2008. február 18. hétfő

febr. 18
2:06
Az 58. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál díjai (est.hu)
A Tropa de elite (The Elite Squad) című brazil film, korrupt drognyomozók erőszakos meséje nyerte az Arany Medvét a vasárnap véget ért Berlinalén.
febr. 18
2:17
Bolti lopáson érték Bai Linget (est.hu)
Letartóztatták bolti lopásért a nemzetközi produkciókban is gyakran látható kínai színésznőt. A 37 éves távol-keleti szépséget a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren érték tetten a múlt hét közepén.
febr. 18
7:49
Paramore: Riot! (est.hu)
(Fueled By Ramen / Warner)Az emo címkével ellátott, zeneileg komolyan nem vehető nyafogós, modoros amerikai pop-rock zenekarok (Fall Out Boy, Panic! At The Disco) kiadójától érkező Paramore második lemezével könnyedén kilépett a nagynevű pozőrök árnyékából. A még az igazi régi emo felől jött Jimmy Eat World (lásd: Bleed American) bűvöletében induló együttes zenéje már eleve is inkább punk-rock…
febr. 18
8:27
Kill The Young: Proud Sponsors Of Boredom (est.hu)
(Discograph / Deep Distribution)Még a britek sem mindig lehetnek próféták a saját hazájukban: a Servant vagy az Archive (You All Look The Same To Me) mellett a Kill The Young is azon angol együttesek sorát gyarapítja, akik csak Franciaországban értek el nagy sikereket. A három testvérből álló manchesteri trió a 2005-ben megjelent címnélküli első lemez hosszadalmas turnéját követően sem pihent, s a…
febr. 18
8:29
McCartney kikosarazta Ozzyt (est.hu)
Az ex-Beatle nem teljesíti Ozzy Osbourne régi álmát.
febr. 18
8:31
Minden pénzét elveri az év producere (est.hu)
Mark Ronson több tucat kísérőt visz magával turnézni.
febr. 18
8:33
Amber Smith: Introspective (est.hu)
(M.P.3 International / Twelvetones)A még kissé tétova Nincs szükség ránk című 2001-es bemutatkozás és a már nemzetközi színvonalú 2006-os rePRINT között eltelt öt évben az Amber Smith a magyar indie rock vezető zenekarává vált – úgy, hogy közben külföldön is folyamatosan megállta a helyét. Poniklo Imre együttese 2007-ben, a hazai indie lemezszüret (The Moog: Sold For Tomorrow, E.Z. Basic:…
febr. 18
10:17
Osztály, vigyázz! (est.hu)
Erős a gyanúm, hogy nem ezen sorok lejegyzője volt az egyetlen, aki a Veszélyes kölykök című film megtekintése után dobhártyáján át kezdett köhögni. Nem kétséges, hogy a döbbenetesen rossz, ám érthetetlen módon túllihegett film ordított egy paródia után.
febr. 18
10:19
Játssz a túlélésért! (est.hu)
Egyes filmalkotások stáblistái túlságosan is beszédesek ahhoz, hogy az ember inkább babzsákvarrással üsse el a megtekintésére szánt másfél órát. Tiszta sor, hogy egy Ice-T, Rutger Hauer, valamint Gary Busey nevével fémjelzett produkció az egészségesnél nagyobb mértékű negatív előítéletre adhat okot, ám ezúttal talán a legóvatosabb filmrajongók is átélhetik a kellemes csalódás érzését.
febr. 18
10:21
A Manderley-ház asszonya (est.hu)
Életrajzi könyvek és filmsorozatok alapján Alfred Hitchcockot csupán egy hajszál választotta el attól, hogy a kor divatirányzataira fittyet hányva életműve legnevesebb főhőséhez (figyelem, spoiler!), Norman Bateshez hasonlóan halott anyja ruhatárából válogassa ki napi holmijait.
febr. 18
10:28
Chris Rea (est.hu)
Megint egy ébredés, de nem haragszom én rád hétfő, ezt vagy valami ilyesmit énekelt Geszti csipet csapata úgy egy tízessel ezelőtt. Ennek ellenére a hét első napjában mindig van valami splín. Március első hétfőjén a smirglihangú Chris Rea bágyaszt majd minket az Arénában.
