2008. február 7. csütörtök

febr. 7
0:10
Sztrájk: még jövő héten is tarthat (Népszava)
Ismét megállapodás nélkül állt föl a tárgyalóasztaltól a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a Máv Zrt. tárgyalóbizottsága, és úgy tűnik, már senki nem bízik a megállapodásban. Bár pénteken újra egyeztetnek, de a szakszervezetnek nincs arra vonatkozó elképzelése, meddig tartja fönn a sztrájkkészültséget. A többhetes időtartamot kizártnak tartották, viszont megállapodás híján akár a jövő héten…
febr. 7
1:14
Visegrad University Studies Grant (Pályázatfigyelő)
Pályázat felsőoktatási intézmények számára a világ bármely országában, bármely nyelven akkreditált oktatási, képzési program, kurzus támogatására, ha az a Visegrádi Négyek gondolatkörre épül egy adott tudományterületen
febr. 7
1:18
Tempus IV - Az egyetemek nemzetközi együttműködésével megvalósuló felsőoktatási reform / DG EAC/04/08 (Pályázatfigyelő)
A program általános célja, hogy a felsőoktatás területén hozzájáruljon az együttműködés ösztönzéséhez az Európai Unió tagállamai és a környező térségben található partnerországok között. A program elsősorban a lisszaboni menetrendből és a bolognai folyamatból következő EU-s felsőoktatási fejlesztésekhez történő önkéntes konvergenciát segít előmozdítani.
febr. 7
1:22
Színházi Szakmai Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
Pályázat 2008. június 1.-szeptember 1. között szabadtéren bemutatandó új színházi előadások létrehozásának támogatására
febr. 7
1:26
Szavak tengere - nemzetközi novellapályázat (Pályázatfigyelő)
Novellapályázat 30 év alatti alkotók számára
febr. 7
1:30
Könyvtári Szakmai Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
A kollégium továbbra is ösztönözi a szakma aktív részvételét a könyvtári minőségfejlesztési programok folytatásában, illetve újabbak elindításában. A pályázat célja a könyvtári minőségi díj követelményeinek megvalósítása új szolgáltatások kidolgozásával és azok népszerűsítésével, a felhasználóbarát könyvtárak kialakításával - a könyvtárosok széles körű szakmai tapasztalataira építve.
febr. 7
1:34
Képzőművészeti Kollégium pályázata (Pályázatfigyelő)
Pályázat 2008. február 1.-2009. május 31. közötti időszakra a kortárs magyar képzőművészet alábbi témakörökben benyújtott pályázatai vissza nem térítendő támogatására.
febr. 7
1:38
Képzési rehabilitációt követő foglalkozási rehabilitáció-program megvalósítása / Reszolg/2008-7813 (Pályázatfigyelő)
A program célja: A fogyatékossággal élő személyek munkaerő-piaci versenyképességének javítása, társadalmi befogadásának segítése, személyre szabott komplex, munkaerő-piaci szolgáltatások biztosításával
febr. 7
1:42
Hunyadi és a reneszánsz / HM KTF-KULT-08 (Pályázatfigyelő)
Pályázat a honvédségi nyugállományú, a honvédségi kulturális és katonai hagyományőrző társadalmi szervezetek részére. A pályázat kiírása Hunyadi Mátyás Magyarország királyává történő választásának 550. évfordulójának alkalmából történik, így előnyt élveznek azon pályaművek, melyek a Hunyadiak történelmi, hadtörténelmi és a magyar reneszánsz eseményeihez kapcsolódnak.
febr. 7
1:46
Honvédelmi ágazat szabadidősport és nemzetközi sportfeladatainak megvalósítása / HM KTF-SPORT-08 (Pályázatfigyelő)
A támogatás célja: A katonai állomány fizikai követelményeknek történő megfelelésének segítése, a HM ellátási körébe tartozók sportolási feltételeinek támogatása, az emberi erőforrások folyamatos megújítása, a nemzetközi sportkapcsolatokból adódó felkészítés és versenyzés biztosítása, a honvéd sportegyesületek szerepvállalásának erősítése a Magyar Honvédség kommunikációs és toborzó…
febr. 7
1:50
Felhívás Debrecenben tanuló fiatalok részére - Logó tervezés (Pályázatfigyelő)
Logó pályázat Debrecenben tanuló fiatalok részére
febr. 7
1:54
Fa ága rügyével - IV. Kárpát-medencei magyar népmesemondók, népzenészek és népi mesterségek őrzőinek találkozója (Pályázatfigyelő)
Felhívás népmesemondók, népi hangszerek zenészei részére, határainkon innen és túl, akik meséiket, zenéjüket közösségeiktől tanulták, akiknek életéhez természetes módon hozzátartoznak a magyar népmesék, a magyar népzene és ezt a szájhagyományos örökséget továbbadják az utánuk következő nemzedéknek: apák fiaiknak, nagyszülők unokáiknak.
