2008. december 1. hétfő

dec. 1
7:39
Az egyik legnépszerűbb lett a botrányos kiállítás (Infostart)
A londoni Királyi Művészeti Akadémia Oroszországból című kiállítása az egyik leglátogatottabb tárlat lett Nagy-Britanniában. Pedig a nyitás előtt még komoly diplomáciai csatározások zajlottak a britek és az oroszok között.
dec. 1
10:57
Százarcú happening (Startlap)
1968 sok területen új folyamatokat indított el az európai történelemben, politikában és művelődéstörténetben. A negyvenedik évfordulón számos rendezvény foglalkozott különféle szempontból '68 szellemi örökségével. Az AKKU beszélgetéssorozatának következő témája 1968 és a média.
dec. 1
13:58
Juhász Gábor szólókoncertje (Startlap)
Juhász Gábor (gitár) és Vancsó Zoltán (fotó) sajátos duókoncertet adnaka Nyitott Műhelyben péntek este.
dec. 1
14:00
Noze Live! (Startlap)
Támad a francia electro november 29-én a Merlinben, a Noze duójának interpretálásában, de senki ne számítson hagyományos őrületre. Ez a két figura felpörgeti a hallgatóságot, összemossa a műfajokat és sokkol, például a egy elcsattant színpadi csókkal.
dec. 1
14:02
Vakondinvázió a Szegfű utcában (Startlap)
Összeomlik, ha nem sikerül egy fénykép vagy elszabja a nadrágját a rák, de végül minden jóra fordul. Ő az erdő infantilis társadalmának szellemi vezetője, Krtek, közismertebb nevén a Kisvakond. A Cseh Centrumban szó szerint körüljárható a jelenség.
dec. 1
14:04
A közönség már nem elég (Startlap)
Két felújított artmozi, két eltérő koncepció. Egyvalamiben egyetértenek: a közönség kevés, a közösségek szervezésében van a jövő. Toldi és Kino.
dec. 1
14:06
Clooney szétlövi Pitt fejét (Startlap)
A Nem vénnek való vidék Oscarokat is kapott, a Burn after reading (Égető bizonyíték) azonban ezt célba sem veszi. A Coen fivérek inkább az emberi hülyeséggel babrálnak.
dec. 1
14:08
Mit keres a Fideszben egy zsidó? (Startlap)
Családi veszekedések, acsarkodásig és utálatig fajuló politikai viták, egymás ellen fordult barátok. Ugye, mindenkinek ismerős a képlet? Ez a legnagyobb eredmény, amit a politika el tudott érni kicsiny hazánkban – szól Hajdú Eszter dokumentumfilmjének kiindulópontja. A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció a Verzió fesztivál után a mozikba került.
dec. 1
14:10
Hétfőn már digitálisan fogható a Duna TV (Startlap)
Hétfőn megkezdődik Magyarországon a digitális földfelszíni televíziós adás, igaz, egyelőre csak a Duna Televízió adásaival, mivel más televízió eddig nem kötött szerződést a műsorszóró Antenna Hungáriával (AH). Az Antenna Hungária...
dec. 1
14:12
Bond dicséri Bondot (Startlap)
Bond szerint Bond igazán "bámulatos" - és ez nem öndicséret: Roger Moore jellemezte így szerepörökébe lépett 007-es kollégáját, Daniel Craiget. A 81 esztendős Moore, aki a hetvenes-nyolcvanas években hét James Bond-film sztárja volt,...
dec. 1
14:14
Szabó Istvánt díjazták Pozsonyban (Startlap)
Szabó István Oscar-díjas filmrendező szombaton este Pozsonyban átvette a 10. nemzetközi filmfesztivál különdíját. A kitüntetést a rendezőbizottság ajándékozta a világ filmművészetéhez való rendkívüli hozzájárulásának elismeréseként. "Mi,...
dec. 1
14:16
Segélykoncert Afrikáért (Startlap)
Horgas Eszter fuvolázik, mögötte a Babos Projekt Special zenél, hogy árvaház és iskola épülhessen Etiópiában.
dec. 1
14:18
R33 Fesztivál (Startlap)
December 5., péntek 24 zenekar egy este, 8 órán át, két színpadon a magyar underground napján.
dec. 1
14:20
Még nem látott fotókat publikált a Google (Startlap)
Immár a Life magazin fotóarchívumában is válogathatunk a Google képkeresőjének segítségével.
dec. 1
14:22
Az olaszok elfelejtették Fellinit (Startlap)
Itáliában egyszerűen elfeledkeztek Fellini halálának 15. évfordulójáról. Egy Riminiben rendezett konferencián kívül sem a televíziók, sem a római Filmünnepen nem emlékeztek meg róla - panaszolta egy olasz napilapnak Pupi Avati filmrendező,...
dec. 1
14:24
Meghalt Bökönyi Laura színésznő (Startlap)
Vasárnapra virradóra rákbetegségben elhunyt Bökönyi Laura színésznő. Bökönyi Laura 1955-ben született Budapesten. 1980-ban szerzett diplomát a Színház és Filmművészeti Főiskolán Gábor Pál osztályában. A főiskolás évek alatt...
dec. 1
14:26
Százarcú happening (Startlap)
1968 sok területen új folyamatokat indított el az európai történelemben, politikában és művelődéstörténetben. A negyvenedik évfordulón számos rendezvény foglalkozott különféle szempontból '68 szellemi örökségével. Az AKKU beszélgetéssorozatának következő témája 1968 és a média.
dec. 1
15:28
Kelemeni est (Startlap)
Neoreneszánsz irodalmi tobzódás Payer Imrével és Király Leventével a Plastic Rabbits Formáció zenei kíséretében.
dec. 1
16:03
Pénteken vesznek végső búcsút Gyurkovics Tibortól (Infostart)
December 5-én, pénteken, 12 órától, a Bazilika altemplomában vehetnek végső búcsút tisztelői Gyurkovics Tibortól.
dec. 1
16:39
Sarkozy centralizálná a közmédiát, a Le Monde élesen bírál (Startlap)
Egy hónap múlva, amikor a parlament sürgősséggel elfogadja a francia közmédiumok reformjáról szóló törvénytervezetet, a közszolgálati televízió és rádió a végrehajtó hatalom ellenőrzése alá kerül, amiért a legfőbb és egyetlen...
dec. 1
20:37
Vérfürdőt rendeznek az IBS-en (Startlap)
Skuló (macska, whisky, vérfürdő) annak a feketekomédiának a címe, amit pénteken mutat be az IBS-en a Pendragon színtársulat.