febr. 18
10:33
Absztrakció és pszichopátia (est.hu)
Az egyik legrejtelmesebb és legfélelmetesebb lény az ember. Olyan gondolatok és ösztönök rejtőznek benne, melyeket teljes mértékben feltérképezni talán sohasem fogunk.
febr. 18
10:44
LOW Holland-Flamand Kultfeszt (est.hu)
Az elnevezés a Németalföldre (Low Countries), vagyis Hollandiára és Flandriára vonatkozik. A 100 eseményből álló fesztivál különlegesnek ígérkező régizenei koncertjei a Művészetek Palotájában lesznek.
febr. 18
10:55
Szily László: Kitolás. Kalauz leendő apáknak / Kitolás 2. Kisgyerekkalauz fiatal apáknak egytől ötéves korig (est.hu)
Szily László különféle írásain az Indexen is remekül szórakozunk - most leendő, illetve fiatal apaként szerzett tapasztalatait könyv formában osztja meg olvasóival: a Kitolás a gyerekvárás és -érkezés, a Kitolás 2. a kisgyereknevelés horrorisztikus borzalmait ecseteli a sorstársaknak.
febr. 18
11:00
Soproni Liga, tavaszi labdarúgó idénynyitó (est.hu)
Országszerte, február 22-24. Érdemes feltölteni a megcsappant sör- és szotyolakészletet, feltárcsázni a régi haverokat, hiszen hétvégén folytatódik a Soproni Liga.
febr. 18
11:02
Made in Hungary (est.hu)
Zsila Sándor fotói tanúbizonyságot adnak arról, hogy van még Magyarországnak néhány olyan szelete, amely mentes minden harctól és mocsoktól.
febr. 18
11:23
Happiness Factory épült a Városligeti Műjégpályán (est.hu)
Február 10-én, vasárnap délután nyitotta meg kapuit a Happiness Factory a Városligeti Műjégpályán, Budapesten. A számos plusz-szolgáltatást kínáló rendezvénysorozaton a vendégek március 2-ig minden nap délután négy órától vehetnek részt.
febr. 18
12:18
Tuti tipp a dugó ellen (est.hu)
Aki eddig nem hitte, nézze meg a saját szemével: nem látjuk a fától az erdőt. Annyira egyértelmű a megoldás ahhoz, hogy elférjünk sokan kis helyen és még egészségesebben is éljünk. Három fotó elegendő a szemléltetéshez.
febr. 18
14:21
Új csatorna horgászoknak, vadászoknak (est.hu)
A Coolt, a Film+-t és a Sport Klubot is tulajdonló IKO Media Group a jövőben szeretne további tematikus műsorokat sugárzó csatornákat indítani hazánkban. Ennek első lépéseként múlt héten elindították a magyar nyelvű horgász- és vadásztévét, a The Fishing & Hunting Channelt.
febr. 18
14:54
A Viasat3 újra bírósághoz fordult (est.hu)
A Viasat Hungaria Zrt. ismételt kérelmet terjesztett elő a Fővárosi Bíróságnál a csatornát országos műsorszolgáltatóvá minősítő ORTT-határozat végrehajtásának felfüggesztése iránt.
febr. 18
14:59
Inland Empire (est.hu)
Fárasztó, de megéri. David Lynch filmje nem csak a hosszával borzolja az idegeket.
febr. 18
15:17
Sweeney Todd - a Fleet Street démoni borbélya (est.hu)
Aki nem ismeri Tim Burton korábbi munkáit, az azt hiheti, hogy a kivételes képességű rendező A Karib-tenger kalózaiból kiöregedett emósoknál akar bevágódni, amikor Sweeney Todd szerepét Johnny Deppre osztja.
febr. 18
16:41
Morrissey: Greatest Hits (est.hu)
(Decca / Universal)A Smiths egykori frontembere, a világ legzseniálisabb szövegírói és legkarizmatikusabb énekesei közé tartozó Morrissey kereken két évtizede, 1988 februárjában jelentette meg első szólófelvételét, a Suedehead kislemezt, amit azóta nyolc stúdióalbum és egy sor gyűjteményes anyag követett. A klasszikus brit gitárpop tradícióhoz dicséretesen ragaszkodó művésztől a húszéves…
febr. 18
17:15
Papírsárkányok (est.hu)
A híres regény adaptációjában két afgán kisfiú megrendítő története még megrendítőbb lesz, amikor felnőnek.

Keresés