febr. 7
1:58
Az egycsatornás gyűjtőkémények (termofor kémények) felújításának támogatása / LFP-2008-LA-7 (Pályázatfigyelő)
A támogatás célja az 1985-ig épült lakóépületek üzemelő, gáztüzelő-berendezések égéstermékeinek elvezetésére szolgáló egycsatornás gyűjtőkéményeinek (a továbbiakban: termofor kémény) biztonságtechnikai felújítása.
febr. 7
2:02
A komplex rehabilitációval kapcsolatos ellátás-szervezők képzési programjának kidolgozása és képzésének lebonyolítása / Rementor/2008-7812. (Pályázatfigyelő)
Felhívás a rehabilitációs járadékban részesülők, valamint a megváltozott munkaképességű álláskeresők egyéni együttműködési programját segítő ellátás-szervező szolgáltatást végzők képzésére
febr. 7
2:36
Krausz: „Kontraproduktív harakiri” (Hetek)
Ötágú vörös csillaggal és „Népszavazás a szocializmusról” szlogennel kampányol az SZDSZ a március 9-i népszavazás ellen. Kóka János már a kampánynyitón leszögezte, hogy sok különféle értelmezésre számítanak. A lapunknak nyilatkozó politikusokat, közéleti személyiségeket hallgatva a pártelnök óhaja máris teljesült, bár, valószínűleg nem úgy, ahogy ő szerette volna.
febr. 7
2:47
Zajlik az elnökválasztási kampány (Hetek)
A Hetek Online „Verseny az MTV trónjáért" címmel közölt cikket szerdán azzal a szándékkal, hogy valamennyi jelölt álláspontját olvasói elé tárja. A lehetőséggel csak Szabó Stein Imre kívánt élni, ám a köztévé állapotával kapcsolatos állításai – cikkünk megjelenése után – azonnali válaszadásra ösztönözték az MTV gazdasági igazgatóját. Nagy Attila reakciójának teljes terjedelemben való közzétételét…
febr. 7
5:08
Bizottsági támogatás a reformszépítéshez (Népszava)
Az egészségügyi bizottság támogatta az egészségbiztosítási törvényhez azt a 12 módosító indítványt, amelyre korábban az MSZP-frakció is rábólintott - egyebek mellett ez derült ki a testület ülésén. A kormányzati terveket elutasító Fidesz bejelentette, megint benyújtja az Országgyűlésnek a biztosítási rendszer átalakítását célzó alternatív javaslatát, amelyet a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal…
febr. 7
5:19
Nem lesz adóemelés a népszavazás miatt kieső bevételek pótlására (Népszava)
A Pénzügyminisztérium nem készít elő olyan javaslatot, amely a vizitdíjról, kórházi napidíjról, tandíjról szóló népszavazás eredményétől függően új adóterheléssel pótolná az érintett intézmények esetleg kieső bevételét. A szolgáltatók bevételei fognak csökkenni, ha a népszavazást követően ezeket a díjakat esetleg nem kell fizetni - szögezte le tegnap a kormány ülése után Veres János szocialista…
febr. 7
6:17
Felépül végre „Európa kapuja" (szon)
Záhony - A kormány tavaly decemberben hozott határozatot a Záhony és térsége komplex gazdaságfejlesztési programjának végrehajtásáról. A záhonyi ipari park és a vámszabad terület joggal számít a befektetői érdeklődésre.
febr. 7
6:22
Csoda, ami mivelünk történt! (szon)
Egy héttel ezelőtt „A pénztelenbe csak belerúgnak” címmel adtuk közre egy 47 éves, férjezett, kétgyermekes családanya keserű történetét.
febr. 7
6:33
Feketevonat és a francia szimbólum tézsévé (szon)
Lángszavú lírikusunk még okkal írt „ódát” a vasútról... Kovács Bertalan jegyzete
febr. 7
6:33
MÁV: a vasutasok kevesebb mint tíz százaléka sztrájkol (Infostart)
Folytatódott a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk a MÁV teljes vonalhálózatán.
febr. 7
6:35
Jelentkezés középfokon február közepéig (Népszava)
Ezekben a napokban, február 8-áig veheti át csaknem 66 ezer általános iskolás a középiskolai felvételihez kért központi, egységes írásbeli vizsga kiértékelő lapját. A felvételin való részvételt a középiskolák mintegy harmada írta elő, idén a kilencedik évfolyamra jelentkezők számára 353, a nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályt indító iskolák közül 33, a hat évfolyamost indítók közül pedig 52 iskola…
febr. 7
6:35
Magyar agykutatók űrkísérlete (boon)
A tervek szerint csütörtökön indíthatják útnak az Atlantis űrrepülőgépet, rakterében az európai fejlesztésű Columbus laboratóriummal.
