2008. április 1. kedd

ápr. 1
1:26
Mégsem zaklatták Samantha Mortont? (est.hu)
Felmentettek egy férfit Samantha Morton brit színésznő zaklatásának vádja alól – ugyanakkor távoltartási végzést hoztak ellene, mely szerint nem közelítheti meg az Amerikában, a Különvélemény és az Elizabeth: Az aranykor sztárját.
ápr. 1
1:42
Csütörtöktől Titanic (est.hu)
Idén megújult, arculatot váltott és új lett a honlapja is a 15. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválnak – derült ki a nyitó sajtótájékoztatón hétfőn az Uránia Nemzeti Filmszínház Kávéházában.
ápr. 1
1:48
Fesztiválkörúton A londoni férfi (est.hu)
Tarr Béla jelenlétében vetítik A londoni férfit a napokban a Hongkongi Filmfesztiválon. A Simenon-regény ihlette Tarr-film hamarosan Szingapúrban, Buenos Airesben és San Franciscóban is látható lesz.
ápr. 1
8:19
R.E.M.: Accelerate (est.hu)
(Warner)Bár az R.E.M. bő negyedszázados munkásságáról – melynek korai éveit az And I Feel Fine… és When The Light Is Mine, érett periódusát az In Time és In View válogatások foglalták össze – csak a legnagyobb tisztelet hangján lehet szólni (lásd interjúnkat!), Michael Stipe-ékra az elmúlt években inkább negatív éllel aggatták rá a "veterán rockerek" jelzőt. A szép, de kissé…
ápr. 1
8:21
Fontos mérföldkőhöz ért a U2 (est.hu)
Az ír zenekar követve Madonna példáját tizenkét éves szerződést írt alá a Live Nation nevű koncertszervező céggel.
ápr. 1
8:23
Elsa Valle köszönti a budapesti tavaszt (est.hu)
Elsa Valle és a Rumba Caliente tavaszköszöntő koncertet ad Budapesten a Kulteában 2008. április 10-én. A művésznő és zenekara fergeteges élő koncerttel ünnepli meg a napsütést és a salsát!
ápr. 1
9:40
Erykah Badu: New Amerykah – Part One (4th World War) (est.hu)
(Motown / Universal)Erykah Badu, a neo-soul királynője a zseniális Baduizm (1997), a pompás Mama's Gun (2000) és az EP-nek nevezett, ám nyugodtan teljes értékű stúdióalbumnak tekinthető Worldwide Underground (2003) után hosszabb időre elvonult a világ elől – s negyedik sorlemezén sem sztárproducerekkel és flancos csinnadrattával tér vissza. Persze nem ő lenne, ha a körülmények nem…
ápr. 1
13:49
Nirvana - Unplugged in New York az MTV-n! (est.hu)
Április 5-én, szombaton, Kurt Cobain halálának évfordulóján a modern rockzene kultikus zenekarának koncertjét nézhetitek meg 17:00 órától a magyar Music TV-n.
ápr. 1
14:01
Uri- muri (est.hu)
A héten ismét áttérünk a jól megszokott nézettségi statisztikák elemzéséhez, azaz az ötvenes listán minden műsor az összes adásával szerepel, nem csak a legnézettebb adások alkotják a sorrendet.
ápr. 1
14:03
Sárkánygyík (est.hu)
A vietnámi háborúval kapcsolatban még napjainkban is felszínre kerülnek ilyen-olyan piszkos részletek, melyek sötét árnyékként vetülnek az amerikai vezetés tekintélyére. Példának okáért, hogy nem átallottak slendrián módon animált mutáns sárkánygyíkokat bevetni az ellenséggel szemben.
ápr. 1
16:21
A Budapest Film áprilisi megjelenései (est.hu)
Áprilisban mindenki megtalálhatja a kedvére való DVD-t, az is, aki a régi filmekre bukik, és az is aki az újdonságokra. Megjelenik a Macskafogó 2., de bárki keblére ölelheti a Jól áll neki a halál című film korongját is.
ápr. 1
16:37
Mátyás, az igazságos (est.hu)
2008 a reneszánsz éve Magyarországon. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett program révén egész évben számtalan kiállítás és rendezvény közül válogathatunk majd, amelyek mind a reneszánsz, azaz a megújulás valamely aspektusával foglalkoznak.
