2008. december 1. hétfő

dec. 1
3:54
Fokozott szőrösödés nőknél - Mi okozhatja? (WebBeteg)
A fokozott szőrnövekedés (hirsutismus, hypertrichosis) mind férfiak, mind nők esetében előfordulhat, a jelenség mégis leginkább a nőket nyugtalanítja. Számos ok vezethet a szőrszálak mennyiségének megnövekedéséhez, megvastagodásához, színük sötétedéséhez – ezen tényezők mind a szőrszálak nagyobb mennyiségének látszatát keltik, holott tényleges szőrösödésről csak az első esetben beszélhetünk.
dec. 1
6:09
Tündököljünk karácsonykor is! (Blikk)
Tegnap meggyújtottuk az első gyertyát, amely nemcsak az advent kezdetét, hanem a szenteste közeledtét is jelzi. Az egész éves hajtás után fordítsunk időt a külsőnkre is, és ne csak finom ételekkel, kedves ajándékkal, hanem csinos öltözékünkkel is lepjük meg szeretteinket. Nézzük, milyen kínálatból választhatunk.
dec. 1
7:21
A megafiúk kicsinálták a kiscsajt (Életforma)
A megaversenyzők közölték, hogy Lüszike idegesítő. Nem baj, szerencséjükre kiesett.
dec. 1
7:39
Ma van az AIDS elleni küzdelem világnapja (Metropol)
Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) 1988-ban nyilvánította december 1-jét AIDS elleni küzdelem világnapjává, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a ma még halálos kimenetelű kór elleni nemzetközi összefogás szükségességére.
dec. 1
7:57
Terjed a Pilátus-szindróma (Metropol)
A kézmosás fontosságát igazolja, hogy néhány óra alatt 500-1000 baktérium is megtelepedhet az ember kezén, ujjain.
dec. 1
8:51
Hitler, Hugh Grant vagy Elton John a rosszabb fociszurkoló? (Infostart)
Sok hírességet találunk a futballcsapatok szurkolói között. Sokuk felbukkan a nézőtéren is, mások csak egy-egy siker után közlik, hogy élnek-halnak az adott csapatért, hogy ezzel maguk számára is elérjenek egy kis népszerűség-növekedést. A The Times összeállítása alapján nézzük, kik a legrosszabbak közülük, vagyis kik azok, akik nem biztos, hogy csak dicsőséget hoznak a csapatokra.
dec. 1
9:09
Papucsokat osztogat közpénzből a rendőrség (Infostart)
Egy angliai üdülőközpont több ezer fontot költ adófizetők pénzéből strandpapucsokra - így akarnak ugyanis segíteni az ittas nőknek, hogy baleset nélkül hazasétáljanak.
dec. 1
9:10
December elseje az AIDS világnapja (WebBeteg)
Ma már több ember él HIV fertőzéssel, mint korábban valaha. A HIV fertőzés súlyos, hosszúlefolyású betegség, s az ebben szenvedőket gyakran éri diszkrimináció.
dec. 1
9:27
Sztártervező Budapesten (Életforma)
Az idei budapesti Design7 sztárvendége vitathatatlanul a 2002-ben a Business Week által Európa huszonöt legbefolyásosabb tervezője közé választott holland Marcel Wanders volt. Művei számos díjat bezsebeltek már, és helyük van a világ legnagyobb múzeumaiban.
dec. 1
9:42
Orchideák, majd karácsonyi készülődés a Vajdahunyad Várban (Édenkert)
A Magyar Mezőgazdasági Múzeum decemberben színes programsorozattal várja látogatóit.
dec. 1
10:03
Átlátszó divat (Blikk)
A század eleji Amerika füstös hangulatát varázsolták a kifutóra
dec. 1
10:21
Győzelem! Kucsera Gábor fenekestül felforgatta Afrikát! (Életforma)
A legtöbb logikus gondolkodású néző számára nem volt kétséges, hogy az Afrika-show győztese csakis valamelyik "K" betűs játékos lehet. Mert ugye a "követ" szó is ezzel kezdődik...No, de Kozsó és Kucsera között is csak az abc sorrend döntött - hátulról.
