2008. február 25. hétfő

febr. 25
0:46
Vidék - Dariday Róbert 80 éves (szinhaz.hu)
Tortával, pezsgővel, ajándékokkal köszöntötte 2008. február 21-én, 80. születésnapján Dariday Róbert színművészt a Békés Megyei Jókai Színház Társulata. A bensőséges ünnepséget az esti előadás előtt, fél hétkor rendezték meg a színészklubban.
febr. 25
1:16
Budapest - Quimby Teátrum (szinhaz.hu)
Átgondolva a színház és zene karöltésének lehetőségeit, koncertműsorukból kifejezetten a színházi közeghez illeszkedő, koreografált zenei performanszt dolgozott ki a Quimby együttes, mellyel országos körútra indulnak február végén.
febr. 25
1:46
Kellemes Húsvéti Ünnepeket (szinhaz.hu)
Szombaton, 2008. február 23-án került bemutatásra a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Nagyszínpadán Jean Poiret: Kellemes Húsvéti Ünnepeket című darabja. A könnyed szórakozást ígérő, üde, szellemes komédiát - melynek filmváltozatában Jean-Paul Belmondo és Sophie Marceau nyújtott felejthetetlen alakítást - Lendvai Zoltán vitte színpadra.
febr. 25
6:38
Rövidesen víz alá kerül a "török Pompeji" (Népszava)
A régészek elkeseredésére rövidesen víz alá kerül a nyugat-törökországi Allianoi ókori fürdőváros, amelyet rendkívül jó állapota miatt sokszor Pompejihez hasonlítottak. Az öt méter magas falak óvta medencét tápláló melegvizű forrás, az érintetlen monolit oszlopokkal és mozaikkal díszített terem, a fedett sétányok, az utak és házak romjai, kutak és mintegy 11 ezer műtárgy... ez Allianoi.
febr. 25
6:42
Oscar-díj: "Egyszer csak hallottuk, hogy felüvölt" (Infostart)
A Nem vénnek való vidék nyerte a legjobb film díját helyi idő szerint vasárnap este Los Angeles-ben a 80. Oscar-gálán. Joel és Ethan Coen alkotását összesen négy szoborral díjazták, az alkotás nyert a legjobb rendezés, a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában is. A legjobb férfi főszereplő Daniel Day-Lewis (Vérző olaj), a legjobb női Marion Cotillard (Piaf)…
febr. 25
6:44
A Nem vénnek való vidék nyerte a legjobb film Oscar-díját (Népszava)
A Nem vénnek való vidék nyerte a legjobb film díját vasárnap este Los Angeles-ben a 80. Oscar-gálán. A Coen-fivérek alkotása nyolc jelölésből összesen négyet kapott meg.
febr. 25
6:46
A Coen-fivérek nyerték a legjobb rendezés Oscar-díját (Népszava)
A Coen-fivérek nyerték a legjobb rendezés díját vasárnap este Los Angeles-ben a 80. Oscar-gálán. Joel és Ethan Coen a Nem vénnek való vidék című filmmel érdemelték ki az aranyszobrot. Előzőleg már átvehették a legjobb adaptált forgatókönyv Oscar-ját is.
febr. 25
6:54
Daniel Day-Lewis nyerte a legjobb férfi főszereplő díját (Népszava)
Daniel Day-Lewis nyerte a legjobb férfi főszereplő díját vasárnap este Los Angelesben a 80. Oscar-gálán. Lewist a Vérző olaj című filmért jutalmazták.
febr. 25
7:04
A Coen-fivérek taroltak az Oscar-gálán (HVG)
A Nem vénnek való vidék nyerte a legjobb film díját vasárnap este Los Angeles-ben a 80. Oscar-gálán.
febr. 25
7:49
A hamisítók kapta a legjobb külföldi film díját (Népszava)
A hamisítók című osztrák alkotás nyerte a legjobb külföldi film díját vasárnap este Los Angeles-ben a 80. Oscar-gálán. A Stefan Ruzowitzky rendezte film a második világháború idején egy koncentrációs táborban játszódik, ahol a foglyokat a nácik hamis dollárok gyártására kényszerítik.
febr. 25
8:22
Oscar 2008: díjazták a legjobb filmzenéket (Zene)
Hajnali két órakor a Los Angelesi Kodak Színházban megkezdődött a 80. Oscar Gála. Négy órás, fényűző show keretében adják át a 24 kategória legjobbjainak az Aranyszobrocskákat. Partneroldalunk, a premierfilm.hu percről-percre, élőben tudósított a díjazottakról. [Dátum: 2008.02.25. 08:00]
febr. 25
9:22
Oscar-aranyköpések (Népszava)
Az Oscar-gálák rendszerint alkalmat adnak a szereplőknek, hogy világra szóló bölcsességeket, jobb esetben szellemes, érzelmes mondatokat közöljenek a színpadon és azon kívül. Így volt ez most is a Los Angeles-i Kodak színházban. Ezekből válogatunk néhányat.
