2008. február 22. péntek

febr. 22
5:26
Rudi után a gazdasági igazgató lehet az MTV irányítója (Népszava)
Bírálja a Nap-kelte producere az MTV közéleti igazgatójának döntését, mellyel Dobos Menyhért letiltotta a képernyőről Bánó Andrást. Az MTV etikai bizottságának elnökét is meglepte a döntés, miután ők csak a műsorvezető figyelmeztetését javasolták. Azok a politikusok pedig, akikkel Bánó az indoklás szerint etikátlanul járt el, semmi kivetnivalót nem találtak a viselkedésében.
febr. 22
5:31
Súlyos jogsértések lehetőségével gyanúsít köztisztviselőket a Fidesz kampányának politikai vezetője (Népszava)
Választási szakértők és a köztisztviselők szakszervezete is károsnak tartja Tarlós István kijelentését a választói névjegyzék manipulálásáról. Többen arra is felhívták a figyelmet, hogy az új szabályozást konszenzussal, tehát a Fidesz egyetértésével fogadták el. Az állampolgároknak máig kellett értesítést kapniuk a névjegyzékbe vételről, ha mégsem, még van idő a kifogásokra.
febr. 22
5:47
Juhász Gábor lett a tüzijátékfelelős (Népszava)
Juhász Gábort, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szocialista államtitkárát jelölte ki Gyurcsány Ferenc kormányfő az idei március 15-i illetve az ezt követő állami ünnepek lebonyolításának biztonságáért felelős operatív irányítónak - értesült lapunk.
febr. 22
5:53
Kósa Lajos Fidesz-alelnök nem ránt kardot a minszterelenökségért (Népszava)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor Fidesz-elnök is a vidéket járja: az ellenzéki pártvezető a népszavazás miatt utazza körbe az országot, az MSZP elnöke pedig azért indult roadshow-ra, hogy a megismertesse a választókkal a polgárosodó Magyarországról szóló programot. Gyurcsány tegnap Kaposvárott járt, Orbán pedig Debrecenben. A Fidesz első emberét Kósa Lajos Fidesz-alelnök, a város…
febr. 22
5:58
Százmillós sikkasztás miatt évek óta büntetőper folyik Simicska egykori tanácsadója ellen (Népszava)
A Bankcenter építésével kapcsolatban próbálták megzsarolni Csányi Sándor OTP-vezért. A letartóztatott gyanúsítottak egyike - Simicska Lajos tanácsadója - ellen százmilliós sikkasztás miatt már büntetőeljárás folyik. Állítólag nem csupán adatlopás, hanem a "megfigyeltek" elektronikus levelezésének feltörése is a számlájukra írható. Lapunk úgy tudja, csütörtökön újabb őrizetbevétel várható.
febr. 22
6:30
Olvasóink írják: Behajtás számla nélkül? (szon)
Nyíregyháza - Ami engem elgondolkoztat, az az, hogy a kiírás szerint, a kórház kapujánál dolgozóknak adniuk kellene számlát az átvett pénzről. Én még nem láttam olyan esetet, amikor ez megtörtént volna.
febr. 22
6:32
Lyuk hátán kátyú (szon)
Aki már járt az autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei részén, az tapasztalhatta, ott sem fenékig tejföl az utazás. Sipos Béla jegyzete
febr. 22
6:47
Gyógyítható-e a májrák - a betegség lefolyásáról.. (szon)
Nyíregyháza - Szerdán olvasónk azt kérdezte, megmenthették volna-e a nejét a kórházban. A betegségről, a Magyar Rákellenes Ligától tudtunk meg hasznos információkat, fontos tudnivalókat.
febr. 22
6:47
Idősotthonok: nem működnek még a bizottságok (boon)
Még mindig nem működnek azok a bizottságok, amelyek az idősotthonokba jelentkező, napi négy óránál több ápolást igénylők jogosultságát bírálnák el - írja a Magyar Hírlap.
febr. 22
6:49
Értékesíthetek-e a piacon? (szon)
Nyíregyháza - Egy kicsi kerttel rendelkezem, és a háztartási szükségleteinken felüli termést, gyümölcsöt, tojást eddig is a piacon értékesítettük. Ez kb. éves szinten 20-30 alkalmat jelent.
febr. 22
6:49
Értékesíthetek-e a piacon? (boon)
Nyíregyháza - Egy kicsi kerttel rendelkezem, és a háztartási szükségleteinken felüli termést, gyümölcsöt, tojást eddig is a piacon értékesítettük. Ez kb. éves szinten 20-30 alkalmat jelent.
