2008. november 1. szombat

nov. 1
9:48
Megrajzolt versek (Startlap)
Gyermekverses és -dalos rajzfilmsorozat készített a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és az Egyszervolt.hu gyermekportál, az egyes részekhez nagy sikerű költők, zeneszerzők műveit használták fel az alkotók. A verseket, dalokat a gyerekportál...
nov. 1
14:18
Változó játékok (Startlap)
...és ekkor előkerült a fényképezőgép, becsenve egy új világot a hagyományos, vallásos zárt világba. Jakab Magda tárlata.
nov. 1
16:24
Búcsúzik Bálint Ágnestől az MTV (Startlap)
Bálint Ágnestól, a neves meseírótól, dramaturgtól november 1-jén, szombaton délután búcsúzik a Magyar Televízió. A Mazsola és Tádé édesanyja című, november 1-én, 16:15-től látható összeállításban a meseíró 75., illetve...
nov. 1
21:30
Egy kukkoló képei (Startlap)
Andy Warhol könnyen ráveszi arra az embert, hogy fotózni kezdjen. Módszere egyszerű: megmutatja, hogy a világ elbűvölő, és erre a trükkre még a halála után is képes. Jelenleg épp Londonban bolondítja a közönséget a Hayward Gallery szürke falai között.
nov. 1
23:18
Nicolas Cage Magyarországon forgat (Startlap)
Nicolas Cage a Boszorkány évada című film több jelenetét is Magyarországon forgatja. Egyelőre csupán egyetlen éjszakát töltött el családjával az egyik budapesti luxusszállodában. A munka Ausztriában kezdődik, két hétig Innsbruck...

2008. november 2. vasárnap

nov. 2
8:12
Nemzetközi Operaverseny és Fesztivál - magyar esélyesekkel (Infostart)
Operaelőadások öt ország együttműködésével, köztük Alföldi Róbert New York-ban méltatott rendezése is látható az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval című esemény keretében november 2. és 17. között, a Szegedi Nemzeti Színházban. Az előadások között több magyarországi ősbemutató is szerepel, a verseny döntőjébe pedig két magyar operaénekes is bejutott.
nov. 2
8:14
Elhunyt William Wharton (Infostart)
Az Egyesült Államokban 82 éves korában elhunyt William Wharton amerikai író, festő, a Madárka című regény szerzője.

2008. november 3. hétfő

nov. 3
8:46
Ridley Scott újra sci-fit forgat (Startlap)
Ridley Scott 26 év után újra a jövő felé fordul. A Nyolcadik utas: a Halál és a Szárnyas fejvadász rendezője Joe Haldeman amerikai író regényét adaptálja filmre. Scott a velencei filmfesztiválon még csak arról beszélt, hogy gondolkodik...
nov. 3
13:39
Tovább látogatható a fáraókori kiállítás a Szépművészeti Múzeumban (Infostart)
Egy hónappal meghosszabbították a Reneszánsz a fáraók Egyiptomában című tárlatot a Szépművészeti Múzeumban, így a kiállítás december 7-ig látható a fővárosban.
nov. 3
17:51
Két koncerttel ünnepel Magyarországon a Jethro Tull (Infostart)
Negyvenéves jubileumi turnéja keretében ismét Magyarországra látogat a rocktörténelem egyik legeredetibb hangzású zenekara, a Jethro Tull. Ian Anderson és társai hétfő este Debrecenben, kedden pedig a Budapest Körcsarnokban adnak koncertet.
nov. 3
22:21
Megvédték írótársai Kunderát (Startlap)
Nyilatkozatban lépett fel több neves író a besúgással vádolt Milan Kundera mellett: lejáratási kampány folyik a világhírű cseh író ellen – írják. A közlemény aláírói közt van az irodalmi Nobel-díjas Gabriel García Márquez...
nov. 3
22:57
Színpadkép a talpunk alól (Startlap)
Metropolis című sorozatában a spanyol származású Joan Villaplana Európa különböző metróállomásain elkapott, hosszú évek során összegyűjtött csoportképeit alakítja a várakozás pillanatainak egy földalatti színpadon lejátszódó jeleneteivé.

