2008. február 7. csütörtök

febr. 7
6:33
MÁV: a vasutasok kevesebb mint tíz százaléka sztrájkol (Infostart)
Folytatódott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk a MÁV teljes vonalhálózatán.
febr. 7
7:06
Bauer: A fölösleges, elcsalt költségeket kell megszüntetni (Infostart)
Az InfoRádió által megkérdezett szakértők nem értettek egyet abban, hogy az új egészségbiztosítási rendszer több-biztosítós, vagy csak többpénztáras lesz.
febr. 7
7:33
Navracsics súlyos ítélete: Az MSZP-sek "most ismerkednek" a felelősséggel (Infostart)
Elképzelhető, de nem törvényszerű, hogy a népszavazás nyomán kormányválság alakuljon ki - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Navracsics Tibor szerint pártjának nagyon keményen kell dolgoznia, hogy sikerre vigye a népszavazást.
febr. 7
8:18
Óriásfánksütés a Guinness-rekordért Pilisszentkereszten (Metropol)
Fánkfesztivált tartanak szombaton a szlovák nemzetiségű Pilisszentkereszten, ahol a vidám ünnepség részeként Guinness-rekord felállítására készülnek: fél méter átmérőjű, óriás sütemény hozza meg a világhírnevet a Pest megyei falunak - közölte Demjén Tamásné szervező pénteken az MTI-vel.
febr. 7
8:23
Ma aztán lehet torkoskodni! (168 Óra Online)
Bécsi szelet, kolozsvári káposzta - főzelékáron. Új-régi néphagyomány lett a Torkos Csütörtökből, idén 1006 étterem vesz részt az akcióban. [Dátum: 2008. 02. 07. 07:35]
febr. 7
8:54
Képriport: súlyos baleset a Kerepesi úton (Infostart)
Három autó ütközött össze Budapesten a Kerepesi út és a Lóvásár utca sarkán. Hatalmas a káosz.
febr. 7
8:59
Gyurcsány küzd a Suzuki ellen (Napi)
febr. 7
9:38
MÁV: százból csak négy vasutas sztrájkol (Infostart)
A MÁV adatai szerint a nappali műszakban a dolgozók négy százaléka nem vette fel a munkát; a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által hirdetett határozatlan idejű sztrájk negyedik napja tart.
febr. 7
11:06
Felfüggesztik sztrájkjukat a vasutasok (Infostart)
Február 15-éig felfüggeszti a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete délben - jelentette be a szervezet elnöke.
febr. 7
12:55
Képriport: botrányos kiköltöztetés Kőbánya-Kispesten (Infostart)
Kivonult a rendőrség a Kőbánya-Kispest metróállomás egyik boltjához, amelyet kidobóemberek kezdtek el kipakolni. Szabó Gábor, a bolt tulajdonosa felháborítónak tartja, hogy a BKV az üzlet bérleti jogáról szóló vita befejezése előtt ilyen lépést tett.
febr. 7
13:07
Sűrű hétfő előtt az Országgyűlés (Infostart)
Hétfőn szavaznak a képviselők a Fidesz egészségbiztosítási törvényt megerősítő népszavazási javaslatáról - mondta az Országgyűlés elnöke. Szili Katalin szerint az elmúlt hetek történései világosan mutatják, hogy mi az álláspontja az egészségbiztosítási törvénnyel, illetve a megerősítő népszavazással összefüggésben.
febr. 7
13:22
Pert indítanak az állam ellen a korábban erőszakolással gyanúsított rendőrök (Infostart)
Immár tanúként hallgatta ki az ügyészség azt az öt rendőrt, akik miatt a Múzeum körúti állítólagos erőszak miatt indult eljárás. Az ügyben kiderült, hogy a rendőrök nem követtek el bűncselekményt, ezért velük szemben megszüntették az eljárást. A fiatal lány ellen viszont - aki azt állította, hogy öt rendőr igazoltatta, majd kettő megerőszakolta - hamis vád miatt eljárás indult.