ápr. 1
17:10
Velvet Stab: Welcome Goodbye (est.hu)
(Edge Records)A Velvet Stab egyelőre nem tartozik a szerteágazó műfajokban tevékenykedő és egyre szélesebb zenekari- és tömegmegbázissal rendelkező BudapestRockNRoll kollektíva (lásd: BPRNR Compilation Vol.1, Vol.2, Vol.3, Vol.4, Vol.5) húzónevei közé, biztatóan induló munkássága alapján mégis jelentős várakozás előzte meg bemutatkozó lemezét. A debütálás nem okozott csalódást, a Welcome Goodbye-…

2008. április 2. szerda

ápr. 2
0:57
Bokáját törte Adam Sandler (est.hu)
Kosarazás közben eltörte a bokáját az ismert komikus színész, Adam Sandler – hozta nyilvánosságra a sztár szóvivője.
ápr. 2
1:02
Meghalt Jules Dassin (est.hu)
Rövid betegség után elhunyt a 96 éves Jules Dassin, az amerikai születésű, de hazájából az Amerika-ellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság miatt emigráló filmes, Hitchcock asszisztense és a Vasárnap soha rendezője.
ápr. 2
1:08
Jönnek a Zenekalózok (est.hu)
Egy, a hatvanas években működő kalózrádióról készít filmet az Igazából szerelem rendezője, Richard Curtis, a főszerepben Philip Seymour Hoffmannal, Bill Nighyval, Rhys Ifansszel és Kenneth Branagh-gal.
ápr. 2
8:16
New Kids On The Block: a nagy bejelentés (est.hu)
Pénteken, a Today című amerikai televíziós showműsorban az NKOTB hivatalosan is bejelenti visszatérését.
ápr. 2
8:18
Frontembere nélkül is folytatja a Velvet Revolver (est.hu)
Slash, a zenekar gitárosa kijelentette: Scott Weiland távozásával nem kell tartani a feloszlástól.
ápr. 2
10:40
Paranoid Park (est.hu)
Amióta Gus Van Sant beleszeretett Tarr Béla művészetébe és dilettáns módon elkezdte utánozni a mestert (Gerry, Elefánt), sosem tudhatjuk, mire számíthatunk tőle.
ápr. 2
10:45
A róka és a gyerek (est.hu)
Addig is, amíg megérkezik a régóta várt A kis Vuk, azaz kedvenc rókánk fiának 3D-s kalandja, itt egy élő francia róka, akivel egy bájos kislány próbál barátságot kötni a csodálatos francia Alpok lábánál.
ápr. 2
11:02
Streetdance - Step up 2. (est.hu)
A különböző szubkultúrák és társadalmi rétegek keveredése már a Dirty Dancing - Piszkos tánc óta kedvelt témája a táncos filmeknek, hiszen a tánc felszabadít, és elmos minden különbséget.
ápr. 2
11:04
Christina Aguilera: Back To Basics – Live And Down Under (est.hu)
A 2006-os év három legjobb női mainstream poplemezéhez (Nelly Furtado: Loose, Amy Winehouse: Back To Black, Christina Aguilera: Back To Basics) tartozó turnékról a koncertfilmek 2007 végére, 2008 elejére készültek el: a Nelly Furtado-féle Loose – The Concert és Amy Winehouse I Told You I Was Trouble-ja után nem sokkal megjelent DVD-n Christina Aguilera pazar show-ja is, mely jóval felülmúlja…
ápr. 2
11:07
Nelly Furtado: Loose – The Concert (est.hu)
A 2006-os év három legjobb női mainstream poplemezéhez (Nelly Furtado: Loose, Christina Aguilera: Back To Basics, Amy Winehouse: Back To Black) tartozó turnékról a koncertfilmek 2007 végére, 2008 elejére készültek el: Amy Winehouse I Told You I Was Trouble-ja és a Christina Aguilera-féle Back To Basics – Live And Down Under között Nelly Furtado is kiadta a maga DVD-jét. A portugál származású…
ápr. 2
11:12
Út a vadonba (est.hu)
Egy véres testvérharc (Indián vér) és egy sötét bosszúfilm (Menekülés az éjszakába) után Sean Penn rendhagyó életrajzi természetfilmet rendezett. Christopher McCandless igaz története méltó kezekbe került.