2008. november 4. kedd

nov. 4
4:39
Negyven éve cenzúrázzák a szexet (Startlap)
Negyven éve még többórás telefonvita témája volt, maradhat-e női mellek szóbeli említése a Nem félünk a farkasról című filmben. Végül maradt, megalakult viszont a filmeket korhatár-karikával valláserkölcsi alapon ellátó kíméletlen rendszer.
nov. 4
10:21
Regény ezer SMS-ből (Startlap)
Magyarországon naponta több millió rövid szöveges üzenetet engedünk útjára. Hannu Luntialanak körülbelül ezer SMS is elég volt, hogy összeállítsa Az utolsó üzenetek című regényét. De vajon az új forma el tud cipelni egy átlagos történetet?
nov. 4
14:51
A fideszes zsidótól a Tienanmen térig (Startlap)
A Verzió filmfesztiválon olyan hazai és nemzetközi alkotásokat láthatunk évről-évre, amelyek szociális-, társadalmi- és emberi jogi kérdéseket járnak körül. Mit érdemes tudni a leselkedő portásról és a terrorista anyákról?
nov. 4
17:15
A fotóművész keresztapává vált (Infostart)
Az eltűnő paraszti kultúrák több mint négy évtizednyi fotódokumentumait tartalmazza Korniss Péter fotóművész Kötődések című új albuma. Az album magyarországi felvételek mellett a Felvidéken, Erdélyben, Moldvában és a Vajdaságban készült fotográfiákat is tartalmaz.

2008. november 5. szerda

nov. 5
7:57
Hollywood leporolja a régi klasszikusokat (Startlap)
A nagy amerikai stúdiók a biztos értékekre alapoznak. Will Smith, Keira Knightley és Russell Crowe három olyan film új változatában játszik, amely korábban nagy kasszasiker volt. Will Smith újra eljátssza korábbi szerepét, amelyet a Legenda...
nov. 5
10:21
Ian Anderson: A mai zenészek nem mernek kalandozni (Infostart)
Új lemezek készítése helyett az élőzenélésre kíván koncentrálni Ian Anderson, a Jethro Tull együttes frontembere, aki szerint a rockzene fejlődése megtorpant a 80-as évek végén. A 40 éves zenekar Budapesten járt.
nov. 5
13:04
Little Cow, Malacka és a Tahó (Startlap)
A Kistehén nemzetközi átlényegülést és nagyszabású amerikai turnét követően, a Malacka és a Tahó rövid szünet után hallható ismét a Gödörben.
nov. 5
13:57
Fotóhónap 2008 (Startlap)
Ma indul a Fotóhónap idei rendezvénysorozata, amelynek keretében országszerte több mint 50 különböző fotókiállítás nyílik novemberben
nov. 5
14:33
Elkészült a rasztás rapper Obama himnuszával (Startlap)
A Black Eyed Peas együttes egyik tagja, a rapper Will.i.am egy új számmal és egy hozzá tartozó videoklippel örökíti meg Barack Obama választási győzelmét - írja a BBC News internetes oldala. A zenész az amerikai elnökválasztás éjszakáján...
nov. 5
16:21
"A filmek az én gyermekeim" (Infostart)
Nyakó Júlia, Franco Nero és Egyed Attila főszereplésével november 6-án mutatják be a magyar mozik Almási Tamás rendező Márió, a varázsló című filmjét. A film bemutatója alkalmából az InfoRádiónak Franco Nero nyilatkozott.
nov. 5
19:57
Meghalt a Jurassic Park szerzője (Startlap)
Hatvanhat évesen Los Angelesben elhunyt Michael Crichton amerikai író, forgatókönyvíró és filmrendező, olyan megfilmesített sikerkönyvek szerzője, mint Az Androméda-törzs vagy a Jurassic Park. A honlapjára feltett gyászjelentés szerint...

