2008. február 6. szerda

febr. 6
7:36
Mundruczó: ez a két főszereplő szétfeszíti a vásznat (Infostart)
Mundruczó Kornél: Delta című filmje nyerte el a 39. Magyar Filmszemle fődíját, az Arany Orsó-díját, valamint a Nemzetközi Filmkritikusok Gene Moskovwitz-díját. A Tóth Orsolya és Lajkó Félix főszereplésével készült és a Duna-deltában játszódó film egy ellenséges környezetben egymásra találó testvérpár történetét dolgozza fel. A rendező az InfoRádiónak mesélt arról, milyen nehézségekkel járt a film…
febr. 6
8:03
Gubik Ágnes: a bizalom szárnyakat ad (Infostart)
A 39. Magyar Filmszemle legjobb női alakításának díját Gubik Ágnes kapta Till Attila: Pánik című filmjében játszott szerepéért. A színésznő, aki Szlovákiában már több filmet forgatott, Magyarországon most lép először a mozinézők elé.
febr. 6
12:04
Hamvazószerda: a húsvéti készülődés kezdete (Infostart)
Jézus Krisztus, mielőtt az emberekhez fordult volna, negyven napot töltött a pusztában, erre emlékeznek a keresztények a negyvennapos böjttel, ami számukra a bűnbánat és a megtisztulás kifejeződése.
febr. 6
20:33
Száznyolcvan éve született a fantasztikus találmányok látnoka (Infostart)
Száznyolcvan éve, 1828. február 8-án született Nantes-ban Jules Verne, avagy "magyarosan" Verne Gyula francia író, a tudományos-fantasztikus irodalom korszakalkotó alakja.

Keresés