2008. február 15. péntek

febr. 15
1:19
Tudományos rendezvények támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Tudományos rendezvények támogatása
febr. 15
1:23
Táblakép, falfestmény vagy kárpit megalkotása / KKIP-0028/2008 (Pályázatfigyelő)
Nyilvános, egyfordulós, névaláírásos pályázat
febr. 15
1:27
Szakmai továbbképzések (Pályázatfigyelő)
Elsősorban Ph.D. tanulmány befejezésének (3-12 hónapig) támogatása a három éves ösztöndíj lejárta után, valamint néhány doktorandusz belföldi Ph.D. tanulmányának támogatása (háromévi doktori ösztöndíj) a gyógyszerkutatással kapcsolatos témakörben
febr. 15
1:31
Regionális és helyi anyanyelvű elektronikus média támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Regionális és helyi anyanyelvű elektronikus média támogatása
febr. 15
1:35
Kutatási tevékenység támogatása (Pályázatfigyelő)
2007-ben 1-2 gyógyszerkutatási - elsődlegesen a központi idegrendszeri kutatás témaköréhez kapcsolódó - munka támogatása 2 millió Ft keretösszegen belül
febr. 15
1:39
Közgyűjtemény anyanyelvű állományának gyarapítása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Közgyűjtemény anyanyelvű állományának gyarapítása
febr. 15
1:43
Kongresszuson való részvétel (Pályázatfigyelő)
Magyar tudományos kutatók, doktoranduszok (35 éves korig) az alapítvány célkitűzéseihez illeszkedő tudományos konferenciákon való részvételének támogatása. A határon kívüli fiatalok a gyógyszerkutatás témakörébe tartozó rangos magyar konferenciákon, valamint Magyarországon rendezett nemzetközi kongresszusokon való részvételük támogatása
febr. 15
1:47
Beltéri falfelület megformálása és/vagy szobrászi megoldású kapu / KKIP-0029/2008 (Pályázatfigyelő)
Nyilvános, egyfordulós, névaláírásos pályázat
febr. 15
1:51
Anyanyelvű vagy kétnyelvű kiadói tevékenységek támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Anyanyelvű vagy kétnyelvű kiadói tevékenységek támogatása
febr. 15
1:55
Anyanyelvű színházi tevékenységek támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Anyanyelvű színházi tevékenységek támogatása
febr. 15
1:59
Anyanyelvű kulturális és hitéleti programok támogatása / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Anyanyelvű kulturális és hitéleti programok támogatása
febr. 15
2:03
Anyanyelvű és népismereti gyermek- és ifjúsági táborok / Célpályázat (Pályázatfigyelő)
Anyanyelvű és népismereti gyermek- és ifjúsági táborok
febr. 15
2:07
A nemzeti és etnikai kisebbségek országos terjesztésű kisebbségi írott sajtójának 2008. évi támogatása (Pályázatfigyelő)
Pályázat a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvény hatálya alá tartozó kisebbségek országos terjesztésű írott sajtójának 2008. évi közalapítványi támogatása céljából a 2008. március 1. - 2009. február 28. időszakra
febr. 15
5:07
Orbán: a népszavazás után bármi megtörténhet (Infostart)
Más következményei lesznek a népszavazásnak, ha az emberek 40 százaléka vesz részt a voksoláson, és más, ha 60 százaléka. Más, ha az igenek fölénye elsöprő, és más, ha csak egyszerű többségben vannak - fogalmazott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Az ellenzéki pártvezető szerint nincs helye profitérdekelt biztosítóknak az egészségügyi alapellátásban. "Jobb, ha ezt a…
febr. 15
5:26
Medián: az emberek többsége úgy látja: lejáratják a népszavazás intézményét (Népszava)
Orbán Viktor ugyan azt állítja, hogy a Fidesz kormányzása idején az Országgyűlésben is elmondta: programjukkal ellentétben miért nem vezetik be a több biztosítós egészségbiztosítási rendszert, az MSZP szerint ez nem igaz. A kormánypárt úgy látja: a Fidesz elnöke becsapta a választókat, míg az ellenzéki párt szerint a szocialisták bajban vannak, ezért vádaskodnak most az ő egykori programjukkal.
