2008. február 22. péntek

febr. 22
7:06
Török: "Már a kormány hívei sem hisznek a győzelemben" (Infostart)
Török Gábor politikai elemző szerint a miniszterelnök elsődleges célja jelenleg az, hogy visszahúzza a kormányoldalt a bukási spirálból. A kabinet elsődleges problémája ugyanis szerinte nem az, hogy elveszítette a társadalom bizalmát, hanem az, hogy már a saját hívei sem hisznek a győzelemben.
febr. 22
7:12
Dupla összegről szól a fizetési felszólítás (Infostart)
A Főpolgármesteri Hivatal 50-120 százalékkal magasabb összegű luxusadóról küldött ki fizetési felszólítást az értékes ingatlannal rendelkezőknek - értesült a Napi Gazdaság. Az emelésre vélhetően a luxusadóról szólótörvény végrehajtási utasítása adott módot, amely szerint az adó mértéke két évig nem változtatható, ezt követően azonban lehetőség nyílik korrekcióra.
febr. 22
7:44
Csaba László: Ez így tovább nem mehet (Infostart)
Magyarországon rövid távú kormányzás folyik, rövid távú célok érdekében - mondta az InfoRádiónak a Közép-európai Egyetem tanára, aki szerint a kormány csak felszíni megoldásokkal áll elő. Csaba László attól retteg, hogy a magyar gazdaság beáll az 1 százalékos növekedési pályára.
febr. 22
8:09
Horváth Ágnes: Rég jártam orvosnál (168 Óra Online)
Noha belátja, hogy a reform magyarázatában a kormány hendikeppel indul, az elveszített bizalmat visszaszerezhetőnek érzi az egészségügyi miniszter. [Dátum: 2008. 02. 22. 07:22]
febr. 22
8:34
Gyurcsány gyógyítani szeretne, nem fájdalmat enyhíteni (Napi)
febr. 22
8:51
Rendőrkézen a Molotov-koktélos támadók? (Infostart)
Több embert is őrizetbe vett a rendőrség az MSZP-politikusok elleni Molotov-koktélos támadások ügyében - értesült az InfoRádió. A hírt egyelőre senki nem erősítette meg.
febr. 22
8:57
Orbán, Gyurcsány: "egyikük az utolsó háborúját vívja" (Napi)
febr. 22
8:57
Kupa Mihály: Gyurcsány programja propagandacélokat szolgál (Infostart)
Az Antall-kormány pénzügyminisztere szerint a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által bejelentett új tulajdonosi program egyrészt propaganda célokat szolgál, másrészt egy újfajta szemléletet is meghonosíthat. Kupa Mihály arra is rámutatott, hogy Magyarországon kevesen takarítanak meg.
febr. 22
9:09
Hoppon maradnak a hűségesek (Infostart)
A szolgáltató cégek előszeretettel kötnek úgy szerződést, hogy kedvezőnek tűnő díjszabást kínálva hűségidő vállalására beszélik rá az ügyfelet. Csakhogy a tarifák általában gyorsan csökkennek, ám ezeket csak az új belépők élvezhetik, a hűségesek hoppon maradnak - derül ki a Figyelő írásából.
febr. 22
9:26
Vita a méhnyakrák elleni oltásról: kell, vagy sem? (Infostart)
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal egyelőre nem javasolja a méhnyakrákot okozó humánpapilloma-vírus elleni védőoltás bevezetését, mert az drága, és nem tudni, milyen hosszan nyújt védelmet - mondta az InfoRádiónak az országos tisztifőorvos. Néhány hete az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egy szakértői csoportja még javasolta a vakcina széleskörű alkalmazását.
febr. 22
11:12
Kísértetek a nyilaspanteonból (168 Óra Online)
A hazáért haltak vértanúhalált. Ez a felirat fogadja a látogatót a Rákoskeresztúri új köztemető 298-as parcellájában, öt méterre a szakrális 301-estől. [Dátum: 2008. 02. 22. 02:35]
febr. 22
11:27
Álbillentyűzet és dupla kártyaolvasó az Andrássy úti bankautomatában (Infostart)
Magyarországon eddig ismeretlen módszerrel próbálta megszerezni a bankkártyák adatait egy nemzetközi bűnözői hálózat, az OTP egyik automatájának felhasználásával. A rendőrség már elfogta a feltételezett elkövetőket.