febr. 22
6:50
Melyik hazai egyetemen kell a legborsosabb tandíjat fizetni? (HVG)
A tanulmányaikat szeptembertől alap-, mester- vagy osztatlan képzésen elkezdő, költségtérítést fizető hallgatók Magyarországon 10 ezer és közel másfél millió forint közötti összeget fizetnek majd ki az oktatásért félévente.
febr. 22
7:06
Török: "Már a kormány hívei sem hisznek a győzelemben" (Infostart)
Török Gábor politikai elemző szerint a miniszterelnök elsődleges célja jelenleg az, hogy visszahúzza a kormányoldalt a bukási spirálból. A kabinet elsődleges problémája ugyanis szerinte nem az, hogy elveszítette a társadalom bizalmát, hanem az, hogy már a saját hívei sem hisznek a győzelemben.
febr. 22
7:12
Dupla összegről szól a fizetési felszólítás (Infostart)
A Főpolgármesteri Hivatal 50-120 százalékkal magasabb összegű luxusadóról küldött ki fizetési felszólítást az értékes ingatlannal rendelkezőknek - értesült a Napi Gazdaság. Az emelésre vélhetően a luxusadóról szólótörvény végrehajtási utasítása adott módot, amely szerint az adó mértéke két évig nem változtatható, ezt követően azonban lehetőség nyílik korrekcióra.
febr. 22
7:28
Gyurcsány Ferenc: munkát javaslok politikai cirkusz helyett (ma.hu)
Ennek az országnak nem az ellenzék vezére által diktált politikai destabilizációra, hanem nyugalomra, megértésre és munkára van szüksége - mondta a kormányfő, az MSZP elnöke a Dorottya Hotel nagytermében telt ház előtt tartott fórumon, mintegy 400-500 résztvevő előtt.
febr. 22
7:32
Kóka Jánost megerősítő elnökválasztás? (Népszava)
Valószínű, hogy ismét Kóka János és Fodor Gábor párharcára kerül sor az SZDSZ rendkívüli tavaszi elnökválasztó küldöttgyűlésén - írta a pénteki Magyar Hírlap.
febr. 22
7:35
Gyurcsány gyógyítani szeretne (Hetek)
Munkát javaslok politikai cirkusz helyett - hangoztatta Gyurcsány Ferenc csütörtök kora este Kaposváron.
febr. 22
7:39
Kövér László: Rosszkor jelentette be a kormányfő az állami tulajdon értékesítését (ma.hu)
Kövér László szerint rosszkor jelentette be a kormányfő az állami vállalatok részvényeinek lakossági értékesítését, ugyanis a magyar társadalom 70-80 százaléka nem azzal van elfoglalva, hogy miként és mibe tudná befektetni megtakarított pénzét - a Fidesz országos választmányának elnöke erről csütörtökön beszélt Orosházán.
febr. 22
7:44
Csaba László: Ez így tovább nem mehet (Infostart)
Magyarországon rövid távú kormányzás folyik, rövid távú célok érdekében - mondta az InfoRádiónak a Közép-európai Egyetem tanára, aki szerint a kormány csak felszíni megoldásokkal áll elő. Csaba László attól retteg, hogy a magyar gazdaság beáll az 1 százalékos növekedési pályára.
febr. 22
7:44
Népi kapitalizmus: csak a mesében (HVG)
A tőkepiacnak, a tőzsdére vitt vállalkozásoknak és ügyfeleiknek akár jót is tenne a Gyurcsány Ferenc által bedobott Új Tulajdonosi Program, amely hasonló lenne az egykori csehszlovákiai kuponos privatizációhoz. Kérdés viszont, mennyi köze van a polgárrá váláshoz.
febr. 22
8:00
Állami alsógatyát kapnak a MÁV-osok - Bors (boon)
Több mint 72 ezer ruhára írt ki közbeszerzési eljárást a MÁV. A tétel nagy részét - 55 ezer darabot - pólók teszik ki, ezenkívül mellényeket, kardigánokat és alsónadrágokat is venne a vasúttársaság - írja a Bors.
