2008. február 28. csütörtök

febr. 28
5:07
Egy sztártragédia története 1.: "Borzalmas örökséget cipel" (Infostart)
Alighanem minden idők legnyilvánosabb és legdrámaibb összeomlása Britney Spears nevéhez fűződik. Az egykori pophercegnőből mára az elvonókúrák rendszeres látogatója, a gyermekei láthatási jogát elvesztő édesanya lett. De miként jutott veszített el mindent az egykori tinibálvány? Íme, egy bukás természetrajza.
febr. 28
5:27
Nem pornó, de lég durva (Spa Trend Online)
Nem pornó filmben ritkán látni olyan merész szeretkezési jeleneteket, mint a finom hangú hongkongi születésű filmrendező, Ang Lee legújabb filmjében. Ezek a merészen „képkimondó” jelenetek az Ellenséges vágyak című filmben azonban híjával vannak a leghalványabb provokatív szándéknak is. Őszinték, magafeledtek és szépek, amilyenek a valóságban a testi örömben egymásra találók mozdulatai és…
febr. 28
5:48
Bekapcsoltuk a tv-t (Spa Trend Online)
Aki még nem fedezte fel magának a Kulisszát, de kedveli az új, fiatal művészarcokat, az kockáztassa meg a kalandot. Tényleg kaland, ez az adás ugyanis kézen fogja a nézőt, és odaülteti harmadiknak a kérdező és a válaszoló mellé. Legutóbb Fassang László orgonista, Kokas Katalin hegedűművész és Lackfi János költő mellé lett meginvitálva a nyájas néző.
febr. 28
9:41
A legnagyobb ajándék: 725 darabos műgyűjteményt kaptak a galériák (Infostart)
Felajánlotta 725 darabból álló, 125 millió fontot (43,75 milliárd forintot) érő művészeti gyűjteményét egy brit műkedvelő, hogy a képeket mindenki megcsodálhassa.
febr. 28
11:31
Elképesztő nemzetközi eredményt ért el a Szépművészeti (Infostart)
A nemzetközi statisztikák alapján 2007-re a világ legvonzóbb múzeumai közé került a Szépművészeti Múzeum. A világ vezető művészeti szaklapja, a The Art Newspaper által összeállított statisztikák alapján a Szépművészetiben 2007-ben látható Van Gogh kiállítás kategóriájában a világ negyedik leglátogatottabb tárlata volt. Erről a múzeum tájékoztatta az InfoRádiót.
febr. 28
11:59
Különleges tárlatok a reneszánsz évre (Infostart)
Egyedülálló kiállítás-sorozat nyílik a következő hónapban négy intézményben a Reneszánsz Év - 2008 program keretében.
febr. 28
12:15
Az első gengszterhős és az Oscar-díjas olajmágnás a mozikban - videók (Infostart)
Ang Lee új filmje, Daniel Day-Lewis Oscar-díjas alakítása, és Brad Pitt mint Jesse James is szerepel a heti mozipremierek között.
febr. 28
15:28
Rekord áron kelhet el Claude Monet egyik festménye (Spa Trend Online)
Egyéni rekordot állíthat fel Claude Monet Vasúti híd Argenteuil-nél című festménye, amely május 6-án kerül kalapács alá a Christie,s árverésén. Argenteuil, amely a jómódú párizsi polgárság kedvenc csónakázási helye volt, az impresszionista festőknek köszönheti hírnevét. Claude Monet, aki házat bérelt a Szajnán átívelő vasúti híd közelében, 1873-74-ben festette meg a hídon épp áthaladó két…
febr. 28
15:34
Mátyás király öröksége (Spa Trend Online)
Mátyás király öröksége - Késő reneszánsz művészet Magyarországon a 16-17. században címmel kiállítás nyílik március 29-én a budapesti Magyar Nemzeti Galériában, ahol a sajtó képviselői csütörtökön bepillantást nyerhettek a restaurátorok munkájába.
febr. 28
18:23
Listázzák a magyar szellemi örökséget (Infostart)
Nemzeti lista készül Magyarország szellemi kulturális örökségéről. Az elemeket a helyi közösségek által leadott ajánlásokból választják majd ki.
febr. 28
18:48
Túl közönséges Alföldi új filmje? (Spa Trend Online)
Alföldi Róbert játékfilmje, a Nyugalom egyik jelenete miatt tett feljelentés ügyében feljelentés-kiegészítést rendelt el a XI.-XXIII. kerületi ügyészség - tudta meg az MTI a Legfőbb Ügyészség szóvivőjétől csütörtökön. Borbély Zoltán hozzátette: a teljesítéssel a XI. kerületi rendőrkapitányságot bízták meg. A feljelentés-kiegészítésre a rendőrségnek 15 nap áll rendelkezésére.

Keresés