2008. február 25. hétfő

febr. 25
4:26
Arany Málna-díjak 2008 (est.hu)
Lindsay Lohan és Eddie Murphy nyerték a legtöbb Arany Málna-díjat az Oscar-gálát szokás szerint egy nappal megelőző díjátadón: mindketten hármat vihettek (volna) haza az arany spray-vel lefújt, 5 dolláros szoborból (ahogy korábban egy felmérésen a rajongók is őket találták a legrosszabbnak).
febr. 25
6:35
Folytatódik a LIFE filmklubja (est.hu)
Februárban folytatódik a Liberális Fiatalok Egyesülete által szervezett filmklub a Toldi moziban, amely afféle Filmszemlés utózöngének is tekinthető, mivel egy kivétellel a 39. Magyar Filmszemlén is bemutatott műveket veszi sorra (a pikáns kivétel egyébként éppen a Szemlén végül nem vetített A londoni férfi).
febr. 25
7:08
Mary J Blige: Growing Pains (est.hu)
(Geffen / Universal)Mary J Blige nem ül a babérjain: a platina-halmozó dráma-tagozatos hiphop-soul királynő 2005 decemberében adta ki karrierje egyik legsikeresebb lemezét, a többszörös Grammy-nyertes The Breakthrough-t, 2006 karácsonyán a pár új dalt is tartalmazó Reflections (A Retrospective) slágerválogatással tartotta ébren az érdeklődést maga iránt, 2007-ben pedig megint csak decemberben…
febr. 25
7:30
Goldfrapp: Seventh Tree (est.hu)
(Mute / EMI)A zeneszerző-producer Will Gregory és Alison Goldfrapp énekesnő alkotta londoni Goldfrapp duó hamar maga mögött hagyta a Felt Mountain című 2000-es bemutatkozás hűvös, éteri, álomszerű hangképeit, hogy a 2003-as Black Cherry és a 2005-ös Supernature albumok Moloko-rokon elektro-pop hangzásával meghódítsa a táncparkettet (e látványos váltást a Wonderful Electric DVD is tükrözte). A szép…
febr. 25
7:35
Oscar-díjak 2008 (est.hu)
Nem túl meglepő módon az eddig is a kritikusok és a díjátadók kedvence, a Nem vénnek való vidék tarolt a 80. Oscar-gálán (nyolc jelöléséből négyet váltott díjra). Ami viszont meglepő volt, hogy a kevésbé fontos díjaknál az európai művészek és filmek arattak.
febr. 25
8:14
The Mars Volta: The Bedlam In Goliath (est.hu)
(Universal)A Relationship Of Command album 2001-es turnéján feloszló At The Drive-In afrofrizurás renegátjai, Omar Rodriguez-Lopez gitáros és Cedric Bixler Zavala énekes három extrém, totálisan elszállt Mars Volta-lemez (De-Loused In The Comatorium – 2003, Frances The Mute – 2005, Amputechture – 2006) után az egyszerűbb zenei struktúrák felé fordultak és negyedik nekifutásra egy…
febr. 25
8:46
Art Brut: szívat a kiadó (est.hu)
Az Art Brut tagjait alaposan meglepte legújabb kislemezük híre.
febr. 25
8:48
Kész az új Spiritualized-lemez (est.hu)
A Songs In A&E című album májusban jelenik meg.
febr. 25
11:08
Tánciskolák Bálja (est.hu)
Tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok - Márai Sándor szerint ez (is) kell ahhoz, hogy ünneplőbe bújjon a lelkünk.
febr. 25
11:10
Lopakodók (est.hu)
Köztudott, hogy a mesterlövészi szakmában fellelhető munkaadók meglehetősen szőrös szívű lények, az állásinterjúkon pl. páratlan mértékű intoleranciával viseltetnek a Parkinson-kóros betegek iránt. Jelen esetben azonban egy zöldfülű szakmabelit bíznak meg a panamai drogbáró likvidálásával.
febr. 25
11:12
Manson (est.hu)
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis ohioi kópé, aki az évek múlásával egyre hírhedtebb széltolóvá vált. Eleinte csak autókat lovasított meg, okiratot hamisított, lopott hitelkártyákkal bűvészkedett, ám egy szép napon belehasított a felismerés: nagyobb volumenű huncutságokkal nagyobb hírnévre tehetne szert.
febr. 25
11:14
James Bond: Dr. No (est.hu)
Ha megpróbálnánk megnevezni James Bond eddigi leghiteltelenebb megformálóját, valószínűleg végeláthatatlan vita venné kezdetét, ám egy hasonló versenyből nagy eséllyel Daniel Craig, esetleg Timothy Dalton kerülne ki győztesen.