febr. 7
13:38
Haladék a kórházaknak a széfek felszerelésére (Infostart)
A kórházaknak nem kell felszerelniük február 15-éig az ágyak mellé a széfeket, mivel a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent miniszteri rendelet csak 30 nap múlva lép életbe. Ezzel a kórházak mintegy három hét haladékot kaptak.
febr. 7
14:49
Az OCÖ országos aláírásgyűjtésbe kezd a Magyar Gárda ellen (Infostart)
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) országos aláírásgyűjtő akciót indít annak érdekében, hogy az Országgyűlés törvényben gátolja meg a Magyar Gárda és a hozzá hasonló szervezetek működését - jelentette be az OCÖ szóvivője.
febr. 7
15:05
Németországban képez orvosokat a Semmelweis Egyetem (Infostart)
Németországban is elindítja orvosképzését a budapesti Semmelweis Egyetem. Az intézmény Németország egyik legnagyobb klinikai központjával kötött szerződést, és ellenőrzi a képzést, amelynek során kiváló gyakorlati lehetőséghez jutnak a hallgatók.
febr. 7
15:38
Maga termeli áramát az önkormányzat (Infostart)
Decembertől napelem biztosítja a XI. kerületi városháza energiaszükségletének mintegy felét. Molnár Tibor, a kivitelező cég vezetője az InfoRádiónak elmondta, hogy a rendszer 26 millió forintba kerület és kilenc év alatt térül meg.
febr. 7
15:55
MÁV: fokozatosan áll helyre a forgalom (Infostart)
A vasutassztrájk csütörtök déli felfüggesztése után a vonatforgalom folyamatosan és fokozatosan áll helyre; a délutáni órákban az elővárosban, a távolsági IC és gyorsvonati, továbbá a regionális forgalomban már utazhatnak a vonatokkal - közölte a MÁVINFORM.
febr. 7
15:57
Elkészült az M0-ás híd középső szakaszának szerkezete - képekkel (Infostart)
Elkészült az új M0-ás híd középső, a Szentendrei-sziget feletti szakaszának a szerkezete - mondta az InfoRádiónak Rapkay Kálmán, a Hídépítő Zrt. igazgatója. A Szentendrei Duna-ág felett márciusban, a Nagy Duna-ág felett pedig májusban ér össze a híd.
febr. 7
16:15
Demszky beszámolót kért a BKV busztenderről (Infostart)
Beszámolót kért a főpolgármester és városüzemeltetési helyettese is a BKV busztenderének hátteréről. Ellenzéki vélemények szerint a buszokat drágán venné a BKV, és egy olyan cég közvetítene, amely kapcsolatba hozható Antal Attila BKV-vezérigazgató fiával.
febr. 7
16:49
"Egy hízott liba áráért adják el az embereket a biztosítóknak" (Infostart)
Tizenkétezer forintért, azaz egy hízott liba áráért adják el az embereket az új egészségbiztosítási rendszerben, ezért örökváltság jogcímen ennyi pénzt utaltak tucatnyian az egészségbiztosító számlájára annak érdekében, hogy az állami biztosítónál maradhassanak - mondta egyikük az InfoRádiónak. A többpénztáras rendszerben az ellátási területekért folyó versenyben a magánbefektetőknek legalább 12…
febr. 7
17:17
"A tandíj eltörlésével az egyetemeknek lesz kevesebb pénze" (Infostart)
Az oktatási és kulturális miniszter szerint az egyetemi és főiskola ösztöndíjakat, valamint a felsőoktatási fejlesztéseket érintheti, amennyiben a március 9-ei népszavazás tandíjra vonatkozó része érvényes és eredményes lesz. A csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón bejelentették azt is, hogy a márciusban a parlament elé kerülő fogyasztóvédelmi törvény új logikájú szankciórendszert vezethet be.
