2008. február 28. csütörtök

febr. 28
0:05
Félnek a romák - nem hisznek a kislánynak! (C-Press)
Félnek a putnoki romák a szélsõségesek támadásától. Még annak ellenére is, hogy kiderült, a K. Lajos utcai házrongáló egy 11...
febr. 28
0:09
Pályázati kiírás (C-Press)
SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM (SZMM) ÉS VALAMINT A MAGYARORSZÁGI CIGÁNYOKÉRT KÖZALAPÍTVÁNY KÖZÖSEN 60 MILLIÓ FORINTOS KERETÖSSZEGGEL MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATOT HIRDET a...
febr. 28
5:21
Egyelőre nem hívják össze a parlament rendkívüli ülését a gázvezeték ügyében (Népszava)
Nem halasztják el a Déli Áramlat gázvezetékről szóló megállapodás mai moszkvai aláírását, és egyelőre nem lesz rendkívüli parlamenti ülés sem az ügyben. Így tegnap nem teljesült egyik Fidesz- javaslat sem. Az ellenzéki pártnak az a kifogása a gázvezetékkel szemben, hogy azzal Oroszországtól egyoldalú függőség alakulna ki. A kormánypártok azzal nyugtatják az ellenzéket, hogy ők nemcsak az orosz…
febr. 28
5:32
Zavart keltett lapunk értesülése egy eltitkolni szándékozott elfogásról (Népszava)
Zavart keltett a Nemzeti Nyomozó Irodán (NNI) belül a Népszava múlt csütörtöki értesülése, mely szerint őrizetbe vették H. Ferencet. Információink – és több lap – szerint a biztonsági cég vezetőjét a Csányi Sándor ellen elkövetett 12 milliárdos zsarolással összefüggésben fogták el. A rendőrség ezt egy héten át semmilyen formában nem kívánta kommentálni. Az NNI szerint ez mindössze kommunikációs…
febr. 28
6:33
Olvasóink írja: Békéért és fejlődésért Rakamazon (szon)
Lehetnek és kellenek különböző vélemények adott dolgokról a város életét érintően, de mindnyájan egyet akarunk, békét és fejlődést.
febr. 28
6:38
Lánczi szerint Gyurcsány csak kapaszkodik (Infostart)
Kételkedik a kormányfő baloldali polgárosodási programjának hitelességében Lánczi András egyetemi tanár, politológus. Az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy kételyeit a többi között a meghirdetés időzítése okozza.
febr. 28
6:44
Leállnak a betegszállítók? (boon)
Leállással fenyegetnek a betegszállítók márciusban első napjaiban, ha nem sikerül megoldani problémáikat - írja a Népszabadság.
febr. 28
6:55
Plasztikbomba a farzsebben: okmányvédelmi ábécé (szon)
Azt, hogy nap mint nap mekkora értéket is őrizgetünk(?!) személygépkocsinkban, csak az tudja, akinek már kompletten eltulajdonították papírjait, s pótlásukra végigjárta az idő- és pénzigényes Canosszát.
febr. 28
7:01
Ha nem mozog ügyesen a kis nyilacska... (szon)
Kisdiákokat kérdeztünk: milyen szerepet játszik életükben a számítógép és a világháló. Mészáros Gyulával a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium első osztályában találkoztunk...
febr. 28
7:12
Örök búcsút intenek a piásüvegnek! (szon)
Egy alkoholbeteg képtelen újra szociális ivó lenni, aki csak alkalmanként és mértéktartóan iszik. Örökre le kellene tenni a poharat, ám erre sokan képtelenek.
febr. 28
7:22
Több milliós jutalmak a köztisztviselőknek (Infostart)
Megválik legértékesebb ingatlanjaitól a MÁV: a vezérigazgatóság Andrássy úti épületét, tizenegy másikkal együtt ingatlanalapba szervezik. A befektetők az alap jegyeinek vásárlására március elejéig jelentkezhetnek - írta a Népszabadság.
