2008. február 15. péntek

febr. 15
1:19
Tudományos rendezvények támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Tudományos rendezvények támogatása
febr. 15
1:23
Táblakép, falfestmény vagy kárpit megalkotása / KKIP-0028/2008 (Pályázatfigyelő)
Nyilvános, egyfordulós, névaláírásos pályázat
febr. 15
1:27
Szakmai továbbképzések (Pályázatfigyelő)
Elsősorban Ph.D. tanulmány befejezésének (3-12 hónapig) támogatása a három éves ösztöndíj lejárta után, valamint néhány doktorandusz belföldi Ph.D. tanulmányának támogatása (háromévi doktori ösztöndíj) a gyógyszerkutatással kapcsolatos témakörben
febr. 15
1:31
Regionális és helyi anyanyelvű elektronikus média támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Regionális és helyi anyanyelvű elektronikus média támogatása
febr. 15
1:35
Kutatási tevékenység támogatása (Pályázatfigyelő)
2007-ben 1-2 gyógyszerkutatási - elsődlegesen a központi idegrendszeri kutatás témaköréhez kapcsolódó - munka támogatása 2 millió Ft keretösszegen belül
febr. 15
1:39
Közgyűjtemény anyanyelvű állományának gyarapítása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Közgyűjtemény anyanyelvű állományának gyarapítása
febr. 15
1:43
Kongresszuson való részvétel (Pályázatfigyelő)
Magyar tudományos kutatók, doktoranduszok (35 éves korig) az alapítvány célkitűzéseihez illeszkedő tudományos konferenciákon való részvételének támogatása. A határon kívüli fiatalok a gyógyszerkutatás témakörébe tartozó rangos magyar konferenciákon, valamint Magyarországon rendezett nemzetközi kongresszusokon való részvételük támogatása
febr. 15
1:47
Beltéri falfelület megformálása és/vagy szobrászi megoldású kapu / KKIP-0029/2008 (Pályázatfigyelő)
Nyilvános, egyfordulós, névaláírásos pályázat
febr. 15
1:51
Anyanyelvű vagy kétnyelvű kiadói tevékenységek támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Anyanyelvű vagy kétnyelvű kiadói tevékenységek támogatása
febr. 15
1:55
Anyanyelvű színházi tevékenységek támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Anyanyelvű színházi tevékenységek támogatása
febr. 15
1:59
Anyanyelvű kulturális és hitéleti programok támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Anyanyelvű kulturális és hitéleti programok támogatása
febr. 15
2:03
Anyanyelvű és népismereti gyermek- és ifjúsági táborok / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Anyanyelvű és népismereti gyermek- és ifjúsági táborok
febr. 15
2:07
A nemzeti és etnikai kisebbségek országos terjesztésű kisebbségi írott sajtójának 2008. évi támogatása (Pályázatfigyelő)
Pályázat a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvény hatálya alá tartozó kisebbségek országos terjesztésű írott sajtójának 2008. évi közalapítványi támogatása céljából a 2008. március 1. - 2009. február 28. időszakra
febr. 15
5:07
Orbán: a népszavazás után bármi megtörténhet (Infostart)
Más következményei lesznek a népszavazásnak, ha az emberek 40 százaléka vesz részt a voksoláson, és más, ha 60 százaléka. Más, ha az igenek fölénye elsöprő, és más, ha csak egyszerű többségben vannak - fogalmazott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Az ellenzéki pártvezető szerint nincs helye profitérdekelt biztosítóknak az egészségügyi alapellátásban. "Jobb, ha ezt a…
febr. 15
5:26
Medián: az emberek többsége úgy látja: lejáratják a népszavazás intézményét (Népszava)
Orbán Viktor ugyan azt állítja, hogy a Fidesz kormányzása idején az Országgyűlésben is elmondta: programjukkal ellentétben miért nem vezetik be a több biztosítós egészségbiztosítási rendszert, az MSZP szerint ez nem igaz. A kormánypárt úgy látja: a Fidesz elnöke becsapta a választókat, míg az ellenzéki párt szerint a szocialisták bajban vannak, ezért vádaskodnak most az ő egykori programjukkal.
