2008. február 1. péntek

febr. 1
6:23
Megjött a levél, költözik a kiállítótér, kiszáll a megye (Spa Trend Online)
Levette napirendjéről tegnap a pécsi közgyűlés azokat a napirendi pontokat, amelyek útjára indították volna az egyik Európa Kulturális Fővárosa (EKF) kulcsprojektet, a Nagy Kiállítóteret. Hivatalos döntés még nincs, de gyakorlatilag eldőlt: a Zsolnay gyár területére költözhet a beruházás, ebből azonban az eredetileg partner megyei önkormányzat nem kér.
febr. 1
6:34
Blamázs egy radír miatt (Spa Trend Online)
Azonnali vizsgálatot rendelt el Hiller István oktatási miniszter, miután tudomására jutott, mi történt a nyolc évfolyamos gimnáziumba készülő diákok matematika írásbelijén. A vizsgálatot Szüdi János, közoktatási szakállamtitkár vezeti. A Fidesz oktatási műhelyének vezetője, Sió László szerint elfogadhatatlan, hogy a minisztérium hanyagságából és hozzá nem értéséből tanulók hátrányba kerülnek.
febr. 1
7:52
"Selmeczi Roland nem kapta meg a hozzá méltó feladatokat" (Infostart)
Selmeczi Roland viszonylag kevés jó szerepben tudta megmutatni a közönségnek, milyen is ő valójában - fogalmazott Balázs Péter a 38 éves korában elhunyt színművészre emlékezve. Selmeczi Roland szerdán Szolnokról Budapest felé tartott, amikor Újhartyán közelében halálos autóbaleset szenvedett. Szolnokon épp egy Hunyady-darab főszerepét próbálta.
febr. 1
12:33
Sokba került a tátongó lyuk (Spa Trend Online)
A világhírű szentpétervári Ermitázs tetején támadt lyuk miatt beázott a múzeum egyik legértékesebb enteriőrje, az úgynevezett Raffaello-galéria, s eláztak falra ragasztott képei - jelentette az Izvesztyija című orosz lap pénteken címoldalán.
febr. 1
12:38
Még nem maradt le: újabb pótvetítések a Filmszemlén (Infostart)
A nézőszám növekedésével újabb és újabb pótvetítéseket kell beiktatni a Filmszemle programjába - mondta az InfoRádiónak Kozma Ilona, az esemény szervezőbizottságának elnöke. Délután kettőtől a Filmírás Napja programsorozat zajlik a szemlén.
febr. 1
15:40
Már jövő héten lehet jegyet vsárolni a Szigetre - Ki lesz a sztárvendég? (Spa Trend Online)
A napokban világkörüli turnéra induló Iron Maiden lép fel a Sziget fesztivál nulladik napján, augusztus 12-én Budapesten - közölték a fesztivál szervezői. A közelgő Live After Death koncert-DVD megjelenéséhez kapcsolódóan ez a turné leginkább a 80-as évek legendás hangzás- és képi világát éleszti újjá. Mind a repertoár, mind a színpad berendezése az 1984-85-ös Powerslave turné egyiptomi…
febr. 1
21:32
Vészforgatókönyv készült az Oscar-átadásra (Infostart)
Miközben tovább sztrájkolnak az amerikai filmforgatókönyv-írók, vészesen közelít a filmipar legrangosabb eseménye, az Oscar-díjak átadása. Az elismeréseket odaítélő Amerikai Filmakadémia vezetése most közzétette a vésztervet, amelyet a szervezet szóvivője szerint "nem szeretnének megcsinálni".

Keresés