2008. január 29. kedd

jan. 29
6:36
Ma kezdődik a 39. Magyar Filmszemle (Spa Trend Online)
Rossz szavunk nem lehet: az idei filmszemle versenyprgogramjában szereplő 18 mozidarab közül hét mű debütáns filmrendező munkája. Az elsőfilmesek ugyan nem feltétlenül a legfiatalabb nemzedékből kerültek ki, közülük hárman sorolnak a nemrég végzett generációba, de ez a hét elsőfilmes jelentkezés az egészséges vérfrissülés reményével kecsegtet.
jan. 29
7:55
Elektronikus kreditellenőrzés a Műegyetemen (Spa Trend Online)
Elektronikus kreditellenőrző szolgáltatást nyújt a Műegyetemen az Üzleti Tudományok Intézet a képzéseire jelentkezni kívánó hallgatóknak - közölte az intézmény. A bolognai rendszerben a kétszintű oktatásnak köszönhetően a korábbinál könnyebben válthatnak szakot a hallgatók, de nem minden alapdiplomával lehet minden mesterképzésre bejutni. Sokszor egyszerű megállapítani, hogy egy képzésre a…
jan. 29
8:22
110 milliós felmérés a tévénézési szokásokról (Spa Trend Online)
A Szonda Ipsos Kft., a Magyar Televízió Zrt. megbízásából 110 millió forintért közvélemény-kutatást készít a tévénézési szokásokról, a mögöttük húzódó motivációk és társadalmi összefüggések feltérképezéséről.
jan. 29
9:15
Tikverőzés Mohán (Spa Trend Online)
Készülnek a hagyományos farsangbúcsúztató tikverőzésre a mohai fiatalok; a húshagyó keddi alakoskodó népszokásra ezer-ezerkétszáz vendéget várnak az ötszáz lelkes községbe - tudatta a fejér megyei falu polgármestere. Összeállt a tikverőzők csapata, s az idén is - mint a török idők óta majd minden esztendőben - a hagyományoknak megfelelően zajlik majd le február 5.-én a mulatság - mondta el Kovács…
jan. 29
9:37
A legbátrabb város ünnepe Balassagyarmaton (Spa Trend Online)
A megszálló cseh katonaság 89 évvel ezelőtti kiűzésére emlékeznek ma Balassagyarmaton. Az 1919. január 29-i helytállás miatt az Országgyűlés 2005-ben a Nógrád megyei városnak adományozta a Civitas Fortissima, azaz a Legbátrabb város címet Az I. világháború után a balassagyarmati polgárok Vizy Zsigmond százados katonáihoz csatlakozva 1919. január 29-én fegyvert fogtak, és kiverték a megszálló…
jan. 29
11:16
Gyulai: "Máig kísér a fehér vászonon történő csoda hatása" (Infostart)
Kedden kezdődik a 39. Magyar Filmszemle, amelynek ünnepélyes megnyitóján átadják a Magyar Mozgókép Mestere díjakat. Az elismerést idén, mások mellett, Gyulai Líviusz grafikus, animációsfilm-rendező veheti át. A Kossuth-díjas és érdemes művész munkáiból a szemle ideje alatt kiállítást is rendeznek az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
jan. 29
12:10
Schubert Éva: "A remény unalmas dolog, inkább meg akarok lepődni" (Infostart)
A 39. Magyar Filmszemle megnyitóján, kedden este adják át a szemle Életműdíjait. Az idei év egyik díjazottja Schubert Éva színművész, érdemes művész.
jan. 29
19:35
Megkezdődött a 39. Magyar Filmszemle (Infostart)
Megkezdődött a 39. Magyar Filmszemle. A megnyitón átadták az idei kitüntetéseket: a Magyar Mozgókép Mestere művészeti díjat Gyulai Líviusz animációsfilm-készítő és Kósa Ferenc rendező kapta.
jan. 29
20:21
A sztrájkolók a zenészeknek megkegyelmeztek (Infostart)
A sztrájkoló hollywoodi forgatókönyvírók szakszervezete megegyezett a Grammy-díjátadó gála szervezetével, így a rendezvényt megtarthatják a tervezett időpont.
jan. 29
20:29
Tévékritika: felemásra sikerült az m2 Híradója (Spa Trend Online)
Szó, ami szó: huszonöt perc alatt 21 eseményről beszámolni szép teljesítmény. Ha csak ebből a szempontból vizsgáljuk az m2-n jelentkező új Híradót, akkor meg kell állapítani, hogy igazán pörgős volt a bemutatkozás. Azt is elismeréssel kell fogadni, hogy este fél-kilenckor nem egyszerűen ismétlik - mint eddig nyolckor -, a fő-Híradót, hanem valami újat, valami mást (is) szeretnének nyújtani. Ez a…
jan. 29
20:43
Mindent vihetnek a sheffieldi suhancok (Infostart)
Rekordszámú, hét jelölést kapott az Arctic Monkeys a nagy népszerűségnek örvendő New Music Express zenei magazin díjaira.
jan. 29
21:32
Megkezdődött a 39. Magyar Filmszemle (Spa Trend Online)
Megkezdődött a 39. Magyar Filmszemle; a megnyitó ünnepségen kitüntetéseket adtak át, majd filmrészleteket vetítettek a mustrán látható alkotásokból kedden este Budapesten, a Millenáris Teátrumban.

Keresés