2008. február 22. péntek

febr. 22
5:26
Rudi után a gazdasági igazgató lehet az MTV irányítója (Alternatív Energia)
Bírálja a Nap-kelte producere az MTV közéleti igazgatójának döntését, mellyel Dobos Menyhért letiltotta a képernyőről Bánó Andrást. Az MTV etikai bizottságának elnökét is meglepte a döntés, miután ők csak a műsorvezető figyelmeztetését javasolták. Azok a politikusok pedig, akikkel Bánó az indoklás szerint etikátlanul járt el, semmi kivetnivalót nem találtak a viselkedésében.
febr. 22
5:31
Súlyos jogsértések lehetőségével gyanúsít köztisztviselőket a Fidesz kampányának politikai vezetője (Alternatív Energia)
Választási szakértők és a köztisztviselők szakszervezete is károsnak tartja Tarlós István kijelentését a választói névjegyzék manipulálásáról. Többen arra is felhívták a figyelmet, hogy az új szabályozást konszenzussal, tehát a Fidesz egyetértésével fogadták el. Az állampolgároknak máig kellett értesítést kapniuk a névjegyzékbe vételről, ha mégsem, még van idő a kifogásokra.
febr. 22
5:47
Juhász Gábor lett a tüzijátékfelelős (Alternatív Energia)
Juhász Gábort, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szocialista államtitkárát jelölte ki Gyurcsány Ferenc kormányfő az idei március 15-i illetve az ezt követő állami ünnepek lebonyolításának biztonságáért felelős operatív irányítónak - értesült lapunk.
febr. 22
5:53
Kósa Lajos Fidesz-alelnök nem ránt kardot a minszterelenökségért (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Orbán Viktor Fidesz-elnök is a vidéket járja: az ellenzéki pártvezető a népszavazás miatt utazza körbe az országot, az MSZP elnöke pedig azért indult roadshow-ra, hogy a megismertesse a választókkal a polgárosodó Magyarországról szóló programot. Gyurcsány tegnap Kaposvárott járt, Orbán pedig Debrecenben. A Fidesz első emberét Kósa Lajos Fidesz-alelnök, a város…
febr. 22
5:58
Százmillós sikkasztás miatt évek óta büntetőper folyik Simicska egykori tanácsadója ellen (Alternatív Energia)
A Bankcenter építésével kapcsolatban próbálták megzsarolni Csányi Sándor OTP-vezért. A letartóztatott gyanúsítottak egyike - Simicska Lajos tanácsadója - ellen százmilliós sikkasztás miatt már büntetőeljárás folyik. Állítólag nem csupán adatlopás, hanem a "megfigyeltek" elektronikus levelezésének feltörése is a számlájukra írható. Lapunk úgy tudja, csütörtökön újabb őrizetbevétel várható.
febr. 22
7:06
Török: "Már a kormány hívei sem hisznek a győzelemben" (Infostart)
Török Gábor politikai elemző szerint a miniszterelnök elsődleges célja jelenleg az, hogy visszahúzza a kormányoldalt a bukási spirálból. A kabinet elsődleges problémája ugyanis szerinte nem az, hogy elveszítette a társadalom bizalmát, hanem az, hogy már a saját hívei sem hisznek a győzelemben.
febr. 22
7:12
Dupla összegről szól a fizetési felszólítás (Infostart)
A Főpolgármesteri Hivatal 50-120 százalékkal magasabb összegű luxusadóról küldött ki fizetési felszólítást az értékes ingatlannal rendelkezőknek - értesült a Napi Gazdaság. Az emelésre vélhetően a luxusadóról szólótörvény végrehajtási utasítása adott módot, amely szerint az adó mértéke két évig nem változtatható, ezt követően azonban lehetőség nyílik korrekcióra.
febr. 22
7:32
Kóka Jánost megerősítő elnökválasztás? (Alternatív Energia)
Valószínű, hogy ismét Kóka János és Fodor Gábor párharcára kerül sor az SZDSZ rendkívüli tavaszi elnökválasztó küldöttgyűlésén - írta a pénteki Magyar Hírlap.