dec. 1
10:39
Sikeres műszívbeültetés egy gyermeken (Infostart)
Újabb sikeres műszívbeültetést hajtottak végre múlt szerdán a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, a 15 hónapos gyermek állapota stabil - közölte az intézmény.
dec. 1
10:39
Javult a szerdai buszbalesetben megsérült kisfiú állapota (Metropol)
Némileg javult a múlt szerdai buszbalesetben életveszélyesen megsérült kisfiú állapota - mondta Harmath György, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója.
dec. 1
10:57
Újabb sikeres műszívbeültetés gyermeken (Metropol)
Újabb sikeres műszívbeültetést végezték el gyermeken múlt szerdán a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, a kezelt 15 hónapos gyermek állapota stabil - közölte az intézmény.
dec. 1
11:15
Hatmillió forint kártérítés a szülés után megműtött nőnek (Metropol)
Szabályszegést nem állapítottak meg, de azt igen, hogy a nőt orvosai nem a tőlük elvárható gondossággal látták el a szülés után, főként a császármetszést követő megfigyelés alatt.
dec. 1
11:16
A leggyakoribb daganatok első tünetei (WebBeteg)
Magyarországon a halálozási okok második helyén a daganatos megbetegedések állnak. Évente körülbelül 66 ezer új daganatos beteget fedeznek fel. A leggyakoribb daganat még mindig a tüdőrák. Férfiaknál a prosztata-, és a fej-nyaki rákos betegségei, míg nőknél a vastag-, valamint az emlőrák száma mutat némi emelkedést.
dec. 1
11:51
Jogerős az amstetteni rém elleni vádirat (Infostart)
Jogerőssé vált az "amstetteni rémként" emlegetett Josef Fritzl elleni vádirat, amelyben az alsó-ausztriai tartományi ügyészség egyebek között emberölést is felró a lányát 24 éven át fogságban tartó és vérfertőző viszonyra kényszerítő férfinak.
dec. 1
12:09
Rengeteget költenek sörre a drukkerek (Infostart)
Az angol élvonalbeli csapatok szurkolói 11,1 millió fontot költöttek sörre az elmúlt szezonban a stadionokban.
dec. 1
13:22
Stabil a 15 hónapos kislány állapota - Ez volt a második sikeres műszív-beültetés gyermekeknél (WebBeteg)
Stabil az állapota annak a 15 hónapos kisgyereknek, aki múlt szerdán kapott műszívet - áll a műtétet végző Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet hétfői közleményében. Magyarországon ez volt a második sikeres műszív-beültetés gyermeken.
dec. 1
13:57
Csak kamu az emberi zsiradékból készített élelmiszer (Infostart)
Nem létezik az a cég, amelyről a világsajtóban elterjedt, hogy emberi zsiradékból készít élelmiszert, és azt humanitárius célból az afrikai éhezőknek szállítja. Valójában ez egy holland művészeti projekt, az ötletgazda pedig Mieke Smits művésznő, akit az index.hu újságírói lepleztek le.
dec. 1
14:15
Őszintén a HIV fertőzésről - az AIDS Világnapján (Életforma)
A HIV-vírus elsősorban szexuális úton terjed, fertőzött nemi váladék közvetítésével, de fertőzött vérrel is átvihető. Utóbbi leggyakrabban a drogfogyasztók közös tű- és fecskendőhasználata során következik be, de előfordulhat egészségügyi dolgozók fertőződése is szúrásos balesetek kapcsán is.
dec. 1
14:15
Afrika új reménye az AIDS ellen (Metropol)
Afrikában, az AIDS által leginkább sújtott kontinensen a reménységet adhat, hogy egy dél-afrikai termékenységi klinikán a vírussal fertőzött pároknak esélyt kínálnak az egészséges utódokra.
dec. 1
15:00
Hogyan fotózzunk a természetben? (Édenkert)
Amit ma lefotózhatsz, azt lehet, hogy holnap már nem érdemes vagy nem lehetséges!
dec. 1
15:27
Túléli, ha elolvassa, hogy mi van a receptjén! (Életforma)
Még a legideálisabb körülmények között sem feledkezhetünk meg arról, hogy a gyógyszerszedés bizonyos kockázatokkal jár. Ha elsiklunk fontos információk felett, vagy nem figyelünk oda, nem várt, akár veszélyes következményekkel szembesülünk. Az alábbi öt hibára például érdemes odafigyelnünk!