febr. 25
11:19
Anselmo Crew (est.hu)
Ha csak egy atombomba nem rontotta el valamelyik napod a héten, az Anselmo Crew perfekt megoldást kínál a koszovói világpolitikai válság, az aktuális népszavazási őrület, vagy épp simán csak a reggeli dugó meg a hideg, íztelen munkahelyei kávé által okozott idegkimerültségre.
febr. 25
11:24
Ektomorf (est.hu)
Azt, aki pár éve még azzal akasztott volna hasba minket, hogy Mezőkovácsházáról el lehet jutni a világhírnévig, nem is olyan titokban röhögtük volna pofán. 2008-ban azonban már csak saját fejünkre szórhatunk hamut. Az Ektomorf megcsinálta.
febr. 25
11:29
Péterfy Bori & Love Band, Lolly Jane Blue (NL), Roosbeef (NL) (est.hu)
Hangulatfestésnek álljon itt a Quimby Csillagbölcsijében elővezetett sor: "Tavaszi fáradtság nyári punnyadás, Őszi levertség téli álom". Szóval valahogy így vagyunk a vitaminhiányos tavasz előn, de hogy megjöjjön a szerelmes-madárcsicsergős pirkadat, merítkezzünk meg a Péterfy Bori valamint a holland Lolly Jane Blue és Roosbeef közösködésének finom hangulataiban.
febr. 25
11:31
Bëlga (est.hu)
Buddha nem azért alapított vallást, hogy néhány évszád múlva a tanait oktató főiskolán cirkáló néhány srác a magyar társadalmat önmagával nagy erőkkel szembesítő hip hop krút generáljon. Ha azonban csak ennyi volt a cél, már akkor is jót tett a világgal. A Bëlgát még mindig sokan nem tudják megszokni.
febr. 25
11:47
Messiás különlegesen (est.hu)
Egyetemi templom, február 29., 20h, Mátyás-templom, március 1., 20h Händel Messiás c. oratóriumát csak fiúk (Knabenkantorei Basel 80 tagú fiúkórusa) és férfi szólisták (Blaskovics László, Bárány Péter, Szigetvári Dávid, Cser Péter) éneklik az I Musici del Conte - régizenei együttes közreműködésével, Markus Teutschbein vezényletével.
febr. 25
11:52
ÖTÖDIKZE (est.hu)
Fél évtizede indította útjára az Ifjúsági Kortárs Zenei Esteket (www.ikze.hu) a fiatal zenészpáros, Győri Noémi és Madaras Gergely (képünkön).
febr. 25
12:09
Sophie Gee: Botrányos viszonyok (est.hu)
Alexander Pope 1712-es vígeposza, a Fürtrablás nemcsak Csokonai Dorottyáját ihlette, hanem egy egészen friss munkát, amely a XVIII. századi rokokó Angliába vezeti be olvasóját.
febr. 25
16:04
KarnevART (est.hu)
A különböző művészeti ágak nem létezhetnek egymás nélkül, hatnak egymásra, s gyakran összemosódnak köztük a határok. Olyan ez, mint az érzékszerveink közti kapcsolat, külön-külön használva őket ugyan közelebb kerülhetünk a valósághoz, mégis a dolgok teljes észleléséhez csak érzékszerveink együttes használatával juthatunk el.
febr. 25
17:10
A Bourne-ultimátum (est.hu)
Matt Damon titkos ügynöke Robert Ludlum regénytrilógiájából származik, a Bourne-rejtély című első film még hűségesen követte a regény eredeti cselekményét, a következő részek viszont már teljesen más nyomon haladnak.
febr. 25
19:13
Deus ex machina (est.hu)
Abszurd töredékek, életképek a megosztott és megosztó Názáretből és Jeruzsálemből. A palesztin Elia Suleiman erősen Izrael-ellenes 2002-es műve annak idején a nemzetközi filmfesztiválok kedvence volt.
febr. 25
20:53
Angelina Jolie gyermeket vár (est.hu)
Habár hivatalosan még sem a sztár, sem szóvivője nem ismerte el a hetek óta keringő pletykákat, a szombati Film Independent Spirit Awards díjátadón elég egyértelmű pocakkal megjelenő Jolie nem tudta tovább titkolni legalább 4-5 hónapos terhességét.
febr. 25
21:14
Premier előtt az új Bacsó-film Debrecenben! (est.hu)
Most érdemes Debrecenbe menni, hiszen a március 14-től április 11-ig tartó Debreceni Tavaszi Fesztivál filmes csemegéket is tartogat az ínyencek számára. Így például premier előtt lesz látható Bacsó Péter új filmje, a Majdnem szűz, de Till Attilának a Filmszemlén debütált első filmjét is megtekintheti a közönség.

Keresés