levélben tájékoztatja a Microsoftot álláspontjáról.

2008. április 8. kedd

ápr. 8
15:30
Keddtől működik az elektronikus civil adatbázis (Metropol)
Kedden indul az elektronikus civil adatbázis, amelyben bárki kereshet a magyarországi társadalmi szervezetek és alapítványok hatályos adatai között. Lomnici Zoltán elmondta, hogy az elektronikus jegyzék létrehozásának egyik fő célja az volt, hogy kontrollálhatóak legyenek ezek a szervezetek, hiszen évente 300-500 milliárd forinttal gazdálkodnak.

2008. április 9. szerda

ápr. 9
8:23
Újraindulhat a kiberháború Észtország ellen (Metropol)
A 2007-es kiberháború kiújulásától tart Észtország internetbiztonsági főnöke. Tavaly véres zavargásokhoz és a balti ország online infrastruktúrájának megbénítását célzó támadásokhoz vezetett egy szovjet katonai emlékmű eltávolítása a főváros, Tallinn központjából.
ápr. 9
22:58
Tiltakoznak a netadó ellen (Metropol)
Az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete (ATSZE) tiltakozik az internet hozzáférés szolgáltatást sújtó kulturális járulék, más néven az internetadó bevezetése ellen.
ápr. 9
23:00
Autóverseny a felső fokon (Metropol)
Megérkezett a híres autóverseny-sorozat vár­va várt új részének „prológusa”: a Sony Play­Station 3-as Grand Turismo 5: Pro­logue. Minden idők egyik leg­pa­tinásabb Play­Station-ös autós játéka sajátos módon kerül a piacra: először egy némileg csökkentett verzióval játszhatunk, a teljes játékot csak egy év múlva kapjuk meg.
ápr. 9
23:02
EIT: nálunk lehet majd (Metropol)
Miért lenne ideális székhelye Budapest az EIT, az Európai Inno­vá­ciós és Technológiai Intézet igazgatótanácsának? A napokban erről hallgathattuk meg előadások egész sorát a Tudományos Akadémián.

2008. április 10. csütörtök

ápr. 10
14:56
Tiltakozás az internetadó ellen (Metropol)
Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége szerint az adó maga után vonná az internet szolgáltatás díjának emelkedését. Ráadásul Magyarországon közel 6 százalékkal alacsonyabb az internet-hozzáférés, mint az EU-s átlag.

2008. április 11. péntek

ápr. 11
12:21
Gyorsan nő az internet-felhasználók száma Ukrajnában (Metropol)
Egy év alatt 75 százalékkal növekedett az internet-felhasználók száma Ukrajnában, idén márciusban 8,3 millió ügyfelet jegyeztek a szolgáltatók.

2008. április 14. hétfő

ápr. 14
8:14
Amerika a vezető a net világában (Metropol)
Az IBM és az Economist Intelligence Unit felmérése szerint visszaestek az elektronikus szolgáltatások terén korábban vezető országok.
ápr. 14
13:26
Tiltakoznak az internet-adó ellen (Metropol)
A Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) elutasítja az internet-hozzáférés és mobil tartalomszolgáltatás terheinek növelését jelentő, a Nemzeti Kulturális Alapról szóló 1993. évi XXIII. törvény módosítását

2008. április 15. kedd

ápr. 15
13:26
Az osztrákok kétharmada internetezik (Metropol)
A tizennégy éven felüli osztrákok kétharmada – 67 százaléka – használja az internetet, ami nemzetközi összehasonlításban is kimagasló arány. A számos európai országban képviselettel rendelkező GfK Austria piac- és közvélemény-kutató intézet most közzétett jelentése szerint az internethasználat 2001 után indult gyors fejlődésnek az alpesi országban, az utóbbi években pedig a mobil-, illetve a…

2008. április 16. szerda

ápr. 16
22:01
E-fertőzöttek vagyunk (Metropol)
E-biztonság Magyarország az internet-bűnözéssel fertőzött ország, s világszinten az első harmadba tartozik: a 27. helyen áll például a rosszindulatú robot-támadások listáján. Ná­lunk tehát nagyon sok olyan számítógép van, amelyik automatikus támadással gyűjti a személyes adatokat.

2008. április 23. szerda

ápr. 23
12:03
Szolgáltatók az internetadó ellen (Metropol)
Tiltakozik az internetadó bevezetése ellen a legnagyobb hazai távközlési vállalatokat tömörítő Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete (ATSzE) - közölte a szervezet szerdán.
ápr. 23
13:24
Teljes a káosz az internetadó körül (Metropol)
Miközben az OKM továbbra is támogatja az internetadót, a gazdasági tárca mellett egy parlamenti albizottság is az internet megadóztatása ellen foglalt állást.
ápr. 23
21:57
Kulturális oázis a weben (Metropol)
Az igényes kultúra fogyasztóinak szól az az összművészeti portál, amelyet Novák Péter rendező-koreográfus és szerzőtársai hoztak létre a közelmúltban. A Kultúrpart naponta friss publicisztikákat, a kultúrával foglalkozó cikkeket, kritikákat kínál, de hamarosan már letölthető színházi előadások, kiadás előtt álló kéziratok is elérhetőek lesznek a site-ról.

2008. április 24. csütörtök

ápr. 24
14:56
A mutáns ügynök dobókéskalandjai (Metropol)
Egy elit titkos ügynököt kegyetlen vírussal fertőznek meg, ennek hatására óriási, kör alakú dobópenge nő a kezén. Ez az alapötlete a Dark Sector című, külső nézetes akciójátéknak, melyben mi magunk irányíthatjuk majd a szuperkémet.
ápr. 24
16:13
Etikus hackerek Magyarországon (Metropol)
Az FBI és a Scotland Yard, a Coca Cola és a Google szakemberei után magyar informatikusok is szerezhetnek etikushacker-képesítést.

2008. április 25. péntek

ápr. 25
11:25
Jó öteletekből jó üzlet (Metropol)
Magánmozi séta közben, szemmel vezérelhető számítógép, testre szabott internetes ajánlatok, vagy szintetikusvegyszer-mentes növényvédelem - ígéretes magyar ötletek válhatnak termékké, miután közös továbbfejlesztésre kiválasztotta őket a ValDeal Innovációs Zrt. másodszor megrendezett ötletversenyén a nemzetközi zsűri.
ápr. 25
11:42
Kína világelső internetezésben (Metropol)
Kínában interneteznek a legtöbben a világon, bár a felhasználók teljes népességen belüli aránya még nem éri el a világátlagot.

2008. április 27. vasárnap

ápr. 27
16:42
Marad a felvásárlás (Metropol)
Vasárnapra virradóra lejárt a Yahoo-nak adott 42 milliárd dolláros felvásárlási ajánlat határideje, így a Microsoft most már csak ellenséges felvásárlással szerezheti meg a céget. A Yahoo-nak nem sikerült drágábban adnia magát. A két cégnek nem maradt választása.

2008. április 30. szerda

ápr. 30
8:01
E-közigazgatás félmilliárdért (Metropol)
Az e-közigazgatási keretrendszerre kiírt nyílt közbeszerzést a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Informatika Központ által vezetett konzorcium nyerte nettó 641 millió forint díjért.

Keresés