febr. 15
5:32
A csalódott baloldaliaknak hízeleg Orbán (Népszava)
A baloldalról leszakadókat igyekezett megszólítani Orbán Viktor évértékelő beszédével - állítják politológusok, akik szerint a Fidesz elnöke rájött arra, hogy nem szabad konfrontálódnia, mert így nem tudja maximálni a népszavazási voksokat. Orbán célját elárulja a TV2-nek adott nyilatkozata, mely szerint márciusban nagyobb arányban mehetnek el az emberek a népszavazásra, mint korábban.
febr. 15
5:37
Még öt napig biztosan járnak a vonatok - azután lehet sztrájk (Népszava)
"Békebíróként" a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára próbálja mától egyezségre bírni a MÁV-ot és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetét (VDSZSZ), miután álláspontjuk öt hete tapodtat sem közeledett. Herczog László "közbelépése" miatt a szakszervezet öt nappal elhalasztotta a felfüggesztett vasutas sztrájk újraindítását, vagyis 20-áig biztosan járnak majd a vonatok. Utána…
febr. 15
6:44
Félezer pszichiátriai beteg esett ki az ellátásból (Infostart)
Legalább félezerre tehető azoknak a pszichiátriai betegeknek a száma, akik az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárása után kezelés nélkül maradtak - mondta az InfoRádiónak a Magyar Pszichiátriai Társaság vezetőségi tagja. Német Attila hozzátette: az OPNI-ból úgy helyezett át ágyakat is a minisztérium, hogy azok közül jó néhány az ígéretek ellenére eltűnt a rendszerből. A fővárosi…
febr. 15
7:07
Külföldön is lehet szavazni - még egy hét a jelentkezési határidő (MaHu)
Aki külképviseleten kíván szavazni a március 9-ei népszavazáson, annak ezt a jövő péntekig kell jeleznie a helyi jegyzőnél; a szükséges nyomtatvány az Országos Választási Iroda (OVI) honlapjáról letölthető.
febr. 15
7:18
Nagy Attila jön Rudi helyett? (MaHu)
Továbbra is kérdése, ki vezeti majd a Magyar Televíziót, ugyanis Rudi Zoltán jelenleg még hivatalban lévő elnök megbízatása március 4-én lejár - írta pénteken a Magyar Hírlap.
febr. 15
7:20
Sólyom véleménye változatlan - ellenvetései vannak a tb-törvénnyel (MaHu)
Sólyom László köztársasági elnök továbbra is fenntartja azon ellenvetések többségét, amelyeket a társadalombiztosítási törvény elfogadásának módja és a jogszabály tartalma alapján a politikai vétó indokaként kifejtett - írta pénteken a Magyar Nemzet.
febr. 15
7:34
Honlap indult a mozgássérültek parkolóit jogtalanul használókról (MaHu)
A mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolókat jogtalanul használók ellen indult egy honlap, melyre bárki felkerülhet, aki elállja a helyet az arra jogosultak elől.
febr. 15
8:01
Bűncselekménnyel gyanúsítják Gergényit (Infostart)
Szolgálati visszaélés bűncselekményével gyanúsította meg a Budapesti Katonai Ügyészség Gergényi Pétert, Budapest volt rendőrfőkapitányát - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint a volt főrendőrt szerdán két másik volt rendőri vezetővel együtt hallgatták ki gyanúsítottként.
febr. 15
8:19
COPD: kikre leselkedik az alattomos gyilkos? (HVG)
A tüdő teljesítményének gyors leromlásával járó krónikus obstruktív légúti betegség (COPD) néhány év múlva a negyedik, 2020-ra pedig a harmadik leggyakoribb halálok lesz a világon. Mivel az érintettek zöme semmit nem tud a betegségről, túl későn fordul orvoshoz. A kór egyelőre gyógyíthatatlan, csupán enyhíthető. Melyek a betegség korai tünetei, illetve hogyan kezelhetők?
febr. 15
8:28
Új elnökválasztás az SZDSZ-nél? (Népszava)
A liberálisoknál erősödnek azok a hangok, melyek szerint a helyzetet csak új elnökválasztással lehetne menteni - írja a Népszabadság.
febr. 15
8:30
Ma jár le a hármas jelentkezési határidő az oktatásban (HVG)
A köz- és felsőoktatásban tanuló diákoknak egyaránt a mai az utolsó nap, hogy beadják a jelentkezéseiket a középfokú oktatási intézményekbe, az érettségi vizsgákra, a felsőoktatásban pedig az alap-, az egységes osztatlan vagy a felsőfokú szakképzésre.