febr. 25
9:27
Nap videója: Dolhai Attila Balázs Fecóval duettezik (Zene)
A népszerű musicalszínész Dolhai Attila a szerző Balázs Fecóval adat elő a Maradj velem című slágert. egy díjátadón. Érdemes felidézni ezt a videót. [Dátum: 2008.02.25. 09:10]
febr. 25
10:50
Oscar-díj: Elmaradt a "nagy tarolás" (Népszava)
Elmaradt a "nagy tarolás" a vasárnap este Los Angeles-ben megrendezett 80. Oscar-gálán: sem a Nem vénnek való vidék, sem pedig a Vérző olaj nem tudta aranyszoborra váltani 8 jelölését. Ugyanakkor számos meglepetést is hozott az idén a forgatókönyvírók sztrájkja miatt az utolsó pillanatban megmentett filmünnepet, jónéhány "Amerikán kívüli" díjazottal.
febr. 25
11:06
Február 25-én történt (Zene)
Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt február 25-én! [Dátum: 2008.02.25. 10:47]
febr. 25
11:29
"Ahogy a Halak": születésnapi Örömkoncert a Republic-kal - képekben (Zene)
Óriási érdeklődés övezte a Republic együttes szombati Örömkoncertjét. A családias hangulatúra tervezett születésnapi összejövetel, melyre előzetesen az együttes honlapján lehetett regisztrálni, rengeteg embert vonzott ? így a rendezvény a Symbol Budapest Galériája helyett az épület klubhelyiségébe költözött, ahol a baráti találkozó végül fergeteges koncertté nőtte ki magát. [Dátum: 2008.02.25.…
febr. 25
12:36
Pflum Orsi és Katinka is a Coolba megy (Zene)
Ma délután 13:00 18:00 között Barbi és Attila várja a Cool Tv nézőit. [Dátum: 2008.02.25. 09:00]
febr. 25
12:45
Kiütötték a sztár DJ-t - Szigetit Zeffer András verte (MaHu)
Szombat este került megrendezésre Magyarország második rock lemezlovas párbaja. Nagy küzdelemben végül Zeffer András diadalmaskodott Szigeti Feri felett. Az est fényét emelte a Hollyood Rose koncertje, a Pont Fm 88.1 rádió első születésnapja, torta- és bugyidobálás.
febr. 25
13:17
Lolával és titkaival indul a március (Zene)
Március elsején és másodikán Loláé a főszerep a VIVA televízió képernyőjén. A fiatal énekesnő tagadhatatlanul az egyik legnagyobb rajongótáborral rendelkező popsztár hazánkban, akit nem kell bemutatni senkinek. [Dátum: 2008.02.25. 13:00]
febr. 25
13:51
Most először nyert osztrák film Oscar-díjat a legjobb külföldi film kategóriájában (Népszava)
Egyáltalán nem kevés azoknak az osztrák vagy ausztriai születésű alkotóknak és művészeknek a száma, akik maguknak mondhatják a filmművészet legrangosabb kitüntetését, az arany Oscar-szobrocskát. A Stefan Ruzowitzky rendezte Pénzhamisítók (Die Fälscher) révén mégis most első ízben vihette el Ausztria a pálmát a legjobb külföldi film kategóriájában.
febr. 25
14:53
Bencsik Barnabás, a Ludwig Múzeum új igazgatója sok mindenen változtatni szeretne (Népszava)
Március 1-jétől Bencsik Barnabás irányítja öt éven keresztül az ország legnagyobb, legjobban finanszírozott kortárs gyűjteményét és kiállítóhelyét, a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeumot (Lumú), amely az utóbbi években nem tölt be kiemelkedő szerepet a kulturális közéletben. A művészettörténész ezen szeretne változtatni: láthatóbb, dinamikusabb, izgalmasabb és látogatottabb intézményt ígér.
febr. 25
15:08
Gigaexpedíció Mahler meghódítására (HVG)
Mahler Nyolcadikja nemcsak műfaji tekintetben, hanem témaválasztásában is hajmeresztő alkotás. Az első rész egy középkori himnuszra, a második pedig Goethe Faustjának zárójelenetére épül. Meredélyek, sziklahasadékok, hegyszakadékok – életveszélyes terep. Kocsis Zoltán vezetésével a több száz fős előadógárda biztos helyismerettel teljesítette az expedíciót.