febr. 22
7:44
Csaba László: Ez így tovább nem mehet (Infostart)
Magyarországon rövid távú kormányzás folyik, rövid távú célok érdekében - mondta az InfoRádiónak a Közép-európai Egyetem tanára, aki szerint a kormány csak felszíni megoldásokkal áll elő. Csaba László attól retteg, hogy a magyar gazdaság beáll az 1 százalékos növekedési pályára.
febr. 22
8:09
Hétfőn nevezik meg az egészségbiztosítási reform kormánybiztosát (Alternatív Energia)
Júliustól tilos lesz dohányozni az aluljárókban, játszótereken, zárt térben tartott rendezvényeken, sőt a közforgalmú intézmények, munkahelyek valamennyi zárt légterű helyisége is dohányfüstmentessé válik, jövőre pedig figyelmeztető képek lesznek a cigarettásdobozokon – egyebek mellett ezeket javasolja az Egészségügyi Minisztérium. A tárca több törvény módosítását kezdeményezte: tisztáznák egyebek…
febr. 22
8:51
Rendőrkézen a Molotov-koktélos támadók? (Infostart)
Több embert is őrizetbe vett a rendőrség az MSZP-politikusok elleni Molotov-koktélos támadások ügyében - értesült az InfoRádió. A hírt egyelőre senki nem erősítette meg.
febr. 22
8:57
Kupa Mihály: Gyurcsány programja propagandacélokat szolgál (Infostart)
Az Antall-kormány pénzügyminisztere szerint a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által bejelentett új tulajdonosi program egyrészt propaganda célokat szolgál, másrészt egy újfajta szemléletet is meghonosíthat. Kupa Mihály arra is rámutatott, hogy Magyarországon kevesen takarítanak meg.
febr. 22
9:09
Hoppon maradnak a hűségesek (Infostart)
A szolgáltató cégek előszeretettel kötnek úgy szerződést, hogy kedvezőnek tűnő díjszabást kínálva hűségidő vállalására beszélik rá az ügyfelet. Csakhogy a tarifák általában gyorsan csökkennek, ám ezeket csak az új belépők élvezhetik, a hűségesek hoppon maradnak - derül ki a Figyelő írásából.
febr. 22
9:21
Megvannak a Molotov-koktélos támadók? (Alternatív Energia)
Több helyszínen több embert fogtak el péntekre virradóan a február elején történt Molotov-koktélos támadásokkal összefüggésben.
febr. 22
9:26
Vita a méhnyakrák elleni oltásról: kell, vagy sem? (Infostart)
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal egyelőre nem javasolja a méhnyakrákot okozó humánpapilloma-vírus elleni védőoltás bevezetését, mert az drága, és nem tudni, milyen hosszan nyújt védelmet - mondta az InfoRádiónak az országos tisztifőorvos. Néhány hete az Országos Egészségbiztosítási Pénztár egy szakértői csoportja még javasolta a vakcina széleskörű alkalmazását.
febr. 22
11:27
Álbillentyűzet és dupla kártyaolvasó az Andrássy úti bankautomatában (Infostart)
Magyarországon eddig ismeretlen módszerrel próbálta megszerezni a bankkártyák adatait egy nemzetközi bűnözői hálózat, az OTP egyik automatájának felhasználásával. A rendőrség már elfogta a feltételezett elkövetőket.
febr. 22
11:54
Itt a tavasz - Megérkezett az első gólya! (Infostart)
Megérkezett az első fehér gólya Magyarországra. Általában a Kis-Balaton környékén jelenik meg az első költöző madár, idén azonban a Veszprám megyei Tüskeváron látták az elsőt, nagyjából egy hete.
febr. 22
12:01
Az uniós tagállamok felében van vizitdíj (Alternatív Energia)
Nem magyar találmány a vizitdíj, az Európai Unió számos országában létezik - mondta Hegyi Gyula, az MSZP európai parlamenti (EP) képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 22
12:17
Kábítószerező rendőrt fogtak (Infostart)
Kábítószerrel és lőszerrel való visszaélés miatt eljárás indult egy budapesti rendőr ellen. A III. kerületi rendőrkapitányság törzsőrmestere szabadlábon védekezhet. A rendőr szolgálati viszonyát megszüntették.
