2008. február 15. péntek

febr. 15
5:07
Orbán: a népszavazás után bármi megtörténhet (Infostart)
Más következményei lesznek a népszavazásnak, ha az emberek 40 százaléka vesz részt a voksoláson, és más, ha 60 százaléka. Más, ha az igenek fölénye elsöprő, és más, ha csak egyszerű többségben vannak - fogalmazott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Az ellenzéki pártvezető szerint nincs helye profitérdekelt biztosítóknak az egészségügyi alapellátásban. "Jobb, ha ezt a…
febr. 15
5:26
Medián: az emberek többsége úgy látja: lejáratják a népszavazás intézményét (Alternatív Energia)
Orbán Viktor ugyan azt állítja, hogy a Fidesz kormányzása idején az Országgyűlésben is elmondta: programjukkal ellentétben miért nem vezetik be a több biztosítós egészségbiztosítási rendszert, az MSZP szerint ez nem igaz. A kormánypárt úgy látja: a Fidesz elnöke becsapta a választókat, míg az ellenzéki párt szerint a szocialisták bajban vannak, ezért vádaskodnak most az ő egykori programjukkal.
febr. 15
5:32
A csalódott baloldaliaknak hízeleg Orbán (Alternatív Energia)
A baloldalról leszakadókat igyekezett megszólítani Orbán Viktor évértékelő beszédével - állítják politológusok, akik szerint a Fidesz elnöke rájött arra, hogy nem szabad konfrontálódnia, mert így nem tudja maximálni a népszavazási voksokat. Orbán célját elárulja a TV2-nek adott nyilatkozata, mely szerint márciusban nagyobb arányban mehetnek el az emberek a népszavazásra, mint korábban.
febr. 15
5:37
Még öt napig biztosan járnak a vonatok - azután lehet sztrájk (Alternatív Energia)
"Békebíróként" a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára próbálja mától egyezségre bírni a MÁV-ot és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetét (VDSZSZ), miután álláspontjuk öt hete tapodtat sem közeledett. Herczog László "közbelépése" miatt a szakszervezet öt nappal elhalasztotta a felfüggesztett vasutas sztrájk újraindítását, vagyis 20-áig biztosan járnak majd a vonatok. Utána…
febr. 15
6:44
Félezer pszichiátriai beteg esett ki az ellátásból (Infostart)
Legalább félezerre tehető azoknak a pszichiátriai betegeknek a száma, akik az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárása után kezelés nélkül maradtak - mondta az InfoRádiónak a Magyar Pszichiátriai Társaság vezetőségi tagja. Német Attila hozzátette: az OPNI-ból úgy helyezett át ágyakat is a minisztérium, hogy azok közül jó néhány az ígéretek ellenére eltűnt a rendszerből. A fővárosi…
febr. 15
8:01
Bűncselekménnyel gyanúsítják Gergényit (Infostart)
Szolgálati visszaélés bűncselekményével gyanúsította meg a Budapesti Katonai Ügyészség Gergényi Pétert, Budapest volt rendőrfőkapitányát - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint a volt főrendőrt szerdán két másik volt rendőri vezetővel együtt hallgatták ki gyanúsítottként.
febr. 15
8:28
Új elnökválasztás az SZDSZ-nél? (Alternatív Energia)
A liberálisoknál erősödnek azok a hangok, melyek szerint a helyzetet csak új elnökválasztással lehetne menteni - írja a Népszabadság.
febr. 15
8:34
A HÖOK folytatja tandíj ellenes küzdelmét (Alternatív Energia)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) folytatja tandíj ellenes küzdelmét, a tandíj ugyanis nem politikai kérdés, és rendkívül fontos a társadalom véleménye a március 9-i népszavazáson - mondta Miskolczi Norbert, a hallgatói szervezet elnöke.
febr. 15
9:43
Az Orbán-beszéd elemzése: ezoterikus, spirituális, racionális (Infostart)
"Szakítva az eddigi hagyományokkal, a volt kormányfő nem klasszikus évértékelő megtartására vállalkozott, sokkal inkább - alkalmazkodva az idei év legnagyobb belpolitikai kihívásához - népszavazási kampánybeszédet tartott" - értékelte a Fidesz elnökének szerdai beszédét a Századvég Alapítvány.
febr. 15
11:28
Sokan lépnek ki az MSZP-ből (Alternatív Energia)
Az MSZP-tagok közül sokan lépnek át a Magyarországi Szociáldemokrata Pártba és ez is hozzájárulhat az MSZDP megerősödéséhez - jelentette ki Kapolyi László, az MSZDP elnöke, szocialista parlamenti képviselő. Kapolyi László elmondta: az átlépések és az új belépők igazolják, hogy az emberek közül mind többen látnak húzóerőt a szociáldemokrata pártban.
febr. 15
12:37
A VDSZSZ meghallgatásával elkezdődött a munkaügyi közvetítés (Alternatív Energia)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) képviselőinek meghallgatásával - a sajtó kizárásával - elkezdődött a munkaügyi közvetítés a MÁV Zrt. székházában pénteken reggel Budapesten. A munkaügyi közvetítésre felkért Herczog László a munkaügyi tárca szakállamtitkára, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Munkaügyi Közvetítői és Döntőbírói Szolgálat közvetítője először külön a VDSZSZ…
febr. 15
12:43
Gyurcsány: nem a haza sorsa múlik a népszavazáson (Alternatív Energia)
Az egészségügyi rendszer átalakítása nem a vizitdíjról szól - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben pénteken. A kormányfő úgy fogalmazott, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlését támogató népszavazási kampányok indulatkeltésnek jók, ám "a haza sorsa nem ezen múlik".
febr. 15
12:55
Gyurcsány a vizitdíjban hisz, nem a kézrátételben (Infostart)
A haza sorsa nem a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésén múlik - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő. A miniszterelnök a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet új, 460 betegágyának átadásakor úgy fogalmazott, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlését támogató népszavazási kampányok csak indulatkeltésre jók.
febr. 15
13:01
Akik más helyére parkolnak, pórul járnak (Infostart)
Internetes oldal indult a mozgáskorlátozottak parkolóhelyeit jogtalanul elfoglaló autók fotóival. A honlap működtetői felháborítónak tartják az autósok magatartását.
febr. 15
13:26
Kihallgatták Tomcatet a rendőrségen (Alternatív Energia)
Kihallgatták Polgár Tamás bloggert a rendőrségen péntek délelőtt, amikor a bírói engedéllyel készített titkosszolgálati lehallgatás jegyzőkönyveit tárták a Tomcat néven ismertté vált férfi elé. Védője szerint nem találtak terhelő adatot.
febr. 15
13:34
Gyurcsány magányosan ül az asztala előtt éjszakánként (Infostart)
A miniszterelnök elkezdte írni országértékelő beszédét, amelyet hétfőn mond el az Országgyűlésben. Gyurcsány Ferenc erről blogjában számolt be.
febr. 15
13:36
A hivatali számítógépéről írta rasszista bejegyzéseit egy budapesti ügyész (Infostart)
Egy a fővárosban dolgozó kerületi ügyész rasszista tartalmú bejegyzéseket írt egy internetes fórumra. Az érintett lemondott.
febr. 15
13:45
Kiss Péter: Védekezni kell a báránybőrbe bújt civil szervezetek ellen (Infostart)
A civil szervezetek véleményének erőteljesebb megjelenítését szorgalmazta a kancelláriaminiszter és a házelnök egy konferencián a Parlament Felsőházi termében.
febr. 15
14:01
A halálba küldte az egyik esztergomi rendőrt a gyilkos anyja (Infostart)
Az esztergomi rendőrgyilkos édesanyja tudta, hogy fia pisztollyal várja a családi veszekedésükhöz kiérkező rendőröket, de hozzátartozója védelmében ezt nem mondta el az intézkedő járőröknek - jelentette be Bencze József rendőr altábornagy Tatabányán.
febr. 15
14:22
Lemondott a rasszista ügyész (Alternatív Energia)
A Legfőbb Ügyészségen és a Fővárosi Főügyészségen indított vizsgálat lezárulta előtt jelentkezett és lemondott az az egyik budapesti kerületi ügyészségen dolgozó ügyész, akiről kiderült, hogy rasszista hangvételű bejegyzéseket írt egy internetes fórumra - közölte az ügyészség szóvivője.
febr. 15
14:44
Göncz Koszovóról: "Nincs közvetlen veszély" (Infostart)
A magyar külügyminiszter szerint nincsenek veszélyben a vajdasági magyarok, és egyelőre a koszovói szerbek délvidékre menekülésétől sem kell tartani. Göncz Kinga erről azután beszélt, hogy a parlament Külügyi és Európai Ügyek Bizottsága együttes ülésén meghallgatta a tárcavezetőt a kabinet Koszovóval kapcsolatos álláspontjáról. A Fidesz szerint Magyarországnak a tartomány függetlenedése után…
febr. 15
14:50
Külön osztályban tanították a szegény gyerekeket Kerepesen (Infostart)
Az egyenlő bánásmód követelményének megsértését, és több tanügyigazgatási szabálysértést állapított meg a kerepesi Széchenyi István Általános Iskolában folytatott vizsgálata során az Oktatási Hivatal. A korábbi hírek szerint az intézményben többszörös hátrány érte a roma diákokat, de most megállapították, hogy nem etnikai okokból, hanem az anyagi körülmények szerint választották szét a…
febr. 15
15:01
Az OVB-hez fordult a Nemzeti Jogvédő Alapítvány (Alternatív Energia)
Az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordult a Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA), annak megállapítását kérve, hogy a kormány kampánytevékenysége sérti a választási eljárásról szóló törvényben rögzített esélyegyenlőségi alapelvet.
febr. 15
15:03
Ketten már lakat alatt a közel milliárdos csalási ügyben (Alternatív Energia)
Őrizetbe vette az uniós pályázati csalás két gyanúsítottját a vám- és pénzügyőrség.
febr. 15
15:29
Húszmilliárdot követel a BKV-tól a 4-es metrót fúró cég (Infostart)
Mintegy húsz milliárd forintos többletköltséget tartalmazó követeléslistát nyújtott be a 4-es metró alagútját építő Bamco konzorcium a BKV-nak. A listán található például az első pajzsáttörést bemutató médiaesemény miatti 35 milliós pluszköltség. Eközben nagyobb sebességre kapcsoltak a fúrópajzsok, ami a rossz kötbérrendszer miatt rosszat jelenthet a BKV-nak.
febr. 15
15:34
Ötszáz millió forintos drogfogás a fővárosban (Infostart)
Ötszáz millió forint értékű kábítószert fogtak a rendőrök Budapesten. A nyomozók két embert őrizetbe vettek. A házkutatás során több száz tő kenderültetvényt találtak - mondta az InfoRádiónak Urbán Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda dél-alföldi régiójának vezetője. Az ügynek várhatóan további gyanúsítottjai is lesznek.
febr. 15
15:34
Füttyszó fogadta Kókát Egerben (Alternatív Energia)
Kolompolással, füttyszóval, bekiabálásokkal fogadták pénteken Egerben a Dobó téren Kóka Jánost, az SZDSZ elnökét, aki a liberálisok népszavazási kampánysátrának megnyitására érkezett a hevesi megyeszékhelyre.
febr. 15
16:02
Negyedmilliárd folyt be az 1 százalékokból (Alternatív Energia)
Az illegális hulladéklerakók felszámolására a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásaiból tavaly 245,8 millió forint folyt be, amelynek felhasználására pályázati úton március 17-ig jelentkezhetnek civil szervezetek és önkormányzatok - mondta Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.
febr. 15
16:08
Nemzetközi egyezménybe ütközik az egészségbiztosítási törvény bevezetése? (Infostart)
A hétfőn elfogadott egészségügyi reformtörvény ellentétes azzal a nemzetközi egyezménnyel, amelyet Magyarország is aláírt, és amely jelenleg is hatályos - állítják a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal tagszervezetei. A kerekasztal képviseletében Tari Tamás az InfoRádiónak azt mondta: emiatt nyílt levélben kérik Sólyom László köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt. Tari Tamás arról is…
febr. 15
16:24
Március közepéig lehet pályázni az illegális hulladéklerakók felszámolására (Infostart)
Március 17-ig pályázhatnak a civil szervezetek és az önkormányzatok a személyi jövedelemadó egy százalékából az illegális hulladéklerakók felszámolására befolyt pénzekre - közölte a környezetvédelmi és vízügyi miniszter.
febr. 15
16:31
Jogos Kolber István lakásbérlése (Alternatív Energia)
Budai Bernadett szerint Kolber István fejlesztéspolitikai államtitkárnak törvényesen bérel lakást a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF), de a kancelláriaminiszter arra hívta fel az intézményt, hogy "odafigyeléssel és érzékenységgel" kezelje a jogszabályok által biztosított lehetőségeket. Erről kormányszóvivő a Magyar Hírlap pénteki cikke nyomán nyilatkozott az MTI-nek.
febr. 15
16:41
Elfogadták a fővárosi forrásmegosztási rendeletet (Infostart)
Részben ellenzéki szavazatokkal elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a kerületek és a főváros közti forrásmegosztásról szóló rendeletet. A rendkívüli ülésen a kormánypártiak és az ellenzék közül többen is rossznak nevezték a jelenlegi törvényi szabályozást.
febr. 15
16:47
A liberálisok büszkék Horváth Ágnes hősiességére (Alternatív Energia)
A liberális párt büszke Horváth Ágnes egészségügyi miniszter bátorságára és kitartására, ami magatartását jellemezte csütörtökön, Salgótarján főterén - jelentette ki Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes nyíregyházi sajtótájékoztatóján, pénteken.
febr. 15
16:57
Tovább omlik a löszfal (Metropol)
Megállíthatatlan a Duna fölé tornyosuló löszfal omlása, már csaknem 500 méteres szakaszon fenyeget leszakadással - hangsúlyozta Hargitai János, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke pénteken a Dunaszekcsőn tartott sajtótájékoztatón.
febr. 15
18:00
A Magyar Gárdát nem tiltották ki a Bazilikából (Alternatív Energia)
A Magyar Gárdát nem kérte fel a Horthy Miklós Társaság a múlt vasárnapi szentmise megrendezésében való közreműködésre a Szent István Bazilikában, ahogy a katolikus egyház vezetése a gárdát nem tiltotta ki onnan a ceremónia előtt - tolmácsolta Szabó Géza, a Szent István Bazilika kanonokja a Horthy Miklós Társaság közleményét pénteken az MTI megkeresésére.
febr. 15
18:11
Vizsgálat a BKV busztenderéről (Alternatív Energia)
Ellenzéki KDNP-MDF javaslatra a BKV buszvásárlási tenderével összefüggő kérdések teljes körű kivizsgálására kérte fel 15 napos határidővel péntek délutáni rendkívüli ülésén, egyhangú döntésével a Fővárosi Közgyűlés a cég felügyelőbizottságát.
febr. 15
18:21
Teljes titokban zajlanak a tárgyalások sztrájkügyben (Infostart)
Megkezdte munkáját a MÁV és a VDSZSZ között közvetítő Herczog László. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkárát csütörtökön kérték fel a közvetítésre, miután a szakszervezet és a munkáltató közötti tárgyalások megrekedtek.
febr. 15
18:26
A vizitdíj egy éve: sikertörténet vagy kudarc? (Infostart)
Egy éves vizitdíj, amely az első pillanattól kezdve élénk politikai és társadalmi vita tárgya volt. Egy év elteltével értékelt a szakma és a két nagy párt is. Vajon sikertörténet vagy kudarc a vizitdíj?
febr. 15
18:39
Egyelőre keddig tart a sztrájk-szünet (Alternatív Energia)
A négy vasúttársaság vezetése hétfő délig írásban összeállítja javaslatait, érveit a vasúti munkaügyi vitában érintett kérdésekről, majd átadja az érintetteknek, és hétfőn 16 órakor folytatódnak az egyeztetések a közvetítő bevonásával.
febr. 15
19:35
Adó, perköltség a Gyurcsány-MSZOSZ tárgyaláson (Alternatív Energia)
A társadalmi párbeszéd élénkítése, az adóváltoztatási elképzelések szerepeltek egyebek között azon a tegnapi megbeszélésén, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kiss Péter kancelláriaminiszter - a kormány társadalompolitikai kabinetjének vezetője - folytatott a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnökségének tagjaival.
febr. 15
19:44
Sólyomnak hétfőig döntenie kell - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
A köztársasági elnöknek legkésőbb hétfőig kell aláírnia az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt - közölte hivatalának főosztályvezetője. Kumin Ferenc szerint Sólyom László úgy látja, az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvénnyel összefüggő kifogásainak többségét a parlament által elfogadott módosítások nem érintették.
febr. 15
21:31
Közvetítő segítségével próbál megegyezni a MÁV és a VDSZSZ (Metropol)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) képviselőinek meghallgatásával – a sajtó kizárásával – elkezdődött a munkaügyi közvetítés a MÁV Zrt. székházában pénteken reggel Budapesten.

Keresés