2008. december 2. kedd

dec. 2
8:00
"Vigyék a templomokba a vallási tárgyú festményeket!" (Infostart)
Múzeumok helyett templomokban kellene elhelyezni a vallásos témájú klasszikus műalkotásokat, véli az angliai katolikus bíboros érsek. A brit Nemzeti Galéria például átadhatná a Westminsteri katolikus székesegyháznak Piero della Francesca egyik festményét.
dec. 2
13:42
A bíróságon dől el az Oscar-díj sorsa (Infostart)
A Los Angeles-i bíróságon dől el, hogy az egykori amerikai filmcsillag, Mary Pickford Oscar-szobrocskáját az örökösök elárverezhetik-e a színésznő akaratának megfelelően vagy visszavásárolhatja azt az Amerikai Filmakadémia.
dec. 2
15:12
Sötét árnyak mesélnek egy elhunyt feleségről (Infostart)
André Kertész a világhírű, magyar származású fotóművész számos, idehaza még be nem mutatott alkotásából nyílik kiállítás ma este a Vintage Galériában. A polaroid eljárással készült fotók a művész depresszívebb oldalát mutatják meg. A tárlat január 30-ig látható.
dec. 2
19:24
Satöbbi Tokaj-hegyalján (Startlap)
A Zwack családnak nemcsak az Unicum, de a borkészítés is szívügye. A legkisebb lány abszolút Tokajra esküszik. Zwack Izabellát a tokaji Dobogó pincében készített száraz furmintjáról, az Ady múzsájáról elnevezett Mylittáról, és a következő borvíziójáról is kérdeztük.
dec. 2
22:06
Nájlongitár: film Bajor Imrével a főszerepben (Startlap)
Bajor Imre bújik az alkoholproblémákkal küszködő, kedélybeteg exrocker bőrébe Kabay Barna új filmjében, a Nájlongitárban. "Nagyon vicces volt a forgatás, lényegében az egészet végigröhögtük" - árulta el a forgatás utolsó napjára...