febr. 22
12:44
Előzési tilalom kamionosoknak? (Infostart)
Meg kellene tiltani a kamionvezetők számára, hogy járműveikkel egymást előzzék az autópályákon, ezzel ugyanis balesetveszélyt okoznak - véli egy igazságügyi szakértő.
febr. 22
12:56
Viszonylagos nyugalomban a dunaszekcsői löszfal (Infostart)
A dunaszekcsői polgármester szerint egyelőre nyugalomban van a löszfal, nem mozgott az elmúlt napokban. Faller János hozzátette: a löszfal alatti agyagos lábazat átnedvesedett. A polgármester beszélt arról is: hétfőn döntik el, szükséges-e a terület folyamatos őrzése.
febr. 22
13:01
Indul a Magyar Géniusz Program (Infostart)
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv egyik zászlóshajójaként elindul a Magyar Géniusz Program, hogy egyetlen tehetség se vesszen el - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő a Gábor Dénes Főiskolán tartott konferencián. Ugyanott Sólyom László köztársasági elnök egy kulturális katasztrófa fenyegetéséről beszélt.
febr. 22
13:50
Orbán: új alapok kellenek az egészségügy rendbetételéhez (Infostart)
Az egészségügy rendbetételéhez új alapokra van szükség - mondta a Fidesz elnöke pénteken, Nyíregyházán, ahol népszavazási kampánykörútja során a Jósa András Oktató Kórház orvosaival folytatott megbeszélést az ágazat helyzetéről. Orbán Viktor szerint az új alapok létrehozásához új társadalmi megállapodás kell, olyan, ami figyelembe veszi az orvosok és a szakemberek véleményét.
febr. 22
13:56
Dühös helybeliek perelik a Budapest Airportot (Infostart)
Háztetők cserepeit veri le, udvari tárgyakat borogat fel a felszálló repülőgépek szárnyai által keltett, és azokról leváló légörvény Rákoshegyen - mondta az InfoRádiónak az egyik helyi lakos. Deák István hozzátette: ezért birtokháborítási pert indítanak a Budapest Airport ellen. A cég szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a terület fölött naponta csupán húsz gép közlekedik, ezt a forgalmat nem lehet…
febr. 22
14:23
Hamis szakértői véleménynek köszönhető az orvosok felmentése? (Infostart)
Hamis szakértői véleményadás miatt nyomozást rendelt el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség az egyik legismertebb magyarországi igazságügyi orvos szakértő ellen - tudta meg az InfoRádió A Szegeden élő V. Tibor véleménye alapján mentették fel azokat az orvosokat, akik nem ismerték fel egy asszony agydaganatát. A nő az orvoshoz fordulástól számított tizenhét napon belül meghalt.
febr. 22
14:31
Molotov-koktélt dobtak egy piliscsabai házra (Alternatív Energia)
Molotov-koktélt dobtak Piliscsabán az éjjel egy civil szervezet aktivistájának házára, a rendőrség rongálás gyanúja miatt indított nyomozást - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
febr. 22
14:51
Szolid javulás az MSZP megítélésében (Infostart)
Valamelyest ugyan javult az MSZP megítélése az utóbbi időben, a biztos szavazó pártválasztók körében azonban növekedett a távolság a Fidesz és a szocialisták megítélése között - olvasható Századvég és a Forsense legfrissebb jelentésében.
febr. 22
14:53
Sejtik a rendőrök, kié volt a brómcián (Infostart)
A Heves megyei rendőröknek már van elképzelésük arról, hogy kitől származik az a mérgező anyag, amelyet néhány nappal ezelőtt az egri kórház gyógyszertári helyiségében találtak meg az ott dolgozók. Azt még nem lehet tudni, hogy ki tette a brómciánt a raktárban. Az ügyben egyelőre senkit nem gyanúsítottak meg.