febr. 7
6:37
Feketevonat és a francia szimbólum tézsévé (boon)
Lángszavú lírikusunk még okkal írt „ódát” a vasútról... Kovács Bertalan jegyzete
febr. 7
6:44
Hetedik alkalommal rendeztek Gyertyafényes bált (szon)
Nyíregyháza - Gyertyafényes jótékonysági bált rendezett nemrégiben a Szent Miklós Görög Katolikus Óvoda és Általános Iskola. A mulatság bevételét az intézmény hangosítási berendezéseinek felújítására fordítják.
febr. 7
6:55
Nem is szúrták meg és ott sem volt! (szon)
Kemecse - Egyelőre két gyanúsítottja van a múlt héten Kemecsén történt csoportos garázdaságnak, egyiküket sérülése miatt meg is operálták, de senki nem ismer be semmit.
febr. 7
7:00
Szili Katalin megfontolja, meddig érdemes részt vennie a politikai közéletben (ma.hu)
Szili Katalin: megfontolja, hogy van-e esélye a konszenzusos demokráciának Magyarországon és meddig érdemes részt vennie a politikai közéletben. Az Országgyűlés elnöke erről a HVG-nek adott, a hetilap internetes portálján szerdán közölt interjújában beszélt.
febr. 7
7:02
Viszonylag kiszmítható közlekedésre törekszik a MÁV (Népszava)
Folytatódott csütörtökön a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk a MÁV teljes vonalhálózatán.Csütörtökre virradó éjszaka a forgalomirányítók közül 1567-en vették fel a munkát, 123 vasutas sztrájkolt - tudatta Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke. A MÁV-START Zrt. személyszállító cég által éjszakára kivezényelt mintegy 800 dolgozó 15 százaléka…
febr. 7
7:02
Ha én gazdag lennék... (boon)
Én is azok közé a gyarló embeerek közé tartozom, akik eljátszottak a gondolattal, sőt álmodtak is arról, hogy megnyerték az egy-két-három-négy milliárdos lottó főnyereményt. Szaniszló Bálint jegyzete.
febr. 7
7:04
Befaraghatunk a "jogosítványunkkal" (boon)
Nem vezethetünk azzal az adatlappal, amit lejárt jogosítványunk hosszabbítási kérelmezésekor bocsát rendelkezésünkre az okmányiroda.
febr. 7
7:06
Bauer: A fölösleges, elcsalt költségeket kell megszüntetni (Infostart)
Az InfoRádió által megkérdezett szakértők nem értettek egyet abban, hogy az új egészségbiztosítási rendszer több-biztosítós, vagy csak többpénztáras lesz.
febr. 7
7:11
Leégett a garázs, csaknem a ház is ráment (szon)
Nyíregyháza - Egy garázssor lángolt csütörtökre virradó hajnalban Nyíregyházán, a Hadház utcában. A jelentős kárt okozó tűz csaknem a házra is átterjedt.
febr. 7
7:13
Navracsics: nem törvényszerű a kormányválság a népszavazás miatt (Népszava)
Elképzelhető, de nem törvényszerű, hogy a népszavazás nyomán kormányválság alakuljon ki - mondta Navracsics Tibor, aki az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy a Fidesznek nagyon keményen kell dolgoznia, hogy sikerre vigye a népszavazást.
febr. 7
7:24
Nem is szúrták meg és ott sem volt! (boon)
Kemecse - Egyelőre két gyanúsítottja van a múlt héten Kemecsén történt csoportos garázdaságnak, egyiküket sérülése miatt meg is operálták, de senki nem ismer be semmit.
febr. 7
7:33
Navracsics súlyos ítélete: Az MSZP-sek "most ismerkednek" a felelősséggel (Infostart)
Elképzelhető, de nem törvényszerű, hogy a népszavazás nyomán kormányválság alakuljon ki - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Navracsics Tibor szerint pártjának nagyon keményen kell dolgoznia, hogy sikerre vigye a népszavazást.