dec. 1
15:28
A négy leggyakoribb tévhit a tüdőgyulladásról (WebBeteg)
A tüdőgyulladások teljes biztonsággal nem védhetők ki. A dohányzás abbahagyása után helyreáll a tüdő öntisztuló képessége, amely jelentősen csökkenti a tüdőgyulladás kialakulásának a kockázatát.
dec. 1
16:21
"Elrabolták" a vendégeket egy negyedmilliós italszámla miatt - képek (Infostart)
Emberrablással gyanúsítja a rendőrség azt a két férfit, akik egy budapesti szórakozóhelyen két amerikai állampolgártól italszámlaként negyedmillió forintot követeltek, majd a nem fizető vendégeket egy órán át fogva tartották és bántalmazták.
dec. 1
16:21
Boldog békeidők mai módra - a Nosztalgiában (Életforma)
Budapest belvárosának szívében van egy étterem, amely a "boldog békeidőket", a kiegyezés utáni Magyarország hangulatát idézi, miközben tökéletesen alkalmazkodik a mai vendégek igényeihez is.
dec. 1
16:39
Két autót tolt össze a BKV-busz - képgaléria (Infostart)
Két személyautó tört össze abban a balesetben, amelyet egy BKV-járat okozott a fővárosban.
dec. 1
16:39
Európában szokás a gyakori partnercsere (Blikk)
Leginkább a britek élvezik, ha szétdúlhatnak egy békés családi életet
dec. 1
20:36
Csak óvatosan a mobiltelefonnal (Infostart)
Veszélyesebb, ha valaki kihangosítóval telefonál, mint ha az utasával beszélget - állapították meg amerikai kutatók, akik azonban arra is rámutattak: a kihangosítóval telefonálók másoknál nagyobb követési távolságot tartanak.
dec. 1
20:54
Autót vezetett a férfi, akinek nincsenek karjai (Infostart)
A kínai rendőrség egy négykerék-meghajtású autó volánja mögül rángatott ki egy férfit, a sofőrnek ugyanis hiányoznak a karjai, mégis vezette a járművet.
dec. 1
21:12
Úgy ébredt fel a kómából, hogy ütötték a talpát (Infostart)
Tíz éven át ütögette a felesége talpát, hogy fölébredjen a kómából. Végül a kínai férfi sikerrel járt. Az asszony tudja mozgatni a kezét, képes mosolyogni, de beszélni még képtelen.
dec. 1
21:30
Befellegezhet a "happy hours"-nek (Infostart)
A fiatalok alkoholfogyasztásának csökkentése érdekében be akarják tiltani a brit éttermek és kocsmák "happy hours" időszakát, amikor olcsóbban árusítják az alkoholt.
dec. 1
21:45
Székely: szülésért nem kérhető térítés (WebBeteg)
Az egészségügyi miniszter felkérte az Egészségbiztosítási Felügyelet, hogy végezzen vizsgálatot a veszprémi szülésekkel kapcsolatos ügyben - Székely Tamás ezt a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón erősítette meg.
dec. 1
21:48
Anyatejet a tejbankból a koraszülötteknek (Infostart)
Nemzeti anyatejbankot állít fel a brit egészségügyi minisztérium, így javulhatnak a koraszülöttek túlélési esélyei. Az országban már most is működnek ilyen intézmények, de nem összehangoltan és központilag ellenőrzötten.
dec. 1
22:06
Rajongók hamvait szórják a múzeumkertbe (Infostart)
Egyre többen választják végső nyughelyül szeretteiknek Jane Austen egykori otthonának kertjét: az írónő emlékének szentelt múzeum környékén már számos, emberi hamvakból álló kupacot talált a gondnok.