febr. 28
7:22
Elkezdődött a nők helyzetének javítását szolgáló nemzeti stratégia (ma.hu)
Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke arról tájékoztatta az esélyegyenlőségről rendezett nemzetközi konferencia részvevőit szerdán New Yorkban: Magyarországon elkezdődött a nők helyzetének javítását szolgáló nemzeti stratégia előkészítése, amelynek a nemek közötti esélyegyenlőséget célzó költségmegosztás is része.
febr. 28
7:23
Plasztikbomba a farzsebben: okmányvédelmi ábécé (boon)
Azt, hogy nap mint nap mekkora értéket is őrizgetünk(?!) személygépkocsinkban, csak az tudja, akinek már kompletten eltulajdonították papírjait, s pótlásukra végigjárta az idő- és pénzigényes Canosszát.
febr. 28
7:24
Weiszenberger gyanúsított lett (ma.hu)
Befolyással üzérkedés miatt gyanúsítottá nyilvánították Weiszenberger Lászlót; a volt kistérségi megbízott és MSZP-s önkormányzati képviselő eddig nem tett vallomást - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.
febr. 28
7:28
Érvényes és eredményes lesz a népszavazás (Hetek)
Növekedett a lakosság politikai aktivitása, de továbbra is az ellenzék vezet a kormánykoalícióval szemben. Emellett mindhárom, a Fidesz által kezdeményezett népszavazási kérdés esetében továbbra is döntő többségben vannak az igenek.
febr. 28
7:39
A Dunába esett egy személygépkocsi Dunaújvárosnál (ma.hu)
A Dunába zuhant egy személygépkocsi csütörtökön kevéssel öt óra előtt Dunaújvárosnál, az M8-as Duna-híd alatt - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek.
febr. 28
7:45
Ég a farmosi nádas - 40 hektáron pusztít tűz (boon)
Kigyulladt szerda késő este, és azóta is ég a nádas a Farmos melletti halastónál, Pest megyében - tudta meg a Független Hírügynökség csütörtök reggel Dobson Tibortól, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjétől.
febr. 28
7:49
Medián: csökken a szavazókedv (Infostart)
A Medián felmérése szerint, ha most lenne a népszavazás, akkor az eredményes lenne. A Medián kutatási igazgatója, Karácsony Gergely elmondta: három héttel a népszavazás előtt inkább csökkent, mint nőtt a lakosság részvételi hajlandósága, miközben egyre kevesebben gondolják, hogy a referendum esetleges sikerének a kormány bukását kell eredményeznie.
febr. 28
7:50
Százmillióra perlik a rendőrséget (boon)
18 perben összesen százmillió forintot követelnek a rendőrségtől azok a tüntetők, akikkel szemben meglátásuk szerint jogtalanul intézkedtek az egyenruhások az elmúlt években - írja a Népszabadság.
febr. 28
7:52
Weiszenberger gyanúsított lett (boon)
A volt MSZP-s önkormányzati képviselő és kitérségi megbízott nem tett eddig vallomást, a nyomozók jelenleg az ügy tanúit hallgatják ki - értesült a Magyar Nemzet.
febr. 28
7:52
Felkészültünk egy esetleges világjárványra (HVG)
Az Országgyűlés egészségügyi bizottsága szerint Magyarország jó helyen áll az influenza-világjárvány elleni felkészültségben, ugyanakkor fontos a készültség folyamatos fenntartása és a gyógyszerkészletek növelése.
febr. 28
8:11
Fideszes fantomszavazás? (ma.hu)
Nemcsak az SZDSZ elnökválasztó országos gyűlésén történt fantomszavazás, hanem a Fidesz 2006 májusi kongresszusán is - írták a csütörtöki Népszabadság és Népszava című napilapok, a Hírszerző internetes portálon ismertetett névtelen levélre hivatkozva.
febr. 28
8:13
Még mindig ég a nádas a Pest-megyei Farmoson (ma.hu)
Negyven hektárnyi terület továbbra is ég, parázslik csütörtök reggel a Pest-megyei Farmoson a halastónál - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
febr. 28
8:22
Kóka ellen indulhat a választáson Drávapiski polgármestere (ma.hu)
Többszereplős lehet az SZDSZ rendkívüli elnökválasztása, már ha lesz ilyen. A tavalyi tagtoborzásról elhíresült Drávapiski polgármestere nem zárja ki, hogy elindul Kóka Jánossal szemben. Mali Zoltán azt mondja, miután büntetőfeljelentést tett az aláírás hamisítás miatt, többen felhívták a pártból, és arra kérték, méresse meg magát ő is.