febr. 22
14:53
Egy hónappal előbbre hozták a Magyar Gárda elleni pert (Alternatív Energia)
A tervezettnél egy hónappal korábban, április 14-e helyett március 12-én tárgyalja a Fővárosi Bíróság a Magyar Gárda ügyét - derül ki a Fővárosi Bíróság sajtótitkárságának pénteki közleményéből. A közlemény felidézi, hogy a Fővárosi Főügyészség által a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesület ellen társadalmi szervezet megszüntetése tárgyában indított perben a Fővárosi Bíróság elnöke és…
febr. 22
14:59
Feljelentették az SZDSZ-t (Alternatív Energia)
Egy magánszemély csütörtökön feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon az SZDSZ kampányplakátján szereplő vélelmezett tiltott önkényuralmi jelkép miatt - közölte a rendőrség sajtóügyeletese. Kormos Endre elmondta: a rendőrség vizsgálja a feljelentés tartalmát, és három napon belül dönt arról, hogy elrendeli-e a nyomozást.
febr. 22
15:05
A Fidesz szerint a kormány képtelen megállítani a munkanélküliek számának növekedését (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a kormány képtelen megállítani a munkanélküliek számának rohamos növekedését; a párt azt követően tette közzé álláspontját, hogy az Állami Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint január végén 468.125 álláskeresőt tartott nyilván a munkaügyi intézményrendszer, ami emelkedést jelent.
febr. 22
15:10
Nőket zaklatott a győri jegyző? (Alternatív Energia)
Fegyelmi eljárást kezdeményez a győri jegyző ellen a polgármester, mivel a hivatal nődolgozói két, aláírásukkal hitelesített levélben számoltak be a jegyző viselkedéséről, amely szerintük sérti emberi és női mivoltukat. Döntését Borkai Zsolt polgármester pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be.
febr. 22
15:19
Bár csak néhány napra, de megérkezik a tavasz (Infostart)
Igazi tavaszias időjárásra számíthatunk a hétvégén. Hétfőn az ország déli területein akár 20 fok is lehet. Jelentős mennyiségű csapadékra a következő napokban nem kell számítani.
febr. 22
15:31
Hogyan hat az egészség a gazdaságra és a jólétre? (Infostart)
Minden tíz év hosszabbodás a várható életkorban egy teljes százalékkal növeli az egy főre eső éves jövedelmet egy országban - fejtette ki a Harvard Egyetem Közegészségügyi Intézetének közgazdász professzora egy, az egészségügyi befektetések gazdasági hatásáról tartott rendezvényen. David Bloom azt tanácsolta a magyar döntéshozóknak, hogy fektessenek be a gyermekegészségügybe és az oktatásba, ha…
febr. 22
15:49
Ledöntötték Antall József mellszobrát Miskolcon (Infostart)
Ledöntötték Antall József mellszobrát Miskolcon. A rendőrség rongálás miatt nyomozást indított.
febr. 22
16:00
SZDSZ: a nemmel szavazók lezárhatják Orbán politikai karrierjét (Infostart)
A Szabad Demokraták Szövetsége szerint a Fidesz elnökének politikai karrierje a népszavazás tétje.
febr. 22
16:01
Gyurcsány írt egy illetlent a Népszavának (Alternatív Energia)
"Baloldali polgárosodás" címmel írt a szombati Népszavába a miniszterelnök. Ebben tágabb politikai hátteret ad a hétfői évindító bészédében elhangzott - munka, tudás, tulajdon szavakkal jellemzett - indítványaihoz.
febr. 22
16:15
Gyurcsány: "Nem kereshetünk kibúvókat" (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök adta át a Parlamentben a Szabad Magyarországért Emléklap elnevezésű kitüntetéseket. Köszöntőjében a kormányfő kiemelte: a szabadságot egyetlen eszme sem korlátozhatja.
febr. 22
16:21
"Vérengzésre készülnek a tömegközlekedésben" (Infostart)
Vérengzésre készül a fővárosi vezetés Budapest tömegközlekedésében - mondta Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz-frakció szakpolitikusa a BKV tervezett menetrendi változtatásaival kapcsolatban. A politikus szerint az átalakítással egyetlen budapesti sem jár jól.
febr. 22
16:51
Nem vettek őrizetbe senkit a Molotov-koktélos támadások ügyében (Infostart)
A korábbi információkkal ellentétben nem vettek őrizetbe senkit a rendőrök a politikusok elleni Molotov-koktélos támadások ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője.
