2008. február 7. csütörtök

febr. 7
0:10
Sztrájk: még jövő héten is tarthat (Alternatív Energia)
Ismét megállapodás nélkül állt föl a tárgyalóasztaltól a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a Máv Zrt. tárgyalóbizottsága, és úgy tűnik, már senki nem bízik a megállapodásban. Bár pénteken újra egyeztetnek, de a szakszervezetnek nincs arra vonatkozó elképzelése, meddig tartja fönn a sztrájkkészültséget. A többhetes időtartamot kizártnak tartották, viszont megállapodás híján akár a jövő héten…
febr. 7
5:08
Bizottsági támogatás a reformszépítéshez (Alternatív Energia)
Az egészségügyi bizottság támogatta az egészségbiztosítási törvényhez azt a 12 módosító indítványt, amelyre korábban az MSZP-frakció is rábólintott - egyebek mellett ez derült ki a testület ülésén. A kormányzati terveket elutasító Fidesz bejelentette, megint benyújtja az Országgyűlésnek a biztosítási rendszer átalakítását célzó alternatív javaslatát, amelyet a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal…
febr. 7
5:19
Nem lesz adóemelés a népszavazás miatt kieső bevételek pótlására (Alternatív Energia)
A Pénzügyminisztérium nem készít elő olyan javaslatot, amely a vizitdíjról, kórházi napidíjról, tandíjról szóló népszavazás eredményétől függően új adóterheléssel pótolná az érintett intézmények esetleg kieső bevételét. A szolgáltatók bevételei fognak csökkenni, ha a népszavazást követően ezeket a díjakat esetleg nem kell fizetni - szögezte le tegnap a kormány ülése után Veres János szocialista…
febr. 7
6:33
MÁV: a vasutasok kevesebb mint tíz százaléka sztrájkol (Infostart)
Folytatódott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk a MÁV teljes vonalhálózatán.
febr. 7
6:35
Jelentkezés középfokon február közepéig (Alternatív Energia)
Ezekben a napokban, február 8-áig veheti át csaknem 66 ezer általános iskolás a középiskolai felvételihez kért központi, egységes írásbeli vizsga kiértékelő lapját. A felvételin való részvételt a középiskolák mintegy harmada írta elő, idén a kilencedik évfolyamra jelentkezők számára 353, a nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályt indító iskolák közül 33, a hat évfolyamost indítók közül pedig 52 iskola…
febr. 7
7:02
Viszonylag kiszmítható közlekedésre törekszik a MÁV (Alternatív Energia)
Folytatódott csütörtökön a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk a MÁV teljes vonalhálózatán.Csütörtökre virradó éjszaka a forgalomirányítók közül 1567-en vették fel a munkát, 123 vasutas sztrájkolt - tudatta Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke. A MÁV-START Zrt. személyszállító cég által éjszakára kivezényelt mintegy 800 dolgozó 15 százaléka…
febr. 7
7:06
Bauer: A fölösleges, elcsalt költségeket kell megszüntetni (Infostart)
Az InfoRádió által megkérdezett szakértők nem értettek egyet abban, hogy az új egészségbiztosítási rendszer több-biztosítós, vagy csak többpénztáras lesz.
febr. 7
7:13
Navracsics: nem törvényszerű a kormányválság a népszavazás miatt (Alternatív Energia)
Elképzelhető, de nem törvényszerű, hogy a népszavazás nyomán kormányválság alakuljon ki - mondta Navracsics Tibor, aki az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a Fidesznek nagyon keményen kell dolgoznia, hogy sikerre vigye a népszavazást.
febr. 7
7:33
Navracsics súlyos ítélete: Az MSZP-sek "most ismerkednek" a felelősséggel (Infostart)
Elképzelhető, de nem törvényszerű, hogy a népszavazás nyomán kormányválság alakuljon ki - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Navracsics Tibor szerint pártjának nagyon keményen kell dolgoznia, hogy sikerre vigye a népszavazást.