febr. 28
8:29
Valamennyi párt elfogadta Sólyom László meghívását (boon)
Mind az öt parlamenti párt képviselője ott lesz azon az egyeztetésen, amelyet a köztársasági elnök hívott össze csütörtök délelőttre a Sándor-palotába.
febr. 28
8:31
Ingatlanaitól válik a MÁV (boon)
A vasúttársaság vezérigazgatóságának Andrássy úti székházát tizenegy másik épülettel együtt ingatlanalapba szervezik, amely így 15 milliárd forint értékű vagyon felett rendelkezik majd.
febr. 28
8:38
A MÁV pénzt csinál a „családi ezüstből” - Lapszemle (orientpress)
Megválik legértékesebb ingatlanjaitól a MÁV: az állami vasút vezérigazgatóságának Andrássy úti épületét, tizenegy másikkal együtt ingatlanalapba szervezik. A befektetők az alap jegyeinek vásárlására március elejéig jelentkezhetnek- olvasható a Népszabadság csütörtöki számában.
febr. 28
8:42
Két utasával a Dunába zuhant egy autó (HVG)
A Dunába zuhant egy személygépkocsi csütörtökön kevéssel öt óra előtt Dunaújvárosnál, az M8-as Duna-híd alatt.
febr. 28
8:48
Túlad legértékesebb ingatlanjain a MÁV (HVG)
Megválik legértékesebb ingatlanjaitól a MÁV: az állami vasút vezérigazgatóságának Andrássy úti épületét, tizenegy másikkal együtt ingatlanalapba szervezik. A befektetők az alap jegyeinek vásárlására március elejéig jelentkezhetnek - írja csütörtöki számában a Népszabadság.
febr. 28
8:51
Méreggel kínálták Nyíregyházán, megitta! (boon)
Nyíregyháza - Szerdán délután Nyíregyházán, a megyeháza bejáratánál lett rosszul egy férfi. A középkorú nyírbogdányi lakost a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba, jelenleg nincs kihallgatható állapotban.
febr. 28
8:51
Méreggel kínálták Nyíregyházán, megitta! (szon)
Nyíregyháza - Szerdán délután Nyíregyházán, a megyeháza bejáratánál lett rosszul egy férfi. A középkorú nyírbogdányi lakost a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba, jelenleg nincs kihallgatható állapotban.
febr. 28
8:54
Sólyom a Sándor-palotába hívta a pártokat (ma.hu)
Mind az öt parlamenti párt képviselője ott lesz azon az egyeztetésen, amelyet a köztársasági elnök hívott össze csütörtök délelőttre a Sándor-palotába. Sólyom László azután kezdeményezte a találkozót, hogy az Országgyűlés hétfőn ismét leszavazta ombudsman-jelöltjeit.
febr. 28
8:56
Elhullott baromfi döggel etette a disznókat! (szon)
A nyomozás jelenlegi adatai szerint egy mátészalkai vállalkozó elhullott, elpusztult baromfival és vérrel etette sertéstelepén a disznókat.
febr. 28
9:16
Édestestvérek + Képriport - Cigány világ Észak-Magyarországon (2.) (C-Press)
A cigányság problémájának gyökere a szegénység, valamint a többségi társadalom elõítéletes viselkedése. Aki azonban az észak-magyarországi régióban él, tapasztalatai alapján...
febr. 28
9:18
Ki telefonált Tóth Józsi néven? - hallgassa meg! (C-Press)
A Fidesz bizonyító erejûnek tartja azt a telefonbeszélgetésrõl készült felvételt, amelyben egy roma kisebbségi képviselõ hívta fel Veres János nyírségi...
febr. 28
9:20
Leszavazott ombudsmanjelöltek (C-Press)
Nem választotta meg az ombudsmanjelölteket hétfõn az Országgyûlés: sem Fülöp Sándor, sem Zombor Ferenc nem kapta meg a szükséges kétharmados...