febr. 22
8:09
Horváth Ágnes: Rég jártam orvosnál (168 Óra Online)
Noha belátja, hogy a reform magyarázatában a kormány hendikeppel indul, az elveszített bizalmat visszaszerezhetőnek érzi az egészségügyi miniszter. [Dátum: 2008. 02. 22. 07:22]
febr. 22
8:09
Hétfőn nevezik meg az egészségbiztosítási reform kormánybiztosát (Népszava)
Júliustól tilos lesz dohányozni az aluljárókban, játszótereken, zárt térben tartott rendezvényeken, sőt a közforgalmú intézmények, munkahelyek valamennyi zárt légterű helyisége is dohányfüstmentessé válik, jövőre pedig figyelmeztető képek lesznek a cigarettásdobozokon – egyebek mellett ezeket javasolja az Egészségügyi Minisztérium. A tárca több törvény módosítását kezdeményezte: tisztáznák egyebek…
febr. 22
8:21
Pénteken megszólaltak a légiriadó szirénái (szon)
Nyíregyháza - Nem lesz légiveszély, de éles helyzet érzetét keltheti a szirénák „hangolása.” A szirénák működtetése gyakorlás jellegű, semmiféle veszélyhelyzet bekövetkeztét nem jelenti. Olvasók mondták: Így reagáltak Önök:
febr. 22
8:23
Szürke égbolt, esős idő - de azért néha a nap is előbukkan (ma.hu)
Az északi országrészben gyakrabban lesz erősen felhős az ég, és itt délután elszórtan kisebb eső is előfordulhat. A délnyugati országrészben néhány órára kisüt a nap.
febr. 22
8:34
Gyurcsány gyógyítani szeretne, nem fájdalmat enyhíteni (Napi)
febr. 22
8:37
Kevesebb bűncselekmény, javuló közbiztonság (szon)
Nyíregyháza - A rendőr-főkapitányság állományának lelkiismeretes munkájával sikerült elérni, hogy a bűncselekmények száma nem emelkedett, a gazdasági bűncselekmények száma nagymértékben csökkent. Az elkövetők közel felét sikerült felderíteni.
febr. 22
8:40
A többség a valódi versenyt támogatja Kóka és Fodor között (HVG)
Valószínű, hogy ismét Kóka János és Fodor Gábor párharcára kerül sor az SZDSZ rendkívüli tavaszi elnökválasztó küldöttgyűlésén - írta a pénteki Magyar Hírlap.
febr. 22
8:51
Amiket megszűntetne a BKV (orientpress)
Megszűnne két troli- és 24 buszjárat, megrövidülne két villamos- és 14 buszvonal és 17 buszjáratot összevonnának a BKV új menetrend-változtatási tervei szerint. Ugyanakkor meghosszabbítanának egy villamos-, két troli- és 30 autóbuszvonalat. Az összes megtakarítás: 4 villamos, 20 trolibusz, 200 autóbusz és hatmilliárd forint - tudta meg az InfoRádio.
febr. 22
8:51
Rendőrkézen a Molotov-koktélos támadók? (Infostart)
Több embert is őrizetbe vett a rendőrség az MSZP-politikusok elleni Molotov-koktélos támadások ügyében - értesült az InfoRádió. A hírt egyelőre senki nem erősítette meg.
febr. 22
8:57
Orbán, Gyurcsány: "egyikük az utolsó háborúját vívja" (Napi)
febr. 22
8:57
Sikkasztanak az uniós képviselők? - Lapszemle (orientpress)
Több képviselő börtönbe vonulhat saját ellenőreink jelentése alapján – fogalmazott Chris Davies, az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrző bizottságának brit tagja, aki feljegyzéseket ugyan nem készíthetett, ám belenézhetett abba az anyagba, amely az Olaf, az EU csalás elleni egysége titkos ellenőrzése alapján készült. Olyan képviselőket is megfogtak, akik nem fizették be a…
febr. 22
8:57
Kupa Mihály: Gyurcsány programja propagandacélokat szolgál (Infostart)
Az Antall-kormány pénzügyminisztere szerint a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által bejelentett új tulajdonosi program egyrészt propaganda célokat szolgál, másrészt egy újfajta szemléletet is meghonosíthat. Kupa Mihály arra is rámutatott, hogy Magyarországon kevesen takarítanak meg.
febr. 22
8:57
Új gyanúsított Csányi Sándor zsarolása ügyében? (ma.hu)
Újabb személyt vettek őrizetbe abban az ügyben, amelyben Csányi Sándor OTP-vezértől zsarolói 12,5 milliárd forintot követeltek a Bankcenter építésével kapcsolatban - írta a pénteki Népszava értesülésre hivatkozva.
febr. 22
8:59
A többség a valódi versenyt támogatja Kóka és Fodor között (ma.hu)
- Valószínű, hogy ismét Kóka János és Fodor Gábor párharcára kerül sor az SZDSZ rendkívüli tavaszi elnökválasztó küldöttgyűlésén - írta a pénteki Magyar Hírlap.
