2008. február 4. hétfő

febr. 4
1:20
These New Puritans: Beat Pyramid (est.hu)
(Domino / Neon Music)A független kiadók aktuális nagyágyújának számító Domino Records 2008 elejére időzítetett kiadványai között még a remek Lightspeed Champion-bemutatkozásnál (Falling Off The Lavender Bridge) és a második Sons And Daughters-albumnál (This Gift) is akad jobb és erősebb lemez. A Klaxons-tagokat is rajongói közt tudó These New Puritans kvartett gyakorlatilag a 2006-ban tartott első…
febr. 4
5:54
Jávorszky – Sebők: A rock története 2. (est.hu)
Sebők János és Jávorszky Béla Szilárd a hazai könnyűzene történetét feldolgozó kétkötetes munka, A magyarock története 1. és 2. elkészülte után folytatja a szintén 2005-ben indított nemzetközi áttekintést is: A rock története című sorozatban az ötvenes-hatvanas éveket átfogó első kötet után 2007 végére elkészült a folytatás, mely a hetvenes évtizedet öleli fel, a eddig megszokott magas színvonalon…
febr. 4
8:26
Kylie-t újra kell vágni (est.hu)
Az énekesnő új klipjét nem vetítik Nagy-Britanniában.
febr. 4
8:28
Gyászol a hazai popszakma (est.hu)
Meghalt Orszáczky Jackie, a Syrius együttes frontembere.
febr. 4
10:27
Velencei Karnevál 2008 - Tematikus nap a Dunán (est.hu)
Duna TV, február 5. Sokan úgy tartják, hogy Velence a karnevál hazája, azonban az ősi pogány múltra visszatekintő ünnep csupán a XVIII. században forrott össze Velence nevével. A város színes mulatságai, pezsgő színházi élete, maszkos felvonulásai emberek százait vonzotta egész Európából. Itt együtt mulathatott szolga és úr, szegény és gazdag, fiatal és öreg. A színes forgatag, a történelmi város…
febr. 4
10:29
Moulin Rouge (est.hu)
A századforduló Párizsa kel életre Luhrmann sokszorosan díjnyertes filmjében, mikor sorra nyílnak a zenés kávéházak, és virágzik a kabaré műfaja, mikor a Montmartre-t egyre inkább elözönlik a mindenfelől érkező bohém művészek és művészlelkek, a hozzájuk verődő modellek, prostituáltak és alvilági figurák, köztük a korszak egyik emblematikus alakjával, Henri Toulouse-Lautrec-kel.
febr. 4
10:32
Szuperhekusok (est.hu)
Amennyiben a kedves olvasó ismeretségi körében létezik olyan négy év feletti illető, aki nem látta minimum háromszor a Bud Spencer-Terence Hill életmű összes darabját, abban az esetben mérget vehet rá, hogy az illető Scully és Mulder ügynökök hatáskörét gazdagítja.
febr. 4
10:34
Halloween - Feltámadás (est.hu)
Michael Myers a sorozatgyilkosok John McClain-je. Jóllehet, a korábbi Halloween epizódokban lelőtték, felnégyelték, lelocsolták kromofággal, felgyújtották, szakadékba dobták, mindez hasonló hatást gyakorolt rá, mintha csak egy gazdagréti kisnyugdíjas tolt volna kerekes szatyrot a lábára.
febr. 4
11:05
Hölgyek palettával (est.hu)
Már a kiállítás alcíme - Magyar nőfestészet 1895-1950 - Válogatás a Saphier-gyűjtemény képeiből - sok kérdést felvet: beszélhetünk-e külön női és férfiművészetről?
febr. 4
11:07
Anyád! A szúnyogok (est.hu)
Talán a legtöbben egyetértünk abban, hogy Jancsó Miklós "Őszikéinek" értelmezése hasonlóan hálás feladat, mint egy b-kategóriás akciófilm negatív hőseként hidegre tenni Steven Seagalt. Szerencsére a Scherer-Mucsi páros elég szórakoztatónak bizonyul ahhoz, hogy a néző ne akarjon kényszeredetten a nagymegfejtés útjára tévedni.