2008. december 2. kedd

dec. 2
4:03
A koleszterinszint mérsékléséért (WebBeteg)
A koleszterin a köztudatban szinte csak rossz tulajdonságai miatt vált ismertté, de a teljességhez az is hozzátartozik, hogy nagyon fontos a szervezet számára, ugyanis például létfontosságú eleme a sejthártyának, bizonyos hormonok, vitaminok, epesavak építőköve. A magas koleszterinszint azonban káros a szervezet számára.
dec. 2
5:18
Nyolcévesen pornó, utána szex (Életforma)
A mai gyerekek mások, mint mi voltunk. Orvosos helyett szexeset játszanak, és tűzoltó helyett pornószínészek szeretnének lenni.
dec. 2
6:12
Sajog a hátad? (Blikk)
Megtudhatja, mit kell tennie, ha fáj a tarkója, a lapockája,a dereka vagy éppen a keresztcsontja.
dec. 2
7:24
Nagy Feró hol a pálinkára, hol Nóci mellére bukott rá! (Életforma)
Először azt hittük, hogy egy mesés főzőcskézős hetünk lesz a "Hal a tortán" sztárjaival, ám a játékban a "szűz" Nagy Ferónak köszönhetően,- ez még rémtörténetté is fajulhat.
dec. 2
8:18
Kire lehet igaz: "csalnak, lopnak, hazudnak"? (Infostart)
Lopnak, csalnak, hazudnak - ezúttal nem politikusok egymásról mondott véleményéről van szó, hanem arról, mit vallottak be magukról az amerikai gimnazisták egy most publikált felmérés eredménye szerint. A kérdés az, hogy az új nemzedék vajon tisztességtelenebb-e, mint az előző.
dec. 2
8:18
Túlnyomás és túlélés (Metropol)
Hirtelen szívhalál után kísérleti állatokat csaknem fél óra múlva is sikerült túlnyomásos oxigénkamrában újraéleszteni. A rendkívüli eredményről a kutatók a Resuscitation szakfolyóiratban számoltak be.
dec. 2
8:20
Kétszeresére nőtt a melamin-áldozatok száma (Metropol)
Duplájára emelkedett a melaminnal szennyezet tápszerek halálos áldozatainak száma Kínában, míg az országos szűrővizsgálatok szerint a húgyúti betegségben szenvedő gyermekek száma 294 ezerre tehető.
dec. 2
8:36
Hat hónap börtön egy pohár forralt borért (Infostart)
A bit fodrászok gyakran kedveskednek vendégeiknek teával, kávéval, sőt karácsony tájékán akár egy pohár forralt borral is. Most azonban figyelmeztették őket, hogy börtön vagy pénzbüntetés vár rájuk, ha továbbra is alkoholt szolgálnak fel a szalonokban.
dec. 2
8:54
Gazdasági válság: a szexszel lehet a legjobban spórolni (Infostart)
A britek többsége ezekben a nehéz gazdasági időkben a szabadidőtöltés egyik legolcsóbb formáját választja: a szeretkezést - derül ki egy felmérésből.
dec. 2
9:12
Ismerje meg a világ tíz leggazdagabb házi kedvencét! (Infostart)
Komoly kérdés foglalkoztatja mostanában az amerikaiakat: milyen kutyát választ lányainak Barack Obama, az Egyesült Államok első afroamerikai elnöke? Az első kutyának jó dolga lesz, hiszen a 132 szobás Fehér Ház lesz az otthona - nem is beszélve a pompás kertről. Olyan luxusban azonban biztosan nem lesz része, mint azoknak a házi kedvenceknek, amelyekre milliomos gazdájuk hatalmas vagyont kapott.
dec. 2
9:18
Milyen szemüvegkeretet válasszunk? (WebBeteg)
A szemüveg a látás egyik legfontosabb és talán legelterjedtebb segédeszköze. Nem érdemes kizárólag a divatot követni, sokkal fontosabb az egyén ízlése, stílusa. A jól megválasztott szemüvegkeret ékszer, öltöztet.
dec. 2
9:30
Jó tanácsok a téli bőrápolásra (Infostart)
A száraz téli levegőtől a bőr könnyen kirepedezik, kidörzsölődik, viszket és foltossá válik - nem kell azonban aggódni; remek módszerek vannak a védelemre.
dec. 2
9:39
Hogyan teleltessük kinti cserepes növényeinket? (Édenkert)
A városi, falusi parkok, közterületek, középületek, vendéglők és a kiskertek legszebb díszei tavasztól őszig a cserepekbe, dézsákba, edényekbe ültetett növények. Hogyan teleltessük ezeket?

Keresés