febr. 22
9:09
Hoppon maradnak a hűségesek (Infostart)
A szolgáltató cégek előszeretettel kötnek úgy szerződést, hogy kedvezőnek tűnő díjszabást kínálva hűségidő vállalására beszélik rá az ügyfelet. Csakhogy a tarifák általában gyorsan csökkennek, ám ezeket csak az új belépők élvezhetik, a hűségesek hoppon maradnak - derül ki a Figyelő írásából.
febr. 22
9:16
Torkoskodás után szalmonella (boon)
Szegeden szalmonellától betegedett meg 22 ember, akik a torkos csütörtökön egy helyi halászcsárdában ebédeltek - írja a Délmagyarország.
febr. 22
9:21
Megvannak a Molotov-koktélos támadók? (Népszava)
Több helyszínen több embert fogtak el péntekre virradóan a február elején történt Molotov-koktélos támadásokkal összefüggésben.
febr. 22
9:26
Vita a méhnyakrák elleni oltásról: kell, vagy sem? (Infostart)
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal egyelőre nem javasolja a méhnyakrákot okozó humánpapilloma-vírus elleni védőoltás bevezetését, mert az drága, és nem tudni, milyen hosszan nyújt védelmet - mondta az InfoRádiónak az országos tisztifőorvos. Néhány hete az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egy szakértői csoportja még javasolta a vakcina széleskörű alkalmazását.
febr. 22
9:26
Busz és három autó ütközött Hódmező-vásárhelynél (ma.hu)
Hárman sérültek meg abban a balesetben, amely pénteken korareggel történt a 47-es főúton Hódmezővásárhely határában.
febr. 22
9:28
Elfogták a Molotov-koktélos támadókat? (ma.hu)
Több helyszínen több embert fogtak el péntekre virradóan a február elején történt Molotov-koktélos támadásokkal összefüggésben - értesült az MTI bűnüldözési forrásból.
febr. 22
9:33
Lezárult a belső vizsgálat a halottcsere ügyében (boon)
Pocsaj-A megyei temetkezési vállalat igazgatónője, Olajos Mihályné közölte, a belső vizsgálat során nem derült ki, hogy ki vagy kik a közvetlen felelősök, de még mindig idegenkezűségre gyanakszanak. Lezárult a belső vizsgálat Sajtóközlemény [.doc - 27KB]
febr. 22
9:37
Elfogták a Molotov-koktélos támadókat? (HVG)
Több helyszínen több embert fogtak el péntekre virradóan a február elején történt Molotov-koktélos támadásokkal összefüggésben - közölték bűnüldözési források.
febr. 22
9:53
A tandíj ellen demonstrál a Fidelitas (ma.hu)
Figyelemfelkeltő megmozdulást tart pénteken 16 órától az Oktatási- és Kulturális Minisztérium épülete előtt a Fidelitas. A tandíj-ellenes demonstráción beszédet mond Ágh Péter, a szervezet ügyvezető alelnöke és Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke is.
febr. 22
9:55
Újabb vasúti sztrájk várható a hét végén (ma.hu)
Az eddigi tárgyalások eredménytelensége miatt egészen biztosan sztrájkolni fog a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ). De hogy mikor, arról nem nyilatkozik a szervezet.
febr. 22
10:10
Rajtaütésszerű és durva luxusadó-emelés Budapesten (ma.hu)
Budapesten idén esetenként 50-120 százalékkal magasabb luxusadót kell fizetniük az értékes ingatlannal rendelkezőknek. Az érintettek néhány nappal ezelőtt vették kézbe a fizetési felszólítást. Az adó mértékének megváltoztatására a fővárosnak lehetősége van.
febr. 22
10:12
Jól van a TV2 Belgrádban bántalmazott operatőre (ma.hu)
Éjszaka Szegeden ellátták a sérüléseit, és hazaengedték a TV2 operatőrét, akit csütörtökön este bántalmaztak Belgrádban a Koszovó függetlenségének kikiáltása miatt rendezett nagygyűlésen - közölte maga az érintett az MTI-vel pénteken.
febr. 22
10:26
Minden gyilkost elfogtak tavaly Szabolcsban (HVG)
A szabolcsi rendőrök felderítési mutatója az emberölési ügyekben 100 százalékos volt tavaly, mind a tíz esetben elfogták a tettest - mondta a térség rendőr-főkapitánya az évértékelő értekezleten Nyíregyházán pénteken.
febr. 22
10:27
Szorítsunk Szilárdnak! Szilárd szombaton színpadon (szon)
A társulat legifjabb versenyzője esténként tanul is, hiszen májusban érettségizik.
febr. 22
10:33
Cigaretta, tőr és vodka a határon (szon)
Csap-Záhony – A csempészek leleményessége olykor még a legtapasztaltabb vámtisztviselőket is meglepi…

Keresés