2008. február 1. péntek

febr. 1
8:59
Jön az újabb Queen-musical (est.hu)
A sztori már megvan a We Will Rock You második részéhez.
febr. 1
9:01
Összeszenvedte búcsúlemezét a Bauhaus (est.hu)
A legendás goth-rock zenekar 24 év után készített lemezt.
febr. 1
10:22
Kiscsillag (est.hu)
Ugye klassz, ha a kenyérkereset és a hobby megegyezik. Szerencsés fószer, szokták az ilyen munkavállalóra mondani. De mi van akkor, ha az ember gyermeke beleun hobbyjába, így már a munka sem akkora öröm. Lovasi receptje szerint a legjobb, ha új társakkal próbálgatjuk régi időtöltésünket.
febr. 1
11:17
Schiff András és az Európai Kamarazenekar koncertje (est.hu)
A karmester-szólista Schiff András és a számos nemzetközi díjjal elismert Európai Kamarazenekar Mendelssohn és Schumann egy-egy zenekari művét (a Hebridák nyitányt és a II. szimfóniát), illetve egy-egy zongoraversenyét (a d-moll zongoraversenyt és a Bevezetés és allegro appassionatót) adja elő.
febr. 1
14:16
Steiner Kristóf lekerül a képernyőről (est.hu)
Steiner Kristóf szerződése január végén lejárt a VIVA-val, amit közös megegyezés alapján a képernyős szereplésre nem hosszabbítanak meg. A műsorvezető a Premier Pláne szerkesztőjeként továbbra is a zenecsatorna munkatársa lesz.
febr. 1
15:11
Műholdvevő a birkák közt (est.hu)
Ezt már egyszer akartam ajánlani a címe miatt, és most el is jött a lehetőség, ami azt jelenti, erre a napra ez maradt a várható legjobb film.
febr. 1
15:17
Az időjós (est.hu)
Nick és Caine jól kiegészítik egymást, a tehetségtelen nyálgép, és a modoros öregfiú. David Spritz hülye neve ellenére egy chicagói tévécsatorna népszerű meteorológusa, akit szeret a nép.
febr. 1
15:19
Lost Highway - Útvesztőben (est.hu)
Íme David Lynch eddigi legnépszerűbb mozija, egy hátborzongató pszichológiai thriller, ami kecses eleganciával int be a szokványos paráztató sémáknak, ez a mozi belülről támad, és mindent letarol.
febr. 1
15:22
Koncertek országszerte a PANKKK ReTouron (est.hu)
Budapest, Kazincbarcika, Orosháza, Dunaújváros, Pécs, Kalocsa, 2008. február 1-23. A Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért, röviden PANKKK Retour regionális csereprogram pályázat keretében januártól májusig 50 zenekar ad közös koncerteket szerte az országban.
febr. 1
15:28
Holland-Magyar Design Fesztivál (est.hu)
A LOW Kultfeszt holland-flamand kultúrát bemutató, összművészeti fesztivál keretein belül kerül megrendezésre a háromnapos WAMP Design Fesztivál, ahol a nemzetközi trendeket is jelentősen meghatározó, holland designerek mutatkoznak be a magyar nagyközönség előtt.
febr. 1
19:05
A királynő (est.hu)
Stephen Frears a kortárs angol filmművészet egyik legmarkánsabb alakja, filmjei mindig valami komoly társadalmi jelenségre reflektálnak, leginkább sajátos szemszögből láttatva az eseményeket. Most sincs ez másképp, bár az uralkodó család magánéletében való vájkálás akár még merész húzásnak is számíthatna.

2008. február 2. szombat

febr. 2
0:36
Snipes: három év börtön adóvétség miatt (est.hu)
Pénteken Floridában az esküdtszék bűnösnek találta Wesley Snipes hollywoodi színészt. Az adócsalás vádja alól ugyan felmentették, de 3 évi börtönbüntetésre ítélték, amiért nem vallotta be az adóját több millió dolláros bevételei után.
febr. 2
0:47
Eva Mendes is elvonón? (est.hu)
Eva Mendes, A randiguru és A szellemlovas sztárja bejelentkezett abba a utahi rehabilitációs intézetbe, ahol a múlt nyáron Lindsay Lohan is időzött egy darabig.
febr. 2
8:52
Az Iron Maiden zúz a Sziget nulladik napján (est.hu)
A zenekar 2008. augusztus 12-én, kedden Budapesten is fellép, a Sziget nulladik napján.
febr. 2
8:54
A Beatles meghódítja a világűrt (est.hu)
A liverpooli zenekar egyik szerzeménye lesz az első dal, amit lejátszanak az űrben.