2008. december 3. szerda

dec. 3
5:18
Maffiagyűlés az Alkotmány utcában (Startlap)
Hétfőn megnyitott a rendőrségi támogatással létrehozott "Maffia Múzeum" a budapesti Alkotmány utcában. Viaszbábok igyekeznek elriasztani minket a droghasználattól, színes életképekben bemutatva, hová vezet a bűn útja.
dec. 3
7:24
Pornográf regény Csalog Zsolt hagyatékában (Startlap)
Megjelent Csalog Zsolt eddig ismeretlen regénye, a Krisztina - írta a szerdai Népszabadság, hozzátéve, hogy a családtagokon és közeli barátokon kívül senki sem tudta, hogy az 1997-ben elhunyt író, újságíró, szociológus és szociográfus...
dec. 3
13:42
Brad Pitt lenyomta Dart Vadert és Jokert (Startlap)
Az Empire magazin szavazásán az olvasók a Brad Pitt által a Harcosok Klubjában megformált Tyler Durdent találták a legjobb filmes karakternek. Az antikapitalista főhős ezzel maga mögé utasította Dart Vadert és a Heath Ledger Jokerét.
dec. 3
14:03
303 lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz (Infostart)
"303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz" címmel jelent meg nemrég a Gabo Könyvkiadó pop-rock zenei kötete. A könyv átfogó képet ad a magyar könnyűzene meghatározó lemezeiről, a 60-as évek közepétől egészen napjainkig. A számtalan képpel illusztrált válogatás szinte minden stílust igyekszik felölelni.
dec. 3
14:03
Burokrepesztés (Startlap)
Az Agave megint kikapart egy gyémántot a sci-fi/fantasy és a szépirodalom metszéspontján. Ezúttal Stephenie Meyer nevét érdemes raktározni, mert a nem csak vaskosága miatt nyomasztó Burok az, ami nem hiányozhat egyetlen SF rajongó karácsonyfája alól sem.
dec. 3
15:51
"Nem akarok Ben Kingsley-ként emlékezni a nagyapámra" (Infostart)
Mahatma Gandhi unokája is részt vett az indiai vezető halálának 60. évfordulója alkalmából rendezett háromnapos konferencián, amelyet a Közép-európai Egyetemen tartottak december 1-től 3-ig. Sumitra Gandhi Kulkarni az InfoRádiónak elmondta: a terrorizmus elleni harchoz bizonyos társadalmi változások is elengedhetetlenül szükségesek.
dec. 3
17:39
Ha Szabolcsban megvakul valaki, Pestre kell utaznia, hogy megtanuljon közlekedni (Startlap)
Megkurtított sztárgázsik, nyugdíjazások, lefaragott produkciós költségek - az amerikai tévécsatornákat is elérte a pénzügyi válság, és ez a szappanoperák költségvetését is érzékenyen érinti. A nézők ma már nem olyan hűségesek...
dec. 3
17:57
Sorozatgyilkosságok a válság miatt (Startlap)
Megkurtított sztárgázsik, nyugdíjazások, lefaragott produkciós költségek - az amerikai tévécsatornákat is elérte a pénzügyi válság, és ez a szappanoperák költségvetését is érzékenyen érinti. A nézők ma már nem olyan hűségesek...
dec. 3
18:51
Észtországban hódít a Delta (Startlap)
Mudruczó Kornél Delta című játékfilmjét háromszor is levetítik Tallinnban a 12. Fekete Éjszakák Nemzetközi Filmfesztiválon, amely vasárnapig tart. Mudruczó mozija ezúttal nem a versenyfilmek között, hanem a világ filmművészetének...
dec. 3
22:27
Meghalt Odette (Startlap)
Szívelégtelenség következtében elhuny Odetta amerikai folk és bluesénekesnő, polgárjogi aktivista. A művésznő, aki az év végén lett volna 78 éves, és fél évszázadon keresztül számos énekesre - köztük Bob Dylanre, Joan Baezre -...