2008. november 6. csütörtök

nov. 6
9:09
A fiataloknak szól a rövidített Carmen (Infostart)
Egyrészes, rövidített formában mutatják be a Thália Színházban Bizet legismertebb darabját. A CarmenCET célja, hogy a fiatalokkal megszerettesse az opera műfaját - mondta a darab rendezője, Telihay Péter.
nov. 6
15:12
Tájképek halott emberekről - Egy szimbolista látomás (Startlap)
Ferdinand Hodler megfestette haldokló szeretőjének haláltusáját. Kiállítása még egy bő hónapig látogatható.
nov. 6
16:39
Világháborús drámák a mozikban (Infostart)
A II. világháború alatt játszódó két angol dráma is szerepel az eheti filmpremierek között. A csíkos pizsamás fiú a koncentrációs tábor két oldalán élő két gyerek barátságát dolgozza fel, A szerelem határai pedig Dylan Thomas walesi költő szerelmi bonyodalmaiba enged betekintést.
nov. 6
19:57
Nézegessen képeket Rákosi idejéből! (Infostart)
A visegrádi országok fiatal fotográfusainak tárlata, a Magyar Távirati Iroda archívumának sosem látott képei a Rákosi-korszakból és a Magyar Fotóművészek Szövetsége szenior alkotóinak kiállítása látható november 6-tól 30-ig a VAM Design Centerben.
nov. 6
19:59
Arany Oroszlán-díjas rendező a Puskinban (Infostart)
Tizenegy új olasz filmet mutat be a Közép-Európai Olasz Filmfesztivál keretében csütörtöktől tíz napon át a Puskin Mozi. A fesztivál filmjeit több alkotó is elkíséri. Az esemény díszvendége Pupi Avati Arany Oroszlán-díjas filmrendező, akinek munkáiból retrospektív vetítést rendeznek az Uránia Filmszínházban.
nov. 6
23:00
Felújították a turulokat – galéria (Startlap)
Csillognak a turulok.

2008. november 8. szombat

nov. 8
10:24
Budapesten koncertezik a New Model Army (Startlap)
A zenében lehengerlő energiájú posztpunk, gótikus rock gitárhangzás, a szövegekben politikai témákkal foglalkozó, a munkásosztály szemszögéből íródott himnuszok - ez a New Model Army, az idén már 52 éves kultikus angol "forradalmár",...
nov. 8
10:57
Jean Michel Jarre: A koncert sztárjai a régi hangszerek lesznek (Infostart)
Első, Oxygen című lemeze megjelenésének 30. évfordulója alkalmából Jean Michel Jarre a teljes album anyagát élőben mutatja be november 12-én a Papp László Budapest Sportarénában.
nov. 8
16:24
Pár arc (Startlap)
Húsz arc, semmi több. Bozsits József fotóművész nem akart sokat tőlük csak azt, hogy úgy, ahogy vannak, legyenek.
nov. 8
17:00
Obszcén volt szöveg, otthagyták az előadást (Startlap)
Negatív nézői kritikát kapott a székelyudvarhelyi Nézőpont Színház Love and Money című előadása Miskolcon. A nemtetszést az eladáson elhangzott obszcén kifejezések váltották ki - közölte a Miskolci Nemzeti Színház kommunikációs...
nov. 8
17:18
Vidámpark-állatkert: új szórakoztatóipari centrum (Startlap)
Költségvetési intézmény helyett a jövőben gazdasági társaságként, nonprofit részvénytársaságként működhetne a fővárosi állatkert, amelyet azután akár össze is vonhatnának a Vidámpark Zrt.-vel – tudta meg az MTI fővárosi képviselőktől...

2008. november 9. vasárnap

nov. 9
10:42
James Bond lenyomta Harry Pottert (Startlap)
A 007-es ügynök újra száguld. November 13-án a hazai közönség is izgulhat a mindent túlélő James Bond legújabb kalandjain.
nov. 9
11:15
Ötvenéves a legnépszerűbb magyar színész (Infostart)
November 11-én lesz ötven éves Kulka János, az egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb magyar színész. Kulka 2003-tól a Nemzeti Színház társulatának tagja, kezdetek óta csaknem minden este színpadon van.

