2008. február 3. vasárnap

febr. 3
6:52
Keddenként jönnek a francia szerelemfilmek (Spa Trend Online)
MoziKedd címmel ingyenes vetítéssorozat indul "a szerelem jegyében" a jövő héten a budapesti Francia Intézetben, a program keretében minden kedden egy-egy, 2000 után készült filmet mutatnak be - közölte Balla Borbála, az intézmény sajtóreferense az MTI-vel. Tájékoztatása szerint a MoziKedd vendégei februárban négy francia filmet láthatnak, angol felirattal.
febr. 3
8:25
Hollywoodi sztrájk: felsejlett a vége felirat (Spa Trend Online)
Áttörést értek el hollywoodi filmstúdiók és a sztrájkoló forgatókönyvírók közötti tárgyalásokon, így várhatóan legkorábban a már a jövő héten létrejöhet a megállapodás - közölte egy nevének elhallgatását kérő, a tárgyalásokhoz közel álló forrás szombaton. A két fél pénteken talált megoldást a legkényesebb kérdésre, a filmes és televíziós produkciók interneten való forgalmazása után járó jogdíjra,
febr. 3
11:26
A producerek is díjazták a Coen-fivérek új filmjét (Infostart)
Újabb díjat söpört be a Coen-fivérek kilenc Oscar-díjra jelölt filmje, a Nem vénnek való vidék: ezúttal a producerek Darryl F. Zanuck-ról elnevezett díját vehették át az alkotók a Los Angeles-i gálán a legjobb játékfilm kategóriában.
febr. 3
12:47
Közel a megegyezés Hollywoodban (Infostart)
Áttörést értek el hollywoodi filmstúdiók és a sztrájkoló forgatókönyvírók közötti tárgyalásokon, így várhatóan legkorábban a már a jövő héten létrejöhet a megállapodás - közölte egy nevének elhallgatását kérő, a tárgyalásokhoz közel álló forrás.
febr. 3
13:17
Meghalt Orszáczky Jackie (Spa Trend Online)
Elhunyt Orszáczky Miklós, a legendás Syrius együttes vezéregyénisége, akit a zenésztársadalom és a rajongók Orszáczky Jackie néven ismertek. Szombaton hosszú, súlyos betegség után érte a halál Ausztráliában. A hírt Simon Géza Gábor jazz-szakíró Ilosvay-Egyed Katalinra, az ausztráliai Magyar Rádió tájékoztatására hivatkozva vasárnap közölte az MTI-vel.
febr. 3
15:18
Elhunyt Orszáczky Jackie (Infostart)
Elhunyt Orszáczky Miklós, a legendás Syrius együttes vezéregyénisége, aki Orszáczky Jackie néven vált ismertté.
febr. 3
15:49
Visszaszámlálás! 9...8...7... (Spa Trend Online)
A démonok, akik gyötörnek minket, láthatóak a Böszörményi Gyula által teremtett alternatív Budapesten. Az alkoholista nyakában például ott ül egy alkesz démon, a heroinista szemében látszik az agyát rágcsáló hernyó démon, vagy éppen az izomagyú gyúróst egy sargatanas (eszetlen erőszak démona) irányítja. Ezeket a démonokat azonban csak akkor lehet észrevenni, ha az olvasó kezébe veszi Böszörményi…
febr. 3
16:27
Fischer Iván kapta idén a Valentin-napi Szeretetcsokrot (Spa Trend Online)
Jóval Valentin nap előtt vette át az 1991 óta már hagyományos Szeretetcsokrot Fischer Iván Guba Ági virágkötő mestertől. Valentin napon nem lesz Budapesten a Budapesti Fesztiválzenekar és zeneigazgatója, mert New Yorkba utaznak, a Lincoln Centerben lépnek föl.
febr. 3
20:31
Tovább késik az Operaház fantomja folytatása (Infostart)
Tovább késik az olyannyira várt új Andrew Lloyd Webber-darab bemutatója, mivel a szerző elfoglaltságai miatt nem tud elegendő időt fordítani Az Operaház fantomjának folytatásául készülő műre. Egy dolog a késések ellenére biztosnak tűnik: 2009-ben bemutatják minden idők egyik legsikeresebb musicaljének folytatását.
febr. 3
23:06
Hatalmas érdeklődés kísérte a busójárás programjait Mohácson (Spa Trend Online)
Hatalmas érdeklődés kísérte az idei busójárás fő programjait vasárnap Mohácson: a hazai horvátok hagyományos, maskarás téltemető, tavaszköszöntő fesztiválja több ezer látogatót vonzott. A busójárásra a városba érkezők már délelőtt nehezen találtak parkolóhelyet autóiknak, és jó időbe telt, amíg a főtérhez vezető utakon átverekedték magukat a vásáros bódék előtt időző, bámészkodó tömegen.

Keresés