ápr. 2
11:29
Amy Macdonald: This Is The Life (est.hu)
(Melodramatic / Universal)Nagy-Britanniában az énekesnők színes színterén Amy Winehouse (Back To Black) és Aiméé Duffy (Rockferry) nagy áttörése között egy másik Amy is befutott, de az 1987-es születésű Amy Macdonald zeneileg inkább Katie-kkel rokon: a szintén skót KT Tunstall-lal (Eye To The Telescope, Drastic Fantastic), a szintén 1987-es Kate Nash-sel (Made Of Bricks) és Katie Meluával (Call…
ápr. 2
11:57
Cesaria Evora a Sportarénában (est.hu)
A Zöld-foki Köztársaság tényleg a világ végén van. A szigetállam, Afrika legnyugatibb pontjától, Zöld-foktól több száz kilométerre nyugatra fekszik, benne az Atlanti-óceánban. A területen csak a portugálok 1456-os kolonizációja óta élnek emberek. Azt, hogy Cesaria Evora felmenői akkor, esetleg később érkeztek a szigetre, nem tudni, minden esetre jól tették, hiszen "működésük" eredményeképpen a…
ápr. 2
13:58
Az AXN áprilistól bekerült a UPC alapcsomagjába (est.hu)
Az AXN, tematikus akció- és kaland-csatorna március 31-étől Budapest területein és néhány nagyobb városban, a UPC alapcsomagjába került.
ápr. 2
15:11
Négy új tévécsatorna kezdte meg ma a sugárzást (est.hu)
Mától négy új csatornát indított el az RTL Klub tulajdonosa, az IKO. A Reflektor TV, a Film+2, a Poén! és a Sorozat+ egyaránt április 2-ától fogható.
ápr. 2
15:27
Bolondok aranya (est.hu)
Legkésőbb James Bond óta tudjuk, hogy bikiniben minden kicsit izgalmasabb, de a jó öreg 007-es azt is megtanította, hogy némi ész és valós izgalom nélkül a dombocskák és bicepszek mit sem segítenek egy filmen. A randiguru és a Mindenütt nő rendezője nem figyelt Bondra.
ápr. 2
15:29
A Szem (est.hu)
A film kissé az időutazás érzésével kecsegtet, hiszen úgy hat éve voltak divatban az egyszerre borongós és frászkitörős ázsiai horrorfilmek, illetve azok amerikai feldolgozásai.
ápr. 2
17:25
Szakadj ki a városból! (est.hu)
Kiszakadni egy kicsit a városból és egy kellemes gyaloglással egybekötve feltöltődni a természetben, mégsem távolodni messze a központtól, na ezt nyújtja a Város Peremén elnevezésű túra.
ápr. 2
19:14
101 kiskutya (est.hu)
A Bambi, A kis hableány és a Pán Péter után végre megjelent gyermekkorunk újabb kedvenc Disney-rajzfilmje, a 101 kiskutya is – méghozzá kétlemezes, extra kiadásban (azaz nemcsak felújított képpel és hanggal, de rengeteg extra anyaggal is).
ápr. 2
21:32
Letartóztatás az új Bond-film forgatásán (est.hu)
Letartóztattak egy helyi politikust az új, huszonkettedik 007-es film, a Quantum of Solace chilei forgatásán, miután úgy tiltakozott a filmezés ellen, hogy autójával behajtott a helyszínre.
ápr. 2
21:53
Christina Ricci: "Jessica Biel fenekét akarom!" (est.hu)
Nem, ez nem egy coming out – Christina Ricci nem lett Justin Timberlake vetélytársa és nem szó szerint akarja Jessica Biel popóját, csupán olyan feneket szeretne, mint amilyen neki van. Ki nem?
ápr. 2
22:04
Meghívták Cannes-ba Fliegauf szerelmes filmjének tervét (est.hu)
A fiatal magyar rendezőgeneráció jeles képviselője, Fliegauf Benedek filmtervét a 61. Cannes-i Filmfesztivál keretei között megrendezendő Atelier hívta meg, melynek Fliegauf lesz az első magyar résztvevője.

2008. április 3. csütörtök

ápr. 3
8:21
Elveszett Lennon-dal láthat napvilágot (est.hu)
John Lennon a hetvenes években komponált, de befejezetlenül hagyott dalát készülnek megjelentetni az élő Beatles-tagok segítségével.
ápr. 3
8:23
Meghalt a Kraftwerk alapító tagja (est.hu)
Klaus Dinger két legendás krautrock zenekarban is dobolt, a Kraftwerk és a Neu! megalapítása is részben az ő nevéhez fűződik.
ápr. 3
10:33
Elah völgyében (est.hu)
Amerika már évek óta hadban áll, és úgy tűnik, nem csak az ún. nemzetközi terrorizmussal kell felvennie a harcot, hanem saját meggyötört lelkiismeretével is meg kell küzdenie.