2008. november 10. hétfő

nov. 10
9:12
Elhunyt Miriam Makeba énekesnő (Startlap)
Hetvenhat éves korában Olaszországban hétfőre virradóra váratlanul meghalt Miriam Makeba világhírű dél-afrikai énekesnő, polgárjogi harcos. Az apartheid elleni küzdelem jelképének tekintett énekesnő a Nápoly melletti Castel Volturnóban...
nov. 10
10:42
Kiosztották a World Music Awards idei trófeáit (Startlap)
Az idén rendkívül sikeres brit rockegyüttes, a Coldplay a World Music Awards két díjával gyarapította trófeagyűjteményét. Kétszeres díjazott rajta kívül Leona Lewis és Kid Rock, életműdíjas a Beatles. A Monacóban megtartott díjkiosztón...
nov. 10
12:45
Elhunyt Tunyogi Péter (Infostart)
Elhunyt Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori énekese, a Mobilmánia együttes egyik frontembere; a zenészt, aki november 1-jén szenvedett súlyos balesetet, vasárnap érte a halál - tudatta Zeffer András, a Mobilmánia vezetője hétfőn.
nov. 10
12:48
Meghalt a P. Mobil egykori énekese (Startlap)
Elhunyt Tunyogi Péter, a P. Mobil egykori énekese, a Mobilmánia együttes egyik frontembere. Tunyogi Péter tíz napja, egy fellépés előtt lett rosszul, elájult és súlyos fejsérülést szenvedett. Balesetét követően napokon át tartották...
nov. 10
13:24
Star Jam Session (Startlap)
Sztárok rögtönöznek egymással, nekünk, már három éve. Nem tudni, mi sül ki belőle, de finom lesz.
nov. 10
17:51
Telt ház előtt mutatták be A salemi boszorkányokat Szegeden (Infostart)
Még ma este látható Magyarországon Robert Ward: A salemi boszorkányok című operája Alföldi Róbert rendezésében. A művet szeptemberben mutatták be a New York-i Dicapo Operában, a hazai ősbemutatót a Szegedi Nemzeti Színházban tartották vasárnap este a Mezzo operaverseny keretében.
nov. 10
18:12
Goncourt-díj: Atiq Rahimi afgán származású író kapta (Startlap)
Az afgán származású Atiq Rahimi Syngué sabour (A türelem próbaköve) című regénye kapta hétfőn a legrangosabb francia irodalmi díjat, a Goncourt-t. Az afgán-francia kettős állampolgárságú, 46 éves filmrendező-írónak ez az első...
nov. 10
22:06
KiVérzik? Hermann Nitsch kiállítása (Startlap)
A szokásosnál kisebb és kevésbé sokkoló, de kellően provokatív a börtönviselt akcióművész, Hermann Nitsch kiállítása. Hatásvadászat vagy filozófia lengi körül a véres köpenyt és a gyomorforgató festményeket?

2008. november 11. kedd

nov. 11
8:48
Snétberger Ferenc és Marcus Stockhausen közös koncertje a Zeneakadémián (Infostart)
Snétberger Ferenc Berlinben élő gitárművész Marcus Stockhausen német trombitaművésszel készített új, közös lemezének anyagát mutatja be kedden este a Zeneakadémián.
nov. 11
9:06
Évfordulós koncerttel emlékezik Olivier Messiaenre a Zeneakadémia (Infostart)
A francia zeneszerző születésnapján egyik főműve, a Turangalîla szimfónia először hangzik el magyar művészek előadásában december 10-én, a Művészetek palotájában.
nov. 11
10:06
Abba-show az Sportrénában jövőre (Startlap)
Az Abba - The show című produkciót jövőre, február 11-én mutatják be a Papp László Budapest Sportarénában. A legnagyobb Abba-shownak tartott produkció 2009-es világkörüli turnéja során érinti Magyarországot, a műsorban szerepel az...
nov. 11
13:00
Hamarosan látogatható az európai digitális könyvtár (Infostart)
November 20-n kezdi meg működését az európai digitális könyvtár. A www.europeana.eu internetes címen számos állam nemzeti gyűjteményeinek féltve őrzött kincsei találhatók meg több nyelven.
nov. 11
13:24
Bëlga: kicsit uncsi már – videó (Startlap)
Napokon belül a boltok polcaira kerül a Bëlga zenekar legújabb meglepetése, egy közel kétórás, koncertműsort tartalmazó pendrive. Még Halloween előtt beszélgettünk Bauxittal és Méggel.
nov. 11
17:18
Belga filmnapok (Startlap)
Négy nagy és egy rakás rövidfilm egy alulprezentált náció tehetségeitől - ingyen. Megtalálja-e párját a fóbiás internetfüggő?

Keresés