febr. 28
9:22
45 millió nyomában (C-Press)
Burkáékat perbe fogták, elítélték, leültették. Évek teltek el, mígnem szépen lassan kiderült: a gyilkosságot nem lehet a nyakukba varrni, nincs...
febr. 28
9:27
Weiszenberger gyanúsított lett (HVG)
Befolyással üzérkedés miatt gyanúsítottá nyilvánították Weiszenberger Lászlót; a volt kistérségi megbízott és MSZP-s önkormányzati képviselő eddig nem tett vallomást - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.
febr. 28
9:33
Miniszterelnök a panoptikumban (Infostart)
Madame Tussaud londoni panoptikuma New York, Las Vegas, Amszterdam, Hongkong, Sanghaj és Washington után a német fővárosban nyit "leányvállalatot".
febr. 28
9:34
Országszerte szélvihar váltja hétvégre a tavaszt (boon)
Magyarország - Több mint 100 kilométeres széllökésekre is lehet majd számítani a hétvégén. A szakemberek szerint elsősorban vasárnap lesz zivataros és rendkívül szeles az idő.
febr. 28
9:38
Az igenek többségét semmi nem veszélyezteti - a részvételi arány lesz a döntő (ma.hu)
Három héttel a népszavazás előtt inkább csökkent, mint nőtt a lakosság részvételi hajlandósága, miközben egyre kevesebben gondolják, hogy a népszavazás esetleges sikerének a kormány bukását kell eredményeznie - derül ki a Medián legfrissebb felméréséből.
febr. 28
9:40
A négyszáz hektáros nádas fele leégett (ma.hu)
Reggelre eloltották a Pest megyei Farmoson égő nádast - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel csütörtökön.
febr. 28
9:46
Prostitúcióval keresik a tandíjra valót a főiskolások? (szon)
Nyíregyháza - A hírre, miszerint egyetemisták és főiskolások prostitúcióval keresik meg a tandíjra valót, rengeteg hozzászólás érkezett Önöktől - vita alakult ki fórumunkon! Hallgatók mondták:
febr. 28
9:46
Dunába zuhant egy autó Dunaújvárosban - ivott a sofőr (boon)
Ittasan vezette autóját az a fiatal, aki járművével csütörtök hajnalban a Dunába zuhant Dunaújvárosban. A sofőrnek és utasának nem esett baja, a kocsi kiemelése még tart.
febr. 28
9:49
Egyre magasabb a ló: Gyurcsány fitymálja az ellenzéket (Infostart)
A miniszterelnök szerint még a kiabálókkal is meg kell próbálni az értelmes vitát, bár erre szerinte nincs fogadókészség. Gyurcsány Ferenc internetes naplójában azt írta: kétsége van afelől, hogy az ellenzék képes-e túllépni az "őszödözésen".
febr. 28
9:50
Csökkent a szavazókedv a Medián szerint (orientpress)
A Medián felmérése szerint, ha most lenne a népszavazás, akkor az eredményes lenne. A vizsgálatból az is kiderült: három héttel a népszavazás előtt inkább csökkent, mint nőtt a lakosság részvételi hajlandósága, miközben egyre kevesebben gondolják, hogy a referendum esetleges sikerének a kormány bukását kell eredményeznie.
febr. 28
9:54
Rovarölő szert itattak egy férfival - életveszélyes állapotban van (ma.hu)
Növényvédelemnél használatos rovarölő szerrel itattak meg egy férfit Nyíregyházán, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba a mentők - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.
febr. 28
9:54
Rovarölő szerrel itattak meg egy férfit Nyíregyházán (HVG)
Növényvédelemnél használatos rovarölő szerrel itattak meg egy férfit Nyíregyházán, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.
febr. 28
10:10
Hangverseny a nyíregyházi élményfürdőben (szon)
A Nyíregyházi Cantemus Kórus ugyanis rendhagyó hangversenyt ad az élményfürdőben „Klasszikusok fürdőruhában” címmel Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével.
febr. 28
10:16
Helsinkibe utazik a nyíregyházi karnagy (szon)
Nyíregyháza - A fiatal szakember tavaly Franciaországban tartott egy kurzust, amelyen részt vett a finn Utopia kamarakórus vezetője is.

Keresés