2008. február 15. péntek

febr. 15
5:07
Orbán: a népszavazás után bármi megtörténhet (Infostart)
Más következményei lesznek a népszavazásnak, ha az emberek 40 százaléka vesz részt a voksoláson, és más, ha 60 százaléka. Más, ha az igenek fölénye elsöprő, és más, ha csak egyszerű többségben vannak - fogalmazott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Az ellenzéki pártvezető szerint nincs helye profitérdekelt biztosítóknak az egészségügyi alapellátásban. "Jobb, ha ezt a…
febr. 15
6:44
Félezer pszichiátriai beteg esett ki az ellátásból (Infostart)
Legalább félezerre tehető azoknak a pszichiátriai betegeknek a száma, akik az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárása után kezelés nélkül maradtak - mondta az InfoRádiónak a Magyar Pszichiátriai Társaság vezetőségi tagja. Német Attila hozzátette: az OPNI-ból úgy helyezett át ágyakat is a minisztérium, hogy azok közül jó néhány az ígéretek ellenére eltűnt a rendszerből. A fővárosi…
febr. 15
8:01
Bűncselekménnyel gyanúsítják Gergényit (Infostart)
Szolgálati visszaélés bűncselekményével gyanúsította meg a Budapesti Katonai Ügyészség Gergényi Pétert, Budapest volt rendőrfőkapitányát - tudta meg a Magyar Nemzet. A lap értesülései szerint a volt főrendőrt szerdán két másik volt rendőri vezetővel együtt hallgatták ki gyanúsítottként.
febr. 15
9:43
Az Orbán-beszéd elemzése: ezoterikus, spirituális, racionális (Infostart)
"Szakítva az eddigi hagyományokkal, a volt kormányfő nem klasszikus évértékelő megtartására vállalkozott, sokkal inkább - alkalmazkodva az idei év legnagyobb belpolitikai kihívásához - népszavazási kampánybeszédet tartott" - értékelte a Fidesz elnökének szerdai beszédét a Századvég Alapítvány.
febr. 15
11:10
Pókerláz avagy az igazi kommunizmus (168 Óra Online)
Több szerencsét, sok zsetont, erősebb idegeket! Ezt kívánjuk az új évre a pókereseknek. Mert az biztos, a kártyát az idén sem függesztik fel. Divatos szórakozás lett. [Dátum: 2008. 02. 15. 00:40]
febr. 15
12:55
Gyurcsány a vizitdíjban hisz, nem a kézrátételben (Infostart)
A haza sorsa nem a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlésén múlik - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő. A miniszterelnök a fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet új, 460 betegágyának átadásakor úgy fogalmazott, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlését támogató népszavazási kampányok csak indulatkeltésre jók.
febr. 15
13:01
Akik más helyére parkolnak, pórul járnak (Infostart)
Internetes oldal indult a mozgáskorlátozottak parkolóhelyeit jogtalanul elfoglaló autók fotóival. A honlap működtetői felháborítónak tartják az autósok magatartását.
febr. 15
13:21
Magyar „democsokrácia”: hülyék választanak meg hülyéket (168 Óra Online)
Magyarország egyre jobban hasonlít egy dél-amerikai rezsimre, amelyik nem sokban különbözik a diktatúráktól" mondta a 168 Óra eheti számában Spiró György. [Dátum: 2008. 02. 15. 12:12]
febr. 15
13:34
Gyurcsány magányosan ül az asztala előtt éjszakánként (Infostart)
A miniszterelnök elkezdte írni országértékelő beszédét, amelyet hétfőn mond el az Országgyűlésben. Gyurcsány Ferenc erről blogjában számolt be.
febr. 15
13:36
A hivatali számítógépéről írta rasszista bejegyzéseit egy budapesti ügyész (Infostart)
Egy a fővárosban dolgozó kerületi ügyész rasszista tartalmú bejegyzéseket írt egy internetes fórumra. Az érintett lemondott.
febr. 15
13:45
Kiss Péter: Védekezni kell a báránybőrbe bújt civil szervezetek ellen (Infostart)
A civil szervezetek véleményének erőteljesebb megjelenítését szorgalmazta a kancelláriaminiszter és a házelnök egy konferencián a Parlament Felsőházi termében.
febr. 15
14:01
A halálba küldte az egyik esztergomi rendőrt a gyilkos anyja (Infostart)
Az esztergomi rendőrgyilkos édesanyja tudta, hogy fia pisztollyal várja a családi veszekedésükhöz kiérkező rendőröket, de hozzátartozója védelmében ezt nem mondta el az intézkedő járőröknek - jelentette be Bencze József rendőr altábornagy Tatabányán.
febr. 15
14:44
Bocikák, a komcsiknál van egy jó kis anyag (Napi)
febr. 15
14:44
Göncz Koszovóról: "Nincs közvetlen veszély" (Infostart)
A magyar külügyminiszter szerint nincsenek veszélyben a vajdasági magyarok, és egyelőre a koszovói szerbek délvidékre menekülésétől sem kell tartani. Göncz Kinga erről azután beszélt, hogy a parlament Külügyi és Európai Ügyek Bizottsága együttes ülésén meghallgatta a tárcavezetőt a kabinet Koszovóval kapcsolatos álláspontjáról. A Fidesz szerint Magyarországnak a tartomány függetlenedése után…
febr. 15
14:50
Külön osztályban tanították a szegény gyerekeket Kerepesen (Infostart)
Az egyenlő bánásmód követelményének megsértését, és több tanügyigazgatási szabálysértést állapított meg a kerepesi Széchenyi István Általános Iskolában folytatott vizsgálata során az Oktatási Hivatal. A korábbi hírek szerint az intézményben többszörös hátrány érte a roma diákokat, de most megállapították, hogy nem etnikai okokból, hanem az anyagi körülmények szerint választották szét a…
febr. 15
15:29
Húszmilliárdot követel a BKV-tól a 4-es metrót fúró cég (Infostart)
Mintegy húsz milliárd forintos többletköltséget tartalmazó követeléslistát nyújtott be a 4-es metró alagútját építő Bamco konzorcium a BKV-nak. A listán található például az első pajzsáttörést bemutató médiaesemény miatti 35 milliós pluszköltség. Eközben nagyobb sebességre kapcsoltak a fúrópajzsok, ami a rossz kötbérrendszer miatt rosszat jelenthet a BKV-nak.
febr. 15
15:34
Ötszáz millió forintos drogfogás a fővárosban (Infostart)
Ötszáz millió forint értékű kábítószert fogtak a rendőrök Budapesten. A nyomozók két embert őrizetbe vettek. A házkutatás során több száz tő kenderültetvényt találtak - mondta az InfoRádiónak Urbán Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda dél-alföldi régiójának vezetője. Az ügynek várhatóan további gyanúsítottjai is lesznek.
febr. 15
16:08
Nemzetközi egyezménybe ütközik az egészségbiztosítási törvény bevezetése? (Infostart)
A hétfőn elfogadott egészségügyi reformtörvény ellentétes azzal a nemzetközi egyezménnyel, amelyet Magyarország is aláírt, és amely jelenleg is hatályos - állítják a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal tagszervezetei. A kerekasztal képviseletében Tari Tamás az InfoRádiónak azt mondta: emiatt nyílt levélben kérik Sólyom László köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt. Tari Tamás arról is…
febr. 15
16:24
Március közepéig lehet pályázni az illegális hulladéklerakók felszámolására (Infostart)
Március 17-ig pályázhatnak a civil szervezetek és az önkormányzatok a személyi jövedelemadó egy százalékából az illegális hulladéklerakók felszámolására befolyt pénzekre - közölte a környezetvédelmi és vízügyi miniszter.
febr. 15
16:41
Elfogadták a fővárosi forrásmegosztási rendeletet (Infostart)
Részben ellenzéki szavazatokkal elfogadta a Fővárosi Közgyűlés a kerületek és a főváros közti forrásmegosztásról szóló rendeletet. A rendkívüli ülésen a kormánypártiak és az ellenzék közül többen is rossznak nevezték a jelenlegi törvényi szabályozást.
febr. 15
16:57
Tovább omlik a löszfal (Metropol)
Megállíthatatlan a Duna fölé tornyosuló löszfal omlása, már csaknem 500 méteres szakaszon fenyeget leszakadással - hangsúlyozta Hargitai János, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke pénteken a Dunaszekcsőn tartott sajtótájékoztatón.
febr. 15
18:21
Teljes titokban zajlanak a tárgyalások sztrájkügyben (Infostart)
Megkezdte munkáját a MÁV és a VDSZSZ között közvetítő Herczog László. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkárát csütörtökön kérték fel a közvetítésre, miután a szakszervezet és a munkáltató közötti tárgyalások megrekedtek.
febr. 15
18:26
A vizitdíj egy éve: sikertörténet vagy kudarc? (Infostart)
Egy éves vizitdíj, amely az első pillanattól kezdve élénk politikai és társadalmi vita tárgya volt. Egy év elteltével értékelt a szakma és a két nagy párt is. Vajon sikertörténet vagy kudarc a vizitdíj?
febr. 15
18:48
Gyurcsány hétfőn beszél a kormány új politikájáról (Napi)
febr. 15
19:44
Sólyomnak hétfőig döntenie kell - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
A köztársasági elnöknek legkésőbb hétfőig kell aláírnia az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt - közölte hivatalának főosztályvezetője. Kumin Ferenc szerint Sólyom László úgy látja, az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvénnyel összefüggő kifogásainak többségét a parlament által elfogadott módosítások nem érintették.
febr. 15
21:31
Közvetítő segítségével próbál megegyezni a MÁV és a VDSZSZ (Metropol)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) képviselőinek meghallgatásával – a sajtó kizárásával – elkezdődött a munkaügyi közvetítés a MÁV Zrt. székházában pénteken reggel Budapesten.

Keresés