febr. 15
5:32
A csalódott baloldaliaknak hízeleg Orbán (Népszava)
A baloldalról leszakadókat igyekezett megszólítani Orbán Viktor évértékelő beszédével - állítják politológusok, akik szerint a Fidesz elnöke rájött arra, hogy nem szabad konfrontálódnia, mert így nem tudja maximálni a népszavazási voksokat. Orbán célját elárulja a TV2-nek adott nyilatkozata, mely szerint márciusban nagyobb arányban mehetnek el az emberek a népszavazásra, mint korábban.
febr. 15
5:37
Még öt napig biztosan járnak a vonatok - azután lehet sztrájk (Népszava)
"Békebíróként" a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára próbálja mától egyezségre bírni a MÁV-ot és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetét (VDSZSZ), miután álláspontjuk öt hete tapodtat sem közeledett. Herczog László "közbelépése" miatt a szakszervezet öt nappal elhalasztotta a felfüggesztett vasutas sztrájk újraindítását, vagyis 20-áig biztosan járnak majd a vonatok. Utána…
febr. 15
6:44
Félezer pszichiátriai beteg esett ki az ellátásból (Infostart)
Legalább félezerre tehető azoknak a pszichiátriai betegeknek a száma, akik az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárása után kezelés nélkül maradtak - mondta az InfoRádiónak a Magyar Pszichiátriai Társaság vezetőségi tagja. Német Attila hozzátette: az OPNI-ból úgy helyezett át ágyakat is a minisztérium, hogy azok közül jó néhány az ígéretek ellenére eltűnt a rendszerből. A fővárosi…
febr. 15
6:51
Hónapos-, kontra fekete retek (szon)
Nézetem szerint, aki télen és tavasszal üvegházban termesztett hónapos retket, salátát, uborkát, paprikát, paradicsomot vásárol szakmányban, az nem tesz jót sem a maga, sem a családja egészségének.
febr. 15
6:52
Őrizetben a hangadók (boon)
A csütörtökön Nyírmihálydiban történt csoportos garázdaság és magánlaksértés ügyében tizennégy személyt állított elő a Nyírbátori Rendőrkapitányság.
febr. 15
6:56
Őrizetben a hangadók (szon)
A csütörtökön Nyírmihálydiban történt csoportos garázdaság és magánlaksértés ügyében tizennégy személyt állított elő a Nyírbátori Rendőrkapitányság.
febr. 15
6:58
Hárman haltak meg éjszaka az M1-esen (boon)
Győr - Hárman haltak meg egy balesetben péntek éjszaka az M1-es autópályán. A tragédiát feltehetően gyorshajtás okozta.
febr. 15
7:03
Gergényi Pétert meggyanúsították (boon)
Szolgálati visszaéléssel gyanúsította meg a Budapesti Katonai Ügyészség Gergényi Pétert és két egykori rendőrkollégáját - írja a Magyar Nemzet.
febr. 15
7:07
Külföldön is lehet szavazni - még egy hét a jelentkezési határidő (ma.hu)
Aki külképviseleten kíván szavazni a március 9-ei népszavazáson, annak ezt a jövő péntekig kell jeleznie a helyi jegyzőnél; a szükséges nyomtatvány az Országos Választási Iroda (OVI) honlapjáról letölthető.
febr. 15
7:07
Jósaváros: nem rossz, de a jó nem ilyen (szon)
Az elmúlt évben számtalan esetben foglalkoztunk a Jósaváros rehabilitációjával. A megújulását követően megkérdeztük az ott élők véleményét a lakótelep új arculatáról.
febr. 15
7:18
Nagy Attila jön Rudi helyett? (ma.hu)
Továbbra is kérdése, ki vezeti majd a Magyar Televíziót, ugyanis Rudi Zoltán jelenleg még hivatalban lévő elnök megbízatása március 4-én lejár - írta pénteken a Magyar Hírlap.
febr. 15
7:20
Sólyom véleménye változatlan - ellenvetései vannak a tb-törvénnyel (ma.hu)
Sólyom László köztársasági elnök továbbra is fenntartja azon ellenvetések többségét, amelyeket a társadalombiztosítási törvény elfogadásának módja és a jogszabály tartalma alapján a politikai vétó indokaként kifejtett - írta pénteken a Magyar Nemzet.
