2008. december 1. hétfő

dec. 1
0:24
Évszázados múltra tekint vissza az AIDS? (HáziPatika)
Az AIDS napjaink egyik legtöbbet kutatott betegsége. Tudósok ezrei keresik a HIV vírus elleni vakcinát, vagy a betegséget gyógyító hatóanyagot. Sajnos egyelőre sikertelenül, ám egyre többet tudunk a vírusról. Most éppen azt, hogy...
dec. 1
0:28
A magyarok ellenállóbbak az AIDS-szel szemben? (HáziPatika)
Tudósok megállapították, hogy léteznek olyan emberek, akik különleges génkészlettel rendelkeznek, és nehezebben fertőződnek meg.
dec. 1
0:32
A depresszió kezelhető! - Hogyan? (HáziPatika)
A hatékony kezelés a biológiai, pszichológiai és környezeti háttértényezőket egyaránt célba veszi: Gyógyszeres és pszichoterápiás kezelésből, a családtagok bevonásából, tájékoztatásából, és a stresszkezelés elsajátításából,...
dec. 1
3:54
Fokozott szőrösödés nőknél - Mi okozhatja? (WebBeteg)
A fokozott szőrnövekedés (hirsutismus, hypertrichosis) mind férfiak, mind nők esetében előfordulhat, a jelenség mégis leginkább a nőket nyugtalanítja. Számos ok vezethet a szőrszálak mennyiségének megnövekedéséhez, megvastagodásához, színük sötétedéséhez – ezen tényezők mind a szőrszálak nagyobb mennyiségének látszatát keltik, holott tényleges szőrösödésről csak az első esetben beszélhetünk.
dec. 1
6:09
Tündököljünk karácsonykor is! (Blikk)
Tegnap meggyújtottuk az első gyertyát, amely nemcsak az advent kezdetét, hanem a szenteste közeledtét is jelzi. Az egész éves hajtás után fordítsunk időt a külsőnkre is, és ne csak finom ételekkel, kedves ajándékkal, hanem csinos öltözékünkkel is lepjük meg szeretteinket. Nézzük, milyen kínálatból választhatunk.
dec. 1
7:57
Lázmérők tesztje: jobbak-e az elektromos eszközök? (HVG)
Ugyanolyan megbízhatóak-e a korszerű, vegyi vagy elektromos alapon működő lázmérők, mint a régi higanyosak? Az influenza és megfázási szezon küszöbén egy németországi tesztből szemezget a Kosár, a fogyasztók magazinja. Olyan szerkentyűk vizsgálatát idézik, amelyek Magyarországon is kaphatók.
dec. 1
8:33
AIDS-világnap: 98 új HIV-fertőzött (HVG)
Ma tartják az AIDS elleni világnapot; az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1988-ban döntött erről, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a halálos kór elleni világméretű összefogás fontosságára. Magyarországon 2008 szeptember végéig 98 új HIV-fertőzöttet regisztráltak. A világnap alkalmából Magyarországra kétezer ingyenes teszt érkezett, a szűréseket Budapesten, Nyíregyházán és Baktalórántházán…
dec. 1
8:35
Szülés százezerért Veszprémben (HVG)
Felügyeleti eljárást kezdeményezett az egészségügyi tárca a Veszprém megyei kórház ellen, ahol a szüléseknél az orvosválasztásért százezer forintot kérnek. A főigazgató szerint a hálapénzt fehérítik - írta a hétfői Népszabadság.
dec. 1
8:51
Hitler, Hugh Grant vagy Elton John a rosszabb fociszurkoló? (Infostart)
Sok hírességet találunk a futballcsapatok szurkolói között. Sokuk felbukkan a nézőtéren is, mások csak egy-egy siker után közlik, hogy élnek-halnak az adott csapatért, hogy ezzel maguk számára is elérjenek egy kis népszerűség-növekedést. A The Times összeállítása alapján nézzük, kik a legrosszabbak közülük, vagyis kik azok, akik nem biztos, hogy csak dicsőséget hoznak a csapatokra.
dec. 1
8:51
30 erogén zóna a férfi testén (MaHu)
Gyakori probléma, hogy partnerünk túlságosan lényegre törő, nincs türelme (de talán érzéke se) az erotikus játékokhoz, az izgatáshoz.