2008. december 4. csütörtök

dec. 4
6:51
Valódi koponyát használtak a Hamlet-előadásban (Startlap)
Nem sokáig maradhatott színpadon annak a brit férfinak a koponyáját, aki végakaratában azt kívánta, hogy fejét felhasználhassák Shakespeare Hamlet című drámájának előadásához. A közönséget felzaklatta, hogy a kellék valódi. André...
dec. 4
7:45
A rapperek tarolhatnak a Grammy-átadón (Infostart)
A legtöbb, nyolc Grammy-díj jelölést Lil' Wayne rapper kapta. A brit rockegyüttes, a Coldplay hét jelölést kapott, míg Jay-Z, Kanye West és Ne-Yo hat kategóriában érhet a csúcsra.
dec. 4
9:33
"Virtuális vándorlás": adventi koncertet ad a Makám - videóval (Infostart)
Adventi koncertet ad a Makám együttes pénteken a Ferenciek terén. Elsősorban adventi dalokból válogatnak, de elhangzanak majd Mária-énekek és más kompozíciók is. Így játszanak új lemezükről, a Zarándokénekről is, amelyen az együttes azt meséli el, ahogyan "korokon át járkálnak a művészet területén".
dec. 4
11:03
Magyar színészt szerepeltet egy vezető brit színház (Startlap)
Magyar színész is szerepel a Royal Shakespeare Company (RSC) legújabb produkciójában. Magyar Éva Capuletnét alakítja a Rómeó és Júliában, ő az első magyarországi művész, aki a világhírű brit társulattal dolgozik - közölte a londoni...
dec. 4
13:09
Kollektíva Klub: Yuksek (Startlap)
Mikulás helyett francia electro-király, krampuszok helyett magyar dj-hármas. Így ünnepel a Kollektíva a Merlinben.
dec. 4
13:45
Fürdők éjszakája (Startlap)
December 5-én a Széchenyi, a Gellért és a Rudas fürdőben rendezik meg a Fürdők éjszakáját. Péntek éjszaka 10 és szombat hajnal 4 között lesznek nyitva a fürdők. Mindhárom helyen lehetőség lesz éjszakai fürdőzésre, de különböző szórakoztató és zenés programokban is lubickolhatunk.
dec. 4
17:39
Kétórás fináléval zárul a Vészhelyzet (Startlap)
A sürgősségi osztály március közepén kezeli a Vészhelyzet című sorozat utolsó pácienseit - jelentette be a széria gazdája, az amerikai NBC tévécsatorna. A népszerű kórházas sorozat 15. évfolyama kétórás fináléval ér véget. A...

2008. december 5. péntek

dec. 5
8:03
Thrillerrel tér vissza Goda Krisztina (Infostart)
Kaméleon címmel a héten mutatják be a mozik a Goda Krisztina legújabb filmjét. A "szélhámosfilm" két főszereplője Nagy Ervin és Hámori Gabriella.
dec. 5
9:15
Dívák és direktorok - Haydn és Mozart daljátékai a Müpában (Infostart)
Joseph Haydn: Az énekesnő és Wolfang Amadeus Mozart: A színigazgató című darabját mutatja be a Művészetek Palotája december 7-én, az "Opera mindenkinek" című sorozat következő előadásában.
dec. 5
16:15
Jó voltál? (Startlap)
Árfolyamok esnek-emelkednek, válság jön, válság megy, de van, ami örök: a Mikulás, és a beléje vetett hit. Mindegy, híres vagy-e vagy sem, mindegy, milyen nyelven énekled, hogy hull-e a hó, mindegy, a föld melyik pontján ültet a térdére,...
dec. 5
17:09
Brad Pitt lenyomta Darth Vadert és Jokert (Startlap)
Az Empire magazin szavazásán az olvasók a Brad Pitt által a Harcosok Klubjában megformált Tyler Durdent találták a legjobb filmes karakternek. Az antikapitalista főhős ezzel maga mögé utasította Darth Vadert és Heath Ledger Jokerét.
dec. 5
18:51
Szentmisével búcsúztatták el Gyurkovics Tibort (Infostart)
Szentmisével búcsúztatták el Gyurkovics Tibor József Attila- és Kossuth-díjas költőt, írót pénteken Budapesten, a Szent István-bazilikában. Az altemplomban elhelyezett ravatalnál a családtagok mellett barátok, tisztelők is elhelyezték az emlékezés virágait.
dec. 5
21:51
Prima Primissima: Csoóri Sándor, Koncz Zsuzsa és Halász Judit is nyert (Infostart)
Átadták a tíz kategóriában meghirdetett Prima Primissima Díjakat pénteken este Budapesten, a Művészetek Palotájában. A közönségdíjat Halász Judit színművésznő kapta.
dec. 5
23:09
Prímák és Primissimák (Startlap)
Kihirdették az idei Prima Primissima díj nyerteseit, az ötvenezer eurós elismerésben 2008-ban többek között Csoóri Sándor író, Halász Judit színész valamint a díjátadót is közvetítő Magyar Televízió részesült.

Keresés