febr. 15
8:34
A HÖOK folytatja tandíj ellenes küzdelmét (Népszava)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) folytatja tandíj ellenes küzdelmét, a tandíj ugyanis nem politikai kérdés, és rendkívül fontos a társadalom véleménye a március 9-i népszavazáson - mondta Miskolczi Norbert, a hallgatói szervezet elnöke.
febr. 15
8:35
Elfogták az angyalföldi szurkálót (HVG)
A tett helyszínén fogták el a járőrök azt a 41 éves férfit, aki több késszúrással életveszélyesen megsebesített egy másik férfit az elmúlt éjjel Angyalföldön - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
febr. 15
8:36
Hárman meghaltak, mikor egy Mercedes belerohant egy pótkocsis kamionba (MaHu)
Hárman meghaltak péntek hajnalban az M1-es autópályán annak következtében, hogy Győr közelében a Budapest felé vezető szakaszon egy Mercedes típusú gépkocsi belerohant egy pótkocsis kamionba.
febr. 15
8:41
Biztosítók: homályos feltételek - Lapszemle (orientpress)
Noha néhány napja már elfogadta az Országgyűlés az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényt, az üzleti biztosítók hazai képviselőinek többsége még mindig úgy látja, hogy a megfontolt döntéshez nincs elég információja- írja pénteki számában a Népszabadság. A Magyar Nemzetben arról olvashatnak: Szolgálati visszaélés bűncselekményével gyanúsította meg a Budapesti Katonai Ügyészség Gergényi…
febr. 15
8:46
Ismételt választásra kényszerülhet az SZDSZ (HVG)
Semmi sem dőlt még el, vagy már minden? - ezt a kérdést latolgatják a belső választási csalás gyanújába keveredett SZDSZ-ben. A sajtóban bemutatott bizonyítékok ismeretében a liberálisoknál erősödnek a hangok, amelyek szerint a helyzetet csak új elnökválasztással lehetne menteni.
febr. 15
8:58
Vasutassztrájk alulnézetből (HVG)
Hogyan lehet a lehető legkevesebb befektetéssel a legnagyobb káoszt előidézni? Sztrájkoló és nem sztrájkoló vasutasokat is kérdezett a HVG a VDSZSZ munkabeszüntetési módszereiről.
febr. 15
9:03
Putyin 'elkapta' Ukrajnát? (orientpress)
Az utolsó pillanatban egyezett meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és Viktor Juscsenko ukrán államfő, hogy mégsem zárják el a gázcsapokat. Ugyanakkor ha Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz, könnyen orosz rakéták célpontjává válhat - legalábbis ezt ígérte Putyin elnök.
febr. 15
9:03
400 ezer hallgató nem akar tandíjat fizetni - nem adják fel a küzdelmet (MaHu)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) folytatja tandíj ellenes küzdelmét, a tandíj ugyanis nem politikai kérdés, és rendkívül fontos a társadalom véleménye a március 9-i népszavazáson - mondta Miskolczi Norbert, a hallgatói szervezet elnöke az MTI-nek adott nyilatkozatában.
febr. 15
9:13
A dramaturgia ismert, de a valóság nem (Hetek)
Néhány nappal ezelőtt, egészen pontosan pár nappal a tb-törvény parlamenti újraszavazása előtti napokban az egyik televízióban elváltoztatott hangú fantomemberek arról nyilatkoztak, hogy immáron egy évvel ezelőtt csalás történt az SZDSZ elnökválasztó küldöttgyűlésén, hiszen néhány nem hivatalos küldött úgy szavazott, mintha küldött lett volna s ezzel Kóka Jánost segítették az elnöki székbe.
febr. 15
9:20
VDSZSZ: szeretnénk megegyezni (orientpress)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete mindenképp szeretne megegyezni a MÁV- val. Mint azt a szervezet alelnöke az OrientPress- nek elmondta, elképzelhetőnek tartják, hogy jelentős mértékben engedni fognak követeléseikből, ám van egy szint, ami alá nem mennek. A 10 százalékos béremelésből akár 8 százalékos is lehet.
febr. 15
9:43
Az Orbán-beszéd elemzése: ezoterikus, spirituális, racionális (Infostart)
"Szakítva az eddigi hagyományokkal, a volt kormányfő nem klasszikus évértékelő megtartására vállalkozott, sokkal inkább - alkalmazkodva az idei év legnagyobb belpolitikai kihívásához - népszavazási kampánybeszédet tartott" - értékelte a Fidesz elnökének szerdai beszédét a Századvég Alapítvány.