dec. 1
9:09
Papucsokat osztogat közpénzből a rendőrség (Infostart)
Egy angliai üdülőközpont több ezer fontot költ adófizetők pénzéből strandpapucsokra - így akarnak ugyanis segíteni az ittas nőknek, hogy baleset nélkül hazasétáljanak.
dec. 1
9:10
December elseje az AIDS világnapja (WebBeteg)
Ma már több ember él HIV fertőzéssel, mint korábban valaha. A HIV fertőzés súlyos, hosszúlefolyású betegség, s az ebben szenvedőket gyakran éri diszkrimináció.
dec. 1
9:12
Kiedis sorozatsztár lesz (Borsa)
Filmsorozat készül a Red Hot Chili Peppers frontemberének gyerekkoráról. Nem kell édibédi családi szappanoperára számítani, mivel a zenész apja drogdíler volt.
dec. 1
9:27
A cukorbaj az egyik legdrágább betegség (HVG)
Az Egyesült Államok egészségügyi ellátásának 218 milliárd dollárba került a tavalyi évben a cukorbaj kezelése - számolta ki a Lewin Group tanácsadó cég munkacsoportja. Becslések szerint ez az összeg a következő években világszerte meredeken növekszik.
dec. 1
10:03
Átlátszó divat (Blikk)
A század eleji Amerika füstös hangulatát varázsolták a kifutóra
dec. 1
10:21
Továbbra sem támogatja az őssejtek felhasználását az EU (orientpress)
Elutasította az illetékes európai hatóság a humán embrionális őssejtek fejlesztésének szabadalmaztatási lehetőségét. A döntés komoly csapásként érheti az ilyen tevékenységben érdekelt cégeket.
dec. 1
10:21
Újabb sikeres műszívbeültetést hajtottak végre (MaHu)
Újabb sikeres műszívbeültetést hajtottak végre múlt szerdán a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, a 15 hónapos gyermek állapota stabil - közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel.
dec. 1
10:39
Sikeres műszívbeültetés egy gyermeken (Infostart)
Újabb sikeres műszívbeültetést hajtottak végre múlt szerdán a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, a 15 hónapos gyermek állapota stabil - közölte az intézmény.
dec. 1
10:57
A franciáknak kell a legnagyobb óvszer (MaHu)
A franciák azt mondják, Európában nekik kell a legnagyobb méretű óvszer, a görögök kisebb mérettel is beérik - állapította meg egy német óvszer tanácsadási intézet tanulmánya.
dec. 1
11:15
Egészséges és nagyon finom! - Vigyázat, kipróbáltuk! (NLC)
Általában azt gondoljuk, ami egészséges, az nem feltétlenül finom. Persze mindenki találkozott már téglakeménységű, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérrel, de nem kell ennek feltétlenül így lennie. Bár a házi kenyérsütés első ránézésre macerásnak tűnhet, de a végeredmény egész egyszerűen mennyei! Vigyázat, kipróbáltuk!
dec. 1
11:16
A leggyakoribb daganatok első tünetei (WebBeteg)
Magyarországon a halálozási okok második helyén a daganatos megbetegedések állnak. Évente körülbelül 66 ezer új daganatos beteget fedeznek fel. A leggyakoribb daganat még mindig a tüdőrák. Férfiaknál a prosztata-, és a fej-nyaki rákos betegségei, míg nőknél a vastag-, valamint az emlőrák száma mutat némi emelkedést.
dec. 1
11:39
Ha H.I.V. a lány (Borsa)
Hiába az AIDS kezelésének kecsegtető eredményei, a 20-45 közötti nők körében az AIDS a harmadik vezető halálok. A megelőzés továbbra is a legfontosabb tényező.
dec. 1
11:51
Miért fáj a fejünk? Okok és kezelésük (HVG)
Hasogat? Lüktet? Szorít? A fejfájás az egyik leggyakoribb fájdalom, szinte nincs olyan ember, aki ne érezte volna már az élete során. A statisztika adatok szerint ma Magyarországon egymillió ember tartja magát érintettnek.
dec. 1
11:51
Túlsúlyos méregzsákok? Segít a testmozgás! (orientpress)
Amerikai kutatók szerint a rendszeres testmozgás túlsúlyos és egészséges gyermekekben is csökkenti a düh és a harag megnyilvánulásait.