febr. 7
7:41
Debrecenben tart kihelyezett frakcióülést az SZDSZ (Népszava)
Ma kezdődik Debrecenben az SZDSZ háromnapos kihelyezett frakcióülése. A szabad demokraták a parlament tavaszi ülésszakának politikai menetrendjén túl a népszavazás legfontosabb kérdéseit is megvitatják. Szintén napirendre kerül a közteherviselés átalakítása és az egészségügyi reform. Az ülés pénteki napján Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szombaton pedig a Magyar Nemzeti Bank elnöke és alelnöke,…
febr. 7
7:44
Péntek éjféltől ismét kampánycsend (ma.hu)
Kampánycsend lép életbe péntek éjféltől Budapest XI. kerületének egy részében, Gellérthegy és Szentimreváros térségében, ahol vasárnap időközi országgyűlési választást tartanak; a január 27-i első forduló az alacsony részvétel miatt volt érvénytelen, ezért kell második fordulót tartani.
febr. 7
8:03
Élet-pálya (boon)
A dinoszauruszok után a pályaudvarok is kihaltak, ízetlenkedett magában Ludwig Hernya, a proletárlovag, a híreket csemegézvén.Fábián György jegyzete
febr. 7
8:05
Negyedik napja tart a munkabeszüntetés, még mindig bizonytalan a vasúti közlekedés (boon)
A MÁV Zrt. arra számít, hogy csütörtökön tovább csökken a sztrájkoló vasutasok száma. Szerda késő este és éjszaka a forgalomirányatók 5-7 százaléka, a MÁV-Startnál a kocsi- és jegyvizsgálók 20 százaléka nem vette fel a munkát - mondta csütörtök kora reggel Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.
febr. 7
8:13
Magyar agykutatók űrkísérlete (Népszava)
Ma indul útnak az Atlantis űrrepülőgép, rakterében az európai fejlesztésű Columbus laboratóriummal. A nemzetközi űrállomáshoz csatlakozó laborban októbertől az MTA Pszichológiai Kutatóintézet űrkutató csoportja által kifejlesztett kísérleteket végzik - írta csütörtökön a Népszabadság.
febr. 7
8:14
Muki letámadta rabtársát (boon)
Állítólag megerőszakolta cellatársát a szegedi börtönben az a 17 éves fiú, akit 15 évre ítéltek tavaly jogerősen, mert kirabolt és felgyújtott egy magyarcsanádi lányt.
febr. 7
8:23
Ma aztán lehet torkoskodni! (168 Óra Online)
Bécsi szelet, kolozsvári káposzta - főzelékáron. Új-régi néphagyomány lett a Torkos Csütörtökből, idén 1006 étterem vesz részt az akcióban. [Dátum: 2008. 02. 07. 07:35]
febr. 7
8:43
Vasutassztrájk: a Nyugati és a Déli pályaudvar fogadja a vonatokat (HVG)
Már negyedik napja tart a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) által határozatlan időre meghirdetett sztrájk a MÁV teljes vonalhálózatán, miután szerdán sem született megállapodás a VDSZSZ és a MÁV, illetve a MÁV-START Zrt. között a szakszervezeti követelésekről, valamint az elégséges szolgáltatásokról.
febr. 7
8:54
Képriport: súlyos baleset a Kerepesi úton (Infostart)
Három autó ütközött össze Budapesten a Kerepesi út és a Lóvásár utca sarkán. Hatalmas a káosz.
febr. 7
8:59
Gyurcsány küzd a Suzuki ellen (Napi)
febr. 7
8:59
Meghosszabította 800 milliós szerződését a MeH (HVG)
Hirdetmény nélküli, tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében - tehát a nyilvánosság kizárásával, csak egy céggel tárgyalva - kötött megállapodást a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) a Mediaedge:cia Hungary Kft.-vel a kormányzati kommunikáció és kampánysorozat médiatervezési és -vásárlási feladatainak elvégzéséről - írja a Napi Gazdaság.
febr. 7
8:59
Muki erőszakot követett el cellatársán? (ma.hu)
A Pénzes Heni bestiális meggyilkolásáért elítélt Muki cellatársa feljelentést tett, miszerint a fiú fajtalankodásra kényszerítette őt, és meg is erőszakolta. Ha a vád bizonyságot nyer, Muki újabb évekkel gazdagíthatja a már megítélt 15 évnyi raboskodását.
febr. 7
9:02
Pletykák Gyurcsány lemondásáról (boon)
Felmerültek Gyurcsány Ferenc lemondásával kapcsolatos feltételezések, melyeket a kormányszóvívő cáfolt. Az ilyen pletykák gondot okozhatnak a pénzpiacon.
febr. 7
9:05
Hetedik napja nem járnak a vonatok (orientpress)
Kisebb megszakítással, immár hetedik napja tart a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sztrájkja. A felek pénteken ülnek legközelebb tárgyalóasztalhoz, addig csupán reménykedhet az utazóközönség a változásban. A MÁV tájékoztatása szerint szerdán a vonatok mintegy 40 százaléka közlekedett.

Keresés