febr. 15
7:30
APEH: ma van az első nagy bevallási határidő (boon)
Február 15-ig, azaz péntekig kell elkészíteniük adóbevallásukat 2007-es személyi jövedelemadójukról az egyéni vállalkozóknak és az ÁFA-fizetésre kötelezett magánszemélyeknek.
febr. 15
7:34
Honlap indult a mozgássérültek parkolóit jogtalanul használókról (ma.hu)
A mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolókat jogtalanul használók ellen indult egy honlap, melyre bárki felkerülhet, aki elállja a helyet az arra jogosultak elől.
febr. 15
7:58
A pasiknak nem a jó fenék a szexepil (szon)
Sokan ismerik a mondást: nem a külső számít, hanem az, ami belül van.
febr. 15
8:01
Bűncselekménnyel gyanúsítják Gergényit (Infostart)
Szolgálati visszaélés bűncselekményével gyanúsította meg a Budapesti Katonai Ügyészség Gergényi Pétert, Budapest volt rendőrfőkapitányát - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint a volt főrendőrt szerdán két másik volt rendőri vezetővel együtt hallgatták ki gyanúsítottként.
febr. 15
8:19
COPD: kikre leselkedik az alattomos gyilkos? (HVG)
A tüdő teljesítményének gyors leromlásával járó krónikus obstruktív légúti betegség (COPD) néhány év múlva a negyedik, 2020-ra pedig a harmadik leggyakoribb halálok lesz a világon. Mivel az érintettek zöme semmit nem tud a betegségről, túl későn fordul orvoshoz. A kór egyelőre gyógyíthatatlan, csupán enyhíthető. Melyek a betegség korai tünetei, illetve hogyan kezelhetők?
febr. 15
8:20
Autókat zúzott össze a váratlan hóesés (szon)
Talán egy kicsit hóesés is felelőssé tehető azért, hogy pénteken reggel már számos közlekedési baletset történt a megyében. Az időjárás már csak ilyen. Az autóvezetők viszont sokszor nem az útviszonyoknak megfelelően vezetnek.
febr. 15
8:28
Új elnökválasztás az SZDSZ-nél? (Népszava)
A liberálisoknál erősödnek azok a hangok, melyek szerint a helyzetet csak új elnökválasztással lehetne menteni - írja a Népszabadság.
febr. 15
8:30
Ma jár le a hármas jelentkezési határidő az oktatásban (HVG)
A köz- és felsőoktatásban tanuló diákoknak egyaránt a mai az utolsó nap, hogy beadják a jelentkezéseiket a középfokú oktatási intézményekbe, az érettségi vizsgákra, a felsőoktatásban pedig az alap-, az egységes osztatlan vagy a felsőfokú szakképzésre.
febr. 15
8:34
A HÖOK folytatja tandíj ellenes küzdelmét (Népszava)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) folytatja tandíj ellenes küzdelmét, a tandíj ugyanis nem politikai kérdés, és rendkívül fontos a társadalom véleménye a március 9-i népszavazáson - mondta Miskolczi Norbert, a hallgatói szervezet elnöke.
febr. 15
8:35
Elfogták az angyalföldi szurkálót (HVG)
A tett helyszínén fogták el a járőrök azt a 41 éves férfit, aki több késszúrással életveszélyesen megsebesített egy másik férfit az elmúlt éjjel Angyalföldön - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
febr. 15
8:36
Hárman meghaltak, mikor egy Mercedes belerohant egy pótkocsis kamionba (ma.hu)
Hárman meghaltak péntek hajnalban az M1-es autópályán annak következtében, hogy Győr közelében a Budapest felé vezető szakaszon egy Mercedes típusú gépkocsi belerohant egy pótkocsis kamionba.
febr. 15
8:37
Postánkból: Lányok az út mentén (szon)
Azt tapasztaltuk, hogy az utak mentén (még a földutak letérőinél is) nagyon sok „hölgy” kínálja bájait. A legtöbben kint állnak az útpadkán. A legnagyobb gond, hogy sötétben későn lehet őket észre venni.
febr. 15
8:41
Biztosítók: homályos feltételek - Lapszemle (orientpress)
Noha néhány napja már elfogadta az Országgyűlés az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényt, az üzleti biztosítók hazai képviselőinek többsége még mindig úgy látja, hogy a megfontolt döntéshez nincs elég információja- írja pénteki számában a Népszabadság. A Magyar Nemzetben arról olvashatnak: Szolgálati visszaélés bűncselekményével gyanúsította meg a Budapesti Katonai Ügyészség Gergényi…
febr. 15
8:46
Ismételt választásra kényszerülhet az SZDSZ (HVG)
Semmi sem dőlt még el, vagy már minden? - ezt a kérdést latolgatják a belső választási csalás gyanújába keveredett SZDSZ-ben. A sajtóban bemutatott bizonyítékok ismeretében a liberálisoknál erősödnek a hangok, amelyek szerint a helyzetet csak új elnökválasztással lehetne menteni.
febr. 15
8:49
Postánkból: A büntetést a munkahelyen ledolgozni (szon)
Nyíregyháza - Büntetés gyanánt, mindenki a saját munkahelyén, a munkakörében (amihez ugye ért, hisz azért alkalmazzák), a saját nyolc óráit dolgozza le, annyi órában amennyi kitölti a büntetési tételét, és erre az időre ne kapjon fizetést.
febr. 15
8:58
Vasutassztrájk alulnézetből (HVG)
Hogyan lehet a lehető legkevesebb befektetéssel a legnagyobb káoszt előidézni? Sztrájkoló és nem sztrájkoló vasutasokat is kérdezett a HVG a VDSZSZ munkabeszüntetési módszereiről.
febr. 15
9:00
Rohamrendőrök védték Horváth Ágnest (boon)
A március 9-i népszavazás nem a kormány jövőjéről, hanem a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szól - mondta az egészségügyi miniszter csütörtökön Salgótarjánban; Horváth Ágnes rohamrendőrök sorfala között, esernyőkkel védve hagyta el a belvárosban felállított SZDSZ-sátrat, ami körül mintegy 200 ember gyűlt össze.
febr. 15
9:02
Gergényi Pétert meggyanúsították (boon)
Szolgálati visszaéléssel gyanúsította meg a Budapesti Katonai Ügyészség Gergényi Pétert és két egykori rendőrkollégáját - írja a Magyar Nemzet.
febr. 15
9:03
Putyin 'elkapta' Ukrajnát? (orientpress)
Az utolsó pillanatban egyezett meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és Viktor Juscsenko ukrán államfő, hogy mégsem zárják el a gázcsapokat. Ugyanakkor ha Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz, könnyen orosz rakéták célpontjává válhat - legalábbis ezt ígérte Putyin elnök.
febr. 15
9:03
400 ezer hallgató nem akar tandíjat fizetni - nem adják fel a küzdelmet (ma.hu)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) folytatja tandíj ellenes küzdelmét, a tandíj ugyanis nem politikai kérdés, és rendkívül fontos a társadalom véleménye a március 9-i népszavazáson - mondta Miskolczi Norbert, a hallgatói szervezet elnöke az MTI-nek adott nyilatkozatában.
febr. 15
9:13
A dramaturgia ismert, de a valóság nem (Hetek)
Néhány nappal ezelőtt, egészen pontosan pár nappal a tb-törvény parlamenti újraszavazása előtti napokban az egyik televízióban elváltoztatott hangú fantomemberek arról nyilatkoztak, hogy immáron egy évvel ezelőtt csalás történt az SZDSZ elnökválasztó küldöttgyűlésén, hiszen néhány nem hivatalos küldött úgy szavazott, mintha küldött lett volna s ezzel Kóka Jánost segítették az elnöki székbe.
febr. 15
9:20
VDSZSZ: szeretnénk megegyezni (orientpress)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete mindenképp szeretne megegyezni a MÁV- val. Mint azt a szervezet alelnöke az OrientPress- nek elmondta, elképzelhetőnek tartják, hogy jelentős mértékben engedni fognak követeléseikből, ám van egy szint, ami alá nem mennek. A 10 százalékos béremelésből akár 8 százalékos is lehet.
febr. 15
9:22
Ötödik DADA találkozó a Kertvárosban (szon)
Nyíregyháza - Péntek délelőtt Nyíregyházán a Keretvárosi Általános Iskolában rendezik meg az V. megyei DADA találkozót. A rendezvényen azok a megyében lévő általános iskolák vesznek részt, akik részt vesznek a megelőző programban.

Keresés