dec. 1
11:51
Jogerős az amstetteni rém elleni vádirat (Infostart)
Jogerőssé vált az "amstetteni rémként" emlegetett Josef Fritzl elleni vádirat, amelyben az alsó-ausztriai tartományi ügyészség egyebek között emberölést is felró a lányát 24 éven át fogságban tartó és vérfertőző viszonyra kényszerítő férfinak.
dec. 1
12:09
Rengeteget költenek sörre a drukkerek (Infostart)
Az angol élvonalbeli csapatok szurkolói 11,1 millió fontot költöttek sörre az elmúlt szezonban a stadionokban.
dec. 1
12:45
Jó fejek a Down-kórosok, s egyre több születik belőlük (HVG)
Növekszik a Down-kórral világra jövő gyermekek száma Nagy-Britanniában, miután az angolok általános társadalmi megítélése ezzel a fogyatékossággal szemben nagyon megváltozott. Az extra 21-es kromoszóma, ami a betegséggel jár, ugyanis értelmileg korlátozott, de jó természetű és lelkületű gyermekeket produkál, akikkel öröm az élet.
dec. 1
13:03
Lisztérzékenység kicsiben és nagyban (MaHu)
A fejlődő technológiának hála, egyre korábban diagnosztizálható a lisztérzékenység. Ekkor a szervezet támadásba lendül a gluténtartalmú ételek fogyasztása után, allergiás reakciót és komoly megbetegedéseket okozva.
dec. 1
13:22
Stabil a 15 hónapos kislány állapota - Ez volt a második sikeres műszív-beültetés gyermekeknél (WebBeteg)
Stabil az állapota annak a 15 hónapos kisgyereknek, aki múlt szerdán kapott műszívet - áll a műtétet végző Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet hétfői közleményében. Magyarországon ez volt a második sikeres műszív-beültetés gyermeken.
dec. 1
13:24
Ilyenek vagyunk állatmintásban (Borsa)
Előnytelen adottságaink elfogadása évekbe kerülhet, és nem kevés idő, míg megtanulunk ennek megfelelően öltözködni. Ha megtanulunk. Példák erre is, arra is.
dec. 1
13:39
Emberi zsiradékot használnak élelmiszerek gyártásához (MaHu)
Emberi zsiradékot használ fel egy holland cég kekszek és más élelmiszerek készítéséhez, melyeket azután a fejlődő országokba küldenek.
dec. 1
13:57
Csak kamu az emberi zsiradékból készített élelmiszer (Infostart)
Nem létezik az a cég, amelyről a világsajtóban elterjedt, hogy emberi zsiradékból készít élelmiszert, és azt humanitárius célból az afrikai éhezőknek szállítja. Valójában ez egy holland művészeti projekt, az ötletgazda pedig Mieke Smits művésznő, akit az index.hu újságírói lepleztek le.
dec. 1
14:51
A középkorú férfiak krízise (HVG)
Hosszú évek óta ismert a középkorú férfiaknál tapasztalható fizikai és érzelmi változások ténye. A kutatók egyre gyakrabban hangoztatják, hogy ez nem más, mint a menopauza férfi változata, az andropauza, azaz férfiklimax.
dec. 1
14:51
Herpeszvírus és az endodontikus betegségek (MaHu)
A herpeszvírusokat régóta tartják számos szájüregi betegség okozójának. Most egy új vizsgálat összefüggést talált az endodontikus betegségek és az Epstein-Barr vírus között. A felfedezés új megelőző és terápiás kezelésekhez vezethet.
dec. 1
15:06
Csináld magad Chanel (Borsa)
Sokan álmodnak Chanel, Dolce&Gabbana vagy Oscar de la Renta ruhákról, de egyelőre őrületesen drágák. Borsastylist megmutatja, hogy hogyan "másoljuk le" őket.
dec. 1
15:09
Kiiktatható lenne a mogyoróallergia? (HVG)
Több kutatás is folyik a mogyoróallergiával, az amerikai lakosság több mint egy százalékát érintő jelenséggel kapcsolatban. A University of Georgia egy kutatócsoportja most olyan génmódosított mogyorókat tesztel, amelyekből kivonták az allergiás reakciókat okozó molekulákat.