febr. 22
11:54
Itt a tavasz - Megérkezett az első gólya! (Infostart)
Megérkezett az első fehér gólya Magyarországra. Általában a Kis-Balaton környékén jelenik meg az első költöző madár, idén azonban a Veszprám megyei Tüskeváron látták az elsőt, nagyjából egy hete.
febr. 22
12:17
Kábítószerező rendőrt fogtak (Infostart)
Kábítószerrel és lőszerrel való visszaélés miatt eljárás indult egy budapesti rendőr ellen. A III. kerületi rendőrkapitányság törzsőrmestere szabadlábon védekezhet. A rendőr szolgálati viszonyát megszüntették.
febr. 22
12:44
Előzési tilalom kamionosoknak? (Infostart)
Meg kellene tiltani a kamionvezetők számára, hogy járműveikkel egymást előzzék az autópályákon, ezzel ugyanis balesetveszélyt okoznak - véli egy igazságügyi szakértő.
febr. 22
12:50
Kevesebben akarnak Orbán-kormányt (Napi)
febr. 22
12:56
Viszonylagos nyugalomban a dunaszekcsői löszfal (Infostart)
A dunaszekcsői polgármester szerint egyelőre nyugalomban van a löszfal, nem mozgott az elmúlt napokban. Faller János hozzátette: a löszfal alatti agyagos lábazat átnedvesedett. A polgármester beszélt arról is: hétfőn döntik el, szükséges-e a terület folyamatos őrzése.
febr. 22
13:01
Indul a Magyar Géniusz Program (Infostart)
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv egyik zászlóshajójaként elindul a Magyar Géniusz Program, hogy egyetlen tehetség se vesszen el - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő a Gábor Dénes Főiskolán tartott konferencián. Ugyanott Sólyom László köztársasági elnök egy kulturális katasztrófa fenyegetéséről beszélt.
febr. 22
13:29
Belgrád legszomorúbb napja (Napi)
febr. 22
13:50
Orbán: új alapok kellenek az egészségügy rendbetételéhez (Infostart)
Az egészségügy rendbetételéhez új alapokra van szükség - mondta a Fidesz elnöke pénteken, Nyíregyházán, ahol népszavazási kampánykörútja során a Jósa András Oktató Kórház orvosaival folytatott megbeszélést az ágazat helyzetéről. Orbán Viktor szerint az új alapok létrehozásához új társadalmi megállapodás kell, olyan, ami figyelembe veszi az orvosok és a szakemberek véleményét.
febr. 22
13:56
Dühös helybeliek perelik a Budapest Airportot (Infostart)
Háztetők cserepeit veri le, udvari tárgyakat borogat fel a felszálló repülőgépek szárnyai által keltett, és azokról leváló légörvény Rákoshegyen - mondta az InfoRádiónak az egyik helyi lakos. Deák István hozzátette: ezért birtokháborítási pert indítanak a Budapest Airport ellen. A cég szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a terület fölött naponta csupán húsz gép közlekedik, ezt a forgalmat nem lehet…
febr. 22
14:23
Hamis szakértői véleménynek köszönhető az orvosok felmentése? (Infostart)
Hamis szakértői véleményadás miatt nyomozást rendelt el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az egyik legismertebb magyarországi igazságügyi orvos szakértő ellen - tudta meg az InfoRádió A Szegeden élő V. Tibor véleménye alapján mentették fel azokat az orvosokat, akik nem ismerték fel egy asszony agydaganatát. A nő az orvoshoz fordulástól számított tizenhét napon belül meghalt.
febr. 22
14:51
Szolid javulás az MSZP megítélésében (Infostart)
Valamelyest ugyan javult az MSZP megítélése az utóbbi időben, a biztos szavazó pártválasztók körében azonban növekedett a távolság a Fidesz és a szocialisták megítélése között - olvasható Századvég és a Forsense legfrissebb jelentésében.