febr. 15
9:49
Új elnökválasztásra kényszerülhet az SZDSZ (MaHu)
Az SZDSZ-ben erősödnek azok a hangok, melyek szerint az elnökválasztással kapcsolatos helyzetet csak új tisztújítással lehetne menteni - írja a Népszabadság.
febr. 15
9:54
Kozák János OCÖ általános elnökhelyettes - Reklámozza az OCÖ a Gárdát? (C-Press)
Kozák János OCÖ általános elnökhelyettes:Reklámozza az OCÖ a Gárdát?Kozák János beszélt arról, hogy az Országos Cigány Önkormányzat túl sokat foglalkozik...
febr. 15
9:54
HÖOK: a tandíj nem politikai kérdés (HVG)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) folytatja tandíj ellenes küzdelmét, a tandíj ugyanis nem politikai kérdés, és rendkívül fontos a társadalom véleménye a március 9-i népszavazáson - mondta Miskolczi Norbert, a hallgatói szervezet elnöke.
febr. 15
9:56
Kállai Ernõ üzent Tabajdinak (C-Press)
Elõbb Magyarországon kell megoldani a kisebbségek parlamenti képviseletének helyzetét, és csak ezt követõen lehetne európai szinten gondolkodni - mondta a...
febr. 15
9:56
Gyurcsány adóintézkedéseket jelent be (HVG)
Jövőre lépnének életbe azok az adókönnyítések, amelyeket hétfőn fog Gyurcsány bejelenteni parlamenti beszédében – értesült az Index.
febr. 15
9:58
Meghívó - Országos konferencia a cigány identitásról, kultúráról, történelemrõl (C-Press)
A Magyar Mûvelõdési Intézet és Képzõmûvészeti Lektorátusországos konferenciát szervez 2008. február 22-én,„Cigányság-identitás, kultúra, történelem” címmel.
febr. 15
10:00
A jövõ igennel kezdõdik (C-Press)
Magyarországnak sikerre van szüksége - jelentette ki Orbán Viktor tizedik évértékelõjén. A Fidesz elnöke leszögezte: a sikeres jövõ...
febr. 15
10:02
Demszky az újnyilasokról - Egységes fellépést sürget a fõpolgármester (C-Press)
Ha nem lép fel a politikai osztály és a civil társadalom egységesen az újnyilas mozgalom ellen, akkor az a demokráciára...
febr. 15
10:34
Századvég: évértékelés helyett kampánybeszédet tartott Orbán (orientpress)
Az eddigi hagyományokkal ellentétben, a Orbán Viktor nem klasszikus évértékelő megtartására vállalkozott, sokkal inkább népszavazási kampánybeszédet tartott. Orbán helyzetértékelése szerint a kormányzat eddigi kudarcpolitikáját mára az egész társadalom elszenvedte, ebből kifolyólag az általa 2007-ben meghirdetett 'új többség' napjainkra az 'igenek' pártján áll.
febr. 15
10:34
A sztrájktörvény megérett a módosításra (MaHu)
Bár egyelőre nem folytatják tovább a mai naptól a vasutasok a munkabeszüntetést, a sztrájktörvény megérett a módosításra - ezt most már nemcsak a munkaadók, hanem a Szociális és Munkaügyi Minisztérium is így látja.
febr. 15
10:51
Gergényit meggyanúsították (MaHu)
Szolgálati visszaéléssel gyanúsította meg a Budapesti Katonai Ügyészség Gergényi Pétert és két egykori rendőrkollégáját - írja a Magyar Nemzet.
febr. 15
11:06
Bús Balázs a Flórián téren is szeretne légszennyezettségi-mérőállomást (orientpress)
Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere üdvözli Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter és Demszky Gábor főpolgármester tegnapi sajtótájékoztatójukon tett kijelentését, mely szerint zöld zóna kialakítását tervezik a fővárosban.
febr. 15
11:10
Pókerláz avagy az igazi kommunizmus (168 Óra Online)
Több szerencsét, sok zsetont, erősebb idegeket! Ezt kívánjuk az új évre a pókereseknek. Mert az biztos, a kártyát az idén sem függesztik fel. Divatos szórakozás lett. [Dátum: 2008. 02. 15. 00:40]

Keresés