febr. 25
15:21
Mészáros Árpád Zsolt 130 hölgynek meséli el élményeit (Zene)
Ritka attrakciónak lehetnek szem- és fültanúi márciusi ötödikén. Egy kisebbfajta Guinness-rekordra kerül sor a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában - tudta meg a bulvaros.hu. [Dátum: 2008.02.25. 15:00]
febr. 25
15:31
Legyél a saját zenei menedzsered! (Zene)
A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi kara egy különleges programot indít, melynek a célja, hogy a kezdő, középiskolás zenekarok, zenészek el tudják magukat adni a zenei piacon. [Dátum: 2008.02.25. 21:10]
febr. 25
15:37
Hihetetlen baki a Társulatban (Zene)
Technikai probléma miatt kis híján kiesett az egyik legtehetségesebbnek kikiáltott énekes az MTV szombati műsorában. [Dátum: 2008.02.25. 15:15]
febr. 25
15:58
Hiánycikk a Faludy György utolsó éve című kötet (MaHu)
Mint arról már korábban beszámoltunk, nagy sikert aratott a Faludy György utolsó éve című kötetnek péntek esti bemutatója.
febr. 25
17:01
Budapest - Abigél segít (szinhaz.hu)
A Budapesti Operettszínház a 2007/2008-as évad második premierjeként a Thália Színházban 2008. március 27-én bemutatja Kocsák Tibor - Somogyi Szilárd - Miklós Tibor ABIGÉL című musicaljét. A Budapesti Tavaszi Fesztivál díszbemutatója természetesen Szabó Magda azonos című regényének zenés színpadi adaptációja. Ehhez kapcsolódva a színház nagyszabású jótékonysági akciót indít diákoknak.
febr. 25
17:18
Koós Jánosnak a lánya is saját albumot készít (Zene)
A színésznő-énekesnő boldogan újságolta a Cool-ban: jó úton halad a karrierje! [Dátum: 2008.02.25. 17:00]
febr. 25
17:32
Esterházy Péter Oroszországban is tarol (MaHu)
Ha lenne egy másik életem, orosz író szeretnék lenni" - zárta sajtótájékoztatóját Eszterházy Péter 2008. február 20-án, a legnagyobb moszkvai könyváruházban, az egykori KGB székház árnyékában lévő BiblioGlobusban.
febr. 25
18:00
Hiánycikk a Faludy György utolsó éve című kötet (MaHu)
Mint arról már korábban beszámoltunk, nagy sikert aratott a Faludy György utolsó éve című kötetnek péntek esti bemutatója.
febr. 25
18:02
Abigél segít a rászoruló diákoknak (MaHu)
A Budapesti Operettszínház a 2007/2008-as évad második premierjeként a Thália Színházban 2008. március 27-én bemutatja Kocsák Tibor - Somogyi Szilárd - Miklós Tibor ABIGÉL című musicaljét. Ehhez kapcsolódik egy jótékony akció diákoknak.
febr. 25
18:18
A közönség is énekelt a 2008-as Táncdalfesztiválon - képekben (Zene)
Nem mindennapi koncertet láthattak és hallhattak a pénteki esti "Táncdalfesztivál! Táncdalfesztivál?" elnevezésű rendezvény résztvevői. A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben olyan előadók szólaltatták meg a népszerű slágereket, akiket táncdalénekesként eddig nem igazán láthattunk. [Dátum: 2008.02.25. 18:00]
febr. 25
19:38
Belépőt nyertek! (Zene)
Közel kétórás koncertet ad a Wigwam Rockclubban Móritz Norbi (ex-Hooligans) új zenekara, a Star Positive március 1-én. [Dátum: 2008.02.28. 21:15]
febr. 25
20:22
A hét végén mindenki "oszkározott" egy kicsit (Népszava)
Ha már Oscar, legyen kövér, a hét végén mindenki "oszkározott" egy kicsit. A Magellán is. Kaptak ide, kaptak oda, vissza is tekintettek meg nem is. Kicsit hevenyészett volt az összeállításuk, mert említették az Oscar-díjasainkat, de például miért nem szólaltatták meg az első magyarországi magyar Oscar-díjast is? Azaz Rofusz Ferenc rendezőt, aki A légy című rövid animációs filmjéért egy évvel…
febr. 25
21:01
Csak komolyan! A női bigband megmutatja (Zene)
A Zene.hu és a Kulturális és Művészeti TV együttműködéséből egy új sorozat sült ki, amely keretén belül szépen libasorban jönnek a zenei videók. A kezdetben naponta, később hetente jelentkező rovatunkban a zene mellett egy adott zenei formáció röpke bemutatása kap helyet. Csak komolyan - ez a rovat címe és ezt kell keresned rendszeresen. [Dátum: 2008.02.25. 20:34]
febr. 25
23:35
Elhunyt a Moszkva parti esték első előadója (Zene)
Elhunyt Vlagyimir Trosin színművész, aki leginkább arról volt ismert, hogy ő énekelte elsőként, és segítette sikerre a Moszkva parti esték című, később igazi világslágerré vált dalt. [Dátum: 2008.02.25. 23:13]

Keresés