febr. 22
14:53
Sejtik a rendőrök, kié volt a brómcián (Infostart)
A Heves megyei rendőröknek már van elképzelésük arról, hogy kitől származik az a mérgező anyag, amelyet néhány nappal ezelőtt az egri kórház gyógyszertári helyiségében találtak meg az ott dolgozók. Azt még nem lehet tudni, hogy ki tette a brómciánt a raktárban. Az ügyben egyelőre senkit nem gyanúsítottak meg.
febr. 22
15:19
Bár csak néhány napra, de megérkezik a tavasz (Infostart)
Igazi tavaszias időjárásra számíthatunk a hétvégén. Hétfőn az ország déli területein akár 20 fok is lehet. Jelentős mennyiségű csapadékra a következő napokban nem kell számítani.
febr. 22
15:31
Hogyan hat az egészség a gazdaságra és a jólétre? (Infostart)
Minden tíz év hosszabbodás a várható életkorban egy teljes százalékkal növeli az egy főre eső éves jövedelmet egy országban - fejtette ki a Harvard Egyetem Közegészségügyi Intézetének közgazdász professzora egy, az egészségügyi befektetések gazdasági hatásáról tartott rendezvényen. David Bloom azt tanácsolta a magyar döntéshozóknak, hogy fektessenek be a gyermekegészségügybe és az oktatásba, ha…
febr. 22
15:49
Ledöntötték Antall József mellszobrát Miskolcon (Infostart)
Ledöntötték Antall József mellszobrát Miskolcon. A rendőrség rongálás miatt nyomozást indított.
febr. 22
16:00
SZDSZ: a nemmel szavazók lezárhatják Orbán politikai karrierjét (Infostart)
A Szabad Demokraták Szövetsége szerint a Fidesz elnökének politikai karrierje a népszavazás tétje.
febr. 22
16:15
Gyurcsány: "Nem kereshetünk kibúvókat" (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adta át a Parlamentben a Szabad Magyarországért Emléklap elnevezésű kitüntetéseket. Köszöntőjében a kormányfő kiemelte: a szabadságot egyetlen eszme sem korlátozhatja.
febr. 22
16:21
"Vérengzésre készülnek a tömegközlekedésben" (Infostart)
Vérengzésre készül a fővárosi vezetés Budapest tömegközlekedésében - mondta Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz-frakció szakpolitikusa a BKV tervezett menetrendi változtatásaival kapcsolatban. A politikus szerint az átalakítással egyetlen budapesti sem jár jól.
febr. 22
16:51
Nem vettek őrizetbe senkit a Molotov-koktélos támadások ügyében (Infostart)
A korábbi információkkal ellentétben nem vettek őrizetbe senkit a rendőrök a politikusok elleni Molotov-koktélos támadások ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője.
febr. 22
17:41
Elégedettek a nemzetközi szakemberek a Paksi Atomerőművel (Infostart)
A paksi atomerőműben tartott utóvizsgálaton minden ellenőrzött területen jelentős előrehaladást tapasztalt a WANO (Atomerőműveket Üzemeltetők Világszövetsége) küldöttsége - hangzott el az erőmű sajtótájékoztatóján, Pakson.
febr. 22
19:01
Szívszorító képriport az agyonlőtt rendőr temetéséről (Infostart)
Az ország minden megyéjéből és Szlovákiából is részt vettek a fegyveres testületek tagjai az Esztergomban intézkedés közben hősi halált halt Borbély Zoltán rendőrhadnagy temetésén Dorogon. A tisztet az országos rendőrfőkapitány búcsúztatta, majd díszsortűz és a rendőrautók szirénáinak megszólalása után helyezték örök nyugalomra.
febr. 22
19:30
Hétmillió eurós sikerdíj egy bt.-nek - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Több embert meghallgattak valamint számos budapesti és vidéki helyszínen házkutatást tartottak a rendőrök, de a politikusok elleni Molotov-koktélos támadások ügyében továbbra sincs gyanúsított - jelentette be a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője.
febr. 22
21:11
Saját kütyüink mérgeznek minket (Infostart)
Sokmillió tonna elektronikai hulladék marad feldolgozatlanul és kezeletlenül, pedig tele van veszélyes nehézfémekkel és más mérgező anyagokkal - hívta fel a figyelmet a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet.

Keresés