2008. február 3. vasárnap

febr. 3
0:05
Ed Harcourt: Until Tomorrow Then – The Best Of (est.hu)
(Heavenly / EMI)Az ezredfordulón tucatjával indult dalszerző-előadók mezőnyében az egyik legjobb bemutatkozás a sussexi Ed Harcourt 2001-es Here Be Monsters című albuma volt. Bár Harcourtnek nem sikerült megvalósítania a nagy áttörést, szép sorjában érkező lemezei azért jóval nagyobb figyelmet érdemeltek volna. Ezzel a mostani válogatással talán majd nálunk is többen fognak pótolni, hiszen…
febr. 3
1:05
Mick Harvey: Two Of Diamonds (est.hu)
(Mute / EMI)Az 1958-as születésű Mick Harveyt leginkább Nick Cave mellől ismerhetjük (már bő három évtizede zenélnek együtt), ám az ausztrál multiinstrumentalista jól jegyzett név filmzeneszerzőként is, de énekes szólóelőadóként sem vallott szégyent, sőt. Első két önálló lemezén Serge Gainsbourg dalainak angol nyelvű átdolgozásaival okozott meglepetést (Intoxicated Man – 1995, Pink Elephants…
febr. 3
23:43
Tiltakoznak a sztárok Ledger drogvideójának tévés sugárzása ellen (est.hu)
Sarah Jessica Parker, Josh Brolin és Natalie Portman is azok között a sztárok között vannak, akik egy emberként bombázzák az Entertainment Tonight című hírműsor producereit. Céljuk, hogy elérjék: ne kerüljön adásba Heath Ledger drogvideója.
febr. 3
23:48
Párizsban vetkőzik Pamela Anderson (est.hu)
A kanadai színésznő, a Baywatch egykori sztárja két napra és négy előadásra szóló szerződést kötött egy párizsi kabaré, a vetkőző számairól híres Crazy Horse vezetőivel.