ápr. 3
10:39
Brooklyn Funk Essentials az A38-on (est.hu)
Bár a fáma szerint az a bizonyos láz csakis szombat este törhet ránk, a csörgésre a hétfő is ugyanúgy alkalmas lehet. Az A38 és az American Express közösködésében tavaly útjára indított Blue Music sorozatban jövő hét elején a Brooklyn Funk Essentials küldi lábunkba a bugit, az ereinkbe meg a vért.
ápr. 3
10:51
Morgan Freeman - interjú (est.hu)
Karrierjét a hatvanas években színpadi színészként kezdte, olyan klasszikusok kifejezetten afroamerikai feldolgozásában, mint például a Hello, Dolly! A képernyőn eleinte ifjúsági tévésorozatokban jelent meg, a nyolcvanas években pedig váltakozó színvonalú filmekben játszott, majd az évtized végén Oscar-díjra jelölték a Miss Daisy sofőrje címszerepéért. Morgan Freeman az utóbbi húsz évben Hollywood…
ápr. 3
11:08
Varázslatos jazz n bass (est.hu)
A Jazztaminute szervezőcsapat újabb Jazz n Bass bulival jelentkezik, ismét a Merlinben. A szervezők hasonló tematikát hoznak most is, mint az eddigi bulikon, azaz a finomabb, jazzes, vokálos témákon belül, több stílust is érintenek, tehát mindenki megtalálhatja majd a kedvére való hangzást, tempót, ütemet, mivel az est folyamán lesz hip-hop, drum 'n bass, funk, break, house és még amit a hangulat…
ápr. 3
12:03
Hogyan kezdjek neki? - Futás (est.hu)
Egyre csak azt hallod, hogy "egy kicsi mozgás mindenkinek kell", és már a belső hangod is mind többször sugallja ezt? Mondjuk, elhatározod, hogy futni fogsz, de nem tudod, hogy hogyan kezdd el? Nekünk van egy tuti tervünk!
ápr. 3
13:16
My Small Community: Day Becomes A Lifetime (est.hu)
(Edge Records)A My Small Community megalakulása 2006-ra datálható, de a viszonylag ismeretlen név ne tévesszen meg senkit: az együttesben sokat látott, tapasztalt zenészek játszanak, akik korábban – már az ezredfordulótól – Mind The Gap név alatt színesítették a hazai underground rock palettáját (szerepeltek például a 2004-es BudapestRockNRoll-válogatáslemez en, majd a Tankcsapda…
ápr. 3
13:38
A pók fészke (est.hu)
Bár a franciáknak sikerült egy nagyon dögös akciófilmet összerakniuk, ahol annyit lőnek, hogy nem lehet nem szeretni.
ápr. 3
13:43
Zoolander – A trendkívüli (est.hu)
Ben Stiller tud nagyon vicces is lenni, és Derek Zoolander, a tökkelütött férfimodell figurája igazi telitalálat részéről.
ápr. 3
13:50
Jéghideg otthon (est.hu)
Lássuk be, ez a film arról szól, hogy Sharon Stone vizesen és negyven felett is jól néz ki...
ápr. 3
14:01
Lakótársat keresünk (est.hu)
Fényes bizonyíték arra, hogy az ösztöndíj pénzkidobás minden kormány részéről, hiszen a diákok úgyis csak elverik a pénzt: jelen esetben Barcelonában.
ápr. 3
14:06
Magassági mámor (est.hu)
A kritikusok csúnyán hazavágták, pedig az erotikus thriller műfaján belül így is alapdarabról van szó. Igaz, maga a műfaj is furcsa ötvözete a kriminek és a zavartan álcázott szoft pornónak, de amióta Sharon Stone olyan látványosan átvette lábait egymáson, már nehéz valami újat mutatni.
ápr. 3
14:12
Jeanne D'Arc - Az Orléans-i szűz (est.hu)
Mielőtt aranykezű producerként csinált volna magának nevet - mint ilyen, eddig 90 filemt jegyzett! -, Luc Besson már elismert és többnyire jó rendező volt, olyan kultuszfilmekkel, mint az Élethalálharc, a Metró, a Nagy kékség, vagy a Nikita.
ápr. 3
14:17
Csavard be, mint Beckham! (est.hu)
Volt idő, amikor a női iszapbirkózás számított az igazi izgalomnak, ám ez a film örökre a lányfutball felé billentette a mérleg nyelvét - ráadásul három fiatal tehetséget indított el a dicsőséges nemzetközi karrier felé.

Keresés