febr. 22
17:41
Elégedettek a nemzetközi szakemberek a Paksi Atomerőművel (Infostart)
A paksi atomerőműben tartott utóvizsgálaton minden ellenőrzött területen jelentős előrehaladást tapasztalt a WANO (Atomerőműveket Üzemeltetők Világszövetsége) küldöttsége - hangzott el az erőmű sajtótájékoztatóján, Pakson.
febr. 22
17:55
Fidelitas: tiltakozó akció a tandíj ellen (Alternatív Energia)
A tandíj ellen tartott tiltakozó akciót a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) pénteken az Oktatási Minisztérium épülete előtt.
febr. 22
18:00
Hétvégén ismét sztrájk? (Alternatív Energia)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) pénteki sztrájkbizottsági ülésén nem született döntés a felfüggesztett vasutassztrájk folytatásának időpontjáról - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnök. Elmondta: a sztrájkbizottság minden nap értékeli és elemzi a helyzetet. Szakszervezeti forrás szerint a munkabeszüntetésre akár hét végén is sor kerülhet, de erről időben tájékoztatják az utasokat.
febr. 22
18:47
Gyurcsány az új tulajdonosi programról egyeztetett (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc zártkörű egyeztetést tartott az új tulajdonosi programról gazdasági-pénzügyi szakértőkkel, kamarai vezetőkkel, szakszervezetek és civil szervezetek képviselőivel pénteken parlamenti dolgozószobájában - tudta meg az MTI.
febr. 22
19:01
Szívszorító képriport az agyonlőtt rendőr temetéséről (Infostart)
Az ország minden megyéjéből és Szlovákiából is részt vettek a fegyveres testületek tagjai az Esztergomban intézkedés közben hősi halált halt Borbély Zoltán rendőrhadnagy temetésén Dorogon. A tisztet az országos rendőrfőkapitány búcsúztatta, majd díszsortűz és a rendőrautók szirénáinak megszólalása után helyezték örök nyugalomra.
febr. 22
19:09
Újabb demonstráció Tóth József polgármester ellen Polgáron (Alternatív Energia)
Ismét demonstrációt tartottak pénteken a Hajdú-Bihar megyei Polgáron Tóth József ellen, a város szocialista polgármesterének lemondását követelte. A Tóth József érdekeltségi körébe tartozó panzió előtt megjelent mintegy ötven tiltakozó között ott voltak a debreceni Kossuth téri tüntetők, érkeztek demonstrálók Balmazújvárosból és Egerből is.
febr. 22
19:30
Hétmillió eurós sikerdíj egy bt.-nek - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Több embert meghallgattak valamint számos budapesti és vidéki helyszínen házkutatást tartottak a rendőrök, de a politikusok elleni Molotov-koktélos támadások ügyében továbbra sincs gyanúsított - jelentette be a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője.
febr. 22
20:23
Lemondott egy fideszes politikus (Alternatív Energia)
Megszűnt Schmidt Jenő (Fidesz) tabi polgármesteri jogviszonya, mivel egy rágalmazási perben másodfokon jogerősen hatvanezer forint pénzbírságra büntette a megyei bíróság - erősítette meg a somogyi város önkormányzati vezetője a Sonline internetes portál péntek esti információját.
febr. 22
20:51
Szavazatvásárlásra utaló telefonok Nyírbátor környékén (Alternatív Energia)
Szavazatvásárlásra utaló telefonhívást kapott több kisebbségi önkormányzati képviselő Nyírbátor környékén, akiket a március 9-i népszavazással kapcsolatban Veres János pénzügyminiszter, országgyűlési képviselő-választási kampányfőnöke, Tóth Viktor nevében kerestek meg ismeretlenek; az ügyben a kampányfőnök péntek este rendőrségi bejelentést tett - közölték az érintettek.
febr. 22
20:57
Országszerte megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól (Alternatív Energia)
A kommunizmus áldozatairól szóló megemlékezéseket tartanak országszerte hétvégén és hétfőn különböző szervezetek. Az Országgyűlés 2000. június 13-i határozata alapján a középfokú oktatási intézményekben minden év február 25-én emlékeznek a kommunizmus áldozataira.

Keresés