2008. február 4. hétfő

febr. 4
1:20
These New Puritans: Beat Pyramid (est.hu)
(Domino / Neon Music)A független kiadók aktuális nagyágyújának számító Domino Records 2008 elejére időzítetett kiadványai között még a remek Lightspeed Champion-bemutatkozásnál (Falling Off The Lavender Bridge) és a második Sons And Daughters-albumnál (This Gift) is akad jobb és erősebb lemez. A Klaxons-tagokat is rajongói közt tudó These New Puritans kvartett gyakorlatilag a 2006-ban tartott első…
febr. 4
5:54
Jávorszky – Sebők: A rock története 2. (est.hu)
Sebők János és Jávorszky Béla Szilárd a hazai könnyűzene történetét feldolgozó kétkötetes munka, A magyarock története 1. és 2. elkészülte után folytatja a szintén 2005-ben indított nemzetközi áttekintést is: A rock története című sorozatban az ötvenes-hatvanas éveket átfogó első kötet után 2007 végére elkészült a folytatás, mely a hetvenes évtizedet öleli fel, a eddig megszokott magas színvonalon…
febr. 4
8:26
Kylie-t újra kell vágni (est.hu)
Az énekesnő új klipjét nem vetítik Nagy-Britanniában.
febr. 4
8:28
Gyászol a hazai popszakma (est.hu)
Meghalt Orszáczky Jackie, a Syrius együttes frontembere.
febr. 4
10:27
Velencei Karnevál 2008 - Tematikus nap a Dunán (est.hu)
Duna TV, február 5. Sokan úgy tartják, hogy Velence a karnevál hazája, azonban az ősi pogány múltra visszatekintő ünnep csupán a XVIII. században forrott össze Velence nevével. A város színes mulatságai, pezsgő színházi élete, maszkos felvonulásai emberek százait vonzotta egész Európából. Itt együtt mulathatott szolga és úr, szegény és gazdag, fiatal és öreg. A színes forgatag, a történelmi város…
febr. 4
10:29
Moulin Rouge (est.hu)
A századforduló Párizsa kel életre Luhrmann sokszorosan díjnyertes filmjében, mikor sorra nyílnak a zenés kávéházak, és virágzik a kabaré műfaja, mikor a Montmartre-t egyre inkább elözönlik a mindenfelől érkező bohém művészek és művészlelkek, a hozzájuk verődő modellek, prostituáltak és alvilági figurák, köztük a korszak egyik emblematikus alakjával, Henri Toulouse-Lautrec-kel.
febr. 4
10:32
Szuperhekusok (est.hu)
Amennyiben a kedves olvasó ismeretségi körében létezik olyan négy év feletti illető, aki nem látta minimum háromszor a Bud Spencer-Terence Hill életmű összes darabját, abban az esetben mérget vehet rá, hogy az illető Scully és Mulder ügynökök hatáskörét gazdagítja.
febr. 4
10:34
Halloween - Feltámadás (est.hu)
Michael Myers a sorozatgyilkosok John McClain-je. Jóllehet, a korábbi Halloween epizódokban lelőtték, felnégyelték, lelocsolták kromofággal, felgyújtották, szakadékba dobták, mindez hasonló hatást gyakorolt rá, mintha csak egy gazdagréti kisnyugdíjas tolt volna kerekes szatyrot a lábára.
febr. 4
11:05
Hölgyek palettával (est.hu)
Már a kiállítás alcíme - Magyar nőfestészet 1895-1950 - Válogatás a Saphier-gyűjtemény képeiből - sok kérdést felvet: beszélhetünk-e külön női és férfiművészetről?
febr. 4
11:07
Anyád! A szúnyogok (est.hu)
Talán a legtöbben egyetértünk abban, hogy Jancsó Miklós "Őszikéinek" értelmezése hasonlóan hálás feladat, mint egy b-kategóriás akciófilm negatív hőseként hidegre tenni Steven Seagalt. Szerencsére a Scherer-Mucsi páros elég szórakoztatónak bizonyul ahhoz, hogy a néző ne akarjon kényszeredetten a nagymegfejtés útjára tévedni.
febr. 4
11:10
Auróra (est.hu)
1983-ban semmivel sem éltünk jobban, mint manapság, vagy mint négy évvel ezelőtt. A társadalmi elégedetlenség egységnyi területre, leginkább a garázsokban fellehető erőlködőkbe sűrűsödött. A punk hat év késéssel ugyan, de rárúgta az ajtót a gulyáskommunizmus mócsingján rágódó hatalomra. Az Auróra sortüzet nyitott.
febr. 4
11:15
Első Emelet (est.hu)
Egy cseppet se bánd, ha a nyolcvanas éveket csak bátyád esetleg nővéred, még esetlegesebben pedig szüleid anekdotáiból ismered. Azt hittük, a fehér zoknis, makkosfityegős műbőrcipős korszak, mikor a már nem annyira úttörők üvegből itták a kevertet Zánkán, végleg a múlté. Az Első Emelet csakazért is másképp gondolta.
febr. 4
11:21
Ezrek szimfóniája (est.hu)
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Kocsis Zoltán vezényletével Gustav Mahler 8., Ezrek szimfóniája előadásaira készül. Közreműködik a Nemzeti Énekkar, az MR Énekkar és Gyermekkórus, továbbá 8 énekes szólista.
febr. 4
11:32
K-1 World GP 2008 európai elődöntő (est.hu)
Reccsen az áll, fröccsen a vér, kékül a comb, hasad a csont. Kétségtelen, hogy nem finnyás úri kisasszonyoknak való látvány egy K-1 viadal, viszont aki odavan a méretes pofonokért és a veseszaggató rúgásokért, az el ne mulassza az eddigi legjobbnak ígérkező hazai viadalt.
febr. 4
11:34
Stanisław Lem: Sex wars (est.hu)
Csalódni fog, aki a Sex wars címétől és pirosas-rózsaszínes borítójától fülledt erotikát vár, de az apró kis kötet nem kevésbé izgalmas: a 2006 márciusában 85 éves korában elhunyt lengyel sci-fi szerző, Stanisław Lem munkáinak utolsó válogatását rejti.
febr. 4
15:17
Lajkó Félix – Kalandnak felfogni (est.hu)
Lajkó Félixet zenészként ismeri a világ, Angliától Japánig ámulnak a vajdasági virtuóz hegedűjátéka hallatán, de most egy játékfilm főszereplőjeként is bemutatkozott a 39. Magyar Filmszemlén, Mundruczó Kornél Delta című új munkájában. A krisztusi korba ért, 33 éves hegedűművész legutóbbi lemeze Remény címmel jelent meg, s remélhetőleg arról is előkerülnek dallamok 2008. február 12-én, a Művészetek…
febr. 4
16:00
A bukósisak életet menthet (est.hu)
A mai rohanó világban a sípályákon is felgyorsult az élet. A kilencvenes évek közepétől egyre inkább a snowboardosok és carvingosok vannak a sípályákon. Ezekkel a "szerszámokkal" sokkal fordulékonyabban és gyorsabban lehet haladni, mint a régi fákkal. Az elmúlt években a tízszeresére nőtt a síbalesetek száma.
febr. 4
23:16
The Alternative Box Set (est.hu)
(EMI)Az EMI 2004-ben indította The Alternative Album című válogatáslemez-sorozatát, melynek minden darabjára 18-20 szám került a céghez tartozó gitárzenei előadóktól (a Radiohead, Coldplay, Blur és Placebo kaliberű sztároktól az olyan kis versenyzőkig, mint a Bees vagy a néhai Beta Band). A borítók alapszíne (piros, kék, barna, fehér, zöld) és a rajtuk elhelyezett csillagok száma alapján…