febr. 4
11:10
Auróra (est.hu)
1983-ban semmivel sem éltünk jobban, mint manapság, vagy mint négy évvel ezelőtt. A társadalmi elégedetlenség egységnyi területre, leginkább a garázsokban fellehető erőlködőkbe sűrűsödött. A punk hat év késéssel ugyan, de rárúgta az ajtót a gulyáskommunizmus mócsingján rágódó hatalomra. Az Auróra sortüzet nyitott.
febr. 4
11:15
Első Emelet (est.hu)
Egy cseppet se bánd, ha a nyolcvanas éveket csak bátyád esetleg nővéred, még esetlegesebben pedig szüleid anekdotáiból ismered. Azt hittük, a fehér zoknis, makkosfityegős műbőrcipős korszak, mikor a már nem annyira úttörők üvegből itták a kevertet Zánkán, végleg a múlté. Az Első Emelet csakazért is másképp gondolta.
febr. 4
11:21
Ezrek szimfóniája (est.hu)
A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Kocsis Zoltán vezényletével Gustav Mahler 8., Ezrek szimfóniája előadásaira készül. Közreműködik a Nemzeti Énekkar, az MR Énekkar és Gyermekkórus, továbbá 8 énekes szólista.
febr. 4
11:32
K-1 World GP 2008 európai elődöntő (est.hu)
Reccsen az áll, fröccsen a vér, kékül a comb, hasad a csont. Kétségtelen, hogy nem finnyás úri kisasszonyoknak való látvány egy K-1 viadal, viszont aki odavan a méretes pofonokért és a veseszaggató rúgásokért, az el ne mulassza az eddigi legjobbnak ígérkező hazai viadalt.
febr. 4
11:34
Stanisław Lem: Sex wars (est.hu)
Csalódni fog, aki a Sex wars címétől és pirosas-rózsaszínes borítójától fülledt erotikát vár, de az apró kis kötet nem kevésbé izgalmas: a 2006 márciusában 85 éves korában elhunyt lengyel sci-fi szerző, Stanisław Lem munkáinak utolsó válogatását rejti.
febr. 4
15:17
Lajkó Félix – Kalandnak felfogni (est.hu)
Lajkó Félixet zenészként ismeri a világ, Angliától Japánig ámulnak a vajdasági virtuóz hegedűjátéka hallatán, de most egy játékfilm főszereplőjeként is bemutatkozott a 39. Magyar Filmszemlén, Mundruczó Kornél Delta című új munkájában. A krisztusi korba ért, 33 éves hegedűművész legutóbbi lemeze Remény címmel jelent meg, s remélhetőleg arról is előkerülnek dallamok 2008. február 12-én, a Művészetek…
febr. 4
16:00
A bukósisak életet menthet (est.hu)
A mai rohanó világban a sípályákon is felgyorsult az élet. A kilencvenes évek közepétől egyre inkább a snowboardosok és carvingosok vannak a sípályákon. Ezekkel a "szerszámokkal" sokkal fordulékonyabban és gyorsabban lehet haladni, mint a régi fákkal. Az elmúlt években a tízszeresére nőtt a síbalesetek száma.
febr. 4
23:16
The Alternative Box Set (est.hu)
(EMI)Az EMI 2004-ben indította The Alternative Album című válogatáslemez-sorozatát, melynek minden darabjára 18-20 szám került a céghez tartozó gitárzenei előadóktól (a Radiohead, Coldplay, Blur és Placebo kaliberű sztároktól az olyan kis versenyzőkig, mint a Bees vagy a néhai Beta Band). A borítók alapszíne (piros, kék, barna, fehér, zöld) és a rajtuk elhelyezett csillagok száma alapján…

Keresés