febr. 7
17:33
"Mintha megőrült volna az emberiség" (Infostart)
Magyarországon 2007-ben 880 millió liter palackozott ásványvizet forgalmaztak az üzletek. Az egy évvel korábbihoz képest 12 százalékkal több ásványvíz fogyott, 43 milliárd forint értékben. A Humusz Munkacsoport munkatársa nem érti, miért kell a vizet ide-oda szállítani az országok között, olyan palackban csomagolva, amit még visszaváltani sem lehet, miközben a csapból is jó minőségű víz folyik.
febr. 7
17:49
Bakáts a Kultiplexről: Elfogyott a tér, elfogyott a hely (Infostart)
Ha sikerül alkalmas, megfizethető helyet találni a belvárosban az underground kultúrának, a Kultiplex lebontása ellen tiltakozók a február végi határidő leteltével átadják az épületet - mondta el az InfoRádiónak Bakács Tibor Settenkedő zenekritikus.
febr. 7
19:05
Kóka: Ez a koalíció legnagyobb felelőssége (Infostart)
Egyelőre nincs megegyezés a miniszterelnökkel az egészségügyi reformot felügyelő kormánybiztos személyéről - mondta az InfoRádiónak az SZDSZ elnöke. Kóka János hozzátette: az egyezség megszülethet az SZDSZ háromnapos debreceni frakcióülésén, amelyre a miniszterelnök is ellátogat.
febr. 7
19:32
Sólyom László: én elmegyek szavazni (Infostart)
Többről van szó, mint a 300 forintos vizitdíjról - fogalmazott a népszavazási kérdésekkel kapcsolatban Sólyom László köztársasági elnök az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában. Bár az MSZP igyekszik a konkrét kérdésekre szűkíteni a politikai vitát, az SZDSZ és a Fidesz ideológiai kérdésekről, a reform módszertanáról szól - tette hozzá Sólyom László.
febr. 7
19:37
Sólyom László: a kormány terápiája nem alkalmas a gyógyításra (Infostart)
Sólyom László köztársasági elnök az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában az egészségügyről szólva azt mondta, "noha a diagnózisban egyetértek a kormánnyal, a mostani rendszer rendkívül alacsony hatásfokkal működik, pazarló, korrupt, és a politika túlságosan beleszól az egészségügyi rendszerbe. Azt a terápiát, amit ez a törvény javasol, és lehet, hogy át is visz, én továbbra sem látom…
febr. 7
19:59
Sólyom László: a demonstráció magától értetődő harci eszköz (Infostart)
Sólyom László köztársasági elnök az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában azt mondta, a demonstrációk szervezése a civil mozgalmak joga, "magától értetődő harci eszköz, mint ahogy a polgári engedetlenség is, ha az érintett vállalja annak a következményeit, hogy megszeg bizonyos jogszabályokat".
febr. 7
20:26
Sólyom: többről szól az eredeti kérdéseknél a népszavazás - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
A köztársasági elnök szerint a hosszú kampány miatt az eredeti kérdéseknél többről szól majd a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról március 9-re kiírt népszavazás. Sólyom László az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az MSZP számára főként a 300 forintról és a tandíjról, míg az SZDSZ és az ellenzék számára szociálpolitikai, gazdasági kérdésekről, valamint a reformok…
febr. 7
20:42
Sólyom László: megtörtem egy rossz hagyományt (Infostart)
Sólyom László köztársasági elnök azt mondta az InfoRádiónak adott exkluzív nyilatkozatában, hogy nem lehet Budapestről irányítani a határon túli magyarokat, tudomásul kell venni, hogy a magyarság ma már több központú, többféle politikai kultúrában él és keresi a saját szerepét.
febr. 7
21:52
Megmenekült a Nagymező utcai platánsor (Infostart)
Megmarad a platánsor a Nagymező utcában, az építési hatóság ugyanis legutóbbi döntésében nem adott engedélyt a tervezett mélygarázs megépítésére.

Keresés