2008. február 5. kedd

febr. 5
1:22
Vádalku a Lost sztárját túszul ejtő férfi ügyében (est.hu)
Bűnösnek találta a honolului bíróság azt a férfit, aki túszul ejtette Josh Hollowayt, a Lost című népszerű tévésorozat egyik sztárját hawaii házában.
febr. 5
1:43
Ingyen nézhetők a Török-, Pálfi-, Hajdu-kisfilmek (est.hu)
A madzagtv.hu nevű webtévét a 2001. óta működő Madzag Filmegylet tagjai hozták létre. A site-ra az elmúlt 14 évben forgatott werkfilmjeiket, vizsgaanyagaikat, klipjeiket, dokumentum- és rövidfilmjeiket töltik fel.
febr. 5
9:10
Beckhamet szidhatják a Spice Girls-rajongók (est.hu)
A Spice Girls a napokban lemondta utolsó koncertjeit, az ok: Victoria Beckham.
febr. 5
9:12
Új lemez a Jam veteránjaitól (est.hu)
A legendás zenekar Paul Weller nélküli változata új albumot készít.
febr. 5
10:49
Fűrész IV. (est.hu)
Szép dolog, ha a kétes moralitás meséje összeolvad bizonyos élet-halál kérdésekkel és a túlélés szűkölő ösztöneivel! Nézni legalább még mindig jobb, mindezt átélni, de ez is csak mozi!
febr. 5
15:27
Vágó jó formában kezdett (est.hu)
Úgy látszik, a Barátok köztben mindig történik valami... Ezt bizonyítja, hogy mind a teljes lakosság, mind a fiatalok körében mesterötöst sikerült produkálnia a sorozatnak. Múlt héten indult újra az RTL másik nagy ásza, a Legyen Ön is milliomos (LÖM), amely szépen teljesítette küldetését, Vágó Istvánt újra a topon köszönthetjük.
febr. 5
15:33
Takáts Eszter (est.hu)
A kávéházi ücsörgős, majdhogynem lounge hangulatú GumiZsuzsi, a nem meglepő módon finom jazzt szóró Jazz Stereotype, a Bogárdi Alízzal tandemben létező Vaga Yaga, az ötóraihoz ajánlott, Lukács Sándorral elkövetett Tea Culpa duett mellett / előtt mind-mind egy nevet kell megjegyeznünk, Takáts Eszterét. A százhangú kaméleon lány szombaton a Hunniában tart színeváltozást.
febr. 5
16:01
A Fórum Home Entertainment márciusi megjelenései (est.hu)
Termékeny hónap a március, és ez nem csak a természetre értendő. Vígjátékokban is jók vagyunk tavasszal.
febr. 5
16:28
Terrorbolygó (est.hu)
Robert Rodriguez Grindhouse-filmje kellemes meglepetés - egyrészt, mert remekül idézi fel a klasszikus exploitation filmek hangulatát, másrészt, mert messze jobb, mint Quentin Tarantino párhuzamosan elkészült saját próbálkozása.
febr. 5
23:10
A 39. Magyar Filmszemle díjazottai (est.hu)
A fődíjat, azaz az Arany Orsó-díjat Mundruczó Kornél Deltája, a legjobb közönségfilmnek járó Moziverzum-díjat A nyomozó nyerte Gigor Attilától, a legjobb elsőfilm a Kalandorok, a legjobb rendező pedig Ragályi Elemér lett.
febr. 5
23:32
39. Magyar Filmszemle – az Országos Diákzsűri díjai (est.hu)
A nemzetközi nagyjátékfilmes zsűri és a többi "nagy" zsűri mellett az idén jubiláló (most vettek részt tizedik alkalommal a Szemlén) Országos Diákzsűri is kiválasztotta kedvenceit.

2008. február 6. szerda

febr. 6
1:14
Nellie McKay: Obligatory Villagers (est.hu)
(Hungry Mouse)Az elképesztően tehetséges, páratlanul sokoldalú, pofátlanul nagyszájú és lenyűgözően csinos Nellie McKay két eklektikus lemezanyag (Get Away From Me – 2004, Pretty Little Head – 2006) után elérkezettnek látta az időt, hogy megmutassa: tudása akkor sem csorbul, ha visszavesz virgonc hozzáállásából. Az 1982-es születésű szöszke New York-i zongorista-énekesnő – akit…
febr. 6
1:36
Boksz a sötétben (est.hu)
Egy sérült bokszoló tragédiáját menekülős krimibe fordító régimódi (bár csak néhány éve készült) orosz akciófilm, amiben ott kísért a nagy orosz lélek is.

Keresés