febr. 7
7:41
Debrecenben tart kihelyezett frakcióülést az SZDSZ (Alternatív Energia)
Ma kezdődik Debrecenben az SZDSZ háromnapos kihelyezett frakcióülése. A szabad demokraták a parlament tavaszi ülésszakának politikai menetrendjén túl a népszavazás legfontosabb kérdéseit is megvitatják. Szintén napirendre kerül a közteherviselés átalakítása és az egészségügyi reform. Az ülés pénteki napján Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szombaton pedig a Magyar Nemzeti Bank elnöke és alelnöke,…
febr. 7
8:13
Magyar agykutatók űrkísérlete (Alternatív Energia)
Ma indul útnak az Atlantis űrrepülőgép, rakterében az európai fejlesztésű Columbus laboratóriummal. A nemzetközi űrállomáshoz csatlakozó laborban októbertől az MTA Pszichológiai Kutatóintézet űrkutató csoportja által kifejlesztett kísérleteket végzik - írta csütörtökön a Népszabadság.
febr. 7
8:18
Óriásfánksütés a Guinness-rekordért Pilisszentkereszten (Metropol)
Fánkfesztivált tartanak szombaton a szlovák nemzetiségű Pilisszentkereszten, ahol a vidám ünnepség részeként Guinness-rekord felállítására készülnek: fél méter átmérőjű, óriás sütemény hozza meg a világhírnevet a Pest megyei falunak - közölte Demjén Tamásné szervező pénteken az MTI-vel.
febr. 7
8:54
Képriport: súlyos baleset a Kerepesi úton (Infostart)
Három autó ütközött össze Budapesten a Kerepesi út és a Lóvásár utca sarkán. Hatalmas a káosz.
febr. 7
9:38
MÁV: százból csak négy vasutas sztrájkol (Infostart)
A MÁV adatai szerint a nappali műszakban a dolgozók négy százaléka nem vette fel a munkát; a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által hirdetett határozatlan idejű sztrájk negyedik napja tart.
febr. 7
9:58
MÁV: várhatóan a vonatok 40 százaléka járni fog (Alternatív Energia)
Várhatóan a vonatok 40 százaléka közlekedni fog csütörtökön, és így a MÁV biztosíthatja a minimális szolgáltatást -közölte a MÁV Zrt. csütörtökön. A közlemény szerint szerdán a sztrájkolók számának csökkenése és a munkát felvevők létszámának növekedése nyomán a vonatok közel 40 százaléka közlekedett, ami 1.500 vonatot jelentett.
febr. 7
11:06
Felfüggesztik sztrájkjukat a vasutasok (Infostart)
Február 15-éig felfüggeszti a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete délben - jelentette be a szervezet elnöke.
febr. 7
11:08
Felfüggeszti a sztrájkot déltől a VDSZSZ (Alternatív Energia)
Felfüggeszti a vasutassztrájkot csütörtök déltől legkésőbb február 15-ig a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) - jelentette be Gaskó István, a szakszervezet elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 7
11:14
Az MDF APEH-visszajelzést vár az adó egy százalékának felhasználásáról (Alternatív Energia)
Az MDF javaslata szerint az adóhatóságnak visszajelzést kellene adnia az állampolgároknak, hogy személyi jövedelemadójuk egy százalékát ténylegesen megkapta-e a kedvezményezett. Erről Hock Zoltán és Pettkó András MDF-es országgyűlési képviselő beszélt csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
febr. 7
11:35
Déltől szabad a pálya (Alternatív Energia)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) csütörtökön 12 órától legkésőbb február 15-éig felfüggeszti a vasutassztrájkot - jelentette Gaskó István, a VDSZSZ elnöke csütörtökön, sajtótájékoztató Budapesten. Hozzátette: "ha a munkáltató becsapja az ajtót a tárgyalások előtt, akkor akár előbb is folytatódhat a munkabeszüntetés".
febr. 7
12:03
Fidesz: újabb 800 millió a kormányzati kampányra (Alternatív Energia)
A kormány újabb 800 millió forintot akar népszavazási ellenkampányára költeni, így már a hárommilliárd forintot is elérik a kabinet kommunikációs kiadásai - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.
febr. 7
12:05
Önkormányzati biztos a nagyatádi kórházban (Alternatív Energia)
Önkormányzati biztos vette át a nagyatádi kórház vezetését - írta csütörtökön a Somogyi Hírlap. A tulajdonos önkormányzat kezdeményezésére érkezett, legalább négy hónapra, s minden gazdasági tevékenységgel kapcsolatos eseményt ellenőriz. Kijelölésére azért volt szükség, mert a kórház jelentős adósságot halmozott fel.A biztos szerint a kórháznak helye van ebben a térségben, ám lehet, hogy nem a…
febr. 7
12:46
Késésekkel, járatkimaradásokkal még számolni kell (Alternatív Energia)
A MÁV igyekszik mielőbb helyreállítani a forgalmat azt követően, hogy a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) csütörtökön 12 órától felfüggesztette a múlt pénteken megkezdett sztrájkot - tudatta a vasúttársaság csütörtökön közleményben.