dec. 1
15:27
HospInvest: szabályosak és beválthatók a receptek (HVG)
Szabályszerűek és az ország egész területén beválthatóak a HospInvest egri kórházában kiállított receptek - közölte a társaság alelnöke, Deák Gábor hétfőn. Székely Tamás egészségügyi miniszter a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: a folyamatos betegellátás érdekében a névre szóló receptek elkészültéig a szolgáltató "biankó vényeket" állít ki.
dec. 1
15:27
Kelbimbó sütve (Borsa)
Utolsó menet az idei évben, és megígérjük, hogy nem lesz több kelbimbó, de itt egy recept, amivel a legnotóriusabb kelgyűlölőket is el lehet téríteni. Nekünk sikerült.
dec. 1
15:28
A négy leggyakoribb tévhit a tüdőgyulladásról (WebBeteg)
A tüdőgyulladások teljes biztonsággal nem védhetők ki. A dohányzás abbahagyása után helyreáll a tüdő öntisztuló képessége, amely jelentősen csökkenti a tüdőgyulladás kialakulásának a kockázatát.
dec. 1
16:03
A helytelen táplálkozás növeli az Alzheimer-kór esélyét (HVG)
Egérkísérletekben igazolta a koleszterin és a helytelen táplálkozás hozzájárulását az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatához a stockholmi Karolinska Intézet kutatója.
dec. 1
16:09
TV-újság helyett (Borsa)
Teszünk róla, hogy akkor se unatkozzatok, ha éppen nem a Borsát olvassátok. Minden hétfőn megmondjuk, hogy mikor és miért érdemes bekapcsolni a televíziót. Már, ha...
dec. 1
16:21
"Elrabolták" a vendégeket egy negyedmilliós italszámla miatt - képek (Infostart)
Emberrablással gyanúsítja a rendőrség azt a két férfit, akik egy budapesti szórakozóhelyen két amerikai állampolgártól italszámlaként negyedmillió forintot követeltek, majd a nem fizető vendégeket egy órán át fogva tartották és bántalmazták.
dec. 1
16:30
Az 5 legvagányabb glamrock kiegészítő (Borsa)
A glamrock stílus a kemény, rockos és a csillogó galmour stílus kombinációja. Nem mindenkinek áll jól, de lehet próbálkozni. Alábbi lista ebben segít. Kiegészítők.
dec. 1
16:39
Két autót tolt össze a BKV-busz - képgaléria (Infostart)
Két személyautó tört össze abban a balesetben, amelyet egy BKV-járat okozott a fővárosban.
dec. 1
16:39
Európában szokás a gyakori partnercsere (Blikk)
Leginkább a britek élvezik, ha szétdúlhatnak egy békés családi életet
dec. 1
17:15
Továbbra sem támogatja az őssejtek felhasználását az Európai Szabadalmi Hivata (MaHu)
Elutasította az illetékes európai hatóság a humán embrionális őssejtek fejlesztésének szabadalmaztatási lehetőségét. A döntés komoly csapásként érheti az ilyen tevékenységben érdekelt cégeket.
dec. 1
17:33
A világ 17 szótagban (Borsa)
Egyre népszerűbbek nálunk is az ősi japán zen költészet gyöngyszemeiként emlegetett haiku versek. 17 szótagból állnak, de az egész világra reflektálnak.
dec. 1
18:45
Növeli az Alzheimer-kór esélyét a helytelen táplálkozás (MaHu)
Egérkísérletekben igazolta a koleszterin és a helytelen táplálkozás hozzájárulását az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatához a stockholmi Karolinska Intézet kutatója.
dec. 1
19:21
Ízek és elhízás (MaHu)
A Penn Egyetem kutatói szerint a jelenség segíthet megérteni az ízérzékelés és a testsúly közötti kapcsolatot, ami megmagyarázhatja, miért képtelenek lemondani az édességről a már amúgy is túlsúlyos emberek.
dec. 1
19:57
Akupunktúra kontra gyógyszeres kezelés (MaHu)
Habár a tudósok nem teljesen értik, hogyan működik és miért olyan hatékony az akupunktúra, sok kutatás bizonyítja jótékony orvosi hatásait.

Keresés