2008. január 23. szerda

jan. 23
10:14
A nagy leleplezés: Dr. House egy klón, mégpedig nem is akárkié (Infostart)
Vég nélkül sorolhatók a bizonyítékok annak igazolására, hogy a mogorva zseni, Doktor House figuráját Sir Arthur Conan Doyle legendás hőse, Sherlock Holmes mesterdetektív ihlette. Sőt, az erre szakosodott rajongói oldalak szerzői szerint David Shore forgatókönyvíró és rendező a különleges betegségek nyomába eredő sánta orvos alakját egyszerűen lemásolta a Baker Street leghíresebb lakójáról. Az…
jan. 23
14:44
Arany Orsóért versenyeznek a Filmszemle indulói (Infostart)
Január 29. és február 5. között, 388 film vetítésével és 103 alkotással a versenyprogramban rendezik meg a 39. Magyar Filmszemlét. A legjobb játékfilmek idén először az Arany Orsó elnevezésű díjért szállnak versenybe.
jan. 23
17:10
Dinoszaurusz-csontváz az árverésen (Infostart)
Dinoszaurusz-csontváz, kardfogú tigris koponyája, őskövületek, meteordarabok, s mintegy százötven egyéb természettudományos ritkaság kerül kalapács alá a Christie's aukciós ház áprilisi párizsi árverésén.
jan. 23
20:43
Megnyúzták és feldarabolták a kisfiúkat (Infostart)
Az ősi Mexikóban élő maják emberáldozatai a korábbi hiedelmekkel ellentétben nem szűz lányok, hanem fiúk és fiatalemberek voltak - erre a következtetésre jutottak a közép-amerikai ország régészei.

Keresés