febr. 7
12:52
"Tarlós István megsértette a választójogi törvényt" (Alternatív Energia)
Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának politikai irányítója megsértette a választójogi törvényt, amikor Debrecenben a megyeházán kampányolt - jelentette ki Suták Miklós, a hajdú-bihari önkormányzat szocialista frakciójának tagja csütörtökön Debrecenben sajtótájékoztatón.
febr. 7
12:55
Képriport: botrányos kiköltöztetés Kőbánya-Kispesten (Infostart)
Kivonult a rendőrség a Kőbánya-Kispest metróállomás egyik boltjához, amelyet kidobóemberek kezdtek el kipakolni. Szabó Gábor, a bolt tulajdonosa felháborítónak tartja, hogy a BKV az üzlet bérleti jogáról szóló vita befejezése előtt ilyen lépést tett.
febr. 7
13:07
Sűrű hétfő előtt az Országgyűlés (Infostart)
Hétfőn szavaznak a képviselők a Fidesz egészségbiztosítási törvényt megerősítő népszavazási javaslatáról - mondta az Országgyűlés elnöke. Szili Katalin szerint az elmúlt hetek történései világosan mutatják, hogy mi az álláspontja az egészségbiztosítási törvénnyel, illetve a megerősítő népszavazással összefüggésben.
febr. 7
13:08
Péntek éjfélig érvényesek a vonatbérletek a Volán és BKV járatain (Alternatív Energia)
A MÁV-START Zrt. annak érdekében, hogy a menetrendszerinti közlekedés helyreállításáig biztosítani tudja utasainak az utazás lehetőségét, a szerződött Volán társaságok és a korábban meghirdetett BKV járataira péntek éjfélig érvényesek a vasúti bérletek - közölte a személyszállító vasúttársaság pénteken.
febr. 7
13:22
Pert indítanak az állam ellen a korábban erőszakolással gyanúsított rendőrök (Infostart)
Immár tanúként hallgatta ki az ügyészség azt az öt rendőrt, akik miatt a Múzeum körúti állítólagos erőszak miatt indult eljárás. Az ügyben kiderült, hogy a rendőrök nem követtek el bűncselekményt, ezért velük szemben megszüntették az eljárást. A fiatal lány ellen viszont - aki azt állította, hogy öt rendőr igazoltatta, majd kettő megerőszakolta - hamis vád miatt eljárás indult.
febr. 7
13:24
Demszky vizsgálatot és írásos tájékoztatást kért a BKV-buszvásárlásról (Alternatív Energia)
A BKV-buszok vásárlásával kapcsolatban megjelent különböző hírek valóságtartalmának vizsgálatára kérte városüzemeltetési helyettesét, Hagyó Miklóst a főpolgármester. Demszky Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a Fővárosi Közgyűlés a múlt héten Hagyó Miklós (MSZP) előterjesztésében tárgyalta és hagyta jóvá a BKV buszbeszerzését.
febr. 7
13:26
A Közbeszerzési Döntőbizottság elé kerül a BKV busztendere (Alternatív Energia)
A Közbeszerzési Döntőbizottság elnökéhez fordul a KDNP fővárosi frakciója a BKV Zrt. csuklósbusztendere miatt - mondta Bagdy Gábor, a képviselőcsoport vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján. A frakcióvezető elmondta, hogy álláspontjuk szerint a közlekedési vállalatnak nem szabad megkötnie a szerződést az Alfa Busz-Volvo konzorciummal, mert "abban gyanús elemek vannak".
febr. 7
13:38
Haladék a kórházaknak a széfek felszerelésére (Infostart)
A kórházaknak nem kell felszerelniük február 15-éig az ágyak mellé a széfeket, mivel a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent miniszteri rendelet csak 30 nap múlva lép életbe. Ezzel a kórházak mintegy három hét haladékot kaptak.
febr. 7
13:52
Korszerűsítenék a fogyasztóvédelmi törvényt (Alternatív Energia)
Az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi eseti bizottsága több javaslatot is megfogalmazott a fogyasztóvédelem erősítése érdekében, a fogyasztóvédelmi törvény módosítását, korszerűsítését kezdeményezi; az erről szóló határozati javaslatot egyhangúlag támogatták a tagok. A bizottság csütörtöki ülésén ismertetett javaslatok egyebek között a bírságolás rendszerének egységesítését és visszatartó erejének…
febr. 7
14:41
A jövőben a vásárlót megkárosító cég nagyságához igazodna a bírság (Alternatív Energia)
Tavasszal kerül az Országgyűlés elé több, a miniszterelnök által meghirdetett 48 pont megvalósulását elősegítő törvénycsomag, így például a közbeszerzés egyszerűsítését és a fogyasztóvédelmet érintő javaslat. Erről Draskovics Tibor beszélt a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. A kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: a kabinet tervei szerint a…
febr. 7
14:43
Megint ölt a szén-monoxid: anya és lánya halt meg (Alternatív Energia)
Holtan találták az anyát és a lányát egy családi házban Isaszegen, a tragédiát szén-monoxid-mérgezés idézte elő - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön.
febr. 7
14:46
A MÁV kitart korábbi álláspontja mellett (Alternatív Energia)
A MÁV - a sztrájk felfüggesztéséről hozott szakszervezeti döntést követően is - kitart korábbi álláspontja mellett, jogilag, gazdaságilag megalapozatlannak tartja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) követeléseit, mondta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
febr. 7
14:49
Az OCÖ országos aláírásgyűjtésbe kezd a Magyar Gárda ellen (Infostart)
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) országos aláírásgyűjtő akciót indít annak érdekében, hogy az Országgyűlés törvényben gátolja meg a Magyar Gárda és a hozzá hasonló szervezetek működését - jelentette be az OCÖ szóvivője.
febr. 7
15:05
Németországban képez orvosokat a Semmelweis Egyetem (Infostart)
Németországban is elindítja orvosképzését a budapesti Semmelweis Egyetem. Az intézmény Németország egyik legnagyobb klinikai központjával kötött szerződést, és ellenőrzi a képzést, amelynek során kiváló gyakorlati lehetőséghez jutnak a hallgatók.
febr. 7
15:14
Az OCÖ országos aláírásgyűjtésbe kezd a Magyar Gárda ellen (Alternatív Energia)
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) országos aláírásgyűjtő akciót indít annak érdekében, hogy az Országgyűlés törvényben gátolja meg a Magyar Gárda és a hozzá hasonló szervezetek működését - jelentette be az OCÖ szóvivője csütörtökön Szigetváron, sajtótájékoztatón.
febr. 7
15:19
Több milliárd forintra lenne szükség a bíróságok védelméhez (Alternatív Energia)
Lomnici Zoltán szerint több milliárd forintra van szükség a bíróságok megfelelő védelméhez. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke egy csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón közölte: szeretnék elérni, hogy a súlyosabb ügyeket tárgyaló bírósági épületekben legyen rendőri jelenlét.
febr. 7
15:38
Maga termeli áramát az önkormányzat (Infostart)
Decembertől napelem biztosítja a XI. kerületi városháza energiaszükségletének mintegy felét. Molnár Tibor, a kivitelező cég vezetője az InfoRádiónak elmondta, hogy a rendszer 26 millió forintba kerület és kilenc év alatt térül meg.
febr. 7
15:41
Hiller: a közoktatásban az alapkészségek megerősítése a feladat (Alternatív Energia)
Az alapkészségek megerősítését nevezte a közoktatás legfőbb feladatának Hiller István szakminiszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. Mint mondta, nemzetközi kutatások szerint tíz és tizenöt éves koruk között a magyar diákok tudása sem önmagukhoz, sem külföldi kortársaikhoz képest nem fejlődik megfelelően.
febr. 7
15:43
Független Rendészeti Panasztestület - egyetértés a jelöltekről (Alternatív Energia)
A tervek szerint február 18-án szavaz az Országgyűlés a Független Rendészeti Panasztestület öt tagjáról; az emberi jogi és a rendészeti bizottság kedden és szerdán egyhangúan döntött a jelöltekről, akikről a Parlament szavaz kétharmados többséggel - mondta Balog Zoltán (Fidesz), az emberi jogi bizottság elnöke a távirati iroda érdeklődésére csütörtökön.
febr. 7
15:46
Vasutassztrájk - a MÁV kitart korábbi álláspontja mellett (Alternatív Energia)
A MÁV - a sztrájk felfüggesztéséről hozott szakszervezeti döntést követően is - kitart korábbi álláspontja mellett, jogilag, gazdaságilag megalapozatlannak tartja a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) követeléseit, mondta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.
febr. 7
15:55
MÁV: fokozatosan áll helyre a forgalom (Infostart)
A vasutassztrájk csütörtök déli felfüggesztése után a vonatforgalom folyamatosan és fokozatosan áll helyre; a délutáni órákban az elővárosban, a távolsági IC és gyorsvonati, továbbá a regionális forgalomban már utazhatnak a vonatokkal - közölte a MÁVINFORM.
febr. 7
15:57
Elkészült az M0-ás híd középső szakaszának szerkezete - képekkel (Infostart)
Elkészült az új M0-ás híd középső, a Szentendrei-sziget feletti szakaszának a szerkezete - mondta az InfoRádiónak Rapkay Kálmán, a Hídépítő Zrt. igazgatója. A Szentendrei Duna-ág felett márciusban, a Nagy Duna-ág felett pedig májusban ér össze a híd.
febr. 7
16:15
Demszky beszámolót kért a BKV busztenderről (Infostart)
Beszámolót kért a főpolgármester és városüzemeltetési helyettese is a BKV busztenderének hátteréről. Ellenzéki vélemények szerint a buszokat drágán venné a BKV, és egy olyan cég közvetítene, amely kapcsolatba hozható Antal Attila BKV-vezérigazgató fiával.
febr. 7
16:24
Pelczné Gáll Ildikó 1650 milliárdos csalásról beszél! (Alternatív Energia)
Pelczné Gáll Ildikó országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke szerint káosz, botrányos regionális fejlesztési tanácsi elnökök, 1650 milliárd forintos tanulópénz és alkalmatlan intézményrendszer jellemzi a magyarországi uniós fejlesztéseket.
febr. 7
16:30
A TV2 politizál, az RTL nem (Alternatív Energia)
A Magyar Televízió (MTV) sugároz fizetett politikai hirdetést a március eleji referendum előtt, a Duna Televízió nem - közölték a két közmédium illetékesei szerdán az MTI érdeklődésére. Az MTV tájékoztatója szerint mindkét csatornán tesznek közzé fizetett politikai hirdetést, azzal a megkötéssel, hogy a Nap-keltére eső helyeket a produkciót készítő és szállító - reklámidő-átengedéssel fizetett -…
febr. 7
16:49
"Egy hízott liba áráért adják el az embereket a biztosítóknak" (Infostart)
Tizenkétezer forintért, azaz egy hízott liba áráért adják el az embereket az új egészségbiztosítási rendszerben, ezért örökváltság jogcímen ennyi pénzt utaltak tucatnyian az egészségbiztosító számlájára annak érdekében, hogy az állami biztosítónál maradhassanak - mondta egyikük az InfoRádiónak. A többpénztáras rendszerben az ellátási területekért folyó versenyben a magánbefektetőknek legalább 12…
febr. 7
17:17
"A tandíj eltörlésével az egyetemeknek lesz kevesebb pénze" (Infostart)
Az oktatási és kulturális miniszter szerint az egyetemi és főiskola ösztöndíjakat, valamint a felsőoktatási fejlesztéseket érintheti, amennyiben a március 9-ei népszavazás tandíjra vonatkozó része érvényes és eredményes lesz. A csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón bejelentették azt is, hogy a márciusban a parlament elé kerülő fogyasztóvédelmi törvény új logikájú szankciórendszert vezethet be.
febr. 7
17:30
MÁV: fokozatosan áll helyre a forgalom (Alternatív Energia)
A vasutassztrájk csütörtök déli felfüggesztése után a vonatforgalom folyamatosan és fokozatosan áll helyre; a délutáni órákban az elővárosban, a távolsági IC és gyorsvonati, továbbá a regionális forgalomban már utazhatnak a vonatokkal - közölte a MÁVINFORM az MTI-vel.

Keresés