2008. február 15. péntek

febr. 15
7:12
A szerzői jogvédelmet 95 évre meghosszabbítanák (Infostart)
Az énekeseket, zenészeket, illetve zeneszerzőket megillető szerzői jogi védettség 50-ről 95 évre történő kiterjesztését javasolja az Európai Bizottság belső piacért felelős tagja.
febr. 15
7:18
Kilenc világhírű zeneszerző közös munkája zeneiskolásoknak (Zene)
Két fiatal francia zongoratanár felkérésére kilenc világhírű zeneszerző, köztük Kurtág György és Eötvös Péter technikailag többé-kevésbé könnyű zongoraetűdöket komponált kifejezetten zeneiskolások részére a kortárs komolyzene előadásának elsajátítására. [Dátum: 2008.02.15. 07:00]
febr. 15
7:29
Meztelenül pózol új lemezén az énekesnő (Zene)
Mariah Carey szinte mindent megmutat új, Touch My Body című lemezének borítóján. [Dátum: 2008.02.15. 07:10]
febr. 15
9:16
Zoltán Erika : "Mindez nem érhet véget ilyen hamar" (Zene)
Zenerégész sorozatunkban leporoljuk a múlt emlékeit, és felidézzük a mai dátum legemlékezetesebb zenei eseményeit. Tekintsük meg, mi történt február 15-én! - Ezen a napon született Zoltán Erika. [Dátum: 2008.02.15. 09:00]
febr. 15
9:28
Nap videója! Csézy Somlóval duettezik (Zene)
Csézy megnyerte az Eurovizíós dalvesreny és egyik napról a másikra keresett énekenső lett. [Dátum: 2008.02.15. 09:10]
febr. 15
10:45
Ráesett Stradivarijára a szerencsétlen zenész (Infostart)
Eltörte értékes Stradivari-hegedűjét egy zenész, amikor egy lépcsőn megcsúszott, és elvágódott.
febr. 15
10:56
Irodalmárok tiltakoznak a debreceni Wass-szobor ellen (HVG)
Országossá, sőt több határon túli magyar értelmiségi csatlakozásával immár nemzetközivé terebélyesedett a tervezett debreceni Wass Albert-szobor felállítása elleni tiltakozás. A város polgármesteréhez írt, interneten körözött levelet már több mint száz értelmiségi írta alá.
febr. 15
11:10
Budapest - Fel is út, le is út! (szinhaz.hu)
Szex és pénz a tárgya Feydeau talán legfergetegesebb bohózatának, amely végig az alapkérdés körül forog: ki kit ad el, s ki adja el önmagát?2008. feburár 15-én, pénteken kerül bemutatásra a Magyar Színház Nagyszínpadán, Georges Faydeau: Fel is út, le is út! című bohózata, Iglódi istván renedezésében. Az előadás főszerepeit Csomor Csilla,Végh Péter, Jegercsik Csaba, Moór Marianna, Pavletits Béla,…
febr. 15
11:14
Újra Táncdalfesztivál! - kicsit másként (Zene)
Hogyan szólalhat meg egy fesztiválsláger másként? ? Mindez kiderül, ha ellátogatunk a Művészetek Palotájába február 22-én. A ?Táncdalfesztivál! Táncdalfesztivál?? elnevezésű koncerten a népszerű dalokat többek közt Dolhai Attila, Földes Tamás, Malek Andrea, Palya Bea és Nagy Sándor előadásában élvezheti a közönség. [Dátum: 2008.02.15. 12:00]
febr. 15
11:23
Eszik és ürít az emésztőgép (Infostart)
Tetovált malacbőrök, gótikusan díszített munkagépek, festett gázpalackok és egy, az emberi emésztést valóságosan modellező gép is szerepel Wim Delvoye flamand képzőművész pénteken nyíló kiállításán. Az Ernst Múzeumban március 23-ig látható tárlat az egy hónapig tartó LOW Holland-Flamand Kultfeszt hivatalos nyitórendezvénye.
febr. 15
12:07
A R.E.M. elfogadta a Sziget meghívását (MaHu)
Az R.E.M a minap hozta nyilvánosságra európai fesztiválfellépéseit. A zenekar elfogadta a Sziget meghívását, így augusztus 16-án a Sziget Nagyszínpadának headlinereként lép fel Michael Stipe, Peter Buck és Mike Mills, azaz a R.E.M.
febr. 15
12:17
Párbeszéd az erőszakmentes gyerekműsorokért (MaHu)
Konferenciát rendezett a Magyar Televízió az erőszakmentes tévéműsorokért. Az eseményen szó volt a legkisebbek tévénézési szokásairól, a Gyermekbarát Mozgalom tíz éves kampányának eredményeiről, az MTV terveiről, illetve a most induló, Fel a cipővel! című, gyerekeknek szóló vetélkedőműsorról.
febr. 15
12:28
Az R.E.M. is fellép az idei Sziget fesztiválon (HVG)
Új albumának turnéja keretében az R.E.M. is fellép az idei Sziget fesztiválon, augusztus 16-án a nagyszínpadon láthatja-hallhatja a Michael Stipe, Peter Buck és Mike Mills alkotta triót a közönség - tájékoztatott a fesztivál sajtófőnöke.
febr. 15
12:39
Átadták a Balassi Bálint-emlékkardot (Infostart)
A magyar költők közül Serfőző Simon, műfordításaiért pedig az orosz Jurij Guszev vehette át a Balassi Bálint-emlékkardot Budapesten. Az emlékkarddal a magyar líra kiemelkedő alakjait és a magyar irodalmat, azon belül Balassi Bálint műveit fordító európai költőket jutalmazzák.
febr. 15
13:08
Pörgős bulit ígér a R.E.M. a Szigetre (Zene)
Az R.E.M a minap hozta nyilvánosságra európai fesztiválfellépéseit. A Sziget szervezői örömmel jelentik be, hogy a zenekar elfogadta a fesztivál meghívását, így augusztus 16-án a Sziget Nagyszínpadának headlinereként lép fel Michael Stipe, Peter Buck és Mike Mills, azaz a R.E.M. Szintén nem titok már, hogy ? a délutáni nagyszínpados fellépők között - a német Die Ärzte zenekar is fellép az idei…
febr. 15
13:24
Sári Évi Babicsek Bernáttal szerelmesklipben szerepel (Zene)
Úgy lennék címmel új klippel jelentkezik Éliás Gyula junior. [Dátum: 2008.02.15. 13:10]
febr. 15
13:50
Megalakult a Művészeti Tanács (MaHu)
Hiller István oktatási és kulturális miniszter, valamint Tasnádi Péter Pécs város polgármestere közösen kért föl egy művészeti, kulturális szakemberekből álló testületet. Most megalakult a Művészeti Tanács.
febr. 15
15:17
A Balkánról alkotott kép Magyarországon felszínes (HVG)
Most, hogy Borisz Tadiccsal továbbra is EU-párti elnöke marad Szerbiának, hajlamosak vagyunk megnyugtatni magunkat, most már "minden rendben lesz", az ország előbb-utóbb beágyazódik Európába. Közben a szerbiai magyar kisebbségről elég keveset tudunk. Azokról pedig főleg, akik a kisebbségen belül is kisebbségben vannak. Például azért, mert kritikával illetik olykor az "övéiket". A hvg.hu egy…
febr. 15
15:20
Torres Dani szólóban folytatja (Zene)
Dani a Cool Star című műsorban elmondta, hogy a közelmúltban vált szét a Veny Styx együttes tagjainak útja. Ennek fő oka az volt, hogy zeneileg már nem értettek egyet, pedig a dalszerzésben hárman vettek részt tevékenyen. [Dátum: 2008.02.15. 15:00]
febr. 15
16:43
A karnagyot választották a szegedi színház főigazgatójává (Zene)
Gyüdi Sándort, a Szegedi Szimfonikus Zenekar karnagyát választotta a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójává öt esztendőre a csongrádi megyeszékhely közgyűlése pénteken [Dátum: 2008.02.15. 16:24]
febr. 15
16:45
Gyüdi Sándor lesz a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója (Infostart)
A Szegedi Szimfonikus Zenekar karnagyát, Gyüdi Sándort választotta a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójává öt esztendőre a csongrádi megyeszékhely közgyűlése. A színházat jelenleg Székhelyi József színész-rendező irányítja.
febr. 15
17:16
Budapest - Fel is út, le is út! (szinhaz.hu)
Szex és pénz a tárgya Feydeau talán legfergetegesebb bohózatának, amely végig az alapkérdés körül forog: ki kit ad el, s ki adja el önmagát?2008. feburár 15-én, pénteken kerül bemutatásra a Magyar Színház Nagyszínpadán, Georges Faydeau: Fel is út, le is út! című bohózata, Iglódi istván renedezésében. Az előadás főszerepeit Csomor Csilla,Végh Péter, Jegercsik Csaba, Moór Marianna, Pavletits Béla,…
febr. 15
17:16
Furcsa és vonzó álomvilág részesei lehetünk - Sensation Budapesten (Zene)
Öltözz fehérbe és éld át a Sensation ? élményt! Engedj a szürreális hangulat varázsának és légy részese a misztikus világnak az Aréna falai közt május 3-án! Irfan van Ewijk, a Sensation White Party egyik megálmodója szerint ez lesz életük legszebb éjszakája azoknak, akik engednek a csábításnak. [Dátum: 2008.02.15. 17:00]
febr. 15
17:22
Gyüdi Sándor lett a Szegedi Nemzeti főigazgatója (Népszava)
Gyüdi Sándort, a Szegedi Szimfonikus Zenekar karnagyát választotta a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójává öt esztendőre a csongrádi megyeszékhely közgyűlése pénteken - tájékoztatta az MTI-t Solymos László alpolgármester.
febr. 15
17:28
Benkő László a Rocklexikonban - Nézd meg nálunk, ha lemaradtál! (Zene)
Zenés portrésorozat a magyar rockzene ikonjairól az m1-en. Február 16-án Benkő Lászlóval beszélget Nagy György. [Dátum: 2008.02.16. 22:30]
febr. 15
17:47
Sándor Pál filmjét február végétől játszák Los Angelesben (HVG)
Sándor Pál filmjét, a Noé bárkája című alkotást február 29-től egy héten át vetítik Los Angelesben, a Laemmle Theatres Grande 4-Plex mozijában.
febr. 15
17:47
Kiállítás a fogyatékkal élők otthonában (MaHu)
A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Mentálhigiénés és Rehabilitációs Intézete (MERI) szervezett fotópályázatot, majd az összegyűlt alkotásokból kiállítás sorozatot.
febr. 15
18:03
"Géza napi" koncert az Örkény Színházban (MaHu)
A zenekar "Hofimánia" című műsorát 2007. október 18-án és 19-én mutatta be Budapesten, a Thália Színházban, zsúfolásig telt házak előtt.
febr. 15
18:20
Sándor Pál filmjét február végétől játsszák Los Angelesben (HVG)
Sándor Pál filmjét, a Noé bárkája című alkotást február 29-től egy héten át vetítik Los Angelesben, a Laemmle Theatres Grande 4-Plex mozijában.
febr. 15
18:36
NFZ - öt nap, öt koncert Spanyolországban (MaHu)
Február 16. és 20. között minden este más spanyol városban koncertezik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Kocsis Zoltán vezényletével. A friss MIDEM-díjas együttes és vezetője turnéját nagy várakozás előzi meg Spanyolországban.
febr. 15
20:05
Hatvanadik születésnapját üli Cserhalmi György (MaHu)
Február 17-én lesz hatvanéves Cserhalmi György Kossuth-díjas színész, érdemes művész, nemzedékének egyik legjelentősebb és legkarizmatikusabb színészegyénisége. Operaénekes édesanyja révén már kisgyerekként a művészetek közelébe került.
febr. 15
20:38
Holland-flamand összecsapás a MÜPÁ-ban (Infostart)
Két, kortárs big band zenét játszó zenekar, a Tetzepi és a Flat Earth Society lép fel vasárnap este a Művészetek Palotájában.
febr. 15
21:10
Az operaház művészét az előadás előtt lepték meg (Zene)
A végzet hatalma című Verdi-opera előadása előtt, már a közönség jelenlétében köszöntötték föl Tokody Ilona Kossuth-díjas, Liszt-díjas, érdemes és kiváló művészt, a Magyar Állami Operaház örökös tagját pénteken abból az alkalomból, hogy 30 éve tagja a dalszínháznak. [Dátum: 2008.02.15. 20:50]
febr. 15
21:22
Mitől lehet szuper egy rockhétvége? - az MTV megmutatja (Zene)
Február 16-án és 17-én Franciska és Gergő vezetésével Superrock Hétvégét tartanak a magyar Music Television-ben. [Dátum